Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

UNIBAIL-RODAMCO-WESTFIELD FR0013326246

Laatste koers (eur)

80,000
  • Verschill

    +1,540 +1,96%
  • Volume

    447.409 Gem. (3M) 364,3K
  • Bied

    79,000  
  • Laat

    80,320  
+ Toevoegen aan watchlist

Unibail Rodamco Westfield 2023, Rise or Fall ?

2.737 Posts
Pagina: «« 1 ... 60 61 62 63 64 ... 137 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 Branco P 10 juni 2023 15:08
    Dat zeg ik al jaren, de websites van de winkelcentra zijn een mega-gemiste-kans. Maar.. een kans dus ;-)

    Ik vind 50 units structureel leeg, op een totaal van (nog geen) 400, wèl dramatisch… maar ik ben een winkelvastgoedman, dus wellicht niet het juiste perspectief.

    Ik zie echte conversie niet als een economische oplossing, net zoals dat woningen toevoegen bij WHA ook geen oplossing is. Bestaande huurders “gratis” extra meters geven is wel een opLossing, maar neem maar van mij aan: dat gebeurt al jaren. Daar is de rek al wel uit ondertussen.

    Winkelcentra zoals Westfield Londen kun je het beste verkopen aan kopers die een kijk op de kwestie hebben zoals die van jou. Wat de 1 dramatisch vindt, vindt een ander nog wel OK. Dat zal dan geen echte winkelvastgoedinvesteerder zijn, maar ik denk aan de AXA achtige institutionelen.
  2. forum rang 7 HCohen 10 juni 2023 15:24
    Ik denk dat met de juiste tactische investeringen in een beter klimaat (cumulatief effect Brexit, Covid, Boris) er betere resultaten te behalen zijn(zelfs voor perspectief van n kritische winkelvastgoedinvesteerder,). London is en blijft n wereldstad(ook met wat minder corrupt Russisch geld).
    Aanzien nogmaals. Ik zie de centra graag behouden worden(oa geografisch perspectief).

    AB dan maar voor je standvastige kritiek op de digitale Westfieldomgeving(kans nog idd). ;-)
  3. forum rang 7 HCohen 11 juni 2023 13:11
    quote:

    Gato schreef op 11 juni 2023 12:30:

    www.ad.nl/video/productie/gigantische...
    Winkelcentrum in aanbouw. Is dit Westfield?
    Yep de brand heeft plaatsgevonden bij URW's ontwikkeling in het Überseequartier.

    Gelukkig was de brand op het dak en daarom lijkt mij de schade mee te gaan vallen, op (veel)vertraging zit niemand te wachten.
    Vrijdagmiddag ontstond de brand en laat in de middag was deze weer geblust. Zie onderstaande artikelen

    Na brand in Hafencity in Hamburg: vermoedelijk arbeidsongeval
    Bijgewerkt op 10.06.2023, 14:24
    Explosies op het dak van een gebouw in HafenCity in Hamburg

    Hamburg - Een dag na de brand op een bouwplaats in het Hamburgse Hafencity vermoedt de politie een zweetongeluk als oorzaak van de brand.

    Volgens de eerste bevindingen brak de brand vrijdagmiddag uit op het dak van een gepland winkelcentrum, volgens de politie – vermoedelijk bij het lassen van een dakleer. De precieze toedracht van het ongeval moet nu worden vastgesteld.

    Bij een poging de brand te blussen raakte een kraanmachinist lichtgewond. Hij werd ter plekke behandeld door een spoedarts, zei een politiewoordvoerder zaterdag. Bij de brand waren meerdere gasflessen met een luide knal op het terrein ontploft. Vanuit de tien verdiepingen tellende schil dreef een grote rookwolk richting het stadscentrum.

    De politie had bewoners van de Hafenstad en aangrenzende wijken vrijdag gevraagd om ramen en deuren gesloten te houden vanwege de rook. In de late namiddag werd het vuur geblust, aldus de politie
    ----------------------------------------------------------

    Brandweer door werfbrand in Hafencity | NDR.de – Nieuws
    2 dagen geleden 0

    Status: 09.06.2023 18:41 Uhr

    In de Hafencity in Hamburg is momenteel een grote brandweeroperatie aan de gang omdat er brand is op een bouwplaats in het Überseequartier. Een officiële waarschuwing is inmiddels opgeheven.

    De brand brak uit op het dak van een tien verdiepingen tellend gebouw aan de Chicagostrasse, dat volgens de politie nog in aanbouw is. Volgens informatie van NDR branden er bouwmaterialen op de bouwplaats. Doordat gasflessen ontploften, waren er knallende geluiden te horen. De brand veroorzaakte ook een grote rookkolom.

    Waarschuwingsbericht brandweer opgeheven
    Vanwege de brand had de brandweer een officiële waarschuwing afgegeven, die in de vroege avond kon worden opgeheven. De bevolking in het getroffen gebied was gewaarschuwd voor een aantasting door rookgassen. Bewoners moeten ramen en deuren gesloten houden.
  4. forum rang 7 HCohen 12 juni 2023 09:20
    quote:

    Branco P schreef op 12 juni 2023 09:14:

    Dak in de fik in Hamburg en het dak eraf in Parijs! ;-)
    :-)

    Goldman Sachs verhoogt advies, van neutraal naar kopen met koersdoel 63E(was 61E)
    www.zonebourse.com/actualite-bourse/A...
    Unibail : Goldman Sachs passe de neutre à acheter en visant 63 EUR.
  5. forum rang 10 voda 12 juni 2023 09:50
    Beursblik: Goldman Sachs zet Unibail-Rodamco op de kooplijst

    Koersdoel verhoogt naar 63,00 euro.

    (ABM FN-Dow Jones) Goldman Sachs heeft maandag het advies voor Unibail-Rodamco-Westfield verhoogd van Neutraal naar Kopen en het koersdoel van 61,00 naar 63,00 euro. Dit bleek uit een sectorrapport van de Amerikaanse zakenbank.

    Het consumentenvertrouwen in de eurozone is dit jaar verbeterd en Goldman verwacht dat de groei van het besteedbaar inkomen van huishoudens zal versnellen in 2023, vooral gedreven door hogere lonen en lagere energiekosten, aldus de zakenbank. De prestaties van retailers hebben dan ook positief verrast.

    In dit licht ziet Goldman drie belangrijke redenen om aandelen Unibail Rodamco te kopen. Ten eerste verwacht men dat de operationele prestaties positief zullen verrassen gezien de veerkrachtige macro-omgeving voor consumenten en een consolidatie naar de beste fysieke ruimtes. Ten tweede is de gemiddelde looptijd van de schulden van Unibail met circa 8 jaar en 13,7 miljard euro aan liquiditeit goed beheersbaar.

    Ten slotte vinden de analisten de verwachting voor de winst per aandeel Unibail door de markt te laag. Dit geldt zowel voor de onderliggende huurinkomsten als voor de rentekosten.

    Het aandeel Unibail noteert maandag 2,2 procent hoger op 47,88 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  6. forum rang 6 Lamsrust 12 juni 2023 10:06
    quote:

    matin schreef op 12 juni 2023 10:01:

    Dir rapport was denk ik vorige week al bekend.
    Ik lees niets nieuws in de samenvatting, i.e. allemaal bekende info. Bijzonder dat hierop wel gekocht wordt.
  7. forum rang 7 Ron Kerstens 12 juni 2023 10:10
    quote:

    matin schreef op 12 juni 2023 10:01:

    Dir rapport was denk ik vorige week al bekend.
    Zeker, eerst worden de top klanten geïnformeerd, daarna de gewone klanten van Goldman Sachs en dan wordt het rapport publiek gemaakt. Een haast onfeilbaar business model :-)
  8. konijnenmelkertbaan 12 juni 2023 10:14
    quote:

    Lamsrust schreef op 12 juni 2023 10:06:

    [...]

    Ik lees niets nieuws in de samenvatting, i.e. allemaal bekende info. Bijzonder dat hierop wel gekocht wordt.
    Als je zelf de bedrijven volgt, dan zijn die analisten-rapporten vaak non-info / mosterd na de maaltijd.
    Maar het is wel waar de kudde schapen op reageert.
  9. matin 12 juni 2023 12:25
    Of GS koopt laag op, dan het rapport.
    Er wordt op gekocht door particulieren en
    GS gaat short op hogere koersen.
  10. forum rang 6 Lamsrust 12 juni 2023 13:21
    quote:

    Branco P schreef op 10 juni 2023 13:46:

    is wel geinig, maar het is maar een unit van 390 m2

    als ik op de website van Westfield Londen kijk, naar de plattegrond, dan zie ik ca. 70 units, veelal wel kleinere units, leeg staan. In aantallen units is dat 20% leeg. Dat is nu een voorbeeld van de Westfield Mastodonten. Ze zijn veel te groot én over te veel verdiepingen. En er is dan altijd een minder presterende verdieping. In dit geval +1. Ik zou zeggen, bij 0 a 15 winkelunits spreken we nog van frictieleegstand. Voor het overige kun je stellen: dat is niet goed. En het risico op verdere toename van de leegstand is dan ook steeds aanwezig. Hoewel zo'n winkelcentrum op zich kan blijven presteren, gaat het nooit lukken om die weer helemaal vol te krijgen zonder delen van het winkelcentrum te herbestemmen. Maar ook daarna blijft het suboptimaal in mijn ogen. Tenzij je een hele verdieping zou gaan herbestemmen, wat in mijn ogen nog wel eens de beste optie zou kunnen zijn op de langere termijn. Delen van de verdiepingen kun je dan toch als winkelruimte behouden, maar dan als een interne tweede verdieping van de grootste huurders. Maar je moet al je klanten op 1 verdieping zien te centreren. Zoals bij Westfield Mall of the Netherlands. Daar tel ik maar ca. 15 units leeg waarvan een stuk of 4 aan 1 buitenzijde (dat zal dan daar niet werken).

    Kleine kans natuurlijk nog dat de plattegronden niet goed bijgehouden worden, maar waarom dan die van UK veel slechter dan NL? Ik denk niet dat het dat is eerlijk gezegd.

    Daarom is in mijn ogen logisch: liefst heel Westfield eruit gooien, ook UK, voor een redelijke prijs en vervolgens op het Europese vasteland aan de slag gaan met o.a. een nieuwe Westfield Brussel en Milaan. Mocht het zo ver komen, zal ik wel gaan kijken of afscheid nemen van m'n aandelen Eurocommercial verstandig is (gezien de overlap in verzorgingsgebieden). Nog beter zou zijn: heel Westfield eruit en dan pas op de plaats. Doorexploiteren met wat je hebt bij een LTV ver onder 35%.
    In de UK zit het probleem idd bij Westfield London (bezetting 87.6% per ultimo 22), op de plattegronden zie je linksonder en rechtsonder twee grote ruimtes die op zowel 0 als 1 leeg staan. Daar zou je nog een kantoor, medische praktijk, fitness o.i.d. kunnen vestigen. De kleinere ruimtes is een kwestie van huurders trekken dan wel de leegstand trachten te concentreren in een hoek, zodat van de kleinere ruimtes een grotere gemaakt kan worden t.b.v. een alternatieve aanwending.

    URW zal zeker de UK niet verlaten, recent hebben ze Hammerson nog uitgekocht uit de Whitgift/Centrale ontwikkeling. en een mall in de wereldstad London hoort er gewoon bij.
  11. forum rang 7 Ron Kerstens 12 juni 2023 13:29
    quote:

    matin schreef op 12 juni 2023 12:25:

    Of GS koopt laag op, dan het rapport.
    Er wordt op gekocht door particulieren en
    GS gaat short op hogere koersen.
    Je maakt het veel te ingewikkeld, het is echt gewoon een service naar goede klanten die op deze manier wat gratis geld krijgen toegespeeld. Hetzelfde gebeurt met IPOs die hot zijn, gaan enkel naar grote klanten met wie een goede band is. Kempen had daar ook een handje van en het zou me niet verbazen als bijv bij KBC (die nog wel eens kleine aandelen in beweging zet) er ook zoiets speelt.
  12. forum rang 6 Lamsrust 12 juni 2023 23:18
    quote:

    Ron Kerstens schreef op 12 juni 2023 13:29:

    [...]

    Je maakt het veel te ingewikkeld, het is echt gewoon een service naar goede klanten die op deze manier wat gratis geld krijgen toegespeeld. Hetzelfde gebeurt met IPOs die hot zijn, gaan enkel naar grote klanten met wie een goede band is. Kempen had daar ook een handje van en het zou me niet verbazen als bijv bij KBC (die nog wel eens kleine aandelen in beweging zet) er ook zoiets speelt.
    Het gratis geld is gedurende de dag verdampt haha
  13. forum rang 7 HCohen 13 juni 2023 07:49
    quote:

    jan value schreef op 13 juni 2023 02:52:

    Westfield geeft de sleutels terug van de San Francisco mall.
    Idd 'jan value' !

    Welnu, dat ging een stuk sneller dan verwacht al was de ontwikkeling voorspeld obv recente ontwikkelingen

    BUSINESS
    Westfield begins withdrawal from San Francisco Centre, adding to ongoing business exodus from city
    sanfrancisco
    JUNE 12, 2023
    www.cbsnews.com/sanfrancisco/news/wes...
    www.bloomberg.com/news/articles/2023-...

    SAN FRANCISCO -- Westfield is surrendering control of its namesake shopping center in the heart of downtown San Francisco to its lender adding to the exodus of major companies and retailers leaving the city.

    The Westfield San Francisco Centre at Market and Fifth Streets is the city's largest shopping mall. Last month, the mall's largest tenant, Nordstrom, announced it and an adjacent Nordstrom Rack store would be leaving the location in August, citing the dramatic changes to "the dynamics of the downtown San Francisco market."

    The San Francisco Chronicle reported Westfield's parent company has stopped making payments on a $558 million loan on the property and its partner, Brookfield Properties, started transferring control of the mall this month.

    Westfield San Francisco Centre Mall

    "For more than 20 years, Westfield has proudly and successfully operated San Francisco Centre, investing significantly over that time in the vitality of the property," Westfield said in a statement. "Given the challenging operating conditions in downtown San Francisco, which have led to declines in sales, occupancy and foot traffic, we have made the difficult decision to begin the process to transfer management of the shopping center to our lender to allow them to appoint a receiver to operate the property going forward."

    Westfield said it has seen a significant decrease in total sales at San Francisco Centre from $455 million in 2019 to $298 million in Dec 2022 year-to-date. During the same period, the Westfield Valley Fair mall in neighboring San Jose experienced a showed a 66% increase in sales. Overall, Westfield stores in California increased sales by 26% and by 23% nationally, the company said.

    The mall's occupancy level has dropped to about 55%, which includes the already-announced closures of tenants such as Nordstrom, Banana Republic and others, the company said, while the rest of its U.S. occupancy averages around 93%.

    Westfield's parent company, French commercial real estate company Unibail-Rodamco-Westfield, announced plans last year to sell off two dozen of its U.S. malls, including the San Francisco Centre, to focus exclusively on the company's European properties.

    In a prepared statement, San Francisco Mayor London Breed said Westfield's exit from the San Francisco Centre was "something that has been coming for some time."

    "We've had numerous conversations with Westfield about the future of this site, and it's been clear that they did not have a long-term commitment to San Francisco as they look to withdraw entirely from the United States market," said Breed. "With new management, we will have an opportunity to pursue a new vision for this space that focuses on what the future of Downtown San Francisco can be. Whether that's attracting new types of business or educational institutions, or creating a totally different experience, we need to be open to what's possible. Retail is changing, and we will adapt to diversify and better use spaces in our Downtown area. This is at the heart of what we are trying to create in San Francisco as we move forward."

    Breed said the remaining stores at the mall would remain open under the new management.

    Marisa Rodriguez, CEO of SF business group Union Square Alliance, also said that while the news of the San Francisco Centre going into receivership was not unexpected, it also provides new opportunities for the property.

    "New ownership will provide an opening for this iconic space to bring in new energy and new innovative programming to meet new audiences as the area continues to adapt Post-pandemic," said Rodriguez. These opportunities are clearly not possible under the current situation. Also, it is important to note that at the moment, this news represents no loss of jobs nor closing of individual tenants."

    Earlier this month, the investment firm that owns Hilton San Francisco Union Square and Parc 55 hotels said it had ceased payments on a $725 million loan as looks to reduce its presence in the city. Park Hotels and Resorts CEO Thomas Baltimore, Jr., said that San Francisco's "path to recovery remains clouded and elongated by major challenges" including office vacancies caused by companies letting employees work-from-home, a "weaker than expected citywide convention calendar" through 2027 and "concerns over street conditions."

    Retail and hospitality have been hit hard in downtown San Francisco which has seen a wave of businesses leaving the area. San Francisco Standard has tracked at least 20 closures of major stores since 2020.

    When Nordstrom announced it was leaving the Wesfield Center last month, Unibail-Rodamco-Westfield said it had urged city leaders for many years to find solutions to the"deteriorating situation" and "rampant criminal activity" in the area.

    "The current environment is not sustainable for the community, or businesses, and we are hopeful the City will implement the changes that are so urgently needed," it said.
  14. dvl-2 13 juni 2023 07:53
    Nergens een update over nieuwe bond(s)? Gisteren is een 500M bond afgelopen, zou die dan vanuit cash terugbetaald zijn?
  15. forum rang 7 HCohen 13 juni 2023 08:05
    quote:

    dvl-2 schreef op 13 juni 2023 07:53:

    Nergens een update over nieuwe bond(s)? Gisteren is een 500M bond afgelopen, zou die dan vanuit cash terugbetaald zijn?
    Goed opgemerkt dvl-2; ik kan er (nog) niets over terug vinden
    Betreft: ''XS0942388462 June 12, 2023(maturity date) Euros 498 792 000 2.500%''

    De cash is er, ik ben benieuwd of we we hier nog snel berichtgeving van mogen zien(refinancing/ aflossing), zo niet H1-rapportage
2.737 Posts
Pagina: «« 1 ... 60 61 62 63 64 ... 137 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 15 mei

    1. ABN Amro Q1-cijfers
    2. InPost Q1-cijfers
    3. Allianz Q1-cijfers
    4. Commerzbank Q1-cijfers
    5. RWE Q1-cijfers
    6. Thyssenkrupp halfjaarcijfers
    7. ASMI €2,75 ex-dividend
    8. NL economische groei Q1 (voorlopig)
    9. NL consumentenuitgaven maart
    10. NL internationale handel maart
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht