Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Rusland

63.575 Posts
Pagina: «« 1 ... 2511 2512 2513 2514 2515 ... 3179 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 ffff 27 juli 2023 14:06
    quote:

    benbelegger schreef op 27 juli 2023 13:52:

    [...]

    Erdogan kent dat trucje ook.

    "Paaien" heet zoiets.

    www.vrt.be/vrtnws/nl/kijk/2023/05/28/...
    .
    Ben,

    Onze sinterklaaspolitici in Nederland en België doen toch krek hetzelfde....... En maar uitdelen terwijl de staatsschuld en de begrotingstekorten maar toenemen. En er vooral op stemmen. Onze kinderen mogen het opknappen.

    Nou ja, niet overdrijven Peter....Vandaag de beste dag van 2023, hoogstwaarschijnlijk niet voor herhaling vatbaar. Jammer. Een kleine twee miljoen vermogenstoename...... Morgen wordt het weer op een houtje bijten.

    Peter
  2. forum rang 8 Succes 27 juli 2023 14:19
    Poetin leunt zwaar op China: die gok kan een grote fout blijken, volgens een kenner van de Koude Oorlog

    www.businessinsider.nl/poetin-xi-chin...

    Terwijl een groot deel van de westerse wereld Rusland mijdt vanwege de invasie in Oekraïne, blijft China de machtigste bondgenoot van het land. Voor de Russische president Vladimir Poetin is het echter gevaarlijk om te veel te vertrouwen op dit bondgenootschap.

    Poetin en de Chinese president Xi Jinping hebben op diverse momenten hun vriendschap “zonder grenzen” benadrukt, deels gedreven door de wens om de macht van de VS in te perken.

    Xi gaat kritiek op het Russische geweld in Oekraïne grotendeels uit de weg en China is een cruciale handelspartner voor Rusland geworden, zeker nu het door het Westen wordt afgesneden.

    Maar historicus Sergey Radchenko, een Koude Oorlog-expert die werkzaam is voor de Johns Hopkins University, schrijft in een opiniestuk voor The New York Times dat het onverstandig is van Poetin om al zijn eieren in één mandje te leggen wat betreft de samenwerking met China.

    "De benadering van geopolitiek door de Chinese Communistische Partij is gebaseerd op een oude strategische aanpak om andere naties - die in de keizertijd soms werden afgedaan als barbaren - tegen elkaar uit te spelen ten gunste van China", schrijft Radchenko.

    Hij haalt China's acties uit het begin van de jaren 1970 aan, toen de Chinese leider Mao Zedong toenadering zocht tot de VS, zijn "vijand", terwijl zijn land op de rand van oorlog stond met de Sovjet-Unie.

    Een hooggeplaatste Chinese functionaris zei in 1975 dat de stap niet was gezet omdat China "warme gevoelens koesterde voor de Verenigde Staten", maar bedoeld was om te profiteren van het conflict tussen de VS en de Sovjets. Tegen het einde van de jaren 1970 speelde China de VS uit tegen de Sovjet-Unie en zocht het weer toenadering tot de Sovjet-Unie.

    Rusland van belang voor strategische ambities van China

    "China blijft min of meer de gesloten, communistische partijstaat die het in de tijd van Mao was, met een kijk op de wereldpolitiek waarin bondgenootschappen als tijdelijk worden beschouwd", stelt Radchenko in zijn opinieartikel.

    Radchenko meent dat Rusland voor economische en militaire steun steeds afhankelijker is geworden van China. Hij denkt dat Poetin "mogelijk een ernstige fout heeft begaan door samenwerking met het Westen te staken en eenzijdig in te zetten op de relatie met China".

    Sommige geopolitieke experts zeggen dat China Rusland voorlopig ook nodig heeft. CEO Jonathan Ward strategisch adviesbureau Atlas vertelde Insider afgelopen maand dat Xi veel heeft geïnvesteerd in de relatie van China met Rusland.

    De samenwerking kan van groot belang zijn voor de wereldwijde strategische ambities van China om het Westen uit te dagen. "Deze investering van politiek kapitaal en bredere strategische inspanningen is te substantieel om gemakkelijk op te geven of verloren te laten gaan", aldus Ward.
  3. forum rang 5 seance 27 juli 2023 14:38
    gratis graan bestaat niet.
    het is gestolen graan.
    maar voor wat hoort wat.
    dat hoef je de corrupte leiders in afrika niet te leren.
  4. forum rang 8 closer 27 juli 2023 14:55
    "Russian losses during Ukrainian offensive are 10 times less than the losses of the Armed Forces of Ukraine. What happened over the past day is a vivid example of the mass heroism of our soldiers and officers,” Putin said also.

    twitter.com/NOELreports/status/168453...

    - - - - - - - - - -

    Dus... 2 miljoen verliezen bij Oekraïne? Knap hoe ze dat wisten te verbergen! :-/
  5. forum rang 6 pakman 27 juli 2023 14:59
    quote:

    closer schreef op 27 juli 2023 14:55:

    "Russian losses during Ukrainian offensive are 10 times less than the losses of the Armed Forces of Ukraine. What happened over the past day is a vivid example of the mass heroism of our soldiers and officers,” Putin said also.

    twitter.com/NOELreports/status/168453...

    - - - - - - - - - -

    Dus... 2 miljoen verliezen bij Oekraïne? Knap hoe ze dat wisten te verbergen! :-/
    je ziet aan zijn houding dat die wel de waarheid spreekt........hahahahahahahahahahah,kunnen sommige hier nog wat van leren ...hahahahahahah
  6. forum rang 10 DeZwarteRidder 27 juli 2023 15:06
    Rekruteringscampagne uitgelopen op fiasco
    Russische mannen ontbreekt het aan vechtlust: ’Je komt onder commando van een complete idioot’

    onze redactie buitenland
    Aangepast: 54 min geleden 3 uur geleden in Buitenland

    AMSTERDAM - Het is slecht gesteld met de vechtlust van de gemiddelde Russische man, zo is op te maken uit het aantal vrijwilligers dat zich voor het leger heeft gemeld. Ondanks dat het Russische ministerie van Defensie begin 2023 nog op zo’n 400.000 vrijwilligers voor eind dit jaar rekende, gaan experts ervan uit dat het aantal blijft steken op zo’n 40.000 tot 50.000 man. Een schamele tien procent van het beoogde aantal verse troepen.
    Overal in het land werden prachtige posters opgehangen van stoere Russen die hun Vaderland gingen verdedigen in het kader van de ’beperkte militaire actie’. In werkelijkheid bleek de gevechtsbereidheid van de Rus teleurstellend klein.

    Overal in het land werden prachtige posters opgehangen van stoere Russen die hun Vaderland gingen verdedigen in het kader van de ’beperkte militaire actie’. In werkelijkheid bleek de gevechtsbereidheid van de Rus teleurstellend klein.

    Eind vorig jaar stelde de Russische minister van Defensie Defensieminister Sergej Sjojgoe nog dat het Russische leger met 400.000 man uitgebreid moest worden, tot anderhalf miljoen soldaten. De bedreigingen van de NAVO maakte dat volgens hem noodzakelijk. Het aantal professionele militairen moest omhoog naar 521.000 en het aantal ’kortverband-vrijwilligers’ naar 695.000.

    Vier maanden later, in april dit jaar, ging er een officiële rekruteringscampagne van start met als doel die 400.000 kontraktniki binnen te halen. Dat het niet makkelijk zou worden, hadden ze ook wel in Moskou in de gaten. Reden waarom de maximale leeftijd waarop je als kortverband-vrijwilliger aan de slag kon – eerder begrensd met 40 jaar – in zijn geheel werd afgeschaft. Zelfs 65-plussers waren welkom.

    De rekruteringscampagne werd in handen gelegd van de voormalige president Dmitri Medvedev. Die legde elke regio een quotum op. Zo moest de regio Tsjeljabinsk en Jekaterinaburg (in de Oeral) elk 10.000 rekruten leveren.
    Inspectie

    Medvedev kwam weldra met cijfers dat hij zijn doel had gehaald. Op 4 juli meldde Medvedev dat tussen 1 januari en 4 juli 185.000 mensen zich bij het leger hadden gemeld. Nadere inspectie van de cijfers leerde echter dat 109.000 daarvan reservisten waren.

    Daarnaast werden een hoop ’vrijwilligers’ die vorig jaar voor drie of zes maanden getekend hadden – vooral jongens uit arme gebieden – gedwongen om bij te tekenen voor nog een ronde, op straffe van beschuldiging van desertie.

    „Het werd al gauw duidelijk dat het getal van 400.000 een utopie was. Toen werd de beslissing genomen om het streefgetal bij te stellen naar 150.000, een getal dat voorkwam in het geheime mobilisatieplan”, aldus Ilja Barabanov, speciale correspondent van BBC News Russia.

    Gesneuvelde Russen bleven vaak op het slagveld liggen en moesten door Oekraïners worden weggehaald, zoals hier in Kharkiv. Dan hoefde het Russische leger geen sneuvelpremie aan de nabestaanden van een vrijwilliger betalen.

    Volgens Barabanov is het slecht gesteld met de gevechtsbereidheid van die troepen. Vaak worden ze aangevoerd door reserve-officieren die al heel lang niets meer met het leger te maken hebben gehad en die weinig tot niets op hebben met het lot van hun ondergeschikten.

    De soldaten komen er gaande weg achter dat de mooie beloften tijdens de rekruteringscampagne niet worden waargemaakt. Zo zijn ze aangetrokken met een een goed salaris van rond de 2.000 dollar per maand in het vooruitzicht. Gaandeweg bleek dat dit bedrag alleen gehaald wordt als je permanent aan het front dient. Legio zijn ook de verhalen van gesneuvelden die niet van het front worden teruggehaald om te worden begraven in Rusland. Want dan zou het leger hun nabestaanden een ’sneuvelpremie’ moeten betalen. het is goedkoper om gesneuvelden te classificeren als vermist.
    Complete idioot

    „Daarnaast kan je als vrijwilliger onder het commando komen van een complete idioot. En er is geen manier waarop je onder je contract uit kan komen. Je mag niet naar huis. Maar desalniettemin tekenen de meeste vrijwilligers toch nog bij voor het slavenleger, ze hebben immers geen keus”, aldus een anonieme rekruteringsofficier in het onafhankelijek Russische dagblad Novaja Gazeta.

    Dat alle mooie plannen van de legertop en Poetin botsen op de harde werkelijkheid dat weinig Russen bereid zijn hun leven te geven voor de ’idealen’ van de Russische elite, bleek deze week toen de Doema de maximale leeftijd voor de dienstplicht verhoogde van 27 tot 30 jaar. Nu kan elke Rus tussen de 18 en 30 jaar opgeroepen worden om verplicht te vechten in Oekraïne.

    Of dat genoeg is, is de grote vraag. Zo’n 300.000 Russen in die leeftijdscategorie zijn inmiddels het land uitgevlucht. Die kunnen inmiddels niet meer naar huis want daar wacht hen de Goelag. Met de verruiming van de dienstplicht heeft de Doema ook maar meteen de ontduiking ervan strafbaar gesteld.
  7. forum rang 8 Succes 27 juli 2023 15:13
    quote:

    keljans 123 schreef op 27 juli 2023 14:38:

    gratis graan bestaat niet.
    het is gestolen graan.
    maar voor wat hoort wat.
    dat hoef je de corrupte leiders in afrika niet te leren.
    Idd ... schoolvoorbeeld van "Quid pro quo".

    T.z.t. zal de 'maffia leider' in Moskou dhr. P. deze 'schuld' ingelost willen hebben!
  8. forum rang 8 closer 27 juli 2023 15:15
    quote:

    pakman schreef op 27 juli 2023 14:59:

    je ziet aan zijn houding dat die wel de waarheid spreekt........hahahahahahahahahahah,kunnen sommige hier nog wat van leren ...hahahahahahah
    Nooit, nóóit toegeven dat het anders gaat dan gepland!
    ;-)
  9. forum rang 7 Beur 27 juli 2023 15:28
    quote:

    Succes schreef op 27 juli 2023 14:19:

    Poetin leunt zwaar op China: die gok kan een grote fout blijken, volgens een kenner van de Koude Oorlog

    www.businessinsider.nl/poetin-xi-chin...

    Terwijl een groot deel van de westerse wereld Rusland mijdt vanwege de invasie in Oekraïne, blijft China de machtigste bondgenoot van het land. Voor de Russische president Vladimir Poetin is het echter gevaarlijk om te veel te vertrouwen op dit bondgenootschap.

    Poetin en de Chinese president Xi Jinping hebben op diverse momenten hun vriendschap “zonder grenzen” benadrukt, deels gedreven door de wens om de macht van de VS in te perken.

    Xi gaat kritiek op het Russische geweld in Oekraïne grotendeels uit de weg en China is een cruciale handelspartner voor Rusland geworden, zeker nu het door het Westen wordt afgesneden.

    Maar historicus Sergey Radchenko, een Koude Oorlog-expert die werkzaam is voor de Johns Hopkins University, schrijft in een opiniestuk voor The New York Times dat het onverstandig is van Poetin om al zijn eieren in één mandje te leggen wat betreft de samenwerking met China.

    "De benadering van geopolitiek door de Chinese Communistische Partij is gebaseerd op een oude strategische aanpak om andere naties - die in de keizertijd soms werden afgedaan als barbaren - tegen elkaar uit te spelen ten gunste van China", schrijft Radchenko.

    Hij haalt China's acties uit het begin van de jaren 1970 aan, toen de Chinese leider Mao Zedong toenadering zocht tot de VS, zijn "vijand", terwijl zijn land op de rand van oorlog stond met de Sovjet-Unie.

    Een hooggeplaatste Chinese functionaris zei in 1975 dat de stap niet was gezet omdat China "warme gevoelens koesterde voor de Verenigde Staten", maar bedoeld was om te profiteren van het conflict tussen de VS en de Sovjets. Tegen het einde van de jaren 1970 speelde China de VS uit tegen de Sovjet-Unie en zocht het weer toenadering tot de Sovjet-Unie.

    Rusland van belang voor strategische ambities van China

    "China blijft min of meer de gesloten, communistische partijstaat die het in de tijd van Mao was, met een kijk op de wereldpolitiek waarin bondgenootschappen als tijdelijk worden beschouwd", stelt Radchenko in zijn opinieartikel.

    Radchenko meent dat Rusland voor economische en militaire steun steeds afhankelijker is geworden van China. Hij denkt dat Poetin "mogelijk een ernstige fout heeft begaan door samenwerking met het Westen te staken en eenzijdig in te zetten op de relatie met China".

    Sommige geopolitieke experts zeggen dat China Rusland voorlopig ook nodig heeft. CEO Jonathan Ward strategisch adviesbureau Atlas vertelde Insider afgelopen maand dat Xi veel heeft geïnvesteerd in de relatie van China met Rusland.

    De samenwerking kan van groot belang zijn voor de wereldwijde strategische ambities van China om het Westen uit te dagen. "Deze investering van politiek kapitaal en bredere strategische inspanningen is te substantieel om gemakkelijk op te geven of verloren te laten gaan", aldus Ward.

    Inderdaad. Wanneer het Xi gunstiger uitkomt laat hij zijn loyaliteiten ongetwijfeld varen c.q. variëren. Chinezen gaat het bijna uitsluitend om China en om geld. (heeft FFFF misschien Chinees bloed? ;))
  10. forum rang 8 closer 27 juli 2023 15:38
    Ik weet niet waar Luchtschip is, dus daarom post ik het maar...

    - - - - - - - - - -

    Anton Gerashchenko:
    Russian media publish this screenshot of Prigozhin reportedly meeting with representatives of the Central African Republic at the Russia-Africa summit in St Petersburg. (This means that Prigozhin is in Russia and freely visits an official event where Putin also spoke).
    twitter.com/Gerashchenko_en/status/16...
  11. forum rang 4 tomtom100 27 juli 2023 16:09
    quote:

    closer schreef op 27 juli 2023 13:49:

    [...]
    Ach wat jammer, waar moeten ze die zure wijn nu dumpen?
    Moet ik nu gaan aanvoeren dat de Nederlandse wijnen ook steeds beter worden?

    Waarom steeds zo triomfantelijk, je was niet voor Rusland toch? Dan is er sowieso geen reden voor blijdschap.
  12. forum rang 4 tomtom100 27 juli 2023 16:12
    Ik denk eigenlijk wel dat hij voor Rusland is en op zijn minst is hij grote supporter van de kinderdoder en massamoordenaar Putler want hij vindt het een eer om Putlerdweper genoemd te worden en is trots op de geuzennaam.
    Hij heeft het hier zelf neergeschreven....
  13. forum rang 4 tomtom100 27 juli 2023 16:29
    quote:

    josti5 schreef op 27 juli 2023 09:34:

    [...]

    Houd toch op met dat ISW.

    Ik heb onlangs nog gepost wie daar in zitten.

    Oprichter Kimberley Kagan is de schoonzus van Victoria Nuland, die getrouwd is met de neoconservatief Robert Kagan, co-founder in 1998 of the neoconservative Project for the New American Century (PNAC).

    en.wikipedia.org/wiki/Kimberly_Kagan

    www.google.com/search?q=victoria+nula...
    Rustig nou maar Jostov, Het tegenoffensief is nog maar pas echt begonnen en dan gaan we maar wat geagiteerder posten? Niet te zenuwachtig worden jongen.......

    Rustig maar Jostov, ISW liegen dat ze zwart zien. Ze zijn aan het winnen de helden van u en "Mijnheer doctoor"......
  14. forum rang 6 pakman 27 juli 2023 16:31
    quote:

    josti5 schreef op 27 juli 2023 12:50:

    NOS Teletekst 129

    Poetin:gratis graan naar Afrika


    De Russische president Poetin heeft
    zes Afrikaanse landen aangeboden dat ze
    over enkele maanden gratis graan kunnen
    krijgen uit Rusland.Dat deed hij op de
    Afrika-top in Sint-Petersburg.Het zou
    gaan om 25.000 tot 50.000 ton per land.

    Poetin deed het aanbod aan Zimbabwe,
    Burkina Faso,Mali,Somalië,Eritrea en de
    Centraal Afrikaanse Republiek.Hij gaf
    geen details,maar herhaalde dat Rusland
    het graan kan vervangen dat Oekraïne
    niet meer kan uitvoeren.Rusland heeft
    de graandeal niet verlengd.

    Verder zei Poetin dat hij de landen wil
    helpen met hun overheidsfinanciën en
    betalingen wil doen in lokale valuta.

    nog ff 1tje, ze (Orc's) hebben helemaal geen eigen vloot om het graan te transporteren , en buitenlandse eigenaren/rederijen gaan dit niet doen bang voor de gevolgen door het embargo , dus ben zeeeerrrr benieuwd
  15. forum rang 8 closer 27 juli 2023 17:10
    Dat Oekraïne de grootste aanval van dit offensief heeft uitgevoerd is duidelijk, maar is dit dé aanval?

    Na maanden van minimale terreinwinst lijkt Oekraïne in het zuiden een significante doorbraak te hebben geforceerd. In de regio Zaporizja drong Oekraïne opeens kilometers door de frontlinie heen. Of dit de opmaat is naar de hoofdaanval blijft echter nog afwachten.

    Joram Bolle, 27 juli 2023, 17:00

    De Oekraïense president Zelensky was woensdagavond in zijn dagelijkse toespraak verheugd. In een kleine terzijde op het einde richtte hij de aandacht op het slagveld: ‘Overigens hebben onze jongens aan het front vandaag zeer goede resultaten geboekt. Goed gedaan. Meer details volgen later.’

    Het was een opmerkelijk optimistische boodschap na weken waarin Oekraïne schoorvoetend moest toegeven dat het langverwachte offensief niet opleverde wat velen misschien hadden gehoopt: grootschalige herovering van bezet gebied. Hier een daar werd een dorpje opnieuw onder Oekraïens bewind gebracht, terreinwinst werd hooguit gemeten in hectometers.

    Maar daar lijkt deze week verandering in te zijn gekomen. Rusland meldde woensdag dat Oekraïne een grootschalige aanval heeft ingezet in de regio Zaporizja. Met zeker honderd gepantserde voertuigen zou Oekraïne gepoogd hebben de linies te doorbreken, de Russen beweerden de aanvallen af te hebben geslagen. De Oekraïners betrachten als zo vaak stilte, maar Pentagonbronnen zeiden tegen Amerikaanse media van de Oekraïners te hebben gehoord dat dit de hoofdaanval van het offensief is.

    Of dat inderdaad zo is, is niet zeker. Wel staat vast dat dit de grootste aanval van het offensief is tot nu toe, zegt Frans Osinga, hoogleraar krijgswetenschappen aan de Universiteit Leiden: ‘Als de berichten kloppen, is Oekraïne 2,5 tot 5 kilometer opgestoomd. Dan hebben we het over significante terreinwinst.’ De opmars vond plaats in de richting van Robotyne.

    Het is de voorlopige culminatie van een twee maanden lange uitputtingsslag, aldus Osinga: ‘De afgelopen tijd heeft Oekraïne vooral geprobeerd het Russische verdedigingsvermogen te ondermijnen.’ Oekraïne schakelde zwaar Russisch materieel uit met aanhoudende artillerie-aanvallen, ruimde mijnenvelden en ging loopgraaf voor loopgraaf af om Russische infanterie onschadelijk te maken. Osinga: ‘Zo probeerde Oekraïne ook te ontdekken waar zwakke plekken zitten in de Russische verdediging. Oekraïne is erg voorzichtig omgesprongen met z'n reserves en het westerse materieel dat ze geleverd hebben gekregen.’

    Hoewel er nu dus sprake lijkt te zijn van in ieder geval een grote aanval, is Oekraïne nog altijd voorzichtig, denkt Osinga: ‘Er zijn nu berichten dat ze drie bataljons hebben ingezet. Dat maakt één brigade. Oekraïne heeft negen brigades die getraind en bewapend zijn door het Westen. Als de echte hoofdaanval is ingezet, verwacht je meerdere brigades die worden ingezet met honderden gepantserde voertuigen.’

    De berichten lopen uiteen, maar de inzet van Duitse Leopard-tanks en Amerikaanse Bradley-gevechtsvoertuigen leek zo tussen de dertig en veertig te liggen. Bovendien, zegt Osinga, zou je een veel grotere logistieke operatie in het achterterrein moeten zien, zoals vrachtwagens die munitie en andere voorraden aanleveren. Zonder een gesmeerde logistieke operatie is elk offensief gedoemd te mislukken.

    Wig drijven met de Krim
    Mocht de huidige aanval wel onderdeel zijn van de hoofdaanval, dan is de regio Zaporizja daar geen onlogische locatie voor. Het opstomen naar Melitopol dat bij de Zee van Azov in de buurt ligt, is een scenario dat militair analisten veelvuldig genoemd hebben voorafgaand aan het offensief.

    Als Oekraïne dat voor elkaar weet te krijgen, drijft het een wig tussen Zuidwest-Oekraïne en de Krim aan de ene kant en de Donbas aan de andere kant. De Russische logistieke operatie wordt dan ernstig verstoord. De enige aanvoerroute met de Krim over de weg loopt dan over de Krimbrug, die het bezette schiereiland aan de oostelijke kant met het Russische vasteland verbindt. Die brug is vorig jaar en vorige week aangevallen door Oekraïne.

    Osinga houdt ook nog rekening met andere scenario’s. De grootschalige aanvallen van deze week zouden ook een poging kunnen zijn om een Russische reactie uit te lokken: ‘Misschien willen ze kijken waar Rusland z’n reserves zal committeren.’

    Het zou Oekraïne vervolgens ook weer mogelijkheden geven op andere plekken langs de frontlinie. ‘Ook rond Bachmoet heeft Oekraïne stukje bij beetje terrein veroverd. Die successen moeten we niet bagatelliseren. Sinds Rusland uit Cherson is vertrokken is de verovering van Bachmoet het enige succes geweest. Als Oekraïne het weet terug te veroveren, dan betekent dat een grote symbolische winst op Rusland.’

    De kans dat er binnenkort een hoofdaanval komt, lijkt groot. Daar heeft Oekraïne naast de terreinwinst op meerdere manieren belang bij. Osinga: ‘Als er substantieel gebied veroverd wordt, is dat een signaal naar de Russen: kijk wat we met het westerse materieel kunnen. En het is ook een signaal naar het Westen: blijf ons van jullie materieel voorzien.’ Het probleem is echter dat je de hoofdaanval maar één keer kunt beginnen: ‘Als je je eenmaal aan de hoofdaanval gecommitteerd hebt, kun je niet terug. Je wilt de Russen zo lang mogelijk in het ongewisse laten.’

    Luchtoverwicht
    Volgens Osinga blijft het een kwestie van geduld. Hoewel velen in het Westen misschien hoopten op een snelle verdrijving van Rusland uit bezet gebied, heeft Oekraïne altijd een langere termijn in gedachten gehad. ‘Als het niet dit jaar lukt, dan kan dit offensief een opmaat zijn naar een offensief van volgend jaar. Dan moet Oekraïne wel met een goede uitgangspositie de winter ingaan’, aldus Osinga.

    Het Westen heeft Oekraïne al van veel materieel voorzien, maar grote hoeveelheden granaten en bijvoorbeeld gevechtsvliegtuigen worden op z’n vroegst pas volgend voorjaar geleverd. Met F-16’s zou Oekraïne sneller terrein kunnen veroveren. Nu is Oekraïne nog afhankelijk van onder meer clustermunitie, die de Verenigde Staten hebben geleverd.

    Die munitie is omstreden omdat onontplofte delen in een later stadium ook burgerslachtoffers kunnen maken. Osinga ziet de eerste effecten ervan op het slagveld wel: ‘Met één granaat kun je een heel voetbalveld bestrijken. Dat is een effectieve manier om infanteristen uit te schakelen.‘ Westerse landen leunen veel meer op luchtoverwicht, zegt Osinga: ‘Je verpulvert het hele slagveld vanuit de lucht. Ook kun je je eigen troepen beter beschermen. Die luxe heeft Oekraïne niet.’

    www.volkskrant.nl/cs-bc8d4972
  16. Advocaat van de Duivel 27 juli 2023 17:16
    quote:

    pakman schreef op 27 juli 2023 16:31:

    [...]

    nog ff 1tje, ze (Orc's) hebben helemaal geen eigen vloot om het graan te transporteren , en buitenlandse eigenaren/rederijen gaan dit niet doen bang voor de gevolgen door het embargo , dus ben zeeeerrrr benieuwd
    Ik hoop dat zeker maar de ervaring leert dat landen als N-Korea en Iran ook gewoon bevoorraad worden door corrupte lieden dus dan weet je dat dit hier ook gaat gebeuren.
  17. forum rang 5 seance 27 juli 2023 17:42
    quote:

    Advocaat van de Duivel schreef op 27 juli 2023 17:16:

    [...]

    Ik hoop dat zeker maar de ervaring leert dat landen als N-Korea en Iran ook gewoon bevoorraad worden door corrupte lieden dus dan weet je dat dit hier ook gaat gebeuren.
    tegen die tijd 1 boot mollen en de zaak ligt stil
  18. forum rang 8 Succes 27 juli 2023 18:03
    African Union calls on Russia to reinstate Ukrainian grain deal

    ‘We will discuss it with Putin to see how we can restart this agreement,’ AU chairman says.

    www.politico.eu/article/african-union...

    The African Union called today to urgently reinstate a United Nations-brokered deal allowing Ukraine to export millions of tons of grain that was terminated at Russia's behest.

    "The problem of grains and fertilizers concerns everyone," Comoros President Azali Assoumani, who heads the 55-nation African Union, told Russian state newswire RIA Novosti. He was speaking in St. Petersburg, where Russian President Vladimir Putin is hosting a summit with African leaders.

    Putin last week pulled out of the Black Sea Grain Initiative that had allowed Ukraine — one of the world's breadbaskets — to export grains and oilseeds through three Ukrainian ports on the Black Sea: Odesa, Chornomorsk and Yuzhny/Pivdenny.

    Russia, which has waged all-out war on Ukraine for 17 months, has since launched a series of air strikes against the country's port facilities and reimposed a maritime blockade — making countries that need to import food more reliant on Russia and increasing the risk that they will go hungry.

    "We will talk about this in St. Petersburg, we will discuss it with Putin to see how we can restart this agreement," Assoumani added.

    Putin is meeting with 17 African leaders on Thursday and Friday, as the increasingly isolated Russian leader attempts to maintain relations with a continent with close historical ties to Moscow.
  19. forum rang 8 Succes 27 juli 2023 18:34
    Ukrainian Forces advance to south of Bakhmut, heavy fighting ongoing near 3 settlements – Deputy Defence Minister

    The Armed Forces of Ukraine are gradually advancing south of the city of Bakhmut in Donetsk Oblast, simultaneously repelling Russian attacks to the north.

    Source: Hanna Maliar, Deputy Minister of Defence of Ukraine, on Telegram

    Quote: "On the Bakhmut front south of Bakhmut we are gradually advancing. The fighting is ongoing near the settlements of Klishchiivka, Kurdiumivka and Andriivka."

    Details: The fighting is quite fierce, Maliar said. The Ukrainian forces are under dense fire from the Russians.

    To the north of Bakhmut, the Defence Forces of Ukraine are repelling Russian attacks.

    On the Kupiansk front, the Russians are on the offensive and trying to drive the Defence Forces out of their positions. Specifically, today alone the Defence Forces have repelled several storms, losing no positions.

    A few Russian attacks have also been repelled on the Lyman front.

    www.pravda.com.ua/eng/news/2023/07/27...
  20. forum rang 10 luchtschip 27 juli 2023 18:54
    quote:

    closer schreef op 27 juli 2023 15:38:

    Ik weet niet waar Luchtschip is, dus daarom post ik het maar...

    - - - - - - - - - -

    Anton Gerashchenko:
    Russian media publish this screenshot of Prigozhin reportedly meeting with representatives of the Central African Republic at the Russia-Africa summit in St Petersburg. (This means that Prigozhin is in Russia and freely visits an official event where Putin also spoke).
    twitter.com/Gerashchenko_en/status/16...
    Voel je vrij om deze berichten te plaatsen
    Het feit dat het komt uit bronnen die ik geïntroduceerd hebt, wil niet zeggen dat anderen dan niet uit deze bronnen mogen citeren

    Ik zou zeggen, citeer maar uit deze bronnen, volop
    Het verlicht mij dan van een hoop werk

    Het gaat immers om de boodschap die moet overkomen bij de lezers

    Voor de duidelijkheid,

    Ik breng berichten van een geselecteerd aantal betrouwbare twitteraccounts, die de ontwikkelingen op de voet volgen en een hoge mate van betrouwbaarheid hebben
    Ik heb er geen enkele moeite mee, wanneer andere forumschrijvers berichten van deze accounts plaatsen
    Graag zelfs, dat bespaart mij een hoop werk
63.575 Posts
Pagina: «« 1 ... 2511 2512 2513 2514 2515 ... 3179 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.285
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.375
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.905
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.383
Aedifica 2 829
Aegon 3.257 320.059
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.759
ageas 5.843 109.778
Agfa-Gevaert 13 1.860
Ahold 3.536 73.981
Air France - KLM 1.024 34.333
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.771
Alfen 12 16.376
Allfunds Group 3 1.200
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 335
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.757
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.820 240.265
AMG 965 125.739
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.520
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.123
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.620
Arcelor Mittal 2.023 318.606
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.107
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.273
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.691
ASML 1.762 76.959
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.651
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.673

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 30 april

    1. China inkoopmanagersindex industrie en diensten april volitaliteit verwacht
    2. Samsung Q1-cijfers
    3. NL producentenprijzen maart
    4. Arcadis Q1-cijfers
    5. Adidas Q1-cijfers
    6. Volkswagen Q1-cijfers
    7. Air France-KLM Q1-cijfers
    8. Dui detailhandelsverkopen maart
    9. PB Holding jaarcijfers
    10. Acomo €0,75 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht