Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Rusland

63.991 Posts
Pagina: «« 1 ... 1147 1148 1149 1150 1151 ... 3200 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 het zwaard 28 augustus 2022 16:29
    Rusland gaf honderden lijken van gedode soldaten terug aan Oekraïne
    Oekraïne heeft naar eigen zeggen honderden lijken van gesneuvelde Oekraïense soldaten teruggekregen van Rusland. Volgens de Oekraïense gezant voor vermisten, Oleh Kotenko, gaat het om 541 lichamen, zei hij zondag in een mededeling.

    Via het Internationale Comité van het Rode Kruis was het mogelijk om met de Russen in contact te komen. “De onderhandelingen met de agressor zijn moeilijk”, aldus Kotenko. Maar liefst 428 lichamen zijn gehaald uit de lang belegerde stad Marioepol in het oosten van het land.

    Rusland en Oekraïne wisselden al meermaals de lichamen van gesneuvelde soldaten uit. Hoeveel doden aan Rusland zijn terugbezorgd, is niet bekend. De oorlog in Oekraïne is al meer dan zes maanden aan de gang.
  2. forum rang 8 het zwaard 28 augustus 2022 16:29
    Duitsland verzekert Oekraïne van jaren steun
    De Duitse minister van Buitenlandse Zaken, Annalena Baerbock, heeft gegarandeerd dat Duitsland Oekraïne blijft steunen in de oorlog met Rusland, desnoods nog jarenlang.

    "Spijtig genoeg moeten we ervan uitgaan dat Oekraïne komende zomer nog steeds zware wapens van vrienden zal nodig hebben", zei Baerbock aan de Duitse krant ‘Bild am Sonntag’.
  3. forum rang 10 luchtschip 28 augustus 2022 17:14
    Weer een Russische raket die niet ver komt

    Weggeschoten vanuit door Russen bezet Oost Oekraine en komt niet ver er vandaan op woningen in door Russen bezet gebied
    Pech voor de Oekraïners die door de Russen "bevrijd" zijn

    01:13 ( 00:13 uur afgelopen nacht ned tijd ) Svatove, Luhansk oblast (occupied) : Russian missile falls after being launched

    video 0:12 minuut

    twitter.com/loogunda/status/156378069...
  4. forum rang 8 het zwaard 28 augustus 2022 17:56
    Duitsland bereidt nationalisatie Gazprom Germania voor'
    De Duitse regering heeft een holding opgericht om de mogelijke nationalisering van gasleverancier Gazprom Germania voor te bereiden. Dat schrijft de Duitse krant ‘Welt am Sonntag’.

    Gazprom Germania is de voormalige Duitse divisie van het Russische staatsgasbedrijf Gazprom. Begin april splitste het Russische moederbedrijf zich af van de Duitse dochteronderneming. Half mei legde het Kremlin sancties op aan Gazprom Germania als vergelding voor de Europese sancties naar aanleiding van de Russische invasie van Oekraïne.

    Sindsdien staat het bedrijf al tijdelijk onder controle van de Duitse overheid. Die wil een faillissement voorkomen en de Duitse gasvoorziening in stand houden. Berlijn had daar miljarden voor veil.

    De Duitse regering heeft nu ook een holding opgericht om Gazprom Germania te kunnen nationaliseren, bericht het persbureau Reuters op basis van de Duitse krant ‘Welt am Sonntag’, die een regeringsdocument kon inkijken. De holding krijgt de naam ‘Securing Energy for Europa Holding GmbH’ en krijgt twee advocaten van het internationale advocatenkantoor CMS Hasche Sigle aan het hoofd.

    Het Duitse ministerie van Economie stelt dat de holding enkel als voorzorgsmaatregel is opgericht. Het bedrijf bestaat op dit moment als een lege huls, klinkt het daar.

    “Gigantische schok”
    De Duitse minister van Financiën Christian Lindner roept in de krant ‘Bild am Sonntag’ intussen op tot nieuwe regeringsmaatregelen om de exploderende energieprijzen onder controle te krijgen. Hij waarschuwt voor de “gigantische schok” die de grootste Europese economie te wachten staat als gevolg van de torenhoge inflatie. Lindner stelt onder meer voor om de elektriciteitsmarkt te hervormen zodat de prijzen niet langer zo innig verbonden zijn met de prijs van gas.
  5. forum rang 7 Succes 28 augustus 2022 18:21
    TotalEnergies levert kerosine voor Russische gevechtsvliegtuigen: hoe bedrijven profiteren van oorlog in Oekraïne

    De Franse oliegigant TotalEnergies ontgint gas in Rusland dat, na omvorming tot kerosine, gebruikt wordt door Russische bommenwerpers om Oekraïense doelwitten te bombarderen. Dat schrijft de Franse krant Le Monde. Heel wat Westerse bedrijven besloten na de inval in Oekraïne weg te trekken uit Rusland. Toch blijkt nu dat ook heel wat bedrijven profijt halen uit de oorlog.
    Hoe ver kunnen en mogen bedrijven daarin gaan?

    De inval in Oekraïne door het Russische leger had grote gevolgen voor de internationale handel. Veel Westerse landen kondigden economische sancties aan, waarmee ze de economie van Rusland wilden treffen. Rusland reageerde op haar beurt met sancties die gericht zijn tegen Westerse landen.

    Heel wat bedrijven werden zwaar getroffen door die sancties en zagen hun inkomsten teruglopen, terwijl de kosten bleven stijgen. Toch geldt dat niet voor alle bedrijven. Bepaalde industrieën profiteren van de oorlog om recordwinsten te boeken. Hoe ver gaan sommige bedrijven daarin? En hoe zit het met het verantwoordelijkheidsgevoel?

    Energiebedrijven profiteren meest

    In de Franse krant Le Monde verscheen een opvallend verhaal over het grote Franse olie- en gasbedrijf TotalEnergies. Het bedrijf zou betrokken zijn bij de ontginning en levering van brandstof aan het Russisch leger die gebruikt wordt om gevechtsvliegtuigen in de lucht te houden. In het artikel van Le Monde wordt geopperd dat het bedrijf zo indirect steun levert aan de gewapende agressie die al zes maanden grote delen van Europa in de ban houdt.
    Brandstof voor gevechtsvliegtuigen

    Concreet zou TotalEnergies betrokken zijn bij de ontginning en levering van brandstof voor Russische bommenwerpers. Het energiebedrijf heeft een groot aandeel van 49 procent in een reeks Siberische olievelden die beheerd worden door het bedrijf Terneftegaz.

    Op de olievelden wordt vloeibare koolwaterstof ontgonnen die later omgezet wordt in kerosine om vliegtuigen en voertuigen aan te drijven. Die brandstof werd onder meer geleverd aan de luchtmachtbasis van de Soechoj-straaljagers die aan het begin van de oorlog het theater in Marioepol bombardeerden. Bij die reeks bombardementen kwamen ongeveer 600 mensen om het leven.

    In een reactie verdedigt TotalEnergies de keuze om grondstoffen te ontginnen en verdelen in Rusland. Het bedrijf oppert dat de grondstoffen die ontgonnen worden in hun pure vorm geen brandstof zijn. De fabriek die de grondstoffen uiteindelijk omvormt tot kerosine, is geen eigendom van TotalEnergies. Daarmee lijkt het energiebedrijf elke betrokkenheid bij het in de lucht houden van Russische gevechtsvliegtuigen te ontkennen

    Lees verder:
    www.vrt.be/vrtnws/nl/2022/08/24/gas-v...
  6. forum rang 8 het zwaard 28 augustus 2022 18:36
    DE Tijd 27/08/2022

    Total Energies stapt uit omstreden Russisch gasveld.
    Total Energies verkoopt zijn belang van 49% in het Russische olie en gasbedrijf Terneftegaz . Het bedrijf zegt dat de aankondiging van de verkoop niets met het nieuws van Le Monde te maken heeft .
  7. forum rang 10 luchtschip 28 augustus 2022 18:38
    Russische rekruten in een trainingskamp in Rusland lopen dronken door de stad en vallen vrouwen lastig

    Russians living near a training base for the 3rd Army Corps heading to Ukraine say the Russian recruits are roaming the town drunk and harassing its women.

    “They say they’re going to defend us, but based on what we’ve seen we won’t be sleeping very calmly"

    twitter.com/mjluxmoore/status/1563853...

    De Russische bevolking, en met name de vrouwen, voelt zich niet veilig dicht bij zijn eigen soldaten
  8. forum rang 7 Succes 28 augustus 2022 18:57
    Russian Force Won't Return From Mission Fearing Ukraine Deployment: Report

    Russian troops in Kazakhstan are refusing to return to Russia because they do not want to be deployed to the war in Ukraine, Ukrainian intelligence officials said Saturday.

    There are roughly 1,000 Russian troops in Kazakhstan according to Ukraine's Main Directorate of Intelligence of Ukraine's Ministry of Defense. The directorate says that the the military contingent stationed in the country "does not want to replenish the composition of the occupation contingent" in Ukraine, according to a translation of a post on Telegram.

    However, it also said that the "formal reason for the refusal is the lack of special air transport, which is fully engaged in the war with Ukraine."

    Ukrainska Pravda first reported on the claims from the intelligence officials on Saturday.

    In its Telegram post, the directorate said that Moscow does not want to completely withdraw troops from Kazakhstan. The troops were sent to the country in January following rallies against its government. The directorate added that Russia has almost completely withdrawn its troops from nearby Tajikistan and Armenia to support its war in Ukraine.

    Newsweek has reached out to Russia's Ministry of Defense for comment.

    The claims about Russia's troops in Kazakhstan come as Russian President Vladimir Putin has called for his military to add additional troops amid the ongoing war. Putin has ordered the military bring on 137,000 new troops, which would bring the total number to 1.15 million, by January 1.

    Retired U.S. Army Lieutenant General Mark Hertling said Saturday that he believes the development shows the Russian military is "in trouble."

    "Are they going to just put these new soldiers that they recruit through the basic training that they have, which truthfully, is not very good and then send them right out to a unit to try to learn combined arms operations, which are very difficult, without any additional training? If that's the case, they're going to be in trouble," Hertling said in an interview on CNN.

    In May, The Daily Beast reported that a Russian soldier said that his commander shot himself in the leg to escape the war in Ukraine. The Ukrainian intelligence directorate released a phone call at the time, identifying the speaker as a Russian soldier speaking with his mother.

    "This won't end anytime soon. What the hell do I need this for? At 20 years old...I'm not at all interested in Ukraine. I need to come back and resign," the soldier said during the call. "I had a commander...who shot himself in the leg just to get out of here. And that was in the very beginning!"

    www.newsweek.com/russian-force-wont-r...
  9. forum rang 5 seance 28 augustus 2022 19:56
    quote:

    luchtschip schreef op 28 augustus 2022 15:31:

    Walgelijke vertoning in Rusland

    Een huurling van het Russische huurlingen leger heeft op het podium een schedel van een AzovStal soldaat van de Oekraïners in zijn handen
    en zegt : Rusland is in oorlog met de Oekrainse gedachte en daarom moeten alle Oekraïners vermoord worden

    Vindt iemand het nog steeds een goed idee om met de Russen te onderhandelen en zaken te doen ?

    Wie kan uitleggen dat deze oorlog slechts een defensieve, preventieve, rationele, logische "militaire special operatie" om de NAVO uitbreiding te stoppen ?
    Wie kan uitleggen dat dit niets heeft te maken met imperialistische gedachtegoed ?

    video 1:16 minuut engels ondertiteld

    twitter.com/McFaul/status/15637687650...
    gelukkig is hij goed in beeld en tekent hij zijn doodvonnis.
  10. forum rang 10 luchtschip 28 augustus 2022 20:37
    Rusland heeft moeite met het feit dat er verzet wordt gepleegd in Rusland hetzij door een beweging hetzij individueel

    65 jarige vrouw aangehouden voor het in brand steken van een auto van een hooggeplaatst militair in Moskou

    Russische media omschrijven dit als volgt :

    65 jarige Russische vrouw die een auto van een Russisch militair official in Moskou in de brand stak, was gekidnapped door de Oekrainse special forces, gehypnotiseerd en geleerd om auto's in de brand te steken

    Een absurde uitleg om het publiekelijk verzet in Rusland te verbloemen

    twitter.com/chitowntoktown/status/156...
  11. forum rang 10 luchtschip 28 augustus 2022 21:21
    quote:

    josti5 schreef op 28 augustus 2022 21:00:

    Intussen, de realiteit: liveuamap.com/
    Het gaat er nu om spannen

    het Zimbabwaanse leger maakt zich op in het vliegtuig te. stappen en de Russen te helpen de inwoners van een land te "bevrijden"

    video 0:29 minuut geluid aan

    scroll naar boven

    twitter.com/SaraFrederika/status/1563...
  12. forum rang 10 luchtschip 28 augustus 2022 21:52
    The Russian flag on Azovstal

    This sums up Putin's medieval Russia ( Middeleeuws Rusland ).

    They raise the Russian flag over a decimated ruins of the Ukrainian city of Mariupol & the Azovstal iron works.

    Tens of thousands of job lost, no running water, sewage system or electricity, but hey - there's orc Muppets waving a war crimes flag.

    video 0:25 minuut

    twitter.com/GlasnostGone/status/15639...
  13. forum rang 10 luchtschip 28 augustus 2022 23:15
    Het door de Russen bezette Enerhodar is door Russische artillerie beschoten

    In Enerhodar staat de kern energie centrale

    Wil Rusland met een false flag operatie Oekraine de schuld geven dat zij de kern centrale in gevaar brengen ?

    Russians shelled Russian-occupied Enerhodar to blame Ukraine (the satellite city of the Zaporizhia NPP ( nuclear Power Plant ))

    video 0:17 minuut

    twitter.com/loogunda/status/156398589...
63.991 Posts
Pagina: «« 1 ... 1147 1148 1149 1150 1151 ... 3200 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.846
AB InBev 2 5.296
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.827
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 9.015
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 32
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.571
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.228
AFC Ajax 537 7.025
Affimed NV 2 5.773
ageas 5.843 109.782
Agfa-Gevaert 13 1.887
Ahold 3.536 74.008
Air France - KLM 1.024 34.374
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.778
Alfen 12 16.789
Allfunds Group 3 1.226
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 340
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.770
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.446
AMG 965 126.400
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.525
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 383
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.180
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 322
Arcadis 251 8.627
Arcelor Mittal 2.024 318.740
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 267
arGEN-X 15 9.175
Aroundtown SA 1 183
Arrowhead Research 5 9.303
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.746
ASML 1.762 77.400
ASR Nederland 18 4.161
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.724
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 16 mei

    1. NL werkloosheid april
    2. Aegon Q1-cijfers
    3. Vastned Q1-cijfers
    4. Deutsche Telekom Q1-cijfers
    5. KBC Q1-cijfers
    6. Siemens Q2-cijfers
    7. ArcelorMittal $0,25 ex-dividend
    8. IMCD €2,24 ex-dividend
    9. Shell $0,344 ex-dividend
    10. Unilever €0,4268 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht