Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Rusland

63.636 Posts
Pagina: «« 1 ... 2367 2368 2369 2370 2371 ... 3182 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 het zwaard 20 juni 2023 17:35
    Duitse inlichtingendienst waakzaam voor toegenomen Russische spionage
    De Duitse inlichtingendienst is op haar hoede voor toenemende spionage vanuit Rusland. Dat staat in een rapport dat dinsdag werd gepubliceerd. Sinds de invasie van Oekraïne zet het Kremlin steeds meer in op het inwinnen van buitenlandse informatie.

    "In de toekomst kunnen we agressievere en clandestiene spionageoperaties van Rusland verwachten", waarschuwt het Bundesamt für Verfassungsschutz, de Duitse binnenlandse veiligheidsdienst. De dienst waarschuwt ook voor cyberaanvallen. Die hebben als doel om te saboteren en informatie te ontfutselen.

    "De oorlog van Rusland tegen Oekraïne is een keerpunt voor de binnenlandse veiligheid", aldus de Duitse minister van Binnenlandse Zaken Nancy Faeser over het rapport. "In tijden van oorlog vertrouwt het Kremlin op het werk van de Russische geheime diensten."

    Een kleine week geleden noemde de Duitse overheid Moskou al "de grootste bedreiging voor de vrede". Maar naast Rusland worden in het laatste rapport ook China, Iran en Turkije beschreven als "belangrijke spelers" op vlak van spionage in Duitsland.

    Duitsland en Rusland snijden elkaars diplomaten al sinds de invasie van Oekraïne de pas af. Er worden over en weer diplomaten uitgewezen, en eind mei besloot Duitsland ook om vier van de vijf Russische consulaten op zijn grondgebied te sluiten.
  2. forum rang 7 Succes 20 juni 2023 17:36
    Counteroffensive dispatch 19JUN: 8 liberated settlements. Russian casualties: 4,6k killed and wounded

    UNITED24
    www.youtube.com/watch?v=DiLZdQ8AMVQ

    After two weeks of intense fighting, the Ukrainian Armed Forces increased the total area of land regained to 113 square kilometers. According to the Defense Ministry, 4600 Russians were killed or wounded in action.
  3. forum rang 8 het zwaard 20 juni 2023 19:14
    Oekraïne ontwikkelt nieuwe drone met bereik van 1.000 kilometer
    Oekraïne heeft een nieuwe drone van eigen makelij met een bereik van 1.000 kilometer ingezet, aldus staatswapenfabrikant Ukroboronprom. Het is niet duidelijk of het gaat om een test of dat de drone daadwerkelijk in de oorlog is gebruikt.

    Het Oekraïense leger werkt samen met private bedrijven aan relatief goedkope en gemakkelijk te produceren drones, om te gebruiken tegen Rusland. Deze zijn zowel voor aanvals- als verkenningsmissies bedoeld en moeten het arsenaal aanvullen dat Oekraïne al heeft.

    Zo heeft Oekraïne drones met een bereik van 800 kilometer, die mogelijk zijn ingezet bij een drone-aanval op Moskou in mei. Daarnaast beschikt het land nog over drones uit de Sovjettijd die een bereik van 1.000 kilometer halen.

    Ukroboronprom kondigde afgelopen najaar aan dat het aan nieuwe drones met een bereik van 1.000 kilometer werkte, met een explosieve lading van 75 kilogram. De woordvoerder van het staatsbedrijf maakte op Facebook bekend dat die nu af zijn. Daarbij plaatste ze een selfie samen met een lachende Valeri Zaloezjny, de opperbevelhebber van het Oekraïense leger.
  4. forum rang 10 luchtschip 20 juni 2023 19:26
    Putin is een ecoterrorist

    Omdat Rusland de Nova Kakhovka-dam heeft opgeblazen, drijven olieverontreinigende stoffen met een gewicht van minstens 150 ton langs de Dnipro-rivier en 'kunnen de Middellandse Zee bereiken'.

    95.000 ton dode vissen en meer lijken van dolfijnen gevonden aan de kust van de Zwarte Zee in Bulgarije en Turkije

    twitter.com/GlasnostGone/status/16711...
  5. forum rang 10 luchtschip 20 juni 2023 19:34
    Generale Staf van het Oekrainse leger :

    De strijdkrachten van Oekraïne rukken op en consolideren zich op twee fronten

    De Oekraïense strijdkrachten blijven oprukken naar de fronten van Melitopol en Berdyansk, en ze versterken hun posities op nieuwe locaties; er zijn geen posities verloren waar de Oekraïense strijdkrachten verdedigen.

    Bron: generale staf van de strijdkrachten van Oekraïne op Facebook, informatie per 20 juni 06:00 uur

    Citaat van Andrii Kovalev, woordvoerder van de generale staf van de Oekraïense strijdkrachten: "Offensieve acties gaan door op de fronten van Melitopol en Berdyansk, namelijk in de gebieden Novodarivka - Pryyutne, Makarivka - Rivnopil en Novodanilivka - Robotyne, het Oekraïense leger had gedeeltelijk succes gedurende de afgelopen dag; ze verschansen zich in de bereikte posities.

    De vijand concentreerde zijn belangrijkste inspanningen op het verdedigen en voorkomen van de opmars van onze troepen, het gebruiken van reserves en het proberen het verloren terrein te herstellen."

    Details: de generale staf merkte op dat de Russen hun belangrijkste inspanningen blijven richten op de fronten van Lyman, Bakhmut, Avdiivka en Marinka; zware gevechten gaan daar door en er waren de afgelopen dag 45 gevechten.

    De generale staf heeft gemeld dat de Russische bezettingsmacht zich bezighoudt met het plunderen van Oekraïense burgers in het tijdelijk bezette gebied van Oekraïne, dat te maken heeft gehad met overstromingen als gevolg van de opzettelijke vernietiging van de waterkrachtcentrale van Kakhovka door Russische troepen.

    Met name bij de controleposten die naar Oleshky leiden, nemen de indringers humanitaire hulp in beslag die bedoeld is voor de getroffen bevolking.
    De afgelopen dag voerde de luchtvaart van de strijdkrachten 15 aanvallen uit op gebieden waar Russisch personeel geconcentreerd was.

    Gedurende de dag troffen eenheden van Rockets Troops en Artillery drie controleposten, 10 clusters van personeel en militair materieel, twee opslagplaatsen voor munitie, een brandstof- en smeermiddeldepot, 15 artillerie-eenheden in een vuurpositie, drie luchtverdedigingsfaciliteiten en nog twee doelen gebruikt door de Russen.

    In totaal hebben Oekraïense soldaten meer dan 1.010 Russische indringers gedood en acht tanks, 15 gepantserde gevechtsvoertuigen, 23 artilleriesystemen, vier luchtafweergeschut, twee luchtverdedigingssystemen, één helikopter, 10 operationeel-tactische UAV's, drie kruisraketten, 32 vernietigd. voertuigen en vijf speciale uitrustingen.

    www.pravda.com.ua/eng/news/2023/06/20...
  6. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 20 juni 2023 19:37
    quote:

    closer schreef op 20 juni 2023 14:16:

    [...]
    Hou nou eens op over LS, man!
    Nog steeds niet begrepen dat zijn berichten hier op prijs worden gesteld? Hij heeft geen "voorliefde voor kreperende soldaten", hij houdt ons op de hoogte van de actualiteit, en jij doet niets anders dan afleiden, kwaadspreken over anderen en jezelf ophemelen. Eindeloos zaniken over religie en vervolgens beledigd doen als men er genoeg van heeft. Het is jou al zo vaak meegedeeld: door Henk, door tientallen forumleden op subtiele en minder subtiele wijze, zelfs Heupie van Salland kon het niet meer aanzien en toch ga je maar door.
    Zo slim en toch zo dom, het is niet te vatten.
    Ik laat eerlijkheidshalve je hele commentaar hierboven staan. De onverdraagzaamheid druipt ervan af.

    Nu alleen iets over LS. Zijn/haar voorliefde voor stervende Russische soldaten begrijp ik niet, luchtfiets' hobby om het - meestal in vage beelden - te tonen nog minder. Het geeft geen enkel inzicht in de strijd.
    Het is eigenlijk te walgelijk voor woorden. Het bergen van de lichamelijke restanten kan jaren kosten.

    Natuurlijk hetzelfde aan de Oekraïnse kant. Op D-day kwamen duizenden geallieerden (en Duitsers) om. We gedenken hen, en daar zijn geen bloederige plaatjes van lijken voor nodig.
  7. forum rang 10 luchtschip 20 juni 2023 19:41
    ecoterrorisme

    Hoofd Militaire Inlichtingendienst van Oekraine :

    Budanov zegt dat de Russen opzettelijk de Kakhovka-dam hebben opgeblazen: Russische troepen die ter plaatse aanwezig waren, kregen het bevel om 30 minuten eerder snel te evacueren.

    Tegelijkertijd kwamen er speciale eenheden de dam op ( waarschijnlijk om de explosieven aan te brengen en te laten ontploffen )
    Opmerkelijk is ook dat Russische troepen niet ver van de dam niet waren ingelicht en net als ieder ander totaal verrrast werden door de aanstormende watermassa

    video 0:52 minuut Engels ondertiteld
    twitter.com/wartranslated/status/1671...
  8. Frilo 20 juni 2023 19:56
    Alle berichten hier door genomen ,
    En mijn 1ste gedachte is :
    tis blijkbaar een kwestie van tijd voor dat de Oekrainers in Moskou aan komen .
  9. forum rang 4 DWB Happy 20 juni 2023 20:02
    quote:

    Frilo schreef op 20 juni 2023 19:56:

    Alle berichten hier door genomen ,
    En mijn 1ste gedachte is :
    tis blijkbaar een kwestie van tijd voor dat de Oekrainers in Moskou aan komen .
    Achter in de klas gezeten vermoed ik, het allemaal niet zo goed begrijpen,
    komt nu weer boven als je gaat schrijven op een forum....

    Ik snap nu beter waarom je posings amper ooit 2 zinnetjes bevatten....
  10. forum rang 6 pakman 20 juni 2023 20:06
    quote:

    Frilo schreef op 20 juni 2023 19:56:

    Alle berichten hier door genomen ,
    En mijn 1ste gedachte is :
    tis blijkbaar een kwestie van tijd voor dat de Oekrainers in Moskou aan komen .
    en alle berichten van jou doorgenomen en zeg maar tegen je baas , Slava Ukraine !!
  11. Frilo 20 juni 2023 20:53
    quote:

    DWB Happy schreef op 20 juni 2023 20:02:

    [...]

    Achter in de klas gezeten vermoed ik, het allemaal niet zo goed begrijpen,
    komt nu weer boven als je gaat schrijven op een forum....

    Ik snap nu beter waarom je posings amper ooit 2 zinnetjes bevatten....
    Dat mag natuurlijk.
    Ik snap niet nu , maar al veel langer dat reageren op uw postings
    energie verkwisten is aangezien u altijd gelijk hebt.
    Succes ermee en sterkte .

    Ps, heb me wel nog kostelijk geamuseerd over je verhalen betreffende de auto waar het dak vanaf was .
    Geweldig , die ongeremde fantasie van je .
    Hartelijk dank voor het amusement ervan .
  12. forum rang 4 DWB Happy 20 juni 2023 21:11
    quote:

    Frilo schreef op 20 juni 2023 20:53:

    [...]

    Dat mag natuurlijk.
    Ik snap niet nu , maar al veel langer dat reageren op uw postings
    energie verkwisten is aangezien u altijd gelijk hebt.
    Succes ermee en sterkte .

    Ps, heb me wel nog kostelijk geamuseerd over je verhalen betreffende de auto waar het dak vanaf was .
    Geweldig , die ongeremde fantasie van je .
    Hartelijk dank voor het amusement ervan .
    Zelfs een puntje of comma zetten op het einde van de zin daar heb je al moeite mee.
    Je bent gewoon een lulletje rozewater van het hoogste gehalte:)
  13. forum rang 4 tomtom100 20 juni 2023 21:11
    quote:

    Beperktedijkbewaking schreef op 20 juni 2023 19:37:

    [...]
    Ik laat eerlijkheidshalve je hele commentaar hierboven staan. De onverdraagzaamheid druipt ervan af.

    Nu alleen iets over LS. Zijn/haar voorliefde voor stervende Russische soldaten begrijp ik niet, luchtfiets' hobby om het - meestal in vage beelden - te tonen nog minder. Het geeft geen enkel inzicht in de strijd.
    Het is eigenlijk te walgelijk voor woorden. Het bergen van de lichamelijke restanten kan jaren kosten.

    Natuurlijk hetzelfde aan de Oekraïnse kant. Op D-day kwamen duizenden geallieerden (en Duitsers) om. We gedenken hen, en daar zijn geen bloederige plaatjes van lijken voor nodig.
    Stop met uw niet terzake doende geblaat hier op dit draadje fantast-fysicus en blijf weg zoals je beloofde met uw gezever hier.
    Post iets deftigs en informatiefs zoals LS dat hier zo goed doet.
    Meer dan 1000+ Orcen om de Oekrainse velden te bemesten is dan wel weer goed nieuws al mogen het er altijd MEER zijn.....
  14. forum rang 4 DWB Happy 20 juni 2023 21:18
    quote:

    JanGerrits schreef op 20 juni 2023 21:11:

    Verbazingwekkend dat Girkin dit durft te zeggen: twitter.com/Gerashchenko_en/status/16...
    Ik vermoed dat ie niet lang meer te leven heeft...
    Als dit op de Russiche TV uitgezonden gaat worden dan zou dit wel eens tot een binnenlandse oorlog kunnen leiden!
    Gaat ie uit de raam vallen of krijgt ie een fout drankje binnenkort?
  15. Frilo 20 juni 2023 21:29
    quote:

    DWB Happy schreef op 20 juni 2023 21:11:

    [...]

    Zelfs een puntje of comma zetten op het einde van de zin daar heb je al moeite mee.
    Je bent gewoon een lulletje rozewater van het hoogste gehalte:)

    Comma ? ??? Hahahahahahah,geweldig van jou , de nieuwe woordspelling , dokterandus.
    En nogmaals bedankt voor die leuke verhalen over de auto zonder dak .
    Vraagje aan jou : noem je dat een dakloze auto ?
  16. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 20 juni 2023 21:56
    quote:

    DWB Happy schreef op 20 juni 2023 10:59:

    [...]
    Stop ondehand toch eens met die on topic IK zever verhalen waarmee je dit forum alsmaar blijft terroriseren!
    Nogmaals dit draadje gaat over de Oekraine/Rusland, op dat geziemel van jou zit hier geen hond te wachten.
    Je moet toch wel echt een dikke houten boekenkast voor je hoofd hebben om dit niet te kunnen begrijpen en elke dag weer door blijft gaan....
    Jawel, blinde vink.
63.636 Posts
Pagina: «« 1 ... 2367 2368 2369 2370 2371 ... 3182 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.286
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.426
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.907
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.396
Aedifica 2 831
Aegon 3.257 320.073
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.761
ageas 5.843 109.778
Agfa-Gevaert 13 1.860
Ahold 3.536 73.983
Air France - KLM 1.024 34.337
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.773
Alfen 12 16.419
Allfunds Group 3 1.210
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 336
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.765
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.330
AMG 965 125.765
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.521
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.135
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.622
Arcelor Mittal 2.024 318.624
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.107
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.280
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.693
ASML 1.762 76.992
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.653
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 02 mei

    1. Chinese beurzen gesloten ivm Labor Day
    2. ArcelorMittal Q1-cijfers
    3. DSM Firmenich Q1-cijfers
    4. ING Q1-cijfers
    5. BAM Q1-cijfers
    6. ForFarmers Q1-cijfers
    7. Aedifica Q1-cijfers
    8. HelloFresh Q1-cijfers
    9. Shell Q1-cijfers
    10. RELX 41,8 pence ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht