Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Heijmans 2023

722 Posts
Pagina: «« 1 ... 19 20 21 22 23 ... 37 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Blub 21 juni 2023 09:17
    Lijkt mij dat er een deel van het personeel mee overkomt?
    Mogelijk aandelenpakketten voor hervormde management , koets kan hierop stijgen.

    HEIJ. staat nu 1 euro te laag.

    We gaan het zien, ik ben wel positief
  2. mr.Franz 21 juni 2023 09:29
    Positief nieuws. 1 van de marktleiders binnen het segment overnemen is juist in deze tijd een goede zet. Een mooie stap om de omzet te laten groeien. Ik ben er positief over.
  3. MWSACC 21 juni 2023 09:29
    quote:

    Happy One schreef op 21 juni 2023 09:13:

    Totaal absurd....

    Achteraf kun je er ook die rare dividendmove (er werd heel veel in aandelen uitgekeerd, zie eerder dit forum) verklaren.

    Natuurlijk moeten er (in plaats van aandelen uit te geven zoals pas met het dividend en nu weer) eigen aandelen worden ingekocht. Je kunt alleen al met de netto cashpositie 40% van de eigen aandelen inkopen, dat zou pas echt bijdragen aan de winst per aandeel.
    Daarnaast wordt de balans boterzacht. Heijmans heeft het over een gelijkwaardige solvabiliteit, maar dat komt waarschijnlijk alleen maar door een enorm bedrag aan geactiveerde goodwill op de balans.
    Daarnaast speelt de Tennet claim nog steeds.

    Ongelofelijk dit. Het enige mooie cadeau voor mij was dat ik er met de openingskoers nog redelijk uit kon, maar dat was totaal niet mijn bedoeling met dit aandeel, waarvan ik verwachtte dat door actief financieel management (aandeleninkoop, goed dividend) ik een prachtig aandeel voor de komende jaren zou hebben.
    Dat vertrouwen is nu weg.
    In eerste instantie was dit ook mijn gedachte. Maar voor de echt langere termijn is dit nog best goed. Denk eens over 2 a 3 jaar, Dan kunnen ze alsnog met de nieuwe inkomensstroom aandelen inkopen. Het goede is dat de 150 miljoen aan cash wordt ingezet om te gaan renderen. Dat dat nu nog niet gebruikt wordt voor aandeleninkoop is jammer, maar dat kan alsnog op een later moment, mocht de koers de komende jaren niet omhoog gaan. Als ze dan na 3 jaar een aandeleninkoop doen voor 9 procent van de aandelen is de verwatering ook weg. Dan blijft voor ons over een bedrijf met puur 20 procent meer omzet en synergie voordelen.
  4. Erica 21 juni 2023 09:39
    De koersreactie op dit nieuws is wat mij betreft ingegeven op de lage stand van het aandeel, veel mensen wachtten op überhaupt een trigger om te kopen. Die trigger moet echter zijn dat de structurele problemen van de woningbouwmarkt aangepakt worden, niet deze.
  5. forum rang 7 trab33 21 juni 2023 09:41
    quote:

    Bart Meerdink schreef op 21 juni 2023 09:00:

    Hoe kan dit? Heijmans zelf is op de beurs €240 miljoen waard, en dan koopt het 20% extra omzet voor €298 miljoen?
    Terwijl juist de nieuwbouw in Nederland met grote problemen kampt, de nieuwbouwhuizen zijn onbetaalbaar.
    Laten ze eerst de eigen aandelen inkopen, dat is een veel betere deal.
    Ze zijn onder de 10% nieuwe aandelen gebleven, dus misschien kunnen we niet eens tegen stemmen.
    wat de beurswaarde zegt kan je niet 1 op 1 vergelijken met de effectieve waarde van Heijmans . Persoonlijk vind ik de koers enorm ondergewaardeerd en dat is ook de reden van het hoge dividend .
    Bedrijven die aan een kw van minder dan 5 staan zijn gewoon een overnameprooi
  6. mr.Franz 21 juni 2023 09:42
    In het hierboven genoemde overzicht staat van wanrooij genoemd als bedrijf met de hoogste winstmarge
  7. forum rang 7 trab33 21 juni 2023 09:47
    quote:

    mr.Franz schreef op 21 juni 2023 09:42:

    In het hierboven genoemde overzicht staat van wanrooij genoemd als bedrijf met de hoogste winstmarge
    Wat opvalt is dat het bedrijven zijn die grotendeels in handen zijn van families. Voorts dat het ontwikkelende bouwers zijn. Kennelijk zijn deze bedrijven in staat om efficiënt te ontwikkelen. Bij Van Wanrooij past wel een opmerking. Deze onderneming heeft dit jaar het grootschalige keukenbedrijf verkocht.

    ben er toch ff uit op 10.44 gemiddeld en zit nu terug 100% cash
    of ik dit lanf vol ga houden is nog een andere vraag , in tussentijd wens ik iedereen veel success
  8. forum rang 7 MOEdig Voorwaarts 21 juni 2023 09:51
    Allemaal leuk en aardig, maar dit is wat mij betreft niet de manier om aandeelhouderswaarde te ontsluiten.

    Ik blijf dan ook bij mijn eerdere mening en sluit me aan bij wat Happy One er over te zeggen had; door deze transactie is een groot gedeelte van de gigantische upside die er was weggegeven aan de verkopende partij, met zelfs een dikke banklening tot gevolg.

    Er kan misschien nog een konijn uit de hoge hoed worden getoverd (partijen die nu gedwongen zijn snel te handelen, aangezien dit lekkere snoepje met gif dreigt te worden bestrooid -poison pill actie-), maar voor de rest hoef ik er in principe niet meer zo dik in te blijven zitten; het wonder waar ik op wachtte (herwaardering, overname) is door deze actie van het management immers (vooralsnog) volledig uit beeld geraakt...
  9. DRIVER-S 21 juni 2023 09:55
    Ik vind em ook nogal opportunistisch. Van Wanrooij is een super efficiënt bedrijf waar heel veel vasthangt aan de slimmigheid van de 2 eigenaren en hun netwerk. Een bedrijf dat wordt opgeslokt door een groter bedrijf gaat deze magie wel verliezen denk ik. Die korte lijnen, die vaste gezichten etc. Ik ben er bang voor. Dat kralen rijgen van Heijmans was nooit een succes
  10. forum rang 7 trab33 21 juni 2023 10:11
    quote:

    MOEdig Voorwaarts schreef op 21 juni 2023 09:51:

    Allemaal leuk en aardig, maar dit is wat mij betreft niet de manier om aandeelhouderswaarde te ontsluiten.

    Ik blijf dan ook bij mijn eerdere mening en sluit me aan bij wat Happy One er over te zeggen had; door deze transactie is een groot gedeelte van de gigantische upside die er was weggegeven aan de verkopende partij, met zelfs een dikke banklening tot gevolg.

    Er kan misschien nog een konijn uit de hoge hoed worden getoverd (partijen die nu gedwongen zijn snel te handelen, aangezien dit lekkere snoepje met gif dreigt te worden bestrooid -poison pill actie-), maar voor de rest hoef ik er in principe niet meer zo dik in te blijven zitten; het wonder waar ik op wachtte (herwaardering, overname) is door deze actie van het management immers (vooralsnog) volledig uit beeld geraakt...
    ben het volledig met u eens dat het opwaarts rendement hierdoor een knauw gekregen heeft maar het is er nog altijd , vind dat heijmans nog altijd flink ondergewaardeerd staat . Niet tegenstaande ben ik er deze ochtend volledig uitgestapt.
    Maar zou momenteel niet weten waar ik mijn centen moet in investeren , zie eigenlijk zo goed als geen koopjes op de markt. Indien iemand toch perspectieven ziet ergens hoor ik het graag
  11. forum rang 6 effegenoeg 21 juni 2023 10:14
    Bouwer Heijmans koopt Brabants familiebedrijf Van Wanrooij (2)
    N i e u w bericht, meer informatie in 7e en laatste alinea

    DEN BOSCH (ANP) - Heijmans heeft overeenstemming bereikt met Van Wanrooij over de aankoop van het Brabantse familiebedrijf. Met de voorgenomen deal die een waarde heeft van bijna 300 miljoen euro, versterkt het bouwconcern zijn marktpositie in woningbouw- en vastgoedontwikkeling in Nederland.

    Heijmans neemt de projectontwikkelingsactiviteiten, het bouwbedrijf, de timmerfabriek en de bouwmaterialenhandel over van Van Wanrooij. De verhuur van de zakelijke panden en woningen van het familiebedrijf blijven in beheer bij Van Wanrooij.

    Van Wanrooij werd in 1969 opgericht door de twee broers Wim en André van Wanrooij en is in ruim vijftig jaar tijd uitgegroeid van een klein aannemersbedrijf tot een familiebedrijf in de woningbouw- en ontwikkelingssector met circa 275 werknemers.

    Alle medewerkers van Van Wanrooij worden onderdeel van Heijmans met behoud van werkgelegenheid. Ook de huidige driekoppige familiedirectie van Van Wanrooij blijft de komende twee jaar operationeel betrokken bij de bedrijfsactiviteiten om een goede overdracht te waarborgen.

    Door de overname stijgt de omzet van Heijmans met ruim 20 procent naar 2,2 miljard euro en verdubbelt de werkvoorraad in vastgoedontwikkeling van circa 15.000 naar 29.000 nieuwbouwwoningen. De overname verhoogt ook de ontwikkelcapaciteit van Heijmans met 1000 à 1500 woningen op jaarbasis naar 3000 à 4000 woningen.

    De koopprijs wordt deels betaald door een aandelenuitgifte aan de aandeelhouders van Van Wanrooij. Zij verwerven hierdoor ruim 9 procent van de certificaten van aandelen in Heijmans. Het resterende deel van de koopsom is in contanten. De overname wordt naar verwachting in het derde kwartaal van 2023 afgerond.

    Volgens Ton Hillen, topman van Heijmans, komt de woningportefeuille van het bedrijf beter in balans met de overname. Daarbij voorziet hij dat het woningtekort in Nederland verder toeneemt in de nabij toekomst. "Er is nu al een tekort van 350.000 woningen. Met het huidige bouwtempo zie ik de druk op de woningmarkt alleen maar toenemen", stelt Hillen. De woningbouw wordt volgens hem ook afgeremd door vertragende procedures.

    Daarom pleit de topman voor een versimpeling van bouwvergunningen en het versnellen van procedures. "Ik vind het af en toe goed dat mensen bezwaar kunnen maken, maar niet zes keer", verduidelijkt Hillen. "We kennen de bezwaarmogelijkheid van de woningbezitter, maar misschien moet het recht van de woningzoekende ook wat zwaarder in de procedures gaan wegen. Het moet niet alleen maar 'not in my backyard' zijn", besluit de directeur.
  12. MWSACC 21 juni 2023 10:17
    quote:

    trab33 schreef op 21 juni 2023 10:11:

    [...]
    ben het volledig met u eens dat het opwaarts rendement hierdoor een knauw gekregen heeft maar het is er nog altijd , vind dat heijmans nog altijd flink ondergewaardeerd staat . Niet tegenstaande ben ik er deze ochtend volledig uitgestapt.
    Maar zou momenteel niet weten waar ik mijn centen moet in investeren , zie eigenlijk zo goed als geen koopjes op de markt. Indien iemand toch perspectieven ziet ergens hoor ik het graag
    NN Group, Unibail Rodamco
  13. Alwetende Verteller 21 juni 2023 10:22
    Lees ik dit nou goed? Deze overname voegt op korte termijn 30-40 miljoen EBITDA toe en op lange termijn 50-70 miljoen? De onderliggende EBITDA van Heijmans zelf is 126 miljoen. Dit betekent alleen al op de korte termijn een toename van 25%, maar als ze die extra 70 miljoen halen gaat hun EBITDA met 55% omhoog? Maak ik ergens een fout? Dit is toch een super overname? Die extra aandelenuitgifte lijkt me geen probleem.
  14. phu 21 juni 2023 10:25
    quote:

    Alwetende Verteller schreef op 21 juni 2023 10:22:

    Lees ik dit nou goed? Deze overname voegt op korte termijn 30-40 miljoen EBITDA toe en op lange termijn 50-70 miljoen? De onderliggende EBITDA van Heijmans zelf is 126 miljoen. Dit betekent alleen al op de korte termijn een toename van 25%, maar als ze die extra 70 miljoen halen gaat hun EBITDA met 55% omhoog? Maak ik ergens een fout? Dit is toch een super overname? Die extra aandelenuitgifte lijkt me geen probleem.
    Is ook mooie overname. Draagt ook gelijk bij aan winst per aandeel. Denk dat de bouwwereld aan begin staat van flinke veranderingen. Dit kan door fusies overnames etc. Ik heb vanmorgen aandelen bijgekocht.
  15. forum rang 7 MOEdig Voorwaarts 21 juni 2023 10:28
    quote:

    Alwetende Verteller schreef op 21 juni 2023 10:22:

    Lees ik dit nou goed? Deze overname voegt op korte termijn 30-40 miljoen EBITDA toe en op lange termijn 50-70 miljoen? De onderliggende EBITDA van Heijmans zelf is 126 miljoen. Dit betekent alleen al op de korte termijn een toename van 25%, maar als ze die extra 70 miljoen halen gaat hun EBITDA met 55% omhoog? Maak ik ergens een fout? Dit is toch een super overname? Die extra aandelenuitgifte lijkt me geen probleem.
    Je leest het inderdaad goed, in zoverre dat Heijmans (gecorrigeerd voor nettokaspositie) zelf op de beurs tegen 1-2x EV/EBITDA gewaardeerd staat en dat ze nu een overname doen die in € groter is dan ze zelf waard zijn en die neerkomt (ex nettoschuld over te nemen partij) op 10x EBITDA. Dit wordt gefinancierd met uitgifte van wat eigen aandelen (verwatering), aanwending van de riante eigen kaspositie en daarbovenop een dikke banklening. Per saldo voegt het misschien op korte termijn iets toe aan de wpa, maar de nettokaspositie is daarbij omgeslagen in een fikse nettoschuld.

    Klinkt inderdaad als een goede deal ;-) NOT!

    D.w.z. ik denk dat er betere opties waren om aandeelhouderswaarde te creeren, zoals aandeleninkoop, superdividend of zelf een bord met "te koop" in de tuin zetten...
  16. MWSACC 21 juni 2023 10:29
    quote:

    Alwetende Verteller schreef op 21 juni 2023 10:22:

    Lees ik dit nou goed? Deze overname voegt op korte termijn 30-40 miljoen EBITDA toe en op lange termijn 50-70 miljoen? De onderliggende EBITDA van Heijmans zelf is 126 miljoen. Dit betekent alleen al op de korte termijn een toename van 25%, maar als ze die extra 70 miljoen halen gaat hun EBITDA met 55% omhoog? Maak ik ergens een fout? Dit is toch een super overname? Die extra aandelenuitgifte lijkt me geen probleem.
    Inderdaad, nu je het zegt, dat is wel enorm als dat behaald wordt. Beter dan alleen maar cash op de balans.
  17. MWSACC 21 juni 2023 10:32
    quote:

    MOEdig Voorwaarts schreef op 21 juni 2023 10:28:

    [...]

    Je leest het inderdaad goed, in zoverre dat Heijmans (gecorrigeerd voor nettokaspositie) voor 1-2x EV/EBITDA genoteerd staan en dat ze nu een overname doen, die in € groter is dan ze zelf waard zijn en die neerkomt (ex nettoschuld over te nemen partij) op 10x EBITDA. Dit wordt gefinancierd met uitgifte van wat eigen aandelen (verwatering), aanwending van de riante eigen kaspositie en daarbovenop een dikke banklening.

    Klinkt inderdaad als een goede deal ;-)

    NOT

    D.w.z. ik denk dat er betere opties waren om aandeelhouderswaarde te creeren.
    Voor de korte termijn gedachte was aandeleninkoop nu beter idd. Maar voor de lange termijn zeg 3 tot 5 jaar. Dan is de boel geintegreerd, een veel hogere EBITDA, schulden al grotendeels afbetaald. Mocht de koers dan nog steeds laag staan kan er dan worden ingekocht maar met een veel hogere snelheid vanwege een veel hoger resultaat. Deze stap is lange termijn denken.
  18. forum rang 7 MOEdig Voorwaarts 21 juni 2023 10:41
    @MWSACC

    Snap ik allemaal wel, maar wie betaald er nu (in deze omstandigheden) 10x de EBITDA voor een huizenbouwer? Ik zou bijna zeggen, dat is gewoon geen zuivere koffie. Als de overnamesom 5-6x EBITDA (van nu, niet o.b.v. een wankele toekomstprognose) was geweest en niet had geleid tot een stevige nettoschuld (een beetje tegenslag en het gevaar van de zoveelste claimemissie ligt op de loer) had ik er een stuk minder moeite mee gehad.

    Mooiste zou zijn als een "witte ridder" ons nog voor deze onzalige transactie kan behoeden en "on the spot" een enigszins redelijk prijs voor onze aandelen wil betalen. Ik weet ook niet of de transactie al volledig in kannen en kruiken is (enige voorbehoud lijkt toestemming van de mededingingsautoriteiten) of dat deze "vergissing" door een evt. koper nog met een bescheiden "break-up fee" is af te kopen. Maar goed, dat is waarschijnlijk "wishful thinking".

    Ik heb vanochtend ietwat afgebouwd (vooral onlangs uit assignment verkregen extra stukken) en wacht het verder af.
722 Posts
Pagina: «« 1 ... 19 20 21 22 23 ... 37 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 30 april

    1. China inkoopmanagersindex industrie en diensten april volitaliteit verwacht
    2. Samsung Q1-cijfers
    3. NL producentenprijzen maart
    4. Arcadis Q1-cijfers
    5. Adidas Q1-cijfers
    6. Volkswagen Q1-cijfers
    7. Air France-KLM Q1-cijfers
    8. Dui detailhandelsverkopen maart
    9. PB Holding jaarcijfers
    10. Acomo €0,75 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht