Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Slim supermarktaankopen doen.

1.017 Posts
Pagina: «« 1 ... 22 23 24 25 26 ... 51 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 GakGak 31 juli 2023 17:43
    BNP AB InBev Turbo Short SL 59 STR 63.8800 R 5 LV 4.41

    2,405
    +0,30
    (+14,52%)
    .
    timing is alles en morgen kan het allemaal weer andersom zijn...;O)
  2. forum rang 7 Succes 31 juli 2023 19:22
    Toch te gek voor woorden dat stelen ... maar heden ten dage lijkt het wel de normaalste zaak van de wereld.

    -----------------

    Zelfscan-ellende bij kassa: ’Van de 28 items had ik er 9 gescand’

    www.telegraaf.nl/vrouw/40428266/zelfs...

    Sinds de zelfscankassa in winkels zijn intrede heeft gedaan, wordt er meer gestolen. En dus wordt er meer gecontroleerd. Dit levert schaamtevolle situaties op, zo bleek na een rondje redactie. „Ik stamelde dat het per ongeluk was gebeurd...”

    Online coördinator Anouk: „Ik ben niet het type dat producten bewust ‘vergeet’ te scannen, maar ik ben wel een dromer. Een boodschappentas schiet er dan weleens bij in. Na werk ging ik nog even snel naar de supermarkt. Ik had geen tasje bij me, dus moest er eentje kopen. Gedachteloos stopte ik na het afrekenen de spullen in mijn tas, totdat er twee man sterk aan bewaking naar me toekwam.

    ’Mogen we even uw bonnetje controleren, mevrouw?’ Ik was me van geen kwaad bewust en gaf meteen de bon. ’U heeft uw tas niet afgerekend.’ Blijkbaar hadden de heren meteen gezien dat ik mijn tas niet had gescand. Waarom ze mij dit pas achteraf en met twee man sterk moesten melden, begrijp ik nog steeds niet. Toch heeft het er wel voor gezorgd dat ik nooit meer van huis ga zonder mijn eigen boodschappentas.”

    Redacteur Mariëlle: „Zwangerschapsdementie en zelfscannen is een vreselijke combinatie. Ik vond het bedrag al zo laag… en natuurlijk werd ik gecontroleerd. Met het schaamrood op de kaken werd het ene na het andere ongescande item uit m’n karretje gehaald. Van de in totaal 28 items had ik er 9 gescand. Het leverde me gelukkig enkel een boze blik van de controleur op, maar tot m’n hersenen weer naar behoren werken, laat ik de zelfscanner even voor wat ’ie is.”

    Redacteur J.: „Samen met een vriendin ging ik naar de supermarkt om nog wat flesjes wijn en borrelhapjes te halen. Vier flessen wijn en snacks. Ik scande mijn boodschappen en de vriendin pakte de tas in. Ik betaalde en we liepen de supermarkt uit. Het borrelen kon beginnen!

    Eenmaal buiten zei mijn vriendin: ’Lekker, scheelt weer in de kosten.’ Verbaasd keek ik haar aan. ’Eén fles wijn scannen in plaats van vier.’ WAT! Ik was me van geen kwaad bewust, schaamde me dood en vond het onwijs naar dat zij het dus had gezien, maar mij niet had gezegd dat ik de andere flessen wijn vergat te scannen. Of ik terug ben gegaan? Nee, dat dan weer niet…”

    Redacteur Marieke: „Niets is zo leuk als je als peuter van drie met de zelfscanner door de winkel mag rennen. Dus ook ik ging overstag, toen mijn dochter smeekte of zij mocht scannen. Natuurlijk ging dit niet goed. En dat had ik kunnen weten. Ik kwam erachter bij de kassa toen we gecontroleerd werden. Maar liefst vijf producten bleken niet gescand. Oeps! Ik stamelde dat het per ongeluk was gebeurd, omdat mijn kleine draakje wat dingetjes was vergeten. Maar ik schaamde me natuurlijk, want het was tenslotte wel mijn verantwoordelijkheid. Dit was de laatste keer dat ik de scanner uit handen gaf.”

    Eindredacteur Merike: „Ook ik werd eruit gepikt. Ik had mijn boodschappen gescand en in mijn tas gestopt toen het winkelmeisje ineens naast me stond om te controleren. ’Oké prima’, dacht ik, ’goede zaak, want er wordt veel gestolen.’ Afijn, ze haalde al mijn boodschappen uit de tas, controleerde ze en liep weg zonder een woord te zeggen. Dus ik zeg: ’Eh hallo, is het goed zo?’ ’Ja hoor’, zegt het meisje. ’Maar laat je me nu staan met al die uitgestalde boodschappen? Help je niet even om ze weer terug in de tas te stoppen?’, zei ik. ’U had moeten weten dat u ze niet in de tas mocht stoppen, dus nee ik help niet.’

    Verbouwereerd en als vuil behandeld prakte ik alle boodschappen zelf weer in de tas en ben naar huis gefietst. En daar heb ik de winkelmanager gebeld met dit verhaal. Ze vond het heel vervelend en het meisje had moeten helpen met het weer inpakken van de boodschappen. Of het op z’n minst moeten aanbieden. Of ik nog even naar de winkel terug kon komen om een bloemetje op te halen. En wat denk je: ik kreeg bloemen, een excuuskaart én een doos chocolade! Toen voelde ik mij weer ongemakkelijk, want dat was wel een hele royale mea culpa!”
  3. forum rang 7 Succes 31 juli 2023 19:50
    Terwijl de inflatie de afgelopen maanden flink afneemt, zien we dat niet terug in de boodschappen. Voedingsmiddelen blijven duur: sterker nog, de prijzen in de supermarkt blijven stijgen. Hoe kan dat?

    Supermarktdeskundige Erik Hemmes beantwoordt 4 vragen.

    eenvandaag.avrotros.nl/item/waarom-bl...

    1. Supermarkten verdedigden hun prijsstijgingen door de hogere kosten voor transport en energie. Die kosten dalen nu, waarom de supermarktprijzen dan niet?

    "De prijsstijgingen waren de hoogste in 40 jaar, met name de prijzen van energie en vervoer gingen door het dak. Nu zie je inderdaad dat de energiekosten gedaald zijn en alweer bijna op het niveau zitten van vóór de oorlog in Oekraïne. Ook de vervoerskosten zitten weer op het oude niveau, net als de brandstofprijzen."

    "De enige pijler zijn nu de gestegen lonen, die zijn bij supermarkten met 10 procent gestegen. Maar als je dat tegen elkaar weg streept, mag je wel verwachten dat de prijzen gaan zakken. Dit is niet meer uit te leggen. Wel zit er altijd een vertraging in, bij het verhogen, zowel als bij het verlagen."

    2. Wanneer kunnen we die prijsdalingen bij supermarkten verwachten?
    "Ik verwacht dat in september de prijzen omlaag gaan, dat doen supermarkten vaak. Dan komen mensen terug van vakantie en hebben ze minder geld. Je ziet dat er sowieso een enorme strijd gaande is. Waar de prijzen voor de gemiddelde consument met 33 procent zijn gestegen, heeft die maar 12 procent meer uitgegeven."

    "Wat dat betekent, is dat de consument minder is gaan kopen en voor goedkopere varianten van producten is gegaan. Verder is die uitgeweken naar winkels met lagere prijzen, zoals Aldi en Dirk. Daar gaan supermarkten als Jumbo en Albert Heijn op reageren en dat kan gunstig uitpakken voor de consument."

    3. Moeten in de tussentijd prijsdalingen niet afgedwongen worden, gezien de winsten die supermarkten maken?

    "De omzet van supermarkten is enorm gestegen tijdens corona, tot wel 30 procent. Mensen konden niks anders: ze konden hun geld niet uitgeven in horeca. Ik snap dat daar chagrijn over is."

    "Je zou kunnen zeggen: 'Ga die bedrijven extra belasten'. Maar aan de andere kant hebben ze ook veel meer btw afgedragen en daar heeft de overheid ook van geprofiteerd."

    4. Wat zou je adviseren aan mensen met een krappe beurs?

    "Je ziet dat het nog steeds loont om naar Duitsland te gaan, vooral als het gaat om alcoholische dranken. Daar zijn veel lagere accijnzen. Aan de andere kant komen Duitsers ook weer naar Nederland, omdat de koffie hier goedkoper is. Je kunt dus niet zeggen dat Nederland veel duurder is dan omringende landen."

    "Wat ik zou adviseren: hou acties in de gaten. Met bonussen kun je heel voordelig winkelen. En koop niet altijd het A-merk. Kijk je bijvoorbeeld naar pindakaas, daar heb je bij de gemiddelde supermarkt tientallen verschillende varianten van. Die verschillen enorm in prijs. Ook bij cola is het origineel vaak drie keer duurder dan het huismerk."

    eenvandaag.avrotros.nl/item/waarom-bl...
  4. forum rang 8 GakGak 4 augustus 2023 00:27
    Er wordt alweer een paar dagen niet geshopt hier en erger nog.
    Ook de sappige reisverslagen van een bezoek aan het Duitse supermarktgebeuren ontbreken nu.

    Ik constateer alleen maar een feit hoe je een forum tot sterfhuisconstructie veroordeelt.
    Afgelopen weekend nog getankt in Belgie (Lommel) a 1,72 en 1,69 kom je ook tegen (E95) en dan ben je de hele weg terug
    verbaasd over 2,23 langs de A-zoveel.
    En hoeveel belastingen en accijnzen je dan stort in de staatskas en leuk nog eens BTW daaroverheen.

    Veruit de duurste zijn we daarmee in heel Europa, bravo en alleen de ANWB wijst op Monaco waar ze blijkbaar alleen
    gokautomaten hebben ipv benzinepompen en dan krijg je dit:
    .
    Land Diesel (B7) E5
    Monaco 2.170 2.280
    Montenegro 1.386 1.530
    Nederland 1.812 2.167
    Noord-Macedonië 1.195 1.358

    Ik vermoed zomaar dat zich daar veel grensoverschrijdend tankgedrag zal voordoen.
    Wat zal een formule 1 race daar dan wel niet kosten aan peut alleen?

    Oh nee, die krijgen natuurlijk allerlei ontheffingen zoals ook Zandvoort die kreeg toen er nauwelijks geluid kwam
    uit de milieuhoek (wel vanaf het circuit) en een of andere prins ook hier de zaak promootte alsof het veel toeristenbelasting extra zou opbrengen.....niet dus.

    we missen Rene...
  5. forum rang 8 GakGak 4 augustus 2023 07:31
    In de wandelgangen klinkt niet echt dat Brussel zit met de economische reden om iets aan de vliegtax en kerosine
    heffingen te doen uit eigenbelang.
    Alle kostenverhogingen komen toch bij de passagier terecht via duurdere tickets en brandstoftoeslagen.

    Er komen ook in Brussel verkiezingen aan en ze willen niet teveel tegen schenen aan schoppen, niet nu.
    Schijnheiligheid en politiek zitten daar net zo hevig ingebakken als in de gemiddelde politieke wereld waar
    de baantjesjagers en pluchezitters uit afkomstig zijn.

    Visie over hard beleid op korte termijn is er niet, liever op langere termijn schuiven a la greendeal wat een
    boterzacht compromis is voor de toekomst en voor de meeste beleidsmakers, de timmerfransen, na hun
    beleidsperiode erin zal hakken.

    Ooit moet iemand daarover knopen hakken en die hakken zitten dan inmiddels in het zand.
  6. Da Freeze 4 augustus 2023 08:43
    Met mijn vrouw wil ik een paar dagen naar Milaan. We willen met de auto, lekker genieten onderweg, een nacht tussenstop. Heen en teug is voor mijn benzineautootje ongeveer 4 keer tanken. Hotelovernachting erbij. Nu kijk ik bij EasyJet. Een enkeltje Milaan...30 euro exclusief bagage. Ik lijk toch wel gek om met de auto te gaan? Of de trein?
  7. forum rang 5 Gaasp 4 augustus 2023 09:11
    Ja, dat komt er nou van als zelfs ook de linksige milieu drammers in ons parlement er geen zin in hebben om accijns en btw te gaan heffen op kerosine
  8. forum rang 9 josti5 4 augustus 2023 09:31
    quote:

    Da Freeze schreef op 4 augustus 2023 08:43:

    Met mijn vrouw wil ik een paar dagen naar Milaan. We willen met de auto, lekker genieten onderweg, een nacht tussenstop. Heen en teug is voor mijn benzineautootje ongeveer 4 keer tanken. Hotelovernachting erbij. Nu kijk ik bij EasyJet. Een enkeltje Milaan...30 euro exclusief bagage. Ik lijk toch wel gek om met de auto te gaan? Of de trein?
    Wel oppassen met Easy Jet.
    Mijn zoon woont bij Milaan, kwam een paar weken met vrouw en 2 kids over, en op de dag van de retourvlucht werd de vlucht naar Malpensa geannuleerd - zoek het verder maar uit.
    Uiteindelijk werd het vertrekken op zondagochtend in plaats van dinsdagavond.

    Als je ter plekke een auto wilt huren, zou ik eerst óók maar even naar de tarieven kijken, want die zijn, zeker in het hoogseizoen, omhoog geschoten.

    Met de auto was leuk, maar door Duitsland is weinig meer aan: een en al boom langs de weg.
    En overal windmolens.
    Kolonnes vrachtwagens.
    Zwitserland: druk en schreeuwend duur.
    Wij hebben geleerd: nooit op vrijdag naar of van Italië: altijd druk.
    Dus wij gaan meestal op zondagochtend.

    De Gotthardpas is nu gelukkig open, want de tunnel is het hele jaar door één grote fileramp, behalve dan op buitensporige tijden, maar dan is-ie vaak weer gesloten vanwege werkzaamheden.

    San Bernardino is omrijden, als je naar Milaan gaat, maar wel veel rustiger.
    Wel kun je pech hebben met een vrachtwagen voor je neus.

    Trein ook bekeken:

    goedkoop-treinkaartje.nl/treintickets...

    89 euro pp, 12 uur reizen.
  9. forum rang 9 josti5 4 augustus 2023 09:38
    quote:

    GakGak schreef op 4 augustus 2023 00:27:

    Er wordt alweer een paar dagen niet geshopt hier en erger nog.
    Ook de sappige reisverslagen van een bezoek aan het Duitse supermarktgebeuren ontbreken nu.

    Ik constateer alleen maar een feit hoe je een forum tot sterfhuisconstructie veroordeelt.
    (...)

    we missen Rene...
    Rene en een heel lang, lange rij anderen.

    Een deel heeft nog de vrije hand qua inhoud, maar het 'rechtse' deel moet al een tijd flink op de rem trappen, en loopt dan nóg vaak tegen verwijderde teksten en erger op.

    Daardoor is schraalheid keukenmeester geworden.

    Wel leuk: ik kwam onlangs op een 'buitenlandse site' Ed Verbeek tegen :-)
  10. forum rang 7 ffff 4 augustus 2023 10:52
    Dan mag die buitenlandse site best trots zijn. Hoe je het ook draait of keert: Ed Verbeek had wel een visie en onderbouwde die vaak. Of je het daar nu wel of niet mee eens bent, doet in mijn ogen gewoon niet ter zake. Je laat iemand die zich jarenlang in een onderwerp verdiept heeft en er jarenlang over gepost heeft, gewoon uitpraten. Ook al zegt hij in het heetst van de discussie soms wat scherpe, te scherpe ( ????) zaken.

    Ik ben het regelmatig met heel wat posters die nu niet meer in de KK komen echt oneens geweest. Maar het is juist een verrijking om ANDERE meningen, opinies, levensinstellingen te horen.

    Maar gezien de cultuuromslag bij de toezichthouders van de KK sinds enkele jaren is dat een heel groot taboe geworden. SCHRIJVEN zoals zij denken, voelen en anders: Postings worden rigoureus weggehaald en posters geschorst......

    Wat een geestelijke armoede.

    Peter
  11. forum rang 8 GakGak 4 augustus 2023 11:16
    quote:

    Gaasp schreef op 4 augustus 2023 09:11:

    Ja, dat komt er nou van als zelfs ook de linksige milieu drammers in ons parlement er geen zin in hebben om accijns en btw te gaan heffen op kerosine
    .
    Nee, die gaan ook voor laagdrempeligheid en soms zinloosheid voor de buhne zoals plastic verpakkingen
    in supermarkten a 1cent op de kassabon....daar is over nagedacht.

    De proletariers in de supermarkten gooien de flesjes, nog te vullen met sinaasappelsap, linea recta in de
    fles- en blikvanger....kassa bij AH en op de kleintjes moet je letten.
    Een rondslingerende lege krat op de bierafdeling gaat dezelfde kant op.
  12. forum rang 8 Freemoneyforever 4 augustus 2023 11:39
    quote:

    Gaasp schreef op 4 augustus 2023 09:11:

    Ja, dat komt er nou van als zelfs ook de linksige milieu drammers in ons parlement er geen zin in hebben om accijns en btw te gaan heffen op kerosine
    Geen BTW op kerosine is sluikreclame voor auto's op kerosine.... ;)
  13. forum rang 7 hirshi 4 augustus 2023 19:34
    Dit zijn de meest verkochte biermerken in Spanje in volgorde van omzet.
    Spanjaarden zijn de op één na grootste bierdrinkers van Europa, na de Duitsers, en negende wereldwijd.
    Amstel wordt geproduceerd wordt door Heineken, net als Cruzcampo.

    1-Mahou is het populairste biermerk in Spanje. Het is een pilsener met een lichte, frisse smaak.

    2-San Miguel is een populair biermerk in Spanje. Het is een lager met een volle, rijke smaak.

    3-Cruzcampo is een pilsener uit Sevilla. Het is een licht, fruitig bier met een aangename bitterheid.

    4-Amstel is een Nederlands biermerk dat ook in Spanje populair is. Het is een pilsener met een heldere, gouden kleur en een zachte, maltige smaak.

    5-Estrella Damm is een Spaans biermerk dat bekend staat om zijn verfrissende smaak. Het is een pilsener met een lichte, hoppige smaak.

    6-1906 Reserva Especial is een speciaalbier van Mahou. Het is een donker bier met een rijke, volle smaak.

    7-Voll-Damm is een Spaans biermerk dat bekend staat om zijn hoge alcoholpercentage. Het is een donker bier met een sterke, volle smaak.

    8-Alhambra Reserva 1925 is een speciaalbier van Alhambra. Het is een donker bier met een rijke, complexe smaak.

    9-Estrella Galicia is een Spaans biermerk dat bekend staat om zijn zachte, maltige smaak. Het is een pilsener met een heldere, gouden kleur.

    10-Estrella de Levante is een Spaans biermerk dat bekend staat om zijn frisse, fruitige smaak. Het is een pilsener met een heldere, gouden kleur.

    Bron: Spanje Vandaag.
  14. forum rang 5 Gaasp 4 augustus 2023 21:21
    Dankjewel hirshi !
    Eindelijk wat inzicht in de verschillende Estrella's die op de reclameborden bij Spaanse voetbalwedstrijden ziet.
  15. forum rang 8 Freemoneyforever 5 augustus 2023 20:09
    Mijn vriendin had met krassen Celavita aardappeltjes "gewonnen".
    Gratis dus, maar de smaak
    Smaakt naar drie keer niets (mijn lief kan uitstekend koken)
    Nou weet ik wel: augustus is een moeilijke maand, ook voor de frietaardappelen.

    Maar op vakantie sinds eind mei: nieuwe aardappelen in Fulbourn (bij Cambridge) van de veiling (die groenteboer ging 's ochtends eerst naar de veiling in Londen)
    mmm
    En veel meer nieuwe aardappelen, later in Duitsland, en nu bij de Hoogvliet: Bio+ kruimig, ook mmm

    Nee, over smaak valt niet te twisten, maar die Celavita zou ik nog niet aan mijn huisdier willen geven, zo waterig van smaak.

    Iemand gek op Celavita?
    Ik betaal liever een paar centen meer (hoewel Bio+ per kilo zelfs goedkoper is dan Celavita) voor echt lekker spul. Agria's van de BD-markt zijn ook niet te versmaden.
  16. forum rang 8 Freemoneyforever 6 augustus 2023 11:03
    quote:

    GakGak schreef op 6 augustus 2023 10:39:

    www.nporadio1.nl/nieuws/economie/1027...
    Mooi dat het (in mijn ogen) lelijke woord graaiflatie tot onbetekenend wordt beredeneerd.

    Jumbo had in zijn berichten al door laten schemeren, dat de concurrentie hevig is in supermarktland. We gaan merken, hoe de resultaten van AH zich ontwikkelen met de kwartaalcijfers deze week.
  17. forum rang 7 Succes 6 augustus 2023 21:03
    Eindelijk!

    De prijsverschillen tussen landen zijn natuurlijk absurd ...

    Fabrikanten en supermarkten maken natuurlijk gewoon slim gebruik (misbruik) van de Europese regels, zij belemmeren namelijk parallelle import -wat niet is toegestaan- door hun producten te voorzien van maar 1 taal (hierdoor is parallelle import onmogelijk).

    ------------

    Kabinet stelt onderzoek in naar inkoopeisen fabrikanten

    Mag Hak hier voor appelmoes meer vragen dan in Duitsland?

    Amsterdam - Het kabinet laat onderzoek doen naar de prijsverschillen die fabrikanten afdwingen op de Europese markt. Daardoor zijn bijvoorbeeld ijsjes, appelmoes en cola in Duitsland veel goedkoper dan in Nederland, terwijl die producten gewoon uit dezelfde fabriek komen. Ook drogisterij-artikelen en elektronica zijn bij onze oosterburen vaak lager in prijs.

    Online supermarkt Picnic meldde eerder dit jaar dat flessen Coca Cola, potten Nutella en Magnum-ijsjes voortaan uit Duitsland kwamen, omdat dat hun klanten veel geld kon schelen. Cola kostte eind januari in Nederland €1,83, maar slechts €1,08 in Duitsland. Op Nutella was het prijsverschil €0,23, op een pak Magnums €1,49.

    ’Apfelmus’

    Ook ’apfelmus’ van Hak bleek goedkoper dan appelmoes uit eigen land. Toch zei de Voedsel en Warenautoriteit in een reactie dat wat Picnic deed niet mag: producten uit Duitsland mogen hier alleen verkocht worden als de etiketten niet in het Duits zijn. Terwijl topman Michiel Muller ervan uitging dat een Nederlandse vertaling in de Picnic-app voldoende was. „Er is geen consument die het etiket van een fles cola gaat lezen”, zei hij gefrustreerd.

    Ook fabrikanten leggen winkelketens en groothandels territoriale beperkingen op. Ze dwingen bedrijven in eigen land in te kopen of bij exclusieve distributiepartners. Die kunnen daardoor niet inkopen in de Europese lidstaat die het goedkoopste is, klaagde de Nationale Winkelraad eerder dit jaar in een brief aan de Kamer. Met grote prijsverschillen met bijvoorbeeld Duitse en Franse supers of drogisterijen tot gevolg.
    Interne markt

    Minister Adriaansens van Economische Zaken kondigt nu in een brief aan de Kamer aan dat ze de komende maanden laat onderzoeken of wat fabrikanten doen wel mag volgens de regels voor de vrije Europese interne markt. Ook wil de minister weten of de prijzen voor de consument door het gedrag van de fabrikanten worden opgedreven. Het onderzoek, dat gedaan wordt door het Rotterdamse consultancybedrijf Ecorys, moet eind dit jaar klaar zijn.

    www.telegraaf.nl/financieel/187709489...
  18. forum rang 8 GakGak 6 augustus 2023 23:04
    ¨Minister Adriaansens van Economische Zaken kondigt nu in een brief aan de Kamer aan dat ze de komende maanden laat onderzoeken¨
    .
    Deze minister zegt dat ze lekker niks doet en alles voorbij haar beleidstermijn schuift, ook al is het duidelijk in het voordeel
    van de consument.
    Ze weet nu al dat het zeker een jaar vertraging oplevert voor er geevalueerd kan worden wat ´het onderzoek´
    kan opleveren.

    Daar heeft zeker ook deze minister een handje van en wie doet het niet waar mogelijk in de Rutte doctrine ?
    (maar niet lang meer....)
    .
    En ik zie Paulusma alweer naar de interruptie balie waggelen....geen steun (bij elke vervelende motie....)
    en ik zou deze dame graag hoofd appelmoes zien worden in de bedrijfskantine.
  19. forum rang 8 GakGak 7 augustus 2023 01:13
    quote:

    GakGak schreef op 11 juli 2023 18:07:

    IEX - Forummoderator
    10 juli 2023 21:45

    rene l schreef op 10 juli 2023 12:53:
    'Pas maar op voor Madame Kaag, ze is in staat om een coupe te plegen en d.m.v. een staatsgreep de regie in ons land over te nemen.'
    [Modbreak IEX: Gelieve op de inhoud van uw berichten te letten, bericht is bij dezen verwijderd. Deze account is alsnog geschorst.]
    .................................

    rene doet hier voorlopig geen boodschappen meer, het forum Rutte IV hou ikzelf ook maar voor gezien, daar sneuvelt
    van alles en niet alleen politici.
    hier kan het af en toe nog wel gezellig zijn met de prijsbewuste en koopgrage entourage.
    .
    1 mei / dag van de arbeid en toen er nog wat werkte op bepaalde draadjes.
    mixed feelings, maar voor de draad ermee uit soort van nostalgie...
    .
    rene l
    1 mei 2023 12:26
    auteur info
    Het is 1 mei, de dag van de arbeid, en ik vraag mij af hoeveel mensen vanmorgen om 9h uur sharp naar het scherm hebben zitten te staren en zich afgevraagd hebben waarom er geen beweging in de koersen op de Aisniks zit.

    Tja, nog 2 maanden en dan zit de helft van het jaar er al weer op, temperaturen van boven de 20 graden hebben we dit jaar nog niet gezien ondanks de vele pogingen van de in het complot zittende weermannen om deze te manipuleren.
    Over 2 maanden is er ook de IEX Beleggersdag, helaas heb ik nog steeds het programma niet gezien maar ik ga er wel vanuit dat het Beurscafé dit jaar ook weer open is met Gulpener bier.
    Het begint in Nederland een steeds gekkere en ongecontroleerde bende te worden waar het recht van de sterkste geld.
    Rechten zijn de burgers in Nederland al lang ontnomen, niks meer te vertellen, Madame Kaag is er de baas, er worden ons alleen maar plichten door de strot geduwd, en wij maar betalen, Nederland stevent af op een bankroet.

    Gedonder in Rotterdam, elke nacht wel een aanslag, er is geen houwen meer aan, het is een nieuwe traditie, wie zou dit toch doen, je hoort er weinig over, maar als ik de schades zie, wie zou er toch allemaal voor opdraaien.
    Zaterdag ook een ongecontroleerde matpartij in de voormalige steengroeve van ENCI, ooit werd daar serieus gewerkt, mooie producten werden daar geproduceerd, er werd grof geld verdiend, maar de groeve is verlaten en twee groepen zijn daar met elkaar op de vuist gegaan, benieuwd wat er precies speelt, je hoort er ook weinig over maar er was flink wat politie en ambulancepersoneel op de been.
    De Advocaat van de Duivel zal nog wel een tijdje vast blijven zitten, onder druk gezet door familieleden van Takkie, als het allemaal waar is, ik denk dan, hoe is het in vredesnaam allemaal mogelijk of zitten er meerdere mensen in het complot.

    Over complotten gesproken, als je zegt dat de Russen hun eigen Nord Stream Gasleidingen gesaboteerd hebben dan wordt er tegen je gezegd, je ziet het goed, zie je wel, niemand anders zou zoiets toch doen.
    Maar als je zegt dat de Amerikanen het gedaan hebben dan word je uitgemaakt voor een complotdenker en dan maken ze je zwart.
    Gek genoeg is er nog steeds niks duidelijk, maar wat ik wel aan wil geven, om deze zeer dikke stalen leidingen van buitenaf onklaar te maken dan heb je wel heel veel TNT nodig, heel veel voorbereiding, en heel veel materieel, en zo'n operatie doe je niet even in het holst van de nacht.
    Sleepy Joe is eigenlijk de enige die vooraf bepaalde uitspraken gedaan heeft, nog voordat de Russen de Oekraine binnenvielen.
    Het zijn slecht allemaal details, en of we ooit de waarheid te horen krijgen, en of het één het gevolg van het ander is, ik heb geen idee.

    Een schot voor open goal, ik heb gisteravond de verlenging van de Bekerfinale ook nog gezien.
    Wat mij opviel, het spel was bar slecht, vele spelers waren er helemaal doorheen, kramp, ik denk dan, ze zullen in de eerste en tweede helft waarschijnlijk alles al gegeven hebben.
    En dan gaan ze strafschoppen nemen.
    De eerste twee gingen er maar net in.
    En toen die speler van PSV, ik zag de blik in zijn ogen en zei, let maar op, hij schiet hem naast.
    Maar ik had het helemaal mis, hij schoot de bal zelfs ver buiten het bereik van de keeper torenhoog over de lat.
    En net als een andere speler, hij nam een kort aanloopje en schoot de bal rustig recht in de handen van de keeper.
    Ik moest dan aan Johan Neeskens denken, hij schoot vroeger de bal ook precies op de keeper af, maar dan snoeihard, en de keeper dook uit zelfbehoud maar een willekeurige hoek in.
    Er gingen er gisteravond wel bar weinig in, zelf voor de penalty's was er een verlenging nodig.

    Gisteren heb ik nog een flink eind gefietst, de teller staat voor dit jaar al weer dik boven de 2500 kilometer, en wat mij opvalt, het is buiten net zo groen als in de de vorige eeuw en er is niks geen tekort aan water.
    Voor mij is het wel duidelijk dat hele gedonder in Nederland over het milieu is zo fake als de pest.
    Wel moet ik zeggen, op straat ben je ook niet meer veilig, mensen rijden als gekken en ze lappen alle verkeersregels aan hun laars.

    ;O)
1.017 Posts
Pagina: «« 1 ... 22 23 24 25 26 ... 51 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.286
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.453
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.942
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.476
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.091
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.762
ageas 5.843 109.778
Agfa-Gevaert 13 1.862
Ahold 3.536 73.983
Air France - KLM 1.024 34.348
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.774
Alfen 12 16.534
Allfunds Group 3 1.217
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 337
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.765
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.359
AMG 965 125.845
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.522
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.161
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 315
Arcadis 251 8.623
Arcelor Mittal 2.024 318.662
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 267
arGEN-X 15 9.113
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.283
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.700
ASML 1.762 77.051
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.667
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 06 mei

    1. China inkoopmanagersindex diensten april
    2. PostNL Q1-cijfers
    3. Siemens Healthineers Q1-cijfers
    4. TKH Q1-cijfers
    5. Dui inkoopmanagersindex diensten april (def)
    6. EU inkoopmanagersindex diensten april (def)
    7. VK inkoopmanagersindex diensten april (def)
    8. EU producentenprijzen maart
    9. Tyson Foods Q1-cijfers
  2. 07 mei

    1. Japan inkoopmanagersindex diensten april
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht