Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

Mithra Pharmaceuticals BE0974283153

Laatste koers (eur)

0,216
  • Verschill

    0,000 0,00%
  • Volume

    0 Gem. (3M) 359,6K
  • Bied

    0,170  
  • Laat

    0,170  
+ Toevoegen aan watchlist

Mithra 2023. The Rise of the Phoenix.

2.535 Posts
Pagina: «« 1 ... 28 29 30 31 32 ... 127 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Brahim_av 1 maart 2023 22:35
    quote:

    fireventje schreef op 1 maart 2023 10:40:

    bij de resultaten volgende week zullen ze dan al meer communiceren ? Ik verwacht ook een etalage moment en uiteindelijk een overname, potentieel is enorm en een kapitaal krachtige partij kan de rentelasten / schuldlasten dragen en vervolgens alles eruit halen... Pfizer zou in mijn ogen een prima partij zijn.... Die kunnen met hun netwerk onder andere opgedaan in de corona tijd prima het volledige potentieel zowel van Estelle als Donesta eruit halen.... En hebben ze nog de andere producten van Mithra als bonus... Wat denken jullie ? ik heb in ieder geval bijgekocht, de grootaandeelhouders zijn nu dusdanig in financieel belang achteruitgegaan dat er wel actie moet komen en dat kan alleen door of de potentie volledig te benutten door de inkomsten omhoog te brengen of de uitgaven te verminderen lees een partij zoeken die het volledige potentieel eruit haalt en financiële rust terugbrengt....
    Pfizer zou top zijn, alleen past Mithra jammer genoeg niet in Pfizer's strategische doelstellingen.
    Pfizer focust zich nu vooral op mRNA technologie, (gezien hun gigantisch productiepotentieel).
    Ze gaan dus richting uit van vaccins, infectie en immunologie, etc.
    Maar zetten ook sterk in op zeldzame ziekten en oncologie.
    Het is niet de eerste keer dat Mithra op zoek gaat naar een partner in de VS, eerder hebben ze dit geprobeerd voor Estelle (Nextstellis). De grote pharma bedrijven waren toen niet geinteresseerd.
  2. Brahim_av 1 maart 2023 22:54
    quote:

    ASD2021 schreef op 1 maart 2023 11:16:

    En niet vergeten dat Mithra een contract voor 20 jaar met Richter heeft getekend voor de Donesta deal. Zou Richter dit doen met in hun achterhoofd dat alles op de klippen zal lopen. Zou ik sterk vreemd vinden! "..... and tiered double-digit royalties depending on net sales’ evolution during the 20-year term contract...."
    Daar heb je wel gelijk in. Gedeon Richter geloofd sterk in Estetrol (E4).
    Zij doen het zeer goed met de verkopen van Estelle in Europa (16 miljoen Euro) voor 2022.
    Dus hun partnership voor Donesta was een logische stap.

    In 2022 hebben ze ongeveer 1.8 Miljoen strips (van 28 pilletjes) verkocht voor 16 Miljoen Euro.
    Ter vergelijking met Mayne Pharma
    In 2022 heeft Mayne Pharma ongeveer 180.000 strips verkocht voor 10 Miljoen Dollar.
    Dus G.R. verkoopt een tienvoud (in Europa) van wat Mayne verkoopt, in de US.
    Dat zegt genoeg over de performance van Mayne, al moet ik wel zeggen dat in de US het wel wat moeilijker is qua dekking via de medische verzekering.

    Hieruit kan je dus ook afleiden dat in de VS , een strip heel wat meer kost dan in Europa.
    In de VS is dat $50 a $60 en in Europa €8 a €10 per strip.
  3. Brahim_av 1 maart 2023 23:14
    Nu tot zover hebben al die mooie cijfers nog weinig effect gehad op de waardering van het aandeel van Mithra.
    Daar is een verklaring voor: Mithra is zwaar verlieslatend en heeft onvoldoende cash om zijn strategische pijplijn verder te financieren. Dat is een feit, niemand kan dit ontkennen op dit forum.
    De vraag is hoelang ze dit kunnen rekken? Ik weet het niet en de analysten ook niet, ze zien het ook al aankomen vandaar dat ze koersverlagingen doorvoeren (die nog vrij optimistisch zijn, daar heeft Riding Tiger wel een punt).
    En dan dit nog: ik heb dit al eerder gezegd, zolang HB & WB hun obligaties blijven converteren
    zal de koers verder onder druk komen (dit is ook een feit dat geen enkele analyst ontkent).
    Het enige dat dit ongedaan zou maken is de conversie stoppen, alleen zijn we als kleine beleggers niet opgewassen tegen een HB & WB die ook short gaan.
    Ik zal pas overwegen om Mithra's aandelen te kopen nadat HB&WB gedaan is met Mithra en als er zicht is op een gezondere balans.
    HB & WB zijn gewoon te groot, we kunnen niets beginnen tegen die reuzen, zij spelen met de kleine beleggers.
  4. Brahim_av 1 maart 2023 23:18
    Wie interesse heeft in een goed aandeel: denk dan aan bedrijven zoals UCB, Azelis, Fagron, deze hebben iets meer kans op succes dan Mithra. Maar zoals je weet bestaan er geen zekerheden in dit spel. Zelfs met de beste kan het eens tegenvallen.
  5. forum rang 5 Hopende 2 maart 2023 07:20

    Oproer in aandeelhouderschap Mithra

    Sommige aandeelhouders van de Luikse farmagroep Mithra MITRA0,00%
    zijn, onder aanvoering van oprichter en ex-CEO François Fornieri, uit op het vel van CEO Leon Van Rompay. Enigszins vreemd, want de 73-jarige CEO heeft zelf nooit verborgen dat er een einddatum staat op zijn mandaat als CEO.

    U leest hier meer, met dank aan collega Michael Sephiha.
    -87%
    Bodemloos
    Het aandeel Mithra verloor het voorbije jaar bijna 90 procent van zijn waarde

    Voor beleggers was eerder deze maand het mistgordijn van onbetaalde facturen bij de Franse toeleverancier PCAS de jongste episode in een litanie van vraagtekens rond het aandeel. Eind vorig jaar was er al een teleurstellend distributieakkoord voor het hormonenmiddel Donesta, de hoeksteen van de waardering van het bedrijf.

    In exact een jaar verloor het aandeel 87 procent. De belangrijkste reden is de toxische combinatie waarmee het bedrijf kampt: een cash burn, typisch voor een farmabedrijf dat nog geen of weinig producten op de markt heeft, en een hoge schuldenlast, zeer atypisch voor een bedrijf met een continue nood aan vers geld.
  6. forum rang 7 Hopper58 2 maart 2023 08:17
    quote:

    fireventje schreef op 1 maart 2023 10:40:

    bij de resultaten volgende week zullen ze dan al meer communiceren ? Ik verwacht ook een etalage moment en uiteindelijk een overname, potentieel is enorm en een kapitaal krachtige partij kan de rentelasten / schuldlasten dragen en vervolgens alles eruit halen... Pfizer zou in mijn ogen een prima partij zijn.... Die kunnen met hun netwerk onder andere opgedaan in de corona tijd prima het volledige potentieel zowel van Estelle als Donesta eruit halen.... En hebben ze nog de andere producten van Mithra als bonus... Wat denken jullie ? ik heb in ieder geval bijgekocht, de grootaandeelhouders zijn nu dusdanig in financieel belang achteruitgegaan dat er wel actie moet komen en dat kan alleen door of de potentie volledig te benutten door de inkomsten omhoog te brengen of de uitgaven te verminderen lees een partij zoeken die het volledige potentieel eruit haalt en financiële rust terugbrengt....
    Pfizer is bezig met een eventuele overname van Seagen. Minimaal 30 mld $. Dat is echte top-biotech. Echte innovatie.

    Niet zomaar aankoop van een moleculetje en daar dan alles proberen eruit te halen.
  7. forum rang 5 Hopende 2 maart 2023 09:29
    Dit aandeel is met geen stok omhoog te slaan, vertrouwen is volledig zoek
    Als de schoenmaker dan nog eens op het voorplan komt zal dit enkel nog verslechten jammer genoeg Bye bye centen pff
  8. [verwijderd] 2 maart 2023 09:43
    Farma-oorlog aan de oevers van de Maas
    Leon Van Rompay werd begin 2021 in alle urgentie CEO van Mithra. Nu willen sommige aandeelhouders hem weg.

    Sommige aandeelhouders van de Luikse farmagroep Mithra zijn, onder aanvoering van oprichter en ex-CEO François Fornieri, uit op het vel van CEO Leon Van Rompay. Intussen neemt de raad van bestuur de vergoeding van de ex-topman als consultant onder de loep.

    De raad van bestuur van Mithra komt vandaag samen. Het belooft geen wandeling in het park te worden, want de voorbije dagen bleek dat een deel van de aandeelhouders CEO Leon Van Rompay en zijn management de laan wil uitsturen. Ze willen op de algemene vergadering van eind mei ook de samenstelling van de raad van bestuur wijzigen. Vijf van de negen leden zijn vandaag onafhankelijken.

    Volgens de Franstalige pers vertegenwoordigen de ontevreden aandeelhouders een derde van het kapitaal. Lees: het gaat hoofdzakelijk om François Fornieri (19,2%) en de Luikse semipublieke investeerder Noshaq (9,75%). Noshaq wordt geleid door Gaëtan Servais, een ex-kabinetsmedewerker van meerdere PS-kopstukken. Marc Coucke (7,94%) en zijn zakenpartner Bart Versluys (3,6%) zitten - in tegenstelling tot wat ten zuiden van de taalgrens een tijdlang beweerd werd - niet in dat kamp.

    De essentie
    De raad van bestuur van de farmagroep Mithra komt vandaag samen. Sommige aandeelhouders - lees: ex-topman François Fornieri en het Luikse fonds Noshaq - willen het vel van CEO Leon Van Rompay.
    Ze vinden dat Mithra momenteel 'een financiële en commerciële mislukking' is.
    Van Rompay is hoe dan ook van plan op te stappen. De zoektocht naar zijn opvolger is bezig.
    Intussen neemt de raad van bestuur van Mithra de vergoedingen van Fornieri als consultant onder de loep.

    Het Fornieri-kamp is van oordeel dat de slechte resultaten, de dure kredietlijnen en de duik van het aandeel - het verloor vorig jaar ruim 80 procent - op het conto moeten worden geschreven van Van Rompay. Mithra verbrandde de afgelopen jaren razendsnel geld en moest in 2022 voortdurend - en met een fors prijskaartje - bijtanken bij aasgierfondsen om het hoofd boven water te houden. Daar komt het uitblijven van een deal over de commercialisering van het stermiddel Donesta in de Verenigde Staten bovenop.

    Midden februari zei Servais in een interview aan L'Echo dat Mithra 'een commerciële en financiële mislukking is'. Samen met Fornieri kan Noshaq zwaar wegen op een algemene vergadering van Mithra. Op de jongste algemene vergadering van de farmagroep was maar 41,6 procent van het totale aantal aandelen aanwezig of vertegenwoordigd. Met hun 29 procent kunnen Fornieri en Noshaq met zo'n aanwezigheidspercentage samen een ruime meerderheid vertegenwoordigen.

    Van Rompay (73) heeft nooit onder stoelen of banken gestoken dat er een einddatum staat op zijn rol als CEO van Mithra. 'Ik treed af op de algemene vergadering van mei', liet hij zich al vaak ontvallen. De Vlaamse farmaveteraan kwam begin 2021 aan boord als CEO ad interim van Mithra. Hij moest in alle urgentie de teugels overnemen nadat oprichter en grootaandeelhouder Fornieri een stap had teruggezet, omdat een gerechtelijk onderzoek liep naar zijn betrokkenheid in de zaak met de Luikse intercommunale Nethys. Fornieri moest vervolgens ook opstappen uit de raad van bestuur van de farmagroep. Hij is alleen nog de grootste aandeelhouder van Mithra, zijn 'baby'.

    Headhunter

    De timing van de eisen van het Fornieri-kamp is opvallend, want Mithra werkt volgens onze informatie volop aan een selectieprocedure voor Van Rompays opvolger. De headhunter Stanton Chase werd daarvoor in de arm genomen. Na een eerste selectie zou al een shortlist met vier kandidaten opgemaakt zijn. ‘Binnen ongeveer een maand zou de opvolger bekend zijn’, zegt een bron.

    Bij Mithra hopen sommigen dat Van Rompay na de zoektocht nog enkele maanden kan of zal aanblijven om twee grote dossiers af te ronden: de deal over het menopauzemiddel Donesta in de Verenigde Staten - dat de broodnodige inkomsten moet genereren - en het vinden van een partner of koper voor het onderzoeks- en productiecentrum van Mithra in Luik. Mithra investeerde 70 miljoen euro in de bouw van die faciliteit.

    Consulting

    Dat de relaties op het hoofdkwartier van Mithra aan de Maas gespannen zijn, is een eufemisme. Volgens onze informatie worden ook pijlen gericht op het consultingcontract tussen de farmagroep en Fornieri.
    Toen die laatste begin 2021 moest opstappen, sloot het bedrijf een consultingopdracht met de Luikenaar. De vergoeding voor die opdracht bedroeg 20.000 euro per maand plus 2.000 euro per effectieve werkdag (met een maximum van tien dagen), aldus het jaarverslag over 2021. Hij kon dus per maand tot 40.000 euro binnenrijven. Dat variabele deel zou in de praktijk maximaal ingevuld zijn, wordt in Luik gefluisterd. Het akkoord werd begin 2022 verlengd.

    Sommigen nemen er aanstoot aan dat op die manier geld uit de farmagroep stroomde terwijl de financiële noden groot zijn. 'Welk werk staat daar tegenover? Dat aspect wordt geverifieerd’, zegt een bron. De raad van bestuur bekijkt het volgens onze informatie met een vergrootglas. Fornieri is daar niet over te spreken en zegt dat hij voor zijn opdracht maandelijks verslagen opstelt. 'Misschien word ik verhinderd om veel te doen en ben ik daarom wel niet erg gelukkig', zegt hij. De Luikenaar heeft geen enkele operationele of bestuurlijke functie meer bij Mithra. Hij is alleen nog aandeelhouder en eigenaar van de hoofdzetel van de farmagroep.
  9. forum rang 4 Riding the Tiger 2 maart 2023 10:43
    Fornieri en Van Rompay rollen over de grond. Fornieri pomt 500.000 euro / jaar uit Mithra, dat zwicht onder de wurgcontracten (toevallig evenveel als Wouter Vandenhaute via de firma huppeldepup uit Anderlecht sleurt). De haaien vechten om de restanten, de aandeelhouder staat erbij en kijkt ernaar....
  10. forum rang 5 Hopende 2 maart 2023 11:01

    'Mithra groter boeltje dan gevreesd'

    ING staat in zijn ochtendmail stil bij de onthullingen in De Tijd en L'Echo rond de aandeelhoudersrevolte bij Mithra MITRA-0,84%
    . Daaruit blijkt ook dat grootaandeelhouder François Fornieri na zijn vertrek bij Mithra consultancypremies opstreek die soms tot 40.000 euro per maand opliepen.

    Dat nieuws zal bij de al fors verarmde beleggers in Mithra slecht vallen, zegt analist Maxime Stranart 'Het artikel zal bij beleggers de vrees voeden dat Mithra nog een groter boeltje is dan ze vreesden'.
  11. forum rang 4 Kompas 2 maart 2023 11:04
    quote:

    Riding the Tiger schreef op 2 maart 2023 10:43:

    Fornieri en Van Rompay rollen over de grond. Fornieri pomt 500.000 euro / jaar uit Mithra, dat zwicht onder de wurgcontracten (toevallig evenveel als Wouter Vandenhaute via de firma huppeldepup uit Anderlecht sleurt). De haaien vechten om de restanten, de aandeelhouder staat erbij en kijkt ernaar....
    Volgende week dinsdag 7 Maart weten we meer. Er zal een spervuur aan vragen zijn richting het bestuur van Mithra en enige openheid van zaken zal gegeven moeten worden:

    "Liege, Belgium, 2 March 2023 – 7:30 CET – Mithra (Euronext Brussels: MITRA), a company dedicated to Women’s Health, announces that it will host a live webcast on Tuesday, 7 March 2023 at 09:00 CET to present its 2022 financial and operating results.

    The live webcast can be accessed on the Mithra website or by clicking here. A replay of the webcast will be available on the Mithra investor’s website shortly after the close of the call."
  12. forum rang 5 Hopende 2 maart 2023 11:09
    quote:

    Kompas schreef op 2 maart 2023 11:04:

    [...]

    Volgende week dinsdag 7 Maart weten we meer. Er zal een spervuur aan vragen zijn richting het bestuur van Mithra en enige openheid van zaken zal gegeven moeten worden:

    "Liege, Belgium, 2 March 2023 – 7:30 CET – Mithra (Euronext Brussels: MITRA), a company dedicated to Women’s Health, announces that it will host a live webcast on Tuesday, 7 March 2023 at 09:00 CET to present its 2022 financial and operating results.

    The live webcast can be accessed on the Mithra website or by clicking here. A replay of the webcast will be available on the Mithra investor’s website shortly after the close of the call."
    Dinsdag weten we veel meer over en out of toch nog kleine waakvlam van hoop
  13. forum rang 4 FORT1944 2 maart 2023 14:49
    quote:

    Brahim_av schreef op 1 maart 2023 22:12:

    [...]

    $50 Miljoen voor 2023 lijkt me niet realistisch met huidig groeitempo van Nextstellis.
    Hieronder feiten en een inschatting voor 2023.

    Sales Nextellis in US: (Mayne Pharma)
    2021: H2 = $1.06 miljoen
    2022: H1 = $3.17 miljoen
    2022: H2 = $7.1 miljoen
    Dus een totaal van $10 Miljoen over het jaar 2022 (enkel US sales)

    2023: Voor het ganse jaar zullen we met huidig groeitempo uitkomen op (E) $34 Miljoen.
    2023 H1: $ 13,3 Miljoen
    2023 H2: $ 20.7 Miljoen

    Voor Australië zullen de sales nog niet ver staan vrees ik.
    Voor de andere regio's zal er pas in 2024 meaningful sales gegenereerd worden (Brazilië, Thailand etc.)
    Brazilië is een grote markt, Het is Libbs Pharma die daar de marketing & Distributie doet voor Mithra,
    maar de goedkeuring van ANVISA loopt door achterstand al maanden vertraging.

    dank U voor deze volledige bijdrage die vele doemdenkers tot even nadenken moeten bewegen : proficiat !
  14. Comeback 2 maart 2023 16:31
    quote:

    FORT1944 schreef op 2 maart 2023 14:49:

    [...] dank U voor deze volledige bijdrage die vele doemdenkers tot even nadenken moeten bewegen : proficiat !
    Potentieel is er ... nu de boel nog goed managen. Ook het nieuws mbt de preklinische samenwerking (kanker en endometriose, ...) met BCI pharma klinkt positief ook al zit dit nog in een zeer vroeg stadium. Maar is toch een teken dat men voort wil met de ganse handel hé ... ooit keert het sentiment rond dit aandeel om ... maar de vraag is wanneer.
  15. Marbella 2 maart 2023 16:47
    Het huidig management heeft duidelijk gefaalt, dus grote kuis is welkom... de daling van 20eu naar 2.35eu op een jaar tijd is een grote katastrofe voor de believers. Leon was gekomen voor het vertrouwen van de belegger en gr aandeelhouders op te krikken, maar dit is ondertussen weggesmolten als sneeuw voor de zon.
  16. Frans 2 maart 2023 21:43
    Wat mij opvalt is dat we niets meer te horen krijgen over een US partner voor Donesta. Van een deskundige in farma begreep ik dat dat misschien komt doordat de Donesta definitieve safety gegevens nog niet bekend zijn gemaakt, of dat er iets aan de hand is. Maar dan zou Gedeon Richter toch nooit getekend hebben? Mis ik iets of zie ik spoken? Er is toch een onafhankelijke commissie die dat nakijkt? Weet iemand iets?
  17. forum rang 5 Hopende 3 maart 2023 07:10
    06:23
    Mithra tilt raad van bestuur over de nacht

    De raad van bestuur van farmagroep Mithra MITRA0,84%
    is donderdagavond onderbroken en wordt vandaag voortgezet. Officieel omdat de 'dagorde niet afgehandeld is', maar alles moet gezien worden tegen de achtergrond van de positie van CEO Leon Van Rompay.

    U leest hier meer, met dank aan collega Michael Sephiha.
    -87%
    Gezocht: bodem
    Het aandeel Mithra verloor op een jaar tijd bijna 90 procent van zijn waarde

    Voor beleggers was vorige maand het mistgordijn van onbetaalde facturen bij de Franse toeleverancier PCAS de jongste episode in een litanie van vraagtekens rond het aandeel. Eind vorig jaar was er al een teleurstellend distributieakkoord voor het hormonenmiddel Donesta, de hoeksteen van de waardering van het bedrijf.

    In exact een jaar verloor het aandeel 87 procent. De belangrijkste reden is de toxische combinatie waarmee het bedrijf kampt: een cash burn, typisch voor een farmabedrijf dat nog geen of weinig producten op de markt heeft, en een hoge schuldenlast, zeer atypisch voor een bedrijf met een continue nood aan vers geld.
2.535 Posts
Pagina: «« 1 ... 28 29 30 31 32 ... 127 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 09 mei

    1. China handelsbalans april
    2. Argenx Q1-cijfers
    3. Hemelvaartsdag, Euronext Amsterdam regulier open
    4. Philips €0,85 ex-dividend
    5. DSM-Firmenich €2,50 ex-dividend
    6. Allfunds €0,0935 ex-dividend
    7. Coca-Cola EP €0,74 ex-dividend
    8. TKH €1,70 ex-dividend
    9. Bank of England - rentebesluit Onveranderd (5,25%)
    10. VS steunaanvragen - wekelijks
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht