Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Rusland

63.523 Posts
Pagina: «« 1 ... 536 537 538 539 540 ... 3177 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 plusmin 5 april 2022 02:08
    quote:

    Beperktedijkbewaking schreef op 5 april 2022 01:47:

    [...]
    Over Luchtschip gebruik ik gewoon mijn nuchtere/praktische verstand (waar haalt hij/zij de tijd vandaan!?) en uit ik mijn milde kritiek op een beetje ludieke wijze. Dat is wat anders dan kleutertaal.

    Overigens heb ik van Luchtschip nog nooit een reactie gelezen op mijn vragen. Terwijl ik meestal wel reageerde op niet echt ter zake doende posts van het schip in de klimaatdraad.

    Ik blijf erbij: Luchtschip is een bijna autistische veelschrijver, die zelden of hoogstens spastisch reageert op kritiek van anderen. Luchtballon post en kopieert aan de lopende band zo vreselijk veel dat hij het overzicht en de controle over zijn eigen schrijfsels geheel kwijt is.

    Voor de goede orde: ik verafschuw Putin en de misdaden van zijn leger evenveel als luchtschip.
    "Nuchter" is discutabel, praktisch is het iig niet.
    Milde kritiek onder het mom van ludieke response slaat ook nergens op, u weet wel beter.

    Autistisch ook nog, nice! Ik juich het toe, autisme wordt zwaar onderschat terwijl het een prachtig onbegrepen kant van de mens kan zijn.
    Spasmes en autisme gaan idd soms samen. Net als domheid, kleuterigheid en gebrek aan zelfreflectie.
    Nu ten 2e male Luchtballon neerpennen geeft U wss een hard plassertje maar bevestigt slechts mijn eerder genoemde beperkingen aan uw zijde.
  2. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 5 april 2022 02:12
    quote:

    luchtschip schreef op 5 april 2022 01:24:

    [...]
    Nou, volhouden dan maar, succes ermee
    Zo te horen gaat het je zwaar af.
    ik heb nog wel tijd en energie over om aan je te geven om het wat te verlichten

    Aan de andere kant zou het zinvol zijn wat minder tijd te besteden aan de anti wetenschapper Zharkova op het klimaatdraadje
    dat zuigt energie en levert niets op

    Maar blijf volhouden, mijn steun heb je
    Zo waar, een meer persoonlijke reactie. Maar je duikt en ontwijkt mijn echte vragen over wie of wat luchtschip eigenlijk is (nee, ik hoef geen postcode).
    Soms lijkt het wel of je uit een heel (trollen)team bestaat.

    Laat Zharkova maar aan mij over. Heb je van zonnefysica ook al verstand? Of sluit je je weer gewoon bij de gevestigde autoriteiten aan, zoals dat altijd je 2e natuur lijkt te zijn?

    Door aanpappen bij de gevestigde orde is de wetenschap nog nooit vooruit gegaan. De mensheid op de wat langere termijn gezien ook niet.
  3. forum rang 10 luchtschip 5 april 2022 02:41
    Martelkaner van de Russen ontdekt

    Russians' torture chamber discovered in basement of children's health resort in Bucha.

    The bodies of five murdered men were discovered in the basement.

    Their hands had been tied and they appear to have been tortured.

    Source: Prosecutor General's Office of Ukraine.

    foto

    pbs.twimg.com/media/FPh6u2gXwBAUK5y?f...

    twitter.com/KyivIndependent/status/15...
  4. forum rang 7 plusmin 5 april 2022 02:42
    quote:

    Beperktedijkbewaking schreef op 5 april 2022 02:20:

    @ plusmin:

    Het is wel goed zo. Nog niet zolang iex-lid, maar u heeft mij al uitgekozen als tijdverdrijf.
    Succes ermee.
    Ach, ik reageerde slechts op de inhoud van uw laatste berichten vanwege m'n toenemende verbazing mbt de anti-sociale inhoud en uw soms zelfs kinderlijke en onnodige (maar heel bewuste) 'steekjes onder water'. Wellicht omdat ik de vele berichten van Luchtschip wél waardeer...

    Daarnaast zit ik hier al 3 jaar, dus deze 3 berichtjes aan u, op 1 dag, zijn eerder verspilling van mijn tijd dan dat ik een serieuze discussie van u verwacht of wens. U geeft uzelf teveel credits
  5. forum rang 10 luchtschip 5 april 2022 02:42
    The Kyiv Independent

    Russians shell Mykolaiv with cluster munitions: 10 people killed, 46 injured.

    According to Mayor Oleksandr Senkevich, Russians shelled residential areas, 2 hospitals, an orphanage, 11 kindergartens, and 12 schools – all on April 4.

    twitter.com/KyivIndependent/status/15...
  6. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 5 april 2022 03:49
    quote:

    plusmin schreef op 5 april 2022 02:42:

    [...]
    Ach, ik reageerde slechts op de inhoud van uw laatste berichten vanwege m'n toenemende verbazing mbt de anti-sociale inhoud en uw soms zelfs kinderlijke en onnodige (maar heel bewuste) 'steekjes onder water'. Wellicht omdat ik de vele berichten van Luchtschip wél waardeer...

    Daarnaast zit ik hier al 3 jaar, dus deze 3 berichtjes aan u, op 1 dag, zijn eerder verspilling van mijn tijd dan dat ik een serieuze discussie van u verwacht of wens. U geeft uzelf teveel credits
    Kinderlijk en 'steekjes onder water' is een kwestie van smaak.

    Tijdverspilling?? Waarom dan toch meerdere berichtjes in mijn richting??

    Anti-sociaal? Dan heb je vele posts van mij in andere fora niet gezien.
  7. forum rang 8 Freemoneyforever 5 april 2022 06:01
    Mysterieuze Russische malware kan je via microfoon Androidtelefoon bespioneren

    Russische malware richt zich momenteel op gebruikers van Android-smartphones. Het gaat om gevaarlijke malware die in staat is om sms'jes te lezen, oproepen af te luisteren of gesprekken op te nemen met behulp van de microfoon van de smartphone.
    Zo gaat de Russische malware te werk

    De malware is afkomstig van de Turla-groep. Dat is een door de Russische staat gesteunde groep hackers die bekend staan om het gebruik van aangepaste malware om Europese en Amerikaanse systemen aan te vallen, voornamelijk voor spionagedoeleinden. Deze hackers hebben de malware in een ogenschijnlijk onschuldige app verstopt. Dat publiceerden de cybersecurity-onderzoekers van Lab52 hier op hun blog.

    androidworld.nl/nieuws/mysterieuze-ru...
  8. Cash was King 5 april 2022 07:44
    quote:

    JdeFL schreef op 27 februari 2022 19:16:

    Het tijdperk van het Duitse ‘Mercantilisme’ is voorbij
    MATTHIAS MATTHIJS
    Merkel bouwde verder op de goede relaties met Rusland die Schröder later een zitje in de raad van bestuur van Gazprom opbracht, door enthousiast de werken aan Nord Stream 2 voort te zetten. Die toekomstige bron van goedkope energie was nog belangrijker geworden na de abrupte kernuitstap die Merkel doorduwde na de nucleaire ramp in het Japanse Fukushima. Het afbouwen van de steenkoolproductie in het Ruhrgebied en de trager dan gehoopte ‘Energiewende’ van fossiele brandstoffen naar duurzamere alternatieven maakte NS2 bijna onvermijdelijk.


    Een aardige theorie....

    Merkel is ooit van West naar Oost-duitsland verhuisd (althans door haar ouders...) De vrouw kent ongetwijfeld de gangen van het oost-duitse leven. Ergo als je wilde studeren in dit deel van de wereld, dan was lidmaatschap van de CP een verplichting. Met deze (basis-)kennis kan je je afvragen of 16 jaar Kanzler-schap, en 16 jaar CDU-politiek een ultieme mol-actie is geweest om Europa ondanks of dankzij de val van de muur afhankelijk te maken van Rusland. Het heeft er alle schijn van........
  9. forum rang 10 DeZwarteRidder 5 april 2022 08:25
    Verenigde Staten belemmeren toegang Rusland tot dollarreserves
    Van onze redacteur 07:44

    De Verenigde Staten hebben Rusland er maandag van weerhouden gebruik te maken van Amerikaanse fondsen voor het terugbetalen van Russische staatsobligaties. Daarmee wil de Amerikaanse regering Rusland verder onder druk zetten de oorlog in Oekraïne te staken, melden verschillende media waaronder Reuters.

    Door verschillende sancties waren de buitenlandse valutareserves van de Russische centrale bank bij Amerikaanse instellingen al bevroren, maar Rusland kon dat geld nog wel gebruiken om rentebetalingen te doen aan houders van eigen staatsobligaties.
    Verder onder druk

    Nu kan dat niet meer. Volgens Amerikaanse media staat Rusland zo voor de keuze buitenlandse valutareserves aan te spreken waar het nog wel toegang toe heeft, of aanstaande couponbetalingen van ruim $600 mln niet te betalen. In dat geval is er sprake van een zogeheten wanbetaling.

    Rusland kan nog wel betalingen blijven ontvangen in Amerikaanse dollars voor betalingen van olie- en gasleveringen. Dat kan de Russische overheid volgens persbureau Bloomberg dit jaar $321 mrd opleveren.

    Lees het volledige artikel: fd.nl/financiele-markten/1435640/vere...
  10. forum rang 6 Chiddix 5 april 2022 08:51
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 5 april 2022 08:25:

    Verenigde Staten belemmeren toegang Rusland tot dollarreserves
    Van onze redacteur 07:44

    De Verenigde Staten hebben Rusland er maandag van weerhouden gebruik te maken van Amerikaanse fondsen voor het terugbetalen van Russische staatsobligaties. Daarmee wil de Amerikaanse regering Rusland verder onder druk zetten de oorlog in Oekraïne te staken, melden verschillende media waaronder Reuters.

    De oorlog staken net als een voetbalwedstrijd? Naar de kleedkamer en daarna naar huis.
  11. Poet In Het Laadje 5 april 2022 09:04
    quote:

    closer schreef op 4 april 2022 23:11:

    Dat gezeur over die roebels... Ik vind het onkies om daarin te beleggen, het is bloedgeld.
    Beste Closer, mag ik dan vragen waar u in belegt . Aan vrijwel alle beleggingen zitten m.i. Negatieve aspecten. Ik vind juist de valutahandel nog een van de meest integere. Het zijn immers niet de munten die kwaad doen maar de mensen daarachter…
  12. forum rang 10 DeZwarteRidder 5 april 2022 09:04
    Satellietbeelden: veel lijken op straat in Bucha zijn al weken dood
    05 april 2022 06:59 Laatste update: 10 minuten geleden

    Enkele keren per dag geeft NU.nl je een overzicht van de situatie in Oekraïne. Met deze keer: satellietbeelden zouden aantonen dat sommige van de in Bucha omgebrachte burgers al weken dood zijn.

    Uit een analyse van satellietbeelden door The New York Times blijkt dat de vele doden die in de Oekraïense stad Bucha zijn gevonden er al weken liggen. Die conclusie weerlegt de Russische bewering van zondag dat de lichamen er waren neergelegd na het vertrek van de Russische troepen, op of rond 30 maart.

    De Amerikaanse krant gebruikte satellietbeelden van Maxar Technologies en enkele video's om te laten zien dat ten minste elf lichamen er op 11 maart al lagen, toen de Russische troepen de stad nog bezet hielden.

    In veel landen is verontwaardigd gereageerd op de beelden uit Bucha, een voorstad van de Oekraïense hoofdstad Kyiv, die zijn gemaakt na de terugtrekking van de Russische troepen. Volgens Oekraïne zijn honderden mensen door de Russen vermoord.

    De vele burgers die ogenschijnlijk werden doodgeschoten terwijl zij een rondje fietsten of boodschappen deden, zullen echter niet leiden tot grote (militaire) acties vanuit het Westen. Er komen wel nieuwe sancties tegen Rusland en extra wapenleveringen aan Oekraïne, zeggen experts tegen NU.nl.

    Zelensky: Burgerslachtoffers in Bucha topje van de ijsberg

    "Er is al informatie dat het aantal slachtoffers misschien nog groter is in Borodianka en andere bevrijde steden", zei de Oekraïense president Volodymyr Zelensky maandagavond in een videoboodschap.

    "In veel van de bevrijde districten van Kyiv, Chernihiv en Sumy hebben de bezetters dingen gedaan die de lokale bevolking zelfs niet gezien heeft tijdens de nazibezetting tachtig jaar geleden."

    "Ik benadruk dat we het compleetste, transparantste onderzoek willen, waarvan de resultaten door de hele internationale gemeenschap gekend zullen worden."

    Inmiddels zijn volgens de autoriteiten meer dan 330 lichamen van burgers geborgen in Bucha. Zij zouden zijn gedood door Russische militairen die zich terugtrokken uit het gebied.

    Zelensky kondigde aan dat hij dinsdag de VN-Veiligheidsraad zal toespreken.
  13. forum rang 10 DeZwarteRidder 5 april 2022 09:07
    Burgemeester voorstad Kyiv en vier andere personen dood gevonden
    05 april 2022 00:52 Laatste update: 2 uur geleden

    In de Oekraïense plaats Motyzhyn, ten westen van Kyiv, zijn vijf lichamen gevonden. Het gaat om de stoffelijke overschotten van burgemeester Olga Sukhenko (50), haar echtgenoot, hun zoon en twee mannen die niet tot het gezin van de burgemeester behoren, meldt het Franse persbureau AFP maandag.

    De plaatselijke politie toonde de lichamen maandag aan journalisten van het persbureau. Sukhenko, haar echtgenoot Ihor en hun zoon Oleksandr lagen in een ondiep graf in het bos achter de woning van de burgemeester.

    In dat graf werd ook het lichaam van een van de mannen gevonden. Het lichaam van de andere man lag in een put in de tuin. De handen van de vijf doden waren vastgebonden achter hun rug.

    De burgemeester, haar man en hun zoon waren volgens de politie op 24 maart meegenomen door Russische militairen. Volgens bewoners van Motyzhyn hadden de burgemeester en haar echtgenoot geweigerd om samen te werken met de Russische troepen.
  14. forum rang 9 josti5 5 april 2022 09:10
    quote:

    asti schreef op 5 april 2022 00:24:

    [...]

    Ik weet niet op welk emotioneel optreden u doelt. Rene heeft weleens een liedje gedeeld dat mij emotioneerde en ik ben weleens boos geworden op Johnno zijn domheid. Maar liever dat soort dingen, dan jaloezie.
    Einde quote.

    @astinix: de vorige keer dat je mij zó maar ter sprake bracht terwijl je wist dat ik geschorst was en niet kon reageren, was een nare diskwalificatie.
    Nu doe je het weer, zonder naast de man ook het paard te noemen, hetgeen blijkbaar door de moderatie wordt toegestaan.
    Nou: in de loop van de ruim 20 jaar op IEX, én in mijn verdere persoonlijk leven, zijn mijn voorspellingen, nogal eens helaas, maar al te vaak realiteit geworden.
    Voorspellingen, die, zeker op IEX, aanvankelijk vaak werden geridiculiseerd, als 'conspiracy' werden afgedaan.
    Of als 'dom'.

    Wel: da's allemaal prima.
    Met deze vroege inzichten heb ikzelf in ieder geval mijn financieel en maatschappelijk voordeel kunnen doen, en dat pakt niemand van mij af.

    Mijn voorspellingen en verwachtingen komen niet 'uit het niets'.
    Zij zijn stuk voor stuk het resultaat van studie, van zien wat er gaande is, uit een zo breed mogelijk scala aan bronnen, uit een zo breed mogelijk scala aan nieuwsvoorziening, uit eigen waarneming en ervaring.

    En vrijwel altijd blijkt weer: niets is, wat het lijkt.

    Met name de laatste jaren wordt mij dat door 'correct' steeds moeilijker gemaakt.
    Steeds vaker wordt voor mij bepaald, wat ik wel of niet mag lezen, wat ik wel of niet mag zien, wat ik wel of niet mag schrijven.
    Niet alleen de moderator hier, maar zelfs ook de (D666)rechter stelt, dat er grenzen zijn aan de vrijheid van meningsuiting.
    Mevrouw Ollongren was nauwelijks minister van binnenlandse zaken, of zij repte al over de bestrijding van 'fake' nieuws.

    En dit, terwijl zowel vriend als vijand bol staat van 'fake'; het is een en al beïnvloeding.

    Als het eerste schaap over de dam is, volgen er méér: het wordt steeds makkelijker, de vrijheid van meningsuiting te beknotten, en uiteindelijk geheel af te schaffen.
    Mevrouw von der Leyen heeft in dit opzicht onlangs weer een grote stap gezet, handig gebruik makend van het algemeen sentiment rondom Rusland, Poetin en Oekraïne, door o.a. RT te verbieden.

    Hermes Trismegistos zei het duizenden jaren geleden al: DE waarheid is een juweel met 49 facetten.
    Het is de kunst, zo veel mogelijk van die facetten voor je ogen te laten opblinken, teneinde zo dicht mogelijk bij DE waarheid te komen.
    Helaas heeft men maar al te vaak de pretentie, op 'basis' van slechts enkele opblinkende facetten DE waarheid in bezit te hebben, en deze vervolgens breed uit te dragen.

    Door forumgenoten met wie men het niet eens is weg te zetten als 'dom' of, zoals inmiddels gebruikelijk is, veel en veel erger, diskwalificeert men feitelijk zichzelf.
  15. forum rang 6 Chiddix 5 april 2022 09:14
    Je kunt wel zeggen , dat de oorlog in Oekraine danig is ge-escaleerd , uit de hand gelopen, door sancties en wapenleveranties. De agressie en gewelddadigheid is flink toegenomen.
    Het Westen is van mening dat hoe dan ook de Russen verslagen moeten worden. In de Kiev regio is dat doel bereikt.
  16. forum rang 9 josti5 5 april 2022 09:20
    quote:

    Beperktedijkbewaking schreef op 4 april 2022 22:02:

    [...]
    Die mevr. Crump van UU beschrijft hoe de Russen de 'NATO-omsingeling' zagen en zien, maar laat zich verder genuanceerder uit dan jij hier suggereert.

    (...)
    Einde quote.

    BDB, wat suggereer ik?
    Mijn enige vaststelling is, dat het allemaal niet zo 'simpel' is, als vaak wordt voorgesteld.
    Niets meer, niets minder.

    Zie verder mijn bijdrage van 09.10.
63.523 Posts
Pagina: «« 1 ... 536 537 538 539 540 ... 3177 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.285
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.324
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.896
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.355
Aedifica 2 829
Aegon 3.257 320.052
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.752
ageas 5.843 109.777
Agfa-Gevaert 13 1.856
Ahold 3.536 73.980
Air France - KLM 1.024 34.311
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.770
Alfen 12 16.269
Allfunds Group 3 1.191
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 333
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.757
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.820 240.253
AMG 965 125.694
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.519
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.111
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.614
Arcelor Mittal 2.023 318.599
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.106
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.266
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.677
ASML 1.762 76.900
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.650
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.665

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 29 april

    1. NL producentenvertrouwen april
    2. Philips Q1-cijfers
    3. Umicore Q1-cijfers
    4. Proximus Q1-cijfers
    5. Fra BBP eerste kwartaal (voorlopig)
    6. AkzoNobel €1,54-ex-dividend
    7. Besi €2,15 ex-dividend
    8. Fugro €0,40 ex-dividend
    9. Heineken €1,04 ex-dividend
    10. Vastned €1,28 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht