Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

Exmar BE0003808251

Laatste koers (eur)

7,680
  • Verschill

    -0,020 -0,26%
  • Volume

    3.268 Gem. (3M) 13,9K
  • Bied

    7,680  
  • Laat

    7,700  
+ Toevoegen aan watchlist

Forum Exmar geopend

2.542 Posts
Pagina: «« 1 ... 99 100 101 102 103 ... 128 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. docbert 13 juli 2023 19:16
    ik vind deze hele saga een uiting van :
    - misprijzen tov de belgische/vlaamse aandeelhouders
    - in een ver verleden reeds verouderd salonkapitalisme
    - onbenul omtrent de doorsnee kennis van de modale aandeelhouders
    - dom en lomp zakendoen

    En dit niet alleen van een burgerijfamilie maar tevens van de hun adviserende 'groot'banken

    Ik druk de hoop uit dat dit snel als een boemerang in het gezicht van deze partijen terug komt
    en hen allen voor altijd als aandeelhouder-onvriendelijk zal afschilderen.

    Je zal je geld maar beleggen bij/via deze banken!
  2. Alfonz 13 juli 2023 20:12
    Dit was een te verwachten scenario....Het gaat wel zorgen dat er een blijvende onzekerheid heerst en daar houden beleggers niet van.....
  3. Tim VN 13 juli 2023 22:18
    Ik vraag me af wat die belachelijke adviezen hem gekost hebben.

    Een aaneenschakeling van plat opportunisme met incompetentie van de adviseurs. Ze praten naar de mond van het grote kapitaal. Wanneer je andere adviezen leest, zie je dezelfde incompetentie terugkomen. Dit vind ik ook terug bij de adviezen van de bank in verband met fondsen. Alles wat ikzelf gekozen heb staat ruim positief en waar ik de bank gevolgd ben staat negatief. Jammer, want ik vind mezelf absoluut geen specialist. Dit scenario van incompetentie is helaas iets wat we op alle markten meer en meer terugzien. Het niveau van onze samenleving stijgt enorm. Het interview van de aanbieder op kanaal Z was dan ook alles behalve een hoopvol signaal voor de toekomst. Die man geeft alleen als signaal dat hij ongeïnteresseerd is in de aandeelhouder die wel in Exmar geloofden. Met cijfers kan je veel bewijzen.
  4. forum rang 6 keffertje 14 juli 2023 00:08
    Het 'waiven' van die 95% eis bewijst hoe graaag hij stukken wil voor die prijs dus de conclusie flutbod was en is juist
  5. forum rang 6 keffertje 14 juli 2023 03:32
    quote:

    Alfonz schreef op 13 juli 2023 20:12:

    Dit was een te verwachten scenario....Het gaat wel zorgen dat er een blijvende onzekerheid heerst en daar houden beleggers niet van.....
    In ieder geval weet je zeker dat je eind september nog 11,10 kunt krijgen met uiteindelijk ook nog de kans op een hoger bod
  6. WilliamW 14 juli 2023 07:52
    quote:

    Alfonz schreef op 13 juli 2023 20:12:

    Dit was een te verwachten scenario....Het gaat wel zorgen dat er een blijvende onzekerheid heerst en daar houden beleggers niet van.....
    Welke onzekerheid bedoel je juist? Noem me 1 aandeel waarvan je zeker bent tot half september waarvan de prijs gelijk tot stijgend blijft? €11.1 krijg je zeker meer is ook goed mogelijk als je de gretigheid ziet waarmee men Exmar van de beurs wil halen.

    Misschien nog een tip voor deze die op 27 juli hun centen ontvangen van Exmar, als de koers nog in de buurt van €11.1 is herinvesteer in Exmar €11.1 krijg je zeker en de mogelijkheid bestaat dat je 1 à 2 euro op korte termijn binnenhaalt.
    Als het bod verhoogt wordt( geen zekerheid doch aannemelijk) dan krijg je zelfs van je éérst aangeboden aandelen ook nog het verschil bij betaald.
    Waarvan we wel zeker zijn is dat we de éérste lichting zwakkere handjes reeds achter ons liggen hebben nu is de mogelijkheid er om door te drukken.
  7. wijzerplaat 14 juli 2023 09:31
    Hoe zit het met de 'verhandelbaarheid' als we ze blijven aanhouden en Exmar op de beurs blijft in de toekomst?
    Hier werd in de podcast de 7 van de Tijd kort 1 woord over gezegd.
  8. Ortho2023 14 juli 2023 09:41
    de resultaten van het tweede kwartaal zullen worden gepubliceerd (als Saverex zich niet in haar voordeel aanpast...) op 09/08/2023, d.w.z. vóór de afsluiting van het overnamebod dat op 15/09 is...... d 'hier hebben we tijd om na te denken en ons te organiseren, of verkopen ...... geen haast, we zullen zien of er een stevig front van verzet wordt georganiseerd rond grote spelers! Er is een aankoop van 50.000 grote aandelen in één keer gedaan vanmorgen een duidelijk signaal naar Saverex en kleine houders!
  9. forum rang 5 devil80 14 juli 2023 09:41
    quote:

    wijzerplaat schreef op 14 juli 2023 09:31:

    Hoe zit het met de 'verhandelbaarheid' als we ze blijven aanhouden en Exmar op de beurs blijft in de toekomst?
    Hier werd in de podcast de 7 van de Tijd kort 1 woord over gezegd.
    Die wordt minder, maargoed nu is er ook al veel in vaste handen.
  10. forum rang 4 boothram 14 juli 2023 09:56
    Als saveijs het bod niet verhoogd, gaat het dan toch door of is dat zijn keuze?
    Ik denk dat hij wellicht het bod beperkt verhoogd, in de hoop op iets meer aandelen.
    als een kwartje van de aandelen op de beurs blijft is het nog een aanzienlijk aantal en hij blijft een redelijk aantal redenen te hebben om het bod tot een aanvaardbaar niveau op te tillen
    Wat is het hem waard om een exmar te hebben buitenbeurs?
    - geen openlijkheid van bestuur of veel minder. suggereren dat dat zijn bedoeling is zou hem in verdenking stellen van loesje zaken te doen... kan ik dus niet doen. Dat dat een meerwaarde is? Is wat de markt ervan denkt...En dat is dat het toch risico's inhoud en die mogelijks niet voldoende gecompenseerd worden door de voordelen. ik denk dat het voor saverijs toch een meerwaarde is ,, ook al voor de kosten.
    stel dat de volledige onderneming voor Saverijs buitenbeurs 1 miljard waard,waarvan nu 200 miljoen cash is en dat hij voor de aandelen die hij niet bezit 16 euro moet betalen, voor 25 000 000 aandelen, dan is de restwaarde 600 miljoen of voor het pakketje dat hij nu heeft zo'n 20 euro per aandeel....de rest betaald door exmar.
    Een eurootje meer bieden met het geld van exmar... hij heeft nu de keuze : ik denk dat hij doorzet, alleen bepalt hij zelf de prijs. Maar het is niet zo dat hij noodzakelijkerwijze belang heeft bij een lagere prijs! Een 90% kan veel meer waard zijn, en tenslotte wordt het betaald via dividenden/uitbetalingen van exmar die ook naar saverex gaan voor de aandelen reeds in bezit.
    in de veronderstelling van een 16 euro bod voor de helft van de aandelen zou het ruwweg 480 miljoen zijn
    en saveerx krijgt ongeveer evenveel aan dividenden als ze moeten betalen want exmar betaalt zelf. De vraag is eerder: hoeveel geld willen ze in exmar laten zitten...Een hoger bod is... er meer UIT halen. Nu ja, ik denk dat ze er uit halen wat erin zit... die 600 miljoen van de tango?
    Plots veel teveel bieden...is eigenlijk plots heel veel geld uithalen.waarom? om beurskosten te vermijden en pottekijkers buiten te houden? of voor het geld?
    Kijken in september hoeveel geld zit in exmar... en hoeveel hij saverex dan kan uithalen en of het voldoende zal zijn voor een geslaagd bod.
  11. Ortho2023 14 juli 2023 10:40
    deze prijs hoger dan de prijs van de opa, het is een belediging en een welverdiende belediging voor Nicolas Saverijs, voor de onafhankelijke bestuurders en voor Petercamp ..... al deze "fatsoenlijke" mensen die ons plunderen
  12. Ortho2023 14 juli 2023 10:49
    Ik durf te veronderstellen dat mensen die voor een hogere prijs kopen dan de opa weten wat ze doen en Saverex niet cadeau gaan doen....Dat zijn stevige en vastberaden handen...c is heel goed voor de weerstand. ...ik hoop dat we snel iets van ze horen...zij hebben ons ook nodig, net zoals wij hen nodig hebben.
  13. Ortho2023 14 juli 2023 10:59
    Kopers komen overeen om 20 cent (+ vergoedingen en belastingen) meer te betalen dan Saverex...het is een duidelijk signaal voor hem, die zich niet verwaardigde om 1 of 2 euro meer uit te geven wanneer hij het meest geïnteresseerd is, dat hij het meeste voordeel zal halen daaruit, heeft de beste informatie en staat op de eerste rij... Ik hoop nu dat deze kopers hem een ??hoge prijs zullen laten betalen voor zijn koppigheid om ons te plunderen!
  14. Ortho2023 14 juli 2023 11:22
    Voor nu mag Saverex trots zijn...(hoewel!) zijn bankschuld betalen...hij zal het nodig hebben! Evenzo lijkt hij te denken dat de aandelen die Exmar bezit zijn eigen eigendom zijn op zijn rekening....dit is absoluut niet het geval....idem voor de mogelijke toekomstige Tango-bonus. ...alle kleine dingen die zijn koppigheid lijkt hem te doen vergeten! Deze aandelen en dit geld zijn van alle aandeelhouders en niet alleen van hem!We hebben de moeilijke jaren doorstaan, we willen ook ons ??deel van de taart!
  15. Ortho2023 16 juli 2023 09:07
    Als je erover nadenkt...de aandeelhouders die hun aandelen in de eerste ronde hebben aangeboden voor de overname, zullen hun geld spoedig ontvangen en komen in aanmerking voor een bonus, ook in het geval van een overbod...zodra ze die ontvangen. ..ze kunnen terugkopen en opnieuw beginnen...een heel grappige weddenschap...ze zouden dan 2 keer de mogelijke bonus ontvangen!
    Dank u wel , Nicolas... !
  16. forum rang 4 boothram 16 juli 2023 20:24
    ik denk dar ook bij een hernieuwd bod 2% van de aandelen in handen is van beleggers die gewoon de aandelen willen houden en vaak helemaal niet volgen.
    saveijs moet dan geen 30 miljoen aankopen, maar wellicht eerder 27 miljoen.
    Zelf heeft hij ook een aantal aandelen en opties: in totaal 122 000)
    Ook een aantal vennoten in exmar hebben gezegd de aandelen te zullen leveren. Of ze dit meteen deden is me niet duidelijk,. Indien Saverex het bod met 5 euro zou verhogen tot 17 euro dan is dat ook heel wat direct cash voor Nicolas S. en voor de bevriende exmar aandelhouderskern. Allen, de restwaarde 'exmar' voor Saverex verminderd : in totaal zowat de verwachte opbrengst van de tango, en 130 miljoen meer bij het eerste bod. Daarvan gaat een redelijk deel ook rechtstreeks naar N.S, en dat bedrag zal waarschijnlijk nodig zijn om het bod te laten slagen. Let wel, intussen zijn er al 3 kwartalen van 2023 verlopen, en daarin is naar alle waarschijnlijkheid 2 a 3 euro winst geboekt: door het verse kapitaal en de shipping winsten voor de helft, maar vvor de rest contracten 'insfrastructuur' en beheerscontracten en niet te versmaden, Bexco en liquiditeiten.
    Er zijn investeringen gepland grotendeels te betalen in 2024-2025 : een lening en verder nog zowat 1 euro per aandeel en per jaar: Geen problemen om de leningen te krijgen of te betalen, gezien de geplande verkopen voor zover die nodig zijn...
    Ik denk dat het volledige bedrag van de tango kan aangewend worden desnooods om de 96% te verwerven. Een redelijk deel gaat naar hem en zijn getrouwen...Saverex heeft dan een leefbaar exmar die geen beurkosten meer heeft en minder last/kosten van toezichter en aandeelhouders. 1 euro min of meer is welswaar 28 miljoen maar het bod moet slagen, en ook de reputatie van nicolas staat op het spel: zijn extreme gierigheid bij het eerste bod zal hem nu wellicht wel aangerekend worden. Ietwat meer bieden omwille van actuele rendement is een must. En tenslotte, hij heeft ook wat meer cash voor zichzelf...compenseert wellicht de mindere liquiditeit van saverex.
    'Ik debk dat 1 euro meer bieden wellicht kan volstaat om 20% van de resterende verhandelde aandelen te krijgen of zowat 4% voor de eerste euro, 3,2 % voor de 2de euro, en zo 5x 1 euro erbij ka het lukken, niet met minder! Is het hem dat waard? De reputaite, de vermeden beurskosten en de grotere vrijheid zijn hem dat wel waard... maar de bezitter van de aandelen moet voet bij stuk houden, en bij het eerste bod hebben ze dat behoorlijk gedaan.
  17. WilliamW 17 juli 2023 08:29
    quote:

    Ortho2023 schreef op 16 juli 2023 09:07:

    Als je erover nadenkt...de aandeelhouders die hun aandelen in de eerste ronde hebben aangeboden voor de overname, zullen hun geld spoedig ontvangen en komen in aanmerking voor een bonus, ook in het geval van een overbod...zodra ze die ontvangen. ..ze kunnen terugkopen en opnieuw beginnen...een heel grappige weddenschap...ze zouden dan 2 keer de mogelijke bonus ontvangen!Dank u wel , Nicolas... !
    Mijn gedacht laat opportunistische Nicolas 2 keer betalen in plaats van aandeelhouder af te zetten als onwetende lastige kinderen.
    Misschien nog een tip voor deze die op 27 juli hun centen ontvangen van Exmar, als de koers nog in de buurt van €11.1 is herinvesteer in Exmar €11.1 krijg je zeker en de mogelijkheid bestaat dat je 1 à 2 euro op korte termijn binnenhaalt.
    Als het bod verhoogt wordt( geen zekerheid doch aannemelijk) dan krijg je zelfs van je éérst aangeboden aandelen ook nog het verschil bij betaald.
    Waarvan we wel zeker zijn is dat we de éérste lichting zwakkere handjes reeds achter ons liggen hebben nu is de mogelijkheid er om door te drukken.
2.542 Posts
Pagina: «« 1 ... 99 100 101 102 103 ... 128 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in
Premium

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van BeursDuivel en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 55% korting!

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 29 april

    1. NL producentenvertrouwen april
    2. Philips Q1-cijfers
    3. Fra BBP eerste kwartaal (voorlopig)
    4. AkzoNobel €1,54-ex-dividend
    5. Besi €2,15 ex-dividend
    6. Fugro €0,40 ex-dividend
    7. Heineken €1,04 ex-dividend
    8. Vastned €1,28 ex-dividend
    9. CTP €0,275 ex=dividend
    10. EU consumentenvertrouwen april (definitief)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht