Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Rusland

63.979 Posts
Pagina: «« 1 ... 1922 1923 1924 1925 1926 ... 3199 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 closer 23 februari 2023 19:13
    Baas Wagnergroep opent aanval op Russische defensietop, die huurlingenleger ‘wil vernietigen’

    Jevgeni Prigozjin, de baas van het huurlingenleger Wagner, heeft een regelrechte oorlog gelanceerd tegen de Russische minister van Defensie en de stafchef van het Russische leger. Hij geeft hun de schuld van de zware verliezen die Wagner heeft geleden bij de gevechten rond de Oekraïense stad Bachmoet.

    Bert Lanting, 23 februari 2023, 18:59

    Prigozjins persdienst publiceerde op zijn Telegram-kanaal een gruwelijke foto met tientallen lijken van Wagnersoldaten die bij Bachmoet zijn gesneuveld. Volgens Prigozjin zouden zij allen op één dag, afgelopen dinsdag, zijn omgekomen. Hij stelde Sjojgoe en Gerasimov rechtstreeks verantwoordelijk voor hun dood, omdat zij Wagner onvoldoende munitie zouden hebben geleverd.

    ‘Dit zijn jongens die zijn omgekomen als gevolg van de zogenoemde munitie-hongersnood’, was het commentaar van Prigozjin bij de foto met de lijken van zijn huurlingen. Volgens hem moet of Sjojgoe of Gerasimov de definitieve goedkeuring verlenen aan de munitieleveringen aan Wagner. ‘Maar geen van beide wil die beslissing nemen.’

    Gebrek aan munitie
    Opmerkelijk was dat Prigozjin zelfs een kopie van een formulier vrijgaf waarin een vertegenwoordiger van Wagner Gerasimov dringend om de levering van 105 duizend stuks granaten en andere munitie vraagt. Daarmee zou het ongeveer tien dagen toe kunnen, maar uiteindelijk kreeg het huurlingenleger slechts 3.600 stuks toegezegd.

    Het was al een tijd duidelijk dat er spanningen waren tussen de Russische legerleiding en Prigozjin die Wagnerhuurlingen meer en meer presenteerde als de stoottroepen van het Russische leger in Oekraïne. Maar de rivaliteit is nu uitgelopen op een rechtstreekse oorlog tussen de twee partijen.

    Eerder deze maand werd Wagner al gedwongen te stoppen met het rekruteren van gevangenen uit Russische strafkampen in ruil voor de belofte dat zij gratie krijgen. Naar verluidt zou de legerleiding zich steeds meer zorgen maken over de groeiende macht van Wagner, dat inmiddels 40 duizend man sterk zou zijn. Het ministerie van Defensie zou Wagner volgens radicale Russische militaire bloggers opzettelijk ook kort houden bij de leveranties van munitie en wapens.

    Ongehoorde toon
    Openlijk kritiek uiten op de hoogste legerchefs is taboe in Rusland, maar daarvan trekt Prigozjin zich al een tijdlang weinig aan. Maar de toon van zijn jongste aanvallen is ongehoord. Op zijn Telegram-kanaal klaagde de Wagnerbaas dat zijn mannen ‘bij bosjes’ omkomen, omdat ‘een kliek van hoge militairen denkt dat dit hun land is en hun mensen zijn, en dat zij beslissen wanneer het hun uitkomt dat zij sterven’. Volgens hem is de legerleiding erop uit ‘Wagner te vernietigen’. ‘Dit kun je gelijkstellen met hoogverraad’, concludeerde hij. Minister Sjojgoe noemde hij een ‘tirannieke’ figuur wie de macht ‘naar het hoofd is gestegen’.

    Het lijkt erop dat Prigozjin de zaak nu op scherp stelt om president Poetin onder druk te zetten om het ministerie van Defensie tot de orde te roepen. Tot nog toe heeft de president zich buiten de ruzie tussen de legerleiding en Wagner gehouden, waarschijnlijk omdat hij beseft dat niet Wagner, maar het reguliere Russische leger uiteindelijk de doorslaggevende rol op het slagveld zal moeten spelen.

    Moskou is volgens onafhankelijk militair expert Joeri Fjodorov tot de conclusie gekomen dat het experiment met de Wagner-huurlingen is ‘mislukt’. ‘Zelfs de ervaren Wagnerveteranen kunnen niet tippen aan luchtlandingseenheden van het ministerie’, zegt hij tegen de website Huidige Tijd. Maar volgens andere Russische analisten lijkt Poetins hart toch te liggen bij Prigozjin, met wie hij al jaren nauwe banden onderhoudt.

    Bezoek aan het front
    Prigozjin bracht donderdag een bezoek aan zijn troepen aan het front bij Bachmoet (de Russen spreken van Artjomovsk) om alle Russische soldaten te feliciteren met de ‘Dag van de Verdediger van het Vaderland’, de jaarlijkse feestdag voor de Russische strijdkrachten. Hij liet zich filmen met een machinegeweer voor zijn borst, terwijl op de achtergrond ontploffingen klonken. ‘Laten we maar snel teruggaan’, zei Prigozjin, ‘anders worden dit mijn laatste felicitaties’.

    Zijn bezoek was duidelijk bedoeld als een middelvinger aan het adres van Sjojgoe en Gerasimov die zich maar zelden aan de frontlinie wagen. De Wagnerbaas meldde op Telegram ook dat hij eindelijk te horen had gekregen dat er munitie onderweg is voor zijn troepen. ‘Voorlopig alleen nog maar op papier, maar er wordt gezegd dat de belangrijkste papieren ondertekend zijn.’

    www.volkskrant.nl/cs-ba4a33e6
  2. forum rang 6 matad 23 februari 2023 19:39
    quote:

    Freemoneyforever schreef op 23 februari 2023 16:41:

    [...]
    De Nederlanders zouden nog wat kunnen opsteken van culturen, waar meer ruimte voor nuance is (zie één van mijn eerdere posts van vandaag). Ik bescherm geen enkele dader, dat is puur interpretatie van u.

    U ziet (mijn bijdrage) zwart-wit, zo Nederlands.....
    Ik zou bij God niet weten hoe men enige nuance kan aanbrengen indien men een ander land binnenvalt. In acht nemend dat het nog niet zo heel lang geleden is dat Poetin droomde van een groot Russisch rijk. Hij droomde echter niet nee hij verkondigde dit zelfs.
    Ik blijf bij mijn al bijna een jaar geleden hier verkondigde standpunt dat Europa door zijn laffe houding verantwoordelijk is voor heel veel doden. Indien Europa vanaf het begin , net zoals de VS ruggengraat had getoond waren de Russen al lang uit Oekraïne verdwenen. Europa, pappen en nathouden. Afhankelijk van het russische gas en bezeten van nutteloze dialogen. Voor de zoveelste maal heeft de VS door het opblazen van die gasleidingen en het zich meteen achter de Oekraïne plaatsen, voor de zoveelste keer bewezen een redder van onze democratie te zijn terwijl bijv. Macron slijtvlekken op zijn pantalon kreeg van zijn gekruip naar Poetin.

    Maar voor het overige: hartelijke groet.
  3. forum rang 10 luchtschip 23 februari 2023 19:42
    Vanmorgen ca 10:00 uur Oekrainse tijd, 3 explosies in Marioepol
    Russische basis bij het vliegveld en een staal complex melden explosies

    Marioepol is een zeehaven in Zuid Oekraine ver van de frontlinie ( buiten bereik HIMARS raketten, HIMARS raketten in Oekrains bezit reiken tot ca 80 km )

    Russian aviation was active above occupied Mariupol after 3 explosions were reported in the city around 9:48

    Explosions were reported in the city, located 80 km beyond Ukrainian positions, on 21 & 22 Feb as well

    video 0:07 minuut

    twitter.com/EuromaidanPress/status/16...

    video 0:07 minuut

    twitter.com/EuromaidanPress/status/16...

    twitter.com/GlasnostGone/status/16287...
  4. forum rang 6 matad 23 februari 2023 19:44
    Zeer benieuwd wat daar speelt.
    Gelet op de inventieve verassingen van het leger van Oekraïne ………
  5. forum rang 10 luchtschip 23 februari 2023 19:45
    Glasnost Gone :

    This is all part of the predictable Kremlin playbook. You create an imaginary threat (from #Ukraine) and this allows Russia & its puppets to create fear and stir up hatred towards #Movdova's government

    >>>Former president of Moldova, pro-Russian Igor Dodon urges Ukraine to stay away from Transnistria, declaring that any step towards it will be "aggression against Moldova".

    video 0:49 minuut Engels ondertiteld

    twitter.com/GlasnostGone/status/16287...
  6. forum rang 7 Succes 23 februari 2023 19:51
    Data from satellites reveal the vast extent of fighting in Ukraine

    www.economist.com/interactive/2023/02...

    The war in Ukraine is the most documented in history. Every day, social media overflows with videos of air strikes, reports from bloggers embedded with troops and round-ups of shifting front lines.
    Yet such material, despite its abundance, paints only a partial picture. Events that were not recorded, or about which no one has released information, remain invisible. And when videos or photos do get shared, interpreting them can take days of complex work.
    Cameras high above the battlefields can provide an alternative, broader picture of the war. Though most publicly-available satellite programmes were not designed to track conflicts, some nevertheless are fit for the purpose.

    The Economist has tracked the war’s evolution using two satellite-based systems.

    The first is FIRMS, a NASA programme that detects fires everywhere in the world twice per day using infrared sensors. It was originally designed to track forest fires. But it does not distinguish between natural and man-made conflagrations. It can reveal the time, location, and intensity of combat.

    The SAR images are from Sentinel-1, a European satellite that bounces microwaves off Earth and measures the echo when they return. When the shape of objects on the ground changes, so does the strength of the returning signal. By combining this with a map of building footprints, we can calculate the likelihood that each building has been damaged, based on how much its signal has changed compared to the pre-war average.

    Both approaches have weaknesses. NASA’s FIRMS cannot see through cloud cover, a particular problem in winter. SAR can pick up damage even through clouds, but is much less sensitive to changes outside of urban areas. But by combining the two datasets, we can form a fuller picture of the war. Our study shows that rather than being limited to a few big offensives and grinding battles, the war has left a brutal mark on large swathes of Ukraine. Fighting has reached 14% of municipalities, and damaged nearly half the built-up area in the hardest-hit cities.
    To identify fires of military origin, we split up Ukraine into cells and calculated an expected fire rate in each one, based on factors like historical fire counts and cloud cover. Whenever the number of fires surpassed this benchmark to a statistically significant degree, we marked the excess as caused by fighting. Of the 72,221 fires during the past year, we classified 14,068 as war-related.
    The front lines that appear in the data match those in other sources. Based on maps from the Institute for the Study of War, a think-tank, 64% of military fires were in contested areas or within 25km of the edge of Russian-held land. However, the rest were far from the front, meaning that attacks were common even in areas firmly held by one side. In Donetsk, the worst-hit province, we found military fires in 80% of municipalities. Four other provinces had shares above 50%.

    On the Ukrainian side, the numbers imply that the arrival last June of HIMARS, an American rocket system, was a turning point. The share of military fires in Russian-held areas rose from 26% in the two previous months to 50% in the two subsequent ones. Many other factors also contributed to Russian losses, but Ukraine has clearly used the rockets extensively.
    Russian artillery probably accounts for most war-related fires in Ukrainian-held territory. Additional explosions resulted from attacks on Ukraine’s power grid, and occasional strikes on distant targets using missiles or drone barrages. The data suggest that Russia has exacted revenge on civilians for the Ukrainian army’s successes. When Russia has lost territory, military fires in the following month outside areas it controls have been unusually concentrated in cities.
    To assess how much damage Russian strikes have done, Ollie Ballinger of University College London has used SAR to categorise every building in Ukraine as probably damaged or not. Sentinel-1 passes over Ukraine at least twice every 12 days. To make these classifications more reliable, he grouped images of each location taken during periods of a few months, and compared them with a year’s worth of data from before the war.

    ...
  7. forum rang 10 luchtschip 23 februari 2023 20:07
    It's same old tired Kremlin play book.

    As we saw in 2014, when Russia invaded eastern Ukraine, Russia continues to agitate, spread disinformation & create imaginary threats, in this case about #Moldova.
    Moldavian government has dismissed this latest farcical fake news

    Het Russische Ministerie van Buitenlandse Zaken, verspreidt dit twitterverhaal van de Russische Ambassade in de USA :

    " MOD ( Ministerie van Defensie van Rusland ) :

    Het Kyiv ministerie is bezig met een samenzwering van een gewapende provocatie tegen de Pridnestrovian Moldavische Republiek in de nabije toekomst.
    De Oekrainse saboteurs betrokken bij een geënsceneerde invasie vanuit het territorium van Transnistrie zullen dit doen vermomd als Russisch militair personeel"

    twitter.com/GlasnostGone/status/16286...

    Moldavie ligt ten westen van Oekraine aan de Oekrainse zuid west grens
    Rusland houdt al jaren een stuk land van Moldavie, de provincie Transnistrie, met Russische militairen bezet

    Kaart Transnistrie bij rode aanwijzer tussen stippellijn en dikke witte lijn ( grens met Oekraine )
    goo.gl/maps/ffrt5sRQ3CHQsM1SA
  8. [verwijderd] 23 februari 2023 20:10
    “Miljoenen vaten Russische olie worden gewisseld tussen tankers voor kust Griekenland, om Europese sancties te omzeilen”

    Sinds begin dit jaar zijn al miljoenen vaten Russische ruwe olie en brandstoffen gewisseld tussen tankers, om de Europese sancties te omzeilen. Dat schrijft het financiële persagentschap Bloomberg op basis van tracering van de olietankers.

    Volgens Bloomberg gebeurde dat op slechts enkele kilometers voor de kust van Griekenland, in de baai van Lakonikos. Het ging om minstens 23 miljoen vaten, aldus het persagentschap

    De Griekse autoriteiten zeggen dat ze slechts beperkt kunnen ingrijpen omdat de overdracht gebeurt buiten de Griekse territoriale wateren.

    “Slechts één voorbeeld”
    Het overpompen tussen tankers voor de Griekse kust is volgens Bloomberg ook maar één van de voorbeelden om het Europese embargo tegen Russische olie en brandstoffen te omzeilen. Eerder gebeurde al hetzelfde in de buurt van Ceuta, de Spaanse enclave in Noord-Afrika, klinkt het. Bloomberg heeft het over een "schaduwvloot" van tankers die Rusland helpen om het embargo te omzeilen.

    Olie overzetten op zee van de ene tanker naar de andere, is wel niet zonder risico op milieuvervuiling, aldus Bloomberg, terwijl de baai van Lakonikos bekendstaat om zijn zeeschildpadden.

    www.hln.be/buitenland/miljoenen-vaten...
  9. forum rang 10 luchtschip 23 februari 2023 20:23
    Another mass burial place of Wagner convicts, conscripted into the Wagner PMC ( Private Military Company ), that died in Ukraine.

    Their contracts ended.

    video 0:26 minuut
    twitter.com/NOELreports/status/162879...

    Enorme rijen graven, onbereikbaar voor de nabestaanden vanwege de drassige slootjes tussen de graven
  10. forum rang 10 luchtschip 23 februari 2023 20:41
    quote:

    closer schreef op 23 februari 2023 19:13:

    Baas Wagnergroep opent aanval op Russische defensietop, die huurlingenleger ‘wil vernietigen’

    Jevgeni Prigozjin, de baas van het huurlingenleger Wagner, heeft een regelrechte oorlog gelanceerd tegen de Russische minister van Defensie en de stafchef van het Russische leger. Hij geeft hun de schuld van de zware verliezen die Wagner heeft geleden bij de gevechten rond de Oekraïense stad Bachmoet.

    Bert Lanting, 23 februari 2023, 18:59

    Prigozjins persdienst publiceerde op zijn Telegram-kanaal een gruwelijke foto met tientallen lijken van Wagnersoldaten die bij Bachmoet zijn gesneuveld. Volgens Prigozjin zouden zij allen op één dag, afgelopen dinsdag, zijn omgekomen. Hij stelde Sjojgoe en Gerasimov rechtstreeks verantwoordelijk voor hun dood, omdat zij Wagner onvoldoende munitie zouden hebben geleverd.

    ‘Dit zijn jongens die zijn omgekomen als gevolg van de zogenoemde munitie-hongersnood’, was het commentaar van Prigozjin bij de foto met de lijken van zijn huurlingen. Volgens hem moet of Sjojgoe of Gerasimov de definitieve goedkeuring verlenen aan de munitieleveringen aan Wagner. ‘Maar geen van beide wil die beslissing nemen.’

    Bezoek aan het front
    Prigozjin bracht donderdag een bezoek aan zijn troepen aan het front bij Bachmoet (de Russen spreken van Artjomovsk) om alle Russische soldaten te feliciteren met de ‘Dag van de Verdediger van het Vaderland’, de jaarlijkse feestdag voor de Russische strijdkrachten. Hij liet zich filmen met een machinegeweer voor zijn borst, terwijl op de achtergrond ontploffingen klonken. ‘Laten we maar snel teruggaan’, zei Prigozjin, ‘anders worden dit mijn laatste felicitaties’.

    Zijn bezoek was duidelijk bedoeld als een middelvinger aan het adres van Sjojgoe en Gerasimov die zich maar zelden aan de frontlinie wagen. De Wagnerbaas meldde op Telegram ook dat hij eindelijk te horen had gekregen dat er munitie onderweg is voor zijn troepen. ‘Voorlopig alleen nog maar op papier, maar er wordt gezegd dat de belangrijkste papieren ondertekend zijn.’

    www.volkskrant.nl/cs-ba4a33e6
    Hier de video van Prigozhin's bezoek aan zijn Wagner huursoldaten bij Bakhmut ( of zoals zij het in Rusland noemen : Artjomovsk )

    video 1:21 minuut Engels ondertiteld

    twitter.com/vidtranslator/status/1628...
  11. forum rang 10 luchtschip 23 februari 2023 20:44
    Deputy Chief of the General Staff, Oleksiy Gromov :

    Yesterday, the AFU ( Armed Forces of Ukraine ) destroyed 14 tanks, 17 BMPs and 3 MT-LBs s in the area of Vuhledar and Mar'inka.
    More than 120 Russians were killed, 137 were wounded. This, after an unsuccesful offensive.

    twitter.com/NOELreports/status/162872...
  12. forum rang 6 izdp 23 februari 2023 22:08
    quote:

    het zwaard schreef op 23 februari 2023 11:19:

    IZDP ;LS,let eens op je Engelse ziekte ???

    Wat is de Engelse ziekte? De Engelse ziekte is een aandoening van het skelet wat ontstaat door een tekort aan vitamine D. Door het vitamine D-tekort kunnen de benen van kinderen niet goed ontwikkelen. Vitamine D wordt namelijk door het lichaam gebruikt om kalk op te nemen en botgroei te stimuleren.
    De Engelse ziekte in onze taal is het fout splitsen van woorden.
    Zie je met name bij mensen die gewend zijn om veel in de Engelse taal te doen.
    Ik lees erg snel en dan stuit ik, omdat het logische vervolg niet klopt.
    Dus dan moet ik herlezen en gaan snappen wat bedoeld wordt.
    Soms is het werkelijk dolkomisch wat er staat en soms totale onzin.
  13. forum rang 6 izdp 23 februari 2023 22:26
    quote:

    Beperktedijkbewaking schreef op 23 februari 2023 08:47:

    [...]
    Je mist mijn punt.
    Bij stervende jonge mannen en jongens horen geen patriottische of wat voor liederen dan ook.

    Verder ben ik hartstikke tegen Putin en voor Oekraïne.
    En ooit dusdanig genoteerd bij de Stasi dat onze BVD argwaan kreeg, ten onrechte.

    Maar ik heb schijt aan blagen als jij die mij de les willen lezen, omdat ik compassie toon met alle gesneuvelden en hun familie.
    Compassie, juist omdat ik militair was.
    Dan heb je niet opgelet tijdens je opleiding in je diensttijd.
    Alles, was zo ongeveer geoorloofd en een must om in te zetten, om het moraal te breken van de tegenpartij.
    Deze filmpjes laten de keiharde werkelijkheid zien en het geluid erbij vervult wel degelijk een functionele rol.
    Compassie met de vijand in gevecht is uit den boze.
    Dat past pas, en dan zeker een must, bij een overgave of gevangenname.

    Over Stasi, BVD en jou speciaal is natuurlijk onzin.
    Ik zou mezelf in dezelfde zin jou erg makkelijk mijn hielen kunnen laten zien.
    Maar waarom zou ik dat doen en waarom in hemelsnaam doe jij dat om een wissewasje?
    Kortom, stel je niet zo aan en verhef je niet zo als een klein kind gelijk.
  14. forum rang 8 het zwaard 23 februari 2023 23:00
    izdp: Bedankt; zo leert een mens alle dagen wat bij. U schrijft ; Ik lees erg snel en dan stuit ik, omdat het logische vervolg niet klopt.
    Dus dan moet ik herlezen en gaan snappen wat bedoeld wordt.

    Ik dacht dat dit een vorm was van Dyslexie
    M.v.g.
    Het zwaard
  15. forum rang 6 izdp 23 februari 2023 23:05
    quote:

    het zwaard schreef op 23 februari 2023 23:00:

    izdp: Bedankt; zo leert een mens alle dagen wat bij. U schrijft ; Ik lees erg snel en dan stuit ik, omdat het logische vervolg niet klopt.
    Dus dan moet ik herlezen en gaan snappen wat bedoeld wordt.

    Ik dacht dat dit een vorm was van Dyslexie
    M.v.g.
    Het zwaard
    Nee zeker geen vorm van of iets aanverwant aan Dyslexie.
    Ik gaf al een goed voorbeeld aan bij mijn uitleg.
63.979 Posts
Pagina: «« 1 ... 1922 1923 1924 1925 1926 ... 3199 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.846
AB InBev 2 5.296
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.765
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 9.014
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 32
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.570
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.224
AFC Ajax 537 7.025
Affimed NV 2 5.771
ageas 5.843 109.782
Agfa-Gevaert 13 1.887
Ahold 3.536 74.008
Air France - KLM 1.024 34.374
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.778
Alfen 12 16.756
Allfunds Group 3 1.226
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 340
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.770
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.436
AMG 965 126.384
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.525
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.178
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 322
Arcadis 251 8.627
Arcelor Mittal 2.024 318.737
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 267
arGEN-X 15 9.166
Aroundtown SA 1 183
Arrowhead Research 5 9.298
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.737
ASML 1.762 77.358
ASR Nederland 18 4.161
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.707
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 15 mei

    1. ABN Amro Q1-cijfers
    2. InPost Q1-cijfers
    3. Allianz Q1-cijfers
    4. Commerzbank Q1-cijfers
    5. RWE Q1-cijfers
    6. Thyssenkrupp halfjaarcijfers
    7. ASMI €2,75 ex-dividend
    8. NL economische groei Q1 (voorlopig)
    9. NL consumentenuitgaven maart
    10. NL internationale handel maart
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht