Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Duitse aandelen Terug naar discussie overzicht

Rheinmetall 2023

117 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Tonydwi 14 april 2023 09:27
    Rheinmetall AG heeft een belangrijke order binnengehaald in verband met een belangrijk NAVO-gevechtstankproject. Op 17 februari 2023 sloot het Noorse inkoopbureau NDMA een contract met Krauss-Maffei Wegmann (KMW) om de Noorse strijdkrachten te voorzien van 54 van de nieuwste versie van de Leopard 2-hoofdgevechtstank, de A7 NOR. Er is een optie voor nog eens 18 tanks.

    In zijn hoedanigheid van onderaannemer van KMW heeft de in Düsseldorf gevestigde technologieonderneming Rheinmetall de opdracht gekregen om de belangrijkste componenten te leveren. Deze omvatten onder meer de 120 mm L55A1-hoofdbewapening van de tank, vuurleidingstechnologie en delen van de sensorsuite.

    Voor Rheinmetall komt de totale waarde van de order op € 129 miljoen. Als Noorwegen gebruik maakt van de optie om extra Leopard 2-tanks aan te schaffen, zal de bestelling € 44 miljoen extra waard zijn.

    De tankkanonnen, vuurleidingstechniek en sensoren voor de Leopard 2 zullen gedurende een periode van circa vier jaar aan KMW worden geleverd.

    Na oplevering en inbedrijfstelling van de tanks bij KMW zullen de voertuigen worden overgedragen aan het Noorse inkoopbureau NDMA.

    De order onderstreept de onovertroffen expertise van Rheinmetall in de ontwikkeling en productie van belangrijke componenten voor gevechtsvoertuigen. Als onderaannemer van KMW heeft Rheinmetall al deelgenomen aan de levering van Leopard 2 A5, A6 en A7 gevechtstanks voorafgaand aan het Noorse 2 NOR-programma.
  2. forum rang 4 Tonydwi 14 april 2023 09:42
    quote:

    Alex schreef op 5 april 2023 17:45:

    Vandaag een sterke daling zeg. Verklaring hiervoor?
    Dat kunnen wij nog eens verwachten als de koers naar €300 gaat. Terug winstneming en dan terug kopen aan €280
  3. forum rang 4 Tonydwi 25 april 2023 17:12
    Rheinmetall heeft een belangrijke order geboekt voor munitie voor infanteriegevechtsvoertuigen. De Groep levert munitie van middelgroot kaliber aan een Europees land, met een ordervolume van meer dan € 200 miljoen netto. Verzending vindt plaats in 2023-2025.

    Rheinmetall is de enige enige leverancier van nieuw gemaakte 20 mm-35 mm munitie voor automatisch en luchtafweergeschut van middelgroot kaliber van de Marder, Gepard, Puma en soortgelijke systemen; van 105 mm munitie voor de Leopard 1 en 120 mm munitie voor de Leopard 2; evenals 155 mm artilleriegranaten. Bovendien heeft de Groep de capaciteit om op korte termijn grootschalige leveringen te doen.

    Het in Düsseldorf gevestigde technologiebedrijf is een van 's werelds topfabrikanten van wapen- en munitiesystemen. Het productportfolio varieert van munitie van middelgroot kaliber voor infanteriegevechtsvoertuigen en luchtverdedigingssystemen tot vliegtuigkanonnen en hoogenergetische lasertoepassingen. Rheinmetall bouwt momenteel een extra productielijn voor munitie van middelgroot kaliber in zijn fabriek in Unterlüß, waarmee het vanaf deze zomer kan voldoen aan de verhoogde vraag naar luchtverdedigingsmunitie.
  4. Alex 26 april 2023 15:47
    Ik lees alleen maar positieve berichten, toch gaat de koers weer flink omlaag vandaag. Of is het af en toe wat winstnemingen en de toekomstperspectief ziet er verder goed uit?
  5. Joh 27 april 2023 15:05
    quote:

    Alex schreef op 26 april 2023 15:47:

    Ik lees alleen maar positieve berichten, toch gaat de koers weer flink omlaag vandaag. Of is het af en toe wat winstnemingen en de toekomstperspectief ziet er verder goed uit?
    Winstnemingen het perspectief blijft onveranderd goed, eerder een goed instapmoment
  6. forum rang 4 Tonydwi 5 mei 2023 09:36
    Van 3 tot 5 mei 2023 presenteert Rheinmetall de "Total Ship Trainer" op de IMDEX Asia-beurs in Singapore. Dit systeem is een volledig genetwerkte en geïntegreerde oplossing voor realistische training op het land van complete scheepsbemanningen.

    Rheinmetall levert momenteel zo'n Total Ship Trainer aan de Royal Thai Navy. In juli 2021 kreeg Rheinmetall Electronics uit Bremen de opdracht om de faciliteit te bouwen, die bekend staat als het Naval Mission Training Center (NMTC). Rheinmetall levert niet alleen de simulatoren, maar is ook verantwoordelijk voor de bouw van het trainingsgebouw op de marinebasis in Sattahip, Thailand. Het project omvat ook de koppeling met andere faciliteiten van de Royal Thai Navy en de opleiding van onderwijzend personeel.

    De twee verdiepingen tellende NMTC omvat 20 individuele simulatoren in configuraties voor "volledige missie" en "deeltaak", evenals vier bijbehorende klassikale trainers en gerelateerde briefing- / debriefingapparatuur. Het opvallende kenmerk van het NMTC-systeem is de mogelijkheid om de individuele simulatoren te combineren voor "Total Ship Training". In het NMTC vormen de simulatoren "brug", "machinekamer", "operatiecentrum" en "damage control" samen een "schip op zich" en interageren met elkaar. Deze verbeterde samenwerking maakt gezamenlijke teamtraining van de essentiële bemanningsleden van een schip mogelijk. Met name operationele procedures en communicatiemethoden kunnen worden getraind en geoptimaliseerd in een grote verscheidenheid aan interne en externe oorlogsscenario's op zee.

    Vanaf oktober 2022 vond naast de integratie van het systeem ook de opleiding van de Thaise marine-instructeurs plaats in Duitsland. In januari 2023 hebben de marine-instructeurs hun zeer intensieve training op alle individuele simulatoren van de Total Ship Trainer-configuratie en op het serversysteem succesvol afgerond. Vervolgens werd het trainingssysteem opnieuw geoptimaliseerd met betrekking tot de gebruikerseisen van de klant.

    Het hele systeem was half april op zeetransport naar de marinebasis Sattahip, waar de systeemintegratie en inbedrijfstelling zal beginnen in het voltooide trainingsgebouw. De definitieve acceptatie door de klant is gepland voor juli 2023.
  7. forum rang 4 Tonydwi 5 mei 2023 09:38
    Rheinmetall AG, Düsseldorf, heeft haar bedrijfsvolume in het eerste kwartaal van 2023 verder laten groeien. De operationele vrije kasstroom vestigde een nieuw record voor een eerste kwartaal. Gezien de huidige marktsituatie en de volle orderportefeuille is de technologiegroep goed op weg om haar doelstellingen voor dit jaar te behalen en om zowel de omzet als het resultaat in het lopende boekjaar verder te verbeteren.

    Het management bevestigt de huidige richtlijnen van de Rheinmetall Group voor zowel de omzet als de operationele marge dit jaar.

    Armin Papperger, CEO van Rheinmetall AG, zei over de prestaties van het bedrijf: “We liggen nog steeds op schema om onze ambitieuze doelen voor duurzame, winstgevende groei te bereiken. Veel landen breiden hun militaire aankopen uit. Het historische keerpunt en de daaruit voortvloeiende toename van de militaire vraag beginnen zich te manifesteren in de vorm van specifieke succesvolle orders. Met zijn brede scala aan technologieën is Rheinmetall veelbelovend gepositioneerd om op de lange termijn een sleutelrol te spelen als toonaangevende militaire leverancier - zowel voor Duitsland als voor zijn partnerlanden. Dankzij onze uitgebreide capaciteit zijn we goed voorbereid om aan de stijgende vraag te voldoen en de strijdkrachten te voorzien van de uitrusting die ze missen.”

    “We zijn dankbaar dat we een dynamische partner van de Duitse regering zijn – zowel bij het versterken van de Duitse strijdkrachten in overeenstemming met de vereisten als bij het ondersteunen van Oekraïne. Onze producten stellen ons in staat om het land effectieve hulp te bieden in zijn verdedigingsstrijd: onze leveringen aan Oekraïne strekken zich uit van luchtverdediging tot gevechtstanks en infanteriegevechtsvoertuigen, evenals de bijbehorende munitie, van militaire vrachtwagens en sensoren tot mobiele veldhospitalen. zei Armin Papperger.
    Rheinmetall Group: omzetstijging met 7,6%
    De geconsolideerde omzet steeg met ongeveer € 97 miljoen of 7,6% op jaarbasis tot € 1,4 miljard in het eerste kwartaal van 2023 (vorig jaar: € 1,3 miljard).

    Het bedrijfsresultaat daalde met € 19 miljoen ten opzichte van vorig jaar (€ 92 miljoen) tot € 73 miljoen. Deze ontwikkeling was met name het gevolg van negatieve winstbijdragen van de Chinese joint venture en een andere geassocieerde onderneming. Daarnaast hadden personeelsbetalingen ter compensatie van inflatie een negatief effect op de inkomsten. Deze effecten werden getemperd door de winstprestaties van de divisies Electronic Solutions en Vehicle Systems, dankzij margeverhogingen en een verbeterde productmix. Het bedrijfsresultaat exclusief het resultaat op eigen vermogen verbeterde met 12,6%.

    Door de bovengenoemde negatieve bijdragen aan eigen vermogen daalde de operationele marge van de Groep tot 5,4% (vorig jaar: 7,3%).

    De gewone winst per aandeel uit voortgezette bedrijfsactiviteiten nam jaar-op-jaar toe tot EUR 1,15 (vorig jaar: EUR 1,08).

    De operationele vrije kasstroom vestigde een nieuw record voor een eerste kwartaal en verbeterde aanzienlijk met € 357 miljoen tot € -105 miljoen, na € -462 miljoen in hetzelfde kwartaal van het voorgaande jaar. De positieve ontwikkeling was voornamelijk het gevolg van hoge klantbetalingen voor projecten.

    De achterstand van Rheinmetall steeg aanzienlijk met 8,0% op jaarbasis van € 26.097 miljoen naar € 28.194 miljoen. Naast lopende bestellingen omvat de achterstand van Rheinmetall ook de verwachte afroepen van kaderovereenkomsten met militaire klanten en het potentieel van contracten met civiele klanten (nominaties).

    De waarde van de nominaties van Rheinmetall daalde jaar-op-jaar met 8,3% tot € 3.104 miljoen in het eerste kwartaal van 2023 (vorig jaar: € 3.385 miljoen). De nominaties van Rheinmetall omvatten zowel klassieke binnenkomende orders als het volume van toekomstige afroepen onder nieuwe raamovereenkomsten die zijn aangegaan met militaire klanten en nieuwe contracten met civiele klanten (nominaties).

    Met name de orderintake bij de divisie Wapens en Munitie lag in dezelfde periode van het voorgaande jaar op een ongewoon hoog niveau als gevolg van de grootste afzonderlijke order uit de geschiedenis in Hongarije. Gecorrigeerd voor dit effect nam de orderontvangst in de beveiligingsbranche dit jaar aanzienlijk toe tot circa € 1,5 miljard.
  8. forum rang 4 Tonydwi 5 mei 2023 09:39
    Voertuigsystemen: meer dan het dubbele aantal nominaties
    De omzet van de divisie Vehicle Systems, die actief is in militaire voertuigen op wielen en rupsbanden, steeg in het eerste kwartaal van 2023 met € 62 miljoen of 15,5% tot € 462 miljoen. De stijging van de omzet is met name te danken aan uitgebreide renovatieprogramma's die dienen om gevechtsvoertuigen voor Oekraïne te leveren, evenals het programma om het Lynx-infanteriegevechtsvoertuig in Hongarije te leveren en leveringen van materialen om Fuchs gepantserde personendragers te bouwen.

    De nominaties van Rheinmetall - het totaal van de orderintake en het volume van nieuwe raamovereenkomsten die zijn aangegaan met militaire klanten - stegen met € 831 miljoen ten opzichte van het voorgaande jaar tot € 1.229 miljoen. Deze aanzienlijke stijging van de orderintake is voornamelijk het gevolg van nieuwe grote orders (met name leveringen in het kader van het Leopard 2-project voor Noorwegen en de upgrade van Puma-infanteriegevechtsvoertuigen in Duitsland) en van een raamovereenkomst voor militaire vrachtwagens die in Oostenrijk werd verworven.

    De Rheinmetall-achterstand van de divisie – het totaal aan beschikbare orders en de verwachte afroepingen van kaderovereenkomsten met militaire klanten – daalde met € 244 miljoen of 1,9% op jaarbasis tot ongeveer € 12,7 miljard per 31 maart. 2023. Het bedrijfsresultaat verbeterde van € 29 miljoen naar € 42 miljoen in het eerste kwartaal van 2023 en de operationele marge steeg met 9,1% (7,2%) ten opzichte van vorig jaar.


    Wapens en munitie: achterstand loopt op tot meer dan € 5 miljard
    The Weapon and Ammunition division generated sales of €238 million in the first quarter of 2023, down by €19 million or 7.5% on the figure for the previous year. The year-on-year decline relates in particular to export licenses for a foreign subsidiary that have yet to be issued at this time. Rheinmetall’s nominations declined by €913 million to €603 million in the first quarter of 2023. The previous year’s figure was unusually high, thanks above all to the division’s largest single order to date from Hungary. In particular, major new orders received in the first quarter of 2023 related to an ammunition order for the Gepard anti-aircraft tank and weapon systems for the Norwegian Leopard 2. The division’s Rheinmetall backlog increased by €571 million or 11.5% to around €5.6 billion as of March 31, 2023 (previous year: €5.0 billion).

    Het bedrijfsresultaat daalde in het eerste kwartaal van 2023 met circa € 8 miljoen tot € 24 miljoen (vorig jaar: € 32 miljoen), voornamelijk als gevolg van lagere beleggingsopbrengsten dan in het voorgaande jaar. De operationele marge daalde daarmee van 12,3% naar 10,1%.
  9. forum rang 4 Tonydwi 5 mei 2023 09:42
    Electronic Solutions: operationele marge meer dan verdubbeld
    De divisie Electronic Solutions, die oplossingen produceert op het gebied van digitalisering van de strijdkrachten, infanterie-uitrusting, luchtverdediging en simulatie, verhoogde haar omzet in het eerste kwartaal van boekjaar 2023 met ongeveer 20% of € 33 miljoen tot € 201 miljoen (vorig jaar: € 168 miljoen). De positieve ontwikkeling is toe te schrijven aan de projecten voor het Lynx-infanteriegevechtsvoertuig voor het klantland Hongarije en het grote contract “strijdkrachten gevechtshelm”. De nominaties van Rheinmetall stegen jaar op jaar met € 7 miljoen of 2,0% tot € 330 miljoen. De belangrijkste binnengekomen orders in de eerste drie maanden van 2023 waren onder meer een order in verband met de modernisering van het Puma-infanteriegevechtsvoertuig en leveringen voor het Leopard 2-programma voor Noorwegen. De Rheinmetall-achterstand van de divisie bedroeg op 31 maart 2023 ongeveer € 3,3 miljard, een stijging met 19.

    Het bedrijfsresultaat steeg in het eerste kwartaal van 2023 met € 6 miljoen tot ruim € 10 miljoen (vorig jaar: € 4 miljoen) en de operationele marge meer dan verdubbeld tot 5,0% (vorig jaar: 2,2%). De stijging is het gevolg van omzetgroei en een betere productmix.


    Sensoren en Actuators: Geboekte zaken nog steeds op een hoog niveau
    De omzet in de divisie Sensors and Actuators, die oplossingen biedt voor industriële toepassingen en e-mobiliteit, evenals componenten en regelsystemen voor emissiereducties, steeg met € 16 miljoen of 4,5% jaar-op-jaar tot € 363 miljoen in het eerste kwartaal van 2023. De omzetgroei was voornamelijk het gevolg van prijs- en volumestijgingen in de regio Europa. De geboekte omzet bleef jaar-op-jaar stabiel op ongeveer € 1,0 miljard in het eerste kwartaal van 2023 (vorig jaar: € 1,0 miljard). De genomineerde backlog, dwz het volume van de verwachte afroepen van klantovereenkomsten, steeg met 22,8% tot € 8,2 miljard (vorig jaar: € 6,6 miljard) per 31 maart 2023.

    Het bedrijfsresultaat daalde in het eerste kwartaal van 2023 met de helft naar € 13 miljoen (vorig jaar: € 26 miljoen). De forse daling heeft met name betrekking op hogere grondstofprijzen die pas met vertraging kunnen worden doorberekend aan klanten. De operationele marge daalde daarmee tot 3,5% (vorig jaar: 7,5%).


    Materialen en Handel: De omzet blijft stijgen
    De divisie Materials and Trade, die glijlagers en structurele componenten levert en wereldwijde aftermarket-activiteiten afhandelt, verhoogde zijn omzet tot € 198 miljoen in het eerste kwartaal van 2023, een betere prestatie dan het cijfer van het voorgaande jaar met € 8 miljoen of 4,0%. De lichte stijging van de omzet houdt met name verband met volumegroei in de business unit Trade. De geboekte omzet bedroeg € 191 miljoen in de eerste drie maanden van boekjaar 2023, een daling van 9,2% in vergelijking met dezelfde periode van het voorgaande jaar (€ 210 miljoen). De genomineerde achterstand daalde licht met 1,8% tot ongeveer € 0,6 miljard per 31 maart 2023 (vorig jaar: € 0,6 miljard).

    Het bedrijfsresultaat van de divisie Materialen en Handel daalde in het eerste kwartaal van 2023 met € 5 miljoen ofwel 28,2% naar € 12 miljoen. De operationele marge daalde naar 5,8% (vorig jaar: 8,4%) als gevolg van de forse terugval in het at-equity resultaat van de Chinese joint venture.


    Vooruitzichten: Huidige voorspelling voor het jaar bevestigd
    Na de eerste drie maanden van fiscaal 2023 bevestigt Rheinmetall zijn huidige prognoses voor het jaar die werden gecommuniceerd toen het jaarverslag 2022 op 16 maart 2023 werd gepubliceerd. De richtlijnen in het jaarverslag 2022 zijn ongewijzigd op zowel groepsniveau als segmentniveau.

    De Rheinmetall Group voorspelt nog steeds een omzetgroei voor het huidige fiscale jaar tussen
    € 7,4 en € 7,6 miljard en verwacht een verbetering van het bedrijfsresultaat en een bedrijfsmarge van ongeveer 12%.
  10. forum rang 4 Tonydwi 12 mei 2023 16:39
    Rheinmetall MAN Military Vehicles heeft een raamovereenkomst getekend met de Oostenrijkse inkooporganisatie Bundesbeschaffung GmbH Wien voor de levering van verschillende logistieke voertuigen voor de Oostenrijkse strijdkrachten. De raamovereenkomst heeft een looptijd van zeven jaar en omvat de levering van maximaal 1.375 HX-, TGS- en TGM-voertuigen. Het potentiële ordervolume kan oplopen tot € 525 miljoen.

    Het aanbestedingsverzoek van de Oostenrijkse regering omvatte in totaal 23 percelen, waarvan er zes bestemd waren voor het leger. Gezien de verschillende technische vereisten voor de kavels, stelde Rheinmetall MAN Military Vehicles (RMMV) voertuigen voor uit de TGM-, TGS- en HX-modelseries met verschillende asconfiguraties. Het voorstel van RMMV omvatte ook een verscheidenheid aan opbouwsystemen zoals kranen, platforms en kippers, evenals roll-off-, wissellaadbak- en sneeuwruimsystemen. RMMV kreeg groen licht om alle zes partijen militaire voertuigen aan Oostenrijk te leveren.

    "We zijn erg trots dat we de Oostenrijkse strijdkrachten kunnen voorzien van ultramoderne vrachtwagensystemen die in onze fabriek in Wenen zijn gebouwd", zegt Michael Wittlinger, voorzitter van de raad van bestuur van Rheinmetall MAN Military Vehicles. “Onze claim bij Rheinmetall is om degenen die opkomen voor onze veiligheid op de best mogelijke manier uit te rusten. We zijn ervan overtuigd dat onze voertuigen de Oostenrijkse soldaten op de best mogelijke manier zullen beschermen, ondersteunen en bevredigen.”

    De aanschaf van de logistieke voertuigen maakt deel uit van een uitgebreide modernisering van het Oostenrijkse leger. "Vanaf nu tot het jaar 2029 zal € 560 miljoen worden geïnvesteerd in de modernisering van 170 gepantserde voertuigen, waaronder 58 Leopard 2 A4 gevechtstanks en 112 Ulan infanterie gevechtsvoertuigen", verklaart de Oostenrijkse minister van Defensie Klaudia Tanner. "Na de investering van € 873 miljoen met de aanschaf van 36 AW169 'Lion'-helikopters is dit de volgende grote stap in het bereiken van een modern leger. Concrete stappen als deze maken de slogan 'Mission Forward!' een realiteit”, benadrukt Tanner.

    De Oostenrijkse strijdkrachten zijn al lang een zeer goede klant van RMMV. Ze exploiteren al met succes verschillende voertuigen uit de TGM-, TGS- en HX-modelseries van het bedrijf. Vandaag de dag zijn er meer dan 200 voertuigen van de TGM-modelserie met dubbele cabine en verwisselbare opbouwsystemen in gebruik. Verder zullen de komende jaren voertuigen uit de HX-serie met driezijdige kipper en achterkraan worden geleverd, evenals voertuigen uit de TGS 8x8-serie die zijn uitgerust met een Palfinger-haaksysteem. Sinds eind 2021 maakt het Oostenrijkse leger gebruik van de geïntegreerde gepantserde cabine van RMMV, die, afhankelijk van de vereisten, in zeer korte tijd op bestaande HX-vrachtwagens kan worden gemonteerd.

    RMMV is een joint venture die eigendom is van Rheinmetall AG, dat een belang van 51% in het bedrijf heeft, en MAN Truck & Bus SE, met het resterende aandeel van 49%.
  11. forum rang 4 Tonydwi 12 mei 2023 16:42
    Rheinmetall heeft een contract gekregen om een ??Europese klant te voorzien van artilleriemunitie. De order is een bedrag waard in de orde van grootte van tweecijferige miljoenen euro's. De levering van de munitie vindt plaats in 2023 en 2024. Het contract maakt deel uit van een recente reeks munitiebestellingen voor infanteriegevechtsvoertuigen en gevechtstanks. De laatste order onderstreept eens te meer de expertise van Rheinmetall op het gebied van de productie van munitie voor militaire klanten. Bovendien heeft de Groep de capaciteit om op korte termijn grote hoeveelheden munitie te leveren.

    Het in Düsseldorf gevestigde technologiebedrijf is een van 's werelds topfabrikanten van wapen- en munitiesystemen. Het productportfolio strekt zich uit van munitie van middelgroot kaliber voor infanteriegevechtsvoertuigen en luchtverdedigingssystemen tot tank- en artilleriegranaten en hoogenergetische lasertoepassingen. Rheinmetall bouwt momenteel een nieuwe productiefaciliteit voor 35 mm munitie van middelgroot kaliber op zijn Unterluess-locatie in Nedersaksen, waarmee het vanaf de zomer van 2023 kan voldoen aan de huidige toename van de vraag naar luchtverdedigingsmunitie.
  12. forum rang 4 Tonydwi 18 mei 2023 09:11
    Rheinmetall en Elbit Systems hebben met succes een live vuurdemonstratie gegeven van een geautomatiseerde 155 mm L52 zelfrijdende houwitser op wielen. De demonstratie van het nieuwe systeem vond begin maart 2023 plaats op de schietbaan van Shivta in het zuiden van Israël. Het werd bijgewoond door hoge functionarissen van de strijdkrachten van het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Nederland en Hongarije.

    Rheinmetall en Elbit Systems tekenden vorig jaar een samenwerkingsovereenkomst voor het ontwikkelen, produceren en op de markt brengen van een geautomatiseerd Europees 155 mm gemotoriseerd houwitsersysteem op wielen.

    Onder leiding van Rheinmetall Landsysteme GmbH zal het "Rheinmetall Elbit"-team strijden om het Duitse programma "Future System, Indirect Fire, Medium-Range (ZukSysIndF)", dat de artilleriecapaciteiten van de Bundeswehr zal moderniseren en verbreden. Het Britse 'Mobile Fires Platform'-programma blijft ook een aandachtspunt
    en andere potentiële klanten, zoals Hongarije, hebben belangstelling getoond.

    De samenwerking tussen Rheinmetall en Elbit bouwt voort op de volledig geautomatiseerde aankoopprogramma's voor zelfrijdende houwitsers op wielen die Elbit heeft ondertekend met Israël en andere klanten. Als gevolg hiervan is er al een technisch volwassen systeem beschikbaar, waarmee een Rheinmetall-kanon kan worden geïntegreerd in de onbemande, volledig gerobotiseerde artilleriekoepel van het Elbit-systeem. De integratie bevindt zich momenteel in een vergevorderde fase van het verificatieproces. Dit zal ontwikkelingsrisico's helpen verminderen en een snellere realisatie van operationele paraatheid mogelijk maken.

    Momenteel vindt intensieve bilaterale technologieoverdracht plaats, waardoor de beschikbaarheid van binnenlandse knowhow en componenten toeneemt. Rheinmetall voert momenteel aanpassingen uit om het systeem aan te passen aan de Europese operationele vereisten en het Duitse wettelijke goedkeuringsproces. Bovendien brengt het in Düsseldorf gevestigde technologiebedrijf zijn beproefde 155 mm L52-kanon; zeer mobiele HX 10x10 tactische truck met een goed beschermde cabine; en elektronische componenten voor de brandmeldcentrale en sensorsuite naar de oplossing.

    Rheinmetall werkt er al aan om de oplossing toekomstbestendig te maken door het bereik van zijn buisartillerie te vergroten. Naast de beproefde L52 en zijn geavanceerde A1-versie, is de zelfrijdende houwitser op wielen ontworpen om in de toekomst het L60-kanon te integreren. De L60 is in ontwikkeling en heeft een aanzienlijk grotere kamer en een langere loop van kaliber 60. Dit kanon kan een bereik van maximaal 83 km bereiken met munitie die voldoet aan JBMoU. De Rheinmetall-Elbit zelfrijdende houwitser op wielen voldoet aan de specificaties van de Bundeswehr voor een toekomstig op wielen gebaseerd indirect vuursysteem voor de middellange afstand.

    "We zijn trots om de wereld dit geavanceerde 155 mm artilleriesysteem te presenteren", verklaarden John Abunassar, hoofd van Rheinmetall's Vehicle Systems-divisie, en Yehuda (Udi) Vered, algemeen directeur van Elbit Systems, in een gezamenlijke verklaring. “De succesvolle demonstratie van de geautomatiseerde houwitser benadrukt de synergieën en innovatieve technologieën van het Rheinmetall-Elbit-team - een team dat uniek is gepositioneerd om de strijdkrachten van Duitsland en andere landen te voorzien van een uitstekende nieuwe buisartilleriecapaciteit. We zijn ervan overtuigd dat dit gezamenlijke Duits-Israëlische project zal bijdragen aan het versterken van de banden tussen onze twee naties en hun strijdkrachten.”
  13. Alex 31 mei 2023 10:48
    Ik zie dat koers de laatste maanden aan het dalen is. Voor de toekomst zal het wel goed komen, maar hoe kijken jullie hier tegen aan?
  14. Joh 31 mei 2023 12:14
    quote:

    Alex schreef op 31 mei 2023 10:48:

    Ik zie dat koers de laatste maanden aan het dalen is. Voor de toekomst zal het wel goed komen, maar hoe kijken jullie hier tegen aan?
    Veel landen zullen hun defensie op orde willen brengen de komende jaren. De defensiebudgetten worden verhoogd.. Het kost tijd van budget naar besteding. Dus voor de toekomst zal het goed komen zoals je zelf aangeeft., rustig afwachten.
  15. Alex 31 mei 2023 18:48
    Heb geduld. Alleen met constante daling word je niet blij van. We zien over paar jaar wel verder. Blijf zeker positief.
  16. forum rang 4 Tonydwi 13 juni 2023 08:39
    Rheinmetall & Partners Pioneer Curb Stone Chargers in Keulen

    Door Strategic Research Institute op 12 juni 2023 08:00 uur

    Rheinmetall start, in samenwerking met de stad Keulen en TankE GmbH, aan een uitzonderlijk proefproject om een infrastructuur voor stoeprandopladers in de openbare straten van Keulen te introduceren. Het primaire doel van dit project is het integreren en evalueren van de acceptatie, stedenbouwkundige voordelen en ontwerpmogelijkheden van Rheinmetall's trottoirbandladers op twee verschillende locaties in de stad. Onlangs heeft de stad haar inzet voor dit initiatief geformaliseerd door een intentieverklaring te ondertekenen, en het proefproject zal volgens de planning in het komende zomerseizoen van start gaan.

    Door oplaadelektronica in een trottoirband op te nemen, transformeert Rheinmetall deze effectief in een "laadpaal" die de beperkingen van traditionele laadinfrastructuur overwint. Armin Papperger, CEO van Rheinmetall, is de stad Keulen dankbaar voor hun steun bij het testen van deze visionaire stoeprandladers, die naadloos opgaan in het stadslandschap en bijdragen aan de transformatie naar wijdverbreide e-mobiliteit.

    Jörn Hansen, hoofd Corporate Development van TankE GmbH, beschrijft het proefproject als een nieuwe belangrijke stap in de ontwikkeling van innovatieve e-mobiliteitsprojecten in Keulen. De stad heeft eerder mijlpalen bereikt, zoals de installatie van het eerste openbare laadstation in 2010, de aanleg van een oplaadinfrastructuur voor de eerste volledig elektrische buslijn, vooruitgang in de opslagtechnologie voor het tweede leven en de invoering van inductief opladen voor taxi's. Door samenwerking met Rheinmetall en de stad Keulen wil TankE een alternatieve methode testen voor het opladen van elektrische voertuigen in openbare straten die naadloos integreert met stedelijke esthetiek.

    De komende jaren zal Keulen, als de op drie na grootste stad van Duitsland, geconfronteerd worden met veelzijdige uitdagingen in verband met klimaatverandering, mobiliteit, bevolkingsgroei, economische transformatie en digitalisering. Wethouder van mobiliteit, Ascan Egerer, benadrukt de proactieve benadering van de stad om deze veranderingen vorm te geven en vooruitstrevende concepten te ontwikkelen om deze uitdagingen in een vroeg stadium aan te pakken. De intentieverklaring geeft aan dat de stad sterk geïnteresseerd is in het testen van innovatieve laadinfrastructuur in samenwerking met Rheinmetall en TankE GmbH.

    Laadinfrastructuur speelt een cruciale rol in de monumentale transitie naar elektromobiliteit. Het ambitieuze doel van Duitsland om tegen 2030 15 miljoen elektrische voertuigen op de weg te hebben, kan alleen worden bereikt als de laadcapaciteit gelijke tred houdt met het groeiende wagenpark van e-voertuigen. Dit vormt een uitdaging, aangezien veel mensen die geen toegang hebben tot privéparkeerplaatsen en oplaadstations, moeten overstappen op e-mobiliteit. Tegen 2030 heeft Duitsland naar schatting ongeveer een miljoen openbare laadstations nodig.

    De schaarste aan ruimte in stedelijke gebieden voor een snelle, kosteneffectieve installatie van toegankelijke openbare laadstations vormt een belangrijke hindernis. De innovatieve oplossing van Rheinmetall maakt echter op intelligente wijze gebruik van bestaande stedelijke infrastructuur, waardoor trottoirbanden effectief worden omgezet in oplaadpalen. Deze opmerkelijk robuuste en schaalbare oplossing kan in verschillende stedelijke omgevingen worden geïnstalleerd zonder dat dit ten koste gaat van de laadprestaties. Ascan Egerer benadrukt de unieke voordelen en kansen die deze oplossing biedt bij het vormgeven van de mobiliteitsrevolutie.

    Voorafgaand aan de implementatie in het proefproject onderwierp Rheinmetall het systeem aan strenge tests om de veiligheid te waarborgen, wat de toewijding van het bedrijf aan kwaliteit en duurzaamheid weerspiegelt. De bijdrage van Rheinmetall aan de mobiliteitsrevolutie en het creëren van een leefbaar klimaat voor toekomstige generaties is van het allergrootste belang.

    TankE GmbH, een dochteronderneming van RheinEnergie AG, is gespecialiseerd in het plannen, bouwen en exploiteren van laadinfrastructuur. Met een markt die industriële en commerciële klanten, wagenparkbeheerders, de vastgoedsector, lokale overheden en openbare nutsbedrijven omvat, begrijpt TankE de uitdagingen waarmee gemeenten worden geconfronteerd bij het installeren van openbare laadinfrastructuur die harmonieert met stedelijke esthetiek. De expertise van Rheinmetall en TankE GmbH maakt hen tot ideale partners om de stad Keulen te ondersteunen bij het aangaan van de technische en stedenbouwkundige uitdagingen die gepaard gaan met de installatie van openbare laadinfrastructuur.
  17. forum rang 4 Tonydwi 13 juni 2023 09:04
    quote:

    Alex schreef op 31 mei 2023 18:48:

    Heb geduld. Alleen met constante daling word je niet blij van. We zien over paar jaar wel verder. Blijf zeker positief.
    Paniekverkoop is nooit goed en zeker van een goed bedrijf. zie het aandeel Lotus Bakeries op 31/05/23 was het aandeel gedaald tot €5850 van een koers van €6400 en een week later staat de koers terug al tegen de €7000. Tegen het eind van het jaar staat Rheinmetall boven de €300
  18. Bert 14 juni 2023 22:03
    Bron: Nu.nl

    De Duitse wapenfabrikant Rheinmetall verwacht de komende jaren flink meer waard te worden. De oorlog in Oekraïne zorgt voor een grote vraag naar munitie en pantservoertuigen, waardoor het bedrijf vorig jaar recordresultaten boekte. Volgens topman Armin Papperger kan de beurswaarde van Rheinmetall stijgen van 10,5 miljard euro naar 17 miljard euro.
    "Dat is op de middellange termijn realistisch voor Rheinmetall", zei Papperger in een interview met nieuwssite Redaktionsnetzwerk Deutschland. "Een groot deel van onze groei is terug te voeren op de verschrikkelijke oorlog in Oekraïne. Geen land in Europa is goed voorbereid op een situatie waarin een agressor binnenvalt. Dat hebben de regeringen begrepen en dus stijgt de vraag naar onze producten."

    De Duitse regering is een belangrijke bondgenoot van Oekraïne als het gaat om het aanbieden van militaire hulp. Zo leverde het land al wapens en munitie die waren geproduceerd door Rheinmetall.

    Bij bepaalde soorten munitie loopt de wapenfabrikant tegen de grenzen van zijn productiecapaciteit aan."We beschikken over de grootste productiecapaciteit ter wereld als het gaat om pantsermunitie. Daar zijn geen problemen. Maar het ziet er anders uit bij artilleriemunitie met een kaliber van 155 millimeter. Daarvan kunnen wij nu 450.000 stuks per jaar maken, maar alleen al Oekraïne heeft een miljoen stuks nodig."

    Papperger zei verder dat Rheinmetall ook met niet-militaire technologie wil groeien. Zo ontwikkelt het concern compressoren voor warmtepompen die minder lawaai maken.
  19. mr.Franz 14 juni 2023 22:13
    Vandaag een eerste positie ingenomen. De komende maanden zal ik deze verder uitbreiden. De vooruitzichten zijn voor de komende 5 tot 10 jaar uitstekend.
117 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.286
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.459
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.953
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.488
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.092
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.762
ageas 5.843 109.779
Agfa-Gevaert 13 1.862
Ahold 3.536 73.983
Air France - KLM 1.024 34.348
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.774
Alfen 12 16.546
Allfunds Group 3 1.217
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 337
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.767
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.368
AMG 965 125.871
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.522
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.162
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 316
Arcadis 251 8.623
Arcelor Mittal 2.024 318.668
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 267
arGEN-X 15 9.113
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.283
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.704
ASML 1.762 77.058
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.673
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 06 mei

    1. China inkoopmanagersindex diensten april
    2. PostNL Q1-cijfers
    3. Siemens Healthineers Q1-cijfers
    4. TKH Q1-cijfers
    5. Dui inkoopmanagersindex diensten april (def)
    6. EU inkoopmanagersindex diensten april (def) 52,9
    7. VK inkoopmanagersindex diensten april (def)
    8. EU producentenprijzen maart
    9. Tyson Foods Q1-cijfers
  2. 07 mei

    1. Japan inkoopmanagersindex diensten april
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht