Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Rusland

63.636 Posts
Pagina: «« 1 ... 2596 2597 2598 2599 2600 ... 3182 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 9 josti5 22 augustus 2023 17:45
    quote:

    luchtschip schreef op 22 augustus 2023 15:44:

    [...]

    Wat loop je weer te huilebalken over hoe zwaar jij getroffen bent

    Hier de Kalibr raket die de Oekraïners heeft getroffen die in en bij het theater van Chernihiv waren op 19 augustus
    7 mensen, waaronder een 6 jarig meisje werden gedood plus 180 menen raakten gewond

    (...)
    -----------------
    Een even onzinnige als ongepaste vergelijking.
  2. forum rang 5 Mdv 22 augustus 2023 18:15
    quote:

    josti5 schreef op 22 augustus 2023 17:45:

    [...]
    -----------------
    Een even onzinnige als ongepaste vergelijking.
    Nee LS heeft gelijk, je beseft niet eens wat een onzin je schrijft
  3. forum rang 8 het zwaard 22 augustus 2023 18:50
    Denen begonnen met F-16-training van Oekraïense piloten

    Het Deense leger is begonnen met het trainen van Oekraïense piloten voor het gebruik van de F-16’s die het Scandinavische land aan Oekraïne gaat leveren. Dat meldt het Deense leger vanmiddag.

    Zondag maakten Nederland en Denemarken bekend F-16’s aan Oekraïne te geven. Dat gebeurde tijdens een bezoek van de Oekraïense president Zelensky aan Nederland. Beide landen zijn de training van Oekraïense piloten voor het gebruik van F-16’s al enkele maanden aan het voorbereiden.

    De eerste acht Oekraïense piloten zijn daar nu mee begonnen op de militaire basis Skrydstrup. Training door het Nederlandse leger zal deze zomer nog beginnen, zo is de verwachting. Ook het Griekse leger gaat Oekraïners opleiden tot F-16-piloten, meldde het gisteravond.

    Het is nog niet bekend hoeveel van de straaljagers Nederland en Denemarken aan Oekraïne kunnen leveren. Wel zal Nederland pas eind 2024 de eerste F-16’s kunnen leveren, zo maakte het ministerie van Defensie gisteravond duidelijk.
  4. forum rang 8 het zwaard 22 augustus 2023 18:51
    Rusland zegt nieuwe inval van Oekraïense 'saboteurs' te hebben teruggedrongen
    Rusland zegt in de grensregio Brjansk een nieuwe aanval van een groep gewapende Oekraïners te hebben afgeweerd. Dat zegt de regionale gouverneur op berichtendienst Telegram. Het incident vond plaats in het district Klimovo, aan de Russisch-Oekraïense grens.

    "Dankzij de gecoördineerde en heldhaftige acties van de grenswachten van de (veiligheidsdienst, red.) FSB, het ministerie van Defensie en speciale eenheden van de nationale garde van de regio Brjansk, werd de aanval afgeslagen", meldt gouverneur Aleksander Bogomaz. Over de balans van de gevechten is niets gezegd.
  5. forum rang 7 Succes 22 augustus 2023 20:39
    In Robotyne, the Russians left behind the ?-90 “Proryv”

    The Russian invaders left their modern ?-90 “Proryv” (Breakthrough) tank in the village of Robotyne.

    Footage from a Ukrainian drone capturing an abandoned tank in the village was published in the Force Major Telegram group.

    The author of the channel noted that the battles for the settlement are still ongoing. Presumably, the military does not yet have access to an abandoned tank.

    In the video, the American M2 Bradley infantry fighting vehicle is covering the Ukrainian infantry near a Russian tank in Robotyne.

    ...

    mil.in.ua/en/news/in-robotyne-the-rus...
  6. Jan met de pet 22 augustus 2023 21:49
    Berichten op Telegram melden weer explosies bij de Kerch brug. Verkeer op de brug is ook weer stil gelegd en de lokale gouverneur meld dat de vloot schiet oefeningen houd, wat vaak een excuus is voor luchtafweer.
  7. Realistischer 22 augustus 2023 22:24
    quote:

    Jan met de pet schreef op 22 augustus 2023 21:49:

    Berichten op Telegram melden weer explosies bij de Kerch brug. Verkeer op de brug is ook weer stil gelegd en de lokale gouverneur meld dat de vloot schiet oefeningen houd, wat vaak een excuus is voor luchtafweer.
    Zou mooi zijn! De Oekraiense informatiedienst gaf gister al aan dat er de komende dagen grof op de Krim wordt ingezet. Daar spreekt vertrouwen uit, meestal wordt er pas achteraf iets medegedeeld...
  8. Realistischer 22 augustus 2023 22:34
    Ik vind dat de pers (Nederland/VS) te weinig het belang van de bevrijding van Robotyne ziet. Tuurlijk is het een gat met een paar ouderen, maar hiermee heeft Oekraine een corridor door de Russische mijnenstrook geschapen. Ik verwacht snelle vooruitgang de komende dagen en weken...
  9. [verwijderd] 22 augustus 2023 23:09
    Russisch leger heeft "over volledig front" te kampen met "lage moraal, onderlinge strijd en materiaaltekort”

    Het Russische leger kampt met een lage moraal bij zijn manschappen, veel onderlinge strijd en materiaaltekorten. En dat over de volledige lengte van het front. Dat meldt de Amerikaanse denktank Institute for the Study of War (ISW) op basis van Russische militaire bloggers, een belangrijke vorm van onafhankelijke informatie over de Russische troepen.

    Zo is er zeker in het oosten van Oekraïne een tekort aan lichte transportvoertuigen, waardoor materiaal niet goed ingezet kan worden en de troepen niet efficiënt kunnen opereren. Wat dan weer niet goed is voor de moraal.

    Een blogger vertelt dat Russische soldaten hun privévoertuigen moeten registreren bij het ministerie van Defensie, waarna ze verdwijnen of naar een andere plaats worden getransporteerd. “Russische commandanten straffen militairen die hun voertuigen niet afgeven regelmatig voor kleine administratieve overtredingen en Russische soldaten hebben het gevoel dat ze ‘oorlog voeren’ met hun commandanten”, aldus ISW.

    Jaren vijftig
    De Russische troepen in de regio van Cherson hebben dan weer nood aan boten, maar ook zij worden aan hun lot overgelaten. En dan zijn er nog de tekorten aan artilleriesystemen om aanvallen van Oekraïne af te slaan. De Russen moeten vechten met D-20's: handmatig geladen kanon-houwitsers, die versleept moeten worden en vervaardigd zijn in de Sovjet-Unie in de jaren vijftig. Ze worden bij veelvuldig gebruik ook minder nauwkeurig.

    Er is volgens de militaire bloggers echter ook goed nieuws voor de Russen. Artillerie-eenheden presteren een pak beter dan een jaar geleden, mogelijk omdat de gemobiliseerde soldaten (die geen ervaring hadden) geleerd hebben van hun fouten en daardoor accurater kunnen toeslaan. Iets wat door het aanslepen van het conflict alleen nog maar in de hand zal worden gewerkt, volgens ISW.

    Voor het materiaaltekort is er evenwel niet meteen een oplossing. “De aanhoudende klachten van Russische soldaten doen uitschijnen dat het ministerie van Defensie niet bereid óf niet in staat is om de tekorten aan materiaal en de problemen met de lage moraal aan te pakken”, aldus nog ISW.

    www.hln.be/buitenland/russisch-leger-...
  10. Realistischer 22 augustus 2023 23:23
    Het rare is dat in Rusland de slechteriken aan de macht blijven. Sinds de tsajeren. Alleen Gorbatsjov heeft dit geprobeerd te doorbreken... En Jeltsin nog iets daarna, maar die verzoop in de wodka... Misschien vechten wij wel tegen de wodka... Interessant om te lezen is de roman Het Zevende Leven van Nino Haratischvili, ex Sovjet, Georgische bestseller...
  11. Realistischer 23 augustus 2023 00:29
    Wat verder interessant is, daar hoor ik nos niet over, is dst Servie vandaag de terrioritale integriteit van Oekraïne heeft erkend. Poetin heeft nu nog alleen Bellarus als vriendje in Europa... Vergeet ik josti"s vriendje ïn Hongarije nog...
  12. forum rang 5 Mdv 23 augustus 2023 06:29
    NOS Nieuws•Vandaag, 06:01

    Russen weg, huizen onteigenen: Oekraïne bereidt zich voor op herovering Krim

    Chiem Balduk

    Redacteur buitenland

    Het lijkt nog ver weg, maar Oekraïne bereidt zich al uitgebreid voor op de bevrijding van de Krim. In Kyiv vindt vandaag een speciale Krimtop plaats, waar afgevaardigden uit tientallen landen worden verwacht. Het schiereiland werd in 2014 illegaal door Rusland ingenomen, en is de afgelopen maanden een steeds belangrijker strijdtoneel geworden.

    Er zal geen vrede met Rusland worden gesloten zonder bevrijding van de Krim, herhaalt president Zelensky keer op keer. Daarin wordt hij gesteund door zijn bevolking: uit een peiling dit voorjaar kwam naar voren dat 87 procent van de Oekraïners het "onacceptabel" vindt om grondgebied af te staan in ruil voor vrede. In Kyiv zal dus geen enkele politicus van belang pleiten voor het afstaan van de Krim.

    nos.nl/artikel/2487645-russen-weg-hui...
  13. forum rang 6 Fender bass 23 augustus 2023 07:46
    Weer een 'militair doel'. Wat een ongelofelijke klootzakken zijn het toch.

    Kiev: Russia strikes Odessa, hits grain warehouse
    augustus 23, 2023 07:33a.m. CEST
    Ukrainian Defense Forces said on Wednesday that Russia attacked the Odessa region overnight using Iranian-made Shahed drones.

    "The Russians struck Odesa with drones from the eastern coast of the Sea of ??Azov," Ukrainian Defense Forces revealed in a Telegram post, adding that Moscow's strike targeted grain warehouses, as well as the Danube production and transhipment complex.

    There were no immediate reports of casualties.

    KEYWORDS:
    GRAIN | UKRAINE CRISIS

    Baha Breaking News (BBN) / AB
  14. putbruy10 23 augustus 2023 08:05
    The most evil power in Europe sinds de nazi's, dat is ondertussen duidelijk, de russen zijn zelfs te lui geworden om nog fantasierijke leugens over hun misdaden te verspreiden
  15. forum rang 6 benbelegger 23 augustus 2023 09:45
    06.05 uur BST
    Drie drones neergehaald in regio Moskou, zegt burgemeester

    Een drone raakte woensdag vroeg een gebouw in aanbouw in het centrum van Moskou, zei de burgemeester van de stad, Sergei Sobyanin, in wat AFP meldde dat het de zesde nacht op rij was van luchtaanvallen op de Russische hoofdstad.

    Het Russische leger heeft nog twee drones neergehaald boven het westelijke deel van de regio Moskou, zei de burgemeester op zijn Telegram-kanaal.

    Woensdagochtend werd een luide explosie gehoord in de centrale wijk van de hoofdstad, kort nadat de vluchten op de luchthavens van de stad waren opgeschort, meldde het Russische persbureau RIA. De centrale wijk ligt op 5 km van het Kremlin.

    Het Russische ministerie van Defensie zei dat de drone ‘onderdrukt was door elektronische oorlogsvoering’ voordat hij de controle verloor en tegen het gebouw botste.

    “’s Nachts verijdelden de luchtverdedigingstroepen een nieuwe poging van het regime in Kiev om een ??terroristische aanval uit te voeren met drie onbemande luchtvaartuigen op de stad Moskou”, aldus het ministerie. Er vielen geen slachtoffers, aldus het rapport.

    Naast de aanval op de stad Moskou werden twee drones “vernietigd door luchtverdedigingssystemen” in de districten Mozhaisk en Khimki in Moskou, aldus het rapport.

    www.theguardian.com/world/live/2023/a...
    .
63.636 Posts
Pagina: «« 1 ... 2596 2597 2598 2599 2600 ... 3182 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.286
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.426
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.908
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.396
Aedifica 2 831
Aegon 3.257 320.073
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.761
ageas 5.843 109.778
Agfa-Gevaert 13 1.860
Ahold 3.536 73.983
Air France - KLM 1.024 34.337
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.773
Alfen 12 16.420
Allfunds Group 3 1.210
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 336
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.765
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.330
AMG 965 125.765
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.521
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.136
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.622
Arcelor Mittal 2.024 318.626
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.107
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.280
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.693
ASML 1.762 76.994
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.653
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 02 mei

    1. Chinese beurzen gesloten ivm Labor Day
    2. ArcelorMittal Q1-cijfers
    3. DSM Firmenich Q1-cijfers
    4. ING Q1-cijfers
    5. BAM Q1-cijfers
    6. ForFarmers Q1-cijfers
    7. Aedifica Q1-cijfers
    8. HelloFresh Q1-cijfers
    9. Shell Q1-cijfers
    10. RELX 41,8 pence ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht