Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Rusland

63.592 Posts
Pagina: «« 1 ... 395 396 397 398 399 ... 3180 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 luchtschip 16 maart 2022 07:26


    Shrapnel hits residential building in Kyiv.

    A 12-story residential building in Kyiv’s central Shevchenkivsky district was hit early on March 16. Two people were injured and 37 evacuated, according to the State Emergency Service.

    twitter.com/KyivIndependent
  2. forum rang 6 Chiddix 16 maart 2022 08:18
    De westerse media heeft het vanmorgen over een munitietekort bij de Russen. 40% van de invasiemacht is uitgeschakeld of zit zonder munitie. Op de grond boeken de Russen nauwelijks meer vooruitgang. Men schiet op afstand nog wat raketten af en houden zich bezig met attileriebeschietingen.
  3. forum rang 7 JP Samosa 16 maart 2022 08:23
    De Amerikaanse Senaat heeft afgelopen nacht unaniem een ??resolutie aangenomen waarin de Russische president Vladimir Poetin wordt bestempeld als oorlogsmisdadiger.

    AD, Sanne Schelfaut 16-03-22, 06:42 Laatste update: 07:24
    De resolutie moedigt het Internationaal Strafhof in Den Haag en andere landen aan om zich op het Russische leger te richten bij elk onderzoek naar oorlogsmisdaden die zijn gepleegd tijdens de Russische invasie van Oekraïne. Opvallend: de VS erkent het Internationaal Strafhof niet.
  4. forum rang 6 Rowi62 16 maart 2022 08:29
    De artillerie beschieting van het door Rusland veroverde Kherson vliegveld was een nieuwe ramp voor de Russen. Het brandstofdepot lijkt in brand te staan en zichtbaar 5 heli's. Verder kunnen de overige daar neergezette heli's schade hebben.
    Vanacht op Twitter ontkenning door trolls uit RU totdat de sateliet beelden kwamen. Toen stilte .....

  5. forum rang 6 Chiddix 16 maart 2022 08:44
    quote:

    Beperktedijkbewaking schreef op 16 maart 2022 04:24:

    [...]
    Enig hard bewijs voor die toezegging?

    Wel toezegging maar na de ontstane situatie vanaf 2014 is het uitgesloten volgens statuten NAVO. Daar heeft Poetin voor gezorgd in 2014. Zelfde deed hij in Georgie(2008).
  6. forum rang 6 benbelegger 16 maart 2022 09:00
    quote:

    luchtschip schreef op 16 maart 2022 06:57:

    Echt ongelooflijk hoe de Oekraïners met hun Javelins ( anti tank wapen dat vanaf de schouder weggeschoten wordt ) een grote colonne van de Russische Nationale Garde, de Rosgvardya, uitschalkelt.

    De Rosgvardya, worden direct aangestuurd door Putin en zij treden in Rusland op tijdens onlusten in het binnenland.
    Het zijn Putin's elite troepen en gevreesd door de Russische bevolking wegens hun hardhandig ingrijpen en optreden.

    En hier in Oekraine wordt het aan flarden geschoten ...

    De Russen treden in hun eigen land altijd op met een geweer en harde hand ( potenrammers) en denken dat met hetzelfde gemak in Oekraïne te kunnen doen, zie De Krim 2014:

    Het schiereiland de Krim (met uitzondering van het door Oekraïne geregeerde deel van de Schoorwal van Arabat) werd door Rusland in februari-maart 2014 geannexeerd, als onderdeel van de Russisch-Oekraïense oorlog.

    Voor Rusland is de Krim van groot strategisch belang doordat daar, in Sebastopol, een grote basis van de Zwarte Zeevloot ligt, en vanwege de controle over de Straat van Kertsj.

    De Russische premier Dmitri Medvedev liet op 24 februari 2014 weten het nieuwe bewind in Kiev niet te erkennen: "Het is moeilijk voor ons om met zo'n regering samen te werken, maar sommige andere landen denken daar anders over. Het lijkt me een dwaling om een regering die via een gewapende opstand aan de macht komt, wettig te noemen". Ook verklaarde hij: "De levens van Russen en de Russische belangen in Oekraïne staan op het spel".[2]

    Op de Krim hebben op 27 februari 2014 tientallen gewapende mannen het parlementsgebouw in de regionale hoofdstad Simferopol bezet. Ze hesen de Russische vlag.[3] Twee vliegvelden, bij Simferopol en Sebastopol, werden door Russische militairen bezet. Ook het gebouw van de Oekraïense staatstelevisie in Simferopol werd door een pro-Russische militie of Russische militairen bezet.

    Volgens Vladimir Poetin was de annexatie nodig op de Krim om de etnische Russen en de Zwarte Zeevloot te beschermen.


    Ook ging er ooit zo'n filmpje voorbij waar Russische separatisten een stembureau binnen vielen, uiteraard geweer in de hand, alle stembiljetten in beslag namen en weer vertrokken.

    Brutalen hebben de halve wereld en macht komt uit de loop van een geweer.

    nl.wikipedia.org/wiki/Annexatie_van_d...

  7. forum rang 7 JdeFL 16 maart 2022 09:14
    quote:

    Beperktedijkbewaking schreef op 16 maart 2022 04:38:

    @ Luchtschip:

    Je komt steeds met kapot geschoten Russische tanks en zo, en kleine Oekrainse successen, maar geeft nooit een objectief totaaloverzicht. Kortom, je bronnen en je berichtgeving zijn nogal eenzijdig. ....
    Denk ook niet dat een forum in 't algemeen de werkelijkheid weerspiegelt. Is bij aandelen ook zo. De meeste posters zijn behoorlijk positief ingesteld. Hier is dat blijkbaar ook zo. En schelden op iedereen met een andere mening. Ook typisch.
    Er zullen ook behoorlijk wat Oekraïense tanks in de vernieling geschoten zijn. En de verliezen zullen aan beide kanten groot zijn. Ik hoor toch niets meer van een Oekraïense luchtmacht, nochtans heb ik nog geen enkel beeld gezien van een kapot Oekraïeens jachtvliegtuig of helikopter. Hoeft ook niet, ik hoef die foto's van lijken niet, 't is zo al erg genoeg.
    Russen hebben een immens overwicht, dat verandert niet. Waarom zou Zelensky anders iemand naar vredesbesprekingen sturen? Met die beroepsleugenaars aan de andere kant van de tafel....
  8. forum rang 6 Rowi62 16 maart 2022 09:21
    Er zijn twitteraars die van beide kanten de verliezen laten zien. (als je ze wilt zeg het me ) maar er is nu een counteraktie bezig van Ukraine op meerdere fronten. Het is gewoon zielig om weer hele rijen met Russische wagens door artillerie (bijna life) kapot geschoten te zien worden. Geen foto's maar drone beelden dus.

    bluesauron is zo'n twitteraar (18+)
  9. JustLong 16 maart 2022 09:27
    Is Luchtschip niet gewoon een bot die automatische berichten post? Dit lijkt me niet vol te houden als normaal mens
  10. forum rang 6 Rowi62 16 maart 2022 09:32
    quote:

    JustLong schreef op 16 maart 2022 09:27:

    Is Luchtschip niet gewoon een bot die automatische berichten post? Dit lijkt me niet vol te houden als normaal mens
    Bij corona draadje heeft hij de wereld gered door 5000 posts in een jaar. Het is een mens dat wel.
  11. forum rang 6 gbakl 16 maart 2022 09:45
    poetins specialiteit : beschieten en bombarderen van dorpen en steden met raketten van grote afstand
    .
    dit gaat zo nog weken of maanden door en het is onvoorstelbaar als de diplomatieke wereld over enige tijd als
    er ooit een einde aan komt met diezelfde oorlogsmisdadiger weer vergaande afspraken gaat maken.....

    laat dat maar aan de diplomaten over en dat doen ze probleemloos, afspraken maken met iemand met een betrouwbaarheid
    en geloofwaardigheid van nul.

    maar we kunnen wel blijvend en symbolisch in opstand komen tegen dit russische monster en een patatje oorlog voortaan
    patatje poetin noemen met extra veel rode saus...

    ...veel meer zit er niet in.

  12. forum rang 10 DeZwarteRidder 16 maart 2022 09:48
    'Rusland klinkt meer realistisch en heeft toon veranderd'
    De president van Oekraïne Volodomir Zelenski toonde zich na de laatste gesprekken tussen de vechtende landen gematigd positief. Volgens het Oekraïense persbureau Interfax zei hij dat de uitgangspunten van Oekraïne en Rusland nu meer realistisch klinken. Wel benadrukte hij dat meer tijd nodig zal zijn om tot een overeenkomst te komen.
    Oekraïne eist een einde aan de oorlog en de terugtrekking van de Russische troepen. De eisen van Moskou behelzen onder meer dat Oekraïne het geannexeerde Krim-schiereiland als Russisch erkent, en de separatistische gebieden in Oost-Oekraïne als onafhankelijke staten.

    De Oekraïense regering begint vooruitgang te zien in de onderhandelingen met Moskou, zegt ook presidentieel adviseur Ihor Zjovkva volgens het Oekraïense persbureau UNIAN. De gesprekken zijn volgens hem constructiever geworden na twee dagen discussiëren via een videoverbinding. Eerdere overleggen leverden volgens beide partijen nagenoeg niets op.

    "In de eerste rondes was Rusland niet bereid om naar ons standpunt te luisteren, maar stelde het alleen ultimatums: dat Oekraïne zich zou overgeven, onze wapens neerleggen, dat onze president een akte van overgave zou ondertekenen", aldus Zjovkva. "Nu heeft Rusland zijn toon een beetje veranderd."

    De adviseur meldde dat de Oekraïense delegatie voorzichtig optimistisch is, maar dat een doorbraak alleen kan worden bereikt door de presidenten Volodimir Zelenski en Vladimir Poetin. De gesprekken tussen beide onderhandelingsdelegaties worden woensdag voortgezet, laat een lid van de Oekraïense delegatie via Twitter weten.

    Twitter
    Facebook
    LinkedIn
    Permalink
    Likes50

    Oekraïne: vierde Russische generaal gedood
    Oekraïne claimt de dood van een vierde Russische generaal. De Russische militaire topman Oleg Mityaev zou om het leven zijn gekomen bij gevecht rond de zuidelijke stad Marioepol. Rusland heeft niet gereageerd op de claim van Oekraïne.
    President Zelenski sprak in zijn nachtelijke toespraak ook over een vierde gedode Russisch generaal, maar noemde geen naam. Anton Gerashchenko, een topadviseur van de regering in Kiev, plaatste op sociale media een foto van Mityaev, meldt persbureau AP.
  13. forum rang 10 luchtschip 16 maart 2022 09:57
    quote:

    gbakl schreef op 16 maart 2022 09:45:

    poetins specialiteit : beschieten en bombarderen van dorpen en steden met raketten van grote afstand
    .
    dit gaat zo nog weken of maanden door en het is onvoorstelbaar als de diplomatieke wereld over enige tijd als
    er ooit een einde aan komt met diezelfde oorlogsmisdadiger weer vergaande afspraken gaat maken.....

    laat dat maar aan de diplomaten over en dat doen ze probleemloos, afspraken maken met iemand met een betrouwbaarheid
    en geloofwaardigheid van nul.

    maar we kunnen wel blijvend en symbolisch in opstand komen tegen dit russische monster en een patatje oorlog voortaan
    patatje poetin noemen met extra veel rode saus...

    ...veel meer zit er niet in.

    Een patatje zit er ook al bijna niet meer in.

    Oekraïne is een grote leverancier van zonnebloemolie en dat stagneert
  14. forum rang 10 DeZwarteRidder 16 maart 2022 10:01
    quote:

    Rowi62 schreef op 16 maart 2022 08:29:

    De artillerie beschieting van het door Rusland veroverde Kherson vliegveld was een nieuwe ramp voor de Russen. Het brandstofdepot lijkt in brand te staan en zichtbaar 5 heli's. Verder kunnen de overige daar neergezette heli's schade hebben.
    Vanacht op Twitter ontkenning door trolls uit RU totdat de sateliet beelden kwamen. Toen stilte .....
    twitter.com/bellingcat/status/1504010...
  15. forum rang 10 DeZwarteRidder 16 maart 2022 10:06
    quote:

    luchtschip schreef op 16 maart 2022 09:57:

    [...]Een patatje zit er ook al bijna niet meer in.
    Oekraïne is een grote leverancier van zonnebloemolie en dat stagneert
    Erg overdreven allemaal; er zijn nog helemaal geen tekorten.

    De prijzen stijgen alleen omdat men bang is dat er tekorten zullen ontstaan, als de Oekraïnse boeren niet kunnen inzaaien.
  16. agapim 16 maart 2022 10:22
    Telegraaf 16-03-2022

    Ook Lavrov voorzichtig optimistisch

    In navolging van de Oekraïense president Zelenski heeft ook de Russische minister van Buitenlandse Zaken Lavrov zich voorzichtig optimistisch uitgelaten over de onderhandelingen. "De gesprekken zijn niet eenvoudig, maar er is enige hoop op een compromis", aldus Lavrov volgens persbureau Reuters. Ook zou er serieus worden gesproken over een neutraal Oekraïne.
63.592 Posts
Pagina: «« 1 ... 395 396 397 398 399 ... 3180 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.285
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.383
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.907
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.393
Aedifica 2 829
Aegon 3.257 320.067
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.760
ageas 5.843 109.778
Agfa-Gevaert 13 1.860
Ahold 3.536 73.983
Air France - KLM 1.024 34.337
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.771
Alfen 12 16.404
Allfunds Group 3 1.209
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 336
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.761
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.820 240.279
AMG 965 125.747
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.521
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.129
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.622
Arcelor Mittal 2.023 318.612
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.107
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.277
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.692
ASML 1.762 76.972
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.651
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.675

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 30 april

    1. China inkoopmanagersindex industrie en diensten april volitaliteit verwacht
    2. Samsung Q1-cijfers
    3. NL producentenprijzen maart
    4. Arcadis Q1-cijfers
    5. Adidas Q1-cijfers
    6. Volkswagen Q1-cijfers
    7. Air France-KLM Q1-cijfers
    8. Dui detailhandelsverkopen maart
    9. PB Holding jaarcijfers
    10. Acomo €0,75 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht