Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Rusland

63.523 Posts
Pagina: «« 1 ... 2454 2455 2456 2457 2458 ... 3177 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Zilverduit 8 juli 2023 23:01
    De grote vraag in het geheel blijft hoe ernstig de verliezen van de Oekraïne zijn na 1 maand offensief? Ik heb daar geen betrouwbare informatie over kunnen vinden. Ik hoop niet ernstig. De huidige tactiek lijkt wel enig succes te brengen en hopelijk kunnen ze dat volhouden.

    Het is in ieder geval duidelijk dat Rusland ook zo 'n beetje zijn laatste professionele troepen heeft ingezet met het 58e leger en de para 's in Bachmut. Als ze daar doorheen zijn blijven alleen de mobiks over.
  2. forum rang 10 luchtschip 8 juli 2023 23:43
    quote:

    DWB Happy schreef op 8 juli 2023 19:12:

    [...]

    Mooi bericht, goeie actie van Turkije, inderdaad slecht voor Poetin, het zijn allemaal signalen naar de wereld toe dat hij zijn grip verder begint kwijt te raken.
    Oftewel dit maakt Poetin steeds zwakker, ongeloofwaardiger....
    Terrorist Girkin-Strelkov, Russische militaire blogger :

    "Als ik Vladimir Vladimirovitsj [Poetin] was, zou ik het voorstel van Erdogan om hem in Turkije te ontmoeten niet accepteren. Want de kans wordt zichtbaar groter dat ze vergeten onze president te informeren over zijn aanstaande reis naar Den Haag... "

    twitter.com/Gerashchenko_en/status/16...

    Igor Girkin wordt zelf al door het Openbaar Ministerie van Den Haag gezocht vanwege zijn veroordeling tot gevangenisstraf in de MH 17 zaak en heeft Rusland om uitlevering gevraagd
    En nu waarschuwt hij Putin om niet naar Turkye te gaan omdat het ICC--het Internationale StrafHof te Den Haag -- een opsporingsbevel heeft uitgevoerd tegen Putin wegens zijn aandeel in kinderhandel, het kidnappen en ontvoeren van kinderen
    En nu vreest Girkin dat Erdogan Putin aan Den Haag zou kunnen uitleveren

    Putin durft sowieso al niet Rusland te verlaten, omdat hij bang is voor een Staatsgreep en nu moet hij ook nog vrezen voor een uitlevering aan Den Haag door Erdogan

    8 Juli 2023 :

    Erdogan steunt het NAVO-bod van Oekraïne, zegt dat Poetin 'volgende maand' Turkije zal bezoeken

    De Turkse president zei dat hij verlengingen van de Zwarte Zee-graanovereenkomst met Poetin zou bespreken.

    De Turkse president Recep Tayyip Erdogan zei zaterdag dat zijn Russische tegenhanger Vladimir Poetin volgende maand Turkije zou bezoeken en benadrukte zijn enthousiasme voor vredesbesprekingen waarin Ankara een beslissende rol zou kunnen spelen.

    Hij maakte de opmerkingen tijdens een bezoek aan Istanbul door de Oekraïense president Volodymyr Zelenskyy, die hij begroette als zijn 'dierbare vriend'.

    Na meer dan twee uur praten in het Vahdettin-herenhuis in Istanbul, steunde Erdogan ook het lidmaatschap van Kiev van de NAVO en bood hij een krachtige verdediging van de onafhankelijkheid van Oekraïne aan, waarbij hij verklaarde dat de inbeslagname van Oekraïens grondgebied door Rusland in strijd was met het internationale recht.

    Erdogan merkte op dat Turkije de "meest mogelijke inspanning" van alle landen had geleverd bij eerdere pogingen tot diplomatie en benadrukte de rol van Ankara in een deal om Oekraïne toe te staan ??graan uit de Zwarte Zee te exporteren. Moskou keert terug naar de onderhandelingstafel.

    Zelenskyy merkte ook op dat "Turkije klaar is om een ??leidende rol op zich te nemen" in het vredesplan van Kiev. Erdogan bevestigde dat Turkse bedrijven klaar stonden om deel te nemen aan de wederopbouw.

    Zowel Erdogan als Zelenskyy hoopten dat de graanexportovereenkomst snel zou worden verlengd, en de Turkse leider voegde eraan toe dat het logisch zou zijn om deze te verlengen voor een langere periode dan elke twee maanden. Erdogan zei dat hij in eerste instantie met Poetin het idee zou bespreken om de deal uit te breiden tot drie maanden, maar stelde vervolgens voor dat het volledige programma twee jaar zou duren om de honger in armere landen te helpen bestrijden.

    De Turkse president heeft in de loop van de oorlog een strategische evenwichtsoefening gespeeld. Hoewel Turkije in grote lijnen de onwettigheid van de invasie van Poetin en de levering van Bayraktar-drones aan de Oekraïense strijdkrachten veroordeelt, is Turkije ook naar voren gekomen als een belangrijke route voor het vermijden van sancties en kan het het zich niet veroorloven Moskou van zich te vervreemden vanwege zijn grote energieafhankelijkheid van Rusland.

    Erdogan toonde snel zijn steun aan Poetin tijdens de mislukte muiterij van Yevgeny Prigozhin vorige maand, net zoals Poetin hem had gesteund te midden van de nog steeds zeer ondoorzichtige Turkse couppoging van 2016.

    www.politico.eu/article/ukraine-presi...
  3. AlGore Gerritme 8 juli 2023 23:55
    quote:

    Karel schreef op 8 juli 2023 23:01:

    [...]
    ..

    Ik heb dat YouTubekanaal “military summary” eens bekeken, maar hun informatie is tenenkrommend gekleurd. Doet gewoon pijn aan mijn ogen als ik dat bekijk :-)
    Nooit klikken op linkjes van josti.

    Klik in plaats daarvan op de 'Niet oké' knop, altijd prijs.
  4. forum rang 5 seance 9 juli 2023 00:02
    quote:

    DWB Happy schreef op 8 juli 2023 20:12:

    [...]

    De schoonzoon van Erdogan is toch betrokken bij de productie en verkoop van de Bayraktar drone...
    Oftewel aan deze deal met vrijlating van Oekrainse krijgsgevangen zit mogelijk toch een luchtje.
    een luchtje? voortdurende stank zul je bedoelen.
  5. Advocaat van de Duivel 9 juli 2023 00:02
    quote:

    josti5 schreef op 8 juli 2023 11:47:

    [...]

    Niks 'oei, help help'; ben zeer vereerd met deze geuzennamen.

    nl.wikipedia.org/wiki/Geuzennaam
    Volgens mij heb ik wel eens iets anders gelezen als de naam wordt verbasterd of er een vergelijking wordt gemaakt met een in Nederland in het begin van de jaren 1900 geboren mens met drie bekende letters aan dat tijdsgewricht gerelateerd ...........
  6. Lu. 9 juli 2023 00:26
    quote:

    josti5 schreef op 8 juli 2023 22:17:

    [...]

    Er worden door deze bron sinds jaar en dag héél wat pro-Oekraïnevideo's getoond.

    Niet verder gekomen dan de intro, zeker?

    En de presentator is geen Rus, maar heeft nooit onder stoelen of banken gestoken, dat hij woont in Belarus.

    En daar blijk je dus gewóón pro-Oekraïnevideo's te kunnen plaatsen.
    Hij baseert zich op getallen zoals ze verstrekt worden door "de minister van defensie van de Russische Federatie", van Sjogoe dus.
  7. forum rang 10 DeZwarteRidder 9 juli 2023 05:54
    Zelenski haalt 'helden Marioepol' op in Turkije, Rusland boos

    De Oekraïense president Volodimir Zelenski heeft bij terugkeer uit Turkije vijf commandanten meegenomen van het voormalige garnizoen in Marioepol. Zij gaven vorig jaar leiding aan de verdediging van de havenstad, waar Oekraïense troepen zich verschansten in de enorme Azovstal-staalfabriek. Rusland reageert boos op de terugkeer van de militairen en zegt dat afspraken zijn geschonden.

    Rusland kreeg Marioepol vorig jaar in handen na een maandenlange belegering. De verdedigers gaven zich in opdracht van Kiev over. Ze hebben in Oekraïne een heldenstatus vanwege hun hardnekkige verzet. De troepen hielden wekenlang stand in de tunnels onder de fabriek, het laatste stukje van de havenstad dat nog in handen van Oekraïne was.

    Na Turkse bemiddeling kwamen sommige van de Oekraïense krijgsgevangenen vrij, op voorwaarde dat ze tot het eind van de oorlog in Turkije zouden blijven. "We keren terug uit Turkije en brengen onze helden naar huis", zei Zelenski na een bezoek aan de Turkse president Recep Tayyip Erdogan.

    Zelenski deelde een video waarop te zien is dat hijzelf en andere functionarissen de vrijgelaten militairen hartelijk begroeten. Daarna gaan ze samen aan boord van een vliegtuig. De president liet via berichtendienst Telegram weten dat de vijf "eindelijk worden herenigd met hun families".

    De Oekraïense leider gaf geen verklaring voor de plotse terugkeer van de commandanten. Ook Turkije heeft nog niet uitgelegd waarom ze toestemming hebben gekregen om terug te keren naar Oekraïne. Het Kremlin liet weten niet op de hoogte te zijn gesteld van de overdracht. Turkije kreeg het verwijt zich niet aan de afspraken te hebben gehouden.
  8. forum rang 9 josti5 9 juli 2023 08:40
    quote:

    Lu. schreef op 9 juli 2023 00:26:

    [...]Hij baseert zich op getallen zoals ze verstrekt worden door "de minister van defensie van de Russische Federatie", van Sjogoe dus.
    Nee: hij baseert zich op beide bronnen, volgt troepenbewegingen, geeft eigen analyses en krijgt daarbij maar al te vaak gelijk, prikt de propaganda van beide kanten door.
    Volg-em maar eens een maand: 2x per dag.
  9. forum rang 10 DeZwarteRidder 9 juli 2023 08:42
    quote:

    josti5 schreef op 9 juli 2023 08:40:

    [...]Nee: hij baseert zich op beide bronnen, volgt troepenbewegingen, geeft eigen analyses en krijgt daarbij maar al te vaak gelijk, prikt de propaganda van beide kanten door.
    Volg-em maar eens een maand: 2x per dag.
    Niemand gelooft jou nog.
  10. forum rang 9 josti5 9 juli 2023 09:05
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 9 juli 2023 08:42:

    [...]

    Niemand gelooft jou nog.
    Een wijs man sprak ooit: 'vertrouw niemand, vooral jezelf niet'.

    Zeer wijze woorden, zeker ook van toepassing op deze draad...
  11. forum rang 10 DeZwarteRidder 9 juli 2023 10:05
    Russisch anti-Poetinbataljon ontvouwt zijn ambitieuze plannen: ’Er komt nog een verrassing aan’
    2 uur geleden
    in BUITENLAND

    MOSKOU - In een interview met de Britse zondagskrant The Observer kondigt een woordvoerder van het Vrijheid voor Rusland Legioen een nieuwe aanval aan op Russisch grondgebied. „Er komt nog een verrassing aan in de komende maand of zo.”

    Het Vrijheid voor Rusland Legioen werd in mei even wereldberoemd toen het anti-Poetin-bataljon vanuit Oekraïne enkele aanvallen uitvoerde in de Russische grensregio Belgorod. Die aanval werd toen snel „afgeblokt en verpletterd”, zoals het Kremlin het omschreef, maar het Legioen laat zich blijkbaar niet ontmoedigen.

    „Er komt nog een verrassing aan in de komende maand of zo”, vertelt een woordvoerder van de militie die zich als ’Caesar’ laat aanspreken aan The Observer. „Het zal onze derde operatie zijn. Daarna komt er een vierde en een vijfde. We hebben ambitieuze plannen. We willen ons hele grondgebied bevrijden.”

    Kompromat
    Volgens Caesar wil het Vrijheid voor Rusland Legioen gebruikmaken van de chaos die in het Kremlin ontstaan is na de muiterij van Jevgeni Prigozjin en diens Wagner-huurlingenlegioen. De woordvoerder meent te weten dat Prigozjins oorspronkelijke plan was om Sergej Sjojgoe en Valery Gerasimov, de twee Russische legerleiders aan wie hij zo’n grondige hekel had, gevangen te nemen. Toen het Kremlin het tweetal echter weghaalde uit Rostov aan de Don, zou Prigozjin dan maar besloten hebben om zijn troepen in een colonne richting Moskou te sturen.

    Dat Wagner nu ontbonden is, noemt Caesar dan weer goed nieuws, aangezien hij het huurlingenleger „meest competente militaire eenheid” van Rusland vond. Dat Prigozjin ondanks zijn opstand nog in leven is, heeft hij volgens Caesar te danken aan het feit dat hij in het bezit zou zijn van „kompromat” – compromitterend materiaal – over Poetin.

    Over de Russische president zelf heeft Caesar geen goed woord over. Na 23 jaar aan de macht is Poetin volgens Caesar paranoïde en bang geworden. De enige manier om van hem af te komen, is door hem met wapens omver te werpen, meent de woordvoerder nog. In 2024 zal dat lukken, voorspelt hij.

    Links en rechts
    Caesars echte naam is overigens Maximillian Andronnikov. De 49-jarige voormalige fitnesscoach wordt door Russische staatsmedia als een extremist en een nazi afgeschilderd, en ook zijn bataljon zou banden hebben met extreemrechts. Zelf noemt Andronnikov zich een „constitutionele monarchist” en benadrukt hij dat er mensen met linkse en rechtse opvattingen zitten in het legioen.
  12. forum rang 10 luchtschip 9 juli 2023 10:12
    Front Zuid Oekraine --Vasylivka front richting Melitopol

    Artillerie-eenheden van de 71st Jaeger Brigade werken aan Russische posities in Zhereb'yanky, de bezette regio Zaporizhzia.

    video 0:46 minuut

    twitter.com/NOELreports/status/167794...

    kaart
    www.google.com/maps/d/edit?mid=11xlKU...

    grote kaart front

    Vasylivka font richting Melitopol en Tokmak bij 5de blauwe i-rondje van boven
    www.google.com/maps/d/edit?mid=16Jhnb...
  13. forum rang 8 GakGak 9 juli 2023 11:47
    FTM.

    Met zijn muiterij liet Wagner-baas Jevgeni Prigozhin de wereld zien dat Poetin zijn binnenlandse zaken niet op orde heeft. De Britse historicus en politicoloog Mark Galeotti (1965) beschouwt de gebeurtenissen van 24 juni als een veeg teken voor de Russische president. ‘De dreiging was een direct gevolg van de manier waarop hij zijn regime heeft georganiseerd. En bovendien afkomstig van een man die zijn rijkdom en macht dankt aan het patronagesysteem dat Poetin zelf heeft gecreëerd.’
    Galeotti ziet drie pilaren onder de machtsbasis van Poetin (legitimiteit, geld en eenheid binnen het veiligheidsapparaat) die alle drie tekenen van rot vertonen. ‘Zijn populariteit is minder groot dan algemeen gedacht. Het geld begint fictieve trekjes te krijgen. En zelfs zijn Nationale Garde begint te morren.’
    Onder Poetins ogen vecht de coterie om hem heen elkaar de tent uit: ‘Van Poetins verdeel- en heerstactieken blijft vooral verdeeldheid in de elite over.’

    Verpletterende sancties
    De economische oorlog van het Westen leidt tot kosten voor de Russische staat en daar draait het om: ‘Sancties zijn een economisch wapen dat op de lange termijn het land verplettert. Dat gaat ten koste van de legitimiteit van Poetin.’

    Volgens Galeotti leunt het draagvlak onder Poetin niet op diens ronkende retoriek over Ruslands grootheid. Als gezegd, Russen genieten een kwaliteit van leven die ze nooit eerder hadden. En die ligt door de oorlog en sancties onder vuur.

    Begrijpt u nu wat er gebeurde?
    ‘Een coup was het niet. Het was eerder zo dat Prigozhin uit pure wanhoop zijn laatste dobbelsteen op tafel gooide om Poetin aan zijn zijde te krijgen in een langlopend conflict over macht en geld met de minister van Defensie. Op die minister, Sergei Shoigu, had hij het voornamelijk gemunt omdat die op het punt stond Wagner onder zijn ministerie te plaatsen, waardoor Prigozhin als machtsfactor buitenspel zou komen te staan.’

    Eerder al had Shoigu hem de pas afgesneden door het ontslag van een onderminister voor logistiek, iemand door wie Prigozhin lucratieve overheidsopdrachten kreeg toegespeeld. ‘Prigozhin ziet dat ontslag als een persoonlijke aanval.’

    ‘En zo is de meest serieuze bedreiging tijdens Poetins heerschappij een direct gevolg van de manier waarop hij zijn regime heeft georganiseerd,’ aldus Galeotti, ‘en afkomstig van een man die zijn rijkdom en macht dankte aan het patronagesysteem van de president.’

    ‘Van de financiële reserves zit 300 miljard dollar vast in het Westen, het is niet echt bruikbaar’

    Het geëscaleerde conflict is volgens hem typerend voor het houtrot in de drie pijlers onder Poetins macht: legitimiteit, geld, en eenheid binnen het veiligheidsapparaat. ‘Poetin staat zwakker dan ooit.’ Dat die kwetsbaarheid voor de buitenstaanders niet goed zichtbaar is geweest, kan hij zich wel voorstellen.

    ‘We hebben onszelf lange tijd voor de gek gehouden. In opiniepeilingen scoort Poetin altijd in de 80 procent. Een cijfer waarvoor elke westerse politicus met plezier zijn eigen grootmoeder zou vermoorden. Het perverse is dat de helft van alle mensen die Poetin goedkeurt hem niet vertrouwt. Zijn vertrouwensscores liggen namelijk rond de 30 procent. Poetin heeft weinig antwoorden op de problemen waar Rusland momenteel mee te maken heeft. Dat ondergraaft zijn legitimiteit.’

    ‘Als je kijkt naar de muiterij van Prigozhin komt Poetin er slecht uit. Hij slaagde er allereerst niet in om te voorkomen dat dit een crisis werd, en doet achteraf niet echt iets om Prigozhin te straffen. En zie de mensen die in Rostov aan de Don applaudisseerden voor de Wagner-troepen. Daar werd een zekere mate van maatschappelijk ongenoegen zichtbaar.’
  14. forum rang 10 luchtschip 9 juli 2023 11:54
    quote:

    josti5 schreef op 8 juli 2023 14:31:

    [...]

    En het gebruik van die door maar liefst 123 landen 'afgeschoten' clustertroep door Oekraïne Rusland weer een vrijbrief om óók verder te escaleren.

    Tel uit je winst...
    Op de Russische telegram kanalen was de verontwaardiging al te horen

    Maar nu komen de Kremlin leiders, die geheel uit hun dak gaan over de clusterbommen, die Amerika gaat geven aan Oekraïne
    Clusterbommen waar Rusland al sinds het begin van de oorlog van gebruik maakt om militaire maar ook burger doelen te treffen

    Dmitry Medvedev :

    Waarom houdt de slaperige oude man Biden vast aan zulke gevaarlijke politiek?
    Het zou het gemakkelijkst zijn om te denken dat het het beleid is van een Amerikaanse leider en de diepe staat van de VS, d.w.z. om andere landen te domineren en te dwingen, vooral zo recalcitrant als Rusland.

    Je zou ook kunnen zeggen dat hij een zieke en ellendige oude man is, die lijdt aan ernstige dementie. Hij weet bijvoorbeeld niet wat hij doet. Dit is waar Trump en een aanzienlijk deel van de Amerikanen over schreeuwen.

    Maar wat als het gewoon anders is? Zou het kunnen dat een stervende oude man, geobsedeerd door zijn morbide fantasie, besloot om gewoon een indrukwekkende exit te maken, een nucleair Armageddon veroorzaakte en de helft van de mensheid meenam naar de andere kant?

    twitter.com/MedvedevRussiaE/status/16...

    Dmitry Medvedev :
    Vicevoorzitter van de Veiligheidsraad van de Russische Federatie. De derde president van Rusland, 2008-2012.

    Ze zijn de wanhoop nabij in het Kremlin -- clusterbommen die zij zelf gebruiken in de oorlog in Oekraine, zelfs op burgerdoelen
    En nu deze dramatische woedeuitbarsting omdat de US ze nu aan Oekraine gaat geven
  15. forum rang 8 closer 9 juli 2023 12:03
    Column voor BDB (en anderen)

    - - - - - - - - - -

    Het echte schandaal: 30 jaar geschiedenis van de Amsterdamse Hermitage met één pennenstreek uitgewist

    Derk Sauer, 8 juli 2023

    Op 3 maart 2022 stuurde de directie van het Hermitage Museum in Amsterdam het bericht de wereld in dat was besloten ‘om de banden met Rusland te verbreken.’

    Ik vond dat een rare verklaring. Landen kunnen betrekkingen met elkaar verbreken. De Hermitage is geen land, maar een museum dat een speciale band onderhield met het beroemde ‘moedermuseum’ de Hermitage in Sint-Petersburg.

    Directeur van de Russische Hermitage, Michail Piotrovski, weigerde de Russische inval in Oekraïne te veroordelen. Sterker, hij ontpopte zich tot cheerleader voor Poetin.

    Daar kon de Amsterdamse Hermitage terecht de ogen niet voor sluiten. Maar in de paniek van die eerste oorlogsweken haalde directeur Annabelle Birnie de begrippen ‘Rusland’ en ‘Russische kunst’ door elkaar. Zij was zeker niet de enige. Orkesten haalden Tsjaikovski van hun programma of cancelden uitvoeringen door Russische muzikanten.

    Maar al snel keerde de rede terug. Het Zwanenmeer in de ban doen omdat Poetin besloot een vreselijke oorlog te beginnen, bleek bij nader inzien een onzinnig idee. Alleen Birnie ging stug door op de door haar ingeslagen weg. Zij cancelde Russische avant-garde, revolutie in de kunst, samengesteld door de onvolprezen Sjeng Scheijen. De Oekraïense kunstenaar Malevitsj speelde nota bene een hoofdrol in deze tentoonstelling.

    Het mondde vorige week uit in de naamsverandering van de Hermitage. Er brak meteen een rel uit over de nieuwe naam H’art - al in gebruik bij een andere kunstinstelling. Deze rel onttrok de aandacht aan het echte schandaal: dat dertig jaar geschiedenis van de Amsterdamse Hermitage met één pennenstreek is uitgewist.

    “Onbegrijpelijk,” zegt Boudewijn Poelmann, die als oprichter van de Postcodeloterij met een donatie van 33 miljoen euro de eerste zet gaf tot de oprichting van Hermitage aan de Amstel. “Kunst is eeuwig, Poetin is – hoe moeilijk we ons dat nu ook kunnen voorstellen – slechts een druppel in de tijd. De Hermitage in Amsterdam is opgericht om een culturele brug te slaan tussen Oost en West. Natuurlijk moest het Hermitage de banden met Petersburg bevriezen, maar juist de reikende hand uitsteken naar kunstenaars die tegen de oorlog zijn.”

    Poelmann zag het al helemaal voor zich. “Juist nu een grote tentoonstelling in Amsterdam met kunstenaars uit Oekraïne, Belarus, andere ex-Sovjetrepublieken en verbannen Russen. En dat Zelensky die tentoonstelling komt openen. Het zou een wereldhit zijn.”

    Birnie wil er niets van weten. Ik sprak haar afgelopen week in de Amsterdamse Hermitage. “Alleen door alle banden met Rusland te verbreken, kunnen we dit gebouw exploitabel houden,” is haar verdediging, “voor sponsors en donoren is elke associatie met Rusland giftig.”

    Mocht dat zo zijn, dan zegt dat veel over de hedendaagse kunstwereld, waarin iedereen op safe speelt. Terwijl kunst juist om durf en lef zou moeten draaien.

    “De Hermitage had het kunststatement van het jaar kunnen maken,” zegt Poelmann. “Dat de Hermitage – opgericht met publiek en loterijgeld – zijn missie – de dialoog tussen Oost en West – zomaar kan laten vallen, is intriest.”

    Derk Sauer is uitgever van The Moscow Times en columnist bij Het Parool. Hij is ook ­oprichter van de Russische krant Vedomosti en oud-uitgever van RBK Gazeta.

    www.parool.nl/cs-bf04e187
  16. forum rang 6 pakman 9 juli 2023 12:09
    Dmitry Medvedev i want to remind you it was Putin who said to his people ,it will only take 3 days "special military operation" to take ukraine, yes the same Putin who is your President btw it is now day 500 of "special military operation" , And don't tell me your president isn't demented .
  17. forum rang 6 asti 9 juli 2023 12:35
    quote:

    pakman schreef op 9 juli 2023 12:09:

    Dmitry Medvedev i want to remind you it was Putin who said to his people ,it will only take 3 days "special military operation" to take ukraine, yes the same Putin who is your President btw it is now day 500 of "special military operation" , And don't tell me your president isn't demented .
    Wanneer heeft Putin dit gezegd?
  18. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 9 juli 2023 12:40
    quote:

    closer schreef op 9 juli 2023 12:03:

    Column voor BDB (en anderen)

    - - - - - - - - - -

    Het echte schandaal: 30 jaar geschiedenis van de Amsterdamse Hermitage met één pennenstreek uitgewist

    Derk Sauer, 8 juli 2023

    Op 3 maart 2022 stuurde de directie van het Hermitage Museum in Amsterdam het bericht de wereld in dat was besloten ‘om de banden met Rusland te verbreken.’
    ...
    Inderdaad, belachelijk besluit van die mevrouw Birnie.
    Gelukkig doet het Groninger Museum ook (en nog steeds) veel aan Russische kunst. Een van hun grootste tentoonstellingen op dat gebied was in 2010-2011. Ik ben er geweest, het was indrukwekkend.
    www.rtvnoord.nl/nieuws/94988/groninge...
    www.trankiel.com/GM-OnbekendeRusland-...

    Bovengenoemde tentoonstelling betrof de periode van zo ongeveer 1850 tot 1920. Hieronder een meesterwerk van een iets latere Rus (half Fransman). Iedereen met een beetje verstand van cultuur en geschiedenis zal inzien dat het geen toeval is dat Kadinsky, Freud en Einstein in dezelfde tijd leefden. Behalve mevrouw Birnie.

    joyofmuseums.com/museums/russian-fede...
63.523 Posts
Pagina: «« 1 ... 2454 2455 2456 2457 2458 ... 3177 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.285
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.324
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.896
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.355
Aedifica 2 829
Aegon 3.257 320.052
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.752
ageas 5.843 109.777
Agfa-Gevaert 13 1.856
Ahold 3.536 73.980
Air France - KLM 1.024 34.311
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.770
Alfen 12 16.269
Allfunds Group 3 1.191
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 333
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.757
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.820 240.253
AMG 965 125.695
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.519
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.111
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.614
Arcelor Mittal 2.023 318.599
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.106
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.266
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.677
ASML 1.762 76.900
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.650
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.665

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 29 april

    1. NL producentenvertrouwen april
    2. Philips Q1-cijfers
    3. Umicore Q1-cijfers
    4. Proximus Q1-cijfers
    5. Fra BBP eerste kwartaal (voorlopig)
    6. AkzoNobel €1,54-ex-dividend
    7. Besi €2,15 ex-dividend
    8. Fugro €0,40 ex-dividend
    9. Heineken €1,04 ex-dividend
    10. Vastned €1,28 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht