Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Welke strategie

78 Posts
Pagina: 1 2 3 4 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 5 augustus 2005 18:26
    Fundamenteel!

    Technisch is niet echt betrouwbaar vind ik. Er wordt een stijging voorspelt en vervolgens komt er een daling en wordt de hele hele technische analyse aangepast.

    Groeten,
    VB
  2. [verwijderd] 5 augustus 2005 18:31
    ligt aan je doel. als je failiiet wil moet je puur gokken.
    als denkt rijk te worden in korte tijd met je iets anders gaan doen.
    Als je en leuk rendement wil maten maken moet is ta in combinatie met fa volgens mij het beste.
    Maar het allerbelangrijkste is moneymanagement. Stel behoud van je kapitaal op de eerste plaats.
    Dus durf op tijd indien nodig verlies te nemen. En wees niet te gulzig met winsten. Maak voor je trade ook een plan voor jezelf. Wat wil je bereiken met je trade. Op welk punt ben je tevreden. wanneer stap je uit als er niet gebeurt wat je verwacht? enz.

    ps luister niet naar goeroe's of banken , gebruik je eigen verstand.
    eerst een tijdje droog oefenen is ook niet verkeerd.

    succes.
  3. [verwijderd] 5 augustus 2005 19:50
    quote:

    flapper schreef:

    Ik ben nieuw met beleggen. Welke strategie is het beste. Fundamenteel of technisch of puur gokken?
    Flapper, het hangt van je doelstelling af, maar waar je ook voor kiest, zorg ervoor dat je een stop-loss hanteert. Excuses om te blijven zitten wanneer de koers flink daalt, zijn er niet.
    Succes,
    Albert
  4. [verwijderd] 6 augustus 2005 10:22
    Vind juist dat TA en FA heel goed samengaan.

    Bijvoorbeeld: selectie van aandelen op basis van fundamentele analyse en timing van transacties op basis van technische analyse.
    Of: filteren van TA signalen op basis van fundamentele analyse (dus bijvoorbeeld alleen long signalen TA oppikken als aandeel of valuta of whatever fundamenteel ook een koop is, en alleen short signalen als het FA een verkoop is).

    FA is veel en veel moeilijker te leren dan TA en vereist naast grondige kennis van financiele markten, boekhouden en management ook nog eens de specifieke bedrijfskennis. Het is daarom ook vrij ondoenlijk om over alle aandelen een FA mening te hebben. (Zo kan ik bijvoorbeeld geen enkel onderbouwd oordeel uitspreken over biotech aandelen, maar de meeste publieke analisten trouwens ook niet). Met TA alleen kan je wel over elk aandeel een mening hebben, dus het is veel gemakkelijker om overal in te beleggen.

    Simpel gesteld zie ik het zo. Een succesvolle trade vereist niet alleen dat jij inziet welk aandeel ondergewaardeerd is (FA), maar dat de markt dit ook herkent op redelijk korte termijn (TA).

  5. Cézan 6 augustus 2005 10:46
    Zo doen de grote jongens het
    ...........
    Warren Buffett

    Hieronder in grote lijnen de manier van beleggen waarmee superbelegger Warren Buffett zijn fortuin heeft gemaakt.
    Zijn manier van beleggen is simpel en lijkt daarmee eenvoudig. Helaas is het niet zo simpel als het lijkt, want de methode druist behoorlijk in tegen de menselijke aard. De menselijke aard is bij koersdalingen vluchten en bij stijgende koersen (te snel) winst nemen. Warren doet dat anders, zoals hieronder te lezen is.

    Koop aandelen in bedrijven met een ijzersterk management.
    Het product dat door het bedrijf gemaakt wordt, moet helder en begrijpbaar zijn.
    De koers van het bedrijf moet ten opzichte van de performance die het bedrijf heeft laten zien, of met redelijke zekerheid kan laten zien, laag staan.
    Er moet door het bedrijf winst gemaakt worden.
    Het bedrijf moet top zijn. Warren heeft bijvoorbeeld al jaren een enorme positie in Coca Cola, om maar een voorbeeld te noemen.
    Eén belegging per jaar doen is in wezen voldoende. Buy and Hold.
    Mocht de koers verder dalen, maar zijn hier geen fundamentele redenen voor, koop dan bij. Blijkbaar gunnen andere beleggers u het extra koopje.
    Zorg dat u alles van het bedrijf weet, laat u dus op geen enkele wijze negatief verrassen.
    Zoals reeds aangegeven, het is een ogenschijnlijk simpele manier van beleggen, maar eigenlijk is Warren de enige belegger die hiermee echt rijk is geworden, op de beleggers in zijn bedrijf na, die natuurlijk ook profiteerden van zijn goede neus voor koopjes. Opmerkelijk is het feit dat Warren de grootste hausse ooit volledig gemist heeft. Nadat echter de Nasdaq weer volledig ineenstortte rees de ster van Warren weer, want hij wist in het rampjaar 2000 een bescheiden winstje te boeken, daar waar hij de jaren ervoor enorm teleurstelde. Warren Buffett heeft enkele boeken gepubliceerd over zijn methode. Vanuit die boeken zijn een aantal spreuken opgetekend.

  6. Cézan 6 augustus 2005 10:56
    Een andere grote jongen
    source www.beursbox.nl
    ...........

    Peter Lynch is de legendarische stockpicker die van 1977 tot 1990 het Fidelity Magellan Fund leidde. Dit fonds was over die periode het best presterende fonds. Het fonds wist de S&P 500 Index te verslaan met per jaar gemiddeld een 10,3%. Als u USD 1.000 had geïnvesteerd in Magellan in 1977, toen Peter Lynch de fundmanager werd, dan had u USD 21.000 gehad op het moment dat Peter terugtrad als fondsmanager.

    Peter Lynch denkt dat amateur investeerders de Wall Street experts kunnen verslaan omdat de beste investeringskansen kunnen worden gevonden in het winkelcentrum, op het schoolplein of op de werkplek. Hij denkt dat kinderen in hun dagelijks leven veel eerder weten welke bedrijven succesvol zijn, dan dat Wall Street experts dat weten en vervolgens de bedrijven ontdekken.

    De Wall Street goeroe denkt dat het geheim van zijn succes ligt in zijn kunde om als amateur te denken. Hij heeft het over een gezond verstand aanpak tot stock-picking: ken het verhaal en alles over het bedrijf voordat u een aandeel koopt. Blijf vervolgens het verhaal volgen. Zolang het verhaal goed is blijft u het aandeel houden, wat de markt ook doet.

    Om een goed verhaal te vinden zoekt u naar beursgenoteerde bedrijven die een goed product en goede service bieden. U kunt beginnen met het vergaren van informatie zodra u een winkelcentrum, een restaurant of een sportveld op loopt. Dat is de meest directe manier om het eindproduct van het bedrijf te leren kennen. Zo komt u er het beste achter of het bedrijf sterk en groeiend is.

    Zelf voelt en ziet u of de winkel schoon of vies is. Is het druk bij de kassa's of is de zaak leeg en verlaten? Zijn de klanten tevreden of staat er altijd wel een rij bij de klantenservice? Er is een kleine kans dat u een lege Albert Heijn of McDonalds tegenkomt. Op het sportveld ziet u wat het meeste gedronken wordt, welke sportschoenen het populairst zijn. Kijk ook welke nieuwe sporten sterk aan populariteit winnen. Ga dan vervolgens zoeken naar bedrijven die van de nieuwe trend zullen profiteren. Vraag ook aan ouders, vrienden en kennissen, collega's, dokters, techneuten, bankiers, etcetera, welke producten hen opvallen als zo enorm mooi en een echte aanvulling op wat er tot op heden beschikbaar was. Uw dokter weet welke bedrijven de beste nieuwe medicijnen of medische apparatuur op de markt brengen. Een techneut weet glashelder welke bedrijven een dominante posities in de computer- of internetbranche hebben en een manager bij de bank kan u precies vertellen welke banken de meeste winst maken.

    Zodra u een beeld heeft van de kansrijke bedrijven, is uw volgende stap het dieper uitzoeken van het verhaal. U zoekt naar vakbladen, jaarverslagen en op internet. Zolang het verhaal voortduurt, wilt u weten wat er moet gebeuren om de groei vol te houden. Tevens wilt u weten welke valkuilen de winst van het bedrijf kunnen tegenwerken.

    Peter Lynch gelooft dat er, over een lange tijd gezien, een correlatie is tussen het succes van het bedrijf en het succes van het aandeel. Zoek daarom naar de succesverhalen. Hij denkt verder dat u om de paar maanden het verhaal moet checken. Dat kan inhouden, teruggaan naar de plek waar u het product voor het eerst tegenkwam en kijken hoe het er nu voorstaat. Staat er nog steeds een rij voor de kassa, lopen de sporters nog steeds met de schoenen van dat merk etc. Zijn er nieuwe succesverhalen als vervolg op de eerdere verhalen? Kijk ook de bedrijfscijfers van de kwartaalberichten na. Als dat allemaal in orde is, is het verhaal nog niet uit, en blijft u het aandeel aanhouden.

    Als jonge belegger zou u de wereld door de ogen van een stockpicker moeten bekijken. Nog beter is het jongeren te vragen welke bedrijven zij kansrijk achten. Discussies onderling kunnen heel veel opleveren.
  7. [verwijderd] 6 augustus 2005 13:40
    quote:

    Cézan schreef:

    Zoals reeds aangegeven, het is een ogenschijnlijk simpele manier van beleggen, maar eigenlijk is Warren de enige belegger die hiermee echt rijk is geworden, op de beleggers in zijn bedrijf na, die natuurlijk ook profiteerden van zijn goede neus voor koopjes. Opmerkelijk is het feit dat Warren de grootste hausse ooit volledig gemist heeft. Nadat echter de Nasdaq weer volledig ineenstortte rees de ster van Warren weer, want hij wist in het rampjaar 2000 een bescheiden winstje te boeken, daar waar hij de jaren ervoor enorm teleurstelde.
    Ik denk niet dat hij de enige is die op die manier rijk geworden is. Maar hij is wel de rijkste. Ik denk ook niet dat Warren het erg vindt on hypes te missen. Hij gaf eerlijk toe dat ie niets van technologie begreep, dus begon ie er niet aan. Achteraf bleek dat de beleggers in de hype meeliepen er ook niets van begrepen en veel geld kwijtraakten. Dus zijn strategie was nog niet zo mis.

    Een belangrijke les is dat je moet weten waar je in belegt, anders is TA ook gewoon gokken. Heeft het bijvoorbeeld zin om een bedrijf als Google te kopen met een KW van tegen 100?? Het kan inderdaad nog steeds verdubbelen in waarde, maar het risico is voor mij gewoon te groot.

    Wat ook nuttig is om weten is dat de geschiedenis lijkt aan te tonen dat hype bedrijven meestal de neiging hebben om het slechter te doen dan de gewone, saaie bedrijven.

    Nog 1 ding over Warren dat wel heel belangrijk is: hij koopt gewoon bedrijven die meer waard zijn dan dat hij ervoor betaald. Koopjes, dus. En niet alleen dat, koopjes die in de toekomst zullen renderen. Hoe weet je dat: heel eenvoudig. Je moet bedrijven kopen die hun prijzen kunnen verhogen: dus niches waar je moeilijk concurrentie kunt krijgen (denk Windows), sterke merken (Coca Cola) en niet een bedrijf dat afhankelijk is van de conjunctuur, zoals een staalwalserij.

    O ja, dividend is altijd meegenomen, zeker met de belastingsvoordelen die je in Nederland hebt.

    mvg
    Natan
  8. [verwijderd] 6 augustus 2005 14:02
    Google is een mooi voorbeeld van Lynch' strategie: We zaten er allemaal met onze neus bovenop toen de Altavista's weggedrukt werden door de nieuwe Google zoekmachine.

    En slechts weinigen vermoedden dat dit succes tot meer dan verdrievoudiging van de beurskoers zou leiden binnen een jaar.

    Zouden we bij moeten houden op het forum: "Welk product valt je op de laatste tijd ?".
  9. [verwijderd] 6 augustus 2005 17:28
    quote:

    flapper schreef:

    Ik ben nieuw met beleggen. Welke strategie is het beste. Fundamenteel of technisch of puur gokken?
    Fundamenteel, Verdiep je in het bedrijf. Dat kan nooit geen kwaad. BV Dan weet je wanneer een bedrijf ex-divident gaat. (pas daarna instappen omdat de koers hierdoor lager uitkomt, omdat het divident in de maanden ervoor in de koers gaat zitten)

    En je hebt dan ook wat te posten in op forum ;-)

    Denk dat je echt pas wat aan TA (tech. analyse) hebt bij zeer gelijkmatige, uitgemolken markten.
  10. [verwijderd] 6 augustus 2005 18:12
    Ik denk heel persoonlijk dat je moet gaan kijken waarin je geloof heb qua investering, en dan zou ik denken toch weer in de landen die de komende 50 jaar de kar gaan trekken qua produktie-landen (CHINA, INDIA, VIETNAM.)
    Ik haal voor mn bedrijf veel handel uit deze landen en telkens sta ik versteld wat daar gebeurd, wij in nederland gaan langzaam naar de bliksem, we halen Polen ( ik ook ) om te werken , alles is te duur en waar de regering mee bezig is weet ik niet meer, ik heb al 22 jaar een eigen zaak, maar de lol gaat er echt af.
    Kijk dan naar Vietnam daar groeien ze ook met 9% per jaar, en ik heb een mannetje daar die alleen maar produktie uit nederland laat verdwijnen naar zijn land, dit is niet te geloven hoe daar gewerkt wordt en hoeveel geld er door de vroegere Bootvluchtelingen, die naar het westen zijn gegaan, er daar weer in het land gepompt wordt (miljarden)
    Maar wat ik wil zeggen, er zit een enorme hoeveelheid mensen in azie, en kijk gisteren naar BAIDU, ik weet dat er veel mensen zitten te loeren om te gaan samenwerken met bedrijven die daar goed bezig zijn.
    Wat wij als forum moeten zien te doen is om te kijken welke multinationals er belangen hebben in bedrijven die voor hun land toonaangevend zijn , want de toekomst ligt in t Verre Oosten vergeet dat niet. !!!! In nederland worden mensen steeds luier om te werken en hebben alleen maar meer geld nodig om te verbrassen. In het verre oosten beginnen ze net, en als daar geld bij de mensen binnenkomt dan gaat er daar wat roken de komende jaren.
  11. [verwijderd] 8 augustus 2005 09:44
    Beste Medebeleggers,

    Bedankt voor de tips. In elke tip zit wel wat. Dus het blijft moeilijk om te kiezen. Ik denk dat ik van alles wat zal proberen. Zeker als je je realiseert dat de blinde aap het steeds blijft winnen van de TAers en FAers. De buy & hold strategie zal Binck niet leuk vinden. Ik heb net een rekening daar geopend.
    Ik zal proberen ook mijn steentje bij te dragen aan wat tips.
    Mvg

  12. [verwijderd] 8 augustus 2005 10:49
    quote:

    BJL schreef:

    FA is veel en veel moeilijker te leren dan TA en vereist naast grondige kennis van financiele markten, boekhouden en management ook nog eens de specifieke bedrijfskennis.

    Met deze quote ben ik het niet eens.

    Zoals je TA op diverse manieren kunt toepassen, van een simpele chart tot het ontwikkelen van een automatisch tradingsysteem, kun je ook FA op meerdere niveau's / manieren toepassen. Je hebt bijvoorbeeld de mogelijkheid om pure financiele (ratio-) analyse van het bedrijf (retrospectief dus) uit te voeren op basis van de jaarrekening. Dit kan bijna iedereen met een rekenmachine en een stuk of 15 formules. Aan het andere einde van het spectrum ligt de uitgebreide bedrijfs- en marktanalyse in combinatie met een toekomstverwachting. Dit laatste is bij bedrijven in niet-transparante markten, zoals farma en biotech, voor insiders uit de branche al moeilijk, laat staan voor buitenstaanders. Voor bedrijven in ontwikkelde branches, zoals bouw, auto's, ligt dit anders en kunnen ook relatieve buitenstaanders wel degelijk een onderbouwd oordeel geven.

    Daarnaast denk ik wel dat de principes achter TA relatief simpel zijn, maar voor velen niet zo makkelijk in de praktijk zijn uit te voeren. Het vereist een contraire benadering: als iedereen denkt dat het aandeel compleet uit de gratie is moet de TA gaan denken dat het aandeel koopwaardig is. Persoonlijk heb ik daar vooral met korte termijn analyses moeite mee. FA heeft is wat dat betreft - zeker als je een benadering á la Buffet volgt - simpeler in de toepassing.

    Een absoluut nadeel van FA is dat bij deze methode het aantal bedrijven dat je kunt volgen beperkter is dan bij TA; een korte scan op basis van TA kost weinig meer dan een paar minuten, heb je wat ervaring dan kun in relatief korte tijd je een uitgebreide TA van een aandeel doen, terwijl FA meer tijd vereist door het opzoeken van de informatie en het lees- en rekenwerk.

    Maar neem je er de tijd voor, en combineer je het met TA zoals BJL ook schrijft, dan heb je een mooie combinatie.

    Veel traders die zeggen zich te baseren op een combinatie van TA en FA doen vaak maar een opvlakkige FA van een fonds, bijv. de K/W verhouding of hebben "een fundamenteel goed gevoel" over het fonds. Mocht je daar naar toe gaan, dan kun je je beter richten op óf TA óf op FA.

    Ik heb zelf al vrij lang ervaring met beleggen, en ups en downs in de markten. Mijn ervaring heeft me geleerd dat je het beste lange termijn analyses kunt doen en daarop je investeringsbeslissingen te baseren. Dat geldt voor zowel FA als TA.

    Groeten en succes

    Marcel
  13. [verwijderd] 8 augustus 2005 21:03
    Call Market!If not double the stakes!

    Bedankt voor de tips. Heb er zelf nog niet veel kaas van gegeten.
    Er hangt veel geld boven de markt.

    -22,94 Dat was mijn resultaat vandaag, terwijl ik 28,96 up was.
    TA & FA hebben niet geholpen.
    Ik ben er van overtuigd dat de markt de rente verhoging al heeft in gecalculeerd.
    De olieprijs is goed nieuws!
    1x neer 1x flat! De markt gaat richting nemen.
    Morgen mijn hond maar eens vragen waar de markt heen gaat!

    Hebben jullie ook resultaten!
  14. [verwijderd] 8 augustus 2005 21:09
    Mijn hond wil dat ik aandelen pedigree koop en dan zal hij er wel voor zorgen dat de omzet gaat stijgen.
    MAAR ik heb hem door.

    Ben op zoek naar een bedrijf dat handelt in proefdieren. Wie kan mij helpen
  15. [verwijderd] 9 augustus 2005 11:26
    quote:

    Calll schreef:

    Call Market!If not double the stakes!

    Bedankt voor de tips. Heb er zelf nog niet veel kaas van gegeten.
    Er hangt veel geld boven de markt.

    -22,94 Dat was mijn resultaat vandaag, terwijl ik 28,96 up was.
    TA & FA hebben niet geholpen.
    Ik ben er van overtuigd dat de markt de rente verhoging al heeft in gecalculeerd.
    De olieprijs is goed nieuws!
    1x neer 1x flat! De markt gaat richting nemen.
    Morgen mijn hond maar eens vragen waar de markt heen gaat!

    Hebben jullie ook resultaten!
    -22,94 Dat was mijn resultaat vandaag, terwijl ik 28,96 up was.

    In procenten? In euro's? Dollars?
  16. [verwijderd] 9 augustus 2005 12:32
    quote:

    Calll schreef:

    In % euros ongeveer 1000 Euros. call opties 400 & 395 augustus

    Beginnersongeluk denk ik.
    Ik heb ook geen echte tactiek. Help

    Groet

    Als het goed is beleg je dan met zo een 4500 euro...

    Ik zou geen opties kopen, uit onderzoek is gebleken dat 90% van alle opties waardeloos aflopen.

    Wat ik kan aanraden, is je te gaan verdiepen in de TA, gewoon boeken kopen, oefenen ermee.

    Ik zou aanraden om dan turbo's te kopen.
    Die zijn verhandelbaar net als aandelen, met dezelfde provisie.

    Hier kan je de uitleg enzo van turbo's vinden + alle turbo's die er zijn.
    www.abnamromarkets.nl/showpage.asp?N=...

    Ik wens je succes, en als je nog vragen hebt beantwoord ik die graag.
78 Posts
Pagina: 1 2 3 4 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.853
AB InBev 2 5.311
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 47.171
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 9.050
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 166
ADMA Biologics 1 32
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.684
Aedifica 2 841
Aegon 3.257 320.370
AFC Ajax 537 7.029
Affimed NV 2 5.796
ageas 5.843 109.785
Agfa-Gevaert 13 1.899
Ahold 3.536 74.034
Air France - KLM 1.024 34.393
AIRBUS 1 2
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.779
Alfen 13 17.448
Allfunds Group 3 1.236
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 342
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.772
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.822 240.548
AMG 965 126.701
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.527
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 384
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.203
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 322
Arcadis 251 8.629
Arcelor Mittal 2.024 318.782
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 272
arGEN-X 15 9.193
Aroundtown SA 1 187
Arrowhead Research 5 9.314
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.786
ASML 1.762 77.803
ASR Nederland 18 4.162
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 344
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.812
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 27 mei

    1. Consumentenvertrouwen mei (Fra)
    2. Aalberts ex €1,13 dividend
    3. Van Lanschot Kempen ex €2 dividend
    4. Ifo-index ondernemersvertrouwen mei (Dld) volitaliteit verwacht
    5. Wall Street gesloten (Memorial Day)
  2. 28 mei

    1. Exor jaarvergadering
    2. NN Group ex €2,08 dividend
    3. B&S Group ex €0,16 dividend
    4. ForFarmers buitengewone AVA (benoeming nieuwe CFO)
    5. Case Shiller huizenprijzen maart (VS)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht