Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Rusland

64.652 Posts
Pagina: «« 1 ... 1905 1906 1907 1908 1909 ... 3233 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 20 februari 2023 12:12
    ’Sabotage ligt op de loer’
    AIVD: Russen probeerden zeekabels en windmolenparken in kaart te brengen
    Door SILVAN SCHOONHOVEN

    Updated 1 min geleden
    57 min geleden
    in BINNENLAND

    DEN HAAG - Russische schepen hebben geprobeerd om voor de Nederlandse kust zeekabels en windmolenparken in kaart te brengen met sabotage als mogelijk doel. Dat melden de inlichtingendiensten.

    Rusland probeert heimelijk inlichtingen te krijgen over internetkabels, gasleidingen en windmolenparken en de mogelijkheden om die te saboteren, aldus de AIVD en MIVD. ANP/HH

    Rusland is erg geïnteresseerd in Nederland en probeert heimelijk inlichtingen te krijgen over internetkabels, gasleidingen, de aansturing van windmolenparken en de mogelijkheden om die te saboteren. Dat stellen de hoofden van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst AIVD en zijn militaire tegenhanger MIVD maandag tijdens een presentatie.

    Volgens de diensthoofden Akerboom (AIVD) en Swillens (MIVD) heeft de Kustwacht Russische schepen onderschept binnen onze territoriale wateren. De Russen zijn weggeleid zodat ze hun werk niet konden afmaken. Het is voor het eerst dat een dergeklijke actie is waargenomen en dat er een stokje voor is gestoken. ,,Het maakt duidelijk dat dit soort zaken veel dichterbij is dan we denken’’, zegt Swillens.

    NAVO
    Het Kremlin doet ook verwoede pogingen om in Nederland via spionage inlichtingen te krijgen over de EU en de NAVO, om te kijken hoe de scheurtjes tussen lidstaten en bondgenoten kunnen worden vergroot. Het internationaal strafhof kan ook rekenen op warme belangstelling. Rusland probeert informatie te verzamelen om te kijken welke onderzoeken er lopen tegen het land.

    „De invasie in Oekraïne op 24 februari heeft een grotere impact op de wereldorde dan die andere aanval op 9/11”, zegt Akerboom, doelend op de terroristische aanslagen in Amerika op 11 september 2001. Nederland gaat nog lang ellende ondervinden van de Russische invasie in Oekraïne, verwachten de diensten. Er is geen einde in zicht van de confrontatie tussen Rusland en het Westen, zo stellen de diensten maandag op een presentatie.

    Zelfs in het gunstige scenario, als het conflict in Oekraïne wordt beëindigd, blijft de dreiging bestaan. „Rusland – haatdragend, wantrouwig, gefrustreerd en in eigen beleving omringd door vijandige staten – ziet zich dan waarschijnlijk nog steeds verwikkeld in een permanente strijd tegen het Westen”, schrijven de geheime diensten in een gezamenlijk document, dat maandag door de beide diensthoofden is gepresenteerd.

    Ook een flink deel van de bevolking voelt dat zo. Dat betekent dat ’onze democratische rechtsorde, economische veiligheid, kritieke infrastructuur en kennisveiligheid’ ook op de lange termijn een doelwit blijven van het Kremlin.

    Spionnen
    Het goede nieuws is dat Rusland een aanzienlijk deel van zijn spionagemogelijkheden in Nederland is kwijtgeraakt met de uitzetting van zeventien ambassademedewerkers, stellen de diensten. Nooit eerder werden er zo veel spionnen tegelijk terug naar huis gestuurd, ook dit weekend werd er ambassadepersoneel uitgezet. Maar het gevaar is niet geweken en de Nederlandse inlichtingendiensten werken hard om te voorkomen dat Rusland zijn mogelijkheden via een omweg weer op peil brengt.

    De oorlog heeft ook op andere manieren invloed op de samenleving. Antioverheidsextremisten proberen de gevolgen van de oorlog aan de man te brengen als een vooropgezet plan van een kwaadaardige elite om het gewone volk te onderdrukken, net zoals die machthebbers dat in de ogen van complotdenkers deden met de coronapandemie.

    Tot overmaat van ramp is ook de kans op aanslagen door jihadisten in Europa volgens de AIVD toegenomen, bijvoorbeeld omdat terroristen in Oekraïne nu makkelijker aan automatische vuurwapens kunnen komen. Via de vluchtelingenstromen uit Oekraïne komen ook jihadisten naar Europa, zegt Akerboom. ,,We zien dat die netwerken ook uitlopers hebben naar Nederland.’’

    Geheime diensten hebben de handen vol aan Rusland en daardoor is er iets minder aandacht voor terrorismedreiging uit de hoek van jihadisten. IS en Al-Qaeda zullen die afgenomen druk en andere mogelijkheden vermoedelijk proberen uit te buiten, denken de diensten.

    www.telegraaf.nl/nieuws/351532009/aiv...
  2. forum rang 10 DeZwarteRidder 20 februari 2023 12:39
    ‘Russen willen energievoorzieningen Nederland saboteren’

    Rusland wil Nederlandse energievoorzieningen, zoals windmolenparken op de Noordzee, in kaart brengen en mogelijk saboteren. Dat melden inlichtingendiensten AIVD en MIVD. Volgens de diensten proberen de Russen meer infrastructuur in de Noordzee, zoals internetkabels en gasleidingen, in beeld te brengen.
    Sanne Schelfaut 20-02-23, 11:38 Laatste update: 12:24

    Volgens AIVD-baas Erik Akerboom is er afgelopen najaar in de buurt van Nederlandse windmolens een Russisch schip gespot dat zeer waarschijnlijk bezig was met spionage. ,,Dat is mislukt, het schip bevond zich binnen onze territoriale wateren en is door de Kustwacht weggestuurd. Maar het zegt iets over de interesse van de Russen in maritieme infrastructuur. We zijn zeer alert’’, aldus Akerboom tijdens een persconferentie die in het teken stond van de gevolgen van 1 jaar oorlog in Oekraïne. Volgens de diensten is ook een fysieke dreiging richting andere vitale sectoren, zoals de drinkwatervoorziening, voorstelbaar. ,,Het is niet voor niets dat meerdere Russische inlichtingenofficieren ons land zijn uitgezet.’’

    De digitale sabotagecampagne van de Russen tegen hun buurland en westerse landen is volgens MIVD-directeur Jan Swillens de meest grootschalige uit de geschiedenis. ,,Het lijkt soms alsof er weinig gebeurt, maar de gezamenlijke inlichtingendiensten doen er alles aan om Oekraïne te helpen. Hun dienst is zeer weerbaar en moet dat ook blijven.’’ De twee diensten hebben besloten samen te werken in een ‘Ruslandhuis.’ Volgens Akerboom nodig aangezien de invasie die op 24 februari begon, een grotere impact heeft dan de terroristische aanslagen in de VS op 11 september 2001.

    Geen sprake van vredesbesprekingen

    De oorlog in Oekraïne zal anti-institutionele sentimenten in Nederland waarschijnlijk verder aanwakkeren, stellen de diensten in hun gezamenlijke publicatie over de oorlog. Ze denken dat de oorlog in Oekraïne nog wel even zal duren. Van vredesbesprekingen is vooralsnog geen sprake en volgens de diensten is het ook niet waarschijnlijk dat Rusland of Oekraïne de strijd binnenkort zal winnen. Intussen heeft de oorlog wel gevolgen voor bijvoorbeeld de energievoorziening, waardoor ook Nederlanders geconfronteerd worden met hoge prijzen.

    De AIVD en MIVD waarschuwen dat die hoge prijzen leiden tot problemen en onvrede. Ook de oorlog zelf leidt tot wantrouwen tegenover de overheid. De diensten merken op dat ‘de extremistische anti-institutionele beweging overwegend pro-Russisch is, waarbij president Poetin wordt afgeschilderd als ‘verlosser’’. Dat is volgens de diensten niet per se een populaire opvatting in Nederland, maar zou de groepen wel gevoelig maken voor heimelijke beïnvloeding vanuit Rusland.

    De diensten zeggen dat er voor zover bekend geen grote aantallen extremisten naar Rusland of Oekraïne zijn gereisd om mee te vechten. Wel waarschuwen ze dat de kans bestaat dat al-Qaida of de terroristische organisatie Islamitische Staat zal proberen te profiteren van de oorlog. ,,We zien dat IS zich herpakt in Syrië, We gaan niet naar een verhoogde dreiging, maar we zien wel netwerken ontstaan waar we ons zorgen over maken’’, zegt Akerboom.
  3. forum rang 10 DeZwarteRidder 20 februari 2023 12:40
    quote:

    Mdv schreef op 20 februari 2023 12:18:

    [...]
    Als Biden een demente bejaarde is, hoe zou jij dan Poetin kwalificeren?
    Poetin is een demente massamoordenaar annex gifmoordenaar.
  4. hap 20 februari 2023 12:57
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 20 februari 2023 12:40:

    [...]

    Poetin is een demente massamoordenaar annex gifmoordenaar.
    Voeg daar maar maffiabaas en oorlogsmisdadiger aan toe. Qua extreme hufterigheid steekt hij zijn vriendje Trump naar de kroon.
  5. forum rang 4 Riding the Tiger 20 februari 2023 13:03
    Putin herhaalt wat Stalin ooit deed. µ

    Hieronder een samenvatting van de Ukrainse holocaust waarbij Stalin 2,7 tot 10 Mio Oekraïners liet
    omkomen door hongersnood. Putin kan het uitéénvallen van de USSR (1991) nog steeds niet verwerken en beschouwt Oekraïners nu als fascisten (wie niet denkt zoals mij is de vijand). Als we Putin zijn zin laten doen, zal hij aansturen op dezelfde taktieken als Stalin : vernietiging.

    Een stukje geschiedenis : de Oekraïnse genocide door Stalin :

    In 1928 introduceerde Stalin het Eerste Vijfjarenplan voor de opbouw van een socialistische economie. Het plan omvat het internationalisme van Lenin in de Revolutie, maar het plan was gericht op het bouwen van socialisme in een land. In de industrie nam de staat de controle over van alle bestaande bedrijven en ondernam een intensief programma voor industrialisatie. In de landbouw werden collectieve boerderijen opgericht in het hele land. Gedwongen confiscatie van landbouwproducten leidde in 1932-1933 tot een grote hongersnood in de Oekraïne ('Holodomor'), die 2,7[18] tot 10[19] miljoen levens eiste wat later aangeduid wordt als de Oekraïense holocaust. Bij de Kazachse Hongersnood stierven naar schatting tussen de 1,5 miljoen en 2,3 miljoen mensen in de periode 1930 – 1933.[20]
  6. taurus86 20 februari 2023 13:06
    "Geen sprake van vredesbesprekingen". De fronten zijn tot stilstand gekomen. Ieper en de Somme etc. zullen toch wel iets nog betekenen?
    De EU/NATO zijn niet bij machte om een rol te spelen, die de-escalatie bespoedigt.

    Het demasque van Europa/USA begint nu nadrukkelijk gestalte te krijgen. Angst regeert.
    Men doet nog verwoede pogingen om het volk 'te informeren' , maar het instinct van de massa is al gekeerd.
    Voorbeeld: Als morgen de rente naar 7% zou gaan en hulp bij vrijwillig levenseinde niet langer strafbaar zou zijn, dan zouden de resultaten hiervan verrassend snel zichtbaar worden.
  7. forum rang 10 DeZwarteRidder 20 februari 2023 13:14
    quote:

    taurus86 schreef op 20 februari 2023 13:06:

    "Geen sprake van vredesbesprekingen". De fronten zijn tot stilstand gekomen. Ieper en de Somme etc. zullen toch wel iets nog betekenen?
    De EU/NATO zijn niet bij machte om een rol te spelen, die de-escalatie bespoedigt.

    Het demasque van Europa/USA begint nu nadrukkelijk gestalte te krijgen. Angst regeert.
    Men doet nog verwoede pogingen om het volk 'te informeren' , maar het instinct van de massa is al gekeerd.
    Voorbeeld: Als morgen de rente naar 7% zou gaan en hulp bij vrijwillig levenseinde niet langer strafbaar zou zijn, dan zouden de resultaten hiervan verrassend snel zichtbaar worden.
    Wat is dit voor dom geklets......!!!??
  8. forum rang 5 Mdv 20 februari 2023 13:21
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 20 februari 2023 13:14:

    [...]

    Wat is dit voor dom geklets......!!!??
    Kortsluiting oid
  9. forum rang 10 luchtschip 20 februari 2023 13:46
    Biden in Kyiv :

    President Biden: “One year later, Kyiv stands.” #Ukraine stands. Democracy stands. The Americans stand with you, and the world stands with you. Vladimir Putin’s “war of conquest is failing.”

    foto's Biden met Zelensky in Kyiv

    Biden en Zelensky bij het monument in Kyiv met foto's van de gevallen soldaten sinds de Maidan Revolutie van de Waardigheid in 2014, de Russische invasie van 2014 in de Donbas en de Krim en de Russische invasie in geheel Oekraïne op 24 februari 2022 ( op 4 dagen na 1 jaar geleden )

    pbs.twimg.com/media/FpaIDzBXwAAueZb?f...

    Biden en Zelensky wandelend door Kyiv

    pbs.twimg.com/media/FpaIe5gWcAIGEuj?f...

    twitter.com/GlasnostGone/status/16276...
  10. forum rang 5 Mdv 20 februari 2023 13:54
    [quote alias=luchtschip id=14664423 date=202302201346]
    Biden in Kyiv :

    President Biden: “One year later, Kyiv stands.” #Ukraine stands. Democracy stands. The Americans stand with you, and the world stands with you. Vladimir Putin’s “war of conquest is failing.”

    foto's Biden met Zelensky in Kyiv

    Biden en Zelensky bij het monument in Kyiv met foto's van de gevallen soldaten sinds de Maidan Revolutie van de Waardigheid in 2014, de Russische invasie van 2014 in de Donbas en de Krim en de Russische invasie in geheel Oekraïne op 24 februari 2022 ( op 4 dagen na 1 jaar geleden )

    pbs.twimg.com/media/FpaIDzBXwAAueZb?f...

    Biden en Zelensky wandelend door Kyiv

    pbs.twimg.com/media/FpaIe5gWcAIGEuj?f...

    twitter.com/GlasnostGone/status/16276...
    [/quote
    Geweldige beelden, dit heeft Zelenski en Oekraïne nodig
  11. forum rang 8 Freemoneyforever 20 februari 2023 14:19
    Ukraine war ‘over’ unless EU boosts military support, says top diplomat

    Foreign affairs chief tells Munich security conference provision of ammunition has to be solved quickly

    The war with Ukraine will be over unless the EU finds a way in weeks to speed up the provision of ammunition to Ukraine, Josep Borrell, the EU foreign affairs chief, warned on the final day of the Munich security conference.

    He said a special meeting of EU defence ministers slated for 8-9 March will provide a chance for countries to offer ammunition from their existing stocks, adding it is taking up to 10 months for European armies to order and receive a single bullet.

    “We are in urgent war mode,” he said. “This shortage of ammunition has to be solved quickly; it is a matter of weeks.” He said if it was not the war would be over.

    Borrell will also table plans at a meeting of EU foreign ministers on Monday to use the existing €3.6bn (£3.2bn) European peace facility for the EU to procure ammunition jointly on the model of the procurement of vaccines during the Covid crisis, an idea first proposed by the Estonian prime minister, Kaja Kallas.

    Borrell said the Estonian idea would work in the medium term, but he believes the urgency of the shortages is such that it requires EU countries to draw on existing stocks. “We have to use what member states have,” he said.

    “Much more has to be done and much quicker. There is still a lot to be done. We have to increase and accelerate our military support. It currently takes almost 10 months for the European army to buy a bullet for the calibre of 155mm, almost one year, and almost three years to buy an air-to-air missile. This is not in accordance with the war situation in which we live.”

    Kallas, speaking at the same event, said Russia was in a wartime mode, producing ammunition across three shifts, adding there needed to be a similar war footing in Europe. She claimed defence industry executives had told her they had no orders from the EU.

    Borrell said the absence of ammunition was because “we forgot about classical wars – we were only engaged with expeditionary forces and technological Blitzkrieg.”

    He said some European countries, such as Poland, had doubled their defence budgets, while France was boosting its defence spending by 40%, from €39bn to €59bn.

    He pointed out that defence remained a national state competence in the EU, but said if the EU increased defence spending with “everyone in its own corner, we will increase our duplications and not fill in our loopholes”.

    He said the war in Ukraine may act as an awakening or incentive to break taboos by increasing defence interoperability across Europe but added that experience showed this would not change overnight, and bewailed a culture of delays that he said weakened the coordinating role of the European Defence Agency.

    “We have taken too much time to make critical decisions such as providing battle tanks,” he said, “when everybody knows that in order to win a classical war, a classical war with manoeuvres of heavy arms, you need battle tanks. You will not win this war without this kind of arms.”
    www.theguardian.com/world/2023/feb/19...
  12. forum rang 10 luchtschip 20 februari 2023 14:20
    President Biden in the house.

    Seen here with president Zelensky visiting the memorial to Ukrainian military personnel - killed by Russia's forces over the last 8 years.

    And as you can hear, the air raid siren is sounding.

    >>>Biden’s here — on walkabout in central Kyiv.

    video 0:44 minuut

    twitter.com/GlasnostGone/status/16276...
  13. forum rang 10 luchtschip 20 februari 2023 14:20
    In Kyiv, President Biden announced a half-billion dollars of additional assistance to Ukraine during a surprise visit today.
    Said the package would include more military equipment, including artillery ammo, more javelins & Howitzers

    foto

    pbs.twimg.com/media/FpZw_XXXoAIKjRf?f...

    twitter.com/GlasnostGone/status/16276...
  14. forum rang 10 luchtschip 20 februari 2023 14:20
    Two great men, hanging out in Kyiv.

    It's reported Biden insisted he should visit Ukraine's capital today, rather than meet Zelensky on the Polish border.

    foto's

    pbs.twimg.com/media/FpZ27e_XEAIGCEo?f...

    pbs.twimg.com/media/FpZ28zjXEAMeDZ2?f...

    pbs.twimg.com/media/FpZ2-GgXsAIrSfl?f...

    twitter.com/GlasnostGone/status/16276...
  15. forum rang 10 luchtschip 20 februari 2023 14:21
    “I thought it was critical that there not be any doubt, none whatsoever, about US support for Ukraine in the war,”
    President Biden said today in Kyiv.

    “The Ukrainian people have stepped up in a way that few people ever have in the past."

    foto
    pbs.twimg.com/media/FpZ5GFUWYAAr4M5?f...

    twitter.com/GlasnostGone/status/16276...
64.652 Posts
Pagina: «« 1 ... 1905 1906 1907 1908 1909 ... 3233 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.861
AB InBev 2 5.311
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 47.593
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 9.062
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 167
ADMA Biologics 1 33
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.897
Aedifica 2 847
Aegon 3.257 320.536
AFC Ajax 537 7.030
Affimed NV 2 5.889
ageas 5.843 109.794
Agfa-Gevaert 13 1.904
Ahold 3.536 74.068
Air France - KLM 1.024 34.423
AIRBUS 1 2
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.782
Alfen 13 17.627
Allfunds Group 3 1.242
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.248
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 346
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.779
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.822 240.673
AMG 965 127.044
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.527
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 384
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.244
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 322
Arcadis 251 8.640
Arcelor Mittal 2.025 318.852
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 272
arGEN-X 15 9.212
Aroundtown SA 1 193
Arrowhead Research 5 9.337
Ascencio 1 21
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.819
ASML 1.762 78.381
ASR Nederland 18 4.185
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 348
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.841
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.701

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 10 juni

    1. NL industriële productie april
    2. FuelCell Q2-cijfers
  2. 11 juni

    1. NL inflatie mei def.
    2. VK werkloosheid april
    3. VS ondernemersvertrouwen MKB mei
    4. Eurocommercial Properties AvA
    5. Maandrapport OPEC
  3. 12 juni

    1. Consumenten- en producentenprijzen mei (Chi) +0,3% YoY volitaliteit verwacht
    2. Faillissementen mei (NL)
    3. Inflatie mei def. (Dld)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht