Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Rusland

63.710 Posts
Pagina: «« 1 ... 2431 2432 2433 2434 2435 ... 3186 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 closer 1 juli 2023 09:53
    05:47
    CIA kreeg inzicht in Oekraïense strategie tijdens geheim bezoek

    CIA-directeur William J. Burns heeft tijdens een geheim bezoek aan Kyiv in juni inzicht gekregen in de militaire strategie van Oekraïne. In het ambitieuze plan willen de Oekraïeners Rusland dwingen tot nieuwe vredesbesprekingen door grote stukken grondgebied te heroveren. Dat moet nog voor de herfst gebeuren, kreeg het hoofd van de Amerikaanse inlichtingendienst te horen. Dat schrijft de Amerikaanse krant The Washington Post.

    Militaire strategen in Kyiv hebben zich tegenover Burns optimistisch getoond om tegen de herfst een aanzienlijke hoeveelheid grondgebied terug te winnen: zo wil Oekraïne verder doordringen in het oosten van het land en de artillerie laten oprukken tot de grens met de Krim om zo de Russen te dwingen tot onderhandelingen. Dat zeggen drie bronnen die bekend zijn met de militaire planning van Oekraïne.

    'Rusland zal alleen onderhandelen als het zich bedreigd voelt', zei een hooggeplaatste Oekraïense functionaris.

    De tot nu toe geheime reis van Burns bestond uit ontmoetingen met president Volodymyr Zelensky en de hoogste inlichtingenfunctionarissen van Oekraïne. Het bezoek vond plaats op een kritiek moment in het conflict, nu de Oekraïense strijdkrachten moeite hebben om munt te slaan uit hun langverwachte tegenoffensief. Maar naar eigen zeggen moeten de meeste van hun in het Westen getrainde en uitgeruste aanvalsbrigades nog in worden gezet.

    www.volkskrant.nl/cs-bfe99e36
  2. forum rang 8 closer 1 juli 2023 09:54
    07:18
    'Door Rusland veroorzaakt 'ongeluk' bij kerncentrale onwaarschijnlijk'

    Het is onwaarschijnlijk dat Rusland opzettelijk een "ongeluk" laat gebeuren bij de kerncentrale van Zaporizja. Dat melden de militaire analisten van het Amerikaanse Institute for the Study of War (ISW) in een laatste update. Het is waarschijnlijk dat Rusland de dreiging van een opzettelijk radiologisch incident blijft gebruiken om te proberen Oekraïense tegenoffensieve acties en westerse steun voor Oekraïne te beperken in de aanloop naar de komende NAVO-top in Litouwen op 11 en 12 juli.

    De analisten van ISW zeggen eerder te hebben geoordeeld dat Russische troepen niet in staat zouden zijn om de gevolgen van sabotage bij Zaporizja te kunnen beheersen. Ook zou zo'n incident het vermogen van Rusland om zijn bezetting van Zuid-Oekraïne te versterken verder kunnen aantasten door gebieden onbewoonbaar en onbestuurbaar te maken. Nu maakt ISW wel een kanttekening: "De waarschijnlijke Russische vernietiging van de Kachovka-dam had echter ook een negatieve invloed op de Russische strijdkrachten, en mogelijke Russische plannen om de kerncentrale te saboteren kunnen niet worden uitgesloten", klinkt het.

    De denktank noemt ook verschillende opzettelijk veroorzaakte incidenten die de Russen zouden kunnen uitvoeren, "sommige ernstiger dan andere". Zo zou bestraald water in het Kachovka-reservoir geloosd kunnen worden om een mogelijke Oekraïense oversteek van het nu grotendeels leeggelopen reservoir te verstoren. Ook zou een radiologische pluim gecreëerd kunnen worden om een groter gebied van Zuid-Oekraïne te bestrijken.

    Dat kan alleen averechts werken, zeggen de analisten. "Een stralingspluim zou zeer zeker invloed hebben op de Russische strijdkrachten in de oblasten Zaporizja en Cherson en mogelijk op de Krim, en zou de Russische strijdkrachten waarschijnlijk in grotere mate treffen dan de Oekraïense strijdkrachten gezien de gebruikelijke richting van de wind in het gebied." Ook een "ongeluk" dat een kleiner radiologisch stralingsgebied creëert, bedoeld om de Oekraïense opmars in de buurt van Zaporizja in de kiem te smoren, ligt binnen de mogelijkheden, maar ook hier weegt eventueel militair voordeel niet op tegen de gevolgen.

    De Oekraïense militaire inlichtingendienst zei gisteren dat Rusland het personeel van de kerncentrale in Zaporizja geleidelijk aan wegstuurt. De centrale ligt bij de stad Enerhodar in door Rusland bezet gebied en niet ver van een gebied waar Oekraïne in de aanval is gegaan. Oekraïne zegt dat Rusland een "terroristische aanval" op de centrale voorbereidt, waarbij straling vrijkomt. De Russische minister van Buitenlandse Zaken Lavrov noemde die beschuldigingen "pure leugens".

    nos.nl/liveblog/2480999-door-rusland-...
  3. forum rang 10 DeZwarteRidder 1 juli 2023 10:09
    quote:

    luchtschip schreef op 30 juni 2023 22:20:

    Kijk, Russisch cabaret.

    Een Russische tank die de posities van het Oekraïense 225e bataljon naderde en zich voorbereidde om op hen te schieten, reed op een landmijn in...

    …die de Russen zelf hebben geplaatst

    video 1:36 minuut geluid aan

    twitter.com/NOELreports/status/167482...
    Erg vreemd: de landmijnen waren zeer duidelijk zichtbaar, dus waarom rij je er overheen....???
  4. forum rang 6 pakman 1 juli 2023 10:25
    quote:

    Fender bass schreef op 1 juli 2023 07:24:

    [...]

    Het was tijdelijk, kennelijk. Zie onderstaande bericht.
    Zelf heb ik een Twitter account wat helemaal niet aan mij te linken is, evenals dit iex account. Voor mij is dat voldoende. Tenzij je echt paranoïde bent, maar dan kun je beter gewoon niet online zijn.

    ~~

    Musk: Twitter hit another record in user-seconds
    juli 01, 2023 02:54a.m. CEST
    Twitter Chairman Elon Musk revealed that the "platform hit another all-time high in user-seconds last week."

    He made the announcement hours after clarifying that the social media network introduced only a "temporary emergency measure" to block unregistered users from accessing the Twitter web version.

    "Several hundred organizations (maybe more) were scraping Twitter data extremely aggressively, to the point where it was affecting the real user experience," Musk explained the reason behind the move in another tweet.

    KEYWORDS:
    MUSK | TWITTER

    Baha Breaking News (BBN) / MS
    nee, nog steeds hetzelfde
  5. forum rang 6 pakman 1 juli 2023 12:03
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 1 juli 2023 11:57:

    [...]

    Ik zie helemaal geen 'Zuni missiles', ik zie alleen flares als afweer tegen infrarood-raketten.
    je kunt er blijkbaar verschillende koppen op zetten

    The head produces over 500 fragments that penetrate up to 3/8" (9.5mm) mild steel at 30 ft (9.1m) distance upon detonation.
    When using the Mk.191 base detonating fuze this warhead can penetrate:

    2" (50.8mm) Class B armor,
    3 ft (914mm) reinforced concrete
    30 ft (9.1m) soft earth.
  6. forum rang 10 luchtschip 1 juli 2023 12:04
    George Orwell ..........1984

    De Russische staatstelevisie twijfelt nu aan de effectiviteit van Wagner, die er veel langer over deed om "een minder belangrijke Bakhmut te bevrijden" in vergelijking met Marioepol". Hilarisch.

    De grootste ironie is dat dit echt zal werken en dat Wagner over een paar weken zal worden veroordeeld door Russen die al hun nieuws van tv halen.

    Er wordt gezegd

    Marioepol een grote stad, 244 km2 met 425.000 inwoners en met een groot fort, het Azovostahl complex -- werd door het Russische leger in 71 dagen veroverd

    Bakhmut een onbelangrijke stad, 41 km2 met 72.000 inwoners --daar deed het Wagner leger maar liefst 224 dagen over

    Waarom geven we deze cijfers ?
    Niet om negatief te zijn richting de dappere Wagner strijders
    Maar gewoon om het in perspectief te zetten op een onafhankelijke onbevooroordeelde manier, en de feiten onder ogen te zien

    video 1:27 minuut Engels ondertiteld

    twitter.com/wartranslated/status/1675...

    Van 'Wagner heeft niets met Rusland te maken', tot 'Wagner zijn helden van Rusland', tot 'Wagner is slecht en we hadden er nooit waardering voor"

    Ex-Wagner soldaten zullen deze negatieve berichtgeving als zeer onprettig ervaren en zouden in de samenleving wel eens vervelend kunnen reageren
    Wanneer de media al Russen tegen Russen gaan opzetten dan kan dat wel eens leiden tot burgers die tegen elkaar gaan vechten
  7. forum rang 8 closer 1 juli 2023 12:13
    Lachwekkend, impliciet wordt in deze video ook toegegeven dat de "succesvolle" verovering van Bachmoet een fiasco was.
    Het Russische publiek herkent dit natuurlijk meteen: de wind is gedraaid en er geldt een nieuwe "waarheid". Logisch dat men zich liever afzijdig houdt.
  8. forum rang 10 luchtschip 1 juli 2023 12:50
    Lavrov claimt 3 feiten.

    1. Oekraïne is deze oorlog begonnen.

    2. Rusland richt zich nooit "bewust" op burgers en civiele infrastructuur.

    3. Oekraïne lokaliseert zware wapens tussen burgers en civiele infrastructuur.

    Alle 3 zijn vals

    video 1:23 minuut Engels ondertiteld

    twitter.com/GlasnostGone/status/16750...
  9. forum rang 10 luchtschip 1 juli 2023 12:56
    Ik ben teruggekeerd van de frontlinie van Oekraïne. Daar volgde ik een soldaat die voorraden aan zijn kameraden afleverde, wat inhield dat ik door het front moest rennen terwijl overal om ons heen granaten vielen.

    Kijk en lees alsjeblieft om het leven van Oekrainse soldaten te begrijpen. Ik heb het een keer gedaan. Ze doen het elke dag.

    video 0:37 minuut geluid aan

    twitter.com/dpatrikarakos/status/1674...
  10. forum rang 10 luchtschip 1 juli 2023 14:10
    De speciale eenheid "White Wolf" van de SBU met een maandelijks overzicht:

    23 tanks, 8 BMP's, 2 MTLB, 21 (pantser)voertuigen, 10 artilleriesystemen en MLRS, 2 speciale uitrustingseenheden, 34 dug-outs en 11 schietposities, 3 munitiemagazijnen en 3 concentratieplaatsen van militair personeel

    video 1:07 minuut

    twitter.com/NOELreports/status/167510...
  11. forum rang 8 closer 1 juli 2023 14:21
    Oekraïne hangt vol met slimme beveiligingscamera’s: bijna allemaal afkomstig uit China en zo lek als een mandje

    Voor de oorlog uitbrak, had Oekraïne net door het hele land ‘Safe City’ uitgerold: een omvangrijk netwerk van videosurveillance. De camera’s, veelal met internetverbinding, blijken grotendeels afkomstig van Chinese staatsbedrijven en zijn eenvoudig te hacken. Kijkt Rusland mee?

    Huib Modderkolk, 1 juli 2023, 05:00

    Het is een aanmerkelijk militair succes voor Rusland: in de vroege ochtend van 16 mei raakt een Russische raket een verdekt opgesteld Amerikaans luchtverdedigingssysteem in Kyiv. Deze Patriot, waarvan Oekraïne er op dat moment twee in bezit heeft, staat tussen flatgebouwen in de Oekraïense hoofdstad en haalt het ene na het andere inkomende Russische projectiel uit de lucht. Totdat het systeem zelf wordt geraakt door een hypersonische Kinzjal-raket. Er volgt een lichtflits en gigantische knal.

    Na de aanval vraagt de bekende Oekraïense oorlogsverslaggever Joeri Boetoesov zich op Facebook verbaasd af hoe de Russen het afweersysteem zo nauwkeurig konden treffen. ‘Russische satellieten beschikken niet over de mogelijkheid om voortdurend de impactgebieden van raketten te scannen’, schrijft hij. Hij heeft een mogelijke verklaring: ‘Haast onmiddellijk na het afvuren (van Russische rakketten, red.) verschijnen videobeelden online. Niet van telefoons, maar van beveiligingscamera’s die het resultaat van een aanval direct in hoge kwaliteit laten zien.’

    Op videobeelden van die nachtelijke aanval op Kyiv, gedeeld in Russische Telegramkanalen, is inderdaad te zien dat een afweersysteem in verschillende barrages raketten afvuurt op inkomende Russische projectielen. Voor wie bekend is met Kyiv, zal het niet lastig zijn de locatie te herkennen. Terwijl de surveillancecamera blijft opnemen, volgt enige tijd later de Russische voltreffer. ‘Middels die camera’s valt te achterhalen welk type luchtverdedigingssysteem wordt ingezet, net zoals het waarschijnlijke lanceergebied.’ Ze vormen daarmee een gevaar voor de Oekraïense verdediging, stelt Boetoesov. ‘Er is geen twijfel dat videocamera’s met een internetverbinding worden gebruikt door Ruslands inlichtingendiensten.’

    Paard van Troje
    Het is een verontrustende theorie, die ook de 42-jarige Oekraïense ondernemer Oleksi Koeprijenko onder ogen komt. Zijn de videocamera’s, die overal in Oekraïne op gebouwen en straathoeken hangen, een zwakke plek die de Russen uitbuiten? Koeprijenko staat grote bedrijven bij in zakelijke conflicten, maar sinds de Russische invasie van zijn land is hij tevens als vrijwilliger verbonden aan ‘Don’t Fund Russian Army’. Zijn zakelijke kennis zet hij samen met Oekraïense overheidsorganisaties in om internationale technologiebedrijven die actief zijn in Rusland onder druk te zetten om hun activiteiten daar op te geven.

    Dat het Nederlandse investeringsfonds Prosus zijn belang in de Russische online marktplaats Avito vorig jaar voor miljarden van de hand deed, kwam onder meer door zijn werk, zegt hij. ‘Het Facebookbericht van Boetoesov’, vertelt Koeprijenko telefonisch vanuit Kyiv, ‘schudde ons wakker. Het maakte duidelijk dat de alomtegenwoordige videosystemen in ons land een bedreiging zijn.’ En toen hij ging opzoeken wie die vele duizenden camera’s in de openbare ruimte levert, nam zijn verontrusting verder toe. ‘Ze hebben één ding gemeen: ze zijn bijna allemaal afkomstig uit China.’

    Verder lezen: www.volkskrant.nl/cs-bee776cd
  12. forum rang 8 het zwaard 1 juli 2023 14:40
    De VS overwegen een zeer omstreden wapen, clustermunitie, naar Oekraïne te sturen om de goed ingegraven Russische soldaten hard te treffen. De levering moet het Oekraïense leger helpen om door de Russische linies te breken bij het moeizame tegenoffensief.

    Bron; De Morgen
  13. forum rang 8 het zwaard 1 juli 2023 14:42
    The New York Times: ‘CIA-directeur ontkent tegenover Kremlin Amerikaanse betrokkenheid bij Wagneropstand’
    Directeur William Burns van de Amerikaanse inlichtingendienst CIA heeft de afgelopen week gebeld met Sergej Narysjkin, het hoofd van de Russische inlichtingendienst SVR. Burns zou het Kremlin hebben verzekerd dat de Amerikanen geen aandeel hadden in de kortstondige muiterij van Wagnerchef Jevgeni Prigozjin en de zijnen. Dat melden de Amerikaanse kranten The New York Times en The Wall Street Journal.
  14. Frilo 1 juli 2023 15:25
    Der Spiegel :
    Viel blut fur weinige meter.
    Die ukrainische armee kan aus der Wagner-meuterei kein kapital schlagen .
    Soldaten an der front beschreiben die gegenoffensive als zahen abnutzungskampf
    mit hohen verlusten .
  15. forum rang 8 closer 1 juli 2023 15:36
    quote:

    Frilo schreef op 1 juli 2023 15:25:

    Der Spiegel :
    Viel blut fur weinige meter.
    Die ukrainische armee kan aus der Wagner-meuterei kein kapital schlagen .
    Soldaten an der front beschreiben die gegenoffensive als zahen abnutzungskampf
    mit hohen verlusten .
    Toch opmerkelijk, die voorkeur voor Duitse bronnen als je de taal nauwelijks beheerst.
    Dat oorlog verschrikkelijk is, kan niet genoeg benadrukt worden. Maar is er een alternatief?
  16. forum rang 8 closer 1 juli 2023 15:37
    15:27
    Oekraïense troepen veroveren bolwerk nabij Cherson, aldus Britse inlichtingendienst

    Het Oekraïense leger heeft vooruitgang geboekt op de door Rusland bezette oostelijke oever van de rivier de Dnipro in het zuiden van Oekraïne, zegt de Britse inlichtingendienst zaterdag. Oekraïne zou een zogeheten ‘bruggenhoofd’ hebben veroverd. Daarmee verwijst de dienst naar grondgebied nabij de rivier dat, indien succesvol ingenomen, een bolwerk kan veiligstellen voor een verdere opmars.

    Volgens het Britse ministerie van Defensie verplaatsen Oekraïense troepen zich sinds ongeveer een week richting de oever van de rivier. De strijd rond de oever wordt echter bemoeilijkt door de verwoesting van de eveneens nabijgelegen Kachovka-dam op 6 juni, en de daaropvolgende overstromingen.

    De stad Cherson, gelegen op de westelijke oever van de Dnipro, werd enkele maanden geleden heroverd door Oekraïense troepen, maar grote delen van de regio staan nog steeds onder Russische controle. Sinds de damdoorbraak voeren Russische troepen veel aanvallen uit op de stad. Kyiv en Moskou houden elkaar verantwoordelijk voor de damdoorbraak.

    Oekraïne is momenteel bezig met een tegenoffensief, maar deze lijkt moeilijker te verlopen dan vooraf was verwacht. Oekraïne is bovendien terughoudend met het openbaar maken van overwinningen. President Volodymyr Zelensky erkende vorig week wel dat het tegenoffensief ‘moeizamer gaat dan gehoopt’.

    www.volkskrant.nl/cs-bfe99e36
63.710 Posts
Pagina: «« 1 ... 2431 2432 2433 2434 2435 ... 3186 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.286
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.463
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.956
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.489
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.093
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.762
ageas 5.843 109.779
Agfa-Gevaert 13 1.862
Ahold 3.536 73.983
Air France - KLM 1.024 34.348
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.774
Alfen 12 16.550
Allfunds Group 3 1.217
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 337
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.767
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.368
AMG 965 125.872
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.522
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.163
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 316
Arcadis 251 8.623
Arcelor Mittal 2.024 318.668
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 267
arGEN-X 15 9.113
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.283
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.704
ASML 1.762 77.059
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.674
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 06 mei

    1. China inkoopmanagersindex diensten april
    2. PostNL Q1-cijfers
    3. Siemens Healthineers Q1-cijfers
    4. TKH Q1-cijfers
    5. Dui inkoopmanagersindex diensten april (def)
    6. EU inkoopmanagersindex diensten april (def) 52,9
    7. VK inkoopmanagersindex diensten april (def)
    8. EU producentenprijzen maart
    9. Tyson Foods Q1-cijfers
  2. 07 mei

    1. Japan inkoopmanagersindex diensten april
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht