Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

TRUMP

70.802 Posts
Pagina: «« 1 ... 3300 3301 3302 3303 3304 ... 3541 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 9 gnocchi. 8 augustus 2023 09:01
    Rechter Chutkan beveelt een snelle hoorzitting over het beschermingsbevel van Donald Trump
    Bill Palmer| 21:45 uur EDT 7 augustus 2023.

    Link Engels.
    www.palmerreport.com/analysis/judge-c...

    Dat duurde niet lang. Vier uur nadat Donald Trump zijn antwoord op het verzoek van Jack Smith om een beschermingsbevel had ingediend, en een uur nadat Smith zijn antwoord op het antwoord van Trump had ingediend, heeft rechter Chutkan al een snelle hoorzitting over de zaak bevolen.

    Chutkan heeft Smith en Trump verteld dat ze uiterlijk vrijdag om 15.00 uur overeenstemming moeten bereiken over een hoorzitting. Op basis van de documenten die door beide partijen zijn ingediend, is het al vrij duidelijk dat Chutkan in het voordeel van Jack Smith zal beslissen en een beschermingsbevel zal opleggen dat Trump ervan weerhoudt om details van de zaak te bespreken. Maar dat is nog maar de helft.

    Jack Smith heeft de berichten van Trump op sociale media waarin hij de aanklagers bedreigde al opgenomen als bewijs waarom een beschermingsbevel nodig is. Trump heeft sindsdien ook twee keer Mike Pence, een kroongetuige tegen hem, aangevallen. Rechter Chutkan zal het gedrag van Trump zeker op de een of andere manier aanpakken. Geen enkele criminele beklaagde komt ooit weg met dit soort gedrag voor het proces, en hoewel de gevolgen stapsgewijs worden opgevoerd, zal Trump die gevolgen onder ogen zien als (en wanneer) hij dit soort niet-toegestane berichten blijft plaatsen.

    ===================================================

    @realDonaldTrump
    -
    2u

    Eens kijken! Mijn politieke tegenstander, de corrupte Joe Biden, vertelt Merrick Garland en de DOJ om mij aan te klagen en te arresteren op basis van valse beschuldigingen en beschuldigingen, in een wanhopige poging om de verkiezing te stelen. Maar dat was nog niet genoeg! Hij wil nu dat de misdadige aanklager, de gestoorde Jack Smith, een gerechtelijk bevel indient om mij mijn rechten uit het eerste amendement, SPEECH, te ontnemen. Dus, gebaseerd op weer een andere radicaal linkse hoax, zal ik de enige "politicus" in de Amerikaanse geschiedenis zijn die niet mag SPREKEN. DE NOOIT EINDIGENDE HEKSENJACHT GAAT DOOR. MAGA!

    ================================================

    @realDonaldTrump
    ·
    2u

    Jesse Watters: “De regering-Biden eist dat Donald Trump zijn vrijheid van meningsuiting opgeeft tijdens de presidentiële campagne. De strategie van de Democraten voor 2024 is om Trump te vervolgen in plaats van kiezers te overtuigen om op Biden te stemmen. En het volgende voorbeeld van de media: ze laten de advocaten van Trump niet praten en laten je niet naar Trump zelf luisteren.“
  2. forum rang 9 gnocchi. 8 augustus 2023 09:08
    De Trump-zombie
    Bocha Blauw | 22:00 EDT 7 augustus 2023.

    Link Engels.
    www.palmerreport.com/analysis/the-tru...

    Het was rouw in Alabama. Mensen waren zich aan het voorbereiden om degene te verwelkomen die de rouw naar Americana had gebracht. En zo kwam hij aan in al zijn niet-pracht. Donald Trump strompelde het Alabama Republikeinse feest Summer Dinner in Montgomery, Alabama binnen en maakte zijn entree. En noemde Jack Smith vervolgens een 'verloren ziel'.

    Neem DAT maar even in je op. Dat was niet het enige dat Trump Smith noemde. Hij nam het hele evenement potshots naar hem; Hij zei dat Smith gestoord was. Hij noemde hem een slechterik. En ja, hij noemde hem een verloren ziel.

    Er zijn veel verloren zielen in Amerika. Deze zielen hebben schijnbaar geen doel in het leven, ze dwalen door onze straten en eten ons voedsel, maar ze doen het met de meest dodelijke zielen. Donald Trump is een van deze verloren zielen. Dit was een klassieke projectie.

    Donald Trump is en is altijd een verloren ziel geweest. Zijn leven is verstoken van betekenis. Hij heeft geen ander doel dan chaos te creëren. De ziel van Jack Smith is gewoon dandy. Al vroeg in zijn leven vond hij zijn roeping. De roeping van Jack Smith is om de slechteriken - de slechte verloren zielen - de zombies op te bergen.

    En Donald Trump is een van die zombies. Hier staat Donald Trump - een verliezer, een aangeklaagde, een verrader, een opstandeling, een bullebak, een domme man en een verloren ziel. Zijn jaloezie op Jack Smith is zo dik en zo duidelijk, maar hij kan er niets aan doen.

    Trump zou nooit een Jack Smith kunnen zijn – in geen miljoen jaar. De Jack Smiths van de wereld hebben een doel. Ze weten wie ze zijn, waar ze zijn geweest en waar ze naartoe gaan. Ze zijn ongevoelig voor bloedzuigende vampiers zoals Donald Trump, omdat HUN leven draait om jagen – en gerechtigheid vinden. Het leven van Donald Trump draait helemaal om chaos – en gevangenis, zoals hij binnenkort zal ontdekken.
  3. forum rang 9 gnocchi. 8 augustus 2023 09:17
    Fulton County Courthouse maakt zich op voor aanklachten tegen Trump
    Bill Palmer| 21:00 EDT 7 augustus 2023.

    Link Engels.
    www.palmerreport.com/analysis/fulton-...

    Vrijdag meldden lokale media in Atlanta dat de hoofdweg buiten het gerechtsgebouw van Fulton County vanaf vandaag voor twee weken zou worden afgesloten. Je sluit belangrijke wegen in het centrum niet af zonder een goede reden, dus we vatten dat op als een teken dat we echt het raam zijn binnengegaan voor de aanklachten van Fani Willis tegen Donald Trump en zijn mede-samenzweerders.

    Toen kwam vandaag het nieuws van Anna Bower van Lawfare dat de grand jury van maandag tot en met dinsdag vandaag geen Trump-gerelateerde zaken leek te horen, samen met haar verwachting dat het ze morgen ook niet zal horen. Desalniettemin zijn de wegafsluitingen vandaag zoals gepland gebeurd. Dus waar laat dit ons?

    Bower heeft verklaard dat ze verwacht dat de actie hoogstwaarschijnlijk volgende week zal plaatsvinden. Ondertussen wachten we af. Zelfs als Fani Willis deze week haar aanklachten niet aan de grand jury presenteert, kan er deze week toch belangrijk nieuws naar boven komen over hoe de aanklachten eruit zullen zien. En omdat de Grand Jury-procedures standaard geheim zijn, kunnen er altijd sneller dan verwacht verrassende aanklachten komen. Blijf kijken.
  4. forum rang 9 gnocchi. 8 augustus 2023 09:22
    'Deze man kan zijn mond niet houden': Ex-rechter zegt dat Trump afstevent op een spreekverbod
    Gideon Rubin
    7 augustus 2023, 9:55 PM ET.

    Link Engels.

    De rechter in Donald Trump's zaak van 6 januari over samenzwering bij de verkiezingen zal waarschijnlijk een spreekverbod uitvaardigen als reactie op de opruiende retoriek van de voormalige president, zei een juridisch expert maandag.

    De gepensioneerde rechter van het Hooggerechtshof van Californië LaDoris Hazzard Cordell zei tijdens een uitzending op CNN's "The Source with Kaitlan Collins" dat een van de posts van de voormalige president op sociale media "duidelijk een bedreiging" was.

    Cordell's opmerkingen kwamen als antwoord op een vraag van Collins of Trump's Truth Social post van vrijdag, waarin hij schreef "IF YOU GO AFTER ME, I'M COMING AFTER YOU!" waarschijnlijk van invloed zou zijn op de beslissing van rechter Tanya Chutkan om een beschermingsbevel uit te vaardigen.

    "Ik weet niet of dat citaat per se invloed heeft op het beschermingsbevel, maar het zou me zeker aan het denken zetten als ik de rechter was over een spreekverbod in deze zaak," zei Cordell.

    "Het is duidelijk een bedreiging en een goede rechter kijkt niet alleen naar de wet, maar gebruikt ook gezond verstand."

    Cordell zei dat de timing van het bericht van Trump, de dag nadat hij was voorgeleid, waarschijnlijk ook zou meespelen in hoe een rechter naar de retoriek zou kijken.

    Cordell zei dat ze denkt dat een spreekverbod waarschijnlijk is en dat "ik denk dat Trump het in een oogwenk zou schenden en dan zullen we zien wat de rechter doet in termen van consequenties voor het schenden van alweer een gerechtelijk bevel."
  5. forum rang 9 gnocchi. 8 augustus 2023 09:31
    'Ik denk dat hij echt gek wordt': voormalig GOP-congreslid maakt zich zorgen over de geestelijke gezondheid van Trump
    Gideon Rubin
    7 augustus 2023, 21:27 ET.

    Link Engels.
    www.rawstory.com/adam-kinzinger-26629...

    twitter.com/RawStory/status/168872419...

    Adam Kinzinger suggereerde maandag dat Donald Trump gek zou kunnen worden, en het voormalige Republikeinse congreslid uit Illinois zei dat hij niet 'metaforisch' sprak.

    Kinzinger gaf zijn opmerkingen tijdens een optreden op CNN's "Anderson Cooper 360" als antwoord op een vraag van de gastheer over de vraag of de opruiende berichten op sociale media en openbare opmerkingen van de voormalige president "politieke uitingen" vormen die worden beschermd door het Eerste Amendement, zoals zijn advocaten hebben betoogd .

    “De advocaten van Trump beweren dat de post van de voormalige president die zegt: ‘Als jij achter mij aan gaat, kom ik achter jou aan’ alleen maar politieke uitlatingen is en niets met de zaak te maken heeft. Ik bedoel, koop je dat?” vroeg Kuiper.

    "Nee, ik bedoel, het is natuurlijk rotzooi", zei Kinzinger, erop wijzend dat Trump "heel goed" is in "iets zeggen, maar op een manier dat je op de een of andere manier, althans met een uitgestreken gezicht, zou kunnen beweren dat je iets meent." anders.

    “Dat zie je in zijn hele leven, in zijn hele carrière. Natuurlijk zat hij boos rond, twitterde dat, hij is boos, hij heeft andere dingen gedaan om te dreigen: 'Weet je, jongen, ik ben het niet, maar dit kan echt gewelddadig worden als je dit doet, en dit gaat vernietigen ons land,' en niet te vergeten alle andere nep-tweets die hij heeft uitgebracht waar hij het over had, zoals: Amerika gaat naar de hel, Nancy Pelosi gaat naar de hel...'

    Toen schilderde Kinzinger het portret van een gek.

    “Je ziet een man die letterlijk, denk ik, letterlijk zijn verstand aan het verliezen is. Dat bedoel ik niet eens figuurlijk. Ik denk dat hij eigenlijk gek aan het worden is,' zei Kinzinger.

    “En dus nee, ik denk niet dat het alleen beschermde politieke meningsuiting is als je een dreigement uit, want kijk, er zijn mensen die dat serieus zullen nemen en actie zullen ondernemen. Ik heb een aantal van hen, weet je, die contact met me opnemen in mijn kantoor en zeggen dat Donald Trump iets slechts tegen me zei en dat nemen ze letterlijk en ze gaan achter mij en mijn 18 maanden oude kind aan komen, ' zei Kinzinger.

    Bekijk de video hieronder.

    www.youtube.com/watch?v=Nyk7vYmVtBw
  6. forum rang 8 closer 8 augustus 2023 15:52
    quote:

    asti schreef op 7 augustus 2023 23:18:

    Wat ik deed was min of meer wat jij probeerde te doen bij John: een term verduidelijken. Alleen hield ik het wél netjes, en was mijn verduidelijking wél juist. Wat je nu schrijft, is dus naar mijn mening projectie. Het is hoe jij in elkaar steekt.

    Hoe dan ook is het wat mij betreft jouw probleem als jij het gevoel hebt dat je bent aangevallen en afgetroefd, omdat je een term niet helemaal begreep en vervolgens gecorrigeerd werd.
    Dus nu komt de aap uit de mouw.

    “Kijk! Daarboven! Het is een vogel!”
    “Het is een vliegtuig!”
    "Nee, het is Astiman!”

    Voor mij geen verrassing, maar fijn dat je het nu zelf toegeeft. In elk geval een verklaring waarom je zomaar opduikt in draadjes en forumleden hooghartig toespreekt: omdat je forumvrienden als “John”, “de professor”, “Han” etc. te hulp wilt schieten als ze zich weer eens in de nesten hebben gewerkt.

    Natuurlijk weet ik niet wat jouw drijfveren zijn. Geen idee of je bent ingeschakeld of (nog sneuer) zelf draadjes afspeurt op zoek naar kansen om vermeend onrecht aan te pakken. Maar het vermoeden groeit dat beschuldigingen als “jullie”, “het clubje”, “team Rusland” (sic) of “team Oekraïne” vooral terugslaan op een groepsgevoel dat bij jullie zelf bestaat. Want ik heb geen vrienden op het forum, hoogstens enkele gelijkgestemden in afzonderlijke draadjes. “Wij” hebben geen mailcontact of spreken elkaar vertrouwelijk aan met voornamen. In tegenstelling tot jou achtervolg ik geen mensen op willekeurige draadjes om ze bij gelegenheid aan te vallen danwel te “corrigeren". Ik beperk me tot mijn eigen interesses en als ik daar onzin lees mag ik daarop reageren. Helaas komt die onzin vaak van Josti.

    Wat me terugbrengt naar zijn post waarin hij de woorden “democratische teloorgang” van GakGak verdraait: "Inderdaad een democratische teloorgang, als je ruim 74 miljoen stemmers op Trump wegzet als 'malloot of deplorable’.”
    Hij verwijt GakGak dus neerbuigend te doen over de 74 miljoen Trumpstemmers in 2020. In feite een herhaling van de hardnekkige beschuldiging dat Clinton met haar uitspraak over de Trump-aanhang de democratie zou hebben beschadigd. Terwijl het uiteraard precies andersom is: Clinton legde in 2016 al de vinger op de wond, dat de democratie in gevaar was door Trump's kandidaatschap. Je bent intelligent genoeg om dat (ondanks jouw voortdurende VS-argwaan) zelf ook te begrijpen. Omdat je dat standpunt niet wilde verdedigen heb je geprobeerd via een semantische terechtwijzing alsnog jouw gelijk te halen.

    Maar je ging de fout in, door hooghartig te beweren dat “mevrouw” Clinton “definitie 2” heeft bedoeld. Bizar, want het bijvoeglijk naamwoord “deplorable” (oorsprong Frans) is één woord en de voorbeelden (geen definities) bij Dictionary.com laten slechts zien hoe het woord gebruikt kan worden, ze vormen ook geen inhoudelijke tegenstelling die uitleg nodig maakt. Mislukt.

    Misschien vind je het aantrekkelijk om een ander op fouten te wijzen, “raad te geven”, te “corrigeren”, of geniet je van arrogante zinnetjes als "Als je de Engelse taal onvoldoende machtig bent”. Je gaat nog een grens over als je beweert te weten dat anderen "een probleem hebben", hoe ze “in elkaar steken”, dat “het niet goed met je gaat” en dat ze “zich moeten laten helpen”. Ja, allemaal aan mij gericht – en aan anderen. En dan nog durven zeggen dat jij “netjes” blijft...

    Helaas is op fora de neiging elkaar af te troeven wijdverbreid. Daarom een welgemeend verzoek: trap niet in die val want je schiet er niets mee op. Stop met het uithangen van de reddende engel, Josti en (zeker) BDB zijn niet hulpbehoevend, ze kunnen zichzelf wel redden. Houd je in, tel tot 100, probeer niet steeds de wijsneus uit te hangen en beperk je net als anderen tot de discussies die jou ter harte gaan.

    Alvast dank.
  7. forum rang 9 gnocchi. 8 augustus 2023 16:18
    Donald Trump zet een grote stap dichter bij het direct toegeven dat het allemaal voorbij is voor hem
    Bill Palmer| 09:09 EDT 8 augustus 2023.

    Link Engels.
    www.palmerreport.com/analysis/donald-...

    Gisteren kwam Donald Trump zelfs nog dichter bij het direct toegeven dat hij weet dat het allemaal voorbij is voor hem, toen hij een bericht op sociale media deelde met een scenario waarin hij tijdens het proces wordt veroordeeld en zijn aanhangers zich uiteindelijk "beroofd van hun kandidaat" voelen. Standaard gaf Trump toe dat als hij wordt veroordeeld, hij geen levensvatbare deelnemer zal zijn aan de volgende verkiezingscyclus.

    Nu geeft Trump nogmaals toe dat de problemen van zijn strafrechtsysteem hem politiek niet levensvatbaar maken. Trump zeurt en huilt op sociale media over hoe de aanklachten tegen hem zijn: “MIJ DWINGEN OM TIJD EN GELD TE BESTEDEN WEG VAN HET CAMPAGNE-TRAIL.” Nou, jammer genoeg, Donald. Je had niet elke misdaad onder de zon moeten begaan.

    Afgezien van het gezeur van Trump, valt dit meer op als een erkenning van een nederlaag. Ten eerste geeft hij in feite toe dat als hij tijdens het proces wordt veroordeeld, het allemaal voorbij is voor hem. Nu geeft hij toe dat zijn activiteiten voorafgaand aan het proces hem er al van weerhouden om als een echte kandidaat naar buiten te treden.

    Met andere woorden, Donald Trump geeft nu toe wat het Palmer-rapport een tijdje geleden duidelijk maakte: er bestaat gewoon niet zoiets als een man die zich kandidaat stelt voor het presidentschap terwijl hij zich voorbereidt op meerdere strafprocessen. Praktisch gezien kan hij niet als kandidaat optreden. En als politieke realiteit willen de meeste mensen niet doneren aan of nomineren voor een man die in de gevangenis zal zitten voor de algemene verkiezingen.

    Er is een reden waarom de campagnedonaties van Donald Trump in het meest recente kwartaal verrassend laag waren. Het is dezelfde reden waarom nieuwe opiniepeilingen van Reuters zeggen dat ongeveer de helft van alle Republikeinse kiezers bij algemene verkiezingen niet op Trump zal stemmen als hij is veroordeeld voor een misdrijf, zelfs als hij de kandidaat is. En het is dezelfde reden waarom Trumps eigen basis niet de moeite neemt om te protesteren tegen zijn arrestaties en aanklachten. Trump is toast en iedereen weet dat hij toast is. Zelfs Trump weet dat hij toast is. Hij geeft het zelfs toe, op een steeds directere manier. Hoe lang nog voordat de media eindelijk hetzelfde toegeven?
  8. forum rang 9 gnocchi. 8 augustus 2023 16:27
    'Alles wordt erger': voormalig Republikein voorspelt een sombere toekomst voor GOP
    Travis Gettys
    8 augustus 2023, 07:34 uur ET.

    Link Engels.
    www.rawstory.com/morning-joe-republic...

    Charlie Sykes van MSNBC zei dat de Republikeinse Partij aan het afglijden is, en hij zei dat conservatieven bereid waren Donald Trump helemaal tot aan het dieptepunt te volgen.

    De voormalige Republikein zei dat partijleiders niet voorbereid waren op Trump in 2016 en nog steeds niet hebben bedacht hoe hij hem kan stoppen met het verder corrumperen van politieke normen, en Sykes vertelde aan MSNBC's "Morning Joe" dat het bijna onmogelijk zou zijn om de schade te herstellen.

    "Denk eens aan wat er met onze politieke cultuur is gebeurd", zei Sykes. "Het is gemakkelijk om Donald Trump af te doen als deze narcistische clown, maar het is moeilijk om de impact die hij heeft gehad op onze politieke normen te onderschatten. Op jouw punt, kijk, je ziet een volledige aanval, niet alleen op de cultuur van feiten , die we in 2016 hadden, maar nu op alle instellingen van onze constitutionele republiek."

    Zelfs de rivalen van de voormalige president in 2024 hebben het rechtssysteem aangevallen en wantrouwen gezaaid in elke instelling in een poging hem te beschermen tegen verantwoording, en Sykes bood een diep pessimistische kijk op de toekomst van de GOP.

    "De bereidheid om leugens te accepteren, denk ik, is de afgelopen jaren ontstaan, maar denk eens aan het moment waarop we ons nu bevinden", zei Sykes. "Donald Trump is - je zei, weet je, wat er in de toekomst gaat gebeuren. Het is rotsvast zeker dat Donald Trump door zal gaan met het uiten van bedreigingen, zal doorgaan met beledigen. Alles wat er nu gebeurt, zal erger worden. , en de Republikeinse Partij en de evangelische kerk zullen ermee instemmen. Voor uw grotere punt is dit van belang op de lange termijn. Dingen als deze, als ze kapot zijn, zijn ze moeilijk weer in elkaar te zetten. "

    Gastheer Joe Scarborough was het eens met de grimmige inschatting van Sykes en zei dat een tweede presidentschap van Trump letterlijk de Amerikaanse democratie zou vernietigen.

    "Als de Republikeinen deze manier van denken vasthouden en hun steun aan Donald Trump voortzetten, hoeven ze zichzelf niet voor de gek te houden", zei Scarborough. “Een tweede Trump-regering zou het ministerie van Justitie vernietigen, de FBI vernietigen, de rechtsstaat van de federale regering vernietigen, de onafhankelijkheid van de rechterlijke macht vernietigen. Het zou de derde tak van de Amerikaanse regering vernietigen, het zou de Madisoniaanse democratie aan flarden scheuren. moeten begrijpen wat ze doen, en misschien doen ze dat ook."

    "Ik probeer er gewoon achter te komen wat er zo belangrijk is aan deze voormalige reality-tv-presentator dat ze bereid zijn de Madisoniaanse democratie letterlijk weg te gooien om hem te verdedigen", voegde Scarborough eraan toe.

    Bekijk de video hieronder.

    www.rawstory.com/morning-joe-republic...
  9. forum rang 6 Opentop 8 augustus 2023 16:33
    quote:

    Opentop schreef op 7 augustus 2023 13:31:

    Ik kan 1 ding opnoemen waarvan ik denk dat Trump dat goed heeft gedaan, het eisen dat landen netjes hun contributie betalen aan NAVO vind ik wel een terechte claim.

    Serieus, ipv alle slechte zaken te benoemen, zouden we een lijst kunnen maken met positieve kanten, een mens is nooit 100% slecht, ook de slechtste heeft soms goede ideeen. Andersom jammergenoeg ook.
    Niet veel reacties helaas.
  10. forum rang 9 gnocchi. 8 augustus 2023 16:42
    'Skilled fighter' Jack Smith leverde een Trump-aanklacht af die 'gebouwd is voor snelheid': juridisch expert
    Maya Boddie, Alternet
    8 augustus 2023, 08:38 ET.

    Link Engels.
    www.rawstory.com/jack-smith-2662960685/

    www.alternet.org/read-it-in-full-smith/

    De juridische problemen van voormalig president Donald Trump bereikten een hoogtepunt toen Jack Smith, speciaal aanklager van het Amerikaanse ministerie van Justitie, op 1 augustus hoopvol de MAGA 2024 bereikte met zijn derde aanklacht.

    Smith klaagde de voormalige president aan op vier punten en beweerde "dat Trump, na het verliezen van de presidentsverkiezingen van 2020 van de huidige president Joe Biden, op grove wijze de federale wet heeft geschonden om aan de macht te blijven."

    In een opiniestuk dat maandag door The Independent is gepubliceerd, betoogt juridisch expert Harry Litman dat "de kans dat het graafschap het vonnis over de vermeende misdaden van Trump vóór de presidentsverkiezingen van 2024 zal weten, dramatisch is toegenomen", wat suggereert: "Of je nu Of je nu voor, tegen of onbeslist bent over Trump, dat is een goede zaak voor het democratische proces."

    Door Smith "een ervaren vechter te noemen die weet hoe hij de kwetsbaarheden van zijn tegenstander moet analyseren", biedt Litman een paar manieren waarop "Smith heeft gehandeld met zorgvuldige aandacht voor de kwaliteiten en zwakheden van Trump."

    Litman schrijft:

    In de eerste plaats is de aanklacht van Smith gebouwd op snelheid. Het belangrijkste kenmerk van het laaddocument is het onderschrift: VS versus Donald Trump, en niets meer. Uit de aanklacht blijkt dat er zes mede-samenzweerders waren voor de misdaden van Trump. Men had kunnen verwachten dat ook zij zouden worden aangeklaagd; Smith vermeed dat pad, in het besef dat het, ondanks de voordelen, de kans op vertraging zou vergroten.

    De jurist vervolgt:

    Ten tweede anticipeerde Smith vakkundig op de belangrijkste verdedigingen van Trump en ging hij er in de aanklacht omheen. Hij voegde een alinea toe aan het begin van het aanklachtdocument waarin hij specifiek het recht van Trump op politieke meningsuiting erkende. Het gedrag dat hij koos om aan te vallen, snijdt de beruchte toespraak op de ellips af. Die toespraak veroorzaakte duidelijk een groot deel van de melee op 6 januari, maar het bracht ook netelige juridische kwesties van politieke meningsuiting naar voren die Smith wijselijk koos om te finesseren.

    Bovendien wijst Litman erop dat Smith "een bepaald soort overhand" heeft nadat hij de rechtbank op de hoogte heeft gebracht van Trump's recente "schandalige sociale boodschap", waarin de voormalige president verklaarde "in hoofdletters, als je achter mij aan gaat, kom ik achter jou aan".

    Litman concludeert dat met het opstellen van "een aanklacht die de bredere politieke strategie van Trump onderkent en deze probeert te neutraliseren", de speciale raadsman "de antithese is van een generieke aanklager: hij heeft zijn prooi net zo nauwgezet onderzocht als Achab de witte walvis. "
  11. forum rang 8 closer 8 augustus 2023 17:25
    quote:

    Opentop schreef op 8 augustus 2023 16:33:

    Niet veel reacties helaas.
    Nul is inderdaad niet veel ;-)

    Mij boeit het ook niet zo, maar ik heb even gezocht op "Trump presidency accomplishments".
    Dit waren de eerste drie resultaten:
  12. forum rang 9 gnocchi. 8 augustus 2023 17:39
    Deskundigen bekritiseren de 'irrelevante' reactie van de advocaat van Trump, waarschuwen dat hij 'vrijheid wil om getuigenverhoren openbaar te maken'

    "Dat zou hem in theorie in staat stellen de naam bekend te maken en de verklaringen te publiceren van kandidaten die met DOJ/de speciale raadsman *buiten de grand jury* hebben gesproken en/of zouden kunnen samenwerken", legt ze uit. "Een beschermingsbevel dat Trump in staat stelt de identiteit van getuigen bekend te maken en de inhoud van hun verklaringen buiten de grand jury te bespreken, kan 1) deel juryleden benadelen; en 2) enkele van de meest behulpzame getuigen intimideren, zo niet in gevaar brengen."

    David Badash, De nieuwe burgerrechtenbeweging
    8 augustus 2023, 06:55 ET/

    Link engels.
    www.rawstory.com/experts-slam-trump-a...

    Juridische experts wegen in op de reactie van Trump-advocaat John Lauro op een verzoek om een beschermingsbevel in de zaak van speciaal aanklager Jack Smith die de ex-president vervolgt voor zijn vermeende pogingen om de presidentsverkiezingen die hij in 2020 verloor ongedaan te maken.

    Lauro's reactie van 29 pagina's, vijf minuten voor de deadline van 17.00 uur ingediend, wordt op grote schaal beoordeeld, geanalyseerd en zelfs bespot door juridische en politieke experts.

    In de aanvraag beweert Lauro ten onrechte: "In een proces over de rechten van het eerste amendement probeert de regering de rechten van het eerste amendement te beperken." Het proces gaat niet over de rechten van het eerste amendement, het gaat over de acties van de ex-president om de verkiezingen ongedaan te maken. .

    Adam Klasfeld, de senior juridische correspondent van The Messenger, wijst op Lauro's citaat en schrijft: "De advocaat van Trump neemt dezelfde wending bij het beschermingsbevel in de rechtbank als hij deed in zijn CNN-interview." Lauro verscheen op vijf zondagshows en klaagde later in zijn aanvraag over de korte doorlooptijd die hij kreeg.

    "De wet waarop dit door de advocaten van Trump ingediende document afhangt, zijn de geboden zoals die zijn overhandigd aan Truth Social", schrijft David Rothkopf, expert op het gebied van buitenlands beleid, nationale veiligheid en politieke zaken. "Het herhaalt Trump-ideeën - zie hieronder - die juridisch irrelevant zijn en vaak verdraaiingen of leugens."

    MSNBC-juridisch analist Lisa Rubin biedt verschillende voorbeelden en een diepgaande beoordeling.

    “Door zich vanavond te verzetten tegen het door de speciale raadsman voorgestelde beschermingsbevel, beschuldigt het team van Trump ‘het ministerie van Justitie van Biden’ ervan ‘meer dan tweeënhalf jaar te hebben gewacht met het zoeken naar deze aanklacht, tijdens een verkiezingscyclus waarin president Trump de leidende kandidaat'', schrijft Rubin.

    Ze voegt eraan toe: "De advocaten van Trump houden vol (gebaseerd op een post-hoc campagneverklaring) dat zijn vage maar dreigende Truth Social-post in het weekend 'algemene politieke toespraak was, niet gericht op deze zaak'." Trump leek in het weekend en op maandag aan te vallen Speciaal aanklager Jack Smith en zijn aanklagers, rechter Tanya Chutkan, voormalig vice-president Mike Pence en anderen.

    Rubin merkt ook op: "Dat een aanklager de 45 pagina's tellende aanklacht van de speciale aanklager direct na 1/6 had kunnen uitvaardigen, is belachelijk, vooral gezien het feit dat Trump en zijn bondgenoten hard hebben gevochten, onder meer door middel van langdurige rechtszaken, om te voorkomen dat DOJ & vervolgens [later, Special Counsel Jack] Smith van het verkrijgen van bewijs."

    Klasfeld van The Messenger merkt ook op dat Lauro onthult dat het juridische team van Trump "het netwerk van mensen die 'Gevoelige materialen' mogen bekijken wil uitbreiden met onbetaalde vrijwilligers."

    En Rubin onthult: "Het belangrijkste dat je moet weten over het verzet van Trump tegen het door de regering voorgestelde beschermingsbevel is dit: hij wil de vrijheid om getuigenverhoren, opnames, enz. Die buiten de grand jury zijn gehouden, openbaar te maken."

    "Dat zou hem in theorie in staat stellen de namen bekend te maken en de verklaringen te publiceren van degenen die met DOJ/de speciale raadsman *buiten de grand jury* hebben gesproken en/of zouden kunnen samenwerken", legt ze uit. "Een beschermingsbevel dat Trump in staat stelt de identiteit van getuigen bekend te maken en de inhoud van hun verklaringen buiten de grand jury te bespreken, kan 1) potentiële juryleden benadelen; en 2) enkele van de meest behulpzame getuigen intimideren, zo niet in gevaar brengen."
  13. forum rang 8 closer 8 augustus 2023 17:53
    Uitdager DeSantis ziet slechte peilingen en maakt een U-bocht: ‘Trump heeft in 2020 gewoon verloren’

    Ron DeSantis, de belangrijkste Republikeinse tegenspeler van Donald Trump, heeft het eindelijk hardop gezegd: ‘Natuurlijk heeft Trump verloren. Natuurlijk! Joe Biden is de president!’

    Michel Maas, 8 augustus 2023, 17:01

    Zo duidelijk had de Republikein zich nog niet eerder uitgesproken. DeSantis had wel een duwtje van een NBC-interviewer nodig, nadat hij zich er eerst nog onderuit had proberen te wurmen met een algemeenheid: ‘Iedereen die om de vier jaar de hand op de Bijbel legt is president’, refererend aan het ritueel bij de inauguratie.

    De interviewer van NBC News, Dasha Burns, nam daar geen genoegen mee en ging door: ‘Als u geen ja of nee kunt antwoorden op de vraag of Trump...’ Waarop het hoge woord er dan toch uitkwam: ‘Nee, natuurlijk heeft hij verloren.’ Hiermee heeft DeSantis, in het verleden vaak Trumps grootste supporter, eindelijk toegegeven dat Trump liegt als hij volhoudt dat niet Biden, maar hij in 2020 de verkiezingen heeft gewonnen.

    DeSantis is verwikkeld in een ongelijk gevecht met de nog altijd populaire Trump. In de strijd om de Republikeinse nominatie voor de presidentsverkiezingen lijkt Trump nu al een niet meer in te halen voorsprong te hebben genomen op zijn naaste rivaal. In de jongste peiling van The New York Times heeft Trump 54 procent van de Republikeinen achter zich en komt DeSantis nog steeds niet verder dan 17 procent.

    Nieuwe manieren om Trump aan te pakken
    De strijd om de nominatie voor de presidentsverkiezingen van 2024 is nog maar net begonnen, maar DeSantis en de andere Republikeinse kandidaten zijn volgens de Amerikaanse media nu naarstig op zoek naar nieuwe manieren om Trump aan te pakken.

    Tot dusver onthield DeSantis zich van rechtstreekse aanvallen op Trump, maar die voorzichtigheid laat hij nu los. Hij hakte vorige week al keihard in op Trumps manier van optreden en op de manier waarop Trump tegenstanders kleineert en beledigt om hoe ze eruitzien of wat ze dragen, wat volgens hem niet de manier is om verkiezingen te winnen.

    ‘Deze beledigingen zijn zo nep, zo kinderachtig. Dat is niet hoe een grote natie zich zou moeten gedragen. Dat is niet de manier waarop de president van de Verenigde Staten zich zou moeten gedragen’, zegt DeSantis in een radio-interview met WMUR in New Hampshire. ‘Daardoor gaan we als Republikeinen de verkiezingen verliezen.’

    Maandag distantieerde DeSantis zich ook nadrukkelijk van de manier waarop Trump leugens blijft verspreiden over geknoei met de door Joe Biden gewonnen verkiezingen van 2020. Tot voor kort had hij zich daarover altijd op de vlakte gehouden. In 2021 steunde DeSantis wel onderzoeken naar de rechtmatigheid van de verkiezingen, maar draaide hij er verder omheen.

    DeSantis gaat voluit tegen Trump
    Maar in het interview met NBC News ging hij ineens voluit. Enkele dagen eerder had DeSantis al toegegeven dat alle ‘theorieën’ die over de verkiezingsfraude de ronde deden vals waren. Vrijdag op campagne in Iowa had hij volgens The New York Times gezegd: ‘Al die theorieën die naar buiten werden gebracht, bleken niet waar te zijn.’

    De krant suggereerde dat DeSantis zijn toon verandert omdat hij met de rug tegen de muur staat. Niet alleen zit zijn campagne in het slop, ook de financiering wordt daardoor een probleem: de campagne kost kapitalen en geldschieters willen resultaten zien.

    Volgens The New York Times dreigt de grootste particuliere geldschieter, Robert Bigelow, op te stappen als DeSantis niet van koers verandert. Bigelow zou eisen dat hij een gematigder koers gaat varen om grotere groepen kiezers te trekken, en dat hij bovendien andere grote investeerders binnen moet zien te halen.

    Dinsdag maakte journalistiek platform Politico bekend dat DeSantis voor de derde keer zijn campagneteam ondersteboven heeft gegooid. Hij heeft zijn campagnemanager Generra Peck vervangen door James Uthmeier, de huidige stafchef op zijn gouverneurskantoor. Uthmeier moet de nieuwe toon van DeSantis gaan ondersteunen.

    Voor DeSantis betekent dat een U-bocht. Tot voor kort stond de gouverneur van Florida, die geldt als een hardliner onder de Republikeinen, bekend om zijn ongezouten aartsconservatieve uitspraken. Hij was bovendien altijd een hartstochtelijk Trump-supporter. Hij heeft meer dan eens verklaard dat alle rechtszaken die tegen Trump zijn aangespannen ‘politiek gemotiveerd’ zijn, en dat vindt hij nog steeds.

    Gratie voor Trump
    Mocht DeSantis president worden, dan zal hij Trump gratie verlenen, suggereerde hij vrijdag. ‘Ik denk niet dat het in het belang van het land is als een bijna 80-jarige voormalig president naar de gevangenis gaat’, zei DeSantis (die zelf 44 is). ‘Zoals Ford Nixon gratie verleende, zo moet je soms al dit gedoe achter je laten, en moeten we ons beginnen te concentreren op zaken die te maken hebben met de toekomst van het land...’

    Het heeft drie jaar geduurd voor DeSantis het aandurfde zich helder over ‘2020’ uit te spreken. Dat heeft een reden: met zijn baanbrekende uitspraak dat Trump de verkiezingen domweg heeft verloren, neemt DeSantis een groot risico. Het is de vraag of hij er Republikeinse stemmen mee wint, of juist verliest. Een grote meerderheid van de Republikeinen blijkt volgens de peilingen ervan overtuigd dat Biden heeft gewonnen door geknoei met stemmen. Volgens een recente peiling van CNN zou zelfs 71 procent van de Republikeinse kiezers geloven dat de uitspraken van Trump daarover waar zijn.

    www.volkskrant.nl/cs-b771b44e
  14. forum rang 6 asti 8 augustus 2023 18:15
    quote:

    closer schreef op 8 augustus 2023 15:52:

    [...]
    Dus nu komt de aap uit de mouw.

    “Kijk! Daarboven! Het is een vogel!”
    “Het is een vliegtuig!”
    "Nee, het is Astiman!”

    Voor mij geen verrassing, maar fijn dat je het nu zelf toegeeft. In elk geval een verklaring waarom je zomaar opduikt in draadjes en forumleden hooghartig toespreekt: omdat je forumvrienden als “John”, “de professor”, “Han” etc. te hulp wilt schieten als ze zich weer eens in de nesten hebben gewerkt.

    Natuurlijk weet ik niet wat jouw drijfveren zijn. Geen idee of je bent ingeschakeld of (nog sneuer) zelf draadjes afspeurt op zoek naar kansen om vermeend onrecht aan te pakken. Maar het vermoeden groeit dat beschuldigingen als “jullie”, “het clubje”, “team Rusland” (sic) of “team Oekraïne” vooral terugslaan op een groepsgevoel dat bij jullie zelf bestaat. Want ik heb geen vrienden op het forum, hoogstens enkele gelijkgestemden in afzonderlijke draadjes. “Wij” hebben geen mailcontact of spreken elkaar vertrouwelijk aan met voornamen. In tegenstelling tot jou achtervolg ik geen mensen op willekeurige draadjes om ze bij gelegenheid aan te vallen danwel te “corrigeren". Ik beperk me tot mijn eigen interesses en als ik daar onzin lees mag ik daarop reageren. Helaas komt die onzin vaak van Josti.

    Wat me terugbrengt naar zijn post waarin hij de woorden “democratische teloorgang” van GakGak verdraait: "Inderdaad een democratische teloorgang, als je ruim 74 miljoen stemmers op Trump wegzet als 'malloot of deplorable’.”
    Hij verwijt GakGak dus neerbuigend te doen over de 74 miljoen Trumpstemmers in 2020. In feite een herhaling van de hardnekkige beschuldiging dat Clinton met haar uitspraak over de Trump-aanhang de democratie zou hebben beschadigd. Terwijl het uiteraard precies andersom is: Clinton legde in 2016 al de vinger op de wond, dat de democratie in gevaar was door Trump's kandidaatschap. Je bent intelligent genoeg om dat (ondanks jouw voortdurende VS-argwaan) zelf ook te begrijpen. Omdat je dat standpunt niet wilde verdedigen heb je geprobeerd via een semantische terechtwijzing alsnog jouw gelijk te halen.

    Maar je ging de fout in, door hooghartig te beweren dat “mevrouw” Clinton “definitie 2” heeft bedoeld. Bizar, want het bijvoeglijk naamwoord “deplorable” (oorsprong Frans) is één woord en de voorbeelden (geen definities) bij Dictionary.com laten slechts zien hoe het woord gebruikt kan worden, ze vormen ook geen inhoudelijke tegenstelling die uitleg nodig maakt. Mislukt.

    Misschien vind je het aantrekkelijk om een ander op fouten te wijzen, “raad te geven”, te “corrigeren”, of geniet je van arrogante zinnetjes als "Als je de Engelse taal onvoldoende machtig bent”. Je gaat nog een grens over als je beweert te weten dat anderen "een probleem hebben", hoe ze “in elkaar steken”, dat “het niet goed met je gaat” en dat ze “zich moeten laten helpen”. Ja, allemaal aan mij gericht – en aan anderen. En dan nog durven zeggen dat jij “netjes” blijft...

    Helaas is op fora de neiging elkaar af te troeven wijdverbreid. Daarom een welgemeend verzoek: trap niet in die val want je schiet er niets mee op. Stop met het uithangen van de reddende engel, Josti en (zeker) BDB zijn niet hulpbehoevend, ze kunnen zichzelf wel redden. Houd je in, tel tot 100, probeer niet steeds de wijsneus uit te hangen en beperk je net als anderen tot de discussies die jou ter harte gaan.

    Alvast dank.
    Na de derde alinea ben ik gestopt met lezen van dit nogal lange bericht, want ik zie al welke kan het weer opgaat.

    Het is geen kwestie van te hulp schieten. Je verbond een kwalificatie aan mijn bericht. En ik gaf aan dat mijn bericht te vergelijken was met het bericht waar ik op reageerde: het bericht van jouw hand richting John. Alleen hield ik het wél netjes (menen dat iemand de Engelse taal onvoldoende machtig is, is geen aanval) en inhoudelijk wél juist. Conclusie: je bent aan het projecteren. De kwalificatie die je verbond aan mijn bericht is van toepassing op jouw eigen bericht(en).
  15. forum rang 9 gnocchi. 8 augustus 2023 18:51
    Trap er toch niet in closer., die reacties van jou daar gedijen ze op, pesten, en afleiden van artikels over Donnie zijn ondergang.
  16. forum rang 6 asti 8 augustus 2023 18:58
    quote:

    gnocchi. schreef op 8 augustus 2023 18:51:

    Trap er toch niet in closer., die reacties van jou daar gedijen ze op, pesten, en afleiden van artikels over Donnie zijn ondergang.
    Nieuws over Trump komt mensen toch wel ter ore, hoor. Met of zonder jouw/jullie berichten.

    Het veelvuldig plakken en kopiëren van complete artikelen voegt m.i. weinig toe en is vaak ook nog eens onrechtmatig. Maar het is echt niet mijn bedoeling om mensen van jouw berichten af te leiden.
  17. forum rang 9 gnocchi. 8 augustus 2023 19:03
    legaal
    Speciale raadsman onderzoekt nog steeds de financiën van Trumps PAC.

    Link Engels.
    www.politico.com/news/2023/08/08/jack...

    Een week na de nieuwste aanklacht tegen de voormalige president loopt het onderzoek van Jack Smith nog steeds.
    Speciaal aanklager Jack Smith komt spreken over een aanklacht tegen oud-president Donald Trump.

    Door Betsy Woodruff Swan en Kyle Cheney

    08/08/2023 12:39 EDT

    Het onderzoek van speciaal aanklager Jack Smith naar de inspanningen van Donald Trump en anderen om de verkiezingen van 2020 te ondermijnen, gaat door – met ten minste één interview deze week dat gericht was op fondsenwerving en uitgaven door het politieke actiecomité van Trump.

    Ondertussen werd de grand jury die Trump vorige week aanklaagde, dinsdag gesignaleerd in het federale gerechtsgebouw in Washington.

    In een interview achter gesloten deuren op maandag met Bernard Kerick, stelden onderzoekers meerdere vragen over de enorme geldinzamelingsactie van de Save America PAC in de weken tussen de verkiezingsdag en de aanslag op het Capitool op 6 januari 2021, aldus de advocaat van Kerick, Tim Parlatore. , die aanwezig was bij het interview en details deelde met POLITICO.

    "Het is een laserfocus van de verkiezingsdag tot 6 januari", zei Parlatore.

    Er is lang gedacht dat de speciale raadsman onderzoekt of Trump of zijn PAC federale wetten hebben overtreden door geld in te zamelen voor claims van kiezersfraude waarvan ze wisten dat ze vals waren. De aanklacht van vorige week tegen Trump, op beschuldiging dat hij samenzweerde om de resultaten van de verkiezingen van 2020 ongedaan te maken, bevatte geen beschuldigingen van financiële misdaad.

    Maar uit het interview met Kerik, een oude bondgenoot van Rudy Giuliani, blijkt dat het team van Smith nog steeds informatie verzamelt over hoe Trump en zijn bondgenoten de periode na de verkiezingen hebben aangepakt, en dat de interesse van onderzoekers in Trump-gerelateerde financiën blijft bestaan. Kerik, die als politiecommissaris van New York City diende toen Giuliani burgemeester was, hielp Giuliani in zijn pogingen om de resultaten van de verkiezingen in de weken voorafgaand aan 6 januari te betwisten.

    Het interview, zoals beschreven aan POLITICO, is de duidelijkste indicatie van Smiths focus na de historische aanklacht en aanklacht van vorige week. Hoewel zes vermeende mede-samenzweerders, waaronder Giuliani, in de aanklacht werden geïdentificeerd, is er geen enkele aangeklaagd. Maar de voortdurende aanwezigheid in het gerechtsgebouw van de grand jury die toezicht houdt op de zaak suggereerde dat er nog steeds aanvullende aanklachten kunnen volgen.

    Maanden nadat Trump zijn ambt had verlaten, drongen Giuliani's bondgenoten er bij hem op aan om Save America-fondsen te gebruiken om Giuliani te betalen voor zijn juridische werk na de verkiezingen, aldus The New York Times.

    Parlatore zei dat het team van Smith geen vragen stelde over Jenna Ellis – een andere advocaat die werkte aan de inspanningen van Trump om de verkiezingen te betwisten – of over Mark Meadows, de stafchef van Trump in zijn laatste dagen als president. Wel stelde het team enkele vragen over Boris Epshteyn, een advocaat die na de verkiezingsdag met Trump samenwerkte en nu aan zijn campagne werkt. En de onderzoekers stelden meerdere vragen over Justin Clark, die adjunct-campagneleider was van het herverkiezingsbod van Trump, voegde Parlatore eraan toe.

    Er was aanzienlijke spanning tussen Clark en Giuliani over de strategie van Trump om de resultaten in Georgië te betwisten, waar Joe Biden nipt won. Kerik beschreef aan het team van de speciale raadsman een controversieel telefoontje waarin Giuliani tegen Clark schreeuwde en hem een leugenaar noemde, zei Parlatore.
  18. forum rang 9 gnocchi. 8 augustus 2023 19:14
    Hoe snel gaat het vandaag met de verkiezingsinmenging van Trump -

    16:51 uur ET: Trump dient reactie in op voorgestelde beschermingsbevel

    19:34 uur: Antwoorden van de speciale raadsman

    20:56 uur: Rechter beveelt partijen om de hoorzitting voor het einde van de week te plannen.

    twitter.com/KlasfeldReports/status/16...
  19. forum rang 9 gnocchi. 8 augustus 2023 19:38
    Trump wil verkiezingsinterferentiezaak 'in de media' proberen, niet in de rechtszaal, zegt Jack Smith
    De reactie van de speciale raadsman is het laatste salvo in een steeds gespannener wordende juridische oorlog tussen de voormalige president en aanklagers
    Gepubliceerd 23/08/08 20:30 ET|Bijgewerkt 16 uur geleden
    Adam Klasfeld.

    Link Engels.
    themessenger.com/politics/trump-wants...

    Uren nadat het juridische team van Donald Trump had geprobeerd een voorgesteld beschermingsbevel te versoepelen, vertelde speciaal aanklager Jack Smith aan een federale rechter dat de voormalige president zijn zaak van verkiezingsinmenging in de media wil procederen in plaats van in de rechtszaal.

    "Het door de beklaagde voorgestelde bevel zou leiden tot de openbare verspreiding van ontdekkingsmateriaal", schreef Smiths assistent Thomas Windom in een juridische brief van acht pagina's. "Dat is inderdaad het verklaarde doel van de verdachte; de verdachte probeert het ontdekkingsmateriaal te gebruiken om deze zaak in de media te procederen."

    Volledig geschreven en opgenomen in het proces-verbaal van de rechtbank, zo'n twee en een half uur na het indienen van de verdediging door Trump, bereidde de aanklager zijn dupliek in razend tempo voor. De snelle en beslissende reactie van de speciale raadsman benadrukt dat ze elk waargenomen struikelblok voor een snel proces willen verwijderen. Het laat ook zien hoe nauw aanklagers de openbare verklaringen van Trump en zijn advocaten hebben gevolgd.

    Rechter Tanya Chutkan van de Amerikaanse districtsrechtbank handelde ook snel.
    Lees verder

    Hoe Jack Smith en de DOJ Trump troefden door voorafgaand aan de aanklacht naar de beurs te gaan
    Waarom Trump vrij is om Jack Smith een 'crackhead' te noemen zonder in de problemen te komen
    Trump gaat op een sociale media-blitz na de aanklacht en ontploft DOJ, Jack Smith
    Advocaten van Jack Smith en Trump's Inner Circle raceten donderdag letterlijk tussen rechtszalen
    Trump-advocaat Alina Habba beschuldigt Jack Smith van 'proberen een beetje slachtoffer te zijn' met verzoek om beschermingsbevel
    De aanklagers van Jack Smith zeggen 'geen basis' om het proces tegen Trump-documenten na de verkiezingen van 2024 uit te stellen

    Iets meer dan een uur na de indiening van de speciale raadsman beval Chutkan de raadsman en de aanklagers om een datum af te spreken voor een hoorzitting over de zaak voor het einde van de week. De rechter zag af van de eis dat Trump op de hoorzitting moest verschijnen, waar de regering en het defensieteam tegengestelde standpunten over het beschermingsbevel uitwerkten. Het team van Trump zal beweren dat aanklagers de rechten van het Eerste Amendement van hun cliënt met voeten hebben getreden, en aanklagers zullen zeggen dat de voormalige president op ongepaste wijze probeert de zaak in de pers te procederen.

    De juridische briefing van de speciale raadsman vertelt uitgebreid over de mediatour van Trumps advocaat John Lauro, die dit weekend de ronde deed op CNN, ABC, NBC, CBS en Fox.

    Officieren van justitie citeren zijn opmerkingen ruim anderhalve pagina uitgebreid.

    In een voetnoot merkte de speciale raadsman op dat Trump ook spraakzaam is geweest, op zijn website Truth Social.

    “WOW, het is eindelijk zover! Liddle' Mike Pence, een man die op het punt stond te worden afgezet als gouverneur van Indiana totdat ik langskwam en hem vice-president maakte, is naar de Dark Side gegaan', schreef Trump in een bericht gemarkeerd door aanklagers. (niet gebaseerd op zijn 2% opiniepeilingen!) Pence om mij boven de Grondwet te plaatsen, of dat Mike 'te eerlijk' was.Hij heeft waanvoorstellingen en nu wil hij laten zien dat hij een stoere vent is. Ik heb ooit een belangrijk tijdschriftartikel over Mike gelezen. Er werd gezegd dat hij geen erg goed mens was. Ik was verrast, maar het artikel had gelijk. Jammer!”

    Tijdens het weekend citeerden openbare aanklagers een ander bericht van Trump op sociale media om te waarschuwen dat hij getuigen zou kunnen aanvallen als hij onbelemmerde toegang had tot het bewijsmateriaal van de regering – zonder beperkingen.

    "ALS JE NA MIJ GAAT, KOM IK NA JOU!" Trump schreef in hoofdletters op Truth Social, in een bericht dat de speciale raadsman eerder in een dossier had opgenomen.
    De voormalige Amerikaanse president Donald Trump arriveert op 4 april 2023 bij een evenement in Mar-a-Lago in West Palm Beach, Florida.
    De voormalige Amerikaanse president Donald Trump arriveert op een evenement in Mar-a-Lago op 4 april 2023 in West Palm Beach, Fla.Alex Wong/Getty Images

    De regering voerde aan dat hun beschermingsbevel Trump in staat zou stellen onmiddellijk bewijs te ontvangen en tegelijkertijd hun getuigen te beschermen. Aanklagers beweren dat het antwoord van Trump het doel van het ontdekkingsproces fundamenteel verkeerd interpreteert.

    "Het voornaamste bezwaar van de beklaagde ertegen - zoals de raadsman van de verdediging gisteren in het openbaar verklaarde, en in overleg met de raadsman van de regering - is dat het de beklaagde of zijn raadsman niet zou toestaan om in het openbaar verschillende materialen te verspreiden en in de media bekend te maken, verkregen van de regering in ontdekking', stelt de aanklager. Maar er is geen recht om ontdekkingsmateriaal openbaar te maken, omdat het ontdekkingsproces is ontworpen om een eerlijk proces voor de rechtbank te garanderen, niet om de beklaagde de kans te geven om zijn zaak op ongepaste wijze voor de rechtbank van de publieke opinie te brengen."

    De door Trump voorgestelde herzieningen van het beschermingsbevel zouden het mogelijk maken de dwarsdoorsnede van mensen die toegang krijgen tot "Gevoelige materialen", inclusief de onbetaalde vrijwilligers van zijn juridische team, te vergroten. Het vraagt ??ook aan openbare aanklagers om expliciet aan te geven welk bewijs zij als "gevoelig" beschouwen, terwijl ze dat woord nauwkeuriger definiëren.

    Alles minder, stelt het juridische team van Trump, zou de rechten van het eerste amendement van Trump met voeten treden.

    Voor aanklagers laat dit argument zien dat Trump in de eerste plaats een beschermingsbevel wil om "hem in staat te stellen deze zaak in de media te behandelen in plaats van in de rechtszaal".

    "Om de privacy van getuigen en de integriteit van deze procedure te beschermen, moet het Hof het door de regering voorgestelde beschermingsbevel invoeren", schreven ze.

    Dat rechter Chutkan snel handelde, mag geen verrassing zijn. Ze wees eerder het verzoek van Trump af om zijn deadline met drie dagen te verlengen om zich te verzetten tegen het beschermingsbevel.
70.802 Posts
Pagina: «« 1 ... 3300 3301 3302 3303 3304 ... 3541 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.285
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.324
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.896
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.355
Aedifica 2 829
Aegon 3.257 320.052
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.752
ageas 5.843 109.777
Agfa-Gevaert 13 1.856
Ahold 3.536 73.980
Air France - KLM 1.024 34.311
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.770
Alfen 12 16.269
Allfunds Group 3 1.191
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 333
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.757
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.820 240.253
AMG 965 125.694
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.519
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.111
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.614
Arcelor Mittal 2.023 318.599
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.106
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.266
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.677
ASML 1.762 76.900
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.650
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.665

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 29 april

    1. NL producentenvertrouwen april
    2. Philips Q1-cijfers
    3. Umicore Q1-cijfers
    4. Proximus Q1-cijfers
    5. Fra BBP eerste kwartaal (voorlopig)
    6. AkzoNobel €1,54-ex-dividend
    7. Besi €2,15 ex-dividend
    8. Fugro €0,40 ex-dividend
    9. Heineken €1,04 ex-dividend
    10. Vastned €1,28 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht