Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

Exmar BE0003808251

Laatste koers (eur)

7,600
  • Verschill

    -0,050 -0,65%
  • Volume

    8.466 Gem. (3M) 13,7K
  • Bied

    7,510  
  • Laat

    7,700  
+ Toevoegen aan watchlist

Forum Exmar geopend

2.542 Posts
Pagina: «« 1 ... 93 94 95 96 97 ... 128 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Monika 7 juni 2023 14:51
    'Het ingevulde en ondertekende Aanvaardingsformulier kan kosteloos
    rechtstreeks ingediend worden bij de Loketinstelling. Aandeelhouders
    die hun aanvaarding registreren bij een financiële tussenpersoon
    moeten zich informeren over eventuele bijkomende kosten die door
    deze partijen kunnen aangerekend worden en zijn verantwoordelijk
    voor de betaling van deze bijkomende kosten. Alle financiële
    tussenpersonen moeten, indien van toepassing, de in het Prospectus
    beschreven procedures naleven.'(c)
  2. Monika 7 juni 2023 15:49
    Als je 2% voor de aankoop- en verkoopkosten van de aandelen betaalt en nog eventule bijkomende kosten voor de registratie bij een financiële tussenpersoon dan heb je verlies aan de aankoop van de aandelen nu boven 10.80 euro.
  3. arconati 7 juni 2023 16:32
    Vreemde assumpties in de waarderingsoefening.
    vb Bexco: verwacht wordt dat Bexco 2% per jaar groeit tot 2027 en dat Bexco nadien niet meer groeit.
    De realiteit is dat bexco afgelopen decennium ongeveer met 7% per jaar groeide en dat was in een tijd zonder inflatie. Dus 10% nominale groei tot 2027 lijkt mij een aannemelijkere assumptie. Voor de periode nadien heb ik nog nooit een perpetuiteit aan 0% gezien. Meestal neemt men 2 tot 3%.
  4. Brabobox 7 juni 2023 17:19
    Het Directiecomité van de FSMA heeft op 6 juni 2023 het prospectus van het vrijwillig openbaar bod door Saverex op Exmar goedgekeurd, rekening houdende met alle gekende omstandigheden.

    Deze goedkeuring houdt geen beoordeling in van de opportuniteit of de kwaliteit van het bod, noch van de toestand van Saverex.

    Als er zich nieuwe feiten zouden voordoen die een impact hebben op het bod, zal een addendum aan het prospectus worden gepubliceerd.

    Wij hopen dat deze inlichtingen nuttig zijn voor u.

    wel 'nieuwe feiten' zijn er genoeg:
    - de spotprijzen van lpg vaartuigen waren in 2022 niet winstgevend, nu een goudmijn
    - de inzetbare middelen en financiële lasten zijn niet vergelijkbaar met 2022
    - de waarde van de vloot is zeer sterk gestegen
    - bexco maakte nog geen deel uit en geen enkele aanduiding over actuele waarde
    - er waren de aanloopkosten voor de tango, ten laste genomen van de courante resultaten, geen beeld van de reele situatie.
    - de opbrengsten van excalibur waarschijnlijk pas na de overdrachtceremonie in de boeken: geen spoor in q1, nauwelijks de opbrengst van de eemshaven.

    kortom: de prospectus heeft helemaal geen beeld van het huidige exmar, en is gebaseerd op waardeloze info, voor wat de toekomst van exmar betreft. Het kleine aantal analisten door cmb vooruitgeschoven is irrelevant, en blijkbaar hebben ze geen ernstig onderzoek gedaan naar de toekomstige cashflows.
    Overigens zijn de LPG /lng/ammoniavaartuigen erg gegeerd en is 0% onderwaardering nodig, ze kunnen zelfs boven de schattingswaarde verkocht aan 100% ipv 70% (14$ wordt dan 20$).. En ja dan heeft men eerder een intrensieke waarde van >18 $ , de enige waardering die gebaseerd is op de toekomstige waarde van exmar. De andere geciteerde referenties zijn totaal irrelevant voor de huidige vennootschap en gebaseerd op een andere marktomgeving (pijplijnen nu niet meer beschikbaar)
    Allen naar info@fsma.be om dat addendum te eisen.

  5. KAATSCLUB 7 juni 2023 17:59
    Bod op Exmar: welke scenario's zijn mogelijk?

    Nicolas Saverys start zijn bod op de aandelen van de gastankerredrij Exmar die nog niet in zijn bezit zijn. Analisten noemen de biedprijs bescheiden.

    Hoeveel biedt Nicolas Saverys voor Exmar?

    Saverex, het investeringsvehikel van Nicolas Saverys, biedt 11,10 euro per aandeel Exmar
    (12,1 euro minus 1 euro uitgekeerd dividend). Beleggers die dat wensen kunnen hun aandelen vanaf donderdag indienen. De biedperiode loopt tot en met 6 juli. De resultaten van het bod zijn bekend op 13 juli.

    Saverex heeft al 45 procent van de aandelen Exmar in handen. Samen met de eigen aandelen van Exmar en die van het management komen ze dicht bij 50 procent. Het Spaanse investeringsfonds Cobas AM, de grootste minderheidsaandeelhouder, gaat op het bod in.

    Welke voorwaarden koppelt Saverys aan het bod?

    Aan het bod zijn drie opschortende voorwaarden gekoppeld, al is Saverys niet verplicht de overname af te blazen als aan een van die drie niet is voldaan. Saverys moet na het overnamebod minstens 95 procent van de aandelen Exmar controleren. Er mag zich na de neerlegging van het bod geen feit voordoen dat de brutobedrijfswinst (ebitda) in 2023 met meer dan 10 miljoen euro kan drukken. En tussen de neerlegging van het bod en het einde van de aanvaardingsperiode mag de Bel20-index nooit met 15 procent zakken.

    Wat zegt de raad van bestuur van Exmar?

    Het prospectus van Exmar leert dat de raad van bestuur 'unaniem' het bod van Saverex opportuun vindt. De bestuurders brengen dan ook aandelen in. Philippe Vlerick heeft 27.416 aandelen en zal daar tegen 11,10 euro per aandeel 304.317 euro voor krijgen. Isabelle Vleurinck heeft er 50.524 en krijgt daar 561.000 euro voor.

    Wat zegt de onafhankelijk expert?

    Het beurshuis Degroof Petercam maakte een waardering van Exmar op basis van verschillende parameters. Het wijst bijvoorbeeld op het gemiddelde koersdoel dat op basis van drie beurshuizen (KBC, ING, Kepler) voor de lancering van het bod 11,60 euro bedroeg (inclusief een al uitgekeerd dividend van 1 euro).

    De volgens Degroof belangrijkste parameter is de verdiscontering van de toekomstige kasstromen. Daarbij houdt de expert rekening met een kostprijs van het kapitaal (WACC) van 10,1 procent. Degroof komt zo op een faire waarde - na dividenduitkering - van 11 euro per aandeel. 'Het bod ligt 0,1 euro hoger en houdt rekening met de belangen van de minderheidsaandeelhouders', klinkt het.

    Wat zeggen de analisten?

    Volgens ING-analist Quirijn Mulder is de biedprijs ‘bescheiden en zeker onder de aangepaste nettoactiefwaarde’. Hij schat dat alleen al de vloot een waarde van 850 miljoen euro vertegenwoordigt, wat neerkomt op 14 euro per aandeel. Al merkt hij op dat er beursgenoteerde scheepvaartbedrijven zijn waarvan de koers tot 60 procent onder de nettoactiefwaarde noteert.

    Mulder noemt Exmar een interessant bedrijf, maar relatief complex met zijn vier divisies (waarvan twee niet geconsolideerd worden). Bovendien bleken de beurswaarde en de verhandelbaarheid van het aandeel te laag om institutionele investeerders aan te trekken.

    Het beurshuis Kepler Cheuvreux raadt aan op het bod op in te gaan. 'De 11,10 euro per aandeel is in lijn met onze waardering voor de aankondiging van het bod.'

    Gaat het bod slagen?

    In vergelijking met het bod op Telenet is de kans op een geslaagd bod van de familie Saverys tegen de huidige biedprijs wat kleiner. De jongste maanden is veel protest ontstaan van kleine beleggers die een hogere prijs wensen. En terwijl de situatie in de Belgische telecomsector erg moeilijk is, getuige ook het koersverloop bij rivaal Proximus, is de situatie in de sector van het gasvervoer anders. De toestand bij Exmar keerde vorige zomer volledig om toen de rederij haar drijvende hervergassingsfabriek Tango voor een onverwacht hoog bedrag van 646 miljoen dollar kon verkopen aan het Italiaanse energieconcern ENI. Bovendien is het belang van maritiem gastransport toegenomen sinds de Russische inval in Oekraïne. Dat maakte van Exmar een van de best presterende aandelen van de Brusselse beurs in 2022.

    Welke scenario's zijn mogelijk als het bod niet slaagt?

    Veel kleine beleggers hopen op een Sioen-scenario, waarbij Nicolas Saverys alsnog de prijs verhoogt en zo aan minstens 95 procent van de aandelen geraakt. De vraag is hoe ver Saverys daarin kan gaan. Elke verhoging van de biedprijs met 1 euro per aandeel kost hem 30 miljoen euro extra.

    Als Saverys voet bij stuk houdt, zijn er nog twee mogelijkheden. Hij kan de aangeboden aandelen behouden, waardoor Exmar een slecht verhandelbaar aandeel wordt. Dat is het Orange Belgium-scenario. Dat aandeel is in een vergeethoek beland na het mislukte bod van moeder Orange in 2020.

    Saverys kan ook volledig wegstappen van het bod en geen enkel aandeel overnemen. In dat geval zal de koers aanzienlijk dalen, zoals in 2018 met Vastned Belgium gebeurde, toen het bod van de Nederlandse moeder mislukte.

  6. Luca 7 juni 2023 18:34
    Brabox

    Dank voor deze toelichting !!!

    Ik heb inmiddels reeds een mail verstuurd naar FSMA om zeker de nieuwe gebeurtenissen en feiten in kaart te laten brengen.

    Allen mailen naar info@fsma.be

    Dank,

    Luca
  7. Ortho2023 7 juni 2023 18:44
    Er mag zich na de neerlegging van het bod geen feit voordoen dat de brutobedrijfswinst (ebitda) in 2023 met meer dan 10 miljoen euro kan drukken.....

    deze paragraaf maakt me des te meer aan het lachen omdat we geen projectie van bruto hadden bedrijfswinst op elk moment....het is een goed bewaard geheim bij Exmar en Saverex...
  8. arconati 7 juni 2023 23:48
    Ik zou toch niet vergelijken met telecom: Telecom is brol, overal en al jaren lang. Gastransport is hip.
  9. danirt 8 juni 2023 11:28
    Over Uw aandelen EXMAR

    Identificatienummer
    Aantal
    Deadline 06-07-2023 - 12:00
    Opties
    Hieronder vindt u de verschillende opties voor deze corporate action, maak uw keuze. Voor meer details, raadpleeg het pdf-document in de sectie "Documenten". De pdf verschijnt zodra de mailalert voor deze corporate action verstuurd is. Alle data en tijdstippen zijn standaard GMT+1.
    U kunt meerdere opties kiezen.

    Optie 1 - Geen actie ondernemen
    AANTAL
    ,00

    Optie 2 - Ingaan op het bod
    Biedprijs: 12,10 EUR.
    Betaaldatum: 27-07-2023
  10. forum rang 6 keffertje 8 juni 2023 11:40
    quote:

    danirt schreef op 8 juni 2023 11:28:

    Over Uw aandelen EXMAR

    Identificatienummer
    Aantal
    Deadline 06-07-2023 - 12:00
    Opties
    Hieronder vindt u de verschillende opties voor deze corporate action, maak uw keuze. Voor meer details, raadpleeg het pdf-document in de sectie "Documenten". De pdf verschijnt zodra de mailalert voor deze corporate action verstuurd is. Alle data en tijdstippen zijn standaard GMT+1.
    U kunt meerdere opties kiezen.

    Optie 1 - Geen actie ondernemen
    AANTAL
    ,00

    Optie 2 - Ingaan op het bod
    Biedprijs: 12,10 EUR.
    Betaaldatum: 27-07-2023
    Als het 12,10 is, zou ik nu aanmelden en nog gauw heel veel bijkopen aan 10,96 :)
  11. danirt 8 juni 2023 11:46
    Openbaar koopaanbod EXMAR
    Geachte klant,
    Betreft: vrijwillig en voorwaardelijk openbaar bod tot aankoop in contanten door Saverex NV ("Bieder"
    of "Saverex") op Exmar NV ("Exmar").
    Saverex heeft besloten alle aandelen en aandelenopties Exmar die nog in bezit zijn van het publiek
    terug te kopen. De Bieder heeft al 45,21% van de aandelen in zijn bezit. Exmar, die wordt beschouwd
    als een met Saverex verbonden persoon, heeft 2.066.013 eigen aandelen (of 3,47%). Nicolas
    Saverys, die ook wordt beschouwd als een met Saverex verbonden persoon, houdt 7.924 aandelen
    (of 0,01%) in Exmar aan.
    Het onmiddellijke doel van het bod is het bekomen van de schrapping van de notering op Euronext
    Brussel van de aandelen van Exmar. De Bieder heeft de intentie om over te gaan tot een
    vereenvoudigd uitkoopbod, indien de voorwaarden daartoe vervuld zijn. Na afloop van het bod, indien
    succesvol, kan de notering van het aandeel Exmar dus worden stopgezet.
    Wij verwijzen tevens naar het prospectus dat Saverex NV heeft opgesteld en waarin u alle informatie
    vindt over het bod van Saverex NV.
    De raad van bestuur van Exmar raadt de aandeelhouders aan om het bod te aanvaarden. Deze
    aanbeveling is opgenomen in de "memorie van antwoord" die u kunt lezen in het prospectus.
    Als u op het bod ingaat, blokkeren we de aangeboden aandelen op het moment van uitvoering.
    SAVEREX heeft besloten een bod uit te brengen op de effecten EXMAR.
    Opties:
    i
    1. Geen actie ondernemen

    Pagina 1
    _______________________________________________________________________________________
    KBC BANK NV Documentreferte: 18
    Havenlaan 2, 1080 Brussels, Belgium VAT BE 0462.920.226
    Account N° - BIC KREDBEBB
    U hoeft niets te doen, de aandelen blijven behouden in uw effectenrekening.
    i
    2. Ingaan op het bod
    Biedprijs : 12,10iEUR
    Ingevolge de beslissing van de gewone algemene vergadering van Exmar van 16 mei 2023 tot
    uitkering van een bruto dividend van 1,00 EUR per aandeel (met ex-dividenddatum op 22 mei 2023 en
    betaaldatum op 24 mei 2023), wordt de biedprijs per aandeel overeenkomstig verminderd met een
    bedrag van 1,00 EUR en ontvangt u bijgevolg 11,10 EUR per aandeel.
    Beurstaks op de biedprijs ten laste van de Bieder.
    Het bod is voorwaardelijk.
    Betaaldatum: 27/07/2023
    Voor deze verrichting gelden mogelijks beperkingen voor bepaalde categorieën van investeerders of is
    deelname aan het bod verbonden aan beperkingen of formaliteiten voortvloeiend uit het lokale recht
    van het land van de emittent. KBC geeft de ontvangen informatie over de corporate action louter door
    en draagt geen verdere verantwoordelijkheid. Als u meent dat u niet onder de beperkingen valt en aan
    de deelnemingsvoorwaarden voldoet, dan kan u instructie geven om deel te nemen aan de corporate
    action.
    Deze mededeling is slechts informatief van aard en houdt geenszins een aanbeveling en/of advies
    vanwege Bolero in.
    Het prospectus kan u raadplegen op de websites www.bolero.be/nl/exmar en op
    www.saverextakeoverbid.com.
    Zonder tegenbericht van u, zal automatisch geopteerd worden voor optie 1.
    Als u niet wilt dat de standaardkeuze van optie 1 wordt toegepast, ga dan naar de Corporate Events
    module op het Bolero-platform (onder het enveloppe-icoon) en maak uw keuze voor 12:00 op
    06/07/2023.
    Met vriendelijke groeten,
    Het Bolero-team
  12. Paterke 8 juni 2023 13:59
    Herfinanciering
    Indien het Bod succesvol is, heeft de Bieder de intentie om de financiering van het Bod terug te betalen door middel van uitkeringen door de Doelvennootschap.

    Deze tekst staat op de prospectus, dwz: het bedrag dat Saverex betaalt halen ze nadien direct terug uit Exmar, deze zitten daar met een grote verborgen winst dat nog steeds verborgen is.
  13. Brabobox 9 juni 2023 00:59
    dat klopt!
    fictief voorbeeld:
    10000 aandelen intrensieke waard 17$ totale waarde 170000
    je koopt er 50 000 aan 11 $ 55000 en betaalt het uit de bedrijfswaarde; restwaarde: 115000
    je investering is alleen de aandelen die je al had
    maar nu heb je in plaats van de helft 85000 ... 30 000 winst
    en in feite had je vooraf ook maar 70% van de intresnsieke waarde: :70%x85000 je winst is daarmee zowat 45000 gezien je nu volledige eigenaar wordt
    opbrengst: 100% op inleg
    Een redelijk bod, moet in de geveven omstandigeheden 90% van de waarde vertegenwoordigen
    dan heb je vereenvoudigd
    bij aanvan 50/50 550% bezit, 50% opkopen
    je betaalt 90% van bv. 17,6 euro intrensieke waarde : 1, 6 euro
    de intrensieke waarde daalt; -45% door wat je betaalt voor de helft, komend uit bedrijf
    resteert : 55 % , in plaaats van 50% heb je dan 55%
    De intrensieke waarde per aandeel wordt dan 17.6+10% :19,36$
    besluit: als je 90% van de intrensieke waarde betaald uit eigen fondsenverhoogd de iintrensieke waarde nog met 10%...en je betaalt feitelijk maar 81% van de waarde na bod.
    dat lijkt dus veel eerlijker. 70% bieden is extreem schandalig oneerlijk en beschouw ik als diefstal.
    We moeten echt wel 15,5 $ eisen per aandeel.
    dat zou het aandeel 7,75 dollar aan intrensieke waarde doen inboeten...(te betalen aan opkoper)
    maar gezien er 2x minder aandelen zijn is de restwaarde(17,6-7,75 )x2 = 19,7
    het bod is dus uiteindelijk maar 78% van de waarde achteraf.
    Gezien de honger naar bepaald dit soort activa en het grote aandeel in cash is dat meer dan voldoende ondergewaardeerd.
    Een eerlijk bod kan dus niet lager zijn dan 15,5 euro
  14. wijzerplaat 9 juni 2023 08:13
    quote:

    Donatello schreef op 9 juni 2023 06:39:

    Ik kan nog altijd geen keuze geven bij saxo?
    Idem... saxo is dan ook zeer triestig. Zit ook met die brol.
  15. Alfonz 10 juni 2023 10:27
    quote:

    wijzerplaat schreef op 9 juni 2023 08:13:

    [...]

    Idem... saxo is dan ook zeer triestig. Zit ook met die brol.
    Je kan sinds gisteren jou keuze maken via Saxo....
2.542 Posts
Pagina: «« 1 ... 93 94 95 96 97 ... 128 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in
Premium

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van BeursDuivel en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 55% korting!

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 06 mei

    1. China inkoopmanagersindex diensten april
    2. PostNL Q1-cijfers
    3. Siemens Healthineers Q1-cijfers
    4. TKH Q1-cijfers
    5. Dui inkoopmanagersindex diensten april (def)
    6. EU inkoopmanagersindex diensten april (def) 52,9
    7. VK inkoopmanagersindex diensten april (def)
    8. EU producentenprijzen maart
    9. Tyson Foods Q1-cijfers
  2. 07 mei

    1. Japan inkoopmanagersindex diensten april
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht