Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Regering Rutte IV: wordt dit een succes of een ramp?

26.158 Posts
Pagina: «« 1 ... 1056 1057 1058 1059 1060 ... 1308 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 aexo 4 april 2023 18:20
    1610
    Eerste regels voor de aandelenhandel
    Dankzij de VOC had Amsterdam de wereldwijde primeur van aandelenhandel. Als logisch vervolg hierop kreeg Amsterdam ook als eerste te maken met de keerzijde: speculatie en koersmanipulatie. Een ‘placcaet’ uit 1610 van de Staten Generaal verbiedt het wild speculeren op een koersdaling van het VOC-aandeel. Voorzover bekend is dit de eerste wet met betrekking tot aandelenhandel ooit.

    Tegenwoordig zouden we het hebben over een verbod op ‘naked short selling’. Een fenomeen dat in de 21e eeuw nog steeds actueel is. Een handelaar ziet daarbij dat de koers van een fonds een dalende lijn vertoont. Hij verkoopt de aandelen van het fonds tegen de dan geldende prijs, maar bezit ze nog niet. Pas tegen de tijd dat hij moet leveren koopt hij de aandelen, die dan hopelijk goedkoper zijn geworden. Kort gezegd: hij verkoopt ze tegen de hoge prijs van gisteren, en levert ze tegen de lage prijs van vandaag.

    Aanleiding voor het verbod uit 1610 waren de activiteiten van Isaäc le Maire, ooit grootaandeelhouder en bestuurder van de VOC, tot hij deze na ruzie verliet. Hij vond dat de VOC teveel geld besteedde aan de uitrusting van de vloot en te weinig keek naar de belangen van aandeelhouders. In die zin was hij een pionier op het gebied van corporate governance. Hij wilde daarom een concurrerende scheepvaartcompagnie oprichten, maar de overheid stond dit niet toe. Het handelsmonopolie van de VOC mocht niet worden doorbroken. Daarna vormde hij met anderen een beleggingsmaatschappij (“de Groote Compagnie”) die veel kenmerken vertoonde van tegenwoordige hedgefondsen. Naked short selling moest hem winst opleveren, maar bovenal wilde hij op deze manier de koers van het VOC aandeel negatief beïnvloeden. De overheid greep in met het ‘placcaet’.
  2. [verwijderd] 4 april 2023 19:14
    quote:

    matad schreef op 2 april 2023 15:52:

    [...]

    Vooruit dan we zullen het iets versimpelen.
    Bent u het met me eens dat er door maatschappelijke ontwikkelingen economische zaken soms gewijzigd dienen te worden?
    Zo ja, vind u dat een ondernemers risico of niet?
    Groet
    Daar ben ik het mee eens, maar altijd in goed overleg (met de rechtmatige eigenaren). Anders begint ons land op het communisme of socialisme te lijken.
    Men heeft gelukkig nog altijd rechten. In het buitenland (armere landen vaak) worden boeren verdreven, weggejaagd, maar dat soort taferelen moet je hier niet willen.
  3. Zilverduit 4 april 2023 19:15
    quote:

    matad schreef op 4 april 2023 17:57:

    [...]

    Weet het dacht als financieel deskundige het wel te kunnen.
    Vergeet het maar.
    Maar wat heb je aan geld?
    Op een zeker moment leef je gewoon goed en is alles wat je nog meer binnenkrijgt dan nodig is gewoon ballast.
    Het fijne is wel dat je weg kunt geven. Heerlijk: niet nemen maar geven.
    Je bent echt niet de enige met verliezen op aandelen. Jaren terug had BAM nog preferente aandelen. Ineens ging de koers omlaag en ik zat ze al een tijd te volgen. Rendement was iets van 10% per jaar. Ik kopen kopen kopen. Kijk paar dagen later nog verder weggezakt bleek dat ze op een sinterklaasavond hadden besloten de preferente in te trekken.....helaas verlies en niet goed geïnformeerd.

    Of van die gokjes met kleine bedragen. Jaren terug raffinaderij in de problemen. Denk daar koop ik wat van zal vast wel weer goedkomen. Helaas kwam nooit meer goed toko failliet. Zijn zelfs mee gemigreerd van binck naar saxo als blijvende herinnering.

    Al net al sta ik niet in de min, maar een etf kopen had meer winst gegenereerd.
  4. forum rang 10 DeZwarteRidder 4 april 2023 19:17
    quote:

    aexo schreef op 4 april 2023 17:10:

    rienk kamer was de 1e. daarna waren het allemaal prutsers, w. middelkoop bv.
    Rienk was ook een charlatan.
  5. forum rang 4 aexo 4 april 2023 19:26
    Nog elke dag wordt er meer duidelijk over het lek bij het Wormerveerse databedrijf Nebu, dat vorige week aan het licht kwam en waarbij de data van mogelijk miljoenen Nederlanders in de handen van hackers zijn gekomen - en goed nieuws is het nog niet.

    data het nieuwe goud. topje van de ijsberg.
  6. forum rang 4 aexo 4 april 2023 19:34
    2015

    Wie kent u het beste? Er zijn bedrijven, zogeheten datahandelaren, die misschien wel meer van u weten dan uw partner of uw beste vriend. Ze zijn op de hoogte van uw interesses en uw geheimen. Deze datahandelaren volgen u namelijk onophoudelijk via uw computer, uw tablet en uw smartphone. Dat doen ze met behulp van geavanceerde ‘trackers’ die ze op websites hebben geplaatst.
    Deze trackers leggen alles vast wat u op het internet doet.Ze zien bijvoorbeeld welke kleding u bekijkt of koopt en wat uw vakantiebestemming wordt. Ook als u surfend op het web oplossingen zoekt voor uw relatieproblemen, schulden, stress en ziekte, de datahandelaren kijken met u mee. Want uw interesses en uw gedrag op internet zijn goud waard.

    Met al die gegevens wordt een profiel van u gemaakt, dat voor veel geld verkocht wordt aan marketeers, kredietbeoordelaars, verzekeraars en andere geïnteresseerden. Mag dat zomaar? En hoe kunt u zich daar tegen beschermen?
    Zembla onderzoekt de handel in onze data.
  7. forum rang 6 matad 4 april 2023 21:19
    quote:

    Geldzaken schreef op 4 april 2023 19:14:

    [...]

    Daar ben ik het mee eens, maar altijd in goed overleg (met de rechtmatige eigenaren). Anders begint ons land op het communisme of socialisme te lijken.
    Men heeft gelukkig nog altijd rechten. In het buitenland (armere landen vaak) worden boeren verdreven, weggejaagd, maar dat soort taferelen moet je hier niet willen.
    Dan zijn we toch allang afgegleden.
    Wij exploiteerden een ultra modern textielbedrijf. Deze industrie is in zijn geheel weggevaagd door het plotseling afschaffen van de invoerrechten op textiel en de beperkingen op invoer geheel vrij te geven. Hetzelfde geschiedde met de lederindustrie. Geen enkel overleg met de regering.
    Edoch toen de eigen Staatsmijnen teloor gingen werd ter vervanging daarvan met enorme bedragen de DSM opgericht.
    Of er verschil is. Als dag en nacht.
  8. forum rang 4 aexo 4 april 2023 22:01
    Topman Ulrich Körner van Credit Suisse gaf aan diepbedroefd te zijn over het einde van de bank, maar zei dat de overname door UBS de enige haalbare oplossing was. „Het overleven van de bank stond op het spel en we hadden niet langer een keuze. Een ondergang van Credit Suisse zou rampzalig zijn geweest, niet alleen voor Zwitserland maar voor de gehele wereldeconomie.”

    AMSTERDAM - De kapitaalbuffers van banken zijn historisch gezien nog altijd laag, ondanks de verhogingen op basis van het Basel 3-akkoord na afloop van de financiële crisis. Dat zegt Harald Benink, hoogleraar bankwezen en financiering aan de universiteit van Tilburg. Daardoor blijven banken volgens hem fragiel. Daarnaast zijn ze kwetsbaar voor een bankrun omdat ze voor een belangrijk deel gefinancierd zijn met kortlopende en direct opneembare deposito’s.

    kan hard gaan, voordat je met je ogen kan knipperen is ing de volgende, dat zijn wel zulke koekenbakkers, credit suisse was klein bier i.v.m. ing.
  9. forum rang 4 aexo 4 april 2023 22:04
    Na de problemen bij SVB en Credit Suisse daalden ook de aandelenkoersen van andere banken fors. „Systeembanken zoals Credit Suisse hebben een grote verwevenheid met andere systeembanken”, stelt Benink. Dat vertaalde zich ook in hogere premies op credit default swaps. Dat is een manier voor houders van schuldpapier van de bank om risico af te dekken op wanbetaling. „Dat is niks abnormaals. Men prijst grotere risico’s in.”

    Klaas Knot, president van DNB, denkt niet dat we aan de vooravond staan van een nieuwe bankencrisis. „De oorzaken die aan deze twee incidenten ten grondslag lagen, doen zich niet voor in het bankwezen in Nederland en de eurozone”, zei hij eind vorige maand. „De banken die ik ken hebben niet dit soort problemen. Het is duidelijk anders dan in 2008. Toen hadden we de rommelhypotheken, maar toen zaten ook de Nederlandse banken in Amerikaanse rommelhypotheken”, aldus Knot.

    toen hadden we dnb die van toeten nog blazen wist m.b.t. het bankwezen en nu dito dito.
  10. forum rang 4 aexo 4 april 2023 22:07
    dnb moet je zeker niet serieus nemen, die azen gewoon op uw geld. die hebben de smaak te pakken.
  11. forum rang 4 aexo 4 april 2023 22:12
    Briljant idee?
    Is dan alles koek en ei? Neen, natuurlijk ook niet. De eerste lessen uit de afgelopen periode kunnen we nu al leren. In de VS heeft men voor middelgrote en kleinere banken de Bazelse kapitaalregels niet volledig toegepast in de hoop deze “kleinere banken” (die overigens nog steeds USD 250 miljard aan balanstotaal kunnen hebben) te helpen. Dat blijkt geen briljant idee. Ook de Bazelse regels kennen tekortkomingen. Kort gezegd, gaan ze er vanuit dat maximaal 10% van het spaargeld in een dag kan worden opgevraagd. In deze tijd van sociale media blijkt dat percentage toch echt te laag.

    Zo zal er nog meer zijn. Hoge rentes zijn goed voor banken, stijgende rentes doen pijn. Garanties dat alles goed gaat heb je nooit. Zelfs niet als die garanties Zwitsers zijn. En er zijn vast ook een paar Helvetiërs die, om met Asterix en Obelix te spreken, hun stukje brood in de kaasfondue hebben laten vallen. En iedereen die zijn klassiekers kent, weet wat hen te wachten staat.

    Maarten Gelderman

    Maarten Gelderman

    Divisiedirecteur

    Toezicht
  12. forum rang 4 aexo 4 april 2023 22:26
    DEN HAAG (ANP) - Het kabinet hoopt dat de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) bierbrouwerijen Heineken en Grolsch een flinke boete zal geven omdat ze nog geen blikjes met statiegeld op de markt brengen. "Het moet handhaving zijn die ook pijn doet", zei minister Rob Jetten (Klimaat en Energie) tijdens het vragenuurtje.

    Sinds 1 april zijn bedrijven verplicht drankblikjes van een statiegeldlogo te voorzien. Eigenlijk zou de ingangsdatum 1 januari zijn, maar die datum werd nog drie maanden uitgesteld om ondernemingen tegemoet te komen. Heineken en Grolsch zouden nog nieuwe blikjes zonder statiegeld willen produceren.

    Dat valt slecht in de Tweede Kamer. Het is "ongehoord" dat beide brouwerijen weigeren over te stappen op het statiegeldsysteem, zei Kiki Hagen (D66). Zij vroeg de minister om "hard optreden". CDA'er Agnes Mulder en Eva van Esch (Partij voor de Dieren) vinden dat er hoge boetes moeten komen.

    Wet handhaven

    Minister Jetten, die verantwoordelijk staatssecretaris Vivianne Heijnen (Infrastructuur) verving, wees erop dat de meeste bedrijven na 25 maanden voorbereidingstijd er wel in zijn geslaagd om blikjes van het statiegeldlogo te voorzien. Hij noemde het feit dat Heineken en Grolsch het niet doen een "grote teleurstelling".

    triest zooitje ongeregeld , heineken en grolsch
  13. forum rang 7 A3aan 4 april 2023 23:41
    Vervolg het soldatenleven.
    Zoals aangegeven ging ik dus niet naar sportschool in Assen, waar ik helemaal op gerekend had, maar naar de chauffeurs/telefonist opleiding in een andere kazerne in Breda. Dat moest je beschouwen als toch wel een pre, want velen wilden graag chauffeur worden in dienst. Het was daar een stuk rustiger. Gestart met 80 man en als er iemand dwars lag kon hij vertrekken naar de opleiding kanonnier.
    Dagelijks rijlessen en verkeersregels onderwijs. Gestart werd op een weg dwars door het Mastbos. Recht toe, recht aan. Als je dat beheerste ging je de stad in, dan de grote weg op etc. Ik moet toegeven dat iksnel niet leerde autorijden. Het grootste gedeelte zal al in fase drie en ik nog in één. Moest ik de commandant komen en kreeg te horen dat ik beter mijn best moest doen. Nou was mijn instructeur een beroepskorporaal van ik denk Molukse afkomst. Als ik iets fout deed ging die gast met een stokkie op mijn helm tikken en riep dan: "jij klootzak zijn, jij wil het niet goed doen". Ik was als enige nog niet geslaagd en weer opdraven bij de commandant. Daar vertelt dat ik erg zenuwachtig werd van dat getik op mijn helm tijdens het rijden en ik gewoon bang was. Van de een op de andere dag kreeg ik een andere korporaal en die ging gelijk de grote weg met mij op, dus diverse fases over geslagen. Ik durfde echt niet hard te rijden en wat deed die korporaal. Hij plaats zijn voet op mijn voet bij het gasgeven en sommeerde.... rijden zeg ik, rijden. We gingen gelijk van Breda naar Arnhem. Moest ik een woonwijk inrijden. Moest stoppen voor een flatgebouw en zei, ga maar een paar uur de stad in, ik zie je dan om 3 uur hier wel weer terug. Hij ging een woonhuis in. En ik de stad. Kom ik om 3 uur terug is die man min of meer strontbezopen en zo moest ik met hem terug. Had mij naar een vriendin laten gereden en had daar lekker mee liggen rollenbollen gaf hij gewoon toe. De volgende dag kreeg ik als laatste mijn rijbewijs. Achteraf vernam ik dat ik nr 70 was en men 70 nieuwe chauffeurs moest leveren. Gestart met 80 en in die 6 weken 10 weg gestuurd, dus men moest mij wel dat rijbewijs geven.

    Daarna 6 weken opleiding telefonie/telegrafie. Zoiets van Kilo, lima, Mike 44..hier Kilo Lima Mike 45.....Over. Ik reed toen in een Jeep met Radio. Was wel leuk omdat je maar diverse plekken in Brabant reed en dan contact moest zoeken met een ander via die radio. Ook klaar lezen. coordinatren etc. Wel vervelend vond ik dat je ook moest sleutelen aan die Jeep. doorsmeren etc met handpomp op een nipple tot vet eruit kwam. Na 6 weken zat het erop en werd overgeplaast naar Kampen van Heutzkazerne.
  14. forum rang 7 A3aan 4 april 2023 23:42
    Dat bleek niet slecht te zijn. Er zat daar toen de afdeling cartografie, die stafkaarten aanpaste en weermetingen. Dat laatste ging met een grote opblaasbare ballon van pakweg 2 meter doorsnee en daar hingen allerlei kastjes aan voor metingen. Ergens viel zo'n ballon neer en er zat een brief in met verzoek aan burgers om die kastjes op te sturen naar een adres. Niet naar de v.Heutzkazerne. Er zaten daar maar ongeveer 30 dienstplichtigen en her verdere personeel waren beroepsmilitairen van allemaal hogere rang. Ik werd chauffeur van een groot-major. Tevens gelijk chauffeur van dienst 2 tot 3 keer in de week. Er waren maar een paar dienstplichtige chauffeurs, wat koks, monteurs enz. Die koks kookten zowel voor ons als voor die beroeps. En dat eten was niet slecht. We aten daar in dezelfde eetruime als die beroeps, gewoon schalen op tafel en opscheppen op normale borden met jawel een drankje erbij. Na week kwam ik er achter dat de meeste dienstplichtigen daar een hogere opleiding hadden genoten, zoals HBS en hoger. Konden naar de opleiding voor hogere rang, maar daar hadden ze vanaf gezien omdat ze dan langer moesten dienen en dat wilden ze niet. Veelal waren die al een jaar of 24 en zelfs ouder, omdat ze uitstel hadden gekregen voor opkomst. Maar na de studie waren e toch de sigaar,
    Mijn Jeep stond op Haatland, daar waren toen de garages en militaire sport waar wij dagelijks naar moesten lopen. Dat was wel een paar km, en daar werd best lang over gedaan. Er werd veel tijd gerekt met dat wandelen wat jk zonder begeleiding moest doen.
    Omdat ik goed in sport was kreeg ik veel tijd om daar in diensttijd te trainen, dus niet gek geregeld. Met die Majoor had ik best een goede band. Hij moest heel veel naar Den Haag voor overleg en moest hem dan thuis ophalen en s-ávonds daar weer afleveren. Die beroeps woonden allemaal in Kampen of in de buurt, zoals Harderwijk. Als wij dan ergens naar toe gingen kreeg ik zelfs geld van hem om tussen de middag ergens wat te gaan eten of regelde dat ik in de officiersmess wat te eten kreeg. Kortom een prima vent. Op een gegeven moment vroeg hij zelfs of ik een avondje op zijn kinderen wilde passen. Dat heb ik gewoon gedaan. Daar word je nooit slechter van voor het contact met die Majoor, dacht ik.
  15. forum rang 7 A3aan 4 april 2023 23:46
    Verder was ik 2 tot 3 keer chauffeurs van dienst tijdens de vrije avonden. Kostte je wel die vrije avond, maar daar stond tegenover dat ik geen 24-uur wachtdiensten hoefde te draaien en omdat er maar 30 soldaten lagen was je best veel aan de beurt voor wacht bij de poort, minsten één of twee keer per week. Wat hield dat chauffeur van dienst in? Als er ooit alarm zou zijn moesten al die beroeps thuis gewaarschuwd worden dat ze direct naar de kazerne moesten komen. Daarom had ik altijd een open rijopdracht en kon met de Jeep op stap gaan wanneer ik dat wilde. Om de route die je moest rijden te leren ging ik dan 's-avonds, vaak met een andere persoon erbij, die route rijden. Nou waren vele meiden in het toen zeer Christelijke Kampen geloof ik wel gecharmeerd van een soldaatje en wij stopten dan ook vaak en dolden met die meiden. Dus geen onaangename avonden dat rond rijden. Nou was ik een nette jongen, ik had al vaste verkering en dacht er toen niet over om niet trouw te zijn. Maar zo dachten ze er niet allemaal over. Een vaste vrijplek was aan de andere kant van de IJssel over de brag waar langs de dijk een rustige strook was en daar werd wat aangescharreld. Op een gegeven moment meldde zich een moeder met een dochter tijdens het avondappel voor dat we gingen eten. Loopt voor de groep met de kapitein en vraagt aan de dochter, wie was het en zij wijst iemand aan. Zij bleek zwanger te zijn. Vraagt die kaptein aan die soldaat, kan dat. Weer ik niet is het antwoord, zij ging met meer mee. Wie dan? Stappen er zeker 10 soldaten naar voren. Tja, wat moet ik daar mee zei de kapitein tegen die moeder. Die droop af. Resultaat was er een dienstorder werd uitgevaardigd dat de soldaten niet meer met meiden langs de IJssel mochten vertoeven. Pakt enkele weken late de marchaussee toch een dienstplichtige op en wordt afgeleverd in de kazerne. Volgende dag werd straf uitgesproken. 5 dagen licht arrest. Reden: ongeoorloofd aangetroffen langs de IJsseldijk in een houding als zijnde getrouwd.
  16. forum rang 7 A3aan 4 april 2023 23:48
    Ook werd ik iedere 2 maanden 3 dagen uitgeleend aan de administratieschool die ook in Kampen zat. Die soldaten kregen dan 3 dagen vuurdoop in de Harskamp. En ik reed dan kapitein Broesders. Daar waren die gasten als de dood voor en hij ging dan ook flink te keer tegen ze als er iets naar zijn idee niet goed ging. Maar tegen mij was hij heel joviaal. Het was soms net een klein kind. De administratiegasten zaten met een man of 16 in een vrachtwagen aan ieder kant op een bank en via de achterkant kon je ze zien. Ze moesten met hun geweer tussen de benen netjes rechtop zitten was de opdracht. De colonne vertrok dan en ik met mijn jeep ging er dan soms langs. Maar als ze die Jeep niet zagen zaten ze helemaal niet meer rechtop in de houding zoals bevolen was. Ik wist een weggetje binnen door en stopten dan daar en iets later kwam de colonne langs. Die gasten konden achterin niet zien dat wij daar stonden. En als ze dan langs kwamen en ze zaten niet netjes gaf kapitein Broesders een schreeuw en dan schrokken ze zich rot. Dan had hij een lol achteraf. Op de Harskamp sliep ik in het officiershotel, zodat ikl direct beschikbaars voor Broesders. Eten ook bij de officiersmess. Prima geregeld dus. Daar heb ik overigens als eerste soldaat geschoten met een UZI en FAL. Dat wapen werd daar door Israëliërs gedemonstreerd aan de top van het Nederlandse leger. Later zij de wapens inderdaad in gebruik genomen door het Nederlandse leger.

    A
  17. forum rang 7 A3aan 4 april 2023 23:53
    Als chauffeur van dienst heb ik 2 keer de beroeps moeten waarschuwen omdat er alarm was. Een keer s-nachts voor een gewone oefening. Maar de tweede keer was het omdat Kennedy en Chroesjow ruzie met elkaar gingen maken over Berlijn. In de Friedrichstrasse stonden tanks tegenover elkaar. Bekend als Crisis Berlijn. Midden in de nacht kregen wij opdracht om naar het Oosten te rijden richting Seefeld of zoiets. Er werd zelfs munitie uitgereikt. Ik kreeg, niet lachen, 25 kogels voor mijn karabijn. Die beroeps waren heel zenuwachtig. Ze hadden zoiets nog nooit meegemaakt. Wat jolig riep, beroeps voor. Daarom zijn ze beroeps, ik ben maar tegen mijn zin in een dienstplichtige. Gingen sommigen jammeren dat ik dat niet moest zeggen en er wel rekening mee moest houden dat ze een gezin en kinderen hadden. Kortom er was zeker paniek. Eerlijk gezegd ook bij. Dus aangesloten bij een konvooi en op weg naar Duitsland. Moesten instructies afwachten bij de Nederlandse Grens. Gelukkig koos Rusland eieren voor zijn geld en na twee dagen gingen we weer terug naar Kampen.
  18. forum rang 6 Ronald Engels 5 april 2023 02:54
    quote:

    matad schreef op 4 april 2023 10:11:

    [...]

    Kom rationeel.
    Ronald heeft 17 jaar tot volle tevredenheid van zijn opdrachtgevers in communistische landen en olie dictaturen gewerkt.
    Kon zeer goed met die mensen omgaan en hield zich perfect aan de regels en wetten.
    Komt terug in Nederland en niets is goed.
    En dan hebben wij een discussie over de mens die zijn eigen moet zijn terwijl genoemde persoon in ieder geval niet de moed heeft om zijn eigen in genoemde landen te zijn. Of is hij zijn eigen hier niet? Tja, dat zou ook zo maar kunnen.
    Ik heb toch altijd de neiging om naar de persoon te kijken die iets neerpent. Natuurlijk niet helemaal juist doch wel kleurindelend.
    ========================

    matad,

    Jammer je begrijpt er niets van, logisch jij hebt in die wereld niet gewoond, geleefd en gewerkt.

    Het was mijn job en samen met mijn vrouw en jonge schoolgaande zoon hebben wij ons gewoon aangepast en anders zouden wij of die landen uit zijn gezet en of in de bak terecht zijn gekomen.

    B.v. in bepaalde religieuze dictaturen moet ook een westerse vrouw een zwarte jurk met hoofd doek bedekking dragen in het openbaar b.v. in de supermarkt, enzv., dus inderdaad mijn vrouw heeft zich gewoon aangepast en dat zelfde gold voor mij, wij spraken dus nooit over politiek of religie in dit soort dictatoriale landen.

    Wat Nederland en de EU betreft, voel ik het als mijn plicht om kritisch te zijn tegen elites die hard op weg zijn om van Nederland en de EU, autoritaire staten te maken à la ........., je mag het zelf invullen?

    Zelfs op dit Forum, mag je niet duidelijk meer je mening zeggen, of je wordt geschorst.

    Is dit Vrijheid, Is dit Democratie, Is dit Vrijheid van Meningsuiting, je mag het zelf invullen.
    Ik heb een morele plicht ten opzichte van mijn kinderen en kleinkinderen om hun toekomst in vrijheid veilig te stellen en zij wonen en leven in Nederland en de EU, dus Vrijheid gaat bij mij boven alles!.

    P.S. Mijn zoon sprak na 4 jaar Sovjet-Unie/Ukraine/Kazakstan, 1976-1979 zeer vloeiend Russisch.

    Terug in Nederland wilden wij graag deze spraak kennis onderhouden d.m.v. een Russische Lerares getrouwd met een Nederlander, echter mijn zoon was zo anti-Russisch, dat hij nooit niet één woord Russisch heeft willen spreken, na ons vertrek uit de Sovjet-Unie. Ik zelf heb na 4 jaar Sovjet-Unie ook nieuwe projecten daar geweigerd!

    Wij dachten aan zijn toekomst met vele goede talen kennis, kom je heel ver in de wereld!

    Hij sprak vloeiend Frans, Duits, Engels en Russisch en spreekt nu alleen nog Nederlands en Engels, het dictatoriale buitenland is hem dus zeer slecht bekomen.
    Ik had er nergens moeite mee, het was mijn job, die ik zeer graag deed, en wij mijn vrouw en ik pasten ons aan en leerden ook indien mogelijk de taal van het land en van mijn buitenlandse collega`s spreken.

    Chinees, Japans en Koreaans is me nooit gelukt, serieus geprobeerd, echter daar was mijn geest door het werk waarschijnlijk te overbelast voor.

    M.v.g. Ronald
    Hoop dat dit eerlijke commentaar niet verwijderd wordt door IEX en hoop dat ze het lezen?
  19. forum rang 6 asti 5 april 2023 07:04
    quote:

    Ronald Engels schreef op 5 april 2023 02:54:

    [...]

    ========================

    matad,

    Jammer je begrijpt er niets van, logisch jij hebt in die wereld niet gewoond, geleefd en gewerkt.

    Het was mijn job en samen met mijn vrouw en jonge schoolgaande zoon hebben wij ons gewoon aangepast en anders zouden wij of die landen uit zijn gezet en of in de bak terecht zijn gekomen.

    B.v. in bepaalde religieuze dictaturen moet ook een westerse vrouw een zwarte jurk met hoofd doek bedekking dragen in het openbaar b.v. in de supermarkt, enzv., dus inderdaad mijn vrouw heeft zich gewoon aangepast en dat zelfde gold voor mij, wij spraken dus nooit over politiek of religie in dit soort dictatoriale landen.

    Wat Nederland en de EU betreft, voel ik het als mijn plicht om kritisch te zijn tegen elites die hard op weg zijn om van Nederland en de EU, autoritaire staten te maken à la ........., je mag het zelf invullen?

    Zelfs op dit Forum, mag je niet duidelijk meer je mening zeggen, of je wordt geschorst.

    Is dit Vrijheid, Is dit Democratie, Is dit Vrijheid van Meningsuiting, je mag het zelf invullen.
    Ik heb een morele plicht ten opzichte van mijn kinderen en kleinkinderen om hun toekomst in vrijheid veilig te stellen en zij wonen en leven in Nederland en de EU, dus Vrijheid gaat bij mij boven alles!.

    P.S. Mijn zoon sprak na 4 jaar Sovjet-Unie/Ukraine/Kazakstan, 1976-1979 zeer vloeiend Russisch.

    Terug in Nederland wilden wij graag deze spraak kennis onderhouden d.m.v. een Russische Lerares getrouwd met een Nederlander, echter mijn zoon was zo anti-Russisch, dat hij nooit niet één woord Russisch heeft willen spreken, na ons vertrek uit de Sovjet-Unie. Ik zelf heb na 4 jaar Sovjet-Unie ook nieuwe projecten daar geweigerd!

    Wij dachten aan zijn toekomst met vele goede talen kennis, kom je heel ver in de wereld!

    Hij sprak vloeiend Frans, Duits, Engels en Russisch en spreekt nu alleen nog Nederlands en Engels, het dictatoriale buitenland is hem dus zeer slecht bekomen.
    Ik had er nergens moeite mee, het was mijn job, die ik zeer graag deed, en wij mijn vrouw en ik pasten ons aan en leerden ook indien mogelijk de taal van het land en van mijn buitenlandse collega`s spreken.

    Chinees, Japans en Koreaans is me nooit gelukt, serieus geprobeerd, echter daar was mijn geest door het werk waarschijnlijk te overbelast voor.

    M.v.g. Ronald
    Hoop dat dit eerlijke commentaar niet verwijderd wordt door IEX en hoop dat ze het lezen?
    Kennelijk bent u in staat om gedurende langere tijd naar grote tevredenheid te wonen in dictaturen, dankzij uw grote aanpassingsvermogen. Waarom bent u dan niet tevreden over de situatie in Nederland, wat die ook moge zijn? Je zou denken: gebruik dat aanpassingsvermogen.

    In welke landen moet een vrouw trouwens zwart dragen?
26.158 Posts
Pagina: «« 1 ... 1056 1057 1058 1059 1060 ... 1308 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.285
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.339
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.898
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.357
Aedifica 2 829
Aegon 3.257 320.053
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.752
ageas 5.843 109.777
Agfa-Gevaert 13 1.856
Ahold 3.536 73.980
Air France - KLM 1.024 34.311
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.771
Alfen 12 16.275
Allfunds Group 3 1.191
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 334
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.757
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.820 240.257
AMG 965 125.714
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.519
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.111
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.614
Arcelor Mittal 2.023 318.600
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.106
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.270
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.677
ASML 1.762 76.910
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.650
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.665

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 29 april

    1. NL producentenvertrouwen april
    2. Philips Q1-cijfers
    3. Umicore Q1-cijfers
    4. Proximus Q1-cijfers
    5. Fra BBP eerste kwartaal (voorlopig)
    6. AkzoNobel €1,54-ex-dividend
    7. Besi €2,15 ex-dividend
    8. Fugro €0,40 ex-dividend
    9. Heineken €1,04 ex-dividend
    10. Vastned €1,28 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht