Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

EBUSCO HOLDING NL0015000CZ2

Laatste koers (eur)

2,926
  • Verschill

    +0,108 +3,83%
  • Volume

    128.529 Gem. (3M) 343,2K
  • Bied

    2,906  
  • Laat

    2,928  
+ Toevoegen aan watchlist

Ebusco 2023, It giet oan.

8.137 Posts
Pagina: «« 1 ... 204 205 206 207 208 ... 407 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 G20 Xdrive 9 augustus 2023 09:51
    Een goed product heeft toekomst !! Outlook kljnkt veelbelovend qua opschaling dus de komende berichten zullen bijdragen aan hogere koers.
    Wat zal de koers eind December zijn ? Ik tip op €12.50
  2. forum rang 4 visboer 9 augustus 2023 09:51
    We gaan het zo horen wat ze te vertellen hebben over de cijfers die ze hebben gepubliceerd voor beurs.
  3. forum rang 8 lucas D 9 augustus 2023 09:51
    quote:

    Ruval schreef op 9 augustus 2023 09:41:

    [...]
    Heerlijk, een positieve bijdrage! :-)

    De cijfers zijn natuurlijk K U T, maar dat wisten we al. Persbericht is heel summier en ook zit ik te wachten op vrijgave van de notulen van de AVA eind maart. Vorig jaar werden deze gepubliceerd op 10 aug, dus ben benieuwd.

    Tijdelijke kredietfaciliteit 2 jaar vind ik positief. Komende halfjaar gaat er behoorlijk wat geld binnenkomen. Looptijd 2 jaar zal ongetwijfeld te maken hebben met aantrekken niet vermogen binnen die periode.

    Ik ben benieuwd naar details opschalen productie. En komende halfjaar moet commerciële momentum zichtbaar worden in grotere gewonnen tenders. Leuk 9 bussen via UGAP (waarom is daar niet over gecommuniceerd?), maar dat zet geen zoden aan de dijk..,
    Het gaat allang niet meer om het achterliggende halfjaar, het gaat om wat er vanaf nu aan contracten binnenkomt.
    Dat met de uitbestede assemblage zal voor een stevige stijging van de afzet bussen zorgdragen. Want hoe sneller de levering gaat des temeer Ebusco bussen de voorkeur krijgen.
  4. forum rang 6 Ruval 9 augustus 2023 10:00
    quote:

    lucas D schreef op 9 augustus 2023 09:51:

    [...]
    Het gaat allang niet meer om het achterliggende halfjaar, het gaat om wat er vanaf nu aan contracten binnenkomt.
    Dat met de uitbestede assemblage zal voor een stevige stijging van de afzet bussen zorgdragen. Want hoe sneller de levering gaat des temeer Ebusco bussen de voorkeur krijgen.
    Dat zou kunnen. Iveco heeft bijvoorbeeld in maart van dit jaar een tender gewonnen in België waarbij eerste bussen begin 2024 worden uitgeleverd. Ebusco kon deze zekerheid nooit bieden en dus sta je dan op achterstand bij deze tenders. Ik zou graag meer details willen hebben over de nieuwe capaciteit van Ebusco
  5. forum rang 8 lucas D 9 augustus 2023 10:02
    Gisteren verwachte ik voor vandaag een minimale koersverhoging, vandaag denk ik aan € 8,20!
    De mindere fase van Ebusco is achter de rug, het werd tijd.
    En die tijd is er vanaf nu om langzaamaan terug te keren naar koersen die vorig jaar normaal waren.

    Succes mede aandeelhouder.:~)
  6. forum rang 10 voda 9 augustus 2023 10:03
    Beursblik: zwakke resultaten Ebusco

    ING voorziet verbetering in tweede jaarhelft.

    (ABM FN-Dow Jones) Ebusco heeft zwakke halfjaarcijfers gepresenteerd, maar in de tweede jaarhelft zal verbetering optreden. Dit oordeelde analist Tijs Hollestelle van ING woensdag.

    Door de prestaties in het afgelopen halfjaar, lijken de ramingen van ING voor een positieve EBITDA dit jaar van 1 miljoen euro "veel te hoog". Ebusco liet zelf al weten pas in 2024 een positieve EBITDA te verwachten.

    Ebusco sloot een nieuwe kredietfaciliteit van 41,5 miljoen euro af, zo werd vanochtend bekendgemaakt. "Dit kan als een geruststelling worden gezien, aangezien de markt vreesde voor een emissie", aldus Hollestelle. Tegelijk was een emissie waarschijnlijk ook niet succesvol geweest denkt de analist, omdat beleggers niet erg veel vertrouwen hebben in een operationele verbetering op korte termijn. Het risico van een emissie op termijn is echter niet verdwenen, volgens de analist.

    ING merkte op dat het aandeel Ebusco ruim 66 procent onder de IPO-prijs koerst. "Zolang het bedrijf niet aan zijn doelstellingen kan voldoen, dan zal het verhaal niet veel positiever worden. Woorden moeten worden omgezet naar daden."

    ING heeft een koopadvies op Ebusco met een koersdoel van 13,00 euro. Het aandeel leverde woensdagochtend 0,2 procent in op 7,80 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  7. forum rang 7 MOEdig Voorwaarts 9 augustus 2023 10:04
    Oké, het verhaal blijft dus hetzelfde: In de toekomst komt alles goed!

    Wat mij opviel:

    - vrijval van contract assets waar de vorige keer zo driftig op gewezen werd, valt vies tegen (van €63 mln naar €55 mln)

    - extra verkregen bankfinanciering een meevaller, gezien de aanhoudende, stevige verliezen

    - ik had al weleens iets gelezen over snel roestende onderdelen van de 2.2 (ik geloof in een door iemand hier geplaatst linkje), maar hier is dus ook een voorziening voor getroffen:

    14. Provisions
    In addition to the general warranty provision, as further disclosed in the Annual Report 2022,
    the Group recorded for a specific warranty provision of approximately €1.3 million for
    corrosion related matters for some of its 2.2 buses. Although the Group and its customers are
    still evaluating the matter, the Group recorded the provision based on the best estimate of
    the projected cost to repair the items under warranty


    investors.ebusco.com/wp-content/uploa...

    - slide 13 van onderstaande presentatie geeft een mooi inzicht waar het (verder) allemaal mis gaat (late levering penalties, garantiekwesties, overbodig verklaarde voorraden etc.)

    investors.ebusco.com/wp-content/uploa...

    Zo, nu eerst maar eens luisteren naar de webcast. De presentatie slaat ik over, ik ben vooral geïnteresseerd in het Q&A-gedeelte en dan met name hoe zelfverzekerd en concreet er op "lastige" vragen wordt geantwoord.

    Disclaimer:

    Ik heb een paar goedkope putjes op december, die bij gebrek aan verdere daling verpieteren. Totale investering was peanuts, dus ik kan me er niet druk over maken. Afschrijven doe ik ze echter ook niet; allereerst hebben we de webcast (hoe overtuigend vinden analisten het verhaal nog?), dan is er in oktober nog een update en daarnaast lijkt de algehele markt me ook rijp voor een mooie correctie en dan blijft "het aangeschoten wild" meestal ook niet zo goed liggen.
  8. forum rang 5 Hans2021 9 augustus 2023 10:09
    Het oogt allemaal zeer fragiel. Echt ondernemerschap valt ook niet te leren. Dit busje laat ik aan mij voorbij gaan. Echte ondernemers c.q echte ondernemingen genoeg op de beurs.
  9. forum rang 8 lucas D 9 augustus 2023 10:13
    Ebusco kan en zal ook profiteren van de kennis en netwerk van grootaandeelhouder ING Groep NV om contacten met derden te leggen en met zo'n aandeelhouder is betrouwbaarheid die afstraalt op Ebusco een vanzelfsprekendheid.
  10. The truth 9 augustus 2023 10:27
    ING stelt terecht de vraag hoe het mogelijk is dat Ebusco niet kan voorspellen hoeveel bussen er dit jaar nog zullen uitrollen. Dit is een heel lastige vraag van een hoofdaandeelhouder. Ebusco zit duidelijk nog steeds met een zeer groot probleem.
  11. forum rang 4 G20 Xdrive 9 augustus 2023 10:34
    quote:

    The truth schreef op 9 augustus 2023 10:27:

    ING stelt terecht de vraag hoe het mogelijk is dat Ebusco niet kan voorspellen hoeveel bussen er dit jaar nog zullen uitrollen. Dit is een heel lastige vraag van een hoofdaandeelhouder. Ebusco zit duidelijk nog steeds met een zeer groot probleem.
    Dat is nooit precies te voorspellen, dat het 2e halfjaar alles in de lift zit is wel te voorspellen. Dus maak je niet druk.
  12. forum rang 7 MOEdig Voorwaarts 9 augustus 2023 10:42
    quote:

    The truth schreef op 9 augustus 2023 10:27:

    ING stelt terecht de vraag hoe het mogelijk is dat Ebusco niet kan voorspellen hoeveel bussen er dit jaar nog zullen uitrollen. Dit is een heel lastige vraag van een hoofdaandeelhouder. Ebusco zit duidelijk nog steeds met een zeer groot probleem.
    Het is mij inderdaad duidelijk dat die paar analisten (twee?) die aan de call meededen behoorlijk klaar zijn met de weinig concrete outlook en de vele incidentele tegenvallers die maar blijven terugkeren. Echt concrete antwoorden bleven wat mij betreft uit, dus ik verwacht niet dat deze analisten opeens extra enthousiast zijn geworden na deze call.
  13. Alfie Solomons 9 augustus 2023 10:45
    Nou! Hier moeten we het dan maar mee doen... Had een Jitse Groen gevoel bij de Q&A. Ik geef ze nog een half jaar aangezien mijn verlies nu zo dusdanig is opgelopen dat ik ze op deze koers het voordeel van mijn twijfel geef
  14. Sjarel 9 augustus 2023 10:53
    Wacht tot oktober (Q3) was de boodschap van de CEO.

    Hoeveel 3.0-bussen er uiteindelijk geleverd zijn in H12023 ben ik niet te weten gekomen. Hoeveel er in heel 2023 gaan geleverd worden ook niet.

    Er is wel tussen de regels gezegd dat de winstmarge op de 3.0 in rook opgaat wanneer een onafgewerkte bus die ergens in een hoekje stof staat te vergaren opnieuw naar de productielijn moet voor de finale afwerking. En dat gebeurt blijkbaar in Deurne systematisch door ontbrekende onderdelen. (Allez, systematisch is een groot woord, ik zie dat er nog maar twaalf 3.0's rondrijden bij Transdev. Dus de serieproductie bij Ebusco lijkt eerder op prototype-productie.)

    Men zegt nu letterlijk dat de Chinezen de 3.0 goedkoper kunnen produceren. Dat is het tegenovergestelde van wat bij de aankondiging van de IPO is gezegd.

    Ik concludeer dat het hele Ebusco-verhaal drijfzand is. Steeds opnieuw alles mooier voorstellen dan de realiteit, geen pertinente antwoorden geven. Daar bestaat een woord voor: misleiding
  15. The truth 9 augustus 2023 10:57
    De Tijd: Handelaar over de call van Ebusco: 'Weinig visibiliteit'
    Een handelaar in een marktenzaal zegt dat het management van Ebusco tijdens de conference call weinig vertrouwensvol klonk. 'Het bedrijf mikt enerzijds op een jaarlijkse productie van 3.000 electrische bussen over vijf jaar. Maar er is weinig info over de verwachtingen in de tweede helft van dit jaar. De visibiliteit blijkt dus zeer laag te zijn.'
  16. forum rang 8 lucas D 9 augustus 2023 11:00
    quote:

    Sjarel schreef op 9 augustus 2023 10:53:

    Wacht tot oktober (Q3) was de boodschap van de CEO.

    Hoeveel 3.0-bussen er uiteindelijk geleverd zijn in H12023 ben ik niet te weten gekomen. Hoeveel er in heel 2023 gaan geleverd worden ook niet.

    Er is wel tussen de regels gezegd dat de winstmarge op de 3.0 in rook opgaat wanneer een onafgewerkte bus die ergens in een hoekje stof staat te vergaren opnieuw naar de productielijn moet voor de finale afwerking. En dat gebeurt blijkbaar in Deurne systematisch door ontbrekende onderdelen. (Allez, systematisch is een groot woord, ik zie dat er nog maar twaalf 3.0's rondrijden bij Transdev. Dus de serieproductie bij Ebusco lijkt eerder op prototype-productie.)

    Men zegt nu letterlijk dat de Chinezen de 3.0 goedkoper kunnen produceren. Dat is het tegenovergestelde van wat bij de aankondiging van de IPO is gezegd.

    Ik concludeer dat het hele Ebusco-verhaal drijfzand is. Steeds opnieuw alles mooier voorstellen dan de realiteit, geen pertinente antwoorden geven. Daar bestaat een woord voor: misleiding
    Dus jij denk dat de grootaandeelhouders die circa 80% van de aandelen in bezit hebben dom zijn?
    Weet niet wat er achter je uitspraak van misleiding zit, maar zulke woorden gebruiken met dergelijke grootaandeelhouders.
    Je weet niet waar je het over hebt.
8.137 Posts
Pagina: «« 1 ... 204 205 206 207 208 ... 407 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 02 mei

    1. Chinese beurzen gesloten ivm Labor Day
    2. ArcelorMittal Q1-cijfers
    3. DSM Firmenich Q1-cijfers
    4. ING Q1-cijfers
    5. BAM Q1-cijfers
    6. ForFarmers Q1-cijfers
    7. Aedifica Q1-cijfers
    8. HelloFresh Q1-cijfers
    9. Shell Q1-cijfers
    10. RELX 41,8 pence ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht