Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Rusland

63.523 Posts
Pagina: «« 1 ... 538 539 540 541 542 ... 3177 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 DeZwarteRidder 5 april 2022 12:45
    quote:

    ffff schreef op 5 april 2022 12:33:

    Wat moeten we nog met diplomatieke banden met een terroristisch land?...

    Theo......Ik steek mijn nek uit, maar er zijn mij al enige, in mijn ogen zeer moedige ondernemers voorgegaan.

    De pers in het Westen wordt overspoeld met berichten, met eisen dat ALLE banden met Rusland verbroken moeten worden. Dat mogen die mensen in een democratie best wensen, zelfs eisen, maar Theo, er zijn wel degelijk heel wat meldingen geweest van bedrijven die helemaal niet willen stoppen met hun activiteiten die ze , vaak al dertig, veertig jaar met Rusland deden.
    Ik denk daarbij dus met name aan allerlei soorten granen, aan kunstmest, aan plastics, aan diamanten, goud, en natuurlijk de bekende olie en gas.

    Deze mensen vinden dat hun zakenpartners in Rusland, uiteindelijk ook niet veel aan die hersenschim van Putin kunnen doen. Dat is ook een opvatting.

    En alleen al daarom vind ik het onverstandig om ALLE diplomatieke vertegenwoordiging terug te trekken. Zelfs heel onverstandig, want juist door diplomaten blijf je met elkaar in gesprek.
    Het uit het land sturen van Russische diplomaten wordt steeds onmiddellijk gevolgd door precies dezelfde tegenmaatregel, waarbij je dan wel in het achterhoofd moet houden, dat er nergens meer een praatplek is om al die duizenden betrekkingen die er bestonden en waarvan er een flink gedeelte wordt beëindigd , er nog altijd letterlijk duizenden over blijven......

    Dat is een situatie die in de pers in het algemeen, in de nieuwsmedia niet gewaardeerd wordt, maar die wel de realiteit is. DIE ondernemers houden zich gedeisd. Ze weten dat ze beter kunnen zwijgen en zwijgen dan ook, op een moedige uitzondering na.
    Kijken uit naar verplaatsing naar landen waar Rusland wel "redelijk" contact kan hebben, zoals bij de Arabieren.

    Dus, Theo, voorzichtig gesteld....Emotioneel doet het zonder twijfel goed om al die Russische relaties te beëindigen, maar puur rationeel lijkt mij dat in ieder geval helemaal niet verstandig. Peter
    Zolang Poetin de baas is en zolang Rusland een gedeelte van Oekraïne bezet houdt, blijft Rusland in quarantaine.
  2. forum rang 8 closer 5 april 2022 12:49
    quote:

    Poet In Het Laadje schreef op 5 april 2022 09:04:

    Beste Closer, mag ik dan vragen waar u in belegt . Aan vrijwel alle beleggingen zitten m.i. Negatieve aspecten. Ik vind juist de valutahandel nog een van de meest integere. Het zijn immers niet de munten die kwaad doen maar de mensen daarachter…
    Klopt, helaas hebben de meeste beleggingen negatieve aspecten. Dat kan gaan over milieu, (on-)gezondheid, onrecht, uitbuiting, corruptie etc. Als kleine belegger hou ik graag schone handen dus ik beleg dan ook zeker niet in bijv. olie-, wapen- of vleesindustrie.

    Jij noemt de valutahandel "integer", in feite redeneer je: "wat niet weet, wat niet deert". Maar als je nu in roebels stapt weet je zelf ook wel dat er geen "luchtje" aan zit, nee het is een onbeschrijfelijke stank waar je bewust voor kiest.
  3. forum rang 8 closer 5 april 2022 12:57
    CEO Russische Google bekritiseert oorlog en stapt op

    Elena Boenina, de CEO van het Russische techbedrijf Yandex, is vervroegd opgestapt. Boenina kondigde haar vertrek aan in een mail naar medewerkers van Yandex, waarin ze schrijft: ‘Ik zal niet terugkeren. Ik kan niet werken in een land dat in oorlog is met zijn buren.’

    Boenina is naar eigen zeggen sinds eind februari niet meer in Rusland geweest. Ze verblijft nu in Israël, waar ze HR-directeur is geworden van de lokale Yandex-vestiging.

    Yandex is een internetbedrijf dat voornamelijk werkt voor de Russische markt en bekend is geworden als zoekmachine. Het is de op vier na grootste zoekmachine ter wereld. Tegenwoordig levert Yandex ook andere internetdiensten.

    Op 15 maart stapte Tigran Choedaverdian, de baas van de in Nederland geregistreerde naamloze vennootschap waar Yandex onder valt, ook al op. Hij kwam op de sanctielijst van de EU te staan. Het internetbedrijf liet toen weten dat Boenina nog zeker tot 15 april in functie zou blijven, maar ze heeft nu dus twee weken eerder haar taken neergelegd.

    www.volkskrant.nl/cs-bfd87719
  4. forum rang 10 DeZwarteRidder 5 april 2022 12:58
    Bedrijvigheid Russische economie flink afgenomen door sancties
    05 april 2022 12:51

    De bedrijvigheid in de Russische economie is flink afgenomen door de westerse sancties tegen het land vanwege de oorlog in Oekraïne. De mate van activiteit in zowel de industrie als de dienstensector liet de sterkste daling sinds de start van de coronacrisis twee jaar geleden zien, meldt databureau S&P Global.

    De inkoopmanagersindex voor Rusland, die de mate van bedrijvigheid in de particuliere sector meet, kelderde van 50,8 in februari naar 37,7 in maart. Een stand boven de 50 wijst op groei, daaronder is sprake van krimp. Rusland ging dus in één maand tijd van een kleine groei naar een forse krimp.

    Volgens economen wijst de index op een brede krimp van de activiteit in de Russische economie, die mogelijk nog maar net is begonnen. De almaar stijgende prijzen, de haperende toeleveringsketens, de geblokkeerde export en de vastgelopen kredietlijnen leiden volgens hen waarschijnlijk tot een diepe en langdurige recessie in Rusland.

    De in Londen gevestigde Europese Bank voor Wederopbouw en Ontwikkeling (EBWO) wees er eind maart al op dat de Russische economie dit jaar waarschijnlijk met 10 procent zal krimpen als gevolg van de sancties. De ontwikkelingsbank gaat er daarbij van uit dat binnen een paar maanden een staakt-het-vuren tussen Rusland en Oekraïne tot stand komt.
  5. forum rang 5 theo1 5 april 2022 13:45
    @ffff
    Iedereen die zaken doet met Rusland moet zich heel erg goed afvragen waar hij mee bezig is. Je doet zaken met een land dat maling heeft aan iedere vorm van fatsoen, dat systematisch alle mogelijke verdragen vertrapt en dat een president en een minister van buitenlandse zaken heeft die systematisch en schaamteloos liegen. Zonder ook maar de moeite te doen om de waarheid te verbergen. Ze hebben een leger dat systematisch hele woonwijken platschiet, burgers verkracht en vermoordt, zijn eigen soldaten gewoon laat liggen waar ze zijn gevallen en geen enkele moeite doet om de sporen te verbergen. En om het nog wat erger te maken, ontkent die Lavrov het dan ook nog, en komt hij aan met een evident flauwekulverhaal als zouden de Oekraïners alles zelf in scene hebben gezet. Die Lavrov hoort ook de rest van zijn sneue leven in de cel thuis. Tussen de serieverkrachters.

    Sorry hoor, ik ben niet het toppunt van woke en zo, maar dan zak je toch wel door de laatste bodem heen. Als je daar nog steeds doodleuk zaken mee wil doen, dan heb je zelf ook bloed aan de handen. Dondert niet of je dat al 20 jaar doet of al 100 jaar. Alle handel die niet heel erg strict nodig is, en die niet acuut voor enorme problemen zorgt als die stopt, zou onder sancties moeten vallen en dus illegaal zijn. Het is in ieder geval moreel zwaar verwerpelijk. Dat is mijn mening.

    Je gaat toch niet gezellig lopen doen met die zak van een Lavrov? Sorry voor het woord, maar ik heb geen ander woord voor die vent. Je gaat toch niet aan de champagne met een seriemoordenaar als Poetin? Wat hebben we hun te zeggen? De boodschap is duidelijk: ze moeten oprotten uit Oekraïne en zolang Poetin aan de macht is, is Rusland onaanraakbaar. Daarna zien we wel weer.

    Wat mij betreft zouden de vredesvoorwaarden moeten zijn dat Rusland Oekraïne verlaat, inclusief de Donbass en inclusief de Krim. Dat Rusland de wederopbouw betaalt in de vorm van gratis gas. Dat Poetin persoonlijk aan Zelenski, het Oekraïense volk en de wereld zijn excuses aanbiedt en aftreedt. Pas dan kan er weer enigszins normaal worden gedaan. En Oekraïne is natuurlijk van harte welkom bij NAVO en EU.
  6. forum rang 7 Succes 5 april 2022 14:07
    Ukraine’s Stugna shoots down Russian Ka-52 helicopter

    t.me/kpszsu/809

    The 95th Air Assault Brigade has destroyed Russia’s Ka-52 helicopter with the Ukrainian-made Stugna anti-tank missile system.

    The relevant statement was made by the Air Force Command of the Armed Forces of Ukraine on Telegram, an Ukrinform correspondent reports.

    “The 95th Air Assault Brigade has shot down Russia’s Ka-52 helicopter with the Stugna anti-tank missile system,” the report states.

  7. forum rang 7 Succes 5 april 2022 14:08
    Russian occupiers use white phosphorus munitions and thermobaric weapons near Kharkiv

    During a battle for the village of Mala Rohan, Kharkiv Region, Russian occupiers used white phosphorus munitions and thermobaric weapons.

    The relevant statement was made by the East Operational Tactical Unit of the National Guard of Ukraine on Facebook, an Ukrinform correspondent reports.

    “Russian occupiers used white phosphorus munitions and thermobaric weapons during battles for Mala Rohan, Kharkiv Region. This is evidenced not only by Ukrainian servicemen, burnt land and destroyed buildings but also the enemy vehicles that have been captured. This evidence is extremely important for the future international tribunal over the aggressor state of Russia,” the report states.

    The National Guard officers found thermobaric weapons and white phosphorus munities intended for the TOS-1A Solntsepyok system. Such weapons are prohibited from being used near settlements.

    A reminder that the village of Mala Rohan was liberated from Russian invaders on March 25-27, 2022. More than 60 Russian occupiers were taken prisoner. Later it became known that over 20 civilian cars had been shot by them on a highway nearby.

    www.ukrinform.net/rubric-ato/3449217-...
  8. forum rang 8 closer 5 april 2022 14:10
    Held.

    An anti-war protestor has been photographed lying on the streets in Moscow with their hands tied behind their back, in the same position as civilian bodies found sprawled by the roadside in the Ukrainian city of Bucha over the weekend.
    www.theguardian.com/world/live/2022/a...

    twitter.com/KevinRothrock/status/1511...

    (zie bijlage)
  9. forum rang 5 theo1 5 april 2022 14:18
    @fff, nav bericht van closer

    Ja, ik heb het nog niet eens gehad over de verwoesting die Poetin in eigen land heeft aangericht. Alleen dat is al een tribunaal waard.
  10. forum rang 10 luchtschip 5 april 2022 14:19
    CNN : Congresleden eisen dat Biden Oekraïne meer raketten en vliegtuigen geeft

    twitter.com/NTa11y/status/15112858257...

    Lawmakers urge Biden administration to expand weapons being sent to Ukraine

    A bipartisan group of more than three dozen lawmakers is pushing the Biden administration to expand the weapons being provided to Ukraine’s military amid continued demands from Ukrainian President Volodymyr Zelensky to help his country with more weapons to defend itself against Russia, according to a letter obtained by CNN.

    Democratic Reps. Andy Kim of New Jersey and Jason Crow of Colorado and GOP Rep. Peter Meijer of Michigan spearheaded the letter sent to President Joe Biden on Monday urging the US to provide more weapons, including long-range surface-to-air missiles, fighter aircraft and anti-ship missiles. The lawmakers say their request is based off a wish list Ukrainian officials provided Capitol Hill last week obtained by CNN laying out 17 areas where Ukraine is seeking additional assistance.

    The lawmakers’ request also includes increasing the supply of Stinger anti-air and Javelin-anti-tank missiles that Ukraine is running low on, as well as drones that have a greater range so Ukraine can “better disrupt Russian supply lines and counter Russian siege tactics, especially in Eastern Ukraine.”

    “We recognize that the United States and its allies and partners have already provided substantial military aid, in response to the Russian invasion, including a portion of the $13.6 billion in emergency funds through the fiscal 2022 Omnibus Appropriations bill,” the lawmakers wrote. “However, Ukrainians are clear that more needs to be done for Ukraine to win this war.”

    The Biden administration has said the US and NATO allies are providing Ukraine with weapons at a historic pace, sending hundreds of millions worth of equipment since Russia’s invasion began in February. Secretary of State Antony Blinken said on CNN’s “State of the Union” Sunday that there would soon be 10 anti-tank weapons systems in Ukraine for every Russian tank in Ukrainian territory.

    US officials have emphasized they are providing Ukrainians with weapons they can use while suggesting that some of the requests – like fighter jets – aren’t as practical as other needs.

    The lawmakers, however, argued that Ukraine is running low on its fighter aircraft. “Ukraine has more than enough pilots trained to fly additional aircraft if supplied,” the letter said. “Additional aircraft would also allow Ukrainian forces to provide a more adequate defense of urban areas like Kharkiv and Mariupol, where numerous civilian casualties have occurred following Russian attacks.”

    edition.cnn.com/europe/live-news/ukra...
  11. forum rang 7 Succes 5 april 2022 14:39
    Milieudefensie wil nationalisering Noordzee-activiteiten Gazprom

    AMSTERDAM (ANP) - De gasactiviteiten van het Russische staatsbedrijf Gazprom op de Noordzee zouden genationaliseerd moeten worden, stelt directeur van Milieudefensie Donald Pols dinsdag bij BNR. "In onze achtertuin is een Russisch bedrijf bezig met gaswinning, waarmee de oorlog in Oekraïne gefinancierd wordt. Nationaliseer die activiteiten." Volgens Pols zou de stap Nederland kunnen helpen om onafhankelijk te worden van Russisch gas.

    De woorden van de Milieudefensie-directeur komen kort na het besluit van de Duitse overheid om Gazprom Germania onder toezicht te stellen. Deze dochteronderneming van het Russische staatsbedrijf is actief in Europa en Azië.

    Pols toont zich bij BNR kritisch over de maatregelen die Nederland tot nu toe heeft getroffen tegen Rusland: "De oorlog is al anderhalve maand aan de gang en Nederland heeft nu pas een sanctiecoördinator aangesteld." Bovendien heeft Nederland tot dusver beslag gelegd op slechts een paar honderd miljoen euro aan Russische tegoeden, zegt hij, terwijl "in België al vele miljarden euro's zijn bevroren die anders gebruikt zouden zijn om de oorlog te financieren".

    De Milieudefensie-directeur betwijfelt of Nederland de Gazprom-activiteiten op de Noordzee echt gaat nationaliseren. "Waar de Duitsers op een achternamiddag de controle overnemen, laat Nederland het liggen."

    www.msn.com/nl-nl/nieuws/Binnenland/m...
  12. forum rang 10 DeZwarteRidder 5 april 2022 14:49
    Hoe Gazprom greep op Nederland kreeg

    Gazprom is in Nederland veel groter dan gedacht. Het bedrijf heeft zich ontwikkeld tot onmisbare pijler onder de Nederlandse energievoorziening. The Investigative Desk en Follow the Money brachten de zakelijke belangen van de Russische gasreus in kaart.

    Door Ties Keyzer en Mira Sys

    Politici van GroenLinks en D66, de Mijnraad en het Europarlement waarschuwen voor de politieke risico’s van de groeiende afhankelijkheid van Russisch gas. De Nederlandse overheid loopt ondertussen vooruit op de import van nog meer van dat gas, onder meer via de controversiële Nord Stream 2, om het gat van de Groningse gasproductie te dichten.

    Gazprom wint op de Noordzee gas en olie, heeft een groot aandeel in de Nederlandse gasopslagcapaciteit en levert gas aan gemeenten, universiteiten en waterschappen.

    Van de 284 gemeenten waarvan de data te achterhalen waren, hadden 120 in 2020 een contract met Gazprom Energy. Met deze interactieve kaart kan de lezer diens eigen gemeente opzoeken.

    Nederland kan niet meer in de eigen gasbehoefte voorzien en moet meer importeren. Ons gas komt vooral uit Noorwegen en Rusland, maar Noorwegen zit aan zijn productieplafond, dus is de komende jaren waarschijnlijk meer import uit Rusland nodig.

    Nederland heeft zelfs al investeringen gedaan die voorsorteren op een grotere toevoer van Russisch gas via Nord Stream 2. Een meerderheid van het Europees Parlement veroordeelt dat project als ‘Russisch geopolitiek wapen’ en roept tot stillegging.

    Een andere optie die vaak wordt genoemd is meer LNG-import. Meer dan de helft van de LNG die Nederland in 2019 importeerde, blijkt echter ook uit Rusland te komen.

    23 januari 2021

    Lees het hele verhaal op FTM.
  13. forum rang 10 DeZwarteRidder 5 april 2022 14:53
    Gazprom naar Nederland

    Het is 17 februari 2018 en Mario Mehren, CEO van het Duitse olie- en gasbedrijf Wintershall bakt een taart. Ontvanger van de verjaardagscake is de Russische gasgigant Gazprom, die op deze dag zijn vijfentwintigste bestaansjaar viert.

    Voor de activiteiten van Gazprom in Nederland is het Duitse Wintershall een spilfiguur. Het bedrijf haalde Gazprom kort na de val van de Berlijnse Muur naar Duitsland om met goedkoop Russisch gas de grote binnenlandse concurrent Rurhgas van de Oost-Duitse markt te drukken. Gazprom kreeg via drie samenwerkingsverbanden een stevig aandeel in de Duitse gastransport, -opslag en -verkoop, terwijl Wintershall partner werd in Russische exploratieprojecten en het uitdijende netwerk van pijpleidingen tussen Rusland en Duitsland. Dankzij de Duitse positie in het Europese gasnetwerk vormde Wintershall voor Gazprom de toegangspoort tot de Noordwest-Europese markt, waaronder Nederland.

    Maar wat begon als een vruchtbaar partnerschap werd met de jaren een steeds ongelijkere liefdesrelatie. Het ontbrak Wintershall aan eigen grote gasreserves en Gazprom vormde daar vrijwel de enige toegang toe. De prijs voor Russisch gas bleek hoog. In 2013 eisten de Russen dat de Duitsers hun aandeel in drie samenwerkingsverbanden in z’n geheel of gedeeltelijk overdroegen. In ruil kreeg Wintershall een minderheidsaandeel in een Siberisch gasveld van doorsnee omvang. In de praktijk kreeg Gazprom daarmee een belangrijk deel van Wintershall’s Noordwest-Europese distributienetwerk en productie in handen.

    Twee van die bedrijven die volledig onder Gazprom kwamen te vallen, zijn actief in Nederland: gasdistributeur Wingas en gas- en oliewinner Wintershall Noordzee [zie afbeelding]. Wingas is het kroonjuweel, met opslag en pijpleidingen over heel Noordwest-Europa. Wintershall Noordzee, voor de helft Gazprom-eigendom, heeft 29 gaswinningsinstallaties voor de Nederlandse kust en is daarmee een van de grotere spelers. In 2019 was Wintershall goed voor iets meer dan een tiende van de gasproductie op het Nederlandse deel van de Noordzee.
  14. forum rang 8 het zwaard 5 april 2022 14:58
    Chiddix : Zelenski hoopt dat er een regeling kan komen , dat Rusland de provincies Lugansk en Donetsk gaat overdragen over twee jaar. Als onderdeel dan van een algehele vredesregeling.

    Geloof jij nu echt dat Poetin de provincies nog ooit terug gaat geven . En wat met de Krim ? Wat is zijn trofee dan .
  15. forum rang 10 luchtschip 5 april 2022 15:09
    General Staff of the Ukrainian armed Forces

    6am ( 05:00 uur ned tijd ) :

    Russia inflicted massive artillery and air strikes on Mariupol city & heavy fighting & preparations for new offensive in eastern Ukraine.

    Russia regrouping troops & trying to build a bridge at Izyum over the Siverskyi Donets river.

    Russia still using cluster bombs

    uitgebreide update

    pag 1
    pbs.twimg.com/media/FPkDpr4WQAceTgh?f...

    pag 2
    pbs.twimg.com/media/FPkDrJPX0AAFepE?f...

    pag 3
    pbs.twimg.com/media/FPkDsb-XEAInR35?f...

    twitter.com/GlasnostGone/status/15112...
  16. forum rang 10 voda 5 april 2022 15:29
    Brussel wil importban op Russisch steenkool
    Russische goederen mogen EU ook niet meer in.

    (ABM FN-Dow Jones) De Europese Commissie wil een importban op Russisch steenkool als onderdeel van een vijfde ronde van sancties tegen Moskou en in reactie op de oorlogsmisdaden in Oekraïne die de afgelopen dagen aan het licht zijn gekomen. Dit kondigde de voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen dinsdag aan op Twitter.

    "Een duidelijk standpunt innemen is cruciaal voor de hele wereld. Een duidelijk standpunt tegen de keuzeoorlog van Poetin. Tegen het bloedbad van burgers. Tegen de schending van de fundamentele beginselen van de wereldorde", zei Von der Leyen.

    De EU importeert jaarlijks voor 4 miljard euro aan steenkool uit Rusland.

    Andere voorstellen zijn dat vrachtvervoer vanuit Rusland en Belarus geen toegang meer krijgt tot de EU, ook niet de havens. Verder komt er een ban op transacties met vier grote Russische banken, waaronder de tweede bank van het land, VTB.

    Ook wil de EU een verder exportverbod, ter waarde van 10 miljard euro, op geavanceerde halfgeleiders, machines en transportapparatuur, aldus Von der Leyen, en een specifiek invoerverbod ter waarde van 5,5 miljard euro.

    Er komen bovendien gerichte maatregelen, zoals een verbod op deelname van Russische bedrijven aan openbare aanbestedingen in de EU en uitsluiting van alle financiële steun, EU- of nationaal aan Russische overheidsinstanties. Daarnaast worden opnieuw sancties opgelegd aan een aantal oligarchen.

    "We werken ook aan aanvullende sancties, onder meer voor olie-import, en denken na over enkele ideeën van de lidstaten, zoals belastingen of specifieke betalingskanalen zoals een geblokkeerde rekening", zei Von der Leyen.

    De 27 lidstaten van de EU moeten akkoord gaan met de sancties voor ze in werking treden.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  17. forum rang 6 Chiddix 5 april 2022 15:30
    quote:

    het zwaard schreef op 5 april 2022 14:58:

    Chiddix : Zelenski hoopt dat er een regeling kan komen , dat Rusland de provincies Lugansk en Donetsk gaat overdragen over twee jaar. Als onderdeel dan van een algehele vredesregeling.

    Geloof jij nu echt dat Poetin de provincies nog ooit terug gaat geven . En wat met de Krim ? Wat is zijn trofee dan .
    Grote bezorgdheid na uitspraak bondgenoot Poetin(Medvedev). Rusland wil Eurazie van Vladivostok tot Lissabon(bron:HVL). Goed, dit neemt toch niemand serieus.
63.523 Posts
Pagina: «« 1 ... 538 539 540 541 542 ... 3177 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.285
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.323
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.896
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.355
Aedifica 2 829
Aegon 3.257 320.052
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.752
ageas 5.843 109.777
Agfa-Gevaert 13 1.856
Ahold 3.536 73.980
Air France - KLM 1.024 34.311
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.770
Alfen 12 16.269
Allfunds Group 3 1.191
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 333
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.757
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.820 240.253
AMG 965 125.692
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.519
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.111
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.614
Arcelor Mittal 2.023 318.599
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.106
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.266
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.677
ASML 1.762 76.900
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.650
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.665

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 29 april

    1. NL producentenvertrouwen april
    2. Philips Q1-cijfers
    3. Umicore Q1-cijfers
    4. Proximus Q1-cijfers
    5. Fra BBP eerste kwartaal (voorlopig)
    6. AkzoNobel €1,54-ex-dividend
    7. Besi €2,15 ex-dividend
    8. Fugro €0,40 ex-dividend
    9. Heineken €1,04 ex-dividend
    10. Vastned €1,28 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht