Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

UNIBAIL-RODAMCO-WESTFIELD FR0013326246

Laatste koers (eur)

79,640
  • Verschill

    0,000 0,00%
  • Volume

    332.572 Gem. (3M) 366K
  • Bied

    79,000  
  • Laat

    79,000  
+ Toevoegen aan watchlist

Mijn FIRE-beleggingen (waaronder en n.a.v. URW ;-))

6.422 Posts
Pagina: «« 1 ... 234 235 236 237 238 ... 322 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Quipu 24 februari 2023 19:44
    quote:

    QueSera schreef op 24 februari 2023 15:43:

    [.....]

    Ik had bij de Motley Fool een stuk gezien met alleen maar dividendcuts, maar dat was de laatste 5 jaar.

    Dit plaatje suggereert iets anders. Maar dat zijn allemaal ratio’s dus is een beetje tricky. Kan nergens de echte bedragen vinden zo lang terug.
    www.macrotrends.net/stocks/charts/NLY...

    Ik heb de calls all geschreven.
    @QueSera,
    Het is fijn om jou bijdragen weer te lezen.

    De NLY_dividendbedragen van de afgelopen 10 jaar vind je hier: www.dividendmax.com/united-states/nys...
    Hier zoek ik altijd de bedragen en de payday.
  2. J.Me 24 februari 2023 23:46
    quote:

    QueSera schreef op 24 februari 2023 20:16:

    Hoi Zwitserleven

    Ik kan het niet lezen. Begrijp dat er twee sell en twee buy alerts zijn. Om welke gaat het?
    De SELL's zijn aandelen waarvan het huidige dividendrendement lager ligt dan het mediaandividend over de afgelopen 10 jaar. Dat wil zeggen dat de aandelenkoers nu relatief hoog staat.
    Een sell voor Exxon Mobil Corporation (XOM).
    Een buy voor EOG Resources, Inc. (EOG).
    Een sell voor Lockheed Martin Corporation (LMT) .
    En een buy voor Easterly Government Properties, Inc. (DEA).
  3. forum rang 5 AVM (Altijd Verkeerde Moment) 25 februari 2023 18:05
    Ik ben nog steeds bezig met het boek van Kinder. Hierbij voor de geïnteresseerden weer enkele punten die ik meen te hebben geleerd uit het volgende deel:

    Stage 3: Volwassenheid - Kennis deel 1: “De Integriteit van Geld”.
    In stage 3 draait het om kennis, waarbij Kinder het eigenlijk opdeelt naar een beschouwend deel over de integriteit van geld (H4 en H5) en een meer praktisch tweede deel (H6).

    Integriteit:
    • In het eerste deel gaat Kinder vooral in op het morele aspect van geld. Met wederom dik aangezette voorbeelden, stelt hij dat de wereld in elkaar stort als er niet integer wordt gehandeld. Zo voert hij ongelukkige fraudeurs op en mensen die verteerd door hebzucht eenzaam en alleen sterven.
    • De waarheid zal wel in het midden liggen. Het gaat om het vinden van een gezonde balans. Wat (mij) daarbij (meer) helpt is het advies om bij het uitgeven van geld, vooral de focus te leggen op de dankbaarheid voor wat je verkrijgt en niet op de gedachte dat je misschien te veel hebt betaald. Dat is een levenshouding waar ik me wel in herken, maar dan zonder te overdrijven.
    • Vind dus vooral de rust en het plezier om dankbaar te zijn voor datgene wat je hebt gekocht. Oók als het achteraf gezien misschien nog iets goedkoper had gekund. Laat dit echter niet ontaarden in alleen maar dure dingen kopen omdat goedkope zaken vast inferieur zullen zijn. Je mag best een beetje waakzaam zijn voor kooplui die knollen voor citroenen willen verkopen.
    • De “Keuringsdienst van Waarde” laat ons wekelijks zien hoe slimme marketeers regelmatig gebruik maken van ons schuldgevoel, waarna we ons vervolgens graag knollen voor citroenen laten verkopen. Dat bedoel ik met de waarheid ligt in het midden: dit betekent nog niet dat het systeem aan het instorten is, of dat ik de kopers moet uitmaken voor dommeriken (en de fabrikanten voor slechteriken). Binnen de grenzen van onze maatschappij zijn er nu eenmaal bandbreedtes waarin we zelf ons eigen balans in moeten vinden.
    • Wat mij betreft gaat het daarbij om eigen bewustwording: dus als ik merk dat ik door bepaalde financiële keuzes eenzaam en alleen dreig te sterven, dan zal ik toch moeten nadenken of ik wel de juiste balans heb gevonden. Maar het feit dat ik wat opties schrijf in mijn vrije tijd of nog even doorwerk in mijn huidige baan, betekent niet meteen dat ik ga eindigen als koning Midas.
    • Ik vermoed dat ik al een vrij goede balans heb gevonden in mijn uitgavepatroon en dankbaarheid voor wat ik koop. Daar waar ik A-merken beter vind, koop ik ze. Maar ik probeer ook huismerken uit: wanneer die (minimaal) even goed zijn, dan vind ik het ook geen enkel probleem om over te stappen. Ik ben dus niet eindeloos op zoek naar het goedkoopste, maar zie goedkopere spullen ook niet automatisch als inferieur. Ik heb de vrijheid in mijn hoofd om niet continu bang te zijn om te veel te betalen (opgelicht te worden), en weet datgene wat ik koop voldoende te waarderen (dankbaar te zijn).
    • Voor wat betreft integer handelen: ik heb geen bezwaar tegen het betalen van belasting, en accepteer gedwee verhogingen van 50%-65% in één jaar tijd, maar zit er ook niet op te wachten om door volksmenners in de media en de onwetende meute bestempeld te worden als een rijke stinkerd die te weinig betaalt. Ik vind het dan rustgevend en soms ook inspirerend om in dit draadje te lezen hoe anderen ermee omgaan.
    • Tenslotte ben ik het wel eens met de stelling van Kinder dat de meesten bij het nadenken over (niet) integer handelen, vooral naar anderen kijken en zelden naar zichzelf. Ik wilde dat hij ook iets minder moralistisch richting de lezer schrijft. Voor financiële bewustwording gaat het immers om het vinden van de juiste balans bij jezelf, en niet om de (ver)oordeling van de ander.

    Eerlijk gezegd vond ik dit deel een beetje moeizaam vanwege het soms moralistische karakter. Maar toch herken ik wel wat zaken die ik voor mijn innerlijke balans kan gebruiken (of gewoon herken). Al ben ik er nu wel aan toe om in de volgende hoofdstukken (hopelijk) iets meer praktische zaken tegen te komen, voordat we aan het einde in de "Visie" en "Aloha" sfeer belanden...
  4. Zwitserleven 26 februari 2023 12:49
    quote:

    QueSera schreef op 24 februari 2023 20:16:

    [...]

    Hoi Zwitserleven

    Ik kan het niet lezen. Begrijp dat er twee sell en twee buy alerts zijn. Om welke gaat het?
    Idee is dat de meeste kijken naar dividend tegenover de aanschafprijs.Er is een opportunity cost. Een ander aandeel kan een betere return hebben en een hoger dividend groeipotentieel.

    Simple example
    Say you buy stock A for $100. It yields 4%. So you get $4 in annual dividends.
    Now let's say over the next year it has a phenomenal year and doubles to $200. But the dividend remains the same.
    You still only have one stock. It still only pays $4 per year.
    The current yield is 2%.
    Your yield on cost is 4%.
    You're chuffed.
    But if you're a dividend investor, how would you feel about getting $8 in dividends per year on your investment rather than $4?

    If you're like me, this sounds like an interesting proposition.
    Let's say you sell your 1 share of stock A for $200.
    You find another stock, let's call it stock B, which trades at $10 and pays $0.4 in annual dividends per share: a 4% yield.
    With your $200, you can buy 20 shares of B. You get 20x $0.4 per year = $8.
    And the magic is done.

    I'll try and make the example as extreme as possible, with you buying WMT at an extremely low price.
    Let' say you bought Walmart 30 years ago for $15 per share.
    Walmart now trades at $147 and pays $2.24 in annual dividends. That's a 1.52% current yield.
    But your yield on cost is 15%.
    How can you ever sell, you might wonder?
    If you chose to sell WMT for TGT, here is how it would work out, assuming a 20% capital gain tax.
    You'll sell your share at $147, realizing a $132 capital gain, of which you'll give 20% or $26.4 to the government. Let's say you want to help out uncle Sam and round it up to $27 in tax.
    Taking out $27, you're left with $120.
    $120 will buy you 0.72 shares of Target which currently trades at $166. (Of course in practice you're selling more shares of WMT and likely not buying fractional shares, but let's go along with it for the example).
    Target pays $4.32 in dividends per year.
    Your 0.72 shares will get you 0.72x $4.32 = $3.11
    Your income just went from $2.24 to $3.11, the government's paid, and Bob's your uncle.
    That's a 38% increase in income. Sure, it would have been more if you didn't need to give a chunk to the government, but even if you do it can be worthwhile, as is clearly the case here.
    Even more so when you consider that WMT is overvalued and TGT is undervalued, but if you want to read about that, check out the article I linked in the intro.
    Just think about it, a 38% increase in income is like the difference between $72,000 in annual dividends and $100,000 in annual dividends. Do this time and time again throughout your investment career, you will come out on top.

    Sell Exxon Mobil
    Exxon Mobil Corporation (XOM) currently yields 3.12% vs. its 10 year median yield of 3.8%.
    The stock has had one heck of a run in 2021 and 2022. From a price of $33 in November 2020, XOM stock has risen to over $117 this year, and currently sits at $111. That's up 236%.

    In the High Yield portfolio (a model portfolio available to Dividend Freedom Tribe members) we initially bought XOM in March 2021 at a cost of $45 per share. We eventually exited our position at a cost of $110, which was a nice double.
    What's crazy is that we thought we were somewhat late to the game, as we were piling into stocks like Chevron Corporation (CVX) as early as the summer of 2020, and stocks like ONEOK, Inc. (OKE) as early as spring of 2020.
    Still, it worked out just right.

    We bought XOM when it yielded pretty much twice as much as it currently does.
    It was much easier to get behind the stock when it yielded over 6% than it is at 3%.
    In fact, if you take a look at the 10 year MAD Chart, you can see that right now XOM is in historically overvalued territory.
    (Check out this article for more details on MAD Charts.)

    When you have a 3% yielding stock, you're generally looking to get 8%-9% annual dividend growth to get quality returns (our rule of thumb based on some more complex calculations which I'm not gonna dive into here).
    XOM's dividend growth of 3.4% this past year, and at the same CAGR during the past 5 years isn't in sync with its current yield.
    Let's say you have $10K worth of Exxon today, and the dividend grows at 4% per year for the next ten years. Let's also assume you reinvest dividends at the current yield.

    Then in 10 years you'll receive $674 in annual income, or 6.74% of your current investment.
    Keep this number in mind when you compare it to EOG. If you think it's pretty good, let me tell you it is underwhelming.
    Investors would be well served by cutting their exposure to XOM stock, and reinvesting it in another Oil & Gas stock which is undervalued and has a lot better growth potential.

    ...Buy EOG Resources
    EOG Resources, Inc. (EOG) is, I believe, the most undervalued high quality U.S. energy dividend stock out there;
    The stock yields 2.8% vs. it 5 year median of 2% and 10 year median of 0.8%.
    Now, I'm not saying that EOG should yield 0.8%. I don't think it should.
    It is clear by looking at the 10 year MAD Chart that the rate of dividend growth changed drastically after 2017.
    Therefore, looking at 10-year ranges of dividend yields doesn't make much sense, and narrowing in on the past 5 years can give us a better picture.
    What this chart shows, is that since 2020, the stock has yielded mostly between 2% and $4.61.
    But those numbers mask the real dividends received by EOG in past years.
    As you can see in the chart below, which was taken from the 3rd quarter earnings presentation, EOG has been returning large amounts as special dividends.
    This is an interesting way to return excess cash to shareholders without having to maintain an extremely high dividend, which could not be afforded in a market downturn.
    In 2022, investors received $3 per share of regular dividends, and $5.8 of special dividends.
    This year, the dividend was increased by 11%.
    Investors can look forward to further special dividends, as the company has a very low cost of drilling and provides significant positive returns when WTI is at $40 per barrel. It's currently at $76.
    But even if "all we got" was a continuation of 11% dividend growth for the next 10 years, it would be so much better than holding onto an Exxon investment.
    Say your $10K was in EOG instead.
    Say your reinvested dividends every year at the current yield while the dividend grows at 11% per annum.
    10 years from now you'd be looking at $1,025 in annual income, or 10.25% of your current investment.
    Down the line, that's a 52% difference from what you'd likely get from Exxon 10 years from now.
    At scale, that's a difference between a $100K dividend income and $150K dividend income in 10 years.
    This stuff matters, fellas!
    This is a great example of how selling a stock with a slightly lower yield can still be a better decision for your income down the line.
    Of course, here with EOG, you get your cake and eat it too, because the high special dividends more than make up for the slightly lower yield today.
  5. Zwitserleven 26 februari 2023 13:19
    @AVM nav Kinder @QueSera:

    Tot op heden heb ik aan opdrachten gewerkt waar ik daadwerkelijk wat opleverde en een meerwaarde had. Tot vorig jaar.
    Kwam terug bij een opdrachtgever waar ik voorheen had gewerkt en was er nu mi om een stoel te bezetten. Na zes maanden heb ik gezegd niet te willen verlengen (een week voor afloop contract), terwijl ik wist dat men wilde verlengen, maar geen actie ondernam. Mijn geweten was belast om geld aan te nemen voor niets doen. Kreeg toen zelfs te horen dat ze me alles zouden betalen als ik maar bleef. Mijn besluit stond echter vast want het beinvloedde mijn stemming. Ik was ontevreden en voelde niet op waarde geschat.

    Nu, vijf maanden in een nieuwe opdracht, heb ik ook periodes dat ik niet s hoef te doen. Daarna komt er echter een onderwerp voorbij wat ik kan uitwerken tot een praktisch omzetbaar idee waar men mee aan de slag kan. Geeft meer voldoening wat bij te dragen en heb geen gewetensbezwaren.

    Levensmiddelen zijn niet goedkoop in Zwitserland. Ik schroom ook niet naar de Lidl en Aldi te gaan ipv de grote supermarktketens Coop en Migros. En stap ook in de auto om in Duitsland in te kopen, net als al die andere Zwitsers (en waarschijnlijke andere buitenlanders die in CH leven). Wat ik echter weiger te doen is in de rij aansluiten om de BTW terug te vragen. KOst me te veel tijd tov de opbrengst.
  6. forum rang 5 AVM (Altijd Verkeerde Moment) 27 februari 2023 14:11
    Ha Zwitserleven, dank voor een verder inkijkje in je leven in CH. Voor wat betreft het geen BTW terugvragen: er is in aanvulling op het praktische argument (tijd vs opbrengst), misschien iets in Kinder's visie wat je ook kan gebruiken om met een goed gevoel de BTW teruggave te laten zitten. In Kinder's Visie is het uitgeven van geld namelijk een manier om je dankbaarheid ergens voor te tonen. De uitgegeven BTW kan je dan zien als een manier om "dankbaar te zijn" richting Duitsland, dat ze je de mogelijkheid bieden om goedkoper (inclusief BTW) net over grens boodschappen te doen. Mogelijk helpt zo'n gedachte om met nóg meer levensgeluk die ritjes te maken en met een glimlach die BTW rij als blijk van waardering over te slaan.

    Voor wat betreft het niet verlengen van je contract vanwege gewetensbezwaren: dat vind ik een interessante test voor mijn eigen morele kompas. Hoe zou ik er op dit moment instaan? Ik heb het boek nog niet uitgelezen en misschien wordt het later nog behandeld, maar ik geloof dat ik zelf onderscheid zou maken tussen integriteit en gevoel, en de mogelijke valkuilen.

    In het algemene geval geval zou het namelijk kunnen dat ergens (vanuit de opvoeding?) is meegekregen dat "Ledigheid des duivels oorkussen" is, en dat het met luie mensen niet goed afloopt, dat betaald worden om niets te doen verkeerd is, of dat er onbewust wordt gedacht dat "je" eigenlijk minder waard ben (dan waarvoor ze bereid zijn te betalen), dat het daardoor aanvoelt als bedriegen/oplichten etc. In dit soort gevallen zou je misschien kunnen spreken van een potentiële valkuil, die mogelijk verhindert om wérkelijk in alle vrijheid alle kanten af te wegen en beslissingen te nemen. Misschien is er een goede reden dat ze iemand tegen elke prijs willen behouden. Misschien voelt het af en toe alsof je "niets" aan het doen bent, maar is er juist ook toegevoegde waarde door aanwezig te zijn als klankbord/kennisbank, of is men bereid om meer te betalen (voor dalmomenten) om te voorkomen dat ze je op piekmomenten moeten missen etc. In het laatste geval is er (voor mij op dit moment) geen sprake van een gevoel van niet integer handelen.

    Het zou natuurlijk ook kunnen zijn, dat het werken bij zo'n werkgever sowieso niet goed meer aanvoelt, waardoor het werk meer lijkt op dwangarbeid in een gevangenis, of een "moetje" vanwege het geld, of staat het soort werk, de collega's en het bedrijf je steeds meer tegen etc. In dat geval zou er bij mij sprake zijn van het identificeren van een kooi, waarin ik mezelf blijkbaar opgesloten heb gevoeld, en waaruit ik eindelijk kan ontsnappen. Dat hoeft niet persé iets te maken hebben met niet integer gedrag, maar meer met de vrijheid van denken en handelen (misschien komt dat later in het boek meer naar voren: in het begin is Kinder nogal op de "goed/fout"-toer bezig).

    Wat ik er maar mee wil zeggen: met de onvolledige kennis van nu, zou ik denk ik voor mezelf een "enerzijds/anderzijds" afweging proberen te maken, waarbij ik zou proberen ingebakken (te eenzijdige) overtuigingen te identificeren om te voorkomen dat ze een onbewuste blokkade vormen bij het nemen van belangrijke beslissingen.

    Wat ik me daarom afvroeg: heb je uitgelegd wat jouw beweegredenen waren en gevraagd waarom ze je dan toch willen behouden? En wat voelde je daarbij? Opluchting? Schuldgevoel? Afschuw? Of juist een positief gevoel over je werk/collega's/bedrijf dat je achterliet?
  7. Zwitserleven 27 februari 2023 17:46
    Ik heb gewoon besloten te gaan en daarna viel er een last van mijn schouders.

    AVM schreef over klankborden. Dat is vandaag voor de eerste keer in 5 maanden gebeurd. Ben nu met een compleet andere afdeling bezig met een onderwerp wat op ons vlak ligt, maar zonder iemand van de afdeling.
  8. forum rang 5 AVM (Altijd Verkeerde Moment) 27 februari 2023 21:07
    quote:

    Zwitserleven schreef op 27 februari 2023 17:46:

    Ik heb gewoon besloten te gaan en daarna viel er een last van mijn schouders.

    AVM schreef over klankborden. Dat is vandaag voor de eerste keer in 5 maanden gebeurd. Ben nu met een compleet andere afdeling bezig met een onderwerp wat op ons vlak ligt, maar zonder iemand van de afdeling.
    Dat lijkt me een belangrijk signaal: als er een last van je schouders afvalt dan is het inderdaad beter om afscheid te nemen. Ik merk overigens dat ik je oorspronkelijke post ook niet goed genoeg had gelezen. Daarin meld je al je ontevredenheid en het gevoel van niet op je waarde te worden geschat. Dat zijn behoorlijk sterke aanwijzingen dat het een stuk verder gaat dan alleen een ingebakken schuldgevoel over "nietsdoen". Zie mijn lange post daarom vooral als filosofisch gemijmer over de eerste paar hoofdstukken van Kinder... ;-)

    Edit: ik zag overigens in de Volkrant van afgelopen zaterdag geloof ik (moet ik opzoeken) een interessant artikeltje van een journalist die de afgelopen 5 jaar zich tot doel had gesteld om een "tonnair" te worden (waarom dromen over miljonair worden, terwijl het mogelijk is om binnen 5 jaar "tonnair" te worden?). In het kort: het is hem gelukt. Mochten daar mensen in geïnteresseerd zijn, dan kan ik de belangrijkste ideeën uit dat artikel hier wel neerzetten.
  9. forum rang 5 QueSera 27 februari 2023 22:30
    @Zwitserleven

    Je wilt iets kunnen betekenen. Ik herken dat. Ik zit op het moment in een project waarvan me niet erg goed duidelijk is wat mijn rol is. Het gaat over het uitonderhandelen van een technische assistentie project dat moet ondersteunen bij hervormingen in een niet nader te benoemen Afrikaans land. Dat wordt een meerjarentraject. We beginnen bij 0 en mijn core expertise is nog lang niet aan de beurt. Eerst moeten nog wat fundamenten gelegd worden. Ik ken het betreffende land goed, ik ben er nu al 5 jaar bij betrokken. Ze staan bekend als erkend lastig, maar om een of andere duistere reden hebben ze jaren geleden besloten om wel vertrouwen te hebben in mij.

    Ik heb getracht om hier onderuit te komen. Ik wil er niet alleen bijzitten als “institutioneel geheugen”. Ik heb dat ook besproken, we zijn dus ook op zoek gegaan naar wat klusjes die ik zou kunnen overnemen van de rest van het team die tot over zijn oren in het werk zit. Met matig succes moet ik zeggen tot nu toe, veel verder dan wat hand en spandiensten zijn we nog niet gekomen.

    Ik snapte ook niet zo goed waarom ik per se nu moest meedoen. Nu snap ik het wel. Volgens mij willen ze in land x niet echt praten als ik niet in het team zit, wantrouwig zoals mijn goede oude pappenheimers daar zijn. Zo it makes sense, but it still feels awkward. Ik heb besloten om er maar het beste van te maken en vrije stijl met mijn boerenverstand mee te denken en de grote lijnen in de gaten te houden. Als mijn aanwezigheid het nodige smeermiddel is voor iets wat op zich broodnodig is: so be it.
  10. forum rang 5 QueSera 27 februari 2023 22:37
    Nog iets anders: wat was ik blij vandaag dat ik vorige week PostNL eruit had gemikt (45% verlies genomen) en heb ingewisseld tegen VanLansschot.
  11. forum rang 4 midjj 27 februari 2023 23:40
    quote:

    AVM (Altijd Verkeerde Moment) schreef op 27 februari 2023 21:07:

    [...]

    Dat lijkt me een belangrijk signaal: als er een last van je schouders afvalt dan is het inderdaad beter om afscheid te nemen. Ik merk overigens dat ik je oorspronkelijke post ook niet goed genoeg had gelezen. Daarin meld je al je ontevredenheid en het gevoel van niet op je waarde te worden geschat. Dat zijn behoorlijk sterke aanwijzingen dat het een stuk verder gaat dan alleen een ingebakken schuldgevoel over "nietsdoen". Zie mijn lange post daarom vooral als filosofisch gemijmer over de eerste paar hoofdstukken van Kinder... ;-)

    Edit: ik zag overigens in de Volkrant van afgelopen zaterdag geloof ik (moet ik opzoeken) een interessant artikeltje van een journalist die de afgelopen 5 jaar zich tot doel had gesteld om een "tonnair" te worden (waarom dromen over miljonair worden, terwijl het mogelijk is om binnen 5 jaar "tonnair" te worden?). In het kort: het is hem gelukt. Mochten daar mensen in geïnteresseerd zijn, dan kan ik de belangrijkste ideeën uit dat artikel hier wel neerzetten.
    Kom maar op, altijd leuk om te lezen!
  12. forum rang 4 midjj 27 februari 2023 23:43
    quote:

    QueSera schreef op 27 februari 2023 22:37:

    Nog iets anders: wat was ik blij vandaag dat ik vorige week PostNL eruit had gemikt (45% verlies genomen) en heb ingewisseld tegen VanLansschot.
    Prima besluit! Ik heb ooit de rit met PostNL gemaakt van 3 naar 1. Vervolgens de restanten belegd in MAIN, dat naar USD16 was gedaald in de Coronacrash. Incl dividenden mijn verlies weer zo goed als goedgemaakt. Hopelijk gaat Van Lansschot net zo de komende 3 jaar:)
  13. forum rang 5 QueSera 28 februari 2023 00:02
    quote:

    midjj schreef op 27 februari 2023 23:43:

    [...]

    Prima besluit! Ik heb ooit de rit met PostNL gemaakt van 3 naar 1. Vervolgens de restanten belegd in MAIN, dat naar USD16 was gedaald in de Coronacrash. Incl dividenden mijn verlies weer zo goed als goedgemaakt. Hopelijk gaat Van Lansschot net zo de komende 3 jaar:)
    Ik had PostNL gekocht op 2,50. Verkocht op 5. Weer gekocht bij 3,50 en nu op 1,80 verkocht (zo uit mijn hoofd).

    Ik had Van Lanschot al een tijdje op mijn watchlist. Toen ze vorige week die smak van -7% maakten op de cijfers wilde ik toeslaan. Maar ja, ik wilde niet nog meer geld in mijn porto stoppen, dus ik moest kiezen wat eruit. Ik had al een tijdje geleden ingezien dat je PostNL niet in je porto zou moeten willen hebben, maar ja, je hoopt nog op enig herstel.

    Afgelopen week heb ik nog een keer naar de cijfers gekeken en ben tot de conclusie gekomen dat de kans dat er nog een einddividend bij PostNL zou komen zowat nihil was. (Vandaag bleek dat ze nog 2 cent hebben weten uit te persen). Toen was het ineens niet meer moeilijk om dat verlies te realiseren - toch wel een paar duizendjes - omdat ik nu geen dividend (PostNL) inruilde tegen 6% dividend plus mogelijke kapitaaluitkering (Van Lasschot).

    Bovendien heb ik het gevoel dat ik een brekebeen - er stond echt een dodelijk stuk van Bartjens vandaag in de FD - heb ingeruild tegen een goed bestuurd bedrijf, small but beautiful.
  14. forum rang 5 QueSera 28 februari 2023 00:16
    Cijfers van Newtek zijn uit. Dividend voor q1 wordt 18c ipv de 16c wat de werkhypothese was van Barry Sloan tot nu toe.
  15. forum rang 6 'belegger'' 28 februari 2023 00:34
    Vandaag zat ik toevallig weer even te kijken naar Van Lanschot. Naast het dividend geven ze af en toe kapitaal terug. Daarop wordt geen dividendbelasting ingehouden, maar het moet wel uit de agioreserve worden betaald. Afgelopen december hebben ze €1,50 per aandeel teruggegeven. Per ultimo 2022 kom ik op een pot met agioreserve van ongeveer €6,50 per aandeel. Ze willen in december 2023 weer €2,00 per aandeel teruggeven. Dat betekent dat ze daarna (juridisch en) fiscaal gezien nog ongeveer 2 of 3 keer dat trucje kunnen herhalen, voordat het potje leeg is. Het zal wellicht weer worden aangevuld met agio op de uit te geven aandelen om het resterende 30% belang in Mercier te verwerven.

    Intern hanteren ze als voorwaarde voor kapitaalteruggave dat de solvabiliteitsratio (CET 1) boven de 17,5% moet uitkomen. Dat bestaat uit 15% om risico's af te dekken en ze willen 2,5% extra achter de hand houden voor overnames. Dat beleid zou zijn gecommuniceerd tijdens een capital markets day in mei 2022. Destijds hadden ze voor €145 miljoen overtollig kapitaal. De teruggave in december 2021 zou neerkomen op €65 miljoen en de geplande teruggave in december 2023 op €85 miljoen. Volgens mij is het daarna weer sparen voor extraatjes, maar ik kwam ook optimistischere geluiden tegen dat er al meer in het vat zit. Vooralsnog ga ik maar aan even aan de voorzichtige kant zitten. De teruggave van €2,00 in december 2022 is al gecommuniceerd, onder voorbehoud van goedkeuring door de toezichthouder. We hebben ook nog het reguliere dividend, op dit moment ruim 6%.

    Nu maar hopen dat het geen gevalletje PostNL wordt.
  16. Joost_K 28 februari 2023 10:32
    quote:

    QueSera schreef op 28 februari 2023 00:16:

    Cijfers van Newtek zijn uit. Dividend voor q1 wordt 18c ipv de 16c wat de werkhypothese was van Barry Sloan tot nu toe.
    Redelijk on-the-dot wat betreft dividendverwachtingen. Ik schrok gisteravond wel even omdat ik een app had die me ineens een enorme EPS miss voor NEWT voorschotelde (duh, eerste kwartaal als bank + opstartkosten) en ineens -11% als laatste verkoop postmarket liet zien.

    Tot ik eens goed naar de volumes ging kijken en zag dat er een paar duizend (21.000) aandelen post- en premarket zijn verkocht tegen -11%. Daar was iemand nog niet weggegaan en/of kijkt iemand alleen maar naar de EPS.

    Nu ben ik teleurgesteld omdat ik een mooie koopkans mis.
6.422 Posts
Pagina: «« 1 ... 234 235 236 237 238 ... 322 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 23 mei

    1. Samengestelde inkoopmanagersindex mei (Jap)
    2. Investeringen maart (NL)
    3. Consumentenvertrouwen mei (NL)
    4. Ackermans & Van Haaren Q1-cijfers
    5. Samengestelde inkoopmanagersindex mei (Dld)
    6. Ahold Delhaize - beleggersdag
    7. Samengestelde inkoopmanagersindex mei (eurozone)
    8. Samengestelde inkoopmanagersindex mei (VK)
    9. Aalberts - jaarvergadering
    10. Turkse centrale bank - rentebesluit
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht