Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

Colruyt BE0974256852

Laatste koers (eur)

43,420
  • Verschill

    -0,260 -0,60%
  • Volume

    117.380 Gem. (3M) 77,7K
  • Bied

    43,000  
  • Laat

    44,100  
+ Toevoegen aan watchlist

Forum Colruyt geopend

619 Posts
Pagina: «« 1 ... 26 27 28 29 30 31 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Riding the Tiger 22 maart 2023 09:30
    Grappig dat Colruyt ineens heropleeft, net nu ze uit de Bel20 zijn. De familie heeft alvast extra aandelen ingeslagen in de solden. Colruyt aan de laagste prijs...
  2. forum rang 10 voda 22 maart 2023 12:48
    Degroof Petercam verhoogt koersdoel Colruyt

    Gepubliceerd door Trivano.com op 22 maart 2023 om 11:22

    De analisten van Degroof Petercam waren woensdag opnieuw neutraal over Colruyt. Degroof Petercam herhaalde het advies houden voor de aandelen van Colruyt.

    Het koersdoel werd verhoogd van 25,00 naar 27,00 EUR. Dat betekent dat de analisten verwachten dat de aandelen van Colruyt met 3% kunnen dalen vanaf de huidige koers van 27,97 EUR. Daarmee is Degroof Petercam heel wat positiever dan de gemiddelde analist, die de koers van Colruyt met 16% ziet dalen tot 23,67 EUR.
  3. forum rang 10 voda 22 maart 2023 12:48
    KBC Securities herhaalt advies voor Colruyt

    Gepubliceerd door Trivano.com op 22 maart 2023 om 09:46

    De analisten van KBC Securities waren woensdag opnieuw neutraal over Colruyt. KBC Securities herhaalde het advies houden voor de aandelen van Colruyt.

    Ook het koersdoel van 22,00 EUR werd door de analisten herhaald. Dat betekent dat de analisten verwachten dat de aandelen van Colruyt met 22% kunnen dalen vanaf de huidige koers van 28,17 EUR.
  4. [verwijderd] 22 maart 2023 13:40
    Belegger herontdekt Colruyt na windenergiedeal


    Voor een structureel herstel van de aandelenkoers is echter een herstel van de rendabiliteit van de kernactiviteit nodig.

    Op de Brusselse beurs komt het nieuws na Mechelen gisteren, vandaag uit Halle. Virya Energy, voor 59,9 procent in handen van Colruyt , verkoopt zijn windenergiedochter Parkwind aan het Japanse JERA.

    De overnameprijs beloopt voor Virya Energy 1,55 miljard euro, na aftrek van schulden. Het resultaat is voor Colruyt een 'zeer belangrijk eenmalig positief effect' over het lopende boekjaar tot eind maart. Op dit ogenblik staat Virya Energy in Halle in de boeken voor 434 miljoen euro. Het gros van die waarde is Parkwind.

    Merk op dat analisten al een tijdje stellen dat een verkoop van Parkwind een belangrijke katalysator kan vormen voor de kwakkelende beurskoers van Colruyt. Colruyt had die verkoop vorige zomer in het vooruitzicht gesteld. Toch handhaven zowel ING als KBC Securities deze ochtend hun lauw 'houden'-advies.

    Het aandeel Colruyt rivaliseert al jaren met dat van Proximus voor de status van minst geliefde van het Brusselse koersenbord. Colruyt kon de verkoopdruk jarenlang counteren met de bulkinkoop van eigen aandelen, maar die bodembeschermer is sinds kort weggevallen. Colruyt knipte vorig jaar ook voor het eerst in vele decennia in het dividend, om cash in huis te houden.

    Het aandeel was in december na de vierde winstwaarschuwing in twaalf maanden naar het laagste peil in 18 jaar gezakt. De prioriteit gaat nu naar het onder controle houden van de schulden - Parkwind kan daarbij helpen - en een herstel van de fors gekrompen winstmarge, een gevolg van de hoge kosteninflatie.

    'De Belgische markt blijft erg concurrentieel. We denken dat zowel Albert Heijn als Carrefour een groot deel van zijn besparingen in lagere prijzen zal herinvesteren', schreef Morgan Stanley-analiste Izabel Dobreva begin deze maand. Voor het lopende boekjaar, tot eind deze maand, rekent Morgan Stanley op een winst per aandeel van 1,18 euro, een ruime halvering tegenover twee jaar geleden.

    Merk op dat de heropleving van Colruyt geen effect sorteert op de Bel20 . Uitgerekend deze week verdween de retailholding uit de Brusselse beursbarometer, na 30 jaar.
    Bron:"De Tijd"
  5. [verwijderd] 23 maart 2023 13:45
    KBC Securities herhaalt het houdadvies voor Colruyt
    donderdag 23 maart 2023 - 08:53u -

    Het houdadvies van woensdag 14 december 2022 wordt herhaald. Dit vorige advies heeft geresulteerd in een rendement van 0,00%.

    Koersdoel €22.
  6. [verwijderd] 23 maart 2023 13:47
    23 mar 2023 10:26

    J.P. Morgan heeft de aandelen van Colruyt donderdag opnieuw negatief beoordeeld. De analisten van J.P. Morgan herhaalden het advies underweight voor de aandelen van Colruyt.

    Het koersdoel werd verhoogd van 15,10 naar 17,50 EUR. Dat betekent dat de analisten verwachten dat de aandelen van Colruyt met 37% kunnen dalen vanaf de huidige koers van 27,87 EUR. Daarmee is J.P. Morgan heel wat negatiever dan de gemiddelde analist, die de koers van Colruyt met 15% ziet dalen tot 23,66 EUR.
  7. Willy B. 29 maart 2023 09:18
    www.tijd.be/ondernemen/retail/colruyt...

    De supermarktketen Colruyt wil de loonregimes in de supermarktsector vereenvoudigen. Het bedrijf stelt dat er nu misbruiken zijn en oneerlijke verschillen tussen werknemers. Zo ontpopt Colruyt zich tot een objectieve bondgenoot van de vakbonden.

    In de paritaire comités leggen de vakbonden en de werkgevers de lonen en de arbeidsvoorwaarden van een bepaalde (sub)sector vast. De Belgische winkelsector telt vijf paritaire comités. Winkels in handen van zelfstandige ondernemers moeten hun personeel minder betalen dan winkels die ketens eigenhandig uitbaten, de zogenaamde 'geïntegreerde winkels'. Dat omschrijft Colruyt als een 'historisch scheefgegroeide situatie' die het wil 'aanpassen'.

    Colruyt wil het onderscheid tussen beide winkeltypes niet opheffen, maar wil de verschillen wel verkleinen. 'We zijn als Belgische retailer bezorgd over de verscheidenheid aan paritaire comités', staat in een schriftelijke reactie aan De Tijd. 'Het is de essentie te komen tot een fair concurrentielandschap van loon- en arbeidsvoorwaarden waarbij voor beide formules plaats is.'

    Winkelbedrijven kunnen zich opsplitsen zodat ze vallen onder het paritair comité bedoeld voor échte kleine zelfstandigen, zoals bakkers en slagers.

    Het huidige systeem leidt tot oneerlijke concurrentie en zelfs misbruik, stelt de beursgenoteerde groep. 'Bedrijven kunnen zich zo organiseren dat ze vallen onder paritair comité 201, het paritair comité bedoeld voor de echte kleine zelfstandigen. Ze kunnen zich opsplitsen in kleinere entiteiten, terwijl het in wezen gaat om verschillende winkels uitgebaat door één ondernemer.'

    Nochtans verschillen ze volgens Colruyt in de praktijk niet van geïntegreerde supermarkten, die hun personeel aan hogere loon- en arbeidsvoorwaarden tewerkstellen. 'Dat is nadelig voor de echte kleine zelfstandigen: de bakker, de slager, de kleine zelfstandige winkelier, maar ook voor de geïntegreerde ketens', schrijft Colruyt.

    Colruyt noemt geen namen. Maar het is bekend dat er ondernemers zijn die meerdere winkels van Carrefour en Albert Heijn uitbaten en ze onderbrengen in afzonderlijke vennootschappen.

    In zijn pleidooi wijst Colruyt ook op sociale ongelijkheid. 'Bovenal creëren de verschillen sociale incorrectheid: werknemers met dezelfde functie en taken in een supermarkt verdienen tot 400 euro minder per maand als ze behoren tot paritair comité 201 en niet tot 202 (het paritair comité van de geïntegreerde winkels). Het verschil loopt op tot 5.000 euro bruto per jaar. Dat is moeilijk te verantwoorden.'

    De verschillen zorgen voor een sociale incorrectheid: werknemers met dezelfde functie en taken in een supermarkt verdienen tot 5.000 euro bruto minder per jaar.

    Ten slotte wijst Colruyt erop dat veel werknemers van zelfstandige supermarkten bepaalde voordelen niet krijgen die hun collega's in geïntegreerde supermarkten wel genieten. Het gaat onder andere om de coronapremie, energiepremie en recht op opleiding. 'Van die maatregelen worden kleinere bedrijven vaak uitgesloten op basis van hun aantal werknemers.'

    Het betoog van Colruyt lijkt op dat van de vakbonden. Het ACV pleit voor één paritair comité voor de hele sector. Het ACLVB wil naar twee paritaire comités. Colruyt geeft geen details over hoe het de paritaire comités exact wil hervormen.

    De supermarktgroep lijkt met haar oproep vooral een debat te beogen met de vakbonden en zijn concurrenten. Het zijn zij die de paritaire comités kunnen aanpassen. In principe kan Dermagne dat ook, maar dan heeft de minister de steun nodig van de rest van de regering. Het is twijfelachtig dat regeringspartijen als Open VLD en de MR een regeringsingreep zouden steunen.

    De discussie over de paritaire comités is belangrijk voor Colruyt. Door de beslissing van Delhaize ziet Colruyt met lede ogen aan hoe zijn grote rivaal Ahold Delhaize overschakelt naar een goedkoper systeem, waardoor Colruyt concurrentieel zwakker wordt. Ook Delhaizes zusterketen Albert Heijn trekt voluit de kaart van de zelfstandige winkels. Sinds 2016 opent de keten alleen nog maar zelfstandige winkels, waardoor nu 48 van de 73 Belgische Albert Heijns zelfstandig zijn. Ook Carrefour opent geen geïntegreerde winkels meer en verkocht de voorbije jaren geïntegreerde winkels aan zelfstandigen. Daardoor zijn al 621 van 705 Carrefours zelfstandig.

    Colruyt blijft samen met het noodlijdende Louis Delhaize Group als enige Belgische supermarktgroep over. Het bedrijf uit Halle boekt het gros van zijn Belgische supermarktomzet met geïntegreerde winkels van Colruyt (249 vestigingen), OKay (156) en Bio-Planet (31). De keten levert ook aan de zelfstandige winkels van Spar (214), maar die zijn verhoudingsgewijs minder belangrijk voor de omzet van de Colruyt-groep.

    Het bedrijf wijst op de urgentie van zijn oproep. 'Komen er geen aanpassingen aan het systeem, dan dreigt het model van de geïntegreerde handel op termijn te verdwijnen.'
  8. forum rang 10 voda 30 maart 2023 09:33
    VERWACHTINGEN VOOR DE KOERS VAN COLRUYT

    De voorbije maanden gaven 12 analisten een advies voor het aandeel van Colruyt. Hun gemiddelde verwachting is dat het aandeel de komende maanden een koers van 23,86 EUR zal bereiken. Dat zou een daling van -9,3% betekenen ten opzichte van de huidige koers.

    Grafiek Colruyt
    Bekijk de evolutie van het koersdoel in de laatste 3 jaar

    ADVIEZEN VOOR HET AANDEEL VAN COLRUYT
    12 analisten gaven de voorbije maanden een advies voor het aandeel van Colruyt. Hun gemiddelde advies is houden.

    De meeste analisten hebben een neutraal advies voor het aandeel van Colruyt. Slechts 1 analist heeft een positief advies uitstaan.

    Voor meer, zie link:

    www.trivano.com/aandeel/colruyt.71.ad...
  9. Robert48pajot 30 maart 2023 14:26
    Goedemiddag
    Volgens artikel in de tijd/belegger van 22 maart 2023 , zou EBIT veel beter meevallen dan eerst voorspeld , namelijk 3,7 procent ... heeft iemand toegang tot artikel ?
    Het zou zeer gewaardeerd worden als de verwachte EBIT voor boekjaar 2022 2023 hier in dit forum zou vermeld worden ...( heb er geen toegang toe)
    Alvast bedankt !
  10. forum rang 10 voda 3 mei 2023 15:36
    KBC Securities verhoogt koersdoel Colruyt

    Gepubliceerd door Trivano.com op 3 mei 2023 om 09:16

    De analisten van KBC Securities hebben zich woensdag opnieuw neutraal uitgelaten over Colruyt. KBC Securities herhaalde het advies houden voor de aandelen van Colruyt.

    Het koersdoel werd verhoogd van 22,00 naar 27,00 EUR. Dat betekent dat de analisten verwachten dat de aandelen van Colruyt met 3% kunnen dalen vanaf de huidige koers van 27,86 EUR.
  11. forum rang 10 voda 5 mei 2023 08:53
    J.P. Morgan verhoogt koersdoel Colruyt

    Gepubliceerd door Trivano.com op 4 mei 2023 om 20:18

    J.P. Morgan heeft de aandelen van Colruyt donderdag opnieuw negatief beoordeeld. De analisten van J.P. Morgan herhaalden het advies underweight voor de aandelen van Colruyt.

    Het koersdoel werd verhoogd van 17,50 naar 20,00 EUR. Dat betekent dat de analisten verwachten dat de aandelen van Colruyt met 33% kunnen dalen vanaf de huidige koers van 29,73 EUR. Daarmee is J.P. Morgan heel wat negatiever dan de gemiddelde analist, die de koers van Colruyt met 16% ziet dalen tot 25,03 EUR.
  12. FarEnd 14 juni 2023 07:52
    Tijd artikel

    Colruyt beleeft moeilijke tijden en verlaagt zijn dividend. Maar de prestaties van vorig boekjaar waren beter dan verwacht en de winst zal dit jaar groeien.
    Het vertrek van topman Jef Colruyt was niet het enige nieuws dat Colruyt
    dinsdag nabeurs aankondigde. De supermarktgroep wil voor het in maart afgeronde boekjaar een dividend uitkeren van 0,80 euro bruto. Dat is minder dan de 1,10 euro van een jaar eerder. Toen lag het dividend ook al lager dan de 1,47 euro van het jaar ervoor.
    700 miljoen euro
    EENMALIGE WINST
    De winst van het huidige boekjaar zal extra groeien dankzij de verkoop van de windmolengroep Parkwind, die eenmalig naar schatting 600 tot 700 miljoen euro winst oplevert.
    De daling van het dividend kan verrassen, want Colruyt zegt dat het huidige boekjaar beter zal zijn dan het vorige jaar. 'We verwachten dat het bedrijfs- en het nettoresultaat in het boekjaar 2023-24 in belangrijke mate zullen stijgen', klinkt het. In het beste geval met 20 procent, zegt financieel directeur Stefaan Vandamme (zie inzet)/ Bovendien geeft de keten aan dat haar marktaandeel in de voorbije maanden gegroeid is.
    Bij die prognose laat Colruyt twee dingen buiten beschouwing: de zopas verkochte tankstations van DATS24 en eenmalige effecten. Dat zijn er wel wat. De winst van het huidige boekjaar zal extra groeien dankzij de verkoop van de windmolengroep Parkwind, die eenmalig naar schatting 600 tot 700 miljoen euro winst oplevert. Ook de verkoop van DATS24 en de verkoop van 75 procent van de aandelen van de speelgoedketen Dreamland zullen 'een beperkt' eenmalig positief effect hebben op de winst. Bij Dreamland voert Colruyt wel nog een ontslagronde door die geld zal kosten.
    Toch is het niet verrassend dat ondanks de betere vooruitzichten het dividend krimpt. Colruyt verlaagt zijn dividend altijd als de winst van het afgesloten boekjaar daalt. Dat was vorig jaar vanwege de inflatie duidelijk het geval (zie tabel).
    Toch deed het bedrijf het beter dan analisten hadden verwacht. Zowel de omzet als de bedrijfswinst valt hoger uit. Alleen de nettowinst valt iets lager uit.
    Colruyt kon voor het hele boekjaar 2,6 procent van zijn 10,8 miljard euro omzet als bedrijfswinst in de boeken schrijven. Dat is een pak slechter dan de 3,7 procent van een jaar eerder, maar meer dan de 2,3 procent marge in de eerste jaarhelft. Colruyt schatte in december nog dat het tweede deel van het boekjaar even moeilijk zou worden als het eerste.
    Een maand geleden kondigde Colruyt al aan dat het uiteindelijk niet zo erg was als gevreesd. Het marktaandeel steeg voor het volledige boekjaar van 30,8 procent tot 31 procent. De keten profiteerde van de stakingen bij concurrent Delhaize. Daarnaast slaagde Colruyt erin te besparen en namen de energiekosten minder snel toe dan gevreesd. Beleggers stuurden het aandeel sindsdien 24 procent hoger.
    31%
    MARKTAANDEEL
    Het marktaandeel van Colruyt Group steeg vorig boekjaar van 30,8 procent tot 31 procent. Het steeg in het lopende boekjaar verder.
    Colruyt zag af door de inflatie. Het krijgt hogere facturen van zijn fabrikanten, energieleveranciers en ook de personeelskosten stijgen door de automatische loonindexering. De netto operationele kosten stegen van 20 naar 20,8 procent van de omzet.
    Het bedrijf kan zijn prijzen niet in hetzelfde tempo verhogen vanwege de concurrentie, met alle gevolgen van dien voor de winst. Daarnaast hielden de consumenten de vinger op de knip, zeker in het begin van het boekjaar. Dat komt omdat ze bezorgd waren over de torenhoge energieprijzen.
    Dalende volumes
    Uit het jaarrapport blijkt dat het in geen geval een gemakkelijk boekjaar was. De hele Belgische supermarktsector kampt met dalende volumes, klinkt het. Dat de omzet van Colruyt Group met 7,7 procent steeg, is dus bijna volledig te danken aan prijsverhogingen. Daarnaast dikte hij aan doordat Colruyt de onlineapotheek Newpharma nu volledig in handen heeft en ook de industriële bakkerij Roelandt kocht.
    Colruyt is niet de enige keten die afziet. Makro ging begin dit jaar failliet. Lidl maakt verlies en ook Carrefour boekte vorig jaar rode cijfers. Delhaize wil dan weer zijn 128 eigen winkels verkopen aan zelfstandigen, die ze goedkoper kunnen uitbaten.
    3 vragen aan Stefaan Vandamme (financieel directeur)
    Waarom zal jullie winst in het lopende boekjaar stijgen?
    'We rekenen in het beste geval op een nettowinstgroei van 20 procent. De voedingsinflatie bleef in de voorbije maanden hoog. Dat blijft allicht nog een tijdje zo, maar dan zal het tempo normaliseren. We verwachten dat we gedreven door de inflatie onze omzet met 4 tot 5 procent zullen kunnen verhogen. Maar we blijven besparen. Ook de energieprijzen zijn gedaald. Alles samen leidt dat tot hogere winstverwachtingen.'
    Uw marktaandeel stijgt, maar komt dat niet vooral door de staking bij Delhaize?
    'Ons marktaandeel stijgt al sinds eind 2022. Tijdens de stakingen bij Delhaize in maart en april zal er allicht een effect geweest zijn. Maar ook nadien bleef ons marktaandeel stijgen.'
    Waarom kampt de hele sector met volumedalingen? Mensen blijven toch ook in financieel onzekere tijden eten?
    'Er zijn meer en meer kanalen waar mensen terechtkunnen voor producten die je vroeger vooral in de supermarkt vond. Niet-voedingsproducten zijn bijvoorbeeld ook te koop bij Bol.com. Dat voelen de supermarkten. Bovendien is er nog altijd een corona-effect. Mensen kochten tijdens de lockdowns veel meer in de supermarkt. Dat corrigeert nu. Al liggen de volumes nog altijd hoger dan voor corona. Colruyt Group heeft minder last van volumedalingen dan sectorgenoten. Dat valt af te leiden uit ons stijgende marktaandeel.'

  13. Alfonz 14 juni 2023 20:53
    quote:

    captain slow schreef op 14 juni 2023 13:48:

    [...]

    hokken is ook een sport :-)
    Als er iets onzeker is dan is het wel de beurs....Normaal gezien gaat op deze mindere cijfers een aandeel omlaag....
  14. captain slow 15 juni 2023 09:28
    quote:

    Alfonz schreef op 14 juni 2023 20:53:

    [...]
    Als er iets onzeker is dan is het wel de beurs....Normaal gezien gaat op deze mindere cijfers een aandeel omlaag....
    je hebt gelijk , maar de cijfers zijn denk ik toch iets positiever , marktaandeel steeg ,omzet steeg .
    ok kosten stegen ook fors , maar dat is voor ieder bedrijf momenteel zo .
    + colruyt group heeft stevig aandelen ingekocht .

    heb ik gisteren zelf verkocht . kan nog verder stijgen maar heb winst genomen .
    de helft buiten :-)

    succes iedereen

  15. Boonty 7 juli 2023 12:59
    Ik kocht Colruyt aan 28.47€ per stuk. Ik heb niet zoveel op de beurs staan en probeer het ook nog veilig te spelen omdat ik nog maar een jaartje wat aan het experimenteren ben. Ik ben geneigd om te verkopen omdat ik hier wel zo’n 25% winst op maak, maar is dit een wijze beslissing? Ik verwacht niet dat het veel hoger zou gaan, of denken jullie anders?
619 Posts
Pagina: «« 1 ... 26 27 28 29 30 31 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 01 mei

    1. Japan inkoopmanagersindex diensten april (def)
    2. China inkoopmanagersindex industrie (Caixin) april
    3. NL omzet detailhandel maart
    4. Wolters Kluwer Q1-cijfers
    5. Beurzen Euronext gesloten vanwege Dag van de Arbeid
    6. Chinese beurzen gesloten
    7. VK inkoopmanagersindex diensten april (def)
    8. GlaxoSmithKline Q1-cijfers
    9. VS hypotheekaanvragen - wekelijks
    10. Kraft Heinz Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht