Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

AB InBev BE0974293251

Laatste koers (eur)

56,120
  • Verschill

    0,000 0,00%
  • Volume

    1.175.113 Gem. (3M) 1,3M
  • Bied

    55,980  
  • Laat

    56,480  
+ Toevoegen aan watchlist

Proost!

5.274 Posts
Pagina: «« 1 ... 242 243 244 245 246 ... 264 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 JdeFL 5 april 2023 13:04
    Ik dacht 62k stuks gezien te hebben, 3€20 onder de koers (à57.8), dan is er op een paar seconden 0.2M€ verdiend.
    Weet niet of het kan, ... een market maker die zijn orderboek aan de biedkant in een fractie van een seconde helemaal leegmaakt. Zou bijzonder lucratief zijn.
  2. Boba Fett 5 april 2023 13:46
    Flashcrash AB InBev schrikt paashandel op
    Het was even schrikken: bij de opening tuimelde AB InBev
    ABI even zonder aanwijsbare reden 5 procent lager naar 57,80 euro, om vervolgens even vlot te herstellen. En aangezien de bierreus één van de drie tenoren van de Bel20 is, ging de Brusselse beursbarometer ook even 0,8 procent lager.

    AB InBev noteert nu vrijwel stabiel. De episode illustreert alleszins dat het voor alerte beleggers lonend kan zijn bijvoorbeeld een kooporder in de markt te leggen tegen een op het eerste gezicht onrealistisch laag koerspeil. Je weet nooit of plots iemand een pak aandelen op de markt gooit.

    Het gemiddeld dagvolume in het aandeel beloopt in Brussel zo'n 1,5 miljoen stuks. De handelsgrafiek op Euronext Brussel suggereert een plotse piek van de volumes bij de opening om 9 uur.
  3. forum rang 8 Leefloon 5 april 2023 15:05
    quote:

    Boba Fett schreef op 5 april 2023 13:46:

    De episode illustreert alleszins dat het voor alerte beleggers lonend kan zijn bijvoorbeeld een kooporder in de markt te leggen tegen een op het eerste gezicht onrealistisch laag koerspeil.
    Ja, kan zijn. Kan dus ook niet zijn. Een selectieve waarneming achteraf. Voorbeurs is misschien niet het meest geschikte moment om met een blinde kooporder in de markt te zitten. Misschien meer iets voor tijdens een grote optie-expiratie of zo. Door de zeldzaamheid van het verschijnsel zit je langdurig op dood geld, zonder iets te verdienen, en al die stoporders kosten veel tijd en moeite. Succes is ook niet gegarandeerd, door verschillende mogelijke oorzaken van een crash die achteraf niet flash blijkt te zijn.

    In Frankrijk lijkt er (minstens) eentje met een variant te zijn, namelijk kooporders met als limiet de laagst mogelijke koers bij geselecteerde nieuwe noteringen met hooguit een zeer laag waarde. Door deeluitvoeringen en Trading Halteds kan dat eveneens tegenvallen.
  4. MQ666 5 april 2023 21:24
    "Biertrein" tussen Delhaize en Jupille die zes jaar geleden feestelijk werd aangekondigd, heeft nooit gereden.

    De trein die AB Inbev in 2017 aankondigde, en die bier zou gaan vervoeren tussen de brouwerij in Jupille en het distributiecentrum van Delhaize in Ninove, heeft uiteindelijk nooit gereden. Het bleef bij één feestelijke testrit en een grote aankondiging. Het project bleek uiteindelijk te duur.

    Vincent Merckx - VRT NEWS

    Vijfduizend vrachtwagens per jaar minder op de weg: daar moest de "biertrein" voor zorgen die AB Inbev en Delhaize aankondigden in 2017. Het idee was helder. De trein zou ingelegd worden tussen de brouwerij van Jupille en het distributiecentrum van het warenhuis Delhaize in Ninove. Op die manier zou Delhaize zijn uitstoot van broeikasgassen terugdringen, verklaarde Alexander Soenen toen, logistiek directeur bij AB Inbev. "Ook in het vermijden van de files dragen we ons steentje bij", ging hij verder. Die 5.000 vrachtwagens reden immers via de E40 en de Brusselse Ring.

    Alleen heeft die "biertrein" uiteindelijk nooit gereden. Of liever: één enkele keer. Ze werd feestelijk ingehuldigd in het bijzijn van de initiatiefnemers AB InBev, Delhaize, Remitrans, Lineas en de provincie Oost-Vlaanderen. Toenmalig Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) doopte de trein toen met een magnumfles Jupiler. Hij noemde de trein "een sprekend voorbeeld van combimobiliteit".

    Maar na de feestelijke aankondiging werd het stil. Dat blijkt uit het antwoord van federaal minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) op een vraag van Karmerlid en burgemeester van Ninove Tania De Jonge (Open VLD). "Op dit moment is er enkel een testrit gereden."

    Delhaize-woordvoerder Roel Dekelver bevestigt dat het project een stille dood stierf. "Het was in 2017 gelanceerd als een proefproject. We hebben toen altijd gezegd dat we het zouden evalueren en bereid waren om een kleine meerprijs te betalen ten opzichte van vrachtvervoer. Maar het bleek toch een flink stuk duurder. Bovendien bleek de trein ook veel minder flexibel."

    Toch vindt Dekelver de trein nog steeds "een goed idee", "maar ondanks de intenties en de goede voornemens bleek het economisch en transportgewijs niet haalbaar."

    De woordvoerder benadrukt dat Delhaize wel tests blijft uitvoeren met andere milieuvriendelijkere transportvormen. Het doet dat met één elektrische vrachtwagen, één hybride waterstofvrachtwagen en drie lng-trucks. De bedoeling is om de technologische mogelijkheden op die manier op te volgen. Maar plannen om die tests op te schalen of dat soort trucks ook breder in te gaan zetten, zijn er nog niet.

  5. [verwijderd] 12 april 2023 10:52
    UBS deze ochtend met het herhalen van een verkoopadvies en koersdoel van €53.

    Ik ben niet helemaal mee met die ophef met transgenders, wat heeft Inbev daarmee te maken?

    12 apr 2023 09:42
  6. forum rang 7 JdeFL 12 april 2023 10:55
    quote:

    Franky schreef op 12 april 2023 10:52:

    Ik ben niet helemaal mee met die ophef met transgenders, wat heeft Inbev daarmee te maken?

    Een aantal coutryzangers heeft tot een boycot opgeroepen... Tegenwoordig wordt elk nieuwsje opgeraapt om zelf in de picture te geraken. Geen idee of men Bud daarvoor aan de kant laat staan.
  7. Billy 12 april 2023 13:01
    quote:

    JdeFL schreef op 12 april 2023 10:55:

    [...]

    Een aantal coutryzangers heeft tot een boycot opgeroepen... Tegenwoordig wordt elk nieuwsje opgeraapt om zelf in de picture te geraken. Geen idee of men Bud daarvoor aan de kant laat staan.
    Denk niet dat zo een akkefietje de koers beïnvloedt. Ik heb de voorbije paar jaren tientallen flashes gezien met meer impact, maar zag daar toen ook bijster weinig verschil door. Zelfs de uitzonderlijke kwartaal rapporteringen 2022, boven de verwachtingen van de analysten, deden enkel maar iets klein en heel kortstondig om na een week al totaal weggeëbd te zijn.
  8. BVM 12 april 2023 21:32
    Om dit nog recht te zetten ga je
    - snel moeten zijn.
    - ballen moeten hebben.
    Duizenden mensen dreigen hun job te verliezen.
    Het kan toch niet dat zoveel mensen gestraft worden door de dwaasheid van enkelingen?
    Het lijkt wel een aanslag van binnen uit.
    Een Amerikaans symbool wordt onderuit gehaald.
    Tot hier en niet verder.
    Na 40 jaar kan de slinger terug de andere kant op.
  9. gambiet 13 april 2023 12:31
    De oude marketing directeur vertrok na meer dan 40 jaar, de nieuwe zal iets sneller mogen gaan : al meer dan 5 miljard in beurswaarde weg door één reclamespotje. (en het is nog niet gedaan). Het gaat een pak geld en een publiek ontslag van de marketing directeur kosten om Joe Sixpack te overtuigen om terug zijn Bud te drinken. Maar tot nu is er nog geen reactie vanuit ABInbev.
  10. forum rang 7 JdeFL 13 april 2023 12:56
    quote:

    BVM schreef op 12 april 2023 17:11:

    www.youtube.com/watch?v=QYcrj7Hwr4k
    Heeft veel weg van een hetze, en het andere filmpje was van Fox, weet je ook direct van waaruit de wind waait.

    Op zich verbaast het me wel. Dacht niet dat Joe Sixpack zich met 'light' zou associëren.
    En die beurswaarde die verdampt... Oorzaak en gevolg, zou dit zeker niet geheel aan die 'associatie met...' wijten. Een winstwaarschuwing elders, inbev dat zowat op zijn hoogste koers stond in jaren... Gewone winstnemingen, die zitten er hoogstwaarschijnlijk ook bij.
    Heb daarnet toch wat puts (57) geschreven. 0.5€ voor één week bibberen... Al mijn inbevs komen trouwens uit geschreven puts (55-53-52), ook een manier van aankopen.
  11. BVM 13 april 2023 13:18
    quote:

    gambiet schreef op 13 april 2023 12:31:

    De oude marketing directeur vertrok na meer dan 40 jaar, de nieuwe zal iets sneller mogen gaan : al meer dan 5 miljard in beurswaarde weg door één reclamespotje. (en het is nog niet gedaan). Het gaat een pak geld en een publiek ontslag van de marketing directeur kosten om Joe Sixpack te overtuigen om terug zijn Bud te drinken. Maar tot nu is er nog geen reactie vanuit ABInbev.
    Joe Sixpack legt de verantwoordelijkheid niet langer bij één marketingdirectrice en één reclamespotje. Door de stilte denkt Joe Sixpack ondertussen dat er een georganiseerd systeem achter zit met de bedoeling een (linkse) boodschap door te duwen. Puur statistisch gezien is de markt plots 50% kleiner geworden..
  12. MQ666 13 april 2023 14:10
    Koerscorrectie bij AB InBev biedt koopkans
    13/04/2023 | 12:26

    Citi verwachte goede cijfers over eerste kwartaal.
    (ABM FN) Citi Research beschouwt de recente koerszwakte van het aandeel AB InBev als een koopkans. Dit stelt de Amerikaanse bank donderdag in een rapport.

    Het koopadvies voor het aandeel blijft gehandhaafd met een koersdoel van 65,00 euro.

    Het recente verzet in sommige delen van de VS tegen de nieuwe reclamecampagne van Bud Light met Dylan Mulvaney heeft het aandeel AB InBev de afgelopen dagen fors lager gezet.

    Citit beschouwt deze zwakte als een ander aantrekkelijk instappunt voor beleggers. De analisten van de bank verwachten dat de brouwer op 4 mei sterke resultaten over het eerste kwartaal zal presenteren, met stijgende volumes en een bevestiging van de outlook.

    Citi rekent op een aangepaste winst per aandeel van 0,60 dollar, iets onder de consensus van 0,63 dollar. Gunstige valutakoersen brachten de bank er echter toe om de schatting van de winst per aandeel voor het boekjaar 2023 te verhogen met 1,6 procent.

    De risico's met betrekking tot een verkoop van aandelen door Altria zijn een stuk kleiner geworden, zo denken de analisten van Citi.

    Ook de vrees dat er geen consistente groei gerealiseerd kan worden, is afgenomen. Hetzelfde geldt voor de bezorgdheid over de schuldafbouw.

    Het aandeel daalt donderdagmorgen met 1,2 procent tot 57,92 euro.
  13. Billy 13 april 2023 16:09
    Ik heb vorige week ook een paar honderd stuks verkocht om er ING mee te kopen en heb spijt dat ik er niet meer heb gedumpt toen. ABI was een beloftevol aandeel, maar daar bleef het wel een beetje bij.

    Ivm dit Dylan incident, ik kan de klanten wel goed begrijpen. Nike ging ook al in zee met diezelfde transgender voor hun sportbra's en daar lachen de meeste klanten er ook niet mee!? Ik zag BMW de voorbije jaren ook al moeite doen om zijn klassieke cliënteel voor het hoofd te stoten. Ik heb de indruk dat heel wat bedrijven worstelen met de transitie naar generatie Z. Mogelijk omdat die veel minder brand bewust en trouw zijn en weinig boodschap hebben aan traditie.
5.274 Posts
Pagina: «« 1 ... 242 243 244 245 246 ... 264 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 29 april

    1. NL producentenvertrouwen april
    2. Philips Q1-cijfers
    3. Umicore Q1-cijfers
    4. Proximus Q1-cijfers
    5. Fra BBP eerste kwartaal (voorlopig)
    6. AkzoNobel €1,54-ex-dividend
    7. Besi €2,15 ex-dividend
    8. Fugro €0,40 ex-dividend
    9. Heineken €1,04 ex-dividend
    10. Vastned €1,28 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht