Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

EBUSCO HOLDING NL0015000CZ2

Laatste koers (eur)

2,850
  • Verschill

    +0,060 +2,15%
  • Volume

    70.696 Gem. (3M) 337,4K
  • Bied

    2,850  
  • Laat

    2,866  
+ Toevoegen aan watchlist

Ebusco 2023, It giet oan.

8.137 Posts
Pagina: «« 1 ... 120 121 122 123 124 ... 407 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Anoniempje 17 mei 2023 18:58
    De notulen van de vergadering van 25 mei 2022 zijn vorige jaar pas op 10 augustus vrijgegeven.

    Met een beetje pech kunnen we dus tweeënhalve maand wachten voordat we meer weten.
    In de tussentijd zal het wel doodstil blijven vanuit Ebusco.
  2. forum rang 6 Ruval 17 mei 2023 19:34
    quote:

    Anoniempje schreef op 17 mei 2023 18:58:

    De notulen van de vergadering van 25 mei 2022 zijn vorige jaar pas op 10 augustus vrijgegeven.

    Met een beetje pech kunnen we dus tweeënhalve maand wachten voordat we meer weten.
    In de tussentijd zal het wel doodstil blijven vanuit Ebusco.
    In de notulen van vorig jaar stond dat ze hoopten in 2022 de eerste orders uit VS en Australië te mogen noteren…. Tja
  3. pipsi 17 mei 2023 19:50
    Ingestorte beurskoers of niet: Ebusco blaakt nog van zelfvertrouwen op aandeelhoudersvergadering

    DEURNE - Zorgen kwellen beleggers in Ebusco. Maar op het zelfvertrouwen van de Deurnese bussenfabrikant heeft de ingestorte beurskoers geen vat, zo bleek op de aandeelhoudersvergadering.
    Peter Scholtes 17-05-23, 18:00 Bron: ED
    Alsof de duvel ermee speelt: op de dag waarop de aandeelhouders van Ebusco bijeenkomen, zien ze hun belegging minder waard worden dan ooit. De beurskoers tikt een nieuw dieptepunt aan van 7,73 euro.
    Geen feest voor beleggers

    Het is nog allesbehalve een feest voor beleggers die investeren in het avontuur van het jonge bedrijf dat met zijn elektrische bussen de wereld wil gaan veroveren. Ebusco ging in oktober 2021 naar de Amsterdamse effectenbeurs voor een prijs van 23 euro per aandeel. ,,Als een bedrijf 75 procent van zijn beurswaarde verliest, is er wat aan de hand. We kijken met zorgen naar Ebusco”, verwoordt André Jorna van de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) het gevoel onder de kleine aandeelhouders die hij vertegenwoordigt.

    De torenhoge ambities ten tijde van de beursgang hebben zich tegen het bedrijf gekeerd. Ebusco wil op termijn 3000 bussen per jaar produceren. Vorig jaar leverde het 261 bussen af. Onderdelentekorten zorgden voor vertraging. De productieproblemen leidden tot een flink verlies.

    Twijfel over toekomst

    De twijfel bij beleggers zit in het toekomstperspectief. Kan Ebusco snel genoeg de productiecapaciteit verhogen? Hoe lang heeft het nog een voorsprong op de concurrentie met zijn lichtgewicht 3.0 bus van composiet materialen? Concurrent VDL heeft immers ook al zo’n voertuig ontwikkeld, weten beleggers.

    Ebusco-topman Peter Bijvelds heeft een actueel antwoord, want hij kent de recent geregistreerde gegevens van de nieuwe VDL-bus: die heeft een leeggewicht van circa 13.000 kilo. Ebusco zet daar zo’n 10.000 kilo tegenover. Hoe lichter de bus is, hoe lager het energieverbruik. ,,We lopen nog steeds voor", concludeert Bijvelds.

    Hij zegt ook dat de twee eerste 3.0 bussen die in München rijden qua prestaties de verwachtingen overtreffen. ,,Verkopen van de 3.0 heeft niet de hoogste prioriteit. Dat gaat extreem goed. De bus volledig kunnen afbouwen is de grootste uitdaging.”
    Bussen completeren

    Als gevolg van de onderdelentekorten heeft Ebusco twee productielijnen opgeofferd voor het completeren van bussen die onderdelen missen. Rond de zomer zou dat klaar moeten zijn en zouden ook op deze lijnen weer voluit bussen kunnen worden gebouwd.

    Dat is nodig om de productie in Deurne te kunnen verdubbelen van 250 naar 500 per jaar. In de loop van 2024 zou een tweede fabriek in het Franse Rouen met een vergelijkbare capaciteit volop moeten draaien. Ebusco is daarnaast in vergevorderde onderhandelingen met een Europese productiepartner die bijspringt in de assemblage. De eerste proefbus van de partner moet voor de zomer van de band rollen.

    Zo ligt Ebusco nog steeds op koers, houdt ook voorzitter Derk Haank van de raad van commissarissen de aandeelhouders voor. ,,Een voorsprong op de concurrentie en steeds meer tevreden klanten zijn een basis om te zorgen voor tevreden aandeelhouders.”

    www.gelderlander.nl/brabant/ingestort...
  4. Anoniempje 17 mei 2023 19:51
    quote:

    Ruval schreef op 17 mei 2023 19:34:

    [...]
    In de notulen van vorig jaar stond dat ze hoopten in 2022 de eerste orders uit VS en Australië te mogen noteren…. Tja
    Hopen ja. Dat doen we met z'n allen al weken lang.
    Intussen zakken we iedere dag zonder nieuws 1-2% dieper in het rood.
    Dus nog 2 maanden geen goed nieuws en we zijn weer 50% gezakt. Dan zitten we dus onder de 5 euro.
  5. forum rang 4 Lang 17 mei 2023 20:18
    quote:

    pipsi schreef op 17 mei 2023 19:54:

    '’Bussenbouwer Ebusco moet iemand zoeken met verstand van productie’'

    Kan het artikel niet lezen, is een betalend artikel in De Telegraaf.

    www.telegraaf.nl/financieel/107193681...
    Bussenbouwer Ebusco moet iemand zoeken met verstand van productie’
    Door GERT VAN HARSKAMP

    2 uur geleden
    in FINANCIEEL

    DEURNE - Investeerder Teslin heeft op de aandeelhoudersvergadering van Ebusco de raad van commissarissen (rvc) opgeroepen om op zoek te gaan naar een commissaris met kennis van operationele zaken en het productieproces. Teslin, met een belang van 5,11% één van de grootste aandeelhouders in de Deurnese elektrische bussenbouwer, noemt de resultaten van het bedrijf tot nu toe ronduit teleurstellend.

    Ceo Peter Bijvelds van Ebusco ziet na toeleveringsproblemen de productie eindelijk groeien.
    Ceo Peter Bijvelds van Ebusco ziet na toeleveringsproblemen de productie eindelijk groeien.? ANP/HH
    De rvc is uitgebreid van vijf naar zes personen. Op de aandeelhoudersvergadering woensdag is de Belgische Saskia Schatteman, voormalig ceo van de Var die de reclame regelt voor de Vlaamse publieke omroep Var en commissaris bij het Belgische openbaar vervoerbedrijf Lijn 1, gekozen tot commissaris. Volgend jaar komt er weer een plek vrij, omdat dan de 75-jarige Roelf de Boer afscheid neemt en wil genieten van zijn pensioen.

    Dringende oproep
    Investeerder Teslin deed een dringende oproep aan de rvc om als vervanger van De Boer iemand te zoeken die verstand heeft van hoe de productie opgeschaald kan worden. De productie moet zo snel mogelijk worden verhoogd om winst te kunnen genereren. Ebusco wil zo snel mogelijk naar drieduizend elektrische bussen per jaar. Het bedrijf zit nu nog niet aan de bouw van twee bussen per dag.

    Zowel aandeelhouders als de raad van bestuur zijn erg ontevreden over de resultaten over afgelopen jaar. De Deurnese bussenbouwer kan er echter niet omheen dat het concern slechter presteert dan andere partijen. De omzet mag van 2021 op 2022 wel meer dan verviervoudigd zijn van €24,3 miljoen naar €111,6 miljoen, maar de operationele winstmarges zijn afgenomen, het brutoresultaat (ebitda) verslechterde zes ton tot €34,8 miljoen negatief en het nettoverlies nam toe.

    BEKIJK OOK:

    Beleggers straffen Ebusco af, analisten verdeeld over bouwer stekkerbussen
    Koersverlies
    Op de beurs doet Ebusco het zo mogelijk nog slechter. De aandelenkoers is gezakt van €23,20 bij de beursgang in oktober 2021 naar nog geen €7,80 woensdagmiddag. „Als je bijna 75% beurskoers verliest, dan is er wat aan de hand”, zei André Jorna van de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) tegen ceo en oprichter Peter Bijvelds. „Verhoog de productieomvang, maar ik vraag de rvc of er iemand is die Bijvelds kan afremmen met zijn ambitie. Als ik hoor dat hij uit wil breiden in de Verenigde Staten, terwijl er hier nog zoveel moet gebeuren.”

    Net als overige aandeelhouders op de jaarvergadering maakt VEB zich grote zorgen over hoe Ebusco operationeel functioneert. Volgens Jorna kan Ebusco zich beter richten op het in orde brengen van de productieprocessen in de bestaande fabrieken, en voor de Amerikaanse markt samenwerking zoeken met bijvoorbeeld Paccard, het moederbedrijf van Daf.

    BEKIJK OOK:

    Bussenbouwer Ebusco zoekt groei in de VS
    Uit de bocht vliegen
    Voorzitter Derk Haank kaatst terug dat de rvc Bijvelds niet zomaar kan afremmen, maar hooguit ’kan zorgen dat hij niet uit de bocht vliegt’. „Maar er worden hier echt wonderen verricht, we zijn er alleen nog niet.”

    Ook Bijvelds wijt de productieproblemen vooral aan problemen in de toelevering. Daardoor konden veel bussen niet op tijd geleverd worden. „Bussen staan op de parkeerplaats die voor 96% afgebouwd zijn, maar dan missen ze net een ledbalk voor de bestemmingen. Dan kun je ze niet afleveren.”

    BEKIJK OOK:

    Opmars elektrische bus en vrachtwagen: ’gigantische uitdaging’
    Een belangrijke reden dat Ebusco meer problemen heeft dan veel andere partijen bij toelevering, is omdat de Deurnese bussenbouwer simpelweg nog een relatief kleine partij is. Productieverhoging is daarom ook essentieel, want daarmee creëert het bedrijf inkoopmacht tegenover toeleveranciers. Bijvelds stelde tijdens de aandeelhoudersvergadering dan ook dat hij blij is dat de toelevering nu al snel verbetert.

    BEKIJK OOK:

    Ebusco schroeft winstdoel terug na omzetspurt
  6. Waardezoeker 1<>3 jaar 17 mei 2023 20:23
    quote:

    pipsi schreef op 17 mei 2023 19:54:

    '’Bussenbouwer Ebusco moet iemand zoeken met verstand van productie’'

    Kan het artikel niet lezen, is een betalend artikel in De Telegraaf.

    www.telegraaf.nl/financieel/107193681...
    Goed dat dit op een ava dan toch ter sprake komt. Het artikel geeft ook aan dat het probleem van productieopschaling genoegzaam wordt onderkent. Zowel rvc als bestuur erkennen dat resultaten op dit punt nu zwaar tegenvallen. Collega investeerders: dit gaat echt allemaal goedkopen is mijn stellige overtuiging. Er is slechts een grote bepalende factor: tijd! Voor hen die geen geduld hebben….verkopen en verlies nemen of wegblijven. En tegelijkertijd, mocht eind dit jaar goed nieuws komen uit én Deurne en Frankrijk, zit de verwachting weer goed richting toekomst en loopt de positieve verwachtingspremie weer in de koers. Dan kan het snel gaan hoor. Die premie is er nu op dit momenteel uit…en meer dan dat. Mijn overtuiging dus nog steeds ondergewaardeerd.
  7. forum rang 5 Drs P. 17 mei 2023 20:38
    quote:

    pipsi schreef op 17 mei 2023 19:50:

    Ingestorte beurskoers of niet: Ebusco blaakt nog van zelfvertrouwen op aandeelhoudersvergadering

    DEURNE - Zorgen kwellen beleggers in Ebusco. Maar op het zelfvertrouwen van de Deurnese bussenfabrikant heeft de ingestorte beurskoers geen vat, zo bleek op de aandeelhoudersvergadering.
    Peter Scholtes 17-05-23, 18:00 Bron: ED
    Alsof de duvel ermee speelt: op de dag waarop de aandeelhouders van Ebusco bijeenkomen, zien ze hun belegging minder waard worden dan ooit. De beurskoers tikt een nieuw dieptepunt aan van 7,73 euro.
    Geen feest voor beleggers

    Het is nog allesbehalve een feest voor beleggers die investeren in het avontuur van het jonge bedrijf dat met zijn elektrische bussen de wereld wil gaan veroveren. Ebusco ging in oktober 2021 naar de Amsterdamse effectenbeurs voor een prijs van 23 euro per aandeel. ,,Als een bedrijf 75 procent van zijn beurswaarde verliest, is er wat aan de hand. We kijken met zorgen naar Ebusco”, verwoordt André Jorna van de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) het gevoel onder de kleine aandeelhouders die hij vertegenwoordigt.

    De torenhoge ambities ten tijde van de beursgang hebben zich tegen het bedrijf gekeerd. Ebusco wil op termijn 3000 bussen per jaar produceren. Vorig jaar leverde het 261 bussen af. Onderdelentekorten zorgden voor vertraging. De productieproblemen leidden tot een flink verlies.

    Twijfel over toekomst

    De twijfel bij beleggers zit in het toekomstperspectief. Kan Ebusco snel genoeg de productiecapaciteit verhogen? Hoe lang heeft het nog een voorsprong op de concurrentie met zijn lichtgewicht 3.0 bus van composiet materialen? Concurrent VDL heeft immers ook al zo’n voertuig ontwikkeld, weten beleggers.

    Ebusco-topman Peter Bijvelds heeft een actueel antwoord, want hij kent de recent geregistreerde gegevens van de nieuwe VDL-bus: die heeft een leeggewicht van circa 13.000 kilo. Ebusco zet daar zo’n 10.000 kilo tegenover. Hoe lichter de bus is, hoe lager het energieverbruik. ,,We lopen nog steeds voor", concludeert Bijvelds.

    Hij zegt ook dat de twee eerste 3.0 bussen die in München rijden qua prestaties de verwachtingen overtreffen. ,,Verkopen van de 3.0 heeft niet de hoogste prioriteit. Dat gaat extreem goed. De bus volledig kunnen afbouwen is de grootste uitdaging.”
    Bussen completeren

    Als gevolg van de onderdelentekorten heeft Ebusco twee productielijnen opgeofferd voor het completeren van bussen die onderdelen missen. Rond de zomer zou dat klaar moeten zijn en zouden ook op deze lijnen weer voluit bussen kunnen worden gebouwd.

    Dat is nodig om de productie in Deurne te kunnen verdubbelen van 250 naar 500 per jaar. In de loop van 2024 zou een tweede fabriek in het Franse Rouen met een vergelijkbare capaciteit volop moeten draaien. Ebusco is daarnaast in vergevorderde onderhandelingen met een Europese productiepartner die bijspringt in de assemblage. De eerste proefbus van de partner moet voor de zomer van de band rollen.

    Zo ligt Ebusco nog steeds op koers, houdt ook voorzitter Derk Haank van de raad van commissarissen de aandeelhouders voor. ,,Een voorsprong op de concurrentie en steeds meer tevreden klanten zijn een basis om te zorgen voor tevreden aandeelhouders.”

    www.gelderlander.nl/brabant/ingestort...
    er is duidelijk licht in de tunnel, maar we zullen geduld moeten houden en ons niet gek laten maken door ungefundeerde negatieve BS op het forum.
  8. Anoniempje 17 mei 2023 22:05
    quote:

    Blik dekkende afbijt schreef op 17 mei 2023 20:23:

    Ik kwam nog een recent nieuwsbericht tegen over Ebusco.

    playsense.nl/540939/bus-simulator-21-...
    En zelfs hier ligt Ebusco ver achter op schema. Bussen uitbrengen voor Bus Simulator '21 terwijl '22 al sinds februari uit is :-)
  9. forum rang 5 Drs P. 18 mei 2023 00:06
    Ceo Peter Bijvelds van Ebusco ziet na toeleveringsproblemen de productie eindelijk groeien.

    dit is mi. een belangrijke bevestiging van Ebusco dat zij de 2022 problemen achter zich laten en eindelijk de productie opbouw versnellen
  10. forum rang 6 Ruval 18 mei 2023 00:53
    En voor de zomer moet eerste bus van de band rollen bij een partner. Ze zijn in vergevorderde onderhandelingen. Dat is uitstekend en concreet nieuws. Kost minder en neemt groot deel van de zorg weg.
  11. forum rang 6 Ruval 18 mei 2023 00:58
    Wel bijzondere uitspraak van Peter: verkopen 3.0 gaat extreem goed….. tja
  12. hvb 18 mei 2023 02:43
    Dus vandaag hebben we feitelijk antwoorden gekregen op een aantal vragen die op dit forum vaak werden gesteld:

    - de bottleneck is de productie, en niet de verkoop.

    - er wordt gewerkt aan het opschalen van de productie, en de prognose is als volgt:
    = in Deurne kunnen vanaf de zomer 500 bussen per jaar worden gebouwd
    = in Rouen kunnen vanaf 'in de loop van 2024' 500 bussen per jaar worden gebouwd
    = door een Europese partner kunnen binnenkort ook bussen worden gebouwd, het aantal is nog onbekend en de start zal op zijn vroegst na de zomer zijn.

    Als Ebusco dit waar kan maken liggen ze redelijk op het schema waar oorspronkelijk naar werd gestreefd. De huidige koers van de aandelen lijkt dan veel te laag als de marges daarbij op peil blijven (er lijkt niets over marges of kosten te zijn gemeld).
  13. forum rang 9 objectief 18 mei 2023 08:33
    De bottleneck lijkt me vooral een kwestie van marges om het verlies zo snel mogelijk te reduceren. Ik ben het met de VEB eens, dat ze de ambities voor de V.S. moeten uitstellen.
  14. forum rang 5 Drs P. 18 mei 2023 09:10
    quote:

    objectief schreef op 18 mei 2023 08:33:

    De bottleneck lijkt me vooral een kwestie van marges om het verlies zo snel mogelijk te reduceren. Ik ben het met de VEB eens, dat ze de ambities voor de V.S. moeten uitstellen.
    de bottleneck is mi. snel de productie opschalen zodat je een hoger volume draait en dus oa. inkoopvoordelen kunt behalen om de total cost of "bill of material" te verlagen, betere capital turns kunt gaan behalen etc. Gelukkig kregen we gisteren bevestigd dat men progressie maakt met de productie uitbreiding incl. 3rd party assemblage. De verkopen van de 3.0 gaan extreem goed geeft Peter gisteren aan, dus dat is goed nieuws. Ik ben het ook eens dat nu de focus moet liggen op EU productie, dat gezegd hebbende als men met Paccar in de US kunnen samenwerken en Paccar heeft de productie capaciteit en qua IP rechten op de 3.0 kan alles dichtgespijkerd worden, dan waarom niet. Ebusco heeft fulltime een man on the ground daar die zaken kan coördineren. Mogelijk kan Paccar een aandeel verwerven in Ebusco om het voor hen aantrekkelijk te maken de US en Canada (enorme markt natuurlijk) op zich te nemen met hun productie capaciteit. Of mogelijk heel Ebusco overnemen, op deze prijs met een 100% premie een koopje kijkende naar het LT potentieel:).
  15. forum rang 6 Ruval 18 mei 2023 09:16
    quote:

    objectief schreef op 18 mei 2023 08:33:

    De bottleneck lijkt me vooral een kwestie van marges om het verlies zo snel mogelijk te reduceren. Ik ben het met de VEB eens, dat ze de ambities voor de V.S. moeten uitstellen.
    Samenwerking met assemblage partner zal leiden tot betere marges. Tenminste dat werd zo gesteld tijdens de call bij de jaarcijfers.

    Al met al volgens mij wel bevestiging dat ze goed bezig zijn. Uitspraak van voorzitter RvC “hier gebeuren wonderen” heb ik zelden gehoord. Nu wachten op bevestiging en dan moet blijken dat de koers veel te laag staat
  16. Remco9384 18 mei 2023 09:36
    Ik lees het Telegraaf verhaal toch anders. Teslin ziet onvoldoende ervaring in het managen van de productiekant en vragen om een ingreep hier. Bijvelds is in dit verhaal de eeuwig optimistische CEO die de problemen niet wil zien.
    De uitspraak dat verkopen van de 3.0 geen prioriteit heeft is ook bijzonder. Ebusco heeft de centen hard nodig om voldoende cash te houden. Want over een jaar de beurs als pinautomaat gebruiken bij een all time low koers is echt niet goed voor de aandeelhouders.
8.137 Posts
Pagina: «« 1 ... 120 121 122 123 124 ... 407 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 29 april

    1. NL producentenvertrouwen april
    2. Philips Q1-cijfers
    3. Fra BBP eerste kwartaal (voorlopig)
    4. AkzoNobel €1,54-ex-dividend
    5. Besi €2,15 ex-dividend
    6. Fugro €0,40 ex-dividend
    7. Heineken €1,04 ex-dividend
    8. Vastned €1,28 ex-dividend
    9. CTP €0,275 ex=dividend
    10. EU consumentenvertrouwen april (definitief)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht