Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

SHELL PLC GB00BP6MXD84

Laatste koers (eur)

33,475
  • Verschill

    -0,275 -0,81%
  • Volume

    5.779.215 Gem. (3M) 7,3M
  • Bied

    -  
  • Laat

    -  
+ Toevoegen aan watchlist

Uitstappen? Is het echt never sell Shell? -- Vervolg

22.727 Posts
Pagina: «« 1 ... 872 873 874 875 876 ... 1137 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 9 Ron-tron system 8 augustus 2023 17:39
    quote:

    bp5ah schreef op 8 augustus 2023 17:34:

    [...]
    Soms doe't dubbel dividend, paar keer gehad hier, dividend uit de koers en aan het eind van de dag de koers een dividend hoger dan de vorige dag. Hangt helemaal op de olie momenteel. Futs 1% minus.
    De koers shell doet dikwijls 40-70cent intraday dus het dividend is eerder een volkwagen golf tussen de vrachtwagens op de snelweg die onder de brug passeren,
  2. forum rang 6 Candelll 8 augustus 2023 18:20
    China is de laatste tijd de belangrijkste bearish factor geworden die op de olieprijzen weegt, met export-importgegevens over juli die aantonen dat de economie van het Aziatische land worstelt om de post-COVID-ellende te ontgroeien.

    - De overzeese export van Chinese goederen heeft de ergste maand-op-maand daling sinds vorige maand februari 2020 geregistreerd, een daling van 14,5% in dollars, waarbij zwakke consumentenbestedingen en investeringsgroei de vooruitzichten verslechterden.

    - De invoer van ruwe olie in China volgde zijn voorbeeld en daalde met 19% maand-op-maand tot 10,3 miljoen vaten per dag, het laagste dagelijkse tarief sinds januari, ook al zijn de onshore-voorraden ruwe olie blijven stijgen.

    - De Chinese centrale bank heeft de yuan vandaag op het zwakste niveau in bijna een maand gezet, in een poging de export verder te stimuleren door middel van een licht gedevalueerde munt, maar nu de vraag ook in de VS vertraagt, zullen dergelijke maatregelen misschien niet genoeg zijn.

    - De Amerikaanse oliegigant ExxonMobil (NYSE:XOM) startte een herziening van zijn schalieolie- en -gasactiva in Argentinië, inclusief belangen in oliepijpleidingen, daarbij verwijzend naar ontevredenheid over de trage voortgang bij zijn Vaca Muerta-projecten.

    - De Amerikaanse raffinaderij Phillips 66 (NYSE:PSX) is naar verluidt in gesprek met landbouwgigant Archer-Daniels-Midland (NYSE:ADM) om een joint venture voor biobrandstoffen op te richten om duurzame vliegtuigbrandstof te produceren.

    - Het Braziliaanse nationale oliebedrijf Petrobras (NYSE:PBR) zou de investeringen in zijn 5-jarige businessplan met 10% kunnen opvoeren te midden van robuuste inkomsten, waarbij het grootste deel van de incrementele $ 8 miljard gepland is voor koolstofarme projecten.

    dinsdag 08 augustus 2023

    Onweerswolken pakken zich samen boven de oliemarkten, met zwakker dan verwachte Chinese macro-economische gegevens die opnieuw teleurstellend zijn en hoogstwaarschijnlijk een einde maken aan zes opeenvolgende weken van Brent/WTI-prijsstijgingen. Het bullish effect van de verlenging van de productieverlaging in Saudi-Arabië en de Russische exportbeperkingen in september is verdampt, hoewel verstoringen in de raffinaderijactiviteiten in de VS de productbarsten verder kunnen aanwakkeren en een deel van het verloren prijsgebied kunnen terugverdienen, aangezien ICE Brent weer op $ 84 per vat staat.

    De winst van Saudi Aramco daalt met 40% op jaarbasis. De Saoedische nationale oliemaatschappij Saudi Aramco (TADAWUL:2222) rapporteerde een jaar-op-jaar daling van 38% in de nettowinst in het tweede kwartaal als gevolg van lagere prijzen en een beperkte olievoorziening, verergerd door een ineenstorting van de petchem-marges, maar haalde desondanks iets meer dan $30 binnen miljard.

    Drone van Oekraïne raakt Russische tanker. De onder Russische vlag varende Sig-tanker werd geraakt door een Oekraïense zeedrone terwijl hij de Straat van Kertsj naderde, waarbij de raket het door de VS gesanctioneerde schip nabij de machinekamer raakte en aanzienlijke schade zag toen oliestromen uit de Zwarte Zee onderdeel werden van de oorlog.

    Raffinaderijonderbrekingen verkrappen de Amerikaanse gasmarkt. De door TotalEnergies geëxploiteerde (NYSE:TTE) 225.000 b/d Port Arthur-raffinaderij in Texas werd gedwongen haar FCC-eenheid te sluiten na een lekkende pomp, waardoor de krappe Amerikaanse benzinemarkt onder druk kwam te staan, slechts enkele dagen nadat een soortgelijk incident plaatsvond in Baton Rouge. LA.

    Koeweit verdubbelt op LNG. Volgens gegevens van Kpler bereikte de LNG-import van Koeweit in juli een recordhoogte met 0,9 miljoen ton LNG geleverd aan Al Zour te midden van extreem hoge temperaturen, met marktrapporten die aangeven dat KPC voor september zes extra spot-LNG-ladingen kocht.

    Pakistan schrapt gasdeal met Iran. Slechts twee dagen nadat de Iraanse minister van Buitenlandse Zaken Islamabad bezocht, schortte Pakistan de voltooiing van de miljarden Iran-Pakistaanse gaspijpleiding op, daarbij Amerikaanse sancties als belangrijkste reden noemend, hoewel het beloofde de werken te hervatten zodra de sancties zijn opgeheven.

    Milieuactivisten klagen de Duitse LNG-terminal aan. Een Duitse milieugroep spande een rechtszaak aan bij de federale administratieve rechtbank tegen de exploitant van de hervergassingsinstallatie Lubmin FSRU, omdat de milieuvergunningen van Deutsche ReGas onvoldoende waren beoordeeld.

    Californië's Drilling Imbroglio gaat door. Het Hooggerechtshof van Californië schrapte het verbod van Monterey County op olie- en gasboringen in Californië en overhandigde een overwinning aan de Amerikaanse grootmacht Chevron (NYSE:CVX), door te zeggen dat provincies fossiele brandstoffen niet kunnen verbieden omdat alleen staatsregulators beslissen welke methoden kunnen worden gebruikt.

    Lek in Poolse pijpleiding onder controle. Het transport van pijpleidingen langs het noordelijke Druzhba-pijpleidingsysteem naar Polen en Duitsland werd stopgezet na een lek in centraal Polen, maar de Russische olievoorraden langs deze route vallen al onder EU-sancties, waardoor de impact van het incident tot een minimum wordt beperkt.

    Noorwegen wil LNG-terminal op net aansluiten De Noorse regering, die alleen al in 2023 te kampen heeft met verschillende stroomuitval, wil dat de Hammerfest LNG-terminal tegen 2030 wordt aangesloten op het door waterkracht gedomineerde nationale elektriciteitsnet, waardoor 2% van de jaarlijkse uitstoot van het land wordt bespaard.

    Chinese steenkoolimport stijgt tijdens hittegolven. Chinese steenkoolconsumenten importeerden in juli 39,26 miljoen ton, wat de tweede achtereenvolgende maand markeert waarin de instroom aanzienlijk boven het gemiddelde van 37 miljoen ton ligt, omdat abnormale hitte de stroomgeneratoren dwingt om op maximale capaciteit te draaien.

    Nigeria stuurt straaljagers om illegale tankers te vernietigen. De Nigeriaanse veiligheidstroepen voerden luchtaanvallen uit op schepen met gestolen ruwe olie in de Niger D
  3. GreenOil 8 augustus 2023 19:05
    Olie consumptie per land is wel leuk om te zien. En als je dat dan weer omrekent per hoofd zie je dat de westerse wereld nog wel een tijd verslaafd zal blijven aan olie.

    In stukje hierboven staat China nu rond 10,5 miljoen per dag terwijl dat normaliter zo’n 11,7 miljoen per dag zijn.

    Usa bijna 20 miljoen per dag en Nederland bijna 1 miljoen per dag.

    Per sector gaat bijna 50 procent van de dik 100 miljoen per dag naar road transportation en zo’n 5 procent naar luchtvaart.

    Om de transitie testen slagen moet je de consumptie ui afpellen en per land / sector met een plan komen.
  4. GreenOil 8 augustus 2023 19:10
    Usa iets minder dan 20 miljoen vaten gedeeld door 339 miljoen mensen is 0,058 barrel per dag

    NL 975.000 vaten gedeeld door 17,5 miljoen mensen is bijna gelijk aan Us a namelijk 0,057 barrel per dag per hoofd
  5. Vriend 8 augustus 2023 19:31
    Vandaag 2 trades kunnen Rontronnen. Nu met 200 stuks per keer. Netto 68 euro. Begin het spelletje wat te waarderen ook.
  6. forum rang 4 Mr.Haas 8 augustus 2023 19:45
    Olie gaat weer lekker omhoog morgen de 3e trade er bij opening denk ik ook uit . Zou mooi zijn als het ff doorpakt
  7. forum rang 8 Freemoneyforever 8 augustus 2023 19:47
    quote:

    Mr.Haas schreef op 8 augustus 2023 19:45:

    Olie gaat weer lekker omhoog morgen de 3e trade er bij opening denk ik ook uit . Zou mooi zijn als het ff doorpakt
    Waar zijn de futures te zien voor Shell, iemand een hint?
  8. forum rang 4 Mr.Haas 8 augustus 2023 20:06
    Ik kijk nu gewoon naar de koers bij Investing . En naar de olie die staat bijna weer op $86
  9. forum rang 8 Freemoneyforever 8 augustus 2023 20:10
    quote:

    Mr.Haas schreef op 8 augustus 2023 20:06:

    Ik kijk nu gewoon naar de koers bij Investing . En naar de olie die staat bijna weer op $86
    Dat is waarschijnlijk de US-koers, ik wil wel eens weten, wat Shell doet morgen voorbeurs in Amsterdam tussen 8 en 9, om uit te vogelen, of ik wellicht een pluk bij opening wil verkopen.
  10. forum rang 4 Mr.Haas 8 augustus 2023 20:20
    quote:

    Freemoneyforever schreef op 8 augustus 2023 20:10:

    [...]
    Dat is waarschijnlijk de US-koers, ik wil wel eens weten, wat Shell doet morgen voorbeurs in Amsterdam tussen 8 en 9, om uit te vogelen, of ik wellicht een pluk bij opening wil verkopen.
    ja dat klopt . U kan ook de website Euronext opzoeken daar kan je wel de theoretische openingskoers zien. Maar dat wil ook niet heel veel zeggen .
  11. Oliedom 8 augustus 2023 20:28
    quote:

    Freemoneyforever schreef op 8 augustus 2023 20:10:

    [...]
    Dat is waarschijnlijk de US-koers, ik wil wel eens weten, wat Shell doet morgen voorbeurs in Amsterdam tussen 8 en 9, om uit te vogelen, of ik wellicht een pluk bij opening wil verkopen.
    Bied en laat koersen kun je op dat tijdstip zien op DeGiro (Tradegate koers).
  12. peter_36 8 augustus 2023 20:32
    Tijdens een 4 daagse toer door de Eifel schijn ik 3 posities te hebben gekocht waarvan er alweer 1uit is. Heerlijk toeren zo :)
  13. GreenOil 8 augustus 2023 21:20
    quote:

    Ron-tron system schreef op 8 augustus 2023 20:40:

    Morgen 28,50-29eur met beetje geluk:)
    Probeer nu call te schrijven ADR okt’23 strike 62,5 voor 2usd premie
    Waarom denk je Carl dat die morgen zo’n spring kan maken
  14. Blue Lagoon 8 augustus 2023 21:21
    quote:

    Ron-tron system schreef op 8 augustus 2023 20:40:

    Morgen 28,50-29eur met beetje geluk:)
    Probeer nu call te schrijven ADR okt’23 strike 62,5 voor 2usd premie
    En dan donderdag hopelijk geen dip door ex dividend maar nog verder omhoog door hogere olie. Dat zou voor mij perfect zijn.
  15. forum rang 5 Baksteen 8 augustus 2023 21:32
    quote:

    Freemoneyforever schreef op 8 augustus 2023 20:10:

    [...]
    Dat is waarschijnlijk de US-koers, ik wil wel eens weten, wat Shell doet morgen voorbeurs in Amsterdam tussen 8 en 9, om uit te vogelen, of ik wellicht een pluk bij opening wil verkopen.
    Bij Mexem(IB) loopt de koers gewoon mee , ook s.avonds staat nu op 28.07
  16. forum rang 9 Ron-tron system 9 augustus 2023 00:20
    quote:

    GreenOil schreef op 8 augustus 2023 21:20:

    [...]

    Waarom denk je Carl dat die morgen zo’n spring kan maken
    Vandaag op de ADR geen enkele vorm van tussentijds winstnemen en nu omgerekend reeds 28,15eur.
    Staat brent morgenochtend 86usd plus dan wordt de koers een keer losgelaten imo daarom is mijn verwachting 28,70eur daghoog morgen.
  17. MrMarcie 9 augustus 2023 02:52
    quote:

    Ron-tron system schreef op 9 augustus 2023 00:20:

    [...]
    Vandaag op de ADR geen enkele vorm van tussentijds winstnemen en nu omgerekend reeds 28,15eur.
    Staat brent morgenochtend 86usd plus dan wordt de koers een keer losgelaten imo daarom is mijn verwachting 28,70eur daghoog morgen.

    Ben benieuwd. Hele portefeuille op 28,69 verkoop gezet. Benieuwd of die gaat. Ga toch ook maar eens paar ritjes proberen mee te pakken. Niet dagelijks maar bewegingen van 1euro. Daghandel ligt me niet.
22.727 Posts
Pagina: «« 1 ... 872 873 874 875 876 ... 1137 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in
Premium Premium

Hoe houdbaar is het hoge dividend van Shell als de olieprijs gaat dalen?

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 06 mei

    1. China inkoopmanagersindex diensten april
    2. PostNL Q1-cijfers
    3. Siemens Healthineers Q1-cijfers
    4. TKH Q1-cijfers
    5. Dui inkoopmanagersindex diensten april (def)
    6. EU inkoopmanagersindex diensten april (def) 52,9
    7. VK inkoopmanagersindex diensten april (def)
    8. EU producentenprijzen maart
    9. Tyson Foods Q1-cijfers
  2. 07 mei

    1. Japan inkoopmanagersindex diensten april
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht