Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Rusland

64.596 Posts
Pagina: «« 1 ... 2239 2240 2241 2242 2243 ... 3230 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 25 mei 2023 09:36
    VS denken dat Oekraïense veiligheidsdienst achter droneaanval op Kremlin zit

    De Verenigde Staten vermoeden dat de Oekraïense veiligheidsdiensten verantwoordelijk zijn voor de droneaanval op het Kremlin eerder deze maand. Het is niet zeker of de Oekraïense president Volodymyr Zelensky vooraf wist van de operatie. Dat zeggen Amerikaanse functionarissen aan ‘The New York Times’.

    De Amerikanen zeggen dat Oekraïne achter de droneaanval op het Kremlin zit op basis van onderschepte communicatie van zowel Russische als Oekraïense overheidsmedewerkers. Dat scenario wordt door de Amerikanen voor alle duidelijkheid slechts beschouwd als een optie waarover geen uitsluitsel bestaat, klinkt het bij bronnen van CNN. Het wordt ook als onwaarschijnlijk beschouwd dat president Zelensky op de hoogte was van het plan.

    Twee drones zouden in de nacht van 2 op 3 mei neergeschoten zijn door het Russische leger. Opvallend, net op het moment van de explosie beklimmen twee mensen de koepel van het Kremlin, zoals op onderstaande beelden te zien is. De onafhankelijke Russische nieuwswebsite Meduza schrijft dat een anoniem kanaal van de Russische veiligheidsdiensten op Telegram meldt dat het gaat om mensen die instaan voor de “luchtverdediging” van het Kremlin.

    Bij de aanval raakte enkel het dak van het Kremlin licht beschadigd. Er vielen geen gewonden volgens Rusland. De Russische president Vladimir Poetin was die nacht niet aanwezig. Rusland beschuldigde de Verenigde Staten eerder van de droneaanval op het Kremlin, maar kon geen bewijs leveren.

    De Amerikaanse functionarissen vermoeden ook dat pro-Oekraïense groepen achter de moord zitten op een prominente Russische nationalist, een pro-Russische blogger en aantal andere aanslagen op Russische steden in de buurt van de grens met Oekraïne. Ook voor de aanval op de Nord Stream-pijpleidingen kan in de richting van een pro-Oekraïense groep gewezen worden volgens de Verenigde Staten.

    www.hln.be/buitenland/vs-denken-dat-o...
  2. [verwijderd] 25 mei 2023 09:39
    Rusland: “Oekraïense saboteurs planden aanval op kerncentrales, nog gezochte persoon zou in België verblijven”

    In Rusland zijn twee Oekraïense “saboteurs” opgepakt die aanslagen planden met de bedoeling de werking van kerncentrales te verstoren. Dat heeft de Russische veiligheidsdienst FSB laten weten. Een andere persoon, die naar verluidt in België zou verblijven, werd op de lijst van gezochte personen geplaatst.

    De FSB spreekt over een “sabotagegroep” van de Oekraïense buitenlandse inlichtingendienst. Ze zouden begin mei geprobeerd hebben om een dertigtal elektrische transmissielijnen van de nucleaire centrales van Leningrad en Kalinin te doen ontploffen. Bedoeling was de centrales te doen uitvallen.

    “Als gevolg van de genomen maatregelen heeft de federale veiligheidsdienst leden van de DTG vastgehouden”, meldt Rusland. “Het gaat om burgers uit Oekraïne: Maistruk Alexander, geboren in 1978 (pseudoniem “Mechanic”) en Usatenko Eduard, geboren in 1974 (pseudoniem “Max”). Een andere staatsburger, Kischak Yuriy geboren in 1963 (pseudoniem “Sout Coast), werd op de lijst van gezochte personen geplaatst. Hij zou momenteel in België verblijven”, aldus het rapport.

    Volgens de FSB zijn de “saboteurs” in september 2022 gerekruteerd door een medewerker van de buitenlandse inlichtingendienst van Oekraïne, luitenant-kolonel Vitaly Gorbatyuk. “Ze hebben een speciale training gevolgd in kampen in de regio’s Kiev en Nikolaev in Oekraïne”, aldus Rusland.

    www.hln.be/buitenland/rusland-oekraie...
  3. forum rang 6 benbelegger 25 mei 2023 09:40
    Wat vinden westerse regeringen van de aanvallen op Russisch grondgebied?

    Van grote schrik leek dinsdag geen sprake onder westerse regeringen, die over het algemeen vinden dat Oekraïne niet mag terugschieten op Russisch grondgebied uit angst voor escalatie van de oorlog. Zo zei een woordvoerder van het Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken dinsdag: ‘We hebben de Oekraïners heel duidelijk gemaakt dat we aanvallen buiten de grenzen van Oekraïne niet mogelijk maken of aanmoedigen, maar ik denk dat het belangrijk is om een stapje terug te doen en iedereen eraan te herinneren dat het natuurlijk Rusland is geweest dat deze oorlog is begonnen.’

    Zie het gehele artikel in de bijlage ( 4 pag.):
    .
  4. forum rang 8 closer 25 mei 2023 09:45
    quote:

    pakman schreef op 25 mei 2023 08:55:

    twitter.com/i/status/1661623926156296195

    er zitten de verkeerde mensen in de gevangenis daar ..wat een k - wijf
    Het laat wel zien hoe je "anders" tegen de zaken aan kunt kijken...

    "The war that's conducted against us is too tough and ruthless, while we still have moral principles that stop us. We keep hesitating. Only now we are starting to understand: 'Yes, we will have to start targeting civil settlements – the way it happened to Bakhmut – because we couldn't act differently, or like it happened to Mariupol' "

    Brrr! Bachmoet en Mariupol, hun "grootste successen"...
  5. forum rang 10 luchtschip 25 mei 2023 10:43
    Ambassadrice van de US bij de Verenigde Naties :

    Rusland blijft voedsel gebruiken als oorlogswapen – en het heeft een verwoestende impact op Oekraïne en landen over de hele wereld.

    Ambassadrice van de US in Oekraine :

    Na herhaalde dreigementen om zich terug te trekken uit het Black Sea Grain Initiative, weigert Rusland nu om een ??van de 28 wachtende schepen toe te laten tot Pivdennyy, een van de drie havens die in de overeenkomst zijn aangewezen voor voedselexport – een duidelijke schending van hun toezegging. Rusland moet stoppen met het belemmeren van de operaties van dit levensreddende initiatief.

    twitter.com/USAmbKyiv/status/16616434...
  6. forum rang 8 het zwaard 25 mei 2023 10:44
    Ten minste drie tactische voertuigen van Amerikaanse makelij maakten wellicht deel uit van de aanval op Russisch grondgebied die maandag werd uitgevoerd door pro-Oekraïense troepen. Volgens het beschikbare beeldmateriaal heeft Rusland twee van die voertuigen in beslag genomen.
  7. forum rang 10 luchtschip 25 mei 2023 10:49
    Dmitry Peskov, de perssecretaris van het Kremlin, heeft aangegeven dat Rusland militair zou ingrijpen in Wit-Rusland als er nieuwe protesten zouden ontstaan ??die het regime van Alexander Loekasjenko zouden bedreigen.

    Russen zijn zeer begaafd om iets op een andere wijze te zeggen dan wat ze bedoelen te zeggen

    Hier kun je lezen dat Peskov het volgende op een verkapte wijze gezegd heeft :

    Dmitry Peskov, de perssecretaris van het Kremlin, heeft aangegeven dat het niet zo goed gaat met hun Wit-Russische marionet Loekasjenko en dat Poetin doodsbang is voor wat er zou gebeuren als hij zou komen te overlijden.

    Een vrij & democratisch Wit-Rusland grenzend aan een vrij & democratisch Oekraïne, is de ergste nachtmerrie van Poetin.

    twitter.com/GlasnostGone/status/16616...
  8. forum rang 10 luchtschip 25 mei 2023 11:13
    De Russische Wagner-huursoldaten groep is begonnen met het terugtrekken van zijn troepen uit de Oekraïense stad Bakhmut, zei oprichter Yevgeny Prigozhin in een vandaag gepubliceerde video.

    Neem de berichten van deze clown maar met een grote klodder Russisch zout.

    foto van de ruines van Bakhmut
    twitter.com/GlasnostGone/status/16616...

    Aan de ene kant is dit wel enigzins begrijpelijk
    De Wagner huursoldaten hebben 9 maanden lang de stad belegerd, dag in dag uit gevechten dag en nacht
    Dat gaat een zware tol eisen op het lichaam van zijn strijders en wanneer het doel eindelijk bereikt is, dan komt de ontlading en loopt het lichaam leeg en is aan rust toe
    Op zich dan niet onrealistisch dat andere troepen van het reguliereRussische leger de bewaking over de stad op zich nemen

    Daar staat tegenover dat het Oekrainse leger onverdroten doorgaat met een strategische aanval op Bakhmut, waarbij het erop lijkt dat de Oekraïners de Noord en Zuidflank van het Russische leger bij Bakhmut aanvallen om uiteindelijk de stad te omsingelen en bovendien er nog Oekrsinse soldaten in de stad Bakhmut zelf zitten
  9. forum rang 10 luchtschip 25 mei 2023 11:16
    De Oekraïense luchtmacht meldt dat alle 36 Russische Iraanse kamikaze-drones afgelopen nacht zijn neergeschoten.
    Gelanceerd vanuit noordelijke en zuidelijke richtingen, zeggen ze dat ze waarschijnlijk gericht waren op infrastructuur en militaire faciliteiten in de westelijke regio's van het land

    twitter.com/GlasnostGone/status/16616...
  10. forum rang 10 luchtschip 25 mei 2023 11:25
    Bij de frontlinies is er weinig veranderd:

    Kharkiv ( Noord Oosten Oekraine ) : Ik wacht nog steeds op duidelijkheid rond Masyutivka. Het is onduidelijk of het in Russische handen is
    Avdiivka: geen wijzigingen
    Bakhmut: geen wijzigingen

    Er zijn echter veel voorbereidingen. Binnenkort meer daarover.

    kaart met posities Kharkov regio bij Masyutivka--rood omlijnd
    pbs.twimg.com/media/Fw9RcgTWYAQZ2AA?f...

    twitter.com/NOELreports/status/166163...
  11. forum rang 6 pakman 25 mei 2023 11:46
    quote:

    luchtschip schreef op 25 mei 2023 11:13:

    De Russische Wagner-huursoldaten groep is begonnen met het terugtrekken van zijn troepen uit de Oekraïense stad Bakhmut, zei oprichter Yevgeny Prigozhin in een vandaag gepubliceerde video.

    Neem de berichten van deze clown maar met een grote klodder Russisch zout.

    foto van de ruines van Bakhmut
    twitter.com/GlasnostGone/status/16616...

    Aan de ene kant is dit wel enigzins begrijpelijk
    De Wagner huursoldaten hebben 9 maanden lang de stad belegerd, dag in dag uit gevechten dag en nacht
    Dat gaat een zware tol eisen op het lichaam van zijn strijders en wanneer het doel eindelijk bereikt is, dan komt de ontlading en loopt het lichaam leeg en is aan rust toe
    Op zich dan niet onrealistisch dat andere troepen van het reguliereRussische leger de bewaking over de stad op zich nemen

    Daar staat tegenover dat het Oekrainse leger onverdroten doorgaat met een strategische aanval op Bakhmut, waarbij het erop lijkt dat de Oekraïners de Noord en Zuidflank van het Russische leger bij Bakhmut aanvallen om uiteindelijk de stad te omsingelen en bovendien er nog Oekrsinse soldaten in de stad Bakhmut zelf zitten
    twitter.com/i/status/1661626252816535558

    kijk laatse stukje voral..een doodsbange rus soldaat en een oude Wagner
  12. forum rang 10 luchtschip 25 mei 2023 12:09
    quote:

    pakman schreef op 25 mei 2023 11:46:

    [...]

    twitter.com/i/status/1661626252816535558

    kijk laatse stukje voral..een doodsbange rus soldaat en een oude Wagner
    Een stukje van de video met ondertiteling

    video 0:31 minuut Engels ondertiteld

    twitter.com/Gerashchenko_en/status/16...
  13. forum rang 8 closer 25 mei 2023 12:11
    quote:

    pakman schreef op 25 mei 2023 11:49:

    twitter.com/i/status/1661669124764844037

    nog steeds gaande
    Vertaling:
    Well, my friends, the Russian Volunteer Corps has done the impossible again.
    We 're home again . The evidence is right behind me
    Whether we enter Russian territory with a fight or quietly, it doesn't matter.
    The flame of struggle is blazing across the country. You can expect us in your community
    Glory to the RDC!
  14. forum rang 4 De dagkoers 25 mei 2023 12:30
    quote:

    pakman schreef op 25 mei 2023 11:46:

    [...]

    twitter.com/i/status/1661626252816535558

    kijk laatse stukje voral..een doodsbange rus soldaat en een oude Wagner
    Zo droevig, deze sukkelaars. Waarom zou je je leven zo willen verkloten om soldaatje te spelen in een kapotgeschoten zombiestad?
    Ik weet het antwoord natuurlijk ook wel, dat is geld.

    Het is niet populair hier, maar ik ben blij dat ik destijds vervangende dienstplicht heb gedaan. Toch nuttig en niet meegedaan aan deze droevenis.
  15. forum rang 10 luchtschip 25 mei 2023 12:30
    Er is informatie dat grote konvooien met Russisch militair materieel door Starobilsk, Chervonodon, zijn getrokken.

    Poetin heeft waarschijnlijk de beslissing genomen om de verdediging van de regio's Belgorod, Bryansk en Koersk te versterken na een succesvolle operatie van Russische partizanen in de regio Belgorod.

    Dit betekent dat de Russische frontlinies in de regio Loehansk en Donetsk zouden kunnen verzwakken.

    We zullen zien wat er daarna gebeurt.

    kaart starobilsk Luhansk regio--midden kaart --Putin haalt dus troepen en materiaal weg bij zijn verdediging gebied in Noord oost Oekraine teneinde zijn Russische Provincies, die grenzen aan Oekraine te versterken

    goo.gl/maps/PANYrA7Z5JPwN4gc6?coh=178...

    twitter.com/Gerashchenko_en/status/16...
  16. forum rang 6 pakman 25 mei 2023 12:31
    [quote alias=closer id=14832426 date=202305251200]
    Waar is dat?
    [/quote

    vlgns mij maripol..?
  17. forum rang 8 closer 25 mei 2023 12:35
    quote:

    De dagkoers schreef op 25 mei 2023 12:30:

    Het is niet populair hier, maar ik ben blij dat ik destijds vervangende dienstplicht heb gedaan. Toch nuttig en niet meegedaan aan deze droevenis.
    Me too. Tja, andere tijden.
  18. forum rang 8 closer 25 mei 2023 12:36
    quote:

    pakman schreef op 25 mei 2023 12:31:

    vlgns mij maripol..?
    Lijkt me zeer onwaarschijnlijk.
64.596 Posts
Pagina: «« 1 ... 2239 2240 2241 2242 2243 ... 3230 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.858
AB InBev 2 5.311
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 47.535
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 9.060
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 167
ADMA Biologics 1 33
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.879
Aedifica 2 847
Aegon 3.257 320.524
AFC Ajax 537 7.030
Affimed NV 2 5.880
ageas 5.843 109.793
Agfa-Gevaert 13 1.904
Ahold 3.536 74.041
Air France - KLM 1.024 34.420
AIRBUS 1 2
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.779
Alfen 13 17.606
Allfunds Group 3 1.242
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.248
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 344
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.779
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.822 240.628
AMG 965 126.934
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.527
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 384
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.226
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 322
Arcadis 251 8.631
Arcelor Mittal 2.025 318.840
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 272
arGEN-X 15 9.211
Aroundtown SA 1 190
Arrowhead Research 5 9.334
Ascencio 1 21
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.804
ASML 1.762 78.232
ASR Nederland 18 4.183
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 348
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.831
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.701

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 06 juni

    1. Fabrieksorders april (Dui)
    2. Besi beleggersdag
    3. Detailhandelsverkopen april (EU)
    4. Fastned jaarvergadering
    5. Europese Centrale Bank (ECB) rentebesluit volitaliteit verwacht
    6. Steunaanvragen - wekelijks (VS)
    7. Handelsbalans april (VS)
    8. ECB rentebesluit: toelichting Lagarde
  2. 07 juni

    1. Handelsbalans mei (Chi)
    2. Consumptie huishoudens april (NL)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht