Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Gazprom

3.032 Posts
Pagina: «« 1 ... 95 96 97 98 99 ... 152 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Keesdejongen 30 augustus 2022 22:47
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 30 augustus 2022 20:37:

    [...]

    Gelukkig zal jij daar niet van profiteren, want alle winst van Gazprom gaat naar Poetin.
    wedje doen? Om 50.000 euro wed ik dat gazprom op 11 oktober dividend uitkeert, gaan we morgen naar de notaris?
  2. forum rang 10 DeZwarteRidder 31 augustus 2022 08:44
    quote:

    Keesdejongen schreef op 30 augustus 2022 22:47:

    [...]wedje doen? Om 50.000 euro wed ik dat gazprom op 11 oktober dividend uitkeert, gaan we morgen naar de notaris?
    Zo ver ik weet heeft Gazprom alle dividenbetalingen stopgezet omdat ze vrijwel alle winst aan de staat moeten uitkeren.

    In ieder geval krijg jij geen rooie cent.
  3. [verwijderd] 31 augustus 2022 08:52
    Woensdag 31 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

    Het Russische staatsgasbedrijf Gazprom stopt per 1 september met de leveringen aan Engie. Dat Franse energiebedrijf zou niet de volledige rekening over juli hebben voldaan. Engie levert ook in Nederland stroom en gas en heeft hier verschillende energiecentrales.


    Beide partijen meldden eerder op dinsdag al dat Engie minder gas geleverd kreeg dan normaal. Gazprom liet weten dat een meningsverschil over contractvoorwaarden de aanleiding daartoe was. Pas als Engie weer volledig betaalt, gaat Gazprom naar eigen zeggen weer leveren.

    Engie op zijn beurt zei dat de bezorgdheid over de energiebevoorrading toeneemt. Het Franse nutsbedrijf liet wel weten "de nodige volumes veiliggesteld" te hebben om verplichtingen aan zijn klanten te kunnen voldoen, maar ook om aan de eigen behoeften te kunnen voldoen. Daarnaast zegt het bedrijf verschillende maatregelen te hebben genomen om de directe financiële en fysieke gevolgen van een onderbreking van de gasleveringen te beperken.

    De stap van Gazprom valt samen met het stilleggen van de Nord Stream-pijplijn vanwege onderhoud. Engie is voor 9 procent eigenaar van die pijplijn.

    Duitsland stelde eerder al dat Rusland gasleveringen inzet als wapen en ook Frankrijk is die mening nu toegedaan. "We moeten ons dan ook voorbereiden op het ergste scenario", zei de Franse minister van Energietransitie Agnes Pannier-Runacher op de Franse radio. Zij stelt dat Gazprom zich niet aan de contracten houdt.

    Gazprom verlaagde eerder al leveringen aan Engie


    Sinds het begin van de oorlog in Oekraïne heeft Gazprom de leveringen aan Engie al verlaagd naar 1,5 terawattuur per maand. De jaarlijkse leveringen van Engie in Europa bedragen meer dan 400 terawattuur.

    Frankrijk is minder afhankelijk van de invoer van gas uit Rusland dan veel van zijn buurlanden. Russisch gas is goed voor ongeveer 17 procent van het gasverbruik. Bovendien zitten de opslagen in het land al voor zo'n 90 procent vol.

    Toch blijven er zorgen bestaan over de levering uit Rusland. Frankrijk wees bedrijven er al op dat energie komende winter mogelijk wordt gerantsoeneerd en riep op tot besparingen.

    Gazprom is al langer landen aan het afsluiten van gasleveringen. Eerder besloot het Russische bedrijf dat alle betalingen in roebels moesten plaatsvinden en sloot het landen als Polen en Nederland af toen die dat weigerden. De leveringen aan Duitsland werden in meerdere stappen teruggeschroefd tot ongeveer een vijfde van de normale hoeveelheid.
  4. forum rang 10 DeZwarteRidder 31 augustus 2022 09:19
    Russische energiereus Gazprom schrapt dividend, aandeel keldert

    De Russische energiereus Gazprom zal over het voorbije boekjaar verrassend geen dividend uitkeren. Het aandeel dook meteen ruim 30 procent omlaag.
    KVE 30-06-22, 13:49 Bron: BELGA

    "De aandeelhouders hebben beslist dat het in de huidige toestand niet zinvol is om een dividend uit te keren voor de resultaten van 2021", zo deelde Famil Sadygov, de vicevoorzitter van Gazprom, donderdag mee na een aandeelhoudersvergadering. Het bedrijf zegt dat het prioriteit geeft aan de realisering van het investeringsprogramma, met de aansluiting van Russische regio's op het gasnet, en aan hogere belastingen die het zal moeten betalen.

    Het bestuur van Gazprom had eerder een recorddividend van 52,53 roebel (bijna 1 euro) per aandeel in het vooruitzicht gesteld. Maar dat gaat dus niet door.

    Het is volgens het persagentschap Reuters de eerste keer sinds 1998 dat er geen dividend betaald wordt.
  5. [verwijderd] 31 augustus 2022 10:27
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 31 augustus 2022 08:44:

    [...]
    Zo ver ik weet heeft Gazprom alle dividenbetalingen stopgezet omdat ze vrijwel alle winst aan de staat moeten uitkeren.

    In ieder geval krijg jij geen rooie cent.
    tass.com/economy/1500151

    Aandeelhouders (en daar heeft de staat de meerderheid) moeten dit nog goedkeuren.
  6. forum rang 7 ffff 31 augustus 2022 11:59
    Zowel Kees als Kaboom geven beiden geen antwoord op de lastige vragen die ik gesteld heb op 26 augustus in deze draad

    Dat Gazprom gigantische winsten maakt is natuurlijk zo duidelijk als wat. Maar daar heb je als aandeelhouder in een oorlogssituatie totaal niets aan en zeker niet als een Westerse aandeelhouder. Op vallend is de gigantische stilte van andere belanghebbenden zoals pensioenfondsen, maar ook bijvoorbeeld het Noorse staatsfonds. Ze publiceren niks, ze zeggen niks, doodsbenauwd iets verkeerd te zullen zeggen. En mijn bankier laat ook al een maand niets van zich horen en bij GazpromBANK kunnen ze mij niet garanderen dat de stukken wel degelijk bij HEN aankomen als ik daartoe opdracht geef.

    Kortom, de giga-winst van Gazprom zien wij aan onze rekeningen voor gas, olie. We zien het aan de recessie en aan de bedrijfssluitingen zoals in Budel van de zinkfabriek van Nyrstar.

    Maar d'r wordt geen mens in Europa beter van. WEL van ENGIE waarvan het dividend ook bijna verdrievoudigd is, maar overal in Europa te horen krijgt dat ze moeten inbinden...... Het is toch wat , die ellendige oorlog....

    Peter
  7. forum rang 10 DeZwarteRidder 31 augustus 2022 12:34
    quote:

    Keesdejongen schreef op 31 augustus 2022 12:30:

    Zwarte ridder, wil je svp stoppen met het verspreiden van fakenews, dank!
    Gazprom maakt 41 miljard netto winst in 6 maanden en gaat 20 miljard dividend uitkeren van 11 oktober.

    www.reuters.com/business/energy/russi...
    Jij verspreid zelf fakenieuws, want het voorstel moet nog goedgekeurd worden door Poetin.
  8. Kaboom 31 augustus 2022 12:41
    Hallo Keesdejonge en ffff dank voor jullie reactie.
    Zoals ik al eerder melde heeft flatex.de de adr (na teken van toestemming) omgezet in russische stukken die dan op naam bij flatex.de geregistreerd worden maar nog bij de usa bank (weet even niet meer of dit citi of mellon is) bewaard worden.
    Ik las op dit forum dat het nu bij de giro ook zo gaat.
    daarna heb ik formulieren ingevuld (gekregen van flates die ze weer van mellon/cit heeft) om deze stukken aan gazprombank uit te leveren, die ingevuld en naar flatex gestuurd (telefonisch na gebeld en flatex vertelde mij dat ze nix anders doen dan de formulieren naar de usa sturen en indien die aanvullende info willen dan sturen ze dat weer aan mij.......geen advies en of verdere info dus...flatex blijft op afstand maar faciliteert als "doorgeefluik" .
    Daarna kreeg ik verzoek om aanvullende info, namelijk: of ik de volgende gegevens van gazprombank wilde aanleveren
    NDS Account
    NSD Sub-Account
    NSD Depositor Code
    BIC

    ibfo mail naar gazprombank......geen reactie. 1a2 wkn later weer info mail en direkt reactie en 2 uur later ook mijn eerste mail beantwoord. Dat ik eerst 2 wkn geen reactie kreeg maakte mij wat huiverig, dat bij de 2-de mail terstond gereageerd werd gaf mij toch weer wat vertrouwen.

    de info die ik moet leveren (kreeg van gazprombank) doe ik als bijlage in dit bericht.
    Omdat ik op dit form las dat de termein tot 15 oktober is opgerekt heb ik mij zelf ruimte gegeven tot 15 september om te besluite of ik de stukken overboek of deze laat liggen bij flatex/citi.
    waar ik over twijfel.
    (stel dat er op een of andere manier onteigend zou worden dan maakt de keuze volgen mij overigens nagenoeg niets uit).
    voordeel omwisselen: originele stukken blijven mogelijk behouden. dividenden kunnen worden ontvangen (mits er tot uitkering wordt besloten. op temein kan ik dan een keer naar rusland om , zoals kees aangaf ea. in orde te maken. indien sacties (zwift ea) dan nog steeds gelden dan kan bij verkoop op de moex, de roebel opbrengst bijvoorbeeld omgezet worden in fysiek goud of iets dergelijks om uiteindelijk de gelden te repatriëren . met een beetje geluk maakt gazprombank tzt id verificatie mogelijk via internet/app dan is het helemaal makkelijk.
    Nadelen hier van: ik moet de stukken nu opnemen (en er belastingen over betalen in NL) tegen een veel hogere waarde (die op de moex) als wanneer ik ze nu laat liggen bij flatex (ze taan daar nu op nul,- ingeboekt). als de stukken uiteindelijk toch waardeloos worden heb je dus voor nix jaren lang belasting afgedragen. tevens enige zorg dat de stukken op enig moment bij gazprombank als ik daar over 5 jaar aanklop, niet meer goed te traceren zijn en men deze niet meer kan koppelen aan mij....
    Mogelijk zal er een eenmalige uitzondering worden gemaakt door het westen zodat alle stuken bij citi/mellon verkocht kunnen worden en wel via zwift gesetteld kunnen worden om zo eigen burgers niet te benadelen?!
    Voordelen: behoud van stukken , ontvangen dividend en tzt tengelde kunnen maken.
  9. forum rang 10 DeZwarteRidder 31 augustus 2022 13:10
    quote:

    Keesdejongen schreef op 31 augustus 2022 12:30:

    Zwarte ridder, wil je svp stoppen met het verspreiden van fakenews, dank!
    Gazprom maakt 41 miljard netto winst in 6 maanden en gaat 20 miljard dividend uitkeren van 11 oktober.

    www.reuters.com/business/energy/russi...
    Het vorige dividendvoorstel is geheel onverwacht afgeschoten door 'Don't-mention-the-war'-Poetin, dus waarom zou het nieuwe voorstel wel goedgekeurd worden......???

    Ik denk dat de directie van Gazprom nog even mooi weer wil spelen en misschien hun eigen aandelen nog even duur verkopen.
  10. forum rang 8 het zwaard 31 augustus 2022 13:25
    ffff
    31 augustus 2022 11:59
    auteur info
    Zowel Kees als Kaboom geven beiden geen antwoord op de lastige vragen die ik gesteld heb op 26 augustus in deze draad

    Dat Gazprom gigantische winsten maakt is natuurlijk zo duidelijk als wat. Maar daar heb je als aandeelhouder in een oorlogssituatie totaal niets aan en zeker niet als een Westerse aandeelhouder. Op vallend is de gigantische stilte van andere belanghebbenden zoals pensioenfondsen, maar ook bijvoorbeeld het Noorse staatsfonds. Ze publiceren niks, ze zeggen niks, doodsbenauwd iets verkeerd te zullen zeggen. En mijn bankier laat ook al een maand niets van zich horen en bij GazpromBANK kunnen ze mij niet garanderen dat de stukken wel degelijk bij HEN aankomen als ik daartoe opdracht geef.

    Kortom, de giga-winst van Gazprom zien wij aan onze rekeningen voor gas, olie. We zien het aan de recessie en aan de bedrijfssluitingen zoals in Budel van de zinkfabriek van Nyrstar.

    Maar d'r wordt geen mens in Europa beter van. WEL van ENGIE waarvan het dividend ook bijna verdrievoudigd is, maar overal in Europa te horen krijgt dat ze moeten inbinden...... Het is toch wat , die ellendige oorlog....

    Ja, oorlog voeren kost nu immers heel véél geld, en als de hoofdaandeelhouder van Gazprom dan ook nog de oorlog voerende partij is weet je genoeg. Het is toch wat , die ellendige Poetin .
  11. Kaboom 31 augustus 2022 13:34
    het zwaard,

    "bij GazpromBANK kunnen ze mij niet garanderen dat de stukken wel degelijk bij HEN aankomen als ik daartoe opdracht geef."
    De "ontvange" kan niet garanderen dat de "verzender"(goed) verstuurd. Bij noet ontvange blijven de stuken bij de ADR bank neem ik aan?!
    natuurlijk kunnen ze dat niet garanderen, het is de usa adr houder die de stukken moet uitleveren! Die bepalen of de stukken aankomen of niet (of zit daar nog een partij tussen?! ), niet gazprombank. wat Gazprombank wel moet garanderen is dat bij hun aangeleverde stukken goed op naam geregistreerd worden.
  12. forum rang 10 DeZwarteRidder 31 augustus 2022 13:43
    Als Gazprom alle gas-leveringen aan Europa stopzet, zal er van de geweldige winst weinig overblijven.

    En de Chinezen kopen vrijwel geen gas, want de Chinezen hebben gas teveel en leveren tegenwoordig aan Europa.
  13. Keesdejongen 31 augustus 2022 19:35
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 31 augustus 2022 12:34:

    [...]

    Jij verspreid zelf fakenieuws, want het voorstel moet nog goedgekeurd worden door Poetin.
    Ik heb net ff met moskou gebeld. Vladimir is akkoord. Wil je nog wedden voor 50k of blijven het loze woorden?
  14. [verwijderd] 31 augustus 2022 19:42
    quote:

    Keesdejongen schreef op 31 augustus 2022 19:35:

    [...]

    Ik heb net ff met moskou gebeld. Vladimir is akkoord. Wil je nog wedden voor 50k of blijven het loze woorden?
    Je heet toch niet Halbe in het ware leven?

    Vladimir maakt zijn besluit pas op het laatste moment bekend, afhankelijk van de situatie, en gelijk heeft ie.
  15. Keesdejongen 31 augustus 2022 20:02
    quote:

    gokker schreef op 31 augustus 2022 19:42:

    [...]

    Je heet toch niet Halbe in het ware leven?

    Vladimir maakt zijn besluit pas op het laatste moment bekend, afhankelijk van de situatie, en gelijk heeft ie.
    vorige keer nam putin 8 miljard euro dividen bestemd voor aandeelhouders “in beslag”.
    daarop daalde de russische beurs met 70 miljard euro.
    je denkt toch niet dat hij hetzelfde weer gaat doen en dat gazprom dit zelf had beslist?
  16. forum rang 5 Gaasp 31 augustus 2022 22:37
    quote:

    Keesdejongen schreef op 31 augustus 2022 20:02:

    [...]

    vorige keer nam putin 8 miljard euro dividen bestemd voor aandeelhouders “in beslag”.
    daarop daalde de russische beurs met 70 miljard euro.
    je denkt toch niet dat hij hetzelfde weer gaat doen en dat gazprom dit zelf had beslist?
    Hangt ook af van hoe de realatie van Putin met Alexei Miller nu is, want Miller is officieel de baas bij Gazprom. Volgens mij is de verhouding met de diverse oliearchen ietsje minder geworden sinds het Ukraine avontuur.
  17. forum rang 8 het zwaard 1 september 2022 07:55
    MADRID – De Spaanse premier Pedro Sánchez is op dinsdag 30 augustus op bezoek geweest bij zijn collega Bondskanselier Olaf Scholz van Duitsland. Naast dat dit een bezoek was om elkaar beter te leren kennen en bij te praten over van alles en nog wat, was het bezoek ook bedoeld als drukmiddel om Frankrijk over de streep te halen mee te doen met het Midcat-project om via een Spaanse gaspijpleiding aardgas naar de rest van de Europese Unie te sturen.
3.032 Posts
Pagina: «« 1 ... 95 96 97 98 99 ... 152 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.285
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.579 46.322
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.896
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.351
Aedifica 2 829
Aegon 3.257 320.052
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.752
ageas 5.843 109.777
Agfa-Gevaert 13 1.856
Ahold 3.536 73.980
Air France - KLM 1.024 34.311
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.769
Alfen 12 16.263
Allfunds Group 3 1.191
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 333
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.757
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.819 240.252
AMG 965 125.691
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.519
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.111
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.614
Arcelor Mittal 2.023 318.599
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.106
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.266
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.676
ASML 1.762 76.895
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.650
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.665

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 29 april

    1. NL producentenvertrouwen april
    2. Philips Q1-cijfers
    3. Umicore Q1-cijfers
    4. Proximus Q1-cijfers
    5. Fra BBP eerste kwartaal (voorlopig)
    6. AkzoNobel €1,54-ex-dividend
    7. Besi €2,15 ex-dividend
    8. Fugro €0,40 ex-dividend
    9. Heineken €1,04 ex-dividend
    10. Vastned €1,28 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht