Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

Gaussin FR0013495298

Laatste koers (eur)

0,236
  • Verschill

    0,000 0,00%
  • Volume

    10.940 Gem. (3M) 142,3K
  • Bied

    0,237  
  • Laat

    0,242  
+ Toevoegen aan watchlist

Gaussin 2023

135 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 7 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. symbol 19 april 2023 11:17
    GAUSSIN (ALGAU - FR0013495298), leider in schoon en slim goederenvervoer, kondigt de oprichting aan van een joint venture met de Japanse groep MACNICA Inc. die zich toelegt op autonome en emissievrije mobiliteit voor het vervoer van personen en goederen. Deze joint venture, voor 51% eigendom van GAUSSIN en voor 49% van MACNICA Inc., zal de activa overnemen van NAVYA, de Franse leider gespecialiseerd in de levering van autonome mobiliteitssystemen, in overeenstemming met de beslissing van de handelsrechtbank van Lyon die dinsdag is uitgevaardigd 18 april 2023. De nieuwe joint venture, gevestigd in Frankrijk, zal worden voorgezeten door Christophe Gaussin, CEO van GAUSSIN, terwijl Jean-Claude Bailly, tot dan toe Executive Vice-President van GAUSSIN, de CEO zal zijn. De joint venture zal gezamenlijk worden beheerd door GAUSSIN en MACNICA, met een gelijke vertegenwoordiging in de raad van bestuur. Deze overname bespaart 143 banen in Frankrijk en 6 in Singapore, ofwel 70% van het huidige personeelsbestand van NAVYA. Bovendien zullen er herindelingsvoorstellen worden gedaan aan andere werknemers om de productievestiging van GAUSSIN in Saint-Vallier (71) te integreren, als onderdeel van haar aanwervingsplan.
  2. [verwijderd] 20 april 2023 12:25
    www.usine-digitale.fr/article/navya-e...

    Vertaald met google translate.

    Navya wordt overgenomen door Gaussin en Macnica, die afhankelijk zijn van logistiek om het bedrijf om te draaien

    Navya, de Franse ster van het autonoom rijden, wordt sinds februari onder curatele gesteld en wordt voor 1,4 miljoen euro verkocht aan het Frans-Japanse duo Gaussin en Macnica. Ze zijn van plan hem dankzij logistiek de helling op te krijgen.

    Het verhaal van de Franse nugget Navya gaat in andere handen verder. Op 18 april 2023 heeft de handelsrechtbank van Lyon een beslissing genomen over het lot van de Franse specialist in autonome shuttles, die sinds februari onder curatele staat omdat hij niet langer in staat was om aan zijn geldbehoeften en schulden te voldoen.

    70% van de medewerkers behouden
    Hij koos voor het aanbod van het Franse Gaussin, fabrikant van autonome elektrische of waterstofvoertuigen voor het vervoer van goederen op gesloten terreinen, die via een joint venture verbonden is met de Japanse halfgeleiderspeler Macnica. Deze laatste, die zich toelegt op zelfrijdende mobiliteit, zal gevestigd zijn in Frankrijk en voor 51% eigendom zijn van Gaussin en voor 49% van Macnica.

    De nieuwe entiteit moet Navya overnemen voor 1,4 miljoen euro en 143 van de 200 werknemers van het bedrijf behouden, ofwel 70% van het personeelsbestand. De juridische instantie was van mening dat het voorstel van Gaussin de voorkeur had boven de andere op het criterium van "duurzaamheid van de activiteit", dankzij "financiering van de activiteit voor een bedrag van 25 miljoen euro voor de komende drie jaar, waarvan 15 miljoen al veiliggesteld".

    Autonoom transport van goederen om de helling te beklimmen
    De nieuwe joint venture laat de ambitie om autonome shuttles voor openbaar en particulier personenvervoer op de markt te brengen, die Navya sinds 2014 nastreeft, niet los. Desalniettemin lijkt ze te willen beginnen, herstellen, door te vertrouwen op het vervoer van goederen op gesloten sites, een meer volwassen markt waar Gaussin al gevestigd is.

    Laatstgenoemde telt onder zijn klanten grote namen in de logistiek zoals Amazon of UPS, haven- of luchthaventerreinen en ondergrondse terreinen.

    "We hebben geprobeerd een zo realistisch mogelijk plan te ontwikkelen", vat Jean-Claude Bailly, executive vice-president van Gaussin, samen in het persbericht. Een plan waardoor de twee kopers vanaf 2024 een terugkeer naar evenwicht voorzien.
  3. symbol 21 april 2023 16:39
    Vraagje : nog iemand aandelen van navya?
    Neemt die joint venture nu gewoon over en zijn alle aandeelhouders buitenspel. Of gaan we nog een centje per aandeel krijgen ?
  4. forum rang 7 jowi 22 april 2023 08:47
    Gaussin: de titel vordert na de overname van Navya
    informatie verstrekt doorCIRKEL FINANCIËN • 19/04/2023 om 12:31
    (CercleFinance.com) - Het aandeel Gaussin steeg woensdag, de dag na de presentatie van zijn overnameproject voor Navya, een specialist in autonome shuttles die onlangs onder curatele is gesteld.

    Om 12:15 uur won de Gaussin-titel 5,1%, terwijl de SBF 120-index tegelijkertijd 0,2% daalde.

    Geassocieerd met het Japanse Macnica, plant de Franse groep voor schoon en intelligent goederenvervoer de oprichting van een joint venture die zich toelegt op autonome mobiliteit en nulemissie voor het vervoer van mensen en goederen.

    Het is deze joint venture, voor 51% eigendom van Gaussin en voor 49% van Macnica, die de activa van Navya zal overnemen.

    De transactie betreft alle materiële en immateriële activa van de sites van Courbevoie en Villeurbanne en de inventaris van de site van Vénissieux voor een verkoopprijs van 1,4 miljoen euro.

    In termen van werkgelegenheid zullen 143 Franse werknemers worden opgenomen op een totaal van 206 posities.

    Met de transactie beval de handelsrechtbank van Lyon de omzetting van de ondercuratelestellingsprocedure van Navya in een gerechtelijke liquidatieprocedure.

    Gezien de opening van deze procedure zal er geen hervatting van de handel plaatsvinden, wat betekent dat Euronext de notering van het aandeel Navya binnenkort zal beëindigen.
  5. Daane Pinokkio 23 april 2023 10:44
    quote:

    symbol schreef op 21 april 2023 16:39:

    Vraagje : nog iemand aandelen van navya?
    Neemt die joint venture nu gewoon over en zijn alle aandeelhouders buitenspel. Of gaan we nog een centje per aandeel krijgen ?
    Een gedwongen vereffening is een maatregel voor een bedrijf dat niet in staat is om zijn schulden af te betalen. Tijdens deze procedure moet het bedrijf al zijn activa verkopen om de schuldeisers te betalen. De aandeelhouders staan achteraan in de rij, wat betekent dat zij waarschijnlijk met lege handen achterblijven nadat de schuldeisers zijn betaald. Dus zelfs een centje per aandeel zal er niet inzitten.
  6. Daane Pinokkio 23 april 2023 11:12
    De complementariteit tussen Gaussin, Navya en Macnica zorgt voor de ontwikkeling van de nieuwste generatie autonome shuttles. Door de autonome rijtechnologie van Navya te integreren in de platforms van Gaussin mikt de nieuwe joint venture op een omzet van €23 miljoen in het eerste jaar, €38 miljoen in 2024 en €120 miljoen in 2025. Hopelijk maken ze hun mooie beloftes waar...
    Bron: www.boursier.com/actions/actualites/n...
  7. symbol 27 april 2023 23:32
    Omzet en licentie-inkomsten met 8% gestegen tot € 57,1 miljoen
    Ebitda van -18 miljoen euro versus -0,4 miljoen euro
    Nettowinst van -€ 29,7 miljoen tegenover -€ 7,3 miljoen
    Cash van € 20,7 miljoen per 15 maart 2023
    Terugkeer naar winstgevende groei in 2023 met een doel voor verkoop- en licentie-inkomsten van meer dan € 100 miljoen op basis van een stevig orderboek van € 129 miljoen per 31 maart 2023

    De resultaten van GAUSSIN voor 2022 werden sterk beïnvloed door een reeks economische factoren waarvoor de Groep vanaf de tweede helft van 2022 corrigerende maatregelen heeft genomen.
    De verkoop van de havenlogistieke voertuigen van ATM en APM had met name te lijden onder de stijging van de grondstofkosten en maritiem transport, waarbij de kosten voor het werven van nieuwe klanten kwamen. Geconfronteerd met de verslechtering van de winstgevendheid van de vlaggenschipvoertuigen in zijn assortiment, besloot GAUSSIN in het najaar van 2022 om zijn verkoopprijzen aanzienlijk te verhogen. Een proactieve actie die de winstgevendheid van bestellingen die vanaf 2023 geleverd gaan worden, en in het bijzonder de 441 geldautomaten in het orderboek, aanzienlijk zal verhogen.
  8. forum rang 6 Theo3 28 april 2023 09:05
    Goedemorgen iedereen/ iedereen nog steeds in Gaussin zo te zien we gaan flink lager vandaag
  9. bodem 28 april 2023 14:26
    Neen Theo3 vele maanden terug volledig uitgestapt, verlies stapelt zich enorm op wat de cijfers betreft
    CG kan het niet waarmaken dit is al 3 jaar duidelijk,
    Ieder jaar voorspelt hij een orderboek van ... maar er komt niks van terecht.
    75milj. Omzet beloofde hij heel duidelijk ge moet die cijfers eens zien. Zonder Mettaliance was dit al einde verhaal.
    Had me dit verhaal anders voorgesteld,
  10. forum rang 6 Theo3 22 mei 2023 16:08
    Inmiddels al op 1.85 dit is einde verhaal voor ge guru Gaussin het wordtvtijd voor eennnieuwe glazenbol die schoon is en geen mist laag omheen hangt.
  11. kneut 23 mei 2023 09:51
    Jammer dat het aandeel in elkaar stort...maar ik hou ze toch,,ik heb zelfs bijgekocht net...het lijkt erop dat ze de uitgegeven pakketen aandelen aan het dumpen zijn...maar die moeten een keer opraken,,en dan verwacht ik toch weer stijging..ik kan mij ook nie voorstellen dat mensen hun aandelen nu nog met zwaar verlies gaan verkopen...mijn raad blijf zitten en koop bij.
  12. marinier 23 mei 2023 17:31
    Kneut en ook theo3 waarom denken jullie dat het aandeel zakt en behoorlijk zakt de laatste tijd maar ook als je verder terugkijkt steeds hetzelfde verhaal namelijk steeds lager en lager. JUIST JA DOOR VERKOPEN.!!!!!!! Ik heb helaas ook verkocht op een koers van 2,20 en met een flink verlies.
    Het aandeel gaussin is op zoek naar de laagste koers ooit en daar hoef je niet voor geleerd te hebben, dat is heel logisch gezien hun omstandigheden. Neem je verlies en probeer het elders opnieuw. Het was voor mij ook de slechtste keuze ooit om in Gaussin te beleggen. Reken maar eens uit wat de koers van gaussin nu zou moeten gaan doen om jou verlies weer goed te maken. Dat zou een ongelooflijke stijging moeten betekenen en daar gelooft niemand meer in. Kijk maar naar de koers.Succes met je keuze.
  13. symbol 23 mei 2023 20:49
    Mijn vertrouwen op een remonte is ook volledig weg, maar daar waar er verkopers zijn , zijn er toch ook kopers , niet ?
  14. symbol 23 mei 2023 20:52
    GAUSSIN lanceert een fondsenwerving van 30 miljoen euro in de vorm van eenvoudige obligaties in samenwerking met het participatieve investeringsplatform voor duurzame ontwikkeling Lumo
    informatie verstrekt door BOURSORAMA CP•05/23/2023 om 18:15 uur
    1

    GAUSSIN (ALGAU - FR0013495298), een leider in schoon en slim vrachtvervoer, kondigt de ophaling aan van 30 miljoen euro aan eenvoudige obligaties via het crowdfundingplatform Lumo, dat gespecialiseerd is in de financiering van projecten die deel uitmaken van de ecologische transitie. De investeringstermijn en de rentevoet zijn na registratie online beschikbaar op de website van Lumo.

    Niet-verwaterende financiering voor aandeelhouders

    De twee ondertekende partnerschapsovereenkomsten brengen de financieringsoperatie op een totaal van € 30 miljoen, als volgt verdeeld:
    • Een aanbod van gewone obligaties in het kader van crowdfunding tot maximaal € 8 miljoen in overeenstemming met artikel L.411-2, 2° van het Monetair en Financieel Wetboek.

    • Een private plaatsing van gewone obligaties ten voordele van gekwalificeerde investeerders of een beperkte kring van investeerders voor een bedrag van € 22 miljoen overeenkomstig artikel L.411-2, 1° van het Monetair en Financieel Wetboek.
  15. kneut 23 mei 2023 23:56
    GAUSSIN (ALGAU - FR0013495298), leider in schoon en intelligent goederenvervoer, kondigt een ronde van 30 miljoen euro aan eenvoudige obligaties aan via het Lumo crowdfundingplatform, dat gespecialiseerd is in de financiering van projecten die deel uitmaken van de ecologische transitie. De investeringsperiode en rentevoet zijn na registratie online beschikbaar op de website van Lumo. Niet-verwaterende financiering voor aandeelhouders De twee ondertekende partnerschapsovereenkomsten brengen de financieringsoperatie op € 30 miljoen in totaal, als volgt verdeeld: • Een aanbod van eenvoudige obligaties als onderdeel van een crowdfundingregeling van maximaal € 8 miljoen in overeenstemming met artikel L.411-2, 2° van het Monetair en Financieel Wetboek. • Een onderhandse plaatsing van eenvoudige obligaties ten voordele van gekwalificeerde beleggers of een beperkte kring van beleggers tot € 22 miljoen in overeenstemming met artikel L.411-2, 1° van het Monetair en Financieel Wetboek. De 8 miljoen euro aan crowdfunding wordt verdeeld in verschillende 'tranches' van de inzameling, die elkaar opvolgen. De eerste tranche zal worden geboekt met een doelstelling van € 2 miljoen, die kan worden verhoogd op basis van het tempo van de inschrijvingen. De collectie, genaamd "Innovatie en mobiliteit", staat open voor alle meerderjarige natuurlijke personen die in de EU verblijven, evenals rechtspersonen die hun zetel in Frankrijk hebben. Het enige dat u hoeft te doen, is u registreren bij het Lumo-platform en een gevalideerd account hebben. Het aanbod zal op 24 mei 2023 zichtbaar zijn op het platform. Lumo-gebruikers kunnen investeringsintenties storten. De collectie zou in de week van 5 juni open moeten zijn. De collectie bestaat uit eenvoudige obligaties, die het voordeel hebben dat ze niet verwaterend zijn voor aandeelhouders. De hoofdsom wordt op de vervaldag afgelost en de rente wordt jaarlijks betaald. De effecten zijn geregistreerd bij de emittent, GAUSSIN SA. Beleggers kunnen deelnemen vanaf €50 en hoeven geen kosten te betalen. Financiering van de opkomst van GAUSSIN GAUSSIN lanceert een fondsenwerving van € 30 miljoen in de vorm van eenvoudige obligaties in samenwerking met het crowdfundingplatform voor duurzame ontwikkeling Lumo Deze lening omvat een crowdfundingcomponent van € 8 miljoen aangevuld met een private plaatsing van € 22 miljoen Deze collectie heeft tot doel de middelen waarover GAUSSIN beschikt te versterken om de ontwikkeling van haar productiecapaciteit te versnellen, terwijl het commerciële momentum bijzonder veelbelovend is voor de Groep. Het is ook bedoeld om de uitbreiding van het waterstofbereik te ondersteunen. "Deze fondsenwerving stelt GAUSSIN in staat om zijn groei te helpen financieren en zijn verandering van dimensie te versnellen, in een context waarin de Groep aan de groeiende vraag moet voldoen. Allemaal zonder verwatering voor aandeelhouders. Ik ben blij dat deze collectie een geïnformeerd publiek mobiliseert dat heeft gekozen voor verantwoord sparen. Investeren in ons project betekent het ondersteunen van een Frans bedrijf dat concrete oplossingen biedt voor schone mobiliteit", aldus Christophe Gaussin, CEO van GAUSSIN. "Het Lumo-team is erg blij dat het GAUSSIN kan ondersteunen, dit historische Franse bedrijf, dat slaagt in de uitdaging van innovatie ten dienste van een industrie die zijn overgang naar een meer koolstofvrij model moet maken," zei Olivier Houdaille, President van Lumo. Volgende METALLIANCE Centenary events (bezoek aan de ATM® North America productielijn en voertuigdemonstratie): 16 juni 2023 METALLIANCE Open Day: 17 juni 2023 Over GAUSSIN GAUSSIN is een ingenieursbureau dat innovatieve producten en diensten op het gebied van transport en logistiek ontwerpt, assembleert en op de markt brengt. De knowhow omvat het vervoer van goederen en mensen, autonome technologieën die zelfrijdend gebruik mogelijk maken, zoals Automotive Guided Vehicles, en de integratie van alle soorten batterijen, inclusief elektrische en waterstof. Met meer dan 50.000 voertuigen wereldwijd geniet GAUSSIN een sterke reputatie in vier snelgroeiende markten: haven- en luchthaventerminals, logistiek en mobiliteit van mensen. De groep heeft contracten met wereldwijde bedrijven: Qatar Airways Cargo, Maersk APMT, UPS en Amazon. Elk van deze partners is een wereldleider in zijn sector. GAUSSIN heeft zijn bedrijfsmodel uitgebreid met de ondertekening van licentieovereenkomsten die de verspreiding van zijn technologie over de hele wereld versnellen. De overname van METALLIANCE bevestigt de opkomst van een internationale groep die aanwezig is in alle segmenten van intelligente en schone voertuigen. GAUSSIN heeft twee keer de Dubai World Challenge - Global Competition for Autonomous Transport gewonnen, in 2019 en 2021. In januari 2022 voltooide GAUSSIN met succes de Dakar Rally van 2022 met zijn H2 Racing Truck®, het eerste waterstofvoertuig dat deelnam aan de race en geen CO2-uitstoot genereerde. In maart 2022 werd Christophe Gaussin gekroond tot "Waterstofpersoonlijkheid van het Jaar" tijdens een ceremonie in de Nationale Vergadering als onderdeel van de Hydrogénies - Hydrogen Trophies. In april 2023 werkte GAUSSIN samen met de Japanse gigant MACNICA om de activa van NAVYA, de Franse leider in autonoom rijden, over te nemen door de oprichting van een gezamenlijk bedrijf dat zich toelegt op autonome en schone mobiliteit. GAUSSIN is sinds 2010 genoteerd aan Euronext Growth in Parijs (EURONEXT GROWTH - FR0013495298). Meer informatie over www.GAUSSIN.com Over LUMO Lumo is een crowdfundingplatform opgericht in 2012 en een dochteronderneming van de Société Générale Group, en heeft als doel de ontwikkeling van projecten met een positieve impact te ondersteunen. Hoe? Door particulieren & bedrijven betekenis te laten geven aan hun spaargeld en deel te laten nemen aan de ecologische/sociale transitie door deze projecten voor de toekomst te financieren. Sinds de oprichting hebben meer dan 30.000 gebruikers het platform vertrouwd met 130 miljoen euro geïnvesteerd in de bedrijven die de wereld van morgen maken. Deze verbintenis vermijdt de uitstoot van 50.000 ton CO2 per jaar. Lumo is ook de eerste Franse start-up die het label B-Corp krijgt en getuigt van zijn maatschappelijke, milieu-, governance- en transparantievereisten naar het publiek toe. www.lumo-france.com
135 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 7 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in
Premium

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van BeursDuivel en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 55% korting!

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 29 april

    1. NL producentenvertrouwen april
    2. Philips Q1-cijfers
    3. Fra BBP eerste kwartaal (voorlopig)
    4. AkzoNobel €1,54-ex-dividend
    5. Besi €2,15 ex-dividend
    6. Fugro €0,40 ex-dividend
    7. Heineken €1,04 ex-dividend
    8. Vastned €1,28 ex-dividend
    9. CTP €0,275 ex=dividend
    10. EU consumentenvertrouwen april (definitief)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht