Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Klimaatdiscussie: opwarming aarde door mens of natuur

38.988 Posts
Pagina: «« 1 ... 1924 1925 1926 1927 1928 ... 1950 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 29 juli 2023 14:28
    quote:

    Kaviaar schreef op 26 juli 2023 08:19:

    Hoeveel datacenters wereldwijd liggen op de zeebodem?

    www.tech365.nl/project-natrick-micros...

    Daar komt heel veel warmte door vrij. Wie weet zorgt dat ook voor opwarming van het oceaanwater e.a.
    Ik kom hier nog even op terug. Zoals ik al eerder schreef vind ik het best een leuk idee, al zullen er wel praktische bezwaren zijn.

    Dat het bij zou dragen aan de opwarming van het oceaanwater, wel: daar hoef je je geen zorgen over te maken.
    Hoe hoog het energieverbruik door mensen ook is, het is peanuts vergeleken bij de hoeveelheid zonne-energie die ondanks absorptie in de atmosfeer en weerkaatsing door wolken het aardoppervlak (incl. de oceanen) bereikt.

    Het overgrote deel van die energie geven de oceanen weer af door reflectie, IR uitstraling en geleiding/convectie. Maar een klein deel blijft tegenwoordig achter in het zeewater, wat men aan het broeikaseffect toeschrijft. Men schat dat gemiddeld op ca 0,6-0,8 W/m2, oftewel 0,6-0,8 joule per seconde en per vierkante meter oceaanoppervlak.

    Vermenigvuldig dat zelf maar met het totale oceaanoppervlak (360 miljoen km2, maal een miljoen voor de omrekening naar m2), en vergelijk het met het totale energieverbruik door mensen (ruim 400 exajoule per jaar, exa is 10 tot de macht 18).
    Even rekenen, hoeveel seconden zitten er in een jaar, etc. Ik heb dat even voor je gedaan, conclusie:

    De tegenwoordige toename per jaar van de energie-inhoud (heat content) van alle zeewater bij elkaar, door het broeikaseffect of wat dan ook, is ca 25 maal zo groot als het totale energieverbruik der mensheid.
    Enkele tientallen datacenters onder water zullen die verhouding niet of nauwelijks verstoren.
  2. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 29 juli 2023 15:02
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 29 juli 2023 14:00:

    [...]
    Het is helaas een feit dat overal in de wereld koraal aan het verbleken is door te warm zeewater.
    Je duikt. Daar hadden we het niet over.

    Over dat koraal lopen nog allerlei onderzoeken. Jij weet nu al de uitslag?
  3. forum rang 4 New dawn 29 juli 2023 15:11
    De tempertuurstijging van de oceanen recentelijk was opmerkelijk. In Florida werd het koraal ¨gebleekt¨.
    De temperatuur van het zeewater was 36 graden. Het koraal heeft zijn eigen zeefauna zoals vissen. Wanneer het koraal is afgestorven hebben andere dieren geen kans meer om daar te overleven. De habitat is dan weg.

    De temperatuur in de oceanen wordt gemeten dmv satellieten (oppervlakte) en speciale boeien, zg argo floats.
    De argo floats meten tot 2 km diepte. Er zijn 4000 boeien wereldwijd.

    www.knmi.nl/kennis-en-datacentrum/uit...

    youtu.be/JTH7PyR3buA
  4. forum rang 7 ffff 29 juli 2023 15:36
    quote:

    Beperktedijkbewaking schreef op 29 juli 2023 07:08:

    [...]
    Veel met je eens, maar ik begrijp je regelmatige gefulmineer tegen democratie niet. Dat zou volgens jou per definitie tot veel te links en socialistische beleid leiden?

    Het tegendeel is waar. In NL kiest de 'democratie' in meerderheid al vele jaren voor een gematigd rechts-liberaal beleid, onder aanvoering van de ook door jou bewonderde Rutte en VVD.
    Dus wat zeik je nou? (Excusez le mot)

    Ik heb als mede-afgestudeerde bij onze Utrechtse Alma Mater geen enkele kinnesinne naar jou of je honderd miljoen. Geen idee hoe je daar als eenvoudige katholieke jongen uit een wegzakkend veengebied aan komt, maar dat is mijn zaak niet.
    Wel vraag ik mij af waar je je in financiële zin nog druk over maakt. Hoe lang denk je nog te leven?

    We zijn nagenoeg even oud. Ik heb ernstige kanker overleefd, mede dankzij zware bestralingen waar ik inmiddels (ook door discussies met radiotherapeuten over het verschil tussen doses en doordringlengte van de straling) alles van weet, maar jij als huisartsje niets. Vanwaar je kapsones?

    Ik weet inmiddels dat ik sterfelijk ben. Jij moet dat ook wel zo langzamerhand weten. Waarom lijk je dat te ontkennen en ontwijk je dat in vrijwel al je postings?

    Sorry hoor. Ooit was jij een gretige maar onzekere student in Utrecht. En ik was begeleider bij het practicum medische fysica. Misschien niet tegelijkertijd, maar mensen zoals ik leerden jullie je vrees voor apparaten en formules af. Omdat het voor jullie een plicht was, maar voor mij mijn liefde en mijn leven.
    Om nog maar te zwijgen van mijn gewaardeerde ex, die oneindig veel heeft bijgedragen aan het opleiden van medici in Utrecht.

    Nu zit je je in de 'fiscale optimalisatie-draad' met ene Tony B op te winden over belastingen. Mag ik het zielig en pathetisch vinden?
    BDB,

    Ik heb jou daar al vaker op gewezen: Je komt nachtrust tekort en zit daar letterlijk een volle nacht de ene na de andere reactie op relatief hoog bejaarde leeftijd neer te pennen. En dan ga je wel degelijk uit de bocht, hetgeen ik ga proberen jou uit te leggen. Ik hoop dat je ondertussen wat uitgerust bent!

    Mijn "gefulmineer" tegen democratie is JOUW vertaling van mijn waargenomen nadelen van democratie. Dat is dus toch iets anders. Uiteindelijk denk ik ook dat democratie de....relatief....beste oplossing is, maar ik wijs er al jaren op dat je door "democratie" de bekende sinterklaaspolitici creëert, die de meeste stemmen krijgen omdat ze een oververpamperde verzorgingsmaatschappij mogelijk maken, barstend van de schulden en jaarlijkse begrotingstekorten, maar voor de kiezers fantastisch, want ze vangen een zoveelste uitkering. MIJN haat tegen dat systeem komt uiteraard door het feit dat andere mensen dat mogen betalen, in mijn geval meer dan twee miljoen per jaar netto, als ik in Nederland zou wonen.

    Jij noemt dat onverbloemd "pathetisch en zielig". Nou, BDB, ik vind dan weer dat ik juist alle redenen heb om mij daar echt kwaad om te maken: Een maatschappij , oververpamperd in de afgelopen 50 jaar, , dat tienduizenden vreemdelingen binnenhaalt en daarvoor letterlijk miljarden uitgeeft, en verdienstelijke, keihard werkende Nederlanders het land uit pest omdat die niet genegen zijn jaarlijks miljoenen aan die sinterklazen uit te geven. Ieder jaar opnieuw.

    Zielig en pathetisch? Ik vind het echt : Heel verstandig, nuchter, een dik compliment waard, die ik mijzelf dan geef door in de afgelopen 2,5 jaar, de bouw van 2 prachtige villa's op mooie lappen grond van meer dan tweeduizend vierkante meters, iedere keer en goed beseffend: Die zijn van mij en niet van de herverdelers, van de nivelleerders,, democratisch in de meerderheid en dus alleen te omzeilen, door het land te verlaten.

    Mag ik aan mijn onvrede lucht geven, BDB? Volgens jou niet, maar ik vind mijn weerzin tegen de te hoge belastingdruk
    in Nederland volkomen terecht.

    Mag ik daar niet tegen fulmineren, om jouw woorden te gebruiken? Gelukkig ontmoet ik zowel in de KK als daarbuiten genoeg mensen die mij juist volledig gelijk geven.

    Dan een toch echt domme opmerking van jou, DZR: Namelijk: Waar maak je je druk om als je ruim boven de 120 miljoen zit? Antwoord en dat had je toch allang kunnen weten: Verantwoordelijkheidsgevoel. Net zoals bijvoorbeeld grote kunstenaars, belangrijke politici tot hun laatste snik, tot hun laatste dag dat zij leven druk doende zijn geweest met hun kunst ( schilderen, schrijven, creëren/ ontwerpen) of met politieke programma's, zo ben ik dagelijks uren bezig met economie, bedrijven etc. simpelweg als ondersteuning van het beheer van mijn vermogen. En, BDB, ter jouwer informatie opnieuw: Uit verantwoordelijkheid. Het is mijn keuze en die gaat jou niets aan.

    Dat jij anders leeft en zaken ervaart is prima, maar jij maakt de fout zoals vaker in de KK geconstateerd, dat mensen vinden, dat andere mensen net zoals zij moeten leven, werken, denken, reageren. En dat vind ik echt dom van jou, BDB, want na een heel leven op deze aardbodem, moet je toch weten dat we allemaal net even anders zijn.

    Vervolgens ga je helemaal uit de bocht met: Medische zaken, kennis, huisartsje en "kapsones" Ik heb, voor zover ik weet het hier in de KK vrijwel nooit over medische zaken, huisartsenwerk en ik weet niet waar jij het vandaan haalt om mij van "kapsones" te betichten. Serieus BDB, ik wijt het aan de vroege ochtenduren, oververmoeid, waarbij jij net doet alsof ik het ooit over bestralingen heb gehad in de KK, terwijl ik daar nooit over schrijf of schreef..

    En je draaft verder: Ooit een onzekere student in Utrecht....... Kom op, BDB, jij kan mij totaal, maar dan ook totaal niet meer herinneren.

    Ik zou zeggen: Waak beter over je slaaphygiëne en laat eens goed tot je doordringen dat wij allemaal ons leven anders inrichten en dat wij daar vrij in zijn. Net zoals ze hier in de KK nog vaak moeten leren dat niet alle wereldburgers hetzelfde denken, voelen en willen als Nederlanders. Steeds 456 wereldburgers op slechts één Nederlander: Tijd om je plaats te weten.

    Peter
  5. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 29 juli 2023 15:55
    quote:

    ffff schreef op 29 juli 2023 15:36:

    [...]
    BDB,

    Ik heb jou daar al vaker op gewezen: Je komt nachtrust tekort en zit daar letterlijk een volle nacht de ene na de andere reactie op relatief hoog bejaarde leeftijd neer te pennen. En dan ga je wel degelijk uit de bocht, hetgeen ik ga proberen jou uit te leggen. Ik hoop dat je ondertussen wat uitgerust bent!
    ...
    Maak je over mijn nachtrust maar geen zorgen. Mensen verschillen, zoals je terecht schrijft. Ieder heeft zijn eigen ritme.
  6. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 29 juli 2023 16:11
    quote:

    ffff schreef op 29 juli 2023 15:36:

    [...]
    ... Mijn "gefulmineer" tegen democratie is JOUW vertaling van mijn waargenomen nadelen van democratie. Dat is dus toch iets anders. Uiteindelijk denk ik ook dat democratie de....relatief....beste oplossing is, maar ik wijs er al jaren op dat je door "democratie" de bekende sinterklaaspolitici creëert, die de meeste stemmen krijgen omdat ze een oververpamperde verzorgingsmaatschappij mogelijk maken, barstend van de schulden en jaarlijkse begrotingstekorten, maar voor de kiezers fantastisch, want ze vangen een zoveelste uitkering.
    ...
    Dat is dus gewoon en feitelijk onzin. Men stemt in grote getale op jouw favoriete VVD of nog rechtsere partijen. Niet dat ik dat als beetje conservatief (maar wel sociaal) persoon erg vind.
  7. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 29 juli 2023 16:15
    quote:

    ffff schreef op 29 juli 2023 15:36:

    [...]
    ...
    Nou, BDB, ik vind dan weer dat ik juist alle redenen heb om mij daar echt kwaad om te maken: Een maatschappij , oververpamperd in de afgelopen 50 jaar, , dat tienduizenden vreemdelingen binnenhaalt en daarvoor letterlijk miljarden uitgeeft,
    ...
    Nooit begrepen dat ik het daar geheel of vrijwel geheel mee eens ben?
  8. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 29 juli 2023 16:45
    quote:

    ffff schreef op 29 juli 2023 15:36:

    [...]
    ...
    Mag ik aan mijn onvrede lucht geven, BDB? Volgens jou niet, maar ik vind mijn weerzin tegen de te hoge belastingdruk in Nederland volkomen terecht.

    Mag ik daar niet tegen fulmineren, om jouw woorden te gebruiken? Gelukkig ontmoet ik zowel in de KK als daarbuiten genoeg mensen die mij juist volledig gelijk geven.
    Ja hoor, dat mag, we leven in een vrij land.
    Ik ben het zelfs met je eens. Ik vind de inkomstenbelasting in NL hoog, zowel voor boven-modalen als hardwerkende modale stellen. Door alle mogelijke belachelijke toeslagen weet eigenlijk niemand meer wat modalen nu eigenlijk netto over houden. Voor hen is er de armoedeval: door iets meer werken en verdienen zou je er uiteindelijk netto wel eens op achteruit kunnen gaan.

    Totaal bezopen natuurlijk, maar wel de realiteit. Niet de schuld van sinterklaas, wel van het maakbaarheidsdenken in met name PvdA-kringen, maar ook bij SP, CDA, D66 en zelfs ook VVD: die gezellige charmante oudere dames met parelkettinkje en mantelpak die overal wel een vlotte en charmante oplossing voor weten. Nog net geen Harry Mens- niveau, maar het scheelt niet veel.
  9. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 29 juli 2023 17:16
    "Dan een toch echt domme opmerking van jou, DZR: Namelijk: Waar maak je je druk om als je ruim boven de 120 miljoen zit? Antwoord en dat had je toch allang kunnen weten: Verantwoordelijkheidsgevoel. Net zoals bijvoorbeeld grote kunstenaars, belangrijke politici tot hun laatste snik, tot hun laatste dag dat zij leven druk doende zijn geweest met hun kunst ( schilderen, schrijven, creëren/ ontwerpen) of met politieke programma's, zo ben ik dagelijks uren bezig met economie, bedrijven etc. simpelweg als ondersteuning van het beheer van mijn vermogen. En, BDB, ter jouwer informatie opnieuw: Uit verantwoordelijkheid. Het is mijn keuze en die gaat jou niets aan."

    Aldus Peter. Ja, kunstenaars zijn trots op hun werk en bewaken het. Wetenschappers ook. Ik was de eerste die formules ontwikkelde voor de weerstand en trim van duwbakken en het benodigde vermogen van de duwboot, afhankelijk van de beladingsgraad en de samenstelling (2x2 of 3x2). En voor hun mogelijk oeverbeschadigende boeggolf.

    Het maakte dure modelproeven of 1-op-1 experimenten in het Hartelkanaal overbodig. De binnenvaartrederijen hebben al met al tientallen miljoenen door mij verdiend. Dat was míjn verantwoordelijkheidsgevoel, Peter.

    Niet dat ik iets van die miljoenen zelf zag. Ik had een goed bovenmodaal salaris en was een gelukkig mens.
    That's it, Peter.
    Als jij je geluk in meerdere villa's vindt moet jij dat weten.
  10. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 29 juli 2023 19:40
    quote:

    ffff schreef op 29 juli 2023 15:36:

    [...]
    ...
    Dat jij anders leeft en zaken ervaart is prima, maar jij maakt de fout zoals vaker in de KK geconstateerd, dat mensen vinden, dat andere mensen net zoals zij moeten leven, werken, denken, reageren. En dat vind ik echt dom van jou, BDB, want na een heel leven op deze aardbodem, moet je toch weten dat we allemaal net even anders zijn.

    Vervolgens ga je helemaal uit de bocht met: Medische zaken, kennis, huisartsje en "kapsones" Ik heb, voor zover ik weet het hier in de KK vrijwel nooit over medische zaken, huisartsenwerk en ik weet niet waar jij het vandaan haalt om mij van "kapsones" te betichten. Serieus BDB, ik wijt het aan de vroege ochtenduren, oververmoeid, waarbij jij net doet alsof ik het ooit over bestralingen heb gehad in de KK, terwijl ik daar nooit over schrijf of schreef..
    ...
    Inderdaad. Je schrijft -anders dan ik- zelden over je vak, helaas, want daar zouden we iets van kunnen leren. Mijn jongere schoonzus is/was huisarts. Zij wil nadrukkelijk niet mijn arts zijn, maar over algemene gezondheidszaken kletsen we best. Bijvoorbeeld over gewone ouderdomsklachten.
    Waar ik, en zij inmiddels ook, best last van beginnen te krijgen. EN JIJ OOK, doe niet of je neus bloedt

    PS1. Ik ben geen medicus, maar ken het wereldje wel een beetje. Ik meen me te herinneren dat jij, Peter, het AZU-pand in de Nic.Beetsstraat kende. Nou, ik kende het van binnen en van buiten, elke secretaresse uit die tijd nog bijna bij naam. En de desbetreffende hoogleraren. Met een van hen heb ik vaak gezeild.
    Jou, onnozele medische hals, zijn ze allang vergeten.

    PS2. Over bestralingen heb je het geloof ik idd nooit gehad, en dat is je geraaien ook. Ik weet er inmiddels veel meer van. Klein detail, herkenbaar voor lotgenoten: tatoeages op de huid, om bij volgende sessies de bundel beter te kunnen richten. Ik vrees dat dit allemaal nieuw voor jou en je voormalige cliënten is.

    PS3. Ondanks het bovenstaande, over algemene politieke onderwerpen zijn we het vaker eens dan je denkt.
  11. forum rang 10 luchtschip 1 augustus 2023 03:16
    China zal toch op een bepaald moment over moeten gaan tot klimaatmaatregelen

    Mensen en onderdanen kunnen ze voorliegen---maar niet met de natuur

    Met de natuur valt niet te spotten en bij het niet houden aan de klimaatmaatregelen slaat de natuur onverbiddelijk toe

    Enorme plotselinge overstromingen als gevolg van hevige regenval in Beijing, China

    video 0:26 minuut

    twitter.com/Top_Disaster/status/16858...
  12. forum rang 10 luchtschip 1 augustus 2023 23:19
    quote:

    luchtschip schreef op 1 augustus 2023 03:16:

    China zal toch op een bepaald moment over moeten gaan tot klimaatmaatregelen

    Mensen en onderdanen kunnen ze voorliegen---maar niet met de natuur

    Met de natuur valt niet te spotten en bij het niet houden aan de klimaatmaatregelen slaat de natuur onverbiddelijk toe

    Enorme plotselinge overstromingen als gevolg van hevige regenval in Beijing, China

    video 0:26 minuut

    twitter.com/Top_Disaster/status/16858...
    Welkom op Daxing International Airport in Peking, dat deze week is veranderd in een waterweg/kanaal na de impact van tyfoon Doksuri die China treft. Alle vluchten geannuleerd:

    video 0:21 minuut

    twitter.com/Joyce_Karam/status/168647...

    2de tweet :

    Ten minste 20 mensen stierven in Beijing en Hebei door de storm.

    De hoofdstad van China heeft sinds 1963 ongeziene hoeveelheden regen gezien.

    Miljoenen getroffen en meer dan 400.000 geëvacueerd.

    >>>het kan natuurlijk altijd wel eens noodweer zijn in extreme vorm

    Maar, wanneer dit schering en inslag wordt, dan zal ook China serieus moeten overwegen de CO2 uitstoot te verminderen, af te stappen van kolen en gas en investeren in alternatieve energie
  13. forum rang 8 Succes 2 augustus 2023 17:01
    10 simple ways to reduce your carbon footprint and help the planet at home

    It isn’t just those people caught up in the wildfires, floods and cyclones becoming an all-too-familiar feature of the news who are affected by the climate emergency – we all are.

    And with headlines about temperature records being broken day after day and the devastation that follows, we can’t ignore it any longer.

    It’s easy, even at a distance, to feel overwhelmed in the face of such cataclysmic events, especially given the lack of meaningful action on the part of governments and major corporations.

    Yet while the world’s leaders undoubtedly need to step up, every one of us has a role to play in addressing environmental crises.

    As naturalist and documentary maker Sir David Attenborough puts it: ‘It is surely our responsibility to do everything within our power to create a planet that provides a home not just for us, but for all life on Earth.’

    Here are ten positive changes that are within the power of us all to make: ...
    metro.co.uk/2023/08/02/ten-simple-and...
  14. forum rang 10 luchtschip 5 augustus 2023 06:11
    quote:

    Miskoop schreef op 3 augustus 2023 09:36:

    Video lezing van Wim Röst over HO2 en waterdamp het belangrijkste broeikasgas.
    youtu.be/g-fi7uEBUtw
    Wim Röst is een geograaf en die dacht 10 jaar geleden laat ik mij eens op amateurstische wijze verdiepen in de opwarming van de aarde

    Ja,
    en als je op eigen houtje wetenschappelijk onderzoek doet, door hier en daar wat te lezen, dan weet je het na 10 jaar wel beter dan de vakspecialisten op klimaatgebied

    Waterdamp is een belangrijk broeikasgas, daar bestaat geen twijfel over
    Broeikasgassen zij in bepaalde mate belangrijk en noodzakelijk voor een leefbare temperatuur op aarde

    Echter in de afgelopen 150 jaren is de waterdamp hoeveelheid stabiel gebleven terwijl de temperatuur is gestegen
    De CO2 in de lucht is daarentegen gestegen na het begin van de industriële revolutie en CO2 in de lucht en is versneld toegenomen na de jaren '60 van de vorige eeuw, toen er massaal fabrieken ontstonden, autovervoer en luchttransport gecombineerd met een explosieve toename aan CO2 uitstoot

    Terecht wijzen de wetenschappers op klimaatgebied dan op de CO2 toename in de atmosfeer als veroorzaker van de opwarming van de aarde

    Leuk dat jij ons een praatjesmaker, die op eigen houtje amateuristisch "wetenschap" bedrijft, introduceert

    Maar het is zinloos om deze "vakman" ook maar enigszins serieus te nemen en de forumleden dit babbelverhaal van 35 minuten te moeten laten aanhoren
38.988 Posts
Pagina: «« 1 ... 1924 1925 1926 1927 1928 ... 1950 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.285
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.388
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.907
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.393
Aedifica 2 829
Aegon 3.257 320.067
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.760
ageas 5.843 109.778
Agfa-Gevaert 13 1.860
Ahold 3.536 73.983
Air France - KLM 1.024 34.337
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.771
Alfen 12 16.405
Allfunds Group 3 1.209
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 336
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.762
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.820 240.288
AMG 965 125.748
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.521
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.130
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.622
Arcelor Mittal 2.023 318.613
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.107
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.278
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.692
ASML 1.762 76.973
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.651
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.675

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 01 mei

    1. Japan inkoopmanagersindex diensten april (def)
    2. China inkoopmanagersindex industrie (Caixin) april
    3. NL omzet detailhandel maart
    4. Wolters Kluwer Q1-cijfers
    5. Beurzen Euronext gesloten vanwege Dag van de Arbeid
    6. Chinese beurzen gesloten
    7. VK inkoopmanagersindex diensten april (def)
    8. GlaxoSmithKline Q1-cijfers
    9. VS hypotheekaanvragen - wekelijks
    10. Kraft Heinz Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht