Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Rusland

63.636 Posts
Pagina: «« 1 ... 2548 2549 2550 2551 2552 ... 3182 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 8 augustus 2023 22:50
    Rheinmetall gaat tientallen Belgische Leopard 1's overbrengen naar Oekraïne
    EUROPESE PRAVDA — DINSDAG 8 AUGUSTUS 2023, 23:01

    Oekraïne krijgt zo'n 30 Leopard 1-tanks van het Duitse wapenconcern Rheinmetall, dat ze op zijn beurt kocht van België.

    Bron: Europese Pravda, onder vermelding van Handelsblatt met verwijzing naar zijn bronnen

    Rheinmetall zegt dat het 50 Leopard 1-tanks heeft gekocht van het Belgische bedrijf OIP Land Systems; later worden ze gerepareerd in de fabriek van het Duitse concern in Düsseldorf.

    "Uiteindelijk zullen ongeveer 30 van de 50 gevechtstanks aan Oekraïne worden geleverd", aldus het artikel.

    Aanvankelijk berichtten Belgische media over de aankoop van 50 gevechtstanks voor Oekraïne, waarbij werd opgemerkt dat dit werd gedaan door een "naamloos land" .

    Eerder maakten Duitsland, Denemarken en Nederland bekend dat ze de van de industrie gekochte Leopard 1's zouden overbrengen naar Oekraïne. Deze gevechtstank is de voorloper van de Leopard 2, die nu wordt gebruikt door de Bundeswehr en waarvan er al enkele tientallen zijn geëxporteerd naar Oekraïne.

    www.pravda.com.ua/eng/news/2023/08/8/...
  2. forum rang 6 benbelegger 8 augustus 2023 23:17
    quote:

    asti schreef op 8 augustus 2023 19:12:

    [...]

    Volgens mij snap je zelf weinig van dit onderwerp, Theo.

    Als het regime in SA de VS zou vragen om militaire activiteiten te ontplooien in hun land (SA) zul je ook weinigen horen over het ontbreken van VN mandaat. Het is niet van toepassing; er is goedkeuring van de overheid.

    De activiteiten van Rusland in Syrië vinden plaats met goedkeuring van de Syrische overheid. De militaire activiteiten van de VS in Syrië zijn echter per definitie illegaal, zo lang er geen sprake is van een VN mandaat.

    En we hebben er weinig van gehoord, maar die activiteiten van de VS in Syrië hebben toch ook echt een grote hoeveelheid burgers het leven gekost. Een van de vele voorbeelden was het bombardement van woningen in de buurt van Tokhar waar burgers aan het schuilen waren: er bleken geen militanten te zijn geraakt - zoals beweerd door de VS - maar burgers, zo hebben journalisten ontdekt. Meer dan 100 mensen.

    De reden dat over het algemeen weinigen spreken over VN mandaten met betrekking tot de Russen, maar velen spreken over VN mandaten met betrekking tot de VS, is heel logisch: er zijn m.i. in de recente geschiedenis meer illegale oorlogen ('jus ad bellum') uitgevoerd door de VS, met volgens mij naar schatting veel meer burgerdoden als gevolg.

    Het gaat er naar mijn mening niet om in welke mate er wordt gesproken over een schending van Internationaal Recht. Het gaat erom of er consequenties aan worden verbonden. Gelukkig worden er in bepaalde mate consequenties verbonden aan de schending van het Internationaal Recht door Rusland. Maar helaas is er geen sprake van consequente toepassing van de regels.
    nl.wikipedia.org/wiki/Syri%C3%AB
    .
  3. forum rang 10 luchtschip 9 augustus 2023 01:19
    Video toont Oekraïense troepen die zich bezighouden met een onverschrokken rivieraanval in het door Rusland bezette #Oekraïne.

    In de zuidelijke Kherson-regio zien we Oekraïense soldaten terugkeren naar hun boten, nadat ze Russische posities aan de overkant van de rivier de Dnipro hebben aangevallen. Dergelijke invallen zullen Rusland dwingen om meer van zijn steeds schaarser wordende troepen langs de Dnipro te herschikken, waardoor de druk op het Oekraïense offensief in de nabijgelegen zuidoostelijke regio wordt verlicht.

    Poetin is paranoïde over de bevrijding van de bezette Krim door Oekraïne, dus deze aanvallen zullen zijn angst alleen maar vergroten. Ze zullen ook een nieuwe laag angst toevoegen aan het Russische kanonnenvoer, aangezien nergens in Oekraïne een no-go area is voor Oekraïense troepen.

    Nu is het niet helemaal duidelijk of dit een recente overval is, aangezien de bomen er wat kaal uitzien, maar dit kan te wijten zijn aan beschietingen

    . Er zijn echter actuele berichten over militaire acties door Oekraïense strijdkrachten in het gebied dat in mijn video wordt belicht. Maar hoe dan ook, over een paar dagen zouden we meer moeten weten

    video. 3:09 m9inuut geluid aan

    www.youtube.com/watch?v=qMXJU5-LfSE
  4. forum rang 10 DeZwarteRidder 9 augustus 2023 07:56
    Groot Wagner-kamp in opbouw vlakbij Oekraïense grens: ’Plannen voor ontwrichtende acties'

    In Wit-Rusland, vlak bij de Oekraïense grens, wordt een groot kamp opgetrokken voor Wagner-huurlingen. Dat melden lokale media op basis van het Oekraïense National Resistance Center. Van daaruit zouden de huurlingen “ontwrichtende acties” plannen.

    Op de Wit-Russische luchtmachtbasis van Zyabrovka, op zo’n veertig kilometer van de Oekraïense grens, wordt er een groot tentenkamp opgetrokken dat uiteindelijk Wagner-huurlingen moet huisvesten. Volgens sommige bronnen zou er plek zijn voor zo’n 1.000 strijders.

    Het Oekraïense National Resistance Center geeft aan dat er in de toekomst plannen zijn om die Wagner-troepen “ontwrichtende acties” te laten uitvoeren aan de grens met Oekraïne. Op 21 juli zou het Oekraïense leger al sabotage-acties gemeld hebben aan de grens met de regio. Die zouden wel onsuccesvol geweest zijn, volgens Oekraïne.

    Het is wel niet helemaal duidelijk waar de Wagner-huurlingen zich precies bevinden en wat ze van plan zijn. De Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko verklaarde eerder al dat hij na de mislukte opstand van Wagnerbaas Jevgeni Prigozjin de Wagnertroepen onderdak zou bieden in zijn land. Hij zei ook dat zij het Wit-Russische leger zouden trainen.

    Militaire oefeningen aan Poolse grens

    Het is dan ook merkwaardig dat het Wit-Russische leger opvallend veel militaire oefeningen houdt in de buurt van de Poolse grens. Zo deelde het Wit-Russische ministerie van Defensie onlangs foto’s waarop schietoefeningen getoond werden op het militair terrein van Gozhsky, op zo’n 15 kilometer van de Poolse grens.

    Als reactie heeft Polen al meer troepen naar de grens met Wit-Rusland gestuurd. De spanningen tussen Polen en Wit-Rusland lopen de laatste tijd hoog op. Onlangs was er nog onrust over het feit dat Wit-Rusland het Poolse luchtruim had geschonden. Wit-Rusland ontkende eerst, maar zei later dat het om een geplande militaire oefening ging. Polen stuurde extra beveiling naar de regio en lichtte ook de NAVO
  5. forum rang 8 het zwaard 9 augustus 2023 08:03
    Rusland haalt opnieuw twee gevechtsdrones neer die op weg waren naar Moskou

    De Russische luchtafweer heeft woensdagochtend twee gevechtsdrones neergehaald die op weg waren naar de Russische hoofdstad Moskou. Dat heeft de burgemeester van Moskou meegedeeld op berichtendienst Telegram.

    Eén drone werd neergeschoten in Domodedovo, ten zuiden van de hoofdstad. De andere ten westen van Moskou.

    De afgelopen weken krijgt Moskou geregeld af te rekenen met droneaanvallen.
  6. forum rang 8 het zwaard 9 augustus 2023 08:05
    Steeds meer wordt de Zwarte Zee een extra strijdtoneel in de oorlog tussen Rusland en Oekraïne. Dat laatste land waarschuwt dat alle Russische schepen, maar ook de economisch belangrijke havens in de regio, voortaan een potentieel doelwit zijn voor zijn nieuwste zeedrones.
  7. forum rang 8 het zwaard 9 augustus 2023 08:25
    Erdogan wijst westerse landen terecht om beloftes graandeal

    Volgens de Turkse president Recep Tayyip Erdogan hangt een nieuwe graandeal tussen Rusland en Oekraïne af van de westerse landen. Hij vindt dat het Westen "zich aan zijn beloftes moet houden", zonder uit te weiden over welke toezeggingen hij het precies heeft.

    Turkije speelde een belangrijke rol bij de totstandkoming van de VN-overeenkomst waarmee de export van graan over de Zwarte Zee werd geregeld. Vorige maand weigerde de Russische president Vladimir Poetin de deal te verlengen, omdat hij ontevreden is over de export van Russische landbouwproducten. Ruslands landbouwsector zou last hebben van westerse sancties, maar volgens het Westen is daar geen sprake van.
  8. forum rang 4 tomtom100 9 augustus 2023 08:58
    quote:

    theo1 schreef op 8 augustus 2023 15:07:

    [...]
    Ik had hem gewaarschuwd. Ik had hem geadviseerd te verkopen tegen elke prijs die hij er nog voor kon krijgen. Het blijft natuurlijk altijd zijn goed recht zijn eigen analyse te maken.
    Daar moet je inderdaad een dom kieken voor zijn en geen "geleerde".....
    Maar ja sommigen hebben het gewoon niet dat verstand :-)
    hehehe
  9. forum rang 6 benbelegger 9 augustus 2023 09:34
    Meerderheid van Amerikanen is tegen nieuwe steun aan Oekraïne. Wat zijn de redenen?

    Ruim de helft - 55 procent - van de Amerikanen zegt dat het Amerikaanse Congres geen aanvullende steun voor Oekraïne in de oorlog met Rusland moet goedkeuren.

    Dat blijkt uit een onderzoek dat in opdracht van CNN is uitgevoerd door het onafhankelijke bureau SSRS (Social Science Research Solutions). Het antwoord wordt vooral bepaald door de grote meerderheid van Republikeinse kiezers (71 procent) die tegen nieuwe steun zijn. Bij de Democraten was juist een meerderheid van 62 procent voor extra steun, nu het Oekraïense tegenoffensief gaande is.

    Bij het begin van het Russische oorlog tegen Oekraïne, februari vorig jaar, was bijna tweederde van de Amerikanen (62 procent) van mening dat de VS meer zouden moeten doen ‘om de Russische militaire acties in Oekraïne te stoppen’.

    In een reactie schrijft Adam Kinzinger, die tot januari 2021 tien jaar namens de Republikeinse partij in het Congres heeft gezeten en daar lid was van de Commissie Buitenland, dat ‘velen in mijn partij hun Oekraïense vrienden, die hun leven riskeren in een gevecht voor de democratie, de rug toekeren’.

    In een opiniestuk voor CNN wijt hij dat aan twee belangrijke factoren. Het Oekraïense tegenoffensief, met behulp van westerse wapens, heeft niet het ‘shock and awe’-effect opgeleverd waarop veel Amerikanen hadden gehoopt: ‘We zien eerder de loopgravenoorlog van de Eerste Wereldoorlog.’

    De tweede factor is wat Kinzinger het ‘Trump-effect’ noemt. In Trumps campagne voor het Witte Huis ‘domineert de voormalige president het bewustzijn van de partij zó dat zijn twijfels over de steun aan Oekraïne een enorm effect hebben gehad op de Republikeinen als geheel’, schrijft hij. Trump verwijst in dat verband telkens naar de vermeende massale corruptie binnen de Biden-familie, nu Bidens zoons Hunter onderwerp is van een justitieel onderzoek.

    Maar het effect, aldus Kinzinger, is dat ‘met Trump, die Poetin heeft omarmd, sommige Republikeinen Amerika’s rol als bolwerk van democratie en vrijheid loslaten’. Bij de behandeling van de defensiebegroting, afgelopen maand, steunden zeventig Republikeinse afgevaardigden zelfs een amendement om alle steun aan Oekraïne af te snijden.

    Niet meedoen
    Dat gaat de meeste Republikeinen nog te ver, blijkt uit het onderzoek. Er is wel een grote meerderheid van 70 procent onder hen tegen het sturen van wapens en een iets minder grote meerderheid tegen het geven van militaire training, maar 56 procent keurt het helpen van Oekraïne via het delen van inlichtingen wel goed.

    Over één onderwerp zijn Republikeinen, Democraten en niet partijgebonden kiezers het hartgrondig eens: de VS moeten beslist niet actief militair aan de oorlog gaan meedoen, zegt 83 procent van de ondervraagden.

    Nederlanders: dóórgaan
    In een onderzoek van het Britse bureau Kantar bleek in mei dat 58 procent van de ondervraagde Nederlanders vindt dat ons land Oekraïne moet blijven steunen tot het de bezette gebieden heroverd heeft. Het onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van het Oekraïense New Europe Center. Van de ruim 5200 ondervraagde inwoners van vier Europese landen - naast Nederland ook Frankrijk, Duitsland en Italië - en de VS waren alleen de Fransen met 64 procent nog resoluter in hun steun. In alle landen werd een regeringswisseling in Rusland gezien als beste optie om vrede te bereiken. Als tweede optie werd een Russische nederlaag op het slagveld genoemd. Niet meer dan 17 procent was voor het opgeven door Oekraïne van de door Rusland bezette gebieden.

    Volgens Tim Sweijs, directeur onderzoek van HCSS (The Hague Centre for Strategic Studies) is de grote steun onder de Nederlanders mede te verklaren door de ramp met de MH-17, die met een Russische Buk-raket werd neergeschoten. ‘In Nederland gaat de discussie niet zo zeer over of wij Oekraïne moeten helpen, maar eerder met wat we Oekraïne kunnen helpen en met hoeveel we Oekraïne kunnen helpen’, zei hij eerder dit jaar in het programma Nieuwsuur.
    www.nd.nl/nieuws/buitenland/1186632/m...
    .
  10. Paul1111 9 augustus 2023 09:55
    CNN: westerse briefings Oekraïens tegenoffensief 'ontnuchterend'

    De informatie die westerse bondgenoten krijgen over het Oekraïense offensief tegen de Russen is volgens CNN weinig rooskleurig. Het is moeilijk voorstelbaar dat Kyiv snel grote terreinwinst zal boeken, zeggen vier hoge functionarissen die aanwezig waren bij militaire briefings van Amerikaanse commandanten die Oekraïners trainen in Europa. Het Amerikaanse congreslid Mike Quigley noemde de informatiebijeenkomsten 'ontnuchterend'.

    Volgens Quigley, een Democratische afgevaardigde uit Illinois, is dit de 'moeilijkste fase van de oorlog'. Een ander zegt dat de Oekraïense troepen de komende weken nog wel zullen proberen om vooruitgang te boeken, maar dat het zeer onwaarschijnlijk is dat Oekraïne daarmee een kantelpunt in de oorlog bereikt.

    De verwachtingen voor het tegenoffensief waren internationaal hooggespannen, maar de Oekraïense president Volodymyr Zelensky moest al meerdere keren toegeven dat de opmars langzamer gaat dan gehoopt. Het Kremlin zegt dat het Oekraïense offensief is mislukt. Volgens Kyiv worden nog altijd de omstandigheden gecreëerd om door te stoten.

    De Oekraïners hebben moeite met de verdedigingslinie van de Russen, die vol ligt met mijnen en loopgraven. De functionarissen zeggen tegen CNN dat de troepen sowieso niet lang meer hebben om een doorbraak te forceren omdat de herfst over een paar weken al begint. Het slechte weer zou het nog een stuk moeilijker maken om gebied te heroveren. (ANP)

    Uit Trouw 9-8-2023

    Misschien ook handig hier eens meer realistische inzichten te plaatsen?
    Als je dit draadje volgt lijkt het wel alsof Oekraïne met de westerse hulp Rusland echt wel zal verdrijven uit alle bezette gebieden.
    Hoe graag we dat ook zouden willen maar dat is maar zeer de vraag en volgens mijn eigen bescheiden mening zelfs onmogelijk....
  11. forum rang 10 luchtschip 9 augustus 2023 10:19
    De fronten

    Oekraine voert druk op richting Zuiden met 3 fronten sinds begin Juni :

    1 front naar Melitopol
    2 front naar Tokmak
    3 front naar Mariopol

    Oekraine voert sinds begin Juni de druk in het Oosten op Bakhmut op, door aan de noord en zuid flank aanvallen uit te voeren--daar is gebied veroverd op hogere delen en Bakhmut ligt onder vuurbereik

    De Russen hebben zich in het Zuiden ingegraven in loopgraven en verdedigen zich met mortieren en enorm veel landmijnen in het veld
    Bovendien hebben de Russen als reactie vanaf begin Juni veel troepen naar het Noord Oosten van Oekraine gestuurd >> er zouden zich 100.000 Russische troepen verzameld hebben, 900 Russische tanks en 555 artillerie systemen

    In het Noord Oosten van Oekraine voeren de Russen op twee fronten aanvallen uit

    1 richting Lyman
    2 richting Kupiansk

    Deze aanvallen worden afgeslagen door de aanwezige Oekrainse troepen

    Ontwikkelingen van de afgelopen weken

    Rusland zou VDV troepen ( VDV zijn de parachutisten, de luchtlandingstroepen -- een elite korps ) vanuit de Kherson regio ( bij de Dnjepr rivier ) weggehaald hebben om versterking te geven tegen de 3 Oekrainse fronten richting het Zuiden

    >>>dit betekent een verzwakking van de Russen bij de Dnjepr rivier bij Kherson

    Oekraine heeft een aantal weken een bruggenhoofd geslagen bij de verwoeste brug bij Kherson

    >>>Dit bruggenhoofd wordt nu verder uitgebreid, gebruik makend van het vertrek van een aantal VDV troepen uit deze regio -- Oekraine schijnt meer terrein veroverd te hebben aan de Oostzijde ( door Russen bezet ) van de Dnjepr rivier

    Kaart met de fronten
    www.google.com/maps/d/edit?mid=1335om...
  12. forum rang 4 Karel 9 augustus 2023 10:47
    quote:

    Paul1111 schreef op 9 augustus 2023 09:55:

    ()
    Als je dit draadje volgt lijkt het wel alsof Oekraïne met de westerse hulp Rusland echt wel zal verdrijven uit alle bezette gebieden.
    ()
    ??
    Als Oekraïne met de westerse hulp Rusland NIET zal verdrijven uit alle bezette gebieden, kunnen we net zo nu ophouden met de oorlog, GEVEN WE PUTIN zijn zin, blijft Europa bedreigd EN zijn al die tienduizende jongens VOOR NIETS gestorven.

    Besef je wel wat je zegt??!!!!
  13. forum rang 4 Karel 9 augustus 2023 10:56
    quote:

    luchtschip schreef op 9 augustus 2023 10:19:

    ()
    Oekraine voert sinds begin Juni de druk in het Oosten op Bakhmut op, door aan de noord en zuid flank aanvallen uit te voeren--daar is gebied veroverd op hogere delen en Bakhmut ligt onder vuurbereik
    ()
    1 richting Lyman
    2 richting Kupiansk
    Deze aanvallen worden afgeslagen door de aanwezige Oekrainse troepen
    ()
    dit betekent een verzwakking van de Russen bij de Dnjepr rivier bij Kherson

    Oekraine heeft een aantal weken een bruggenhoofd geslagen bij de verwoeste brug bij Kherson

    >>>Dit bruggenhoofd wordt nu verder uitgebreid, gebruik makend van het vertrek van een aantal VDV troepen uit deze regio -- Oekraine schijnt meer terrein veroverd te hebben aan de Oostzijde ( door Russen bezet ) van de Dnjepr rivier
    Dank voor het vele goede nieuws luchtschip.
    Oekraïense successen moeten we goed in het vizier blijven houden, juist nu!
  14. JanGerrits 9 augustus 2023 11:07
    quote:

    Paul1111 schreef op 9 augustus 2023 09:55:

    Misschien ook handig hier eens meer realistische inzichten te plaatsen?
    Als je dit draadje volgt lijkt het wel alsof Oekraïne met de westerse hulp Rusland echt wel zal verdrijven uit alle bezette gebieden.
    Hoe graag we dat ook zouden willen maar dat is maar zeer de vraag en volgens mijn eigen bescheiden mening zelfs onmogelijk....
    Het is de Afghanen ook gelukt. Een land bezetten is één ding, maar het bezet houden is een stuk lastiger.
  15. forum rang 4 Karel 9 augustus 2023 11:08
    Ik woon ca. 20 jaar in Zutphen en in het begin kwamen er regelmatig F16’s overvliegen. Al jaren hoorde ik ze niet meer, tot aan deze zomer!!
    Lijkt erop dat de F16’s uit de mottenballen zijn gehaald en onze jongens ze nu aan het invliegen zijn. Klinkt als muziek in mijn oren.

    Overigens ergerlijk, om niet te zeggen LAF, dat we niet met onze eigen levens onze vrijheid willen verdedigen, maar dat we wel de Oekraïners daarvoor laten sterven.
    Weet iemand een politieke partij of politicus die WEL Nederlandse troepen in Oekraïne wil inzetten? (we hoeven immers helemaal niet te wachten op de rest van de NAVO). Die krijgt straks mijn stem!
  16. Zilverduit 9 augustus 2023 11:24
    quote:

    Karel schreef op 9 augustus 2023 11:08:

    Ik woon ca. 20 jaar in Zutphen en in het begin kwamen er regelmatig F16’s overvliegen. Al jaren hoorde ik ze niet meer, tot aan deze zomer!!
    Lijkt erop dat de F16’s uit de mottenballen zijn gehaald en onze jongens ze nu aan het invliegen zijn. Klinkt als muziek in mijn oren.

    Overigens ergerlijk, om niet te zeggen LAF, dat we niet met onze eigen levens onze vrijheid willen verdedigen, maar dat we wel de Oekraïners daarvoor laten sterven.
    Weet iemand een politieke partij of politicus die WEL Nederlandse troepen in Oekraïne wil inzetten? (we hoeven immers helemaal niet te wachten op de rest van de NAVO). Die krijgt straks mijn stem!
    Je kunt je aanmelden bij het vrijwilligerslegioen en zelf het verschil maken!
  17. forum rang 5 theo1 9 augustus 2023 11:43
    quote:

    Paul1111 schreef op 9 augustus 2023 09:55:

    [...]

    Misschien ook handig hier eens meer realistische inzichten te plaatsen?
    Als je dit draadje volgt lijkt het wel alsof Oekraïne met de westerse hulp Rusland echt wel zal verdrijven uit alle bezette gebieden.
    Hoe graag we dat ook zouden willen maar dat is maar zeer de vraag en volgens mijn eigen bescheiden mening zelfs onmogelijk....
    Ik denk dat het niet zo onrealistisch is. Natuurlijk zou het mooi zijn als ze direct zouden doorbreken en in één ruk door zouden stoten naar Melitopol en Mariopol. Als dat je verwachting was, dan zijn de ontwikkelingen natuurlijk een tegenvaller. Ik denk dat we er allemaal ook wel meer van hadden gehoopt.

    Maar er zijn wel degelijk belangrijke successen geboekt. De Kerch brug is nogmaals zwaar beschadigd. De bruggen van de Krim naar Zapo zijn vernield. Het Russische offensief in Luhansk is mislukt. De Russen lijden zware verliezen. Een Russische generaal heeft onlangs zijn mond voorbij gepraat en gezegd dat de helft van de VDV (parachutisten, het beste dat ze hebben) dood of gewond is. Dat is nogal wat. Er zijn meerdere generaals ontslagen omdat ze zeiden dat het niet goed gaat. Die wisten natuurlijk best wel dat dat een carrière-beëindigende actie was, dus dat ze het toch doen is een teken van wanhoop. Dat zou niet gebeuren als alles toppie joppie was. Het bevestigt alleen maar dat het aan de andere kant van het front ook niet goed gaat. En de Oekraïners hebben misschien niet een enorm gebied veroverd, maar wel een stuk meer dan de Russen in de winter hebben gepresteerd. Hun positie in Bakhmut wordt ook steeds onhoudbaarder.

    Ik weet natuurlijk ook alleen maar wat ik hoor en lees, maar het beeld dat ik krijg is dat de Russen er alles aan doen om de lijn te houden en dat ze dat steeds moeilijker af gaat. Het lijkt er sterk op dat er van de strategische reserve in het zuiden niet veel over is, want je ziet nu al dat ze troepen van de ene plek naar de andere overbrengen om gaten te vullen. De lijn houdt, totdat die breekt. En als die breekt zou het wel eens snel kunnen gaan. De nieuwe landing aan de overkant van de Dnjepr voegt nog een front toe dat verdedigd moet worden. Die plek was trouwens net verlaten door de VDV en overgedragen aan mobiks. De VDV was dus ergens anders harder nodig.
  18. forum rang 5 theo1 9 augustus 2023 11:52
    quote:

    Karel schreef op 9 augustus 2023 11:08:

    [...]
    Weet iemand een politieke partij of politicus die WEL Nederlandse troepen in Oekraïne wil inzetten? (we hoeven immers helemaal niet te wachten op de rest van de NAVO). Die krijgt straks mijn stem!
    Een Nederlandse solo-actie in Oekraïne? Weinig kans. Het is een slachthuis daar. Dat gaat niemand doen. Als er honderden Nederlandse militairen sneuvelen dan komt dat keihard in je gezicht terug. En dat kan zomaar gebeuren.

    En er komt nog bij dat Nederland NAVO lid is. Het risico dat Rusland dat opvat als NAVO-agressie en dat daardoor de NAVO in oorlog komt met Rusland is veel te groot. Dat risico gaat niemand nemen. Dat kan veel te gemakkelijk volledig uit de hand lopen. We zitten niet te wachten op atoomoorlog. Zolang het conflict beperkt blijft tot Oekraïne denk ik dat de angst overdreven is. Maar als de NAVO direct betrokken raakt, komt dat wel degelijk akelig dichtbij. Zo realistisch moet je ook zijn.
  19. forum rang 10 luchtschip 9 augustus 2023 11:53
    Nieuwe beelden van het Oekrainse 2e aanvalsbataljon (Myron-peloton) van de 3e afzonderlijke aanvalsbrigade.

    "Nauw contact met de vijand nabij Bakhmut. Een dozijn 200's ( 200 is code voor "Killed In Action", KIA ) . Drie werden gevangen genomen en kregen medische hulp.

    schokkende beelden

    video 4:10 minuut geluid aan

    twitter.com/NOELreports/status/168920...
  20. forum rang 10 DeZwarteRidder 9 augustus 2023 11:56
    Poetin stuurt vrouwelijke gevangenen naar het front als scherpschutter

    onze redactie buitenland
    1 min geleden in Buitenland

    AMSTERDAM - En weer stromen de Russische gevangenissen leeg. Deze keer niet met criminele mannen die naar het front worden gestuurd in ruil voor gratie, maar vrouwen. Er is zelfs een speciale sluipschutterseenheid die louter uit vrouwelijke misdadigers bestaat.

    De vrouwelijke gedetineerden treden daarmee in een lange traditie. In de Sovjet-Unie had men al door dat juist vrouwen uitermate geschikt zijn als ’sniper’. Geduld is hét wapen van de sluipschutter en dat zouden vrouwen beter kunnen opbrengen dan mannen.

    De veroordeelde dames zijn voor de speciale eenheid verder geselecteerd op gezichts- en atletisch vermogen, en de kwaliteit om vol te houden en te lijden. Dat vrouwen een uitstekende sluipschutter kunnen zijn bewees Ludmila Pavlichenko al, die als sluipschutter tijdens de Tweede Wereldoorlog 309 Duitse soldaten zou hebben omgelegd. Ze was zo beroemd dat ze in 1942 naar de VS en Canada werd gestuurd om daar te pleiten voor een tweede front tegen de Nazi’s. Ze werd zelfs ontvangen door president Franklin D. Roosevelt en zijn vrouw. De Amerikaanse pers nam de Russin overigens niet zo serieus. Tot haar irritatie werd ze de ’Girl Sniper’ genoemd en kreeg ze vragen als: „Draag je aan de frontlijn make-up?”

    De emancipatie was een beetje verder in het Sovjetleger waar tijdens de Tweede Wereldoorlog 800.000 vrouwen deel van uitmaakten en er niet alleen de traditionele rollen als arts en verpleegster vertolkten, maar ook dienstdeden als tankbestuurder en zelfs piloot.

    Vuurwapens

    Bij het ronselen van de hedendaagse vrouwelijke scherpschutters is het geen vereiste dat ze ervaring hadden met vuurwapens. Mogelijk gaat president Poetin, die de rol als ronselaar heeft overgenomen van de min of meer in ongenade gevallen Wagner-baas Prigozjin, er vanuit dat de gedetineerden die ervaring al bezitten.

    Overigens zijn de voorwaarden waarop de vrouwen naar het front mogen in ruil voor het kwijtschelden van hun celstraf wel wat strikter dan die onder Prigozjin, die ook moordenaars en verkrachters hun vrijheid schonk na een dienstverband aan het front. Onder de door Poetin getekende wet mogen misdadigers die ’lichte’ en ’gemiddelde’ vergrijpen hebben gepleegd naar de oorlog. Na twee jaar dienst zijn ze dan vrij om te gaan en te staan waar ze willen. Wie vastzit vanwege seksueel geweld tegen minderjarigen, terrorisme en hoogverraad blijft in de lik. Moordenaars en verkrachters zijn niet automatisch uitgesloten van een reis naar Oekraïne, maar hun verzoek wordt strenger beoordeeld.
    Onduidelijk

    Het is nog onduidelijk hoeveel van de Russische vrouwelijke gevangenen op het aanbod zijn ingegaan om dienst te nemen. Volgens Olga Romanova, de oprichtster van ’Rusland achter de tralies’ zitten er tussen de 35.000 en 37.000 mensen in Rusland vast, en zo’n acht procent daarvan is vrouw.

    Ze kent verhalen van een huis van bewaring in Novouglyanka waar zo’n dertig vrouwen zich hebben aangemeld, zo vertelt ze aan oppositiedagblad Novaya Gazeta. Ook vernam ze berichten van een groep van honderd vrouwen die als straf op de velden werkten op het Russische platteland, die liever naar het oorlogsgebied trokken dan hun zware arbeid daar voort te zetten. De eerste groep gedetineerde vrouwen zouden al in januari vanuit de pro-Russische ’Volksrepubliek Loegansk’ dienst hebben genomen.

    Propaganda

    Het enthousiasme onder de bajesklanten zou groot zijn, onder meer door propaganda in de penitentiaire inrichtingen. Zo krijgen de vrouwen steevast de film ’Zoya’ voorgeschoteld, die gaat over het leven van de Russische partizane Zoya Kosmodemyanskaya die bijna iedere Rus wel kent als ’Held van de Sovjet-Unie’. Kosmodemyanskaya voegde zich in 1941 al bij de verzetsgroep. Bij een opdracht met twee mannelijke collega’s kreeg ze de opdracht om een dorp plat te branden waar een Duits cavalerieregiment was gelegerd. Ze werd opgepakt, gemarteld en in het openbaar opgehangen. Volgens de overlevering zou ze zelfs toen nog de Duitsers de huid vol hebben gescholden. Haar naakte lichaam lieten de nazi’s maanden aan een paal hangen. Kosmodemyanskaya had ondanks alle martelingen geen enkel detail over de partizanen losgelaten.

    Overigens zijn het niet alleen de gedetineerden die naar het front vertrokken. Er zijn zo’n 39.000 vrouwen die in het Russische leger dienen en daarvan zouden er rond de 1.100 in het oorlogsgebied actief zijn.
    Kinderen

    Oekraïne stelt daar overigens veel meer vrouwen tegenover. Volgens het Ministerie van Defensie van het belaagde land zijn er 60.000 vrouwen in de strijdkrachten. Meer dan een derde - 21.000 - sloot zich in de laatste vier maanden aan. Zo’n vijfduizend Oekraïense vrouwen strijden direct aan de frontlinie. Ook Kiev heeft een vrouwelijke heldin. Yulia Paievska, beter bekend onder haar militaire roepnaam ’Taira’, werd bekend doordat ze, nadat ze kinderen had beschermd tegen het Russische offensief rond Marioepol, werd gevangen genomen door de Russen. Volgens de Russische staatsmedia zou ze een misdadigster zijn die „lijken verkocht aan westerse orgaandonatie klinieken.” Desondanks werd ze vrijgelaten tijdens een gevangenenruil met Oekraïne.

    Overigens heeft ook Kiev ontdekt dat vrouwen uitstekende scherpschutters zijn. Zelfs de Russen spreken met respect over één van hen, Evgenija Emerald die ze de bijnaam ’De Straffer’ hebben gegeven.
63.636 Posts
Pagina: «« 1 ... 2548 2549 2550 2551 2552 ... 3182 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.286
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.425
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.907
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.395
Aedifica 2 829
Aegon 3.257 320.073
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.761
ageas 5.843 109.778
Agfa-Gevaert 13 1.860
Ahold 3.536 73.983
Air France - KLM 1.024 34.337
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.772
Alfen 12 16.419
Allfunds Group 3 1.210
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 336
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.765
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.326
AMG 965 125.764
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.521
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.134
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.622
Arcelor Mittal 2.023 318.619
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.107
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.280
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.692
ASML 1.762 76.992
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.653
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 02 mei

    1. Chinese beurzen gesloten ivm Labor Day
    2. ArcelorMittal Q1-cijfers
    3. DSM Firmenich Q1-cijfers
    4. ING Q1-cijfers
    5. BAM Q1-cijfers
    6. ForFarmers Q1-cijfers
    7. Aedifica Q1-cijfers
    8. HelloFresh Q1-cijfers
    9. Shell Q1-cijfers
    10. RELX 41,8 pence ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht