Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

Pharming Group NL0010391025

Laatste koers (eur)

0,883
  • Verschill

    +0,007 +0,74%
  • Volume

    1.462.015 Gem. (3M) 6,7M
  • Bied

    0,883  
  • Laat

    0,885  
+ Toevoegen aan watchlist

Pharming maart 2023

12.557 Posts
Pagina: «« 1 ... 90 91 92 93 94 ... 628 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Grumpy-XL 13 maart 2023 00:14
    finance.yahoo.com/news/dutch-biotech-...

    AMSTERDAM, March 12 (Reuters) - Dutch biotech firm Pharming said on Sunday it held $45 million in collapsed U.S. lender Silicon Valley Bank's British and U.S. units and that it will seek to recover the funds.

    Pharming said it held $26 million in SVB US and $19 million in SVB UK.

    "Pharming’s deposits with SVB US are largely uninsured and its deposits with SVB UK largely exceed the applicable protected limit." it added in a statement.

    The Leiden-based company said it was "confident" that SVB's collapse would not materially impact its operating plans or convertible debt service obligations and other material cash requirements "for the next twelve months and beyond".

    Pharming said that it had total cash and cash equivalents, together with restricted cash, of approximately $209 million as of Dec. 31, 2022. (Reporting by Anthony Deutsch; Editing by Alexander Smith)
  2. [verwijderd] 13 maart 2023 00:14
    quote:

    Delta2 schreef op 13 maart 2023 00:06:

    [...]

    Dank voor het delen.
    Denkelijk zal de eventuele schade niet zo groot worden als zich liet aanzien.
    Wat betreft de VS lijkt het daarop. Ik ben nog wel benieuwd naat de definitieve aanpak in het VK. Er ligt voor zover ik net las nog geen concreet bod.
  3. forum rang 4 Grumpy-XL 13 maart 2023 00:20
    www.ad.nl/economie/leids-bedrijf-phar...

    Leids bedrijf Pharming heeft tientallen miljoenen op rekeningen bij failliete Silicon Valley Bank staan
    Biotechbedrijf Pharming heeft in totaal 45 miljoen dollar op rekeningen bij de omgevallen Silicon Valley Bank (SVB) staan. Dat is ongeveer een kwart van alle contanten die het Leidse bedrijf heeft. Door de onzekere situatie weet Pharming niet hoeveel geld het van die 45 miljoen terugziet en wanneer.

    Pharming komt geregeld in het nieuws als ze denken een medicijn tegen een ziekte te hebben gevonden. Ruim een jaar geleden dachten ze bijvoorbeeld een middel te hebben om de zeldzame ziekte APDS tegen te gaan. Ook zijn ze bezig geweest met de behandeling van Covid-19.

    Nu is er heel anders nieuws, namelijk over de miljoenen die het bedrijf heeft staan op rekeningen bij Silicon Valley Bank en de Britse tak, SVB UK. Volgens Amerikaanse media is het omvallen van Silicon Valley Bank het grootste faillissement sinds de kredietcrisis van 2008. Vorig week haalden spaarders massaal hun spaargeld van de bank.

    Dat heeft gevolgen voor Pharming. Op de Amerikaanse rekeningen stond 26 miljoen dollar, op de Britse 19 miljoen dollar. Het is de vraag hoeveel geld Pharming daarvan ooit terugziet.

    Verzekerde bedragen
    Voor de rekeningen gelden verschillende verzekerde bedragen. Van de Amerikaanse rekening weet Pharming zeker dat het 250.000 dollar terugkrijgt, voor de Britse gaat het om 85.000 pond. Dat is omgerekend ruim 100.000 dollar.

    Of Pharming meer geld kan terugkrijgen of zelfs alle tegoeden, hangt af van eventuele regelingen van de Amerikaanse en Britse overheden of een verkoop van SVB aan een andere bank. De Amerikaanse toezichthouder FDIC liet al weten rekeninghouders met onverzekerde tegoeden een percentage van hun eigendommen uit te gaan betalen komende week. Maar de Amerikaanse krant The Washington Post meldt dat als er geen koper kan worden gevonden, de Amerikaanse overheid zelfs alle tegoeden zou willen verzekeren. Een redding van SVB zelf is uitgesloten, gaf minister van Financiën Janet Yellen al aan.

    De Britse regering gaf aan met een pakket noodsteun te komen voor start-ups die hun tegoeden bij SVB zijn kwijtgeraakt. Daarmee moeten ze de lonen en andere lopende kosten kunnen blijven betalen. Maar details zijn er nog niet. Die worden maandag pas verwacht. Pharming zelf zegt ‘alle mogelijke inspanningen’ te verrichten om de tegoeden uit de VS en het Verenigd Koninkrijk terug te krijgen.
  4. forum rang 8 Janssen&Janssen 13 maart 2023 00:23
    quote:

    G. Hendriks schreef op 13 maart 2023 00:14:

    [...]

    Wat betreft de VS lijkt het daarop. Ik ben nog wel benieuwd naat de definitieve aanpak in het VK. Er ligt voor zover ik net las nog geen concreet bod.
    In het ergste geval zijn ze 19 miljoen kwijt das nog altijd beter als 45 G.

    En laat van de 19 er nog 10 terugkomen op den duur.. dan betalen ze 9 miljoen aan duur lesgeld. Want geloof me dit gaat pharming nooit meer overkomen…
  5. forum rang 4 Grumpy-XL 13 maart 2023 00:34
    fd.nl/financiele-markten/1470392/yell...
    Yellen wil paniek bij andere banken na val SVB indammen

    In het kort

    De druk op de Amerikaanse regering om met een oplossing te komen voor de omgevallen Sillicon Valley Bank neemt toe.
    Minister van financiën Yellen heeft een bailout uitgesloten, maar belooft wel steun.
    Veel techbedrijven die bankierden bij SVB zijn in de problemen gekomen.
    De Amerikaanse regering zit dit weekeinde in een race tegen de klok om besmetting bij andere banken door het omvallen van Silicon Valley Bank te voorkomen. De Amerikaanse minister van financiën Janet Yellen beloofde zondag dat de overheid depositohouders 'gaat helpen'. Een redding van de bank sloot zij echter uit. Volgens persbureau Bloomberg organiseert de toezichthouder een veiling om een koper te vinden voor de financiële instelling uit San Francisco. Ondertussen zouden verschillende banken, waaronder JP Morgan en HSBC, de Britse tak van SVB willen overnemen.
    De druk op de regering om met een oplossing te komen voor de bank nam in de afgelopen dagen toe. De plotselinge neergang van SVB, eind vorige week, deed de techsector en de bankenwereld huiveren. De val van de middelgrote bank was de grootste sinds de financiële crisis van 2008 en volgde op grote verliezen en een bankrun. In één dag trokken klanten $42 mrd terug.
    Wie SVB UK in handen krijgt is nog niet duidelijk, maar een verslaggever van Sky News meldt dat zowel HSBC als JP Morgan de Britse tak van de bank willen kopen. Ook The Bank of London maakte bekend dat het in een consortium een bod uitbracht op SVB UK. De Britse regering liet eerder weten starters die bij het Londense filiaal van SVB bankierden te zullen helpen, maar de bank niet te zullen redden. Leidinggevenden van tweehonderd Britse start-ups hadden aangedrongen op een oplossing.
    Yellen reageerde zondag in een interview met tv-zender CBS voor het eerst op het omvallen van de veertig jaar oude bank. 'We zijn bezorgd over de depositohouders en zijn gefocust om aan hun behoeften te voldoen.' Ze noemde geen concrete stappen.

    Veiling
    De resultaten van de veiling zouden zondagavond bekend moeten worden. Bloomberg meldde eerder dat toezichthouder FDIC en de Federal Reserve ook overwegen om een fonds op te zetten dat schade bij andere banken moet voorkomen.
    Het fonds dat FDIC en de Fed overwegen op te zetten zou paniek bij depositohouders over ongedekte tegoeden bij andere, regionale banken moeten wegnemen. Veel klanten lijken zich nu te realiseren dat het niet veilig is grote geldbedragen te stallen bij relatief kleine banken. Gevreesd wordt dat het ook hier tot een bankrun komt. Vooral over First Republic, eveneens uit San Francisco, bestaan twijfels, omdat de balans erg op die van SVB lijkt. De S&P 500 Regionale Banken-index zakte vorige week met 18%, het sterkste weekverlies sinds 2009.

    De overgrote meerderheid van de SVB-klanten waren start-ups, oprichters en investeerders uit de omgeving van San Francisco. Verschillende bedrijven maakten al duidelijk dat zij in de knel komen door het bevriezen van de SVB-tegoeden. Zo heeft het Amerikaanse Roku, dat mediaspelers maakt, een kwart van zijn $1,9 mrd aan cash bij de omgevallen bank staan. Bij spelletjesmaker Roblox gaat het om $150 mln, zo'n 5% van de totale cashpositie.

    Klanten kunnen de $250.000 die onder het depositogarantiestelsel valt opnemen, maar voor bedragen daarboven hangt alles af van de uitslag van de veiling die de toezichthouder uitvoert en krijgen zij alleen een toezegging op een aanvullend deel. Bij SVB viel eind vorig jaar €151 mrd van de tegoeden niet onder het depositogarantiestelsel. Start-ups klopten dit weekeinde aan bij hun investeerders — waarvan een belangrijk deel ook bij SVB bankiert — sloten noodleningen af of gebruikten de limiet van hun creditcard.
    Investeerder Y Combinator zei dit weekeinde dat van zijn bedrijven die bij SVB bankieren 30% 'niet de salarissen kan betalen in de komende dertig dagen. Een hele generatie start-ups dreigt 'vernietigd te worden', was de alarmistische boodschap van de investeerder.

    Ackman
    Bill Ackman, ceo van het aan de Amsterdamse beurs genoteerde Pershing Square, waarschuwde voor het domino-effect als ook klanten van andere banken geld weghalen. 'Dit zal liquiditeit onttrekken aan regionale banken en die instituties afbreken.'
    Ondertussen werd duidelijk dat ceo van SVB enkele dagen voor het omvallen van de bank nog voor zo'n $3,6 mln aan aandelen in zijn bank verkocht. Ook betaalde de bank zijn personeel vrijdag nog hun bonussen over het jaar 2022, net voordat de bank kopje onder ging. Bronnen rond het bedrijf zeggen tegenover zakenzender CNBC dat de betalingen eerder in de week in werking waren gezet. De bank betaalde zijn 8500 medewerkers gemiddeld $251.000 per jaar, zo becijferde persbureau Bloomberg. De FDIC heeft de medewerkers aangeboden dat zij nog 45 dagen in dienst kunnen blijven.

    SVB ging razendsnel failliet. Woensdag maakte het concern bekend dat het voor $2,25 mrd aan nieuw kapitaal ging ophalen via een aandelenuitgifte en een private plaatsing van aandelen bij private-equitygigant General Atlantic. Toen maakte het bedrijf ook bekend dat het een verlies van $1,8 mrd had opgelopen met het verkopen van $21 mrd aan obligaties.
  6. forum rang 8 Braniek 13 maart 2023 00:37
    quote:

    Janssen&Janssen schreef op 13 maart 2023 00:23:

    [...]

    In het ergste geval zijn ze 19 miljoen kwijt das nog altijd beter als 45 G.

    En laat van de 19 er nog 10 terugkomen op den duur.. dan betalen ze 9 miljoen aan duur lesgeld. Want geloof me dit gaat pharming nooit meer overkomen…
    het is te hopen dat Pharming hun PB aanpast aan wat ze nu weten mbt besluiten FIDC Amerika en Engeland om mee te werken aan een ordentelijke koersvorming
  7. forum rang 8 Braniek 13 maart 2023 00:45
    quote:

    IMILLIONAIR schreef op 13 maart 2023 00:39:

    Gaat flinke crash worden, verwacht 40%.
    het hangt voor een groot af MORGEN van de communicatie omtrent zekerheden vanuit Amerika en Engeland. punt van zorg is wel waarom Pharming zo veel geld heeft uitstaan bij een kredietverlener tbv starts up
  8. forum rang 4 Grumpy-XL 13 maart 2023 00:47
    quote:

    IMILLIONAIR schreef op 13 maart 2023 00:39:

    Gaat flinke crash worden, verwacht 40%.
    www.cnbc.com/2023/03/12/stock-market-...

    Dow futures jump 300 points as regulators announce backstop of SVB depositors: Live updates

    Stock futures jumped Sunday evening after regulators announced a plan to backstop all the depositors in failed Silicon Valley Bank and make additional funding available for other banks.

    S&P 500 futures gained 1.4% and Nasdaq 100 futures rose 1.5%. Futures tied to the Dow Jones Industrial Average were up by 310 points.

    All Silicon Valley Bank depositors will have access to their money starting Monday, according to a joint statement from the Treasury Department, Federal Reserve and the FDIC.

    “Today we are taking decisive actions to protect the U.S. economy by strengthening public confidence in our banking system,” the joint statement said.

    “We went into the weekend as just a very binary event. Either 100% of the uninsured depositors were going to be backstopped, or not,” Peter Boockvar, chief investment officer at Bleakley Financial Group, said Sunday during a CNBC special. “Now that we have that backstop, the markets are going to celebrate. It doesn’t necessarily answer the problem of what happens from here in terms of the economic impact [from] banks that are going to have to raise deposit rates across the board.”

    “Going forward, I’m more worried about bank profitability than bank balance sheets,” he added.

    The Federal Reserve also said it is creating a new Bank Term Funding Program aimed at safeguarding deposits. The facility will offer loans of up to one year to banks, saving associations, credit unions and other institutions. Along with the facility, the Fed said it will ease conditions at its discount window, which will use the same conditions as the BTFP.

    The major indexes are coming off a losing week after the collapse of SVB sent shockwaves through the stock market. The Dow on Friday dropped 345 points, or 1.07%. The S&P 500 shed 1.45% and the Nasdaq Composite fell 1.76%. All of the major averages posted weekly losses, with the Dow finishing its worst week since June.

    On Friday Silicon Valley Bank was taken over by regulators after massive withdrawals a day earlier created a bank run.

    Elsewhere, investors are watching various economic reports this week. Tuesday’s consumer price index report on Tuesday is the last major inflation data release ahead of the Fed’s next meeting, ending March 22. February retail sales and the producer price index are also on deck.

    “For the week ahead, it’s going to be about how fear and economics play out,” said Amit Sinha, head of multi-asset design at Voya Investment Management. “If the market feels that SVB is an isolated event, then the fear and contagion driven selling may abate. And if that happens then it’s all back to the Fed and inflation.”
  9. forum rang 8 Janssen&Janssen 13 maart 2023 00:55
    quote:

    Braniek schreef op 13 maart 2023 00:37:

    [...]

    het is te hopen dat Pharming hun PB aanpast aan wat ze nu weten mbt besluiten FIDC Amerika en Engeland om mee te werken aan een ordentelijke koersvorming
    Als ze slim zijn gaan ze kort op de bal zitten en morgen direct een pb dat het Amerikaanse geld terug is.

    Alle grote bladen en nieuwssite hebben het nieuws van pharming online staan. Dan heb ik het over het nieuws van vanavond 8 uur. Zijn ze straks ook zo fair om te zeggen dat pharming meer als de helft al terug krijgt?

    Mag ik dat antwoord nu al invullen? Heeft 3 letters mijn inziens
  10. forum rang 8 Braniek 13 maart 2023 00:58
    quote:

    Janssen&Janssen schreef op 13 maart 2023 00:55:

    [...]

    Als ze slim zijn gaan ze kort op de bal zitten en morgen direct een pb dat het Amerikaanse geld terug is.

    Alle grote bladen en nieuwssite hebben het nieuws van pharming online staan. Dan heb ik het over het nieuws van vanavond 8 uur. Zijn ze straks ook zo fair om te zeggen dat pharming meer als de helft al terug krijgt?

    Mag ik dat antwoord nu al invullen? Heeft 3 letters mijn inziens
    ik heb begrepen dat Pharming vanaf 14 maart kan beschikken over de geplaatste deposito,s bij SVB Amerika
  11. Rh57 13 maart 2023 00:58
    Gelukkig worden beurskoersen niet bepaald door publicaties in " de bladen" maar op basis van feiten ( en verwachtingen)
  12. teppo 13 maart 2023 00:59
    quote:

    Braniek schreef op 13 maart 2023 00:45:

    [...]

    het hangt voor een groot af MORGEN van de communicatie omtrent zekerheden vanuit Amerika en Engeland. punt van zorg is wel waarom Pharming zo veel geld heeft uitstaan bij een kredietverlener tbv starts up
    Er ligt in Engeland ook een bod, in dit geval overname door consortium, dus niet een redding zoals in de US.
    Zie
    www.bbc.com/news/business-64934348

    En daar hebben ze het over de svb als een bank die belangrijk is voor tech én life sciences bedrijven.

    Zou wel fijn zijn als Britse overheid voor morgenochtend overeenstemming bereikt. Ze hadden het eerder over 'enkele dagen' om tot een oplossing te komen. Er is wel druk om dit sneller te doen. Kan zijn dat Pharming hier ook nog op wacht. Bij overname is dan al het geld weer veilig.
  13. forum rang 8 Braniek 13 maart 2023 00:59
    quote:

    Rh57 schreef op 13 maart 2023 00:58:

    Gelukkig worden beurskoersen niet bepaald door publicaties in " de bladen" maar op basis van feiten ( en verwachtingen)
    hehe als feiten dan ook maar gepubliceerd worden in de bladen
  14. de kat 13 maart 2023 01:02
    SVB failliet koers naar beneden en wij kunnen op de blaren zitten.
    Dit gaat zeker naar beneden de koers.
    Ik zie het somber in dus alle prognoses die gemaakt zijn voor eind Maart
    Down the drain.

    de kat.
  15. teppo 13 maart 2023 01:10
    quote:

    Braniek schreef op 13 maart 2023 00:59:

    [...]

    hehe als feiten dan ook maar gepubliceerd worden in de bladen
    Over feiten, op teletekst hebben ze het over kwart van vermogen ipv kwart van liquide middelen. En bericht van voor de US reddingsactie is nog niet aangepast.
  16. de kat 13 maart 2023 01:15
    [quote alias=Sharen id=14699527 date=202303122355]
    [...]
    Ik denk dat we openen op ongeveer de slotkoers van vrijdag, want:

    De 26 milj cash in de US is namelijk zojuist gered
    De 19 milj cash in de UK zal straks ook nog wel worden gered.

    En dan is het gewoon weer business as usual… :-)

    Overigens:
    Misschien stuurt Pharming morgenochtend nóg wel een update ‘dat de cash tegoeden weer terug beschikbaar zijn’

    Ik denk dat je dat wel kunt vergeten.
    TIJD EN TOEVAL TREFT ONS ALLEN.
    Maar dat we zakken dat is zeker,

    de kat.
  17. teppo 13 maart 2023 02:34
    Van minuut tot minuut blog van Bloomberg (https://www.bloomberg.com/news/live-blog/2023-03-12/svb-fallout-spreads?cursorId=640E7B37B21C0000). Ze zijn nu dus nog bezig, maar shortly zal toch wel voor morgenochtend opening beurzen zijn.

    Here some headlines from UK Prime Minister Rishi Sunak in San Diego after speaking with the Chancellor, central bank and other regulators on SVB:

    UK Overall Financial System Is Sound
    ‘We Will Have Something to Say Very Shortly’ on SVB
  18. forum rang 4 JvH 13 maart 2023 02:59
    NOS Teletekst 108
    ????????????????????????????????????????
    g Geld omgevallen bank VS veilig

    ????????????????????????????????????????
    ?? De Amerikaanse centrale bank zegt dat
    al het geld dat klanten op een rekening
    van de omgevallen Sillicon Valley Bank
    (SVB) hebben staan gegarandeerd is.
    Rekeninghouders kunnen gewoon bij hun
    geld.SVB kwam vrijdag ten val nadat
    klanten massaal geld opnamen.

    Aandeelhouders en obligatiehouders
    worden niet beschermd,zegt de centrale
    bank.De bank had veel last van de sterk
    gestegen rente in de VS.SVB staat nu
    onder toezicht.

    Het Leidse biotechbedrijf heeft een
    tegoed van 45 miljoen dollar bij SVB
    staan.Het gaat om een kwart van het
    totale vermogen van het bedrijf.
    ????????????????????????????????????????
    volgende nieuws weer&verkeer sport

    Futures hierdoor 1 procent in de plus en Pharming uit de problemen. Nu nog de goedkeuring van de FDA en we kunnen naar de 2 euro....uh herstel 3-5 euro volgens Inberg.
12.557 Posts
Pagina: «« 1 ... 90 91 92 93 94 ... 628 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 02 mei

    1. Chinese beurzen gesloten ivm Labor Day
    2. ArcelorMittal Q1-cijfers
    3. DSM Firmenich Q1-cijfers
    4. ING Q1-cijfers
    5. BAM Q1-cijfers
    6. ForFarmers Q1-cijfers
    7. Aedifica Q1-cijfers
    8. HelloFresh Q1-cijfers
    9. Shell Q1-cijfers
    10. RELX 41,8 pence ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht