Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Forum Telenet geopend

1.547 Posts
Pagina: «« 1 ... 46 47 48 49 50 ... 78 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. bruguy 20 maart 2023 15:01
    quote:

    Akwaba schreef op 20 maart 2023 13:27:

    [...]

    Zie bericht boven jouw bericht.... Handel werd waarschijnlijk stop gezet omdat insiders deze beslissing donderdag al wisten
    Als het dat is / was dan zou er nu toch weer verhandeld moeten kunnen worden, nee?
  2. Hendrikus Buffel 20 maart 2023 15:14
    quote:

    bruguy schreef op 20 maart 2023 15:01:

    [...]

    Als het dat is / was dan zou er nu toch weer verhandeld moeten kunnen worden, nee?
    Het meest correcte zou zijn dat men de handel en voorhandel van 16/03/2023 terugdraait. Ik weet niet of dat technisch mogelijk is. Zie bijlage orderboek op moment van stillegging.
  3. martyke 20 maart 2023 15:25
    Ik snap er allemaal niet veel van.
    30 Januari heeft iemand op dit forum al dit nieuws bekend gemaakt. Samenwerking met Orange voor het kabelnetwerk.
    Gaan met deze info de aandelen nu stijgen?
  4. Hendrikus Buffel 20 maart 2023 15:31
    quote:

    martyke schreef op 20 maart 2023 15:25:

    Ik snap er allemaal niet veel van.
    30 Januari heeft iemand op dit forum al dit nieuws bekend gemaakt. Samenwerking met Orange voor het kabelnetwerk.
    Gaan met deze info de aandelen nu stijgen?

    Ik dacht het wel gezien 10-jarige verbintenis, dit biedt perspectieven voor Telenet mbt regio's Wallonië en BXL. En ook geen monopolie van Orange.
  5. Akwaba 20 maart 2023 15:31
    quote:

    Stats2022- schreef op 2 februari 2023 19:39:

    Voor de mensen die overwegen om een positie in te nemen in Telenet, enkele belangrijke zaken op een rij. De reden van de sterke daling van de laatste 12 maanden is te wijten aan:

    - De hoge investeringen in een nieuw glasvezelnetwerk (grootste investeringskost in periode 2023-2028). Dit resulteerde in het sterk verminderen van het dividend van €2,75 bruto/jaar naar (minstens) €1,00 bruto/jaar tot 2028.
    - De onduidelijkheid en het veelvuldig uitstel omtrent de opstart van Netco (samenwerking tussen Fluvius en Telenet ifv uitrol glasvezel).
    - Naast de overname van VOO grijpen waardoor volledige toegang tot Wallonië (nu enkel via BASE) niet direct kon.
    - De onverwachte toetreding van een vierde speler bij de 5G-veiling.

    Er zijn enkele lopende punten/rechtszaken die op korte termijn een grote impact kunnen hebben op de beurskoers, zowel positief als negatief:

    - Klacht bij concurrentiewaakhond (vermoedelijk door Proximus) tegen Telenet omtrent Netco (samenwerking tussen Telenet en Fluvius).
    www.tijd.be/ondernemen/telecom/concur...

    - Onderzoek Europa naar Netco (samenwerking tussen Telenet en Fluvius).
    press.telenet.be/samenwerking-telenet...

    - Klacht van Telenet bij raad van state en hof van beroep tegen 5G veiling en de toetredingsvoordelen die de nieuwe speler krijgt.
    www.tijd.be/ondernemen/telecom/telene...

    - Onderzoek Europa naar overname Orange door VOO. Pas nadat deze goedkeuring volgt zal de overeenkomst tussen Orange en Telenet omtrent het gebruik van de glasvezelnetwerken effectief in werking treden. Vermoedelijk door die onzekerheid was de beursreactie eerder lauw vorige week.
    datanews.knack.be/ict/nieuws/eu-start...

    press.telenet.be/telenet-en-orange-be...

    - Slechts 37,70% van de aandelen van Telenet wordt momenteel publiek verhandeld. Het blijft nog steeds een mogelijkheid dat de hoofdaandeelhouder Liberty Global Media een nieuw uitkoopbod lanceert om Telenet volledig in handen te krijgen. Zeker gezien de enorm lage koersen waartegen de Telecomspelers nu waarderen.
    investors.telenet.be/nl/aandeelhouder...

    - Op 02 januari 2023 heeft Telenet 100% van de aandelen van de Luxemburgse telecomspeler Eltrona in handen gekregen. Door die dochteronderneming is Telenet nu officieel een internationale speler.
    press.telenet.be/christophe-costers-w...
    Een post van een tijdje terug van iemand... is toch een redelijk stap in de goede richting
  6. Stats2022- 20 maart 2023 15:41
    quote:

    Akwaba schreef op 20 maart 2023 15:31:

    [...]

    Een post van een tijdje terug van iemand... is toch een redelijk stap in de goede richting
    Het was te verwachten dat er een reactie zou komen na de definitieve goedkeuring, maar wat er nu allemaal gaande is lijkt te verregaand voor dit nieuws. Bovendien zou in dat geval de koers van Orange ook geraakt (en eventueel geschorst) moeten zijn lijkt me.

    Op De Tijd staat net een artikel dat er al 5 dagen geen enkele terugkoppeling is vanuit Telenet. Moest het nieuws over Orange de enige reden van de schorsing zijn, zouden ze nu al wel teruggekoppeld hebben. Telenet heeft de laatste jaren verschillende malen de prijs van meest transparante financiële informatie ontvangen. Dat is een team van mensen dat onmiddellijk zou communiceren vanaf wanneer dat mogelijk zou zijn.

    Er lijkt dus toch meer aan de hand te zijn.
  7. Stats2022- 20 maart 2023 15:43
    Wat eventueel zou kunnen is dat Europa de dossiers samen behandeld heeft en er ook een uitspraak hangende is over Netco. Moest de samenwerking met Fluvius goedgekeurd worden, dan zou dat wel een grote koerssprong verklaren. Of als de samenwerking geweigerd is zou Telenet het roer kunnen omgooien en afzien van zijn glasvezelplannen? Dat zou op korte termijn interessant zijn voor de aandeelhouders ifv hernemen van het dividend. Of hen net echt een zwakke prooi maken voor Liberty...
  8. poenpakker7670 20 maart 2023 15:48
    quote:

    Steven6 schreef op 20 maart 2023 14:04:

    Een 10% stijging op een koers die 75% gezakt is vindt ik nu ook niet zo spectaculair , ook een omzet van 144000 stuks is ook laag . Telenet is het afgelopen jaar gedaald op lage omzetten , en kan ook snel stijgen als de verkopers uit de markt zijn . Gewoon een normale reactie wat mij betreft.

    144.000 stuks na nog geen uur handel tov een gemiddeld dagvolume van 111.000 stuks en dat vindt jij niet veel of abnormaal ?
  9. Jan Frans B 20 maart 2023 15:58
    Ik denk ook dat ze wachten op een officieel antwoord van Europa ivm Netco.

    Een overname van de free float lijkt me onwaarschijnlijk, dat gaat hun een fortuin kosten want hun bod zal minstens het dubbele moeten zijn van de huidige koers anders verkopen de grote beleggers niets. En dan is het voordeel van de lage koers ineens ook weg, waarom zouden ze dan nog de rest opkopen, er is de komende jaren toch geen vet dividend te verwacht dat ze dan voor zichzelf kunnen houden. En dan spreken we nog niet van het feit dat Netco mede-eigenaar wordt in Liberty. Ik geloof nooit dat ze dat willen.

    Iemand sprak hierboven of ze nog geen zouden hebben om de free float te kopen, geld is nooit een probleem geweest bij Telenet, want dat is een stabiele cash machine. Als ze slim zijn geweest dan zitten ze nu al op een berg goedkope leningen. Want tot voor kost was geld gratis, en brachten schulden veel meer op dan de kostprijs.

    Maar ik moet het allemaal nog zien gebeuren, er waren vrijdag een pak onzekerheden. Eén voor één komen er nu antwoorden, vooral dat van Europa zal belangrijk zijn. Eens de hutsekluts wat op orde is zal de koers wel terug geopend worden. Als er insider trading is dan zijn we nog voor een poosje vertrokken. Dit is een marathon, geen sprint.
  10. Steven6 20 maart 2023 16:48
    quote:

    poenpakker7670 schreef op 20 maart 2023 15:48:

    [...]
    144.000 stuks na nog geen uur handel tov een gemiddeld dagvolume van 111.000 stuks en dat vindt jij niet veel of abnormaal ?
    Als het een overname was zou het om miljoenen stuks gaan , die dag liep de koers op naar 15,50 .toen waren er al winstnemingen tot 15.20 waar we nu staan , bij een overname was er geen terugval geweest.
  11. Steven6 20 maart 2023 16:54
    Het momentum van telenet is aan het draaien , vgl met shell vorig jaar van 10€ naar 30 in een jaar tijd.
    Als telenet alles op orde krijgt gaan we ook terug richting 30.
  12. Stats2022- 20 maart 2023 17:29
    quote:

    Steven6 schreef op 20 maart 2023 16:54:

    Het momentum van telenet is aan het draaien , vgl met shell vorig jaar van 10€ naar 30 in een jaar tijd.
    Als telenet alles op orde krijgt gaan we ook terug richting 30.
    Het zijn 2 totaal verschillende aandelen in een totaal verschillende situatie

    Shell kreeg het heel hard te verduren tijdens Corona omdat de vraag quasi overal stil was gevallen. Men dacht dat dat versneld het einde van olie zou betekenen. Echter, bij de heropening van de economie was de vraag zo hoog dat de winsten (en dividenden) explodeerden. Vandaar ook de koersexplosie.

    Bij Telenet zijn er echter structurele elementen die een lagere waardering verantwoorden tov vorig jaar. De vierde speler bij de 5G veiling was een klap. Dat deze in interviews extreem ambitieus oogt en de ruggensteun van een internationale speler krijgt, helpt allesbehalve. Telenet was een "goede huisvader aandeel" met een stabiel dividend en pakte daar ook graag mee uit. 2j geleden benadrukte John Porter dat ze een hoger dividend percentage konden bieden dan Proximus. Dat dividend zien we de komende 7j niet meer terug (behoudens verassingen). Meer concurrentie, meer uitgaven plus een totaal gebrek aan transparantie van het management (zie aandeelhoudersdag eind september).

    Dus helaas is het wat te voorbarig om ervan uit te gaan dat Telenet nu vertrokken is.
  13. Steven6 20 maart 2023 18:00
    quote:

    Stats2022- schreef op 20 maart 2023 17:29:

    [...]

    Het zijn 2 totaal verschillende aandelen in een totaal verschillende situatie

    Shell kreeg het heel hard te verduren tijdens Corona omdat de vraag quasi overal stil was gevallen. Men dacht dat dat versneld het einde van olie zou betekenen. Echter, bij de heropening van de economie was de vraag zo hoog dat de winsten (en dividenden) explodeerden. Vandaar ook de koersexplosie.

    Bij Telenet zijn er echter structurele elementen die een lagere waardering verantwoorden tov vorig jaar. De vierde speler bij de 5G veiling was een klap. Dat deze in interviews extreem ambitieus oogt en de ruggensteun van een internationale speler krijgt, helpt allesbehalve. Telenet was een "goede huisvader aandeel" met een stabiel dividend en pakte daar ook graag mee uit. 2j geleden benadrukte John Porter dat ze een hoger dividend percentage konden bieden dan Proximus. Dat dividend zien we de komende 7j niet meer terug (behoudens verassingen). Meer concurrentie, meer uitgaven plus een totaal gebrek aan transparantie van het management (zie aandeelhoudersdag eind september).

    Dus helaas is het wat te voorbarig om ervan uit te gaan dat Telenet nu vertrokken is.
    Ieder zijn mening natuurlijk , omzet en winst zijn niet gedaald , integendeel .dit was bij shell wel het geval tijdens de oliedip. Een vat olie koste -30 dollar een totale overreactie van de markt met als gevolg een dip van 75% voor shell , toen deze tanker gedraaid was ging het ook snel de andere richting voor het shell aandeel .
  14. Stats2022- 20 maart 2023 19:48
    Maar los van mijn bovenstaande post is de huidige beurskoers ook niet volledig correct. Er is echter nog veel ruimte tussen €13 en €30. Aan €13/aandeel wordt Telenet op minder dan 1,5 miljard gewaardeerd. Vorig jaar hebben ze nog een bod gedaan van 1,7 miljard op VOO (dat net niet voldoende was).
  15. Hendrikus Buffel 20 maart 2023 20:58
    Dat het momentum voor Telenet kerende is daar ben ik van overtuigd. Het FOD-contract en de beslissing / persbericht van de Europese commissie van vandaag zijn daar voorbodes van nmm. Vind het wel frappant dat de integrale media de voorbije dagen enkel berichtte over een vermoedelijk overnamebod door Liberty. Of zou er toch meer aan de hand zijn, zoals hier al werd gesuggereerd ?
    Telenet over dezelfde kam scheren als Shell zou ik nu ook niet doen.
  16. rambo 21 maart 2023 01:39
    We herzien ons advies rond Telenet
    gisteren - maandag 20 maart 2023
    Er wordt momenteel heel wat op het aandeel gespeculeerd. De koers is geschorst. In afwachting van een persbericht van Telenet, kijken we de kat uit de boom.
    Nadat de koers donderdagmorgen plots fors opveerde (stond op een bepaald moment zelfs 11,8% boven de slotkoers van de dag voordien!) werd …

    Om de rest van dit artikel te lezen, registreer u op onze site.
    Heeft iemand invest testaankoop?



  17. ODN 21 maart 2023 09:09
    4de beursdag schorsing zonder enig bericht. Dat moet wereldschokkend nieuws zijn :)
1.547 Posts
Pagina: «« 1 ... 46 47 48 49 50 ... 78 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 29 april

    1. NL producentenvertrouwen april
    2. Philips Q1-cijfers
    3. Umicore Q1-cijfers
    4. Proximus Q1-cijfers
    5. Fra BBP eerste kwartaal (voorlopig)
    6. AkzoNobel €1,54-ex-dividend
    7. Besi €2,15 ex-dividend
    8. Fugro €0,40 ex-dividend
    9. Heineken €1,04 ex-dividend
    10. Vastned €1,28 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht