Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Rusland

64.003 Posts
Pagina: «« 1 ... 2480 2481 2482 2483 2484 ... 3201 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 asti 17 juli 2023 23:52
    quote:

    JanGerrits schreef op 17 juli 2023 23:20:

    [...]

    Russisch-sprekenden in buurlanden zogenaamd beschermen door die buurlanden aan te aanvallen en te annexeren? Welke landen doen dat nog meer? De Baltische staten mogen de NAVO op de blote knieën danken dat ze daar lid van zijn, anders waren die ook aan de beurt geweest.
    Ik schreef dat er meerdere wereldleiders zijn die verwoestende, illegale oorlogen zijn begonnen. En dat Poetin in die zin op meerdere wereldleiders lijkt.
  2. forum rang 7 plusmin 18 juli 2023 02:18
    quote:

    asti schreef op 17 juli 2023 23:52:

    [...]

    Ik schreef dat er meerdere wereldleiders zijn die verwoestende, illegale oorlogen zijn begonnen. En dat Poetin in die zin op meerdere wereldleiders lijkt.
    Wat is uw definitie van 'wereldleider'?
  3. JanGerrits 18 juli 2023 07:33
    quote:

    asti schreef op 17 juli 2023 23:52:

    [...]

    Ik schreef dat er meerdere wereldleiders zijn die verwoestende, illegale oorlogen zijn begonnen. En dat Poetin in die zin op meerdere wereldleiders lijkt.
    Dan probeer je het toch goed te praten? Poetin zit van de "wereldleiders" meer in de categorie van Hitler. Oorlogen (Tsjetsjenië, Moldavië, Georgië, Syrië, Afghanistan, Oekraïne) vooral gericht op landjepik en daarbij ook nog deportaties en verkrachtingen.
  4. forum rang 8 closer 18 juli 2023 11:13
    08:46
    Haven van Odesa beschadigd na Russische luchtaanval

    De haven van de Zuid-Oekraïense stad Odesa is beschadigd na een nachtelijke raketaanval door Rusland. Dat meldt het Oekraïense leger. De Oekraïners haalden alle zes Kalibr-kruisraketten uit de lucht. De schokgolf die daarbij ontstond en het neerstortend puin richtten wel schade aan de infrastructuur van de haven aan, schrijft het Oekraïense Zuidelijk Operationeel Commando in een verklaring.

    Odesa speelde een belangrijke rol in het graanakkoord tussen Rusland en Oekraïne dat gisteravond afliep nadat Rusland geweigerd had het te verlengen. De haven in de stad was een van de drie Oekraïense havens aan de Zwarte Zee van waaruit vrachtschepen graan en andere voedselproducten mochten exporteren.

    Volgens de Oekraïense luchtmacht viel Rusland afgelopen nacht ook de regio’s Donetsk, Cherson, Zaporizja en Dnipropetrovsk door de lucht aan. Oekraïne zou 21 drones hebben neergehaald. Mogelijk hebben de Russen ook ballistische raketten gebruikt. Rusland beweert boven de Krim 28 drones uit de lucht te hebben geschoten.

    Ook de Oekraïense havenstad Mykolajiv is getroffen. Volgens burgemeester Oleksandr Sjenkevytsj brak daardoor in de stad een ‘vrij ernstige’ brand uit. Mykolajiv maakte geen deel uit van het graanakkoord.

    www.volkskrant.nl/cs-b7ab0e1d
  5. forum rang 8 closer 18 juli 2023 11:13
    09:53
    Oekraïne zet tegenoffensief voort op drie plekken langs de frontlinie, Rusland valt aan rondom Koepjansk

    Het Oekraïense leger blijft op zeker drie plekken langs de frontlinie in het tegenoffensief gaan. Dat meldt de Amerikaanse denktank Institute for the Study of War (ISW). Rondom Bachmoet, in het grensgebied tussen de provincies Zaporizja en Donetsk, en in het westen van de provincie Zaporizja voeren de Oekraïners aanvallen uit.

    Sinds het begin van het tegenoffensief concentreren de Oekraïense aanvallen zich op deze drie sectoren. Volgens het ISW boekte het Oekraïense leger de afgelopen dagen beperkte terreinwinst.

    Rusland probeert op zijn beurt in het noordoosten van Oekraïne terrein te veroveren. Met name rondom de stad Koepjansk wordt volgens het ISW hevig gevochten. Volgens de denktank wil Rusland met de aanvallen de Oekraïense ‘operationele focus’ van andere gebieden langs de frontlinie halen.

    www.volkskrant.nl/cs-b7ab0e1d
  6. forum rang 8 closer 18 juli 2023 11:14
    10:34
    Oekraïne: situatie in het noordoosten ‘gecompliceerd, maar onder controle’

    Ondanks Russische aanvallen houdt het Oekraïense leger stand langs het front in het noordoosten van het land. De situatie is ‘gecompliceerd, maar onder controle’, schrijft de commandant van de Oekraïense grondtroepen, Oleksandr Syrsky, op Telegram. Volgens Syrsky heeft Rusland aan de frontlinie bij Koepjansk zijn troepen geconcentreerd, maar valt de Oekraïense verdediging niet. ‘We blijven vechten’, aldus Syrsky.

    Het Oekraïense en Russische leger waren afgelopen weekeinde rond Koepjansk en Lyman al verwikkeld in zware gevechten. Vorig najaar heroverde het Oekraïense leger beide steden op de Russen. Sindsdien is de frontlinie nauwelijks verschoven. Ook meer naar het zuiden, rondom de stad Bachmoet, wordt hevig gevochten.

    De Amerikaanse denktank Institute for the Study of War denkt dat Rusland met zijn aanvallen wil voorkomen dat Oekraïne zich kan concentreren op aanvallen elders langs de frontlinie. Maandag zei een woordvoerder van het Oekraïense leger dat Rusland meer dan 100 duizend soldaten bijeen had gebracht rondom Koepjansk. Ook zouden de Russen in deze regio meer dan 900 tanks hebben verzameld.

    www.volkskrant.nl/cs-b7ab0e1d
  7. forum rang 7 ffff 18 juli 2023 12:22
    quote:

    Ed Verbeek schreef op 24 april 2023 23:25:

    [...]

    Niets dan persoonlijke aanvallen en valse insinuaties, zoals gebruikelijk.
    :-)
    Ed,

    Ik mis jouw inbreng wel degelijk. Gisteren beleefde ik dat ook sterk toen ik President Erdogan rustig in het Journaal hoorde zeggen dat hij persoonlijk met Vladimir gaat praten over de stopzetting van graanleveringen uit Oekraïne naar hongerend Afrika. Putin verbiedt dxe passage van graanschepen door de afgesproken corridor, omdat Putin vindt dat het Westen zich niet houdt aan de voorwaarden die zijn afgesproken bij het instellen van die corridor.

    En nu hoef je in een gigantische oorlogssituatie weinig fantasie te hebben, om je te kunnen voorstellen dat de toezeggingen die het Westen aan Rusland heeft gedaan om die graancorridor mogelijk te maken, toch weer ondergraven worden. Het is tenslotte oorlog.

    Maar gelukkig kozen de Turken massaal voor de verstandige President Erdogan. In Nederland en België en Duitsland procentueel zelfs méér Turken die voor Erdogan kozen, dan de Turken in Turkije. Dat zegt toch ook iets. Enfin, Erdogan gaat met........houd je vast.....vriend Vladimir Putin praten. Toen ik het woord vriend hoorde op het Journaal, dacht ik onmiddellijk: In de KK krijgen er een stuk of wat een beroerte...... Maar uiteindelijk is het toch goed dat er leiders zijn die blijven praten, blijven onderhandelen, blijven proberen te de-escaleren. Dus voor mij: Bravo Erdogan, bravo Macron, bravo Gerhard Schröder.

    En als straks Afrika letterlijk sterft van de honger en het aantal vluchtelingen naar het aardparadijs Europa enorm toeneemt, tja wie moeten en mogen wij dan de schuld geven? Oekraïne in ieder geval niet, want die voeden vele miljoenen Afrikanen. Dus toch die hongerende stervenden die naar Europa willen gewoon door de politieke maatregelen van het Westen ( sancties) en Rusland ( deblokkage weer opgeheven in de Zwarte Zee) , of niet?

    Peter
  8. forum rang 9 josti5 18 juli 2023 12:52
    Op het gevaar af weer een 'Poetinvriend' of erger te zijn: je vangt nu eenmaal meer vliegen met stroop, dan met azijn.
  9. forum rang 6 pakman 18 juli 2023 12:53
    ik ben benieuwd, het Orc-land zit vast middels de sancties op hun banken en dit zien ze als uitweg, nogmaals ben benieuwd als de Nato/Navo/EU voet bij stuk houd..
  10. forum rang 8 closer 18 juli 2023 12:55
    quote:

    josti5 schreef op 18 juli 2023 12:52:

    Op het gevaar af weer een 'Poetinvriend' of erger te zijn: je vangt nu eenmaal meer vliegen met stroop, dan met azijn.
    Is dat een raad voor jezelf?
  11. forum rang 9 josti5 18 juli 2023 13:10
    quote:

    closer schreef op 18 juli 2023 12:55:

    [...]
    Is dat een raad voor jezelf?
    Gaaaaap.
  12. forum rang 7 plusmin 18 juli 2023 13:49
    quote:

    josti5 schreef op 18 juli 2023 12:52:

    Op het gevaar af weer een 'Poetinvriend' of erger te zijn: je vangt nu eenmaal meer vliegen met stroop, dan met azijn.
    Fruitvliegen vang je weldegelijk beter met azijn, alle andere vliegen vang je het beste met stront, niet met stroop.
    De militaire strontvliegen uit rusland lok je het beste met wasmachines en/of alcohol...
  13. forum rang 7 plusmin 18 juli 2023 14:06
    quote:

    ffff schreef op 18 juli 2023 12:22:

    [...]
    En als straks Afrika letterlijk sterft van de honger en het aantal vluchtelingen naar het aardparadijs Europa enorm toeneemt, tja wie moeten en mogen wij dan de schuld geven? [...]
    Peter
    Als je iemand anders dan ploertin/rusland de schuld hiervan wil geven dan leef je sinds vorig jaar met een gekleurde bril en verkeerde motieven onder een steen.
  14. forum rang 10 luchtschip 18 juli 2023 14:17
    Een mislukte Russische poging om Oekraïense posities nabij Krasnohorivka, ten noorden van Mar'inka, te bestormen. Russische materiaal is brandend te zien.

    video 0:32 minuut

    twitter.com/NOELreports/status/168125...

    De gebouwen behoren bij een kolenmijn die er voorheen floreerde

    pbs.twimg.com/media/F1UG19jX0AEttjt?f...
  15. forum rang 10 DeZwarteRidder 18 juli 2023 14:27
    quote:

    plusmin schreef op 18 juli 2023 14:06:

    [...]Als je iemand anders dan ploertin/rusland de schuld hiervan wil geven dan leef je sinds vorig jaar met een gekleurde bril en verkeerde motieven onder een steen.
    ffff durft niks negatiefs te zeggen over Poetin, want is bang dat Poetin zijn aandelen Gazprom gaat confisqueren.
  16. forum rang 7 plusmin 18 juli 2023 14:46
    De typische russische vakantieganger;

    Wagner PMC mercenaries have booked most of the hotels in Krasnodar, Russia. Now police and National Guard of Russia regularly come there: the mercenaries organize fights and pogroms - Russian media ASTRA.

    twitter.com/Gerashchenko_en/status/16...
64.003 Posts
Pagina: «« 1 ... 2480 2481 2482 2483 2484 ... 3201 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.846
AB InBev 2 5.297
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.912
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 9.024
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 32
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.581
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.288
AFC Ajax 537 7.025
Affimed NV 2 5.776
ageas 5.843 109.782
Agfa-Gevaert 13 1.888
Ahold 3.536 74.014
Air France - KLM 1.024 34.377
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.778
Alfen 12 16.817
Allfunds Group 3 1.228
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 340
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.771
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.453
AMG 965 126.434
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.526
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 383
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.181
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 322
Arcadis 251 8.627
Arcelor Mittal 2.024 318.747
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 267
arGEN-X 15 9.175
Aroundtown SA 1 184
Arrowhead Research 5 9.304
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.756
ASML 1.762 77.439
ASR Nederland 18 4.161
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 335
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.768
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 17 mei

    1. Japan economische groei Q1
    2. China detailhandelsverkopen april
    3. China industriële productie april
    4. Sif Q1-cijfers
    5. Engie Q1-cijfers
    6. Corbion ex €0,61 dividend
    7. EU inflatie april (def)
    8. VS voorlopende indicatoren april
  2. 20 mei

    1. Dui, producentenprijzen april
    2. Ryanair jaarcijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht