Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

Pharming Group NL0010391025

Laatste koers (eur)

0,877
  • Verschill

    -0,029 -3,15%
  • Volume

    3.882.227 Gem. (3M) 6,6M
  • Bied

    0,875  
  • Laat

    0,889  
+ Toevoegen aan watchlist

Pharming Augustus 2023

6.549 Posts
Pagina: «« 1 ... 44 45 46 47 48 ... 328 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 3 augustus 2023 07:03
    Extra markten - Canada, Australië en Israël
    In juli diende Pharming een New Drug Submission in bij Health Canada onder priority review, die in juni 2023 werd toegekend voor leniolisib voor de behandeling van APDS bij patiënten van 12 jaar en ouder.

    In Australië kende de Therapeutic Goods Administration (TGA) ODD toe voor leniolisib voor de behandeling van APDS en prioriteitsbehandeling van Pharmings geplande reglementaire indiening. In juli diende Pharming haar registratie in voor leniolisib voor de behandeling van APDS bij patiënten van 12 jaar en ouder.

    Zowel de Canadese als de Australische registratie zal naar verwachting in het derde kwartaal van 2023 worden gevalideerd, met mogelijke goedkeuringen in het tweede kwartaal van 2024.

    Verder bevestigt Pharming dat de Product Registratie Aanvraag voor leniolisib voor de behandeling van APDS bij patiënten van 12 jaar en ouder in juni is ingediend bij het Israëlische Ministerie van Volksgezondheid. Het bedrijf verwacht in de eerste helft van 2024 een beslissing te ontvangen van het Israëlische ministerie van Volksgezondheid.

    Named Patient Programma
    In juni 2023 is Pharming een samenwerking aangegaan met WEP Clinical LTD, om een zogeheten Named Patient programma te starten voor leniolisib. WEP is een gespecialiseerde onderneming die samenwerkt met geneesmiddelenontwikkelaars om patiënten en artsen te helpen in een vroeg stadium toegang te krijgen tot geneesmiddelen wanneer er geen andere behandelingsopties beschikbaar zijn. Het programma is ontworpen om ervoor te zorgen dat artsen in Europa en de rest van de wereld leniolisib kunnen aanvragen in naam van individuele patiënten die leven met APDS in bepaalde landen waar leniolisib niet commercieel beschikbaar is.

    Pediatrische klinische onderzoeken
    In februari 2023 bevestigde Pharming dat de eerste patiënt was behandeld in haar Fase III klinische pediatrische studie met leniolisib voor de behandeling van APDS bij patiënten in de leeftijd van 4 tot 11 jaar. De eenarmige, open-label, multinationale klinische studie zal de veiligheid, verdraagbaarheid en werkzaamheid van leniolisib evalueren bij ongeveer 15 kinderen in klinische centra in de Verenigde Staten, Europa en Japan.

    De start van de tweede pediatrische klinische studie voor patiënten van 1 tot 6 jaar is gepland voor het derde kwartaal van 2023.

    Beide onderzoeken worden uitgevoerd als onderdeel van Pharmings Pediatric Investigational Plan (PIP) voor leniolisib als behandeling van APDS bij kinderen.

    Leniolisib voor aanvullende indicaties (PI3Kd-platform)
    Zoals aangekondigd in onze Joenja® approval conference call op 27 maart, zijn we begonnen met het prioriteren van andere indicaties waar leniolisib potentieel waarde kan bieden voor patiënten. PI3Kd werd geïdentificeerd als een belangrijke factor in verschillende ziektebeelden, en leniolisib heeft een gunstig werkzaamheids-, veiligheids- en verdraagbaarheidsprofiel op lange termijn aangetoond in klinische studies uitgevoerd bij zowel gezonde vrijwilligers als patiënten. Dit biedt een basis voor het onderzoeken van en investeren in plannen voor verdere leniolisib-indicaties.

    We zijn al vergevorderd met de plannen voor de tweede indicatie voor de ontwikkeling van leniolisib en zijn besprekingen gestart met de FDA over een klinisch studieplan, waarover we later dit jaar meer details verwachten te geven.

    Preklinische pijplijn
    OTL-105
    De preklinische proof-of-concept studies worden voortgezet. We verwachten meer updates te kunnen geven naarmate OTL-105 vordert in de richting van een Investigational New Drug (IND)-aanvraag.



    Hoofdpunten op corporate niveau
    Pharming versterkt leiderschap met nieuwe voorzitter van de Raad van Bestuur (voorgedragen) en Chief Business Officer
    In juli maakte Pharming bekend dat de Raad van Bestuur Dr. Richard Peters heeft voorgedragen voor benoeming tot Pharmings nieuwe Voorzitter van de Raad van Bestuur. Pharming draagt Dr. Peters voor als niet-uitvoerend bestuurder voor een termijn van vier jaar tijdens een komende Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders (BAVA). Informatie over de BAVA, inclusief de oproeping, zal in een separaat persbericht worden bekendgemaakt. Tot zijn benoeming tot niet-uitvoerend bestuurder tijdens de BAVA treedt Dr. Peters op als toehoorder van de Raad van Bestuur.

    Pharming is daarnaast verheugd haar nieuwe Chief Business Officer (CBO) Dr. Alexander Breidenbach, MBA te verwelkomen. Dr. Breidenbach heeft meer dan 20 jaar ervaring in partnering, R&D en management in biowetenschappen. Hij zal zich gaan richten op de ontwikkeling en uitvoering van Pharmings groeistrategie en haar toekomstplannen. Dr. Breidenbach zal naar verwachting op 1 september 2023 starten als CBO en lid worden van het Executive Committee.

    Voordat hij bij Pharming kwam, bekleedde Dr. Breidenbach verschillende leidinggevende functies, waaronder Chief Business en Chief Development Officer bij ACM Biosciences AG, evenals een verscheidenheid aan senior leidinggevende functies bij Roche Partnering.
  2. forum rang 10 voda 3 augustus 2023 07:06
    Financiële hoofdpunten
    Eerste zes maanden 2023
    De totale omzet in eerste helft van 2023 steeg met 1% tot US$97,4 miljoen, tegenover US$96,8 miljoen in de eerste helft van 2022. Over de eerste zes maanden van 2023 waren de totale verkopen van RUCONEST® 3% lager op US$93,3 miljoen, tegenover US$96,4 miljoen in de eerste helft van 2022.

    De brutowinst voor de eerste helft van 2023 bleef stabiel op US$87,6 miljoen vergeleken met US$87,9 miljoen voor de eerste helft van 2022.

    Verdere details over de segmentatie van omzet en brutowinst zijn te vinden in Toelichting 7 – (Note 7) - Segment Information in the Notes to the condensed consolidated interim financial statements onder dit persbericht.

    De overige inkomsten stegen in de eerste helft van 2023 aanzienlijk tot US$22,5 miljoen, voornamelijk door de verkoop van de PRV aan Novartis voor US$21,1 miljoen. Dit in vergelijking met de US$15,0 miljoen van vorig jaar die voornamelijk het resultaat was van een eenmalige bate door de vermindering van Pharmings minderheidsbelang in BioConnection.

    Het operationele verlies over de eerste helft van 2023 kwam uit op US$(8,4) miljoen. Dit was voornamelijk gelegen in een stijging van de bedrijfskosten met US$36,3 miljoen in vergelijking met de eerste helft van 2022. Daarvan is US$10,5 miljoen gerelateerd aan eenmalige mijlpaalbetalingen voor Joenja®. Een verdere kostenstijging van US$7,3 miljoen is rechtstreeks gerelateerd aan leniolisib in de vorm van hogere uitgaven voor R&D, marketingkosten, kosten voor markttoegang en het begin van de afschrijving van verworven rechten. Een stijging van US$16,3 miljoen is gerelateerd aan een stijging van de bezoldigingen en algemene kosten, die voor een groot deel gedreven werd door de uitbreiding van de organisatie als gevolg van de lancering en verdere commercialisering van leniolisib, maar ook voor een deel door een kosteninflatie. De rest van de stijging is te wijten aan de toegenomen IT-kosten (US$1,3 miljoen) en aan incidentele kosten met betrekking tot de stopzetting van het programma voor de ziekte van Pompe (US$0,8 miljoen).

    Het nettoresultaat (verlies) voor de eerste helft van 2023 bedroeg US$ (10,9) miljoen, in vergelijking met US$ 19,2 miljoen voor de eerste helft van 2022. Dit was het gevolg van een negatief operationeel resultaat doordat Pharming blijft investeren in de succesvolle lancering en commercialisering van leniolisib op belangrijke markten wereldwijd, evenals een negatieve invloed van netto financiële baten en lasten, die voornamelijk het gevolg waren van minder gunstige ontwikkelingen in de EUR/USD-wisselkoers. Dit werd gedeeltelijk gecompenseerd door een credit boeking voor vennootschapsbelastingen, terwijl in dezelfde periode vorig jaar een debet voor vennootschapsbelastingen werd geboekt.

    Geldmiddelen en kasequivalenten, samen met in pand gegeven geldmiddelen, daalden van US$208,7 miljoen aan het einde van 2022 tot US$194,1 miljoen aan het einde van het tweede kwartaal van 2023. Dit was voornamelijk het gevolg van de negatieve operationele kasstromen in 2023 (US$32,4 miljoen), negatieve kasstromen als gevolg van financieringsactiviteiten (US$5,3 miljoen), gecompenseerd door de positieve kasstroom in investeringsactiviteiten (US$20,1 miljoen) hoofdzakelijk door de verkoop van de PRV.

    Q2 2023
    In het tweede kwartaal van 2023 stegen de inkomsten met 9% tot US$54,9 miljoen, vergeleken met US$50,1 miljoen in het tweede kwartaal van 2022. Deze stijging werd aangedreven door een sterk herstel van de RUCONEST® verkoop in het tweede kwartaal met US$51,1 miljoen, een stijging van 20% in vergelijking met het eerste kwartaal van dit jaar met US$42,5 miljoen. Inkomsten uit Joenja® in de V.S. waren goed voor 4% van de totale inkomsten van de Groep tijdens het eerste marktkwartaal en bedroegen US$3,8 miljoen.

    De brutowinst steeg met 7% tot US$49,2 miljoen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

    De operationele winst daalde in het tweede kwartaal van 2023 naar US$5,3 miljoen tegenover US$17,8 miljoen in dezelfde periode vorig jaar. Dit was het gevolg van gestegen bedrijfskosten van US$65,8 miljoen in het tweede kwartaal van 2023 tegenover US$42,4 miljoen in het tweede kwartaal van 2022. De stijging in bedrijfskosten omvatte mijlpaalbetalingen van US$10,0 miljoen na de eerste commerciële verkoop van Joenja® in de V.S., die werden opgenomen in marketing- en verkoopkosten. Dit werd gecompenseerd door de US$21,1 miljoen opbrengsten uit de verkoop van de PRV aan Novartis, die werden opgenomen in overige inkomsten. De resultaten van vorig jaar werden ondersteund door de eenmalige erkenning van een winst van US$ 12,8 miljoen in verband met de vermindering van het minderheidsbelang van Pharming in BioConnection in het tweede kwartaal van 2022, die ook tot uiting kwam in overige inkomsten.

    De nettowinst over het tweede kwartaal bedroeg US$1,3 miljoen vergeleken met US$15,7 miljoen in het tweede kwartaal van 2022. Deze afname kwam voornamelijk door een daling van US$12,5 miljoen in de operationele winst aangezien Pharming blijft investeren in de succesvolle lancering en commercialisering van leniolisib in belangrijke wereldwijde markten, evenals negatieve financiële netto-kosten, die voornamelijk het gevolg waren van minder gunstige EUR/USD wisselkoersontwikkelingen. Dit werd gedeeltelijk gecompenseerd door een daling van de boekingen voor vennootschapsbelasting.

    Geldmiddelen en kasequivalenten, samen met in pand gegeven geldmiddelen, stegen van US$186,2 miljoen aan het einde van het eerste kwartaal van 2023 tot US$194,1 miljoen aan het einde van het tweede kwartaal van 2023.

    Deze stijging was voornamelijk te danken aan de positieve kasstroom uit investeringsactiviteiten (US$20,3 miljoen) die gedreven werd door de verkoop van de PRV. Dit werd gecompenseerd door negatieve kasstromen uit bedrijfsactiviteiten voor het tweede kwartaal van 2023 (US$9,6 miljoen), voornamelijk als gevolg van mijlpaalbetalingen van US$10,0 miljoen, en negatieve kasstromen uit financieringsactiviteiten (US$2,6 miljoen).
  3. sniper22 3 augustus 2023 07:06
    Pharming Group financiële resultaten over het tweede kwartaal en de eerste helft van 2023
    Sterke omzetontwikkeling van RUCONEST® in Q2 2023; handhaving van lage een-cijferige omzetgroeiverwachting in 2023
    Sterke start Joenja®-verkopen na lancering in de VS in Q2 2023; 43 patiënten op betaalde therapie en US$ 3,8 miljoen aan verkopen
    Totale omzet steeg in eerste halfjaar 1% tot US$97,4 miljoen, vergeleken met H1 2022
    Totale omzet in Q2 2023 steeg met 9% tot US$54,9 miljoen vergeleken met Q2 2022, dankzij sterke verkopen RUCONEST® en de commerciële lancering van Joenja® in de V.S.
    De omzet uit RUCONEST® steeg in Q2 2023 met 20% tot US$51,1 miljoen, vergeleken met 1Q 2023, maar daalde in het eerste halfjaar met 3% vergeleken met dezelfde periode in 2022
    Totale geldmiddelen en kasequivalenten US$194,1 miljoen aan het einde van Q2 2023, vergeleken met US$186,2 miljoen aan het einde van Q1 2023
    Goede voortgang bij de inspanningen leniolisib wereldwijd beschikbaar te maken voor APDS-patiënten in belangrijke markten - CHMP-advies verwacht in Q4 2023, registratie ingediend in Canada, Australië en Israël, en Named Patient-programma gelanceerd
    Leiden, 3 augustus 2023: Pharming Group N.V. ("Pharming" of "de Onderneming") (Euronext Amsterdam: PHARM/Nasdaq: PHAR) publiceert haar voorlopige (niet-gecontroleerde) financiële verslag voor het tweede kwartaal en het eerste halfjaar eindigend op 30 juni 2023.

    Chief Executive Officer Sijmen de Vries, zegt:

    "Pharming maakte een sterk tweede kwartaal van 2023 door. Na de verstoringen bij de terugbetalingen in de Erfelijk Angio-Oedeem (HAE)-markt in het eerste kwartaal, herstelde RUCONEST® zich uitstekend in het tweede kwartaal met een omzetstijging van 20% ten opzichte van het eerste kwartaal van 2023. Onze RUCONEST®-activiteiten presteerden goed op een aantal toonaangevende omzetindicatoren, wat ons uitstekend positioneert voor de tweede helft van het jaar. RUCONEST® blijft daarom een stabiele basis vormen voor de toekomstige groei van Pharming en we handhaven de lage een-cijferige omzetgroeiverwachting over het gehele jaar.

    Joenja® (leniolisib) kende na de lancering in de V.S. een sterke start met de eerste vergoede zendingen naar patiënten in april, reeds twee weken na goedkeuring door de FDA. In het tweede kwartaal concentreerden we ons op het inschrijven van geïdentificeerde Amerikaanse APDS-patiënten voor Joenja® en op de samenwerking met verzekeraars m.b.t. de vergoeding. Op 30 juni hadden we 60 patiënten geregistreerd en 43 patiënten op vergoede therapie, goed voor US$3.8 miljoen aan daaraan gerelateerde omzet in het tweede kwartaal.

    We blijven goede voortgang boeken bij het vinden van nieuwe patiënten met APDS in belangrijke markten wereldwijd. We hebben nu meer dan 640 patiënten geïdentificeerd in markten waaronder de VS, Europa, het Verenigd Koninkrijk, Japan, Canada, Australië en Israël.

    Door onze inspanningen op het gebied van regelgeving, klinische trials, het vinden van patiënten en genetische tests, blijven we aanzienlijke vooruitgang boeken richting ons doel om deze ziekte-modificerende therapie wereldwijd beschikbaar te maken voor volwassen en pediatrische APDS-patiënten.

    Pharmings voortgang zal onze patiënten en belanghebbenden blijven helpen terwijl we ons richten op en investeren in de groei van de onderneming op de lange termijn. Ik ben enorm trots op de vele prestaties van onze teams in de eerste helft van 2023."
  4. forum rang 10 voda 3 augustus 2023 07:07
    Vooruitzichten
    Voortgaande lage eencijferige groei van de jaaromzet uit RUCONEST®. Kwartaalfluctuaties worden verwacht.
    We verwachten dat de CHMP haar advies voor leniolisib bekend zal maken in het 4e kwartaal van 2023. Onder voorbehoud van een positief advies wordt de goedkeuring voor Europa ongeveer twee maanden later verwacht, gevolgd door commerciële lanceringen in individuele EU-landen.
    Kort na een positieve CHMP-opinie, zijn we van plan om een ECDRP- aanvraag in te dienen bij de MHRA in het Verenigd Koninkrijk. Goedkeuring wordt enkele maanden later verwacht.
    Pharming zal doorgaan met het toewijzen van middelen ter versnelling van toekomstige groei. Investeringen in lanceringsvoorbereidingen, commercialisering en gerichte klinische ontwikkelingen voor leniolisib, inclusief ter ondersteuning van pediatrische en Japanse goedkeuringen, evenals voor de ontwikkeling van leniolisib bij aanvullende indicaties. Deze investeringen zullen de winst blijven beïnvloeden gedurende 2023. Onze huidige beschikbare geldmiddelen, inclusief de voortgaande kasstromen uit de verkoop van RUCONEST® en Joenja®, zullen naar verwachting voldoende zijn om deze investeringen te financieren.
    Verdere details over onze plannen voor de ontwikkeling van leniolisib voor aanvullende indicaties zullen in het tweede halfjaar van 2023 worden verstrekt.
    Investeringen en voortgaande focus op het verkrijgen van licenties of acquisities van mogelijkheden in het midden- tot laatstadium op het gebied van zeldzame ziekten. Financiering, indien nodig, zou dan komen van een combinatie van onze sterke balans en toegang tot de kapitaalmarkten.


    Er wordt geen verdere specifieke financiële verwachtingen voor 2023 gegeven.



    Aanvullende informatie
    Presentatie
    De conference call presentatie is beschikbaar op de Pharming.com website vanaf 07:30 CET.

    Conference call
    De conference call begint om 13:30 uur CET. Een transcriptie zal beschikbaar worden gesteld op de Pharming.com website in de dagen na de call.

    Let op: Pharming beantwoordt alleen vragen van feitelijke inbellers.

    Inbelgegevens deelnemers conferentiegesprek:
    Nederland: +31 85 888 7233

    Verenigde Staten (lokaal): +1 646 664 1960

    Verenigd Koninkrijk (lokaal): +44 20 3936 2999

    Toegangscode: 760288#

    Webcast Link: webcast.openbriefing.com/pharming1h23/



    Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
    Pharming Group N.V., Leiden

    Michael Levitan, VP Investor Relations en Corporate Communications

    T: +1 (908) 705 1696



    Heather Robertson, Investor Relations & Corporate Communications Manager

    E: investor@pharming.com



    LifeSpring Life Sciences Communicatie, Amsterdam

    Leon Melens

    T: +31 6 53 81 64 27

    E: pharming@lifespring.nl



    FTI Consulting, Londen, Verenigd Koninkrijk

    Victoria Foster Mitchell/Alex Shaw

    T: +44 203 727 1000
  5. Simeon van Verlies 3 augustus 2023 07:07
    De totale omzet in de eerste helft van 2023 groeide met slechts 1% tot $97,4 miljoen, vergeleken met H1 2022.
    Dit is een zeer kleine stijging en kan duiden op een matige vraag naar producten of op problemen met de prijszetting.
  6. moto73 3 augustus 2023 07:12
    valt mij niet tegen
    meer betalende patienten niet in het verleden kijken maar vooruit er zijn er weer 17 ingeschreven dus volgend kwartaal meer winst over joenja
  7. [verwijderd] 3 augustus 2023 07:13
    Pharmings perschef heeft zijn of haar uiterste best gedaan, maar ik vrees dat het overdadige gebruik van bombastische bijvoeglijke naamwoorden in het persbericht niet kan verhullen dat het er allemaal niet bijzonder florissant voorstaat.
  8. DeDekker 3 augustus 2023 07:15
    quote:

    Theo3 schreef op 3 augustus 2023 07:10:

    Dat is niet goed
    Welke kop qua tekst gaan we krijgen als nieuwsbericht bij IEX en anders sites straks. Pharming beter dan verwacht of Pharming -3% minder.... dan 2022 tov 2023
  9. jakhals 3 augustus 2023 07:17
    quote:

    MrFoxx schreef op 3 augustus 2023 07:14:

    Wat een drama haha
    Sta je voor de spiegel.......?
  10. forum rang 6 charlieb 3 augustus 2023 07:17
    quote:

    Melkkoe C1INH schreef op 3 augustus 2023 07:13:

    [...] Lage 1cijferige omzetgroei Ruco over heel 2023 verwacht.
    Dat zal zeker een impact hebben op.de koers pharming...zal zeker diep in t Rood openen...denk zelf zo'n 7% koersdaling bij opening...??
    Charlie
6.549 Posts
Pagina: «« 1 ... 44 45 46 47 48 ... 328 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 01 mei

    1. Japan inkoopmanagersindex diensten april (def)
    2. China inkoopmanagersindex industrie (Caixin) april
    3. NL omzet detailhandel maart
    4. Wolters Kluwer Q1-cijfers
    5. Beurzen Euronext gesloten vanwege Dag van de Arbeid
    6. Chinese beurzen gesloten
    7. VK inkoopmanagersindex diensten april (def)
    8. GlaxoSmithKline Q1-cijfers
    9. VS hypotheekaanvragen - wekelijks
    10. Kraft Heinz Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht