Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Degiro

4.250 Posts
Pagina: «« 1 ... 169 170 171 172 173 ... 213 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 'belegger'' 23 december 2022 11:57
    Dat je meteen op de knop overboeken kunt drukken geloof ik wel. Wat er achter de schermen gebeurt, is nog iets anders. Je noemt uit het verleden een voorbeeld met dividenduitkeringen. Misschien waren ze ten tijden van negatieve rente zo vrijmoedig om dat als 'service' aan te bieden, maar nu ben ik aan het gissen. Je bent bekend met settlement, dus daar hoeven we het verder niet over te hebben. Hoe dat met de belastingdienst zit weet ik niet. Maar gaat dat niet om je beleggingen?
  2. forum rang 5 Gaasp 23 december 2022 12:10
    Hoe het nu gaat weet ik niet, maar ten tijde van de negatieve rente werden er aan 2 kanten rentedagen gepakt.

    Bij een aankoop bijvoorbeeld op de 10e heb ik, vanwege onvoldoende saldo, geld bijgestort, ook op de 10e.
    Bij Degiro kreeg ik op de 11e bericht dat ik kon beschikken over dat saldo, en heb daar 1 dag debet gestaan.
    Bij Flatex kwam het geld echter valutair al op de 9e aan, 1 dag vóór de daadwerkelijke storting, dus kreeg een paar centen creditrente aan m'n broek. Ach, peanuts natuurlijk, is niet de moeite om daar over te gaan bellen/mailen.

    Ik vermoed dat die extra dag bij Flatex nu wel is afgeschaft, maar heb daar geen recente ervaringen mee.
  3. forum rang 6 Plein777 23 december 2022 12:14
    Wat denken ervan om nu aandelen Flatex DEGIRO AG te kopen na de enorme koersval de laten maanden ?
  4. forum rang 9 objectief 23 december 2022 12:23
    quote:

    Plein777 schreef op 23 december 2022 12:14:

    Wat denken ervan om nu aandelen Flatex DEGIRO AG te kopen na de enorme koersval de laten maanden ?
    Ik heb ze al en heb geen idee hoe de komende cijfers zullen worden ontvangen.
    Veel aandelen hebben een koersval achter de rug o.a. Philips, Meta, Tesla etc.
  5. forum rang 7 MOEdig Voorwaarts 23 december 2022 13:25
    quote:

    'belegger'' schreef op 23 december 2022 11:57:

    Dat je meteen op de knop overboeken kunt drukken geloof ik wel. Wat er achter de schermen gebeurt, is nog iets anders. Je noemt uit het verleden een voorbeeld met dividenduitkeringen. Misschien waren ze ten tijden van negatieve rente zo vrijmoedig om dat als 'service' aan te bieden, maar nu ben ik aan het gissen. Je bent bekend met settlement, dus daar hoeven we het verder niet over te hebben. Hoe dat met de belastingdienst zit weet ik niet. Maar gaat dat niet om je beleggingen?
    Tja, wat ik van de klantenservice citeerde was een antwoord specifiek op een vraag van mij over hoe het zit met valutadagen bij Flatex. Dat is inmiddels echter bijna twee jaar geleden, dus vandaar mijn vraag hier op het forum. Ik heb het uiteindelijk maar uitgeboekt. Aangezien Flatex opnames niet "instant" verwerkt, zal het vast wel loslopen qua debetrente.

    Omdat het mij niet 100% duidelijk is hoe gelden bij een broker (al dan niet rekening op eigen naam) fiscaal behandeld worden (ga ervan dat dat als kas wordt gezien, maar meningen daarover lijken verdeeld) haal ik die kasgelden maar even op. Schijnt ook weer niet te mogen (3 maanden regel, whatever), maar hoe dat in de praktijk afloopt merk ik ergens in 2024 wel. Heb namelijk niet heel veel zin om over (bijna) mijn hele vermogen 2% aan de staat af te staan en al zeker niet over gelden die sowieso niet renderen.
  6. Stapelaar 23 december 2022 13:56
    Als jouw cash bij een broker (deels) onder het deposito garantiestelsel valt dan bestaat het toch niet dat de fiscus dit niet als banksaldo accepteert?
  7. forum rang 5 graham20 23 december 2022 14:14
    quote:

    Stapelaar schreef op 23 december 2022 13:56:

    Als jouw cash bij een broker (deels) onder het deposito garantiestelsel valt dan bestaat het toch niet dat de fiscus dit niet als banksaldo accepteert?
    Geld dat (via de broker) onder een dgs valt wordt per definitie fiscaal als banktegoed geaccepteerd (voor zover geen sprake is van zogenaamde arbitrage).
  8. forum rang 9 nine_inch_nerd 23 december 2022 14:15
    quote:

    objectief schreef op 23 december 2022 12:23:

    [...]

    Ik heb ze al en heb geen idee hoe de komende cijfers zullen worden ontvangen.
    Veel aandelen hebben een koersval achter de rug o.a. Philips, Meta, Tesla etc.
    Niet met elkaar te vergelijken en een vlotte mindere analyse...
    PHI: een juridische case
    TSLA: eindelijk het leeglopen van een hype naar een reëlere positie.
    Meta: klassikaal (tech) afgestraft met een bijzondere cashpositie.

    Flatex-DeGiro valt onder de PHI situatie: binnen bedrijf dingen niet op orde waar veel geld en goodwill in geduwd moet worden.

    De twee anderen zijn gezond.
  9. forum rang 9 nine_inch_nerd 23 december 2022 14:18
    Misschien helpt dit nog eens.

    quote:

    nine_inch_nerd schreef op 6 december 2022 15:03:

    Ter info.

    youtu.be/zS6NqEYeNOw

    Flatex DeGiro: -37% en wat nu?

    FlatexDeGiro, moederbedrijf van broker DeGiro, waar veel Nederlandse beleggers een account hebben, kwam dit weekend met een dubbel negatief bericht.

    De omzet voor dit jaar wordt opnieuw lager ingeschat en er is geld getransfereerd vanuit de holding naar Flatex Bank om aan de eisen van de toezichthouder te kunnen voldoen.

    Daarnaast werd opnieuw de omzetverwachting naar beneden bijgesteld.

    Volgens Flatex is door de groei van FlatexDeGiro het toezicht op het bedrijf verstevigd. Dat betekent in eerste instantie dat het bestuur bijvoorbeeld uitgebreid moet worden, maar ook dat processen beter gevolgd en beschreven moeten worden.

    Daarbij moest Flatex het eigen kapitaal van Flatex Bank verstevigen in verband met de risicogewogen assets. Dat geld is vanuit de holding naar de bank getransporteerd en hiermee verwahct FDG voldoende gekapitaliseerd te zijn.

    Flatex groeide hard de afgelopen jaren, niet alleen de overname van DeGiro was een flinke aanjager, maar in coronatijd zijn er veel meer mensen gaan beleggen. Dat vergrootte het aantal accounts van 390.000 in 2019 tot 2,4 miljoen nu.

    Omzetwaarschuwing

    Tegelijk liet FlatexDeGiro dit weekend weten dit jaar een omzet te realiseren van circa €380 miljoen euro met een aangepaste EBITDA-marge van ongeveer 37 procent. De analistenconsensus zat zo rond de €400-420 miljoen.

    Flatex heeft eerder dit jaar al een paar keer de omzetverwachting naar beneden bijgesteld. Het is uiteraard ook lastig inschatten hoeveel beleggers handelen. Dit jaar valt dat tegen, zeker afgezet tegen de gekte van vorig jaar.

    Toekomstbeeld

    Zoals veel andere snelle groeiers in coronatijd is ook FlatexDeGiro zichzelf tegengekomen. Door de snelle groei is compliance er voor een deel bij ingeschoten. Focus op groei is natuurlijk veel aantrekkelijker dan focus op de processen binnen het bedrijf.

    De voorgespiegelde groei mogen we best een stukje lager inschatten en dan is het nog maar afwachten wanneer het beleggerssentiment draait.

    Penetratiegraad omhoog

    FlatexDeGiro omschrijft zichzelf als een 'hidden champion' in Duitsland, op weg naar een leidende online broker in Europa. Nu is in Europa overal de penetratie (het aantal inwoners met een online brokeraccount) niet even hoog.

    In Nederland wel, maar Flatex schat in dat van de 250 miljoen Europeanen in de landen waar Flatex zit, slechts 10% een brokeraccount heeft. Daar valt nog veel groei uit te halen en dat doet Flatex liever dan bijvoorbeeld een aantal landen erbij halen.

    Qua groei is het eerder wat landen aan het afstoten, bijvoorbeeld Noorwegen en Hongarije, waar Flatex gezamenlijk niet meer dan 6000 rekeninghouders heeft. Focus op snelgroeiende landen als Duitsland, Italië en Frankrijk is daarom belangrijker.

    Positieve rente winstpotentieel

    Wat ook belangrijk is voor Flatex is de rente. Brokers hebben grote hoeveelheden geld op hun rekening staan (van klanten natuurlijk) en moesten daar tot nu toe een negatieve rente over betalen aan de ECB.

    Met de aanstaande renteverhogingen komt daar een einde aan, men schat in dat wanneer de ECB-rente naar 1% gaat, Flatex minimaal €25 miljoen aan extra gelden binnen gaat halen.

    Er staat momenteel zo'n €3.5 miljard op de gezamenlijke rekeningen, waarvan €2,5 miljard op de rekening bij de ECB staat. Dat andere miljard gebruikt Flatex voor margin accounts.

    De upside zit hem dus in drie zaken:

    Dat het extreem negatieve sentiment onder retail beleggers omslaat in een meer positieve houding waardoor er meer gehandeld zal worden
    Dat de rente verder op gaat lopen en FlatexDeGiro meer aan rentebaten kan bijschrijven
    Verdere groei door nieuwe accounts
    Voorlopig is het echter wel even pas op de plaats, omdat FDG echt werk zal moeten maken van de compliance issues. Dat gaat veel tijd, energie en ook geld kosten waardoor de winstgevendheid de komende jaren onder druk zal komen te staan.

    Er is echter geen uitweg, dit MOET opgelost. Het lijkt erop dat iedereen bij FDG daar nu wel van doordrongen is.

    Beleg je bij DeGiro?

    Beleg je bij DeGiro? De problemen qua toezicht zijn er ook eerder geweest, bij toen nog DeGiro. De AFM heeft nogal wat te stellen gehad met DeGiro, maar momenteel is het de Duitse Bafin die verantwoordelijk is voor het toezicht.

    Mocht het enige geruststelling geven: de gelden die bij DeGiro staan, vallen onder het depositogarantiestelsel en dat gaat tot €100.000, ook in Duitsland. Het geld dat je niet belegd hebt, staat op een afgezonderde, eigen, bankrekening met een eigen IBAN.

    De beleggingen die je hebt staan, vallen evenmin onder de boedel van FlatexDeGiro, mocht het misgaan daar.

  10. forum rang 6 'belegger'' 23 december 2022 15:01
    quote:

    nine_inch_nerd schreef op 23 december 2022 14:18:

    De beleggingen die je hebt staan, vallen evenmin onder de boedel van FlatexDeGiro, mocht het misgaan daar.
    Dat is precies mijn punt. Het gaat niet om de broker, maar wat er binnen het bewaarbedrijf gebeurt.

    Je zit daar in een pool, gezellig met je collega beleggers. De één houdt het alleen bij aandelen, de ander werkt met margin maar doet dat voorzichtig en weer een ander zoekt langzaamaan de grenzen op. Die grenzen stelt de broker door de manier waarop zij de margin verplichtingen berekenen. Ik noem nu margin, maar het gaat om het geheel wat er gebeurt binnen zo'n bewaarbedrijf. Wat nu precies de kritiek is van de BaFin weten we niet, maar het zou (o.a.) om risicomanagement gaan. Dat kan een relatief klein puntje zijn of iets groters, daarover tast het publiek in het duister.
  11. forum rang 6 'belegger'' 23 december 2022 15:09
    quote:

    MOEdig Voorwaarts schreef op 23 december 2022 10:32:

    naieve "gaat-u-maar-rustig-slapen"-praatjes van "deskundigen".
    Laten we voorop stellen dat niemand alles kan weten. Met deskundigen denk ik dat je doelt op vermogensbeheerders, aandelenanalisten en andersoortige beurscommentatoren. Die praten over de markt en over de waardering van aandelen. Hoe het effectenverkeer achter de schermen werkt behoort niet tot hun kerntaken en zij hoeven daar ook niet alle details van te kennen. Ik denk dan ook niet dat het opzet is, maar onbedoeld wordt er m.i. vaak iets te makkelijk gezegd dat je beleggingen van jou zijn. Die Edwin Wierda is de eerste van wie ik een kritisch geluid hoor. Hij heeft het over de DNB, dat zou ook kunnen. In ieder geval heeft de AFM issues gehad met DeGiro, of andersom dat is maar net hoe je het ziet.
  12. Spaarvarken 29 december 2022 11:33
    Ruim een half jaar terug is Acacia Pharming overgenomen door Eagle Ph. Een deel van de aandelen is contant uitgekeerd en een deel is overgezet naar Eagle. De omzetting naar Eagle is bij DeGiro nog steeds niet afgerond en zijn de rechten nog steeds geblokkeerd. Voor zover ik weet is dit alleen het geval bij DeGiro.
    Wat daarbij ook storend is, is dat er totaal geen informatie door DeGiro is verstrekt. Alleen na een klacht kreeg ik een formele afwijzing waarin zij zelf geen enkele schuld erkennen. Ik heb dit nu gemeld bij het Kifid en ben benieuwd naar de afloop.
    Zijn er nog meer 'slachtoffers' en is dit uniek?
  13. forum rang 7 MOEdig Voorwaarts 29 december 2022 15:07
    quote:

    'belegger'' schreef op 23 december 2022 15:09:

    [...]
    Laten we voorop stellen dat niemand alles kan weten. Met deskundigen denk ik dat je doelt op vermogensbeheerders, aandelenanalisten en andersoortige beurscommentatoren. Die praten over de markt en over de waardering van aandelen. Hoe het effectenverkeer achter de schermen werkt behoort niet tot hun kerntaken en zij hoeven daar ook niet alle details van te kennen. Ik denk dan ook niet dat het opzet is, maar onbedoeld wordt er m.i. vaak iets te makkelijk gezegd dat je beleggingen van jou zijn. Die Edwin Wierda is de eerste van wie ik een kritisch geluid hoor. Hij heeft het over de DNB, dat zou ook kunnen. In ieder geval heeft de AFM issues gehad met DeGiro, of andersom dat is maar net hoe je het ziet.
    Algemeen beschikbare informatie:

    augustus 2020
    www.veb.net/artikel/07748/veb-wil-met...

    december 2022
    www.veb.net/artikel/08907/persbericht...
  14. forum rang 6 'belegger'' 29 december 2022 16:40
    quote:

    MOEdig Voorwaarts schreef op 29 december 2022 15:07:

    [...]

    Algemeen beschikbare informatie:

    augustus 2020
    www.veb.net/artikel/07748/veb-wil-met...

    december 2022
    www.veb.net/artikel/08907/persbericht...
    Het is met een sisser afgelopen en de beleggers wordt o.a. meer educatiemogelijkheden aangeboden....
  15. forum rang 5 Gaasp 29 december 2022 17:30
    quote:

    'belegger'' schreef op 29 december 2022 16:40:

    [...]
    Het is met een sisser afgelopen en de beleggers wordt o.a. meer educatiemogelijkheden aangeboden....
    Plus een transactiekosten tegoed van 10 euri.
  16. forum rang 6 'belegger'' 29 december 2022 17:35
    quote:

    Gaasp schreef op 29 december 2022 17:30:

    [...]

    Plus een transactiekosten tegoed van 10 euri.
    Goed voor het PFOF-volume...
  17. forum rang 7 Ron Kerstens 29 december 2022 17:59
    @Spaarvarken Ik ben benieuwd hoe dit afloopt bij het Kifid, het lijkt me een glasheldere casus waar de broker het flink heeft laten afweten. Wellicht wil je ons op de hoogte houden.
4.250 Posts
Pagina: «« 1 ... 169 170 171 172 173 ... 213 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.285
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.324
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.896
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.355
Aedifica 2 829
Aegon 3.257 320.052
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.752
ageas 5.843 109.777
Agfa-Gevaert 13 1.856
Ahold 3.536 73.980
Air France - KLM 1.024 34.311
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.770
Alfen 12 16.269
Allfunds Group 3 1.191
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 333
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.757
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.820 240.253
AMG 965 125.695
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.519
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.111
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.614
Arcelor Mittal 2.023 318.599
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.106
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.266
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.677
ASML 1.762 76.900
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.650
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.665

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 29 april

    1. NL producentenvertrouwen april
    2. Philips Q1-cijfers
    3. Umicore Q1-cijfers
    4. Proximus Q1-cijfers
    5. Fra BBP eerste kwartaal (voorlopig)
    6. AkzoNobel €1,54-ex-dividend
    7. Besi €2,15 ex-dividend
    8. Fugro €0,40 ex-dividend
    9. Heineken €1,04 ex-dividend
    10. Vastned €1,28 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht