Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Rusland

63.826 Posts
Pagina: «« 1 ... 2128 2129 2130 2131 2132 ... 3192 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 luchtschip 2 mei 2023 20:10
    quote:

    Frilo schreef op 2 mei 2023 19:33:

    [...]

    Realiteit ?
    Leg eens uit wat je nu weer hebt gedroomd .
    Heeft hij toch uitgelegd

    Deze man

    foto
    pbs.twimg.com/media/FvIf3VrWcAENb9w?f...

    zit in zak en as, vanwege de realiteit dat zijn 3 daagse oorlog al meer dan 400 dagen duurt en hij geen vooruitgang maar wel achteruitgang heeft geboekt
  2. forum rang 10 luchtschip 2 mei 2023 20:22
    Ukraine's Defence Intelligence ( inlichtingendienst ) :

    Russia must be cut off from Crimea

    Andrii Cherniak, a representative of Ukraine’s Defence Intelligence, believes that Russia should be cut off from Crimea so that it can finally make a "goodwill gesture" regarding the peninsula.

    Source: Cherniak in a comment to the ArmyInform outlet

    Quote: "Of course, the enemy needs to be cut off from Crimea – [we have to] make sure that Russia cannot use the temporarily occupied peninsula for military purposes and, ultimately, will make the so-called Crimean goodwill gesture [surrender of the peninsula – ed.]. Achieving this goal may indeed be the key to a fair peace."

    Details: Cherniak has said that Ukraine does not stop taking appropriate measures, as evidenced, in particular, by the recent events on the peninsula.

    Quote: "Kilometre-long traffic jams on the illegally built bridge from Kerch to Russia are the right reaction. The Defence Intelligence of Ukraine strongly recommends leaving occupied Crimea while this option is still available. Ukraine is coming back and will come back to Crimea."

    Background:
    The phrase "goodwill gesture" became popular after Russia surrendered Zmiinyi (Snake) Island in June 2022. At that time, the Russian authorities stated that they had "completed their tasks on the island" and withdrawn the garrison that was deployed there, supposedly "as a goodwill gesture".

    www.pravda.com.ua/eng/news/2023/05/2/...
  3. mjmj 2 mei 2023 20:41
    Aan de grens tussen Rusland en China liggen een paar gebieden waar China aanspraak op maakt. Dus wie weet heeft Xi wel aan Poetin gemeld dat er voor steun ook iets moet worden ingeleverd: deze gebieden.
  4. forum rang 4 DWB Happy 2 mei 2023 21:41
    In het westen van Rusland is dinsdagavond vermoedelijk als gevolg van sabotage een goederentrein ontspoord.
    Het gaat om ongeveer twintig wagons. Gouverneur Alexander Bogomas van de West-Russische grensregio Brjansk meldt dat een explosief de oorzaak was.

    Voor zover bekend zijn er geen gewonden. De Russische spoorbeheerder meldt dat de ontsporing het gevolg is van 'ongeoorloofde inmenging', zonder verdere details te noemen. Ook maandag ontspoorde in Brjansk een goederentrein na een explosie. Toen ging het om zeven wagons. De regio Brjansk grenst aan zowel Oekraïne als Belarus.
  5. forum rang 4 DWB Happy 2 mei 2023 21:46
    De Europese Unie wil meer dan 500 miljoen euro opzij zetten om haar munitieproductie te verhogen om Oekraïne te helpen en de voorraden van EU-lidstaten aan te vullen.

    Volgens een plan dat woensdag door de Europese Commissie wordt gepresenteerd, zal de EU subsidies gaan geven aan Europese wapenfabrikanten voor investeringen die de productie van munitie en raketten verhogen.

    ,,Als het op defensie aankomt, moet onze industrie nu overschakelen op een economie in oorlogsmodus", zei Thierry Breton, de EU-Commissaris voor de interne markt. Het plan moet nog wel worden goedgekeurd door de EU-regeringen en het Europees Parlement.

    De regeling is het derde onderdeel van een bredere EU-inspanning om meer munitie en wapens naar Oekraïne te krijgen, met name 155 millimeter artilleriegranaten, waar Kyiv voor pleit, aangezien de strijd tegen de Russische invasie een uitputtingsoorlog is geworden.

    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Mijn inziens,
    Munitie tekort zal nu snel opgelost zijn als de Europese industrie overschakelen op een economie in oorlogsmodus.
    Als alleen de Duitse VW groep al 34.000 auto's per dag kan produceren, dan moet de productie van grote aantallen munitie peanuts zijn door de Europese industrie.....
  6. forum rang 5 seance 2 mei 2023 22:55
    quote:

    mjmj schreef op 2 mei 2023 20:41:

    Aan de grens tussen Rusland en China liggen een paar gebieden waar China aanspraak op maakt. Dus wie weet heeft Xi wel aan Poetin gemeld dat er voor steun ook iets moet worden ingeleverd: deze gebieden.
    goed gezien. een aap hoef je niet te leren klimmen.
  7. forum rang 4 Blik dekkende afbijt 3 mei 2023 00:06
    Ik heb een vraag voor meneer luchtschip:

    Hoe kan het dat er maar iets meer dan 300 jets en iets minder dan 300 helikopters vernietigd zijn als Rusland 554 helikopters heeft en 1511 jets?
    Zijn er veel in reparatie of worden die niet ingezet?
    nos.nl/collectie/13888/artikel/241870...
  8. forum rang 5 Mdv 3 mei 2023 00:41
    Poetin mag videobellen, anders dreigt arrestatie in Zuid-Afrika 

    Zuid-Afrika heeft Moskou gewaarschuwd dat het genoodzaakt zal zijn Vladimir Poetin te arresteren als hij besluit lijfelijk aanwezig te zijn bij een conferentie van de BRICS-landen, die in augustus in Durban gehouden zal worden. Dit vanwege het arrestatiebevel tegen de Russische president dat door het Internationaal Strafhof (ICC) in Den Haag werd uitgevaardigd. 

    “We hebben niet de keuze om Poetin niet te arresteren”, liet een woordvoerder van de regering weten. “Als hij komt moeten we hem arresteren”. 

    Vorige week benoemde de Zuid-Afrkaanse president Cyril Ramaphosa een speciale commissie onder leiding van vicepresident David Mabuza om het arrestatiebevel te bestuderen. De commissie zou nu geconcludeerd hebben dat er geen mogelijkheden gevonden zijn om Poetin toe te staan de conferentie bij te wonen. “De enige optie die we hebben is dat hij de top virtueel via Teams of Zoom bijwoont vanuit Moskou”.

    Ramaphosa had in eerste instantie na de uitvaardiging van het arrestatiebevel laten weten dat Zuid-Afrika zich uit het Statuut van Rome, waar het Internationaal Strafhof onder valt, terug zou trekken. Later trok hij die woorden in.  

    Pretoria onderhandelt momenteel met het Kremlin om Poetin te bewegen alleen virtueel aan de conferentie deel te nemen. Het Kremlin liet weten dat er nog geen beslissing is genomen of Poetin naar Durban af zal reizen. 

    Het Internationaal Strafhof vaardigde in maart een arrestatiebevel uit tegen de Poetin en Maria Lvova-Belova, de Russische kinderombudsvrouw. Ze worden ervan beschuldigd Oekraïense kinderen naar Rusland ontvoerd te hebben.
     
    Binnenkort de BICS....
  9. forum rang 4 DWB Happy 3 mei 2023 03:56
    quote:

    Blik dekkende afbijt schreef op 3 mei 2023 00:06:

    Ik heb een vraag voor meneer luchtschip:

    Hoe kan het dat er maar iets meer dan 300 jets en iets minder dan 300 helikopters vernietigd zijn als Rusland 554 helikopters heeft en 1511 jets?
    Zijn er veel in reparatie of worden die niet ingezet?
    nos.nl/collectie/13888/artikel/241870...

    Als je naar onder scrolt op de plaatjes zie je dat er bij de helicopters X10 , en bij de gevechtsvliegtuigen x50 staat, misschien moet je eens een cursus begrijpend lezen gaan volgen ipv dat je hier steeds van die vreemde idiote vragen stelt waarmee je dit forum vervuild.
    Verder heb ik ondekt dat je lijdt aan een persoonlijkheidsstoornis!

    ALIAS VERANDERINGEN

    25 april 2023 Blik dekkende afbijt
    18 april 2023 Tube luchtlijm
    11 februari 2023 Tube lazervet
    27 december 2022 Vraagraakvooreenknaak
    17 december 2022 Ridder1980
  10. [verwijderd] 3 mei 2023 05:32
    Russische defensieminister wil hogere productie precisiewapens

    MOSKOU (ANP/RTR) - De Russische minister van Defensie Sergej Sjojgoe wil dat de productie van precisiewapens in Rusland wordt verdubbeld. Daarmee moet worden voldaan aan de vraag naar wapens door de Russische inval in Oekraïne. Hij zegt dat de eerste stappen zijn gezet om dit voor elkaar te krijgen.

    Sjojgoe zegt dat er voor 2023 voldoende wapens zijn om de strijd in Oekraïne vol te houden. Precisiewapens zijn raketten die over lange afstand nauwkeurig een doel kunnen raken.

    De minister zei dat meerdere Oekraïense wapendepots zijn verwoest. Daar zouden veel wapens hebben gelegen die waren geleverd door westerse partners van Oekraïne.
  11. forum rang 5 Mdv 3 mei 2023 07:30
    In een brandstofopslagplaats in het zuidwesten van Rusland is afgelopen nacht brand uitgebroken. Het depot bevindt zich in Volna, een dorp vlakbij de Krimbrug. Die verbindt het Russische vasteland met het in 2014 geannexeerde schiereiland en is een belangrijke verkeersader voor Poetins strijdkrachten.

    ,,De brand is geclassificeerd als eentje met de hoogste moeilijkheidsgraad", meldde gouverneur Veniamin Kondratyev van de regio Krasnodar aan de overkant van de Zee van Azov op Telegram. Er vielen volgens hem geen slachtoffers.

    In video's op Russische sociale media zijn vlammen en zwarte rook te zien bij grote grote opslagtanks met in het rood de waarschuwing 'ontvlambaar. Persbureau Reuters kon de brandmelding en de video's niet onafhankelijk verifiëren.

    Het incident volgt vier dagen na de brand in een brandstofdepot in de haven van Sebastopol, de basis van de Russische Zwarte Zeevloot. Daarbij werden volgens de Oekraïense militaire inlichtingendienst tien brandstoftanks verwoest. Oekraïne heeft de verantwoordelijkheid voor de droneaanval niet opgeëist, maar een legerwoordvoerder zei zondag dat het ondermijnen van de Russische logistiek deel uitmaakt van de voorbereidingen voor het geplande tegenoffensief.
  12. forum rang 4 DWB Happy 3 mei 2023 07:33
    6:47 AM · May 3, 2023

    An oil depot is on fire in the #Krasnodar Territory, #Russia

    It is reported that the drone flew into a tanker with oil products in the port of Taman. This is another place where the Black Sea Fleet refueled.

    The local governor said the fire was given the highest level of severity.

    twitter.com/nexta_tv/status/165362232...

    How the oil depot in Taman burns.
    This is how it looks from Ukraine’s Kerch

    twitter.com/TreasChest/status/1653622...
  13. forum rang 4 Sirlander 3 mei 2023 07:39
    Ik heb zo de indruk dat de machine in gang komt de laatste dagen.
    - China en Zuid-Afrika die zich voorzichtig aan het terug trekken zijn
    - Meer en meer sabotages op Russisch grondgebied (waarschijnlijk met als enige doel de toevoer van de Russen af te snijden)
    - Russen die zich aan het ingraven zijn, sitting ducks...
    - Air defense Oekraïne die op punt staat

    De eeuwige vraag is wat gaat Rusland doen. Daar kunnen we alleen maar hopen dat er iemand Poetin van de troon kan stoten, volgens mij de enige redelijke manier om eruit te komen.
  14. forum rang 4 DWB Happy 3 mei 2023 07:45
    quote:

    Sirlander schreef op 3 mei 2023 07:39:

    Ik heb zo de indruk dat de machine in gang komt de laatste dagen.
    - China en Zuid-Afrika die zich voorzichtig aan het terug trekken zijn
    - Meer en meer sabotages op Russisch grondgebied (waarschijnlijk met als enige doel de toevoer van de Russen af te snijden)
    - Russen die zich aan het ingraven zijn, sitting ducks...
    - Air defense Oekraïne die op punt staat

    De eeuwige vraag is wat gaat Rusland doen. Daar kunnen we alleen maar hopen dat er iemand Poetin van de troon kan stoten, volgens mij de enige redelijke manier om eruit te komen.
    Hopelijk vliegt hij naar zuid Afrika, is misschien ook wat hij het beste kan doen om deze oorlog te kunnen overleven:)
  15. forum rang 7 plusmin 3 mei 2023 08:13
    quote:

    DWB Happy schreef op 3 mei 2023 07:45:

    [...]

    Hopelijk vliegt hij naar zuid Afrika, is misschien ook wat hij het beste kan doen om deze oorlog te kunnen overleven:)
    Die angsthaas stapt écht niet in een vliegtuig, zelfs niet voor een binnenlandse vlucht.
  16. forum rang 7 plusmin 3 mei 2023 08:29
    quote:

    josti5 schreef op 2 mei 2023 16:09:

    [...]

    Als ik een mening zou willen geven over de realiteit in Bachmut, dan doe ik dat zelf wel - heb ik jou niet voor nodig.
    Jij ziet de realiteit nog niet eens als het op de stoep staat en aanbelt,
    komt voornamelijk door de 'bronnen' van je nieuwsgaring als gevolg van conflicterende belangen in een terroristisch regime (russia).

    De simpele 'realiteit in Bachmut' is niets anders dan dat de hele stad tot puin is gemaakt door een roedel misdadigers in een soeverein land. Mocht wagner de stad wel geheel innemen dan gaan ze groots de victorie kraaien op een berg puin, de 20.000 dode 'strijders' heeft niemand het meer over, want dat mag niet.
  17. forum rang 5 Mdv 3 mei 2023 09:17
    quote:

    DWB Happy schreef op 3 mei 2023 07:45:

    [...]

    Hopelijk vliegt hij naar zuid Afrika, is misschien ook wat hij het beste kan doen om deze oorlog te kunnen overleven:)
    Robbeneiland is een uitermate geschikt vakantieverblijf voor hem....
  18. forum rang 8 Freemoneyforever 3 mei 2023 09:20
    quote:

    DWB Happy schreef op 3 mei 2023 07:33:

    6:47 AM · May 3, 2023

    An oil depot is on fire in the #Krasnodar Territory, #Russia

    It is reported that the drone flew into a tanker with oil products in the port of Taman. This is another place where the Black Sea Fleet refueled.
    Overigens lijken de meeste brandstoftanks nog intact:
    i.guim.co.uk/img/media/c95aaed886c89a...
63.826 Posts
Pagina: «« 1 ... 2128 2129 2130 2131 2132 ... 3192 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.842
AB InBev 2 5.291
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.530
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.969
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.544
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.146
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.763
ageas 5.843 109.779
Agfa-Gevaert 13 1.864
Ahold 3.536 74.001
Air France - KLM 1.024 34.363
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.774
Alfen 12 16.614
Allfunds Group 3 1.223
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 339
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.767
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.403
AMG 965 126.172
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.524
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.173
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 321
Arcadis 251 8.626
Arcelor Mittal 2.024 318.704
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 267
arGEN-X 15 9.143
Aroundtown SA 1 179
Arrowhead Research 5 9.284
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.729
ASML 1.762 77.182
ASR Nederland 18 4.128
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.694
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 09 mei

    1. China handelsbalans april
    2. Argenx Q1-cijfers
    3. Hemelvaartsdag, Euronext Amsterdam regulier open
    4. Philips €0,85 ex-dividend
    5. DSM-Firmenich €2,50 ex-dividend
    6. Allfunds €0,0935 ex-dividend
    7. Coca-Cola EP €0,74 ex-dividend
    8. TKH €1,70 ex-dividend
    9. Bank of England - rentebesluit Onveranderd (5,25%)
    10. VS steunaanvragen - wekelijks
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht