Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Regering Rutte IV: wordt dit een succes of een ramp?

26.158 Posts
Pagina: «« 1 ... 1249 1250 1251 1252 1253 ... 1308 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 GakGak 1 juli 2023 21:26
    FTM

    In augustus 2020 benaderde Netflix het Amsterdam Centre for Tax Law (ACTL) van de Universiteit van Amsterdam voor een belastingonderzoek.
    Netflix lag namelijk internationaal onder vuur vanwege zijn Nederlandse belastingroute. Voor het onderzoek wil de streamingdienst ruim 550.000 euro betalen.
    Om het contract binnen te halen, zegde de top van het ACTL Netflix allerhande voordelen toe, zoals hulp om hun agressieve belastingpolitiek aan de samenleving uit te leggen.
    Die brief werd geheimgehouden voor andere medewerkers van het ACTL; zelfs de decaan van de rechtenfaculteit wist van niets.
    FTM onthulde al eerder dat veel hoogleraren van het ACTL verbonden zijn aan Zuidas-kantoren die de vakgroep belastingrecht sponsoren.
    ...
    Netflix ligt in meerdere landen onder vuur om zijn belastingontwijkstrategieën. Zo stelt de Britse denktank TaxWatch dat de streamingdienst in 2018 een bedrag tussen de 250 en 330 miljoen Britse pond aan winsten uit het Verenigd Koninkrijk had doorgesluisd naar Nederland.

    Volgens Taxwatch betalen Britse abonnees niet aan een Netflix-vestiging in het VK, maar aan het Europese hoofdkantoor, gevestigd in Amsterdam. Het is een truc die Netflix overal ter wereld toepast (behalve in de VS).

    Zoals in Italië. Eind 2019 begon het openbaar ministerie in Milaan een onderzoek naar belastingontduiking. Mei 2022 onthulde persbureau Reuters dat de zaak in alle stilte was geschikt. Netflix betaalde 55,8 miljoen euro en opende in Italië een kantoor met meer dan veertig werknemers.

    De Australische dochter blijkt volgens opgave aan de fiscus slechts 1,5 procent winst te boeken op de omzet van 2021, het jaar dat Australiërs in een lockdown zaten en massaal Netflix keken. Volgens Adam Sibarani, head of tax Northern Europe van IBM, is een winstmarge van 1,5 procent ‘opmerkelijk laag’, zo stelde hij op Twitter.

    In feite werden de abonnementsgelden, net als in het VK, doorgesluisd naar de Netflix-vestiging in Nederland, waardoor het bedrijf in Australië de winst flink wist te drukken en zo nauwelijks belasting betaalde. Daarnaast zijn er signalen dat Netflix er in Australië agressieve transfer pricing-strategieën op na houdt. Na publicitaire druk in Australië is Netflix daar naar eigen zeggen bezig de structuur aan te passen.

    Uit de jaarrekening over 2022 van het Nederlandse vehikel, Netflix International Holdings bv, blijkt dat het bedrijf afgelopen december voor de rechter is gedaagd door de Belastingdienst van Seoul, Zuid-Korea. Netflix gaat niet in op vragen hierover
    ...
    De nieuwe documenten over Netflix zijn verkregen na een lange en moeizame procedure, waarvoor de universiteit overigens excuses heeft aangeboden. Het begon op 14 juli 2020 toen Follow the Money bij de UvA een verzoek indiende op basis van de (toen nog geldende) Wet openbaarheid van bestuur (Wob). Hierin vroeg FTM om alle documenten inzake de externe financiering, sponsoring en subsidieverstrekking van/aan de vakgroep belastingrecht, vanaf 1 januari 2010.

    Eind juli 2021, ruim een jaar na indienen van het verzoek, werden documenten vrijgegeven. Al snel werd duidelijk dat lang niet alle gevraagde documenten waren verstrekt. Zo zat er bijvoorbeeld geen enkele e-mail bij, terwijl uit andere Wobs bleek dat over dit soort sponsorcontracten veel e-mails heen en weer gaan. Het bezwaar hiertegen werd in mei 2022 door het College van Bestuur van de UvA verworpen.

    Op 10 juni 2022 stonden FTM en de UvA tegenover elkaar in de rechtbank in Amsterdam. Tijdens de zitting verklaarden juristen van de UvA dat de door FTM gevraagde e-mails er niet meer waren omdat medewerkers bij de universiteit waren vertrokken en hun mailboxen waren gewist.

    De rechtbank stelde FTM in het gelijk: de UvA kon de rechtbank er niet van overtuigen dat zij voldoende zorgvuldig onderzoek had gedaan. Zo had de UvA verzuimd om een IT-specialist nader onderzoek te laten doen ‘naar de mogelijkheid om eventueel verwijderde documenten dan wel mailboxen, weer terug te halen’ met speciale recovery software. De rechtbank vond het ongeloofwaardig dat er geen onderliggende mailberichten of conceptstukken waren.

    Naar aanleiding van deze uitspraak is de UvA opnieuw gaan zoeken.

    Aan een aantal medewerkers vroeg de UvA om aan de hand van steekwoorden een nieuwe zoekslag te doen in mailboxen en digitale archieven. Deze zoektocht bracht bijna vierhonderd pagina’s aan nieuwe documenten en mailverkeer aan het licht. Daaronder zijn bijna veertig pagina’s die betrekking hebben op de relatie met Netflix.
  2. forum rang 8 GakGak 1 juli 2023 21:31
    Universiteit van Amsterdam geeft Netflix belastingadvies vermomd als wetenschappelijk onderzoek

    Netflix is al jaren over de hele wereld in het nieuws vanwege agressieve belastingontwijking. De vakgroep belastingrecht van de Universiteit van Amsterdam bood aan te helpen bij dit pr-probleem. Netflix sloot daarop een sponsorcontract voor een onderzoek ter waarde van 550.000 euro. De UvA trekt de toezeggingen nu in. ‘Ongelooflijk dom, om het zo te doen.’
    ...
    Australië, Italië, het Verenigd Koninkrijk, Zuid-Korea: over de hele wereld ligt streamingdienst Netflix onder vuur omdat het via Nederland op agressieve wijze belasting ontwijkt. Dat is niet raar, het is zelfs normaal. Heel veel grote Amerikaanse bedrijven hebben om die reden de weg naar Nederland gevonden.

    Netflix vindt het niet leuk om wereldwijd in de media aangesproken te worden op zijn gebrekkige belastingmoraal. Het bedrijf laat zich liever voorstaan op zijn maatschappelijke betrokkenheid.

    Gelukkig is daar het Amsterdam Centre for Tax Law (ACTL) van de Universiteit van Amsterdam (UvA). Het instituut blijkt bereid Netflix te helpen, zo is te lezen in nieuw vrijgegeven documenten. Die kreeg Follow the Money van de Amsterdamse universiteit in een al sinds juni 2021 lopende Woo-procedure.

    Netflix benaderde de UvA in het kader van het CPT-project, waarbij CPT staat voor Cashless, Platform-based and Technology-driven. Het project is erop gericht beleidsmakers te helpen bij het ontwerpen van een belastingheffingssysteem voor ‘platformen’ die online diensten aanbieden, zoals Netflix, Facebook, Airbnb, Booking.com en Amazon.
    ...
    .
    .‘De macht binnen universiteiten moet niet via hoogleraren met commerciële belangen liggen bij de EY's van deze wereld
    (voorheen Ernst & Young).

    Veel in ons land is niet zonder meer corrupt...maar het schuurt flink.
  3. Frilo 1 juli 2023 22:38
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 1 juli 2023 18:08:

    Onderzoek naar rechtse AfD
    Worstelen met verleden: Oost-Duitsers verlangen naar een ’sterke partij en Führer’
    Door ROB SAVELBERG

    Updated 26 min geleden
    1 uur geleden
    in BUITENLAND

    BERLIJN - De Duitse overheid onderzoekt of een gekozen regiobestuurder van de rechts-populistische AfD-partij ’wel een goede democraat is’. Onlangs werd een studie van de universiteit in Leipzig bekend, waaruit blijkt dat een derde van de Oost-Duitsers een ’Führer’ wenst, ’die Duitsland voor het welzijn van iedereen met sterke hand regeert’.

    Duitsland worstelt weer met het verleden. De oppositie van de Alternative für Deutschland in de Oost-Duitse deelstaat Thüringen wordt door de inlichtingendienst als ’staatsgevaarlijk’ en ’extremistisch’ gezien. Sommigen speculeren op een verbod van de pro-Russische partij.

    Twee dagen nadat Robert Sesselmann een kiesdistrict in Thüringen won, heeft de lokale overheid een onderzoek ingesteld. „Niemand kan regiobestuurder worden, wie niet op elk moment de democratische grondwet eerbiedigt”, staat in de kieswet. Als Sesselmann geen goede democraat zou zijn, wordt de verkiezing mogelijk geannuleerd.

    ’Nationaal-socialisme’
    De AfD staat in de deelstaat Thüringen op bijna dertig procent van de stemmen. In de peilingen voor heel Duitsland heeft de anti-migratiepartij met negentien procent de linkse regeringspartij SPD van kanselier Olaf Scholz nipt ingehaald. Aan kop gaat de conservatieve CDU met bijna een derde van de kiezers. Hun voorzitter Friedrich Merz noemt de AfD ’openlijk nationaal-socialistisch’.

    Geen enkele partij wil vooralsnog met AfD samenwerken. Daarom is er een minderheidsregering, onder leiding van premier Bodo Ramelow, een socialist van Die Linke. Er is sprake van een ’cordon sanitaire’, een soort ’brandmuur’ zeggen de andere partijen.

    Historie
    AfD-leider Björn Höcke, een ex-leraar geschiedenis die Hitlers Derde Rijk verheerlijkt, mag van de rechter ’een fascist’ genoemd worden. Een vijfde van onze oosterburen vindt dat de misdaden van de nazi’s - de moord op zes miljoen Joden en de tientallen miljoenen doden in de Tweede Wereldoorlog - in de geschiedenisboeken worden overdreven.

    Minister van Binnenlandse Zaken Nancy Faeser (SPD) verklaarde in een interview in de Süddeutsche Zeitung dat het programma van de AfD uit ’wrok, verdeeldheid zaaien en stemmingsmakerij ten koste van de zwaksten’ bestaat. Verschillende prominente grondleggers van de AfD, zoals industriebaas Hans-Olaf Henkel, geven aan een ’monster’ te hebben gecreëerd.

    Andere oud-partijkopstukken, zoals Frauke Petry, Konrad Adam en Jörg Meuthen, zeggen dat ze vandaag de dag niet meer voor de Alternative zouden kiezen. Minister Faeser van de SPD zou op een verbod van de rechtspopulisten willen aansturen.
    De stand van zaken momenteel :
    AFD,momteel op 20 %,en nog groeiende , alleen het CDU heeft momenteel meer kiezers .
    Ja , Nancy Fraeser van de SPD geeft niet haar eigen partij de schuld van het verlies van kiezers ,
    nee, dat is het rechtse AFD natuurlijk ,hahaha
    In steeds meer landen van de EU is rechts in opmars , en waarom ?
    Steeds meer EU -burgers krijgen genoeg er van om door de linkse meute aan het lijntje te worden gehouden
    met als hoofd-thema de emigratie , cq, asiel en het steeds meer vanuit Brussel kortwieken van de burgers zelf .
  4. forum rang 8 GakGak 2 juli 2023 01:08
    www.youtube.com/watch?v=yqqoDUqNfXU
    .
    Je kunt ze hier wel elke dag mee om de oren slaan, het verfoeide kabinet Kaag met een gat in de hand en
    een bodemloze schatkist want die ideologie die mag wat kosten.
    Alles wat op heffingen en belastingen lijkt moet omhoog, ook alle hogere
    boetes en parkeerkosten en andere ellende
    gaat ons allemaal overkomen.
    .
    (Minister Van Gennip:

    De kinderbijslag stijgt of daalt met de kosten die ouders hebben aan de hand van de consumentenprijsindex. De kinderbijslag is de afgelopen twee indexaties flink verhoogd. Nu de cpi weer daalt, met name door de lagere energieprijzen, wordt ook de kinderbijslag iets verlaagd. Ik realiseer me heel goed dat dit een tegenvaller zal zijn voor ouders die het moeilijk hebben. Het kabinet kijkt tijdens de augustusbesluitvorming naar het gehele koopkrachtplaatje voor 2024. Daarbij zal er nadrukkelijk aandacht zijn voor kinderarmoede, gezinnen en de bestaanszekerheid van Nederlandse huishoudens.)
    .
    En we weten al wat Kaag hierover heeft geroepen. graag zouden ze de armoedebestrijding aanpakken maar helaas wordt
    dat doorgeschoven naar 2024, geen visie en geen tijd en geen mankracht en net als het energieplafond dat vorig
    jaar onterecht over prinsjesdag heengetild zou worden naar januari 2023....nu weer zoiets want geen visie lijkt op
    hardleersheid en daar heeft D66 patent op en het hele kabinet sleurt ze mee.
    .
  5. forum rang 7 rene l 2 juli 2023 09:07
    [Modbreak IEX: Gelieve op uw taalgebruik te letten, bericht is bij dezen aangepast. Waarschuwing.]

    Gisteren was het een bijzondere dag, ze hebben het dan wel over China, maar als je naar onze eigen Afhaalchinees gaat moet je vanaf nu je eigen plastic bakjes meenemen die je bij Aliexpress gekocht hebt.
    Chinezen zijn inmiddels goed geintergreerd in Nederland.
    Ik herinner mij de verhalen van vroeger, toen de eerste Chinees zich in ons dorp gevestigd had was er in no-time geen kat meer in de omgeving te vinden.

    En dan las ik vanmorgen, de tassen van de bezorgers van McHungry zijn broeinesten van bacterieen, het verbaast mij niks, één gore bende, eet smakelijk zou ik zeggen.

    Gisteren stapte mevrouw Leijten op, ik heb niks met de SP, ik vind ze te sociaal.
    Maar haar woorden, deze waren overduidelijk, ze is er helemaal klaar mee.
    De Haagsche bende is een corrupte zooi, het is er een giftig slangennest, ze zijn vervreemd van de burgers, ze heeft groot gelijk.
    En als wij dit hier op het forum schrijven dan krijgen we de nodige verwensingen over ons heen.

    Gisteren was het Keti-Koti.
    Tja, ze willen er een nationale feestdag van maken.
    Ik ben er best wel een voorstander van, laten we van het Suikerfeest ook een nationale feestdag maken, en er zijn vast nog wel meer feestdagen te bedenken.
    Straks hebben we wekelijks een feestdag, lekker vrij, niet meer werken, want werken loont toch niet.

    En dan zag ik Koning Pils gisteren op tv, hij bood zijn nederige excuses aan voor het slavernijverleden, het kwam diep uit zijn hart, hij schaamde zich diep voor zijn voorouders, het was net echt.
    Maar wat mij opviel, zijn ega Maxima schitterde door afwezigheid, normaal gesproken staat juist zij op de voorgrond.

    Ik hoorde ze gisteravond op tv, het begin is er, en wat is het volgende, leuren om een grote zak met geld.
    Ik kijk nergens meer van op, gewoon een voorschotje, aandacht in de media, en het wordt wel bekostigd door de burgers.

    Het is natuurlijk ongekend hoe ze zo'n 300 jaar geleden met de slaven omgegaan zijn.
    Maar ik denk dan, wie hebben ze als slaven verkocht, het waren gewoon hun eigen mensen, de rijken in Afrika hebben toendertijd hun eigen zakken gevuld en zich niet bekommerd om hun eigen landgenoten.

    Ik zie het niet als donker wit of als licht zwart, het mag van mij best wel een kleurtje hebben, maar doe in vredesnaam eens normaal.
    Eerst heb je namelijk plichten, daarna komen je rechten, maar zet je zelf wel in voor de maatschappij, probeer er zelf wat van te maken, integreer op een normale manier, doe mee, spreek de taal, en dan krijg je vanzelf wel respect.
    Maar ja, je hebt altijd van die types die niet echt de motivatie hebben om hard te werken en liever lui dan moe zijn.

    Slavenarbeid en uitbuiting vind in Nederland nog steeds plaats, maar dan in verkapte vorm.
    Kijk maar naar de stagiaires die bijvoorbeeld bij de Jumbo, het Kruitvat, de Blokker en de Wibra ingezet worden.
    Ze krijgen geen cent voor hun werkzaamheden, wel worden ze op jonge leeftijd als volwaardige arbeidskrachten ingezet.
    En ja, de baas vult zijn eigen zak over de ruggen van deze jongens en meisjes.

    Weer een explosieve nacht in Frankrijk, het rukt op richting Nederland.
    Ooit zal dit ook ons lot worden, nergens meer veilig, steek de boel maar in de hens, roof alles maar leeg, en maak alles kapot.
  6. forum rang 8 closer 2 juli 2023 10:26
    quote:

    rene l schreef op 2 juli 2023 09:07:

    Ik kijk nergens meer van op, gewoon een voorschotje, aandacht in de media, en het wordt wel bekostigd door de burgers.

    Het is natuurlijk ongekend hoe ze zo'n 300 jaar geleden met de slaven omgegaan zijn.
    Maar ik denk dan, wie hebben ze als slaven verkocht, het waren gewoon hun eigen mensen, de rijken in Afrika hebben toendertijd hun eigen zakken gevuld en zich niet bekommerd om hun eigen landgenoten.

    Ik zie het niet als donker wit of als licht zwart, het mag van mij best wel een kleurtje hebben, maar doe in vredesnaam eens normaal.
    Eerst heb je namelijk plichten, daarna komen je rechten, maar zet je zelf wel in voor de maatschappij, probeer er zelf wat van te maken, integreer op een normale manier, doe mee, spreek de taal, en dan krijg je vanzelf wel respect.
    Maar ja, je hebt altijd van die types die niet echt de motivatie hebben om hard te werken en liever lui dan moe zijn.

    Slavenarbeid en uitbuiting vind in Nederland nog steeds plaats, maar dan in verkapte vorm.
    Kijk maar naar de stagiaires die bijvoorbeeld bij de Jumbo, het Kruitvat, de Blokker en de Wibra ingezet worden.
    Ze krijgen geen cent voor hun werkzaamheden, wel worden ze op jonge leeftijd als volwaardige arbeidskrachten ingezet.
    En ja, de baas vult zijn eigen zak over de ruggen van deze jongens en meisjes.
    Je kon er op wachten... Niets verbaast me meer in dit draadje.
    Behandeling van jonge arbeidskrachten vergelijken met slavernij, hoe durf je. Bagatelliseren ten top: "Ach, het was wel erg maar al zo lang geleden en waarom zouden wij daarvoor betalen want wij hebben het ook zwaar".

    Veel plezier met de duimpjes, het is waarschijnlijk de enige lol in je leven.
  7. forum rang 7 ffff 2 juli 2023 10:55
    quote:

    ffff schreef op 1 juli 2023 22:27:

    Problemen met de site houden aan......
    Het zijn geen grote problemen, maar de site loopt toch niet vlotjes. Regelmatig als je iets aantikt, wordt er niet op gereageerd door de computer.

    WILDE en niet onderbouwde gedachte: Voor mij zijn er twee mogelijkheden: 1 Hoogstwaarschijnlijk ergens een bug bij IEX waardoor zo nu en dan de boel niet werkt.
    2: Zouden Russische hackers de website vazn IEX aangepakt hebben.
  8. forum rang 7 ffff 2 juli 2023 11:01
    De posting hierboven " Bewerken" lukt ook al niet.
    Zouden Russische hackers de website van IEX aangepakt hebben? Vraagteken pakte niet.

    Verder Rene: Je hebt groot gelijk: Het pad is geëffend voor de zoveelste financiële tegemoetkoming, tropencadeau van de Nederlandse bevolking aan de Surinamers.
    Nog heel even en ik ga ook " vergiffenis" aan Henk vragen......... Nu nog vergiffenis aan de Indonesiërs vragen, aan de Belgen, ( 1830 en 1831) aan de Luxemburgers......... Waar zulke journaals tegenwoordig druk mee zijn....... Dat Monarchie Promotie en Protectie Team maakt giga overuren......
  9. Zilverduit 2 juli 2023 11:41
    quote:

    closer schreef op 2 juli 2023 10:26:

    [...]
    Je kon er op wachten... Niets verbaast me meer in dit draadje.
    Behandeling van jonge arbeidskrachten vergelijken met slavernij, hoe durf je. Bagatelliseren ten top: "Ach, het was wel erg maar al zo lang geleden en waarom zouden wij daarvoor betalen want wij hebben het ook zwaar".

    Veel plezier met de duimpjes, het is waarschijnlijk de enige lol in je leven.
    De vergelijking is op zijn zachts gezegd absurd en onderkend niet de gruwelen van het slavernij verleden.

    Maar waarvoor zouden nu nog betalingen moeten worden verricht? Hoe zie je dat voor je? Iedereen die slachtoffer was van slavernij is toch al heel lang geleden overleden?
  10. forum rang 8 closer 2 juli 2023 12:25
    quote:

    Zilverduit schreef op 2 juli 2023 11:41:

    Maar waarvoor zouden nu nog betalingen moeten worden verricht? Hoe zie je dat voor je? Iedereen die slachtoffer was van slavernij is toch al heel lang geleden overleden?
    Moet ik dit serieus uitleggen? Zover is het dus gekomen met de opinie onder de Nederlandse bevolking: alles kan, als het ons maar niet in de portemonnee raakt.

    Wanneer dringt het besef door dat WIJ zonder de slavernij nog in middeleeuwse steegjes zouden rondlopen? Dat de huidige verschillen in de wereld voor een groot deel nog steeds verklaarbaar zijn door de slavernij-industrie van vorige generaties?
  11. forum rang 9 josti5 2 juli 2023 12:32
    quote:

    closer schreef op 2 juli 2023 12:25:

    [...]
    Moet ik dit serieus uitleggen? Zover is het dus gekomen met de opinie onder de Nederlandse bevolking: alles kan, als het ons maar niet in de portemonnee raakt.

    Wanneer dringt het besef door dat WIJ zonder de slavernij nog in middeleeuwse steegjes zouden rondlopen? Dat de huidige verschillen in de wereld voor een groot deel nog steeds verklaarbaar zijn door de slavernij-industrie van vorige generaties?
    Graag de bron van deze beweringen erbij:

    En wat de portemonnee betreft: de hoeveelheid aanslagen op steeds portemonnees is al dusdanig groot, dat er weinig meer uit gegraaid kan worden.

    In 2021 waren Nederlandse huishoudens nog redelijk gelijk verdeeld over vier gezondheidsniveaus; waarbij de grootste groep financieel Gezond was (27 procent). Dit jaar steken de financieel Kwetsbare én de financieel Ongezonde huishoudens er met beide 30 procent bovenuit. Daarmee is 60% van de Nederlanders financieel Ongezond of Kwetsbaar. Vorig jaar was dit nog 50%.

    www2.deloitte.com/nl/nl/pages/financi...
  12. Frilo 2 juli 2023 12:49
    quote:

    closer schreef op 2 juli 2023 12:25:

    [...]
    Moet ik dit serieus uitleggen? Zover is het dus gekomen met de opinie onder de Nederlandse bevolking: alles kan, als het ons maar niet in de portemonnee raakt.

    Wanneer dringt het besef door dat WIJ zonder de slavernij nog in middeleeuwse steegjes zouden rondlopen? Dat de huidige verschillen in de wereld voor een groot deel nog steeds verklaarbaar zijn door de slavernij-industrie van vorige generaties?
    Ja , ik ben reuze benieuwd naar je serieuze uitleg,
    maar ik vermoed geen reactie meer .
  13. Zilverduit 2 juli 2023 12:58
    quote:

    closer schreef op 2 juli 2023 12:25:

    [...]
    Moet ik dit serieus uitleggen? Zover is het dus gekomen met de opinie onder de Nederlandse bevolking: alles kan, als het ons maar niet in de portemonnee raakt.

    Wanneer dringt het besef door dat WIJ zonder de slavernij nog in middeleeuwse steegjes zouden rondlopen? Dat de huidige verschillen in de wereld voor een groot deel nog steeds verklaarbaar zijn door de slavernij-industrie van vorige generaties?
    Prima als je het niet weet zeg het dan gewoon. Daarnaast spreek voor jezelf en niet over wij. Je spreekt namelijk niet voor iedereen. Daarnaast dragen de simplistische denkbeelden die je hebt over de wereld niet bij om mij te overtuigen van je gelijk. De verschillen in de wereld hebben zovele diverse factoren dat het te complex is om dit te wijten aan 1 element.

    Alle moderne welvaart in Nederland komt met name door de wederopbouw na WW2 met het marshallplan en niet door de vroegere slavernij.

    Schijnbaar heb je geen idee van de armoede in Nederland tot zelfs vlak voor WW2 voor het merendeel van de Nederlandse bevolking.

    Laat onverlet dat kolonialisme, slavernij en discriminatie verwerpelijk zijn en discriminatie in welke vorm ook aangepakt mag worden. En met name op dat laatste zou veel te halen zijn
  14. [verwijderd] 2 juli 2023 13:02
    quote:

    josti5 schreef op 2 juli 2023 12:32:

    [...]

    En wat de portemonnee betreft: de hoeveelheid aanslagen op steeds portemonnees is al dusdanig groot, dat er weinig meer uit gegraaid kan worden.

    Vakantieganger boekt erop los: ’vliegschaamte’ lijkt passé
    Door KOEN NEDERHOF

    6 min geleden
    in BINNENLAND

    Met zijn tweetjes twaalf dagen met het vliegtuig naar het strand voor zo’n 2000 euro de neus. Zie hier de gemiddelde zomervakantie dit jaar. Die staat voor de deur en brengt een vrij klassiek beeld. De vliegschaamte lijkt de deur uit.
  15. forum rang 9 josti5 2 juli 2023 13:05
    quote:

    kassa! schreef op 2 juli 2023 13:02:

    [...]

    Vakantieganger boekt erop los: ’vliegschaamte’ lijkt passé
    Door KOEN NEDERHOF

    6 min geleden
    in BINNENLAND

    Met zijn tweetjes twaalf dagen met het vliegtuig naar het strand voor zo’n 2000 euro de neus. Zie hier de gemiddelde zomervakantie dit jaar. Die staat voor de deur en brengt een vrij klassiek beeld. De vliegschaamte lijkt de deur uit.
    Ja: naast de 60% die het niet (meer) trekt, is er altijd nog 40% over (in 2021 50%).

    En er moet op steeds meer plekken contant worden afgerekend...
  16. forum rang 9 objectief 2 juli 2023 13:15
    quote:

    josti5 schreef op 2 juli 2023 13:05:

    [...]

    Ja: naast de 60% die het niet (meer) trekt, is er altijd nog 40% over (in 2021 50%).

    En er moet op steeds meer plekken contant worden afgerekend...
    De Nederlanders vliegen weer massaal de heel wereld rond, maar bij elk onderzoek beweren ze dat ze niet rond kunnen komen.
  17. forum rang 8 closer 2 juli 2023 13:18
    quote:

    Zilverduit schreef op 2 juli 2023 12:58:

    Alle moderne welvaart in Nederland komt met name door de wederopbouw na WW2 met het marshallplan en niet door de vroegere slavernij.
    Een nogal beperkte blik: de geschiedenis is niet begonnen na de oorlog. Het marshallplan (vanuit de VS, een voormalige kolonie) heeft inderdaad een kleine rol gespeeld na een eeuwenlange geschiedenis van slavernij, koloniën en uitbuiting, die pas na WO2 (bijv. de onafhankelijkheid van Indonesië en Suriname) werd afgesloten.

    "Daarnaast spreek voor jezelf en niet over wij. Je spreekt namelijk niet voor iedereen."
    Ook zonder een directe/familiaire connectie met de koloniën/slavernij hebben WIJ als Nederlanders daarvan meegeprofiteerd.
  18. Zilverduit 2 juli 2023 13:36
    quote:

    closer schreef op 2 juli 2023 13:18:

    [...]
    Een nogal beperkte blik: de geschiedenis is niet begonnen na de oorlog. Het marshallplan (vanuit de VS, een voormalige kolonie) heeft inderdaad een kleine rol gespeeld na een eeuwenlange geschiedenis van slavernij, koloniën en uitbuiting, die pas na WO2 (bijv. de onafhankelijkheid van Indonesië en Suriname) werd afgesloten.

    "Daarnaast spreek voor jezelf en niet over wij. Je spreekt namelijk niet voor iedereen."
    Ook zonder een directe/familiaire connectie met de koloniën/slavernij hebben WIJ als Nederlanders daarvan meegeprofiteerd.
    Het marshallplan een kleine rol? Ik zou zeggen lees eens wat goede onafhankelijke bronnen om een juister beeld te krijgen. De grote welvaart is van de afgelopen 70 jaar.

    Maar ik stop er maar weer mee. Prima als je die kolder die je uitkraamt wil geloven, maar de fabeltjeskrant had inhoudelijk betere verhalen.
  19. forum rang 10 DeZwarteRidder 2 juli 2023 13:49
    quote:

    objectief schreef op 2 juli 2023 13:15:

    [...]De Nederlanders vliegen weer massaal de heel wereld rond, maar bij elk onderzoek beweren ze dat ze niet rond kunnen komen.
    Dat zijn niet dezelfde Nederlanders, meneer Slimpie.

    De ca 1 miljoen Nederlanders onder de armoedegrens gaan nooit op vakantie naar het buitenland.
26.158 Posts
Pagina: «« 1 ... 1249 1250 1251 1252 1253 ... 1308 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.286
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.425
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.907
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.395
Aedifica 2 829
Aegon 3.257 320.073
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.761
ageas 5.843 109.778
Agfa-Gevaert 13 1.860
Ahold 3.536 73.983
Air France - KLM 1.024 34.337
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.772
Alfen 12 16.419
Allfunds Group 3 1.210
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 336
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.765
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.326
AMG 965 125.764
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.521
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.134
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.622
Arcelor Mittal 2.023 318.619
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.107
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.280
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.692
ASML 1.762 76.992
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.653
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 02 mei

    1. Chinese beurzen gesloten ivm Labor Day
    2. ArcelorMittal Q1-cijfers
    3. DSM Firmenich Q1-cijfers
    4. ING Q1-cijfers
    5. BAM Q1-cijfers
    6. ForFarmers Q1-cijfers
    7. Aedifica Q1-cijfers
    8. HelloFresh Q1-cijfers
    9. Shell Q1-cijfers
    10. RELX 41,8 pence ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht