Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Rusland

64.606 Posts
Pagina: «« 1 ... 2214 2215 2216 2217 2218 ... 3231 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 Freemoneyforever 20 mei 2023 19:17
    quote:

    luchtschip schreef op 20 mei 2023 19:09:

    Het Oekraïense leger ontkent de Russische Wagner bewering dat ze vandaag heel Bakhmut hebben veroverd.

    Plaatsvervangend minister van Defensie Hanna Maliar zei dat de "situatie in Bakhmut kritiek was", waarbij de Oekraïense troepen een verdediging handhaafden in het zuidwestelijke deel van de stad.

    twitter.com/GlasnostGone/status/16599...
    Ze hebben nog een stukje Bachmoet zoals in Gallië, a la Asterix en Obelix.

    De strips spelen zich af rond het jaar 50 v.Chr. en verhalen van een dorpje in de streek Armorica (Bretagne) in Gallië. Dit dorpje is er als enige in geslaagd de invasie door de Romeinen onder aanvoering van Julius Caesar te weerstaan met behulp van een toverdrank die de Galliërs oersterk en daardoor onoverwinnelijk maakt. De inwoners van het dorp vormen een ware nachtmerrie voor de Romeinen uit de omliggende legerplaatsen, en zijn een doorn in het oog van Julius Caesar.
    nl.wikipedia.org/wiki/Asterix
  2. forum rang 10 luchtschip 20 mei 2023 19:40
    Russisch Staats Nieuws Agentschap TASS meldde gisteren 19 Mei 2023 :

    Veiligheidsraad van Rusland --Nikolay Patrushev waarschuwde :

    Radioactieve wolk van de geëlimineerde munitie van Oekraïne drijft af naar Europa — Veiligheidsraad

    "In Polen is al een toename van de stralingsniveaus geregistreerd"

    SYKTYVKAR, 19 mei. /TASS/

    De vernietiging van munitie met verarmd uranium die door het Westen aan Oekraïne is geleverd, heeft een radioactieve wolk veroorzaakt die richting Europa drijft, zei de secretaris van de Veiligheidsraad, Nikolay Patrushev, vrijdag op een conferentie in Syktyvkar.

    Hij vestigde de aandacht op het feit dat de Amerikaanse president Joe Biden donderdag in Japan is aangekomen om de G7-top bij te wonen

    "Ook om, zoals de Amerikanen geloven, 'gemeenschappelijke democratische waarden' hoog te houden. De hoofden van westerse landen die onder druk van de VS staan, zullen ook de hulp aan Oekraïne bespreken", zei Patrushev.

    Hij merkte op dat "de Amerikanen meer dan eens in de geschiedenis op deze manier andere landen hebben 'geholpen'.

    "Ze hebben Oekraïne ook 'geholpen' door druk uit te oefenen op hun satellieten en munitie met verarmd uranium te leveren. Hun eliminatie heeft een radioactieve wolk veroorzaakt die nu richting West-Europa trekt. In Polen is al een toename van de stralingsniveaus geregistreerd", waarschuwde Patrushev. .
    .
    Bovendien, vervolgde hij, "ontwikkelen en gebruiken de VS al chemische en biologische wapens, ook in Oekraïne."

    Patroesjev herinnerde zich dat de VS in augustus 1945, zonder enige militaire noodzaak, A-bommen op Hiroshima en Nagasaki lieten vallen, wat "rampzalige gevolgen en de dood van een groot aantal burgers" veroorzaakte.

    "Ze hebben zich niet verontschuldigd! En ze zullen zich ook niet verontschuldigen voor wat ze hebben gedaan. Ze blijven de Japanners hersenspoelen om ze te laten denken dat het de Sovjet-Unie was, niet de Verenigde Staten, die kernwapens tegen hen gebruikte", zei Patrushev. vermeld. "Dat is waar het bij Amerikaanse hulp en democratie om draait!".

    tass.com/world/1620005
  3. forum rang 8 Freemoneyforever 20 mei 2023 19:53
    quote:

    BRESL01 schreef op 20 mei 2023 19:22:

    Nee heer van Harreveld uw betoog is te simpel in het vergelijk F16 ---- SU35
    Te weinig parameters meegenomen om een juist vergelijk te maken.

    frontierindia.com/f-16-vs-su-35-battl...
    Onzin

    Vertaling van het artikel door Google:

    De strijd tussen de F-16 en de Su-35 neemt toe in Oekraïne; hier zijn enkele van de sterke en zwakke punten van elk vliegtuig

    De F-16 is de jager waar Oekraïne het meest naar verlangt. De reden hiervoor is hun veelzijdigheid; piloten zouden zowel gevechtsmissies kunnen uitvoeren als de luchtverdediging kunnen versterken. Tijdens een briefing verklaarde Yuriy Ignat, de woordvoerder van de leiding van de luchtmacht van de strijdkrachten van Oekraïne, dat piloten denken dat ze de vliegtuigen binnen een paar weken onder de knie kunnen krijgen. Maar, zoals Ignat opmerkte, het besturen en landen van deze jets is één ding, terwijl vechten iets heel anders is.

    Volgens hem exploiteert Oekraïne vier typen vliegtuigen: Su-27 en MiG-29 (jagers), Su-25 en Su-24 (aanvalsvliegtuig/bommenwerper). De F-16 kan echter de functies van alle vier de vliegtuigen combineren en vervullen. Ignat merkt op dat er daardoor meer aandacht aan wordt besteed om Oekraïne te bevoorraden.

    De overdracht van multifunctionele strijders van het Westen naar de Oekraïense strijdkrachten komt in een stroomversnelling. Oekraïne heeft naar verluidt vijftig F-16-piloten opgeleid. De Poolse premier Mateusz Morawiecki verklaarde dat Polen zijn F-16 straaljagers alleen in overleg met de NAVO aan Oekraïne kan leveren.

    Maar de Amerikaanse president Joe Biden verklaarde in een interview met ABC News dat hij het idee om F-16's aan Oekraïne te leveren voorlopig afwijst.

    De nationale veiligheidsadviseur van het Witte Huis, Jake Sullivan, vertelde NBC dat Amerikaanse militaire commandanten denken dat Oekraïne tanks, APC's, infanteriegevechtsvoertuigen, artillerie en luchtafweerapparatuur aan de frontlinies nodig heeft.

    Nu ondergaan twee Oekraïense piloten een trainingsevaluatie in de Verenigde Staten om Amerikaanse gevechtsvliegtuigen, met name F-16's, te besturen. Volgens twee congresfunctionarissen en een hoge Amerikaanse functionaris worden de twee piloten beoordeeld en worden hun vaardigheden beoordeeld via simulatoren op een militaire basis in Tucson, Arizona. Een Amerikaanse defensiefunctionaris verwees naar de training als een 'vertrouwensoefening'. Het initiatief heeft tot doel de vaardigheden van de piloten te verbeteren en te bepalen hoe lang een geschikt trainingsplan zou kunnen zijn.

    Als een goed trainingsplan wordt uitgevoerd, zal het naar verwachting ongeveer 18 maanden duren, net zoveel tijd als de VS nodig zouden hebben om Oekraïne gereviseerde, oudere varianten van de jets te geven.

    Het actieve gebruik door de Russen van Su-35-jagers in Oekraïne heeft gunstige resultaten opgeleverd. F-16's en Su-35's zullen botsen als de VS de F-16-deal goedkeuren.

    De F-16 en de Su-35 zijn moderne gevechtsvliegtuigen, maar ze verschillen aanzienlijk in ontwerp, mogelijkheden en prestaties.

    De F-16, algemeen bekend als de Fighting Falcon, is een lichtgewicht, eenmotorige multirole straaljager ontworpen in de Verenigde Staten door General Dynamics (nu Lockheed Martin). Het werd voor het eerst gebruikt door de Amerikaanse luchtmacht in 1978 en is sindsdien door veel andere landen over de hele wereld gebruikt. De F-16 staat bekend om zijn behendigheid, snelheid en bereik, en hij kan een verscheidenheid aan wapens dragen, zoals raketten, bommen en raketten.

    De Su-35, algemeen bekend als de Flanker-E, is een Russische zware, tweemotorige multirole straaljager. Het werd voor het eerst gebruikt door de Russische luchtmacht en de Chinese People's Liberation Army Air Force (PLAAF).

    Wat hierboven, Bresl, ondersteunt jouw betoog....
    Uit welke zinsnede blijkt iets anders, dan de heer Van Harreveld (die terzake deskundigen citeert) betoogt in zijn artikel?


    De volgens mij meest relevante zinsneden uit het artikel van Van Harreveld:

    'Een F-16 kan dus al kunnen worden neergeschoten voordat de vlieger in de gaten heeft dat er een Su-35 aankomt. Hij zal het radarsignaal wel opmerken, maar dan is het mogelijk al te laat.'

    'Su-35 vliegers zullen echter het niet tot een 'dogfight' willen laten komen', vervolgt Wijninga, 'aangezien de F-16 wendbaarder is en dus kans heeft om te winnen. Maar de Su-35 heeft een formidabel acceleratievermogen, waardoor hij aan zo’n gevecht zou kunnen ontsnappen.'
  4. forum rang 10 luchtschip 20 mei 2023 20:33
    Een Russische soldaat vertelt hoe hij gevangen werd genomen :

    hij en zijn medesoldaten waren aan het drinken, hij wilde meer en ging zijn rantsoen inwisselen voor alcohol.

    Raakte verdwaald en werd gevangen genomen.

    Hij lijkt niet erg van streek.

    video 0:45 minuut Engels ondertiteld

    twitter.com/Gerashchenko_en/status/16...
  5. forum rang 10 luchtschip 20 mei 2023 20:38
    Proficiat aan de grote geopolitieke strateeg Poetin.

    De top China-Centraal-Azië, waarvoor China vertegenwoordigers van Kazachstan, Tadzjikistan, Kirgizië, Turkmenistan en Oezbekistan heeft uitgenodigd - maar Rusland niet heeft uitgenodigd - is een zeer belangrijk signaal.

    Hieruit blijkt dat China een nieuwe Centraal-Aziatische C5 in het leven heeft geroepen, die China zal leiden. En Rusland heeft zijn invloed verloren in de regio waar het historisch gezien veel impact had.

    foto

    twitter.com/Gerashchenko_en/status/16...
  6. forum rang 10 luchtschip 20 mei 2023 20:42
    Anton Gerashchenko, Adviseur van de Minister van Binnenlandse Zaken van Oekraïne :

    Rusland jaagt op Oekraïense kinderen in bezette gebieden om ze te ontvoeren.

    Het officiële aantal ontvoerde kinderen is 19.393 mensen (op de Rode Kruis-lijst opgesteld door de Oekraïense autoriteiten). Het werkelijke aantal is waarschijnlijk veel, veel hoger: minstens 200.000-250.000 Oekraïense kinderen, volgens verschillende schattingen. Stel je voor - dit is de grootte van een hele stad.

    Dit is een grove schending van het internationale recht en de mensenrechten. Rusland moet boeten voor zijn misdaden.

    twitter.com/Gerashchenko_en/status/16...
  7. forum rang 4 Blik dekkende afbijt 20 mei 2023 20:52
    Vraag over de oorlog :

    Stel dat het helemaal escaleert.
    Rusland straft de landen die veel steun hebben geboden aan Oekraïne.
    Hoe sterk is het leger van Polen, Frankrijk, Nederland, België, Duitsland en het verenigde Koningkrijk tegenover het Russische leger?
    (geen hulp van de VS en Canada meegerekend)
  8. forum rang 10 luchtschip 20 mei 2023 20:52
    Schade door een aanval in het door Rusland gecontroleerde Mariupol is zichtbaar in nieuwe satellietbeelden.

    Deze site ligt meer dan 70 kilometer van de frontlinie in Oekraïne.

    satelliet beeld van de schade

    pbs.twimg.com/media/FwleppYX0AAfPo_?f...

    Was er vroeger een gebouw? (Gebaseerd op Google Maps-afbeeldingen voorheen en nu )

    video 0:02 minuut

    twitter.com/osmnactej/status/16599712...

    Dit was mogelijk het doel :

    Bunker/commandopost vernietigd. Hopelijk gingen enkele senior Russische leiders mee.

    twitter.com/bradyafr/status/165996218...
  9. forum rang 10 luchtschip 20 mei 2023 21:09
    quote:

    Blik dekkende afbijt schreef op 20 mei 2023 20:52:

    Vraag over de oorlog :

    Stel dat het helemaal escaleert.
    Rusland straft de landen die veel steun hebben geboden aan Oekraïne.
    Hoe sterk is het leger van Polen, Frankrijk, Nederland, België, Duitsland en het verenigde Koningkrijk tegenover het Russische leger?
    (geen hulp van de VS en Canada meegerekend)

    Heel sterk en met name Polen, Finland, Estland, Letland en Litouwen hebben nog een paar appeltjes te schillen met Rusland vanwege Russische oorlogsmisdaden in het verleden in hun land

    Deze landen hebben sterke legers opgebouwd en de eerste de beste gelegenheid zullen ze graag gebruiken om wraak te nemen tegen Rusland
    Als het moet kunnen we de nederlaag van Rusland wel aan deze landen overlaten

    Rusland is al zodanig verzwakt dat het de kracht niet heeft om te escaleren
    Hooguit kunnen ze naar de nucleaire wapens grijpen, maar dan is het snel afgelopen met Vladimir Putin en zijn leger
  10. forum rang 10 luchtschip 20 mei 2023 21:46
    quote:

    josti5 schreef op 20 mei 2023 16:37:

    [...]

    Ja, maar niet hierom.

    Heb een leuk familiefeestje gehad: dáárom.
    Vladimir is wel blij hierom, de verovering van Bakhmut

    En wil graag een toost uitbrengen met iedereen die in zijn vreugde deelt

    Nastrovja--proost

    foto van het feestbeest Putin

    pbs.twimg.com/media/Fwk4VSAWAAA86nW?f...

    Hij heeft wel een beetje gelogen want Oekraïne heeft nog steeds een klein stuk van Bakhmut in handen
    Maar een overwinning melden was noodzakelijk om enig tegenwicht te geven aan de vele ontmoetingen van Zelensky op de G7 vandaag en morgen
  11. forum rang 10 luchtschip 20 mei 2023 21:57
    quote:

    luchtschip schreef op 20 mei 2023 20:52:

    Schade door een aanval in het door Rusland gecontroleerde Mariupol is zichtbaar in nieuwe satellietbeelden.

    Deze site ligt meer dan 70 kilometer van de frontlinie in Oekraïne.

    satelliet beeld van de schade

    pbs.twimg.com/media/FwleppYX0AAfPo_?f...

    Was er vroeger een gebouw? (Gebaseerd op Google Maps-afbeeldingen voorheen en nu )

    video 0:02 minuut

    twitter.com/osmnactej/status/16599712...

    Dit was mogelijk het doel :

    Bunker/commandopost vernietigd. Hopelijk gingen enkele senior Russische leiders mee.

    twitter.com/bradyafr/status/165996218...
    Oekraïne gebruikte naar verluidt een Storm Shadow-raket om dit grote gebouw bij de luchthaven van Mariupol te raken, waarbij meer dan 100 Russische soldaten om het leven kwamen en veel Russische militaire uitrusting werd vernietigd

    Rusland stuurt soldaten naar Mariupol en gebruikt het als een verzamelplaats om troepen te leveren aan Bakhmut.

    detail kaart gebouw bij gele speld

    pbs.twimg.com/media/FwkRP6mXgAMSrAp?f...

    twitter.com/visegrad24/status/1659876...
  12. forum rang 9 josti5 20 mei 2023 22:02
    quote:

    luchtschip schreef op 20 mei 2023 21:46:

    [...]

    (...)

    Hij heeft wel een beetje gelogen want Oekraïne heeft nog steeds een klein stuk van Bakhmut in handen
    (...)
    Welk klein stuk dan?

    www.youtube.com/watch?v=aDC1HbnemE0&a...

    www.youtube.com/watch?v=3ciBVUxh1ws&a...

    www.youtube.com/watch?v=eybImDlkpLw&a...

    www.youtube.com/watch?v=5Ov4qLlw5ww&a...

    www.youtube.com/watch?v=nrWMT-8bGzA&a...
  13. forum rang 4 De dagkoers 20 mei 2023 22:38
    quote:
    Alsjeblieft: 5 haatzaaiende pro Rusland YouTube kanalen. Bekijk maar eens een paar comments.
    Aangeboden door de man die zegt de oorlog te verafschuwen.
  14. forum rang 6 benbelegger 20 mei 2023 22:41
    Zelensky legt vinger op de zere plek bij Arabische Liga

    Een oorlogsheld die vecht tegen een Russische invasie en een massamoordenaar die met militaire steun van Moskou aan de macht wist te blijven. Beiden zaten vrijdag, tijdens een top van de Arabische Liga, in dezelfde ruimte: Vladimir Zelensky en Bashar al-Assad.
    Het moest de bijeenkomst worden waar de Syrische dictator voor het oog van de wereld, na twaalf jaar burgeroorlog, uit zijn isolement zou worden gehaald. Dat gebeurde, maar tegelijkertijd verweet de Oekraïense president tijdens een speech een deel van zijn publiek, vertegenwoordigers van 22 Arabische staten, zijn ogen te sluiten voor Russische oorlogsmisdaden.

    Zichtbaar ongenoegen
    Het leidde tot zichtbaar ongenoegen bij onder meer de Egyptische president Al-Sisi, die een warme band heeft met Moskou. De Syrische afvaardiging weigerde een koptelefoon op te zetten voor een vertaling, maar zal de Engelstalige speech van Zelensky ongetwijfeld tandenknarsend hebben meegekregen.

    Assad zit dankzij Vladimir Poetin nog steeds in het zadel. De Russische president gaf de opdracht tot nietsontziende bombardementen op Syrië, die worden gezien als een bloedige oefening voor de invasie van Oekraïne.

    Diplomatiek kunst- en vliegwerk
    Zelden is er buiten het Midden-Oosten belangstelling voor een top van de Arabische Liga, maar de komst van zowel Assad als Zelensky bracht daar verandering in. Gastheer Mohammed bin Salman probeerde zo zijn plek op het internationale toneel op te eisen. Het vergde diplomatiek kunst- en vliegwerk. Hij verwelkomde Assad voor de camera met twee kussen, maar bracht in zijn speech als eerste Zelensky ter sprake.

    In het Westen is veel kritiek op de Arabische toenadering tot Assad, die verantwoordelijk is voor de grootste en gruwelijke oorlogsmisdaden van deze eeuw. Het leek de meeste aanwezige staatshoofden nauwelijks iets te deren. Assad stond op de traditionele groepsfoto tussen Al-Sisi en Saied Kais (Tunesië) in, twee leiders die de revolutie in hun land ook de nek hebben omgedraaid, zei het met minder bloedvergieten.
    dvhn.nl/buitenland/Zelensky-legt-ving...

    In de bijlage een analyse uit het ND.
    .
  15. forum rang 10 luchtschip 20 mei 2023 22:59
  16. Jan met de pet 20 mei 2023 23:32
    quote:

    Freemoneyforever schreef op 20 mei 2023 18:29:

    Dit Russische gevechtsvliegtuig is sterker en sneller dan de F-16
    Auteur: Mark van Harreveld

    Als het Westen mogelijk ook F-16-gevechtsvliegtuigen aan Oekraïne gaat leveren, dan moeten die het opnemen tegen de snellere Russische Sukhoi Su-35. 'In een one-on-one gevecht is de Su-35 superieur tegenover de F-16, vanwege zijn langeafstandsradar en langeafstandsraketten', zegt defensie-specialist Peter Wijninga van het Den Haag Centrum voor Strategische Studies.

    De Oekraïense luchtmacht vliegt bij gebrek aan beter nog steeds met verouderde vliegtuigen van het type MiG-29 uit de Sovjettijd. Had Kiev aan het begin van de oorlog nog 120 van dit soort straaljagers, het heeft inmiddels een onbekend aantal daarvan verloren. Mede dankzij de Sukhoi Su-35 van de Russen die met zijn geleide en ongeleide langeafstandswapens superieur is aan het sterk verouderde materieel van de Oekraïense luchtmacht.

    'De vliegtuigen die de Russen gebruiken zijn de Sukhoi Su-35 en de Sukhoi Su-30, dat zijn hele moderne vliegtuigen. Met name de Sukhoi 35 is een heel capabel vliegtuig, moderner dan de F-16. Ik denk ook dat een F-16 sec niet tegen een Sukhoi is opgewassen, ook vanwege het wapenpakket dat ie met zich meedraagt. Dus dat is wel degelijk een gevaar', zegt defensiespecialist Peter Wijninga van het Den Haag Centrum voor Strategische Studies.
    Sneller dan F-16

    De Su-35 is een snel en wendbaar gevechtsvliegtuig met een zeer groot bereik, grote hoogte en zware bewapening. Cijfers over de exacte maximumsnelheid of bereik zijn niet eenduidig en lopen zelfs sterk uiteen. Heeft alles te maken met de vele modificaties die de toestellen ondergaan, hoeveel munitie of raketten ze dragen én op welke hoogte het toestel vliegt. Een SU-35 met extra brandstoftanks is bijvoorbeeld langzamer, maar heeft logischerwijs een groter bereik. Voor de Su-35 worden verschillende snelheden gegeven, de maximale snelheid is 2,25 Mach (ongeveer 2.390 km/u, 2,25 keer de snelheid van het geluid).

    ‘In een one-on-one gevecht is de Su-35 superieur tegenover de F-16’

    Peter Wijninga, defensiespecialist Den Haag Centrum voor Strategische Studies
    Superieur

    Wat als een F-16 en een Su-35 elkaar tegenkomen? 'In een one-on-one gevecht is de Su-35 superieur tegenover de F-16', zegt Wijninga. Volgens de defensiespecialist komt dat vanwege de langeafstandsradar en langeafstandsraketten waarover de Su-35 beschikt. 'Een F-16 kan dus al kunnen worden neergeschoten voordat de vlieger in de gaten heeft dat er een Su-35 aankomt. Hij zal het radarsignaal wel opmerken, maar dan is het mogelijk al te laat.'

    'Su-35 vliegers zullen echter het niet tot een 'dogfight' willen laten komen', vervolgt Wijninga, 'aangezien de F-16 wendbaarder is en dus kans heeft om te winnen. Maar de Su-35 heeft een formidabel acceleratievermogen, waardoor hij aan zo’n gevecht zou kunnen ontsnappen.'

    ‘Voor grondsteun is de F-16 meer geschikt’

    Peter Wijninga, defensiespecialist Den Haag Centrum voor Strategische Studies
    Radar

    In de regel geldt wel dat de partij die over radarvliegtuigen beschikt zoals een AWAC, de beste kaarten heeft. Volgens een defensiespecialist van The National Interest vormt de Su-35 met goed getrainde piloten en steun van grondverkeersleiders of een AWACS 'een uiterst geduchte bedreiging voor elk westers jachtvliegtuig'. 'AWACS zouden het verschil kunnen maken', zegt Wijninga, 'maar Oekraïne heeft geen AWACS en zal dat wellicht ook niet krijgen. De Russen hebben wel een soort AWACS, maar ik weet niet of die worden ingezet. Maar veel hangt voorts af van de soort missie en van de vaardigheid van de vlieger'.

    Sukhoi Su-35
    Snelheid: 2,25 Mach (ongeveer 2.390 km/u)
    Maximumhoogte: 18.000 m.
    Bereik: 3.600 km
    Gewicht: 17.000 kg

    F-16 Fighting Falcon
    Snelheid: 1,2 Mach (ongeveer 1.470 km/u)
    Maximumhoogte: 15.000 m.
    Bereik: 4.220 km
    Gewicht: 9.207 kg
    www.bnr.nl/nieuws/internationaal/1050...
    Rusland heeft slechts 128 SU35 toestellen waarvan er inmiddels ongeveer 15 stuks van zijn gesneuveld. Dan zijn er nog 25 stuks in onderhoud en niet operationeel en zijn er een stuk of 60 niet in de regio maar elders gestationeerd. Hou je 28 toestellen over. Deze wagen zich niet boven Oekraïens grondgebied de luchtverdeging is nu super dus ik vermoed dat de Fq6 zeker zinvol is qua luchtsteun voor de grondtroepen.
64.606 Posts
Pagina: «« 1 ... 2214 2215 2216 2217 2218 ... 3231 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.858
AB InBev 2 5.311
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 47.551
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 9.060
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 167
ADMA Biologics 1 33
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.882
Aedifica 2 847
Aegon 3.257 320.528
AFC Ajax 537 7.030
Affimed NV 2 5.884
ageas 5.843 109.793
Agfa-Gevaert 13 1.904
Ahold 3.536 74.066
Air France - KLM 1.024 34.423
AIRBUS 1 2
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.779
Alfen 13 17.612
Allfunds Group 3 1.242
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.248
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 345
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.779
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.822 240.632
AMG 965 126.951
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.527
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 384
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.230
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 322
Arcadis 251 8.631
Arcelor Mittal 2.025 318.842
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 272
arGEN-X 15 9.211
Aroundtown SA 1 190
Arrowhead Research 5 9.334
Ascencio 1 21
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.804
ASML 1.762 78.274
ASR Nederland 18 4.183
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 348
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.831
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.701

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 06 juni

    1. Fabrieksorders april (Dui)
    2. Besi beleggersdag
    3. Detailhandelsverkopen april (EU)
    4. Fastned jaarvergadering
    5. Europese Centrale Bank (ECB) rentebesluit volitaliteit verwacht
    6. Steunaanvragen - wekelijks (VS)
    7. Handelsbalans april (VS)
    8. ECB rentebesluit: toelichting Lagarde
  2. 07 juni

    1. Handelsbalans mei (Chi)
    2. Consumptie huishoudens april (NL)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht