Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Rusland

63.802 Posts
Pagina: «« 1 ... 2582 2583 2584 2585 2586 ... 3191 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 luchtschip 19 augustus 2023 19:12
    quote:

    ffff schreef op 10 augustus 2023 12:55:

    De slimmeriken zitten bij de ruimtevaartafdelingen, Keljans.

    Rusland lanceert weer eens een ruimtecapsule naar de maan. Onderzoek van maanbodem en voor zover ik kan inschatten is Europa daartoe ( nog) niet in staat of heeft er het onderzoeksgeld niet voor over. Tja, toentertijd dat hondje Laika en ademloos keek je als jonge jongen naar die juist gestarte ruimtevaart. Daarna de grandioze allereerste ruimtevaart met een Rus, Yoeri Gagarin, aan boord. Meteen driemaal rond de aarde en niet heel wat maanden later een ruimtesprongetje....... Ach het is allemaal verleden tijd, maar dom? Neen oerdom zijn degenen die denken dat ze daar in Rusland dom zijn.......

    Peter
    Ja,

    hoe gaat het met die ruimtevlucht LUNA-25 van de Russen ?

    De lancering vond plaats op 10 augustus met een Soyuz-2 drietrapsraket raket vanaf de Russische basis Vostochny Cosmodrome

    Op 16 augustus was hij gepland in een baan om de maan te komen teneinde 5 dagen later op 21 augustus op de maan te landen

    Op 19 augustus meldde Roscosmos ( het Russisch Ruimtevaart bedrijf ) een "abnormale situatie" bij de maanlander na de opdracht om het in landingsbaan richting te begeven

    pbs.twimg.com/media/F36GYMCXIAA4je6?f...

    Het Russisch StaatsMedium RIA Novosty schrijft :

    Een noodsituatie is ontstaan aan boord van de LUNA-25 waarbij de overschakeling naar een "pre-landing" landingsbaan met de voorgeschreven parameters mislukte, rapporteert het RuimteVaart bedrijf RosCosmos

    Experts gaan de situatie analyseren

    pbs.twimg.com/media/F355epJXoAIXZUQ?f...

    twitter.com/shoredfragments/status/16...
  2. forum rang 6 Fender bass 19 augustus 2023 19:32
    quote:

    luchtschip schreef op 19 augustus 2023 19:12:

    [...]

    Ja,

    hoe gaat het met die ruimtevlucht LUNA-25 van de Russen ?

    De lancering vond plaats op 10 augustus met een Soyuz-2 drietrapsraket raket vanaf de Russische basis Vostochny Cosmodrome

    Op 16 augustus was hij gepland in een baan om de maan te komen teneinde 5 dagen later op 21 augustus op de maan te landen

    Op 19 augustus meldde Roscosmos ( het Russisch Ruimtevaart bedrijf ) een "abnormale situatie" bij de maanlander na de opdracht om het in landingsbaan richting te begeven

    pbs.twimg.com/media/F36GYMCXIAA4je6?f...

    Het Russisch StaatsMedium RIA Novosty schrijft :

    Een noodsituatie is ontstaan aan boord van de LUNA-25 waarbij de overschakeling naar een "pre-landing" landingsbaan met de voorgeschreven parameters mislukte, rapporteert het RuimteVaart bedrijf RosCosmos

    Experts gaan de situatie analyseren

    pbs.twimg.com/media/F355epJXoAIXZUQ?f...

    twitter.com/shoredfragments/status/16...
    Het volgende gezichtsverlies voor Putin?
  3. forum rang 6 Fender bass 19 augustus 2023 19:40
    Wat een kerel. 'We moeten het terrorisme van Kiev stoppen... of het Westen wil ons vernietigen.

    Medvedev: West's defeat in Ukraine inevitable
    augustus 19, 2023 07:30p.m. CEST
    Russian Security Council Deputy Chair Dmitry Medvedev remarked on Saturday that the Western countries' defeat in Ukraine is inevitable.

    "Some time will pass. Western authorities will change; their elites will get tired and beg for negotiations and a freeze on the conflict. Any counteroffensive will fizzle out," Medvedev wrote on Telegram. "But we must not stop until the current, inherently terrorist Ukrainian state is completely dismantled. ... We have no choice: either we will destroy their hostile political regime, or the collective West will eventually tear Russia to pieces."

    "Therefore, the only way is the complete disposal of the state machine of a hostile country and absolute guarantees of loyalty for the future," Medvedev stressed.

    KEYWORDS:
    MEDVEDEV | RUSSIA-UKRAINE RELATIONS | UKRAINE CRISIS

    Baha Breaking News (BBN) / JR
  4. forum rang 10 luchtschip 19 augustus 2023 20:09
    quote:

    ffff schreef op 11 augustus 2023 16:57:

    De maanmissie is dus gestart. Een echt wetenschappelijke missie want ze gaat naar de Zuidpool van de maan, die tot vandaag door nog geen enkel hoogontwikkeld technologisch land is bezocht en onderzocht. Je kunt dus wel degelijk spreken van een verbredende kennis van het maanoppervlak, vooral door de zoektocht naar water.

    Toch best knap hoe die ruimtevaart ingenieurs dat voor elkaar hebben weten te krijgen. Zoals ik al wrang opmerkte en uiteraard geen enkel weerwoord op komt ( kan ook niet...): Europa is voor zo'n wetenschappelijke missie niet in staat, en dat dan wel om één van de twee redenen: noch puur wetenschappelijk zo'n maanmissie uit te voeren, noch financieel.

    Omdat ik uiteraard ook merk dat er hier heel wat gevoelige snaren geraakt worden, toch even een woordje uitleg: Waar het mij sinds twee dagen om gaat is aan te geven dat er hoogpresterend wetenschappelijke missies door Rusland worden uitgevoerd, door intelligente, knappe koppen.

    Op de één of andere manier komt die toch simpele mededeling/ boodschap hier bij het cluppie niet over en wordt dat onmiddellijk vertaald in Putin-ondersteuning. Het geeft de bekrompen leefwereld van het cluppie weer: Sinds die ellendige oorlog mag er in deze draad niets positiefs over Rusland gepost worden, zoals een fantastische zoektocht naar water op de Zuidpool van de maan.
    De reacties die ik lees, versterken mijn beeld van........... Een wat genuanceerde blik op een wetenschappelijke
    expeditie en de commentaren daarop....daar zijn ze hier niet toe in staat en vandaar dat ik deze hoogst wetenschappelijke missie toch volg.

    Enfin, we krijgen in onze pers wel een ruimtesprongetje van Virgin te zien, ook leuk en aardig, maar wel even minder spectaculair dan de zoektocht naar water op de Zuidpool van de maan.

    Peter

    Boursier.com) — La Russie a procédé vendredi au lancement de sa première mission lunaire en 47 ans. L'objectif est de devenir la première puissance mondiale à effectuer un atterrissage en douceur sur le pôle Sud de la Lune, où se trouveraient des sources d'eau glacée. Une fusée Soyouz-2.1 transportant l'atterrisseur lunaire Luna-25 a décollé du cosmodrome de Vostochny, à quelque 5.500 kilomètres à l'est de Moscou, à 02h11 heure de la capitale russe (9h11 heure de Paris jeudi).

    L'appareil devrait se poser sur la Lune le 21 août, a déclaré à la télévision le directeur de Roscosmos, Iouri Borissov. L'agence spatiale russe avait auparavant fixé cette date au 23 août. "Maintenant, nous devons attendre le 21 août. J'espère un atterrissage en douceur d'une haute précision sur la Lune", a dit Iouri Borissov.

    De la taille d'une petite voiture, Luna-25 doit opérer pendant un an sur le pôle Sud de la Lune où des scientifiques de la Nasa, l'agence spatiale américaine, et d'autres agences spatiales ont découvert des traces d'eau glacée...

    Le pôle Sud jamais exploré
    La question de la présence d'eau sur la Lune, dont la surface est 100 fois plus sèche que le désert du Sahara, occupe les esprits des astronomes depuis des siècles. Les Etats-Unis, la Chine, le Japon ou encore l'Union européenne ont envoyé ces dernières années des missions spatiales sur la Lune, mais jamais son pôle Sud n'a été exploré. En 2019, une mission indienne en ce sens avait échoué.

    Ce lancement intervient plus d'un an après le début de l'invasion russe en Ukraine, qui a isolé Moscou de ses alliés occidentaux dans l'exploration spatiale et alors que les sanctions se sont multipliées contre l'économie russe. Cette première mission lunaire effectuée par la Russie depuis l'ère soviétique permet à la Russie de renouer avec son rôle de pionnier dans l'exploration spatiale.

    La mission spatiale Luna-
    quote uit bovenstaande posting van ffff :

    "De reacties die ik lees, versterken mijn beeld van........... Een wat genuanceerde blik op een wetenschappelijke
    expeditie en de commentaren daarop....daar zijn ze hier niet toe in staat en vandaar dat ik deze hoogst wetenschappelijke missie toch volg."

    Reuters 19 augustus 2023 :

    Het Russische ruimtevaartuig Luna-25 kampt met een technische storing, zegt het ruimteagentschap

    Een "abnormale situatie" deed zich zaterdag voor bij het Russische ruimtevaartuig Luna-25, terwijl het zich voorbereidde om over te gaan naar zijn pre-landingbaan, zei het Russische nationale ruimteagentschap Roskosmos.

    Het Russische ruimtevaartuig zal maandag op de zuidpool van de maan landen, als onderdeel van een grote krachtrace om een ??deel van de maan te verkennen waarvan wetenschappers denken dat het bevroren water en kostbare elementen bevat.

    "Tijdens de operatie deed zich een abnormale situatie voor aan boord van het automatische station, waardoor de manoeuvre niet kon worden uitgevoerd met de gespecificeerde parameters", zei Roskosmos in een korte verklaring.

    Specialisten analyseren de situatie, zei het, zonder verdere details te geven.

    Eerder zei Roskosmos dat het de eerste resultaten van de Luna-25-missie had ontvangen en dat ze werden geanalyseerd.

    Het bureau plaatste ook beelden van de Zeeman-krater op de maan, genomen vanuit het ruimtevaartuig. De krater is de op twee na diepste op het zuidelijk halfrond van de maan, zei hij, met een diameter van 190 km (118 mijl) en een diepte van acht km (vijf mijl).

    Roskosmos zei dat de gegevens die het tot nu toe had ontvangen, informatie hadden opgeleverd over de chemische elementen in de maanbodem en ook de werking zouden vergemakkelijken van apparaten die zijn ontworpen om het nabije oppervlak van de maan te bestuderen.

    Het voegde eraan toe dat zijn apparatuur "de gebeurtenis van een micrometeorietinslag" had geregistreerd.

    De Luna-25 is woensdag de baan van de maan binnengegaan, het eerste Russische ruimtevaartuig sinds 1976.

    Het is ongeveer zo groot als een kleine auto en zal een jaar lang op de zuidpool opereren, waar wetenschappers van NASA en andere ruimteagentschappen de afgelopen jaren sporen van bevroren water in de kraters hebben ontdekt.

    De aanwezigheid van water heeft implicaties voor grote ruimtemachten, waardoor mogelijk langere menselijke verblijven op de maan mogelijk worden gemaakt, wat de mijnbouw van maanbronnen mogelijk zou maken.

    www.reuters.com/technology/space/russ...
  5. forum rang 10 luchtschip 19 augustus 2023 20:23
    19 augustus een historische dag voor Putin

    De dag dt hij met een grote Iskander raket een klein theater vol heeft geraakt en het hem niet lukte een raket op een enorme maan te laten landen

    >>Taras Shevchenko Tsjernihiv Theater. Het werd opgericht in 1926 en is een van de oudste en meest prominente regionale theaters van Oekraïne.

    Vandaag viel Rusland het stadscentrum van Tsjernihiv aan. 6 mensen werden gedood en 36 raakten gewond, onder wie 11 kinderen.

    foto van het theater voor en na de aanslag door Putin

    pbs.twimg.com/media/F34zFRCW0AASPbO?f...

    twitter.com/ukraine_ua/status/1692846...

    >>Vandaag komen de knappe Russische koppen erachter verkeerde parameters opgegeven aangaande instructies voor de LUNA-25 om de maanlanding in te zetten

    Wel is het gelukt een foto te nemen van het maanoppervlak aan de zuidkant van de maan, maar een zachte maanlanding zal er niet inzitten

    foto van de Zeeman Krater op de verre zijde van de maan genomen vanuit de LUNA 25 :

    www.reuters.com/resizer/23BDSECdkdFgO...

    Een foto van na de maanlanding zal er niet komen doordat de knappe koppen van Rusland iets doms hebben gedaan
  6. forum rang 6 Fender bass 19 augustus 2023 20:39
    Misschien kunnen ze beter op zoek gaan naar water voor fatsoenlijke toiletten op het Russische platteland ipv op de maan.
  7. forum rang 9 Calimero 19 augustus 2023 21:26
    quote:

    Fender bass schreef op 19 augustus 2023 20:39:

    Misschien kunnen ze beter op zoek gaan naar water voor fatsoenlijke toiletten op het Russische platteland ipv op de maan.
    Die chips uit die gestolen wasmachine werkten niet goed ... dus ..
    Opgelost ... zoals altijd ...
  8. forum rang 10 luchtschip 19 augustus 2023 21:49
    Er zijn een paar forumschrijvers die enthousiast jubelen dat de sancties niet werken, want er zijn geitenpaadjes om ze te omzeilen

    Die geitenpaadjes zijn niet-betaald de goedkoopste oplossingen en kunnen gevaarlijke situaties opleveren voor het milieu en veiligheid op zee

    Niet-zeewaardige oude schepen, geen transponders ( waardoor andere schepen hen niet zien en er ongelukken kunnen komen ) en overslag midden op zee van het ene naar het andere schip met schade aan het milieu tot gevolg ( morsen )

    >>>De clandestiene "spookvloot" van Rusland.

    Bijna 500 schepen, velen van hen oude roestende tankers met duistere eigenaars en obscure verzekeraars, die Rusland helpen zijn invasie van Oekraïne te financieren en westerse sancties te vermijden.

    twitter.com/GlasnostGone/status/16929...

    De 'duistere vloot' van tankers die Russische olie vervoeren in de schaduw

    Terwijl sancties opdoemden, steeg de verkoop van verouderende ruwe-schepen plotseling enorm, gekocht door operators die onbekend waren op de markt

    Het wordt wel de "spook", "schaduw" of "duistere" vloot van Rusland genoemd.

    Bijna 500 schepen, veel van hen oude tankers met duister eigendom en obscure verzekeraars, zouden een integrale rol kunnen spelen bij het verplaatsen van Russische ruwe olie naar China en andere havens in Azië, vanwege een G7-prijsplafond dat bedoeld is om de olie-inkomsten in vreemde valuta buiten de deur van het Kremlin te houden.

    Vaak gebruiken de schepen tactieken die zijn ontworpen om hun locatie of de oorsprong van de ruwe olie die vanuit Russische havens wordt vervoerd, te verbergen, die later in India en andere landen kan worden verfijnd en zelfs opnieuw kan worden geëxporteerd naar de westerse landen die het Kremlin goedkeuren.

    De clandestiene tactieken omvatten "AIS-hiaten", gecreëerd door het uitschakelen van de transponder van het automatische identificatiesysteem van een schip; schip-tot-schip transfers in internationale wateren buiten controle; "vlaghoppen", of het wijzigen van het land van registratie van een schip; en "complexe eigendoms- en managementstructuren die elke maand veranderen", aldus Michelle Wiese Bockmann, een senior analist bij Lloyd's List Intelligence die uitgebreid heeft gerapporteerd over de duistere vloot van Rusland.

    Hoe zou je zo'n maatschappij kunnen controleren ? :

    'Als uw tanker in Panama is geregistreerd, uw eenzijdige brievenbus firma een adres in Liberia is, uw scheepsmanager in een winkelcentrum in India zit, u een laagbetaalde bemanning uit de Filippijnen heeft, Uw schip dan Rusland aandoet en vaart naar China, en gebruik maken van een onbetrouwbare P&I [verzekeringsmaatschappij] die op de Seychellen is gevestigd, waar brengt dat je bij enige vorm van internationale regelgeving, ondanks alle regels en conventies die er zijn?

    www.theguardian.com/business/2023/aug...
  9. mjmj 19 augustus 2023 22:00
    As the Kremlin took urgent measures to stabilise the plummeting rouble last week, one thing became clear: rampant spending on its war machine and social welfare programmes could not go on for ever. Few observers believe the Russian economy is in danger of imminent collapse. But it has reached a point, they say, where the Kremlin may have to weigh the cost of spending trillions of roubles on its war with Ukraine, and withstanding unprecedented sanctions, while maintaining prewar levels of public spending.
    “In the grand scheme of things, as long as Russia continues to spend so madly – both war spending and on expensive imports – the rouble is not going to improve fundamentally,” said Alexey Eremenko, associate director at consultancy Control Risks. “There’s a structural issue underlying it all … A good question is whether we are at the point yet where the Kremlin has to seriously slash war spending or accept serious damage to the public welfare.”

    www.theguardian.com/business/2023/aug...
  10. forum rang 9 Calimero 19 augustus 2023 22:23
    quote:

    Calimero schreef op 19 augustus 2023 21:26:

    [...]
    Die chips uit die gestolen wasmachine werkten niet goed ... dus ..
    Opgelost ... zoals altijd ...

    www.iex.nl/Forum/Upload/2023/14960808...
    Wel een mooie Postzegel erbij ... komt bij die van Snake-Island ...

    images.wsj.net/im-524974?width=780&am...
  11. forum rang 6 Fred 62 19 augustus 2023 22:39
    Ondanks alle knappe koppen in Russia.

    In totaal zijn er twaalf astronauten op de Maan geweest. Nog eens twaalf hebben de invloedssfeer van de Maan wel bereikt, maar hebben het Maanoppervlak niet betreden.

    Op de Maan geland
    Neil Armstrong - Apollo 11 - juli 1969
    Buzz Aldrin - Apollo 11 - juli 1969
    Pete Conrad - Apollo 12 - november 1969
    Alan Bean - Apollo 12 - november 1969
    Alan Shepard - Apollo 14 - februari 1971
    Edgar Mitchell - Apollo 14 - februari 1971
    David Scott - Apollo 15 - juli 1971
    James Irwin - Apollo 15 - juli 1971
    John Young - Apollo 16 - april 1972 (ook bemanningslid van Apollo 10, die niet op de Maan landde)
    Charles Duke - Apollo 16 - april 1972
    Eugene Cernan - Apollo 17 - december 1972 (ook bemanningslid van Apollo 10)
    Harrison Schmitt - Apollo 17 - december 1972

    Niet geland
    De volgende personen hebben de invloedssfeer van de Maan wel bereikt, maar zijn er niet geland.

    Frank Borman - Apollo 8
    Jim Lovell - Apollo 8 en Apollo 13
    Bill Anders - Apollo 8
    Tom Stafford - Apollo 10
    Michael Collins - Apollo 11
    Dick Gordon - Apollo 12
    Jack Swigert - Apollo 13
    Fred Haise - Apollo 13
    Stuart Roosa - Apollo 14
    Alfred Worden - Apollo 15
    Ken Mattingly - Apollo 16
    Ronald Evans - Apollo 17

    Ik zie er geen Rus tussen.
    Voor zover de technologische hoogstandjes
    uit Rusland

    Het raken van een theater of kinderziekenhuis
    was geen probleem voor deze kindervrienden.
  12. forum rang 10 luchtschip 19 augustus 2023 23:02
    LUNA-25

    Geruchten gaan dat het contact met de LUNA 25 verstoord is en de enige hoop op communicatie zou zijn wanneer de maan zichtbaar is boven Rusland -- er zijn de komende dagen relatief weinig kansen daarop

    artikel :
    >>>De maanlander van 1,2 ton is drie dagen geleden in een baan rond de maan gekomen en sindsdien sturen Russische ingenieurs commando's voor kleine motorverbrandingen om de baan van het ruimtevaartuig te corrigeren.
    Roscosmos stuurde zaterdag nog een van deze commando's om Luna 25 in een "pre-landing baan" te brengen, voorafgaand aan een landing die al op maandag zou plaatsvinden.

    Tijdens de manoeuvre op zaterdag om 14:10 Moskou-tijd (11:10 UTC) deed zich echter een probleem voor waardoor de operatie niet succesvol kon worden uitgevoerd. "Het managementteam analyseert momenteel de situatie", concludeerde de korte verklaring van Roscosmos.

    Sindsdien doen geruchten de ronde op Russische socialemediakanalen, in de veronderstelling dat het ruimtevaartuig waarschijnlijk verloren is gegaan. De Russische ruimteverslaggever Anatoly Zak zei dat het mogelijk lijkt dat Roscosmos de communicatie met Luna 25 heeft verloren, maar zal blijven proberen contact te maken met het ruimtevaartuig.

    De inspanningen van Rusland om de communicatie met Luna 25 te herstellen zullen worden bemoeilijkt door het ontbreken van een deep space-communicatienetwerk in het land. Satellietvolger Scott Tilley merkte op dat het vermogen van het land om met Luna 25 te communiceren beperkt zal zijn tot wanneer de maan zichtbaar is boven Rusland. Er zijn relatief weinig van deze kansen in de komende dagen.

    arstechnica.com/space/2023/08/russia-...
  13. forum rang 10 luchtschip 20 augustus 2023 01:06
    De grote jongens komen eraan --iemand enig idee wat de Russen hier tegen kunnen doen met hun geweer en de opdracht deze grote knapen tegen te houden

    Oekraine front richting Tokmak bij Robotyne

    Een paar Oekraïense M2A2 Bradley IFV's ( Infanterie Fighting Vehicle ) gaan richting de stad Robotyne, Zaporizhia Oblast.

    video 0:20 minuut

    twitter.com/Osinttechnical/status/169...

    En dan komen volgende maand de Abrams tanks naar Oekraïne
  14. forum rang 10 luchtschip 20 augustus 2023 01:13
    Oekraïense M2A2 Bradley IFV neemt Russische posities buiten Robotyne in met 25 mm Bushmaster en 7.62 M240 vuur ( M240, officieel machinegeweer, 7,62 mm, M240, is de Amerikaanse militaire aanduiding voor de FN MAG (Mitrailleuse d'Appui Général, wat machinegeweer voor algemeen gebruik betekent), een familie van door riemen gevoede, op gas werkende middelgrote machinegeweren die de 7.62 × 51 mm NATO-patroon afvuren )

    video 0:11 minuut geluid aan

    twitter.com/Osinttechnical/status/169...
  15. forum rang 10 luchtschip 20 augustus 2023 02:40
    Nationaal Verzetscentrum: Wagner-strijders verlaten Wit-Rusland wegens lage lonen.

    Meer dan duizend huurlingen van de Wagner Group zijn uit Wit-Rusland vertrokken omdat ze niet tevreden zijn met hun loon, meldde het Nationale Verzetscentrum op 19 augustus.

    twitter.com/KyivIndependent/status/16...
  16. forum rang 10 luchtschip 20 augustus 2023 03:01
    quote:

    luchtschip schreef op 18 augustus 2023 20:30:

    Lenin onthoofd in Kazachstan

    De aannemer die probeerde het monument van Lenin in Kazachstan te restaureren, maar het in plaats daarvan per ongeluk sloopte, kan tot zeven jaar gevangenisstraf krijgen als hij schuldig wordt bevonden.

    video 0:07 minuut

    twitter.com/GlasnostGone/status/16925...
    Lenin krijgt het wel te verduren in Kazachstan

    Een monument ter ere van Lenin zou voorzichtig worden verplaatst tijdens de aanleg van een nieuwe weg in Altai, Kazachstan.

    Blijkbaar hebben de werknemers de instructies niet gelezen en waren ze verre van "voorzichtig"

    video 0:06 minuut

    twitter.com/visegrad24/status/1692597...
63.802 Posts
Pagina: «« 1 ... 2582 2583 2584 2585 2586 ... 3191 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.841
AB InBev 2 5.291
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.520
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.969
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.537
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.136
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.763
ageas 5.843 109.779
Agfa-Gevaert 13 1.864
Ahold 3.536 74.000
Air France - KLM 1.024 34.363
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.774
Alfen 12 16.604
Allfunds Group 3 1.221
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 339
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.767
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.402
AMG 965 126.145
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.524
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.173
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 321
Arcadis 251 8.626
Arcelor Mittal 2.024 318.702
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 267
arGEN-X 15 9.125
Aroundtown SA 1 179
Arrowhead Research 5 9.284
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.727
ASML 1.762 77.171
ASR Nederland 18 4.125
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.692
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 09 mei

    1. China handelsbalans april
    2. Argenx Q1-cijfers
    3. Hemelvaartsdag, Euronext Amsterdam regulier open
    4. Philips €0,85 ex-dividend
    5. DSM-Firmenich €2,50 ex-dividend
    6. Allfunds €0,0935 ex-dividend
    7. Coca-Cola EP €0,74 ex-dividend
    8. TKH €1,70 ex-dividend
    9. Bank of England - rentebesluit Onveranderd (5,25%)
    10. VS steunaanvragen - wekelijks
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht