Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Rusland

63.523 Posts
Pagina: «« 1 ... 2624 2625 2626 2627 2628 ... 3177 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 9 josti5 29 augustus 2023 16:32
    quote:

    theo1 schreef op 29 augustus 2023 15:13:

    [...]

    Je mist de feiten die ertoe doen en je staart je blind op feiten die er niet toe doen.

    (...)
    --------------------
    Nee: jij mist de feiten, en verstoort de discussie.

    Over deze Russische propaganda gaat het:

    6. Oekraïens graan wordt geëxporteerd naar westerse landen in plaats van naar Afrikaanse landen die dit het meest nodig hebben ...

    Die vervolgens wordt weerlegd in het stuk Oekraïnse propaganda, dat succes plaatste, waarop ik weer met de feiten kwam:

    Altijd handig, om de feiten er bij te vermelden:

    www.consilium.europa.eu/en/infographi...

    www.un.org/en/black-sea-grain-initiat...

    Welke feiten er wel of niet toe doen, maak jij niet uit.
  2. forum rang 7 Succes 29 augustus 2023 16:57
    quote:

    theo1 schreef op 29 augustus 2023 16:20:

    Even terug naar het front.

    Even terug naar het front.

    Het offensief bij Robotyne heeft duidelijk meer vaart gekregen. De inname van Robotyne is belangrijk, maar intussen zijn de Oekraïners iets ten oosten van Robotyne alweer een stap verder. Tussen Robotyne en Novoprokopivka hebben de Russen loopgraven gebouwd, maar naar het oosten niet. Dit is weer hetzelfde trucje dat ook bij Robotyne met succes is gebruikt: een frontale aanval is te moeilijk, dus van je aan vanuit het oosten. Het Russische leger is een organisatie die niet erg snel leert, dus dezelfde truc werkt op dezelfde plek meerdere keren.

    ...

    Er was sprake van bepaalde generaals die er bij de Oekraïners op aandrongen om alles te zetten op het offensief naar Tokmak. Nu ben ik geen generaal en zullen zij er vast meer verstand van hebben dan ik, maar eerlijk gezegd ben ik het daar niet helemaal mee eens. Het lijkt mij verstandiger om ook op andere plekken druk te blijven zetten en te profiteren als er kansen ontstaan. Gewoon lekker opportunistisch blijven en niet alles op het moeilijkste punt inzetten. Zoals steeds, we zullen zien wat er gaat gebeuren.
    Dit geldt ook voor Tokmak ... men zal het stadje niet direct aanvallen maar een omtrekkende beweging maken.

    ,,...Tokmak is arguably the most heavily defended city in Russian-occupied Ukraine. Depending on how you count them, it has between two and as many as seven lines of defense. ..."

    www.dailykos.com/stories/2023/8/22/21...

    ------

    Russian Offensive Campaign Assessment, August 28, 2023

    ...

    Oekraïense troepen zetten de offensieve operaties in de westelijke oblast Zaporizja op 28 augustus voort en maakten waarschijnlijk verdere vorderingen. Malyar meldde dat Oekraïense troepen niet-gespecificeerd succes behaalden in de richting ten zuidoosten van Robotyne en ten zuiden van Mala Tokmachka (7 km ten zuidoosten van Orikhiv) en oprukken in de richting van Novodanylivka (4 km ten zuiden van Orikhiv), Novopokropivka (15 km ten zuiden van Orikhiv), Mala Tokmachka en Ocheretuvate (25 km ten zuidwesten van Orikhiv).

    Russische milbloggers beweerden dat Oekraïense troepen oprukten in de richting van Verbove (18 km ten zuidwesten van Orikhiv), waarbij één milblogger beweerde dat de frontlinie minder dan vier kilometer verwijderd was van de nederzetting in een niet nader gespecificeerd gebied ten westen van Verbove. De FIRMS/VIIRs-sensoren van NASA laten op 27 augustus een groot aantal hitteafwijkingen zien naast een deel van de Russische antitankloopgraven ten westen van Verbove, wat erop wijst dat Oekraïense strijdkrachten mogelijk proberen de Russische verdedigingsposities daar te doorbreken.[79]

    De hitteafwijkingen en Russische rapporten over Oekraïense opmars duiden er waarschijnlijk op dat Russische strijdkrachten geen controle hebben over het gebied ten westen van dit segment van antitankgrachten. Een Russische milblogger uitte zijn bezorgdheid over de kwetsbaarheid van Russische posities langs de Robotyne-Verbove-lijn in het geval van verdere Oekraïense opmars via Russische defensieve posities nabij Verbove. Een prominente Russische milblogger beweerde dat berichten over Oekraïense doorbraken dichter bij Novoprokopivka vals zijn.

    ...

    www.understandingwar.org/backgrounder...

  3. forum rang 7 Succes 29 augustus 2023 17:06
    Russian "authorities" in Tokmak prepare to leave city – Melitopol's mayor

    The occupational "authorities" of Tokmak, Zaporizhzhia Oblast, are being moved to another place, as the combat line is approaching the city.

    Source: Ivan Fedorov, Melitopol’s mayor

    Quote: "Almost daily bavovna and the liberation of settlements on the Melitopol front are turning Tokmak, which is still occupied, from a pre-frontline city into a full frontline city. [Bavovna is a Ukrainian word for cotton; this is a reference to how Russian propaganda, initially refusing to use the word ‘vzryv’ (explosion), used ‘khlopok’ (a bang) instead. However, ‘khlopok’ also means cotton, and this has since become a meme - ed.]

    The enemy's defence is cracking, so the first rats run from the sinking ‘Russian ship’. According to residents, the local occupying ‘authority’ have one foot out the door; they are being transported to another city."

    www.pravda.com.ua/eng/news/2023/08/29...
  4. forum rang 9 josti5 29 augustus 2023 18:12
    quote:

    putbruy10 schreef op 29 augustus 2023 16:47:

    OPROEP: aan alle mensen van goede wil, STOP met graan te voederen aan trollen !!!
    ----------------
    Hier zijn geen trollen.

    Forumgenoten die een andere mening hebben dan die van jou wegzetten als 'trollen' getuigt van arrogantie.
  5. forum rang 4 tomtom100 29 augustus 2023 19:13
    quote:

    theo1 schreef op 29 augustus 2023 15:13:

    [...]

    Je mist de feiten die ertoe doen en je staart je blind op feiten die er niet toe doen.

    Wat er niet toe doet is waar het Oekraïense graan precies heen gaat. Wat er wel toe doet is dat graan een commodity is met een wereldmarktprijs. Wat belangrijk is, is dat het Oekraïense graan op de markt komt. Zelfs als het alleen gebruikt wordt als veevoer voor Amerikaanse hamburgers, of voor bruidstaarten in Korea, dan nog zorgt het aanbod voor lagere wereldmarktprijzen en daar profiteren arme mensen in Egypte en Bangladesh direct van, ook al wordt er geen korrel Oekraïens graan gebruikt om brood te bakken in Egypte. En die mensen lijden er ook direct onder als Rusland weer eens een silo bombardeert, want dat betekent minder aanbod en dus een hogere wereldmarktprijs. Voor "ons" in Europa doet het er niet zo ontzettend veel toe als een brood een cent duurder is, maar in de sloppenwijken in Cairo kan dat het verschil maken.
    Jostov begrijpt geen simpele basis economie wanneer het niet de belangen van zijn grote held zijn.
    Dan houdt de jongen zich een beetje van de domme of het moest zijn dat hij dat echt niet (wil) (kan) snappen.
    Who knows.....
  6. forum rang 6 benbelegger 29 augustus 2023 19:34
    quote:

    josti5 schreef op 29 augustus 2023 16:32:

    [...]
    --------------------
    Nee: jij mist de feiten, en verstoort de discussie.

    Over deze Russische propaganda gaat het:

    6. Oekraïens graan wordt geëxporteerd naar westerse landen in plaats van naar Afrikaanse landen die dit het meest nodig hebben ...
    ........
    Waar maak je je druk om: goedheiligman Poetin heeft dat al lang en breed geregeld:

    leveringen van 25.000 tot 50.000 ton graan te verzekeren aan Burkina Faso, Zimbabwe, Mali, Somalië, de Centraal-Afrikaanse Republiek en Eritrea", zei Poetin tijdens zijn openingstoespraak vanmorgen op de Afrikatop in Sint-Petersburg.

    Hij stelt dat zijn land in staat is de levering van Oekraïens graan te vervangen. Die staat zwaar onder druk sinds Poetin vorige week besloot om de graandeal met Oekraïne niet te verlengen. Veel Afrikaanse landen zijn bijzonder afhankelijk van Oekraïens graan. Maar opvallend: van de zes landen die Poetin vanochtend noemde is er maar eentje, Somalië, dat zelf graan uit Oekraïne importeert.

    www.vrt.be/vrtnws/nl/2023/07/27/afrik...
    .
  7. putbruy10 29 augustus 2023 19:36
    Trollen vergeten 'bewust' hoeveel ton graan de orcs hebben gestolen uit oekraïne, trollen vergeten bewust hoeveel ton er vernietigd is door orc rakketten op havens en silo's

    Er zijn wel degelijk TROLLEN in deze draad..jammer dat dit forum niet (meer) ingrijpt, jammer dat er nog geen gevangenisstraf staat op het ontkennen van de oekraïnse holocaust of het dwepen met dictators
  8. forum rang 7 Succes 29 augustus 2023 19:38
    South Korea increases Ukraine aid to almost $400 million for 2024

    South Korea will provide Ukraine with 520 billion won ($394 million) in financial aid next year, eight times more than in 2023, Reuters reported on Aug. 29, citing the country's Economy and Finance Ministry.

    According to South Korea's 2024 budget, the aid package includes 130 billion won for reconstruction, 260 billion for humanitarian assistance, and another 130 billion won through international organizations.

    Reuters also cited South Korean President Yoon Suk Yeol saying that Seoul has stepped up South Korea's Official Development Assistance for strategic areas, including the Asia-Pacific region and Africa, from 1.4 trillion won to 2 trillion won ($1.51 billion).

    According to the media outlet, the South Korean Economy and Finance Ministry explained the increase in foreign aid by Seoul's efforts to help South Korean companies go abroad and protect national interests as well as take responsibility as an important member of the global community.

    kyivindependent.com/media-south-korea...
  9. forum rang 7 Succes 29 augustus 2023 19:43
    Russia 'running out' of elite troops to launch offensives

    Russia has continued to deploy "elite" troops to weak areas of the frontline at the expense of future offensive operations, military analysts have said.

    The 76 Guards Air Assault (VDV) is the second elite division to be sent to reinforce "critical sectors" in the Zaporizhzhia region, after Ukraine said it had recaptured Robotyne village, according to the Institute for the Study of War.

    The increasing frequency of their deployment in both offensive and defensive operations has "likely degraded" Russia's elite infantry, said the US thinktank.

    "The degradation of these forces will likely weaken Russia's ability to sustain complex defensive operations and almost certainly disrupt any Russian intent to resume offensive operations at scale, which have predominantly relied on relatively elite infantry that Russia now lacks," the ISW said.

    Relatively elite units were previously redeployed from the Kherson region to defend against Ukraine's counteroffensive in Bakhmut, in another example of Russia's reliance on certain experienced soldiers.

    news.sky.com/story/ukraine-war-latest...
  10. forum rang 7 Succes 29 augustus 2023 19:48
    VS komt met nieuw militair steunpakket van 250 miljoen dollar voor Oekraïne

    De Verenigde Staten gaan nog eens militair materieel ter waarde van een kwart miljard dollar naar Oekraïne sturen om het land te steunen in de strijd tegen Rusland. Dat maakte de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken dinsdag bekend.

    Volgens Blinken gaat het vooral om munitie en materieel om landmijnen op te ruimen. Zo sturen de Amerikanen nog eens drie miljoen kogels, raketten voor luchtafweersystemen en projectielen voor artillerie naar Oekraïne.

    www.hln.be/buitenland/live-oekraine-r...
  11. forum rang 9 josti5 29 augustus 2023 19:49
    quote:

    putbruy10 schreef op 29 augustus 2023 19:36:

    Trollen vergeten 'bewust' hoeveel ton graan de orcs hebben gestolen uit oekraïne, trollen vergeten bewust hoeveel ton er vernietigd is door orc rakketten op havens en silo's

    Er zijn wel degelijk TROLLEN in deze draad..jammer dat dit forum niet (meer) ingrijpt, jammer dat er nog geen gevangenisstraf staat op het ontkennen van de oekraïnse holocaust of het dwepen met dictators
    ------

    Merkwaardig.

    Nu schrijf je deze vreselijke taal, en enkele uren geleden nog schrijf je:

    putbruy10 schreef op 29 augustus 2023 16:47:

    OPROEP: aan alle mensen van goede wil, STOP met graan te voederen aan trollen !!!

    Nogal onevenwichtig, dit.
  12. forum rang 9 josti5 29 augustus 2023 20:13
    Lets discover what a Dutch Supermarket looks like in Moscow, Russia. This Secret (Dutch) Supermarket is situated 50 m from the Kremlin, 2 levels below street level. What does a Secret Supermarket look like inside.

    www.youtube.com/watch?v=TTkrnTEnC3E&a...

    Wát? 'Dutch'???

    De Spar kom je toch in heel Europa tegen?

    Daar heeft Eurospar toch niks mee te maken?

    Oeps: 'In een aantal landen (waaronder Oostenrijk) vindt men ook EUROSPAR- en INTERSPAR-winkels'.

    O, dus Eurospar valt tóch onder 'de Spar'...

    Euhh, nou ja: het hoofdkantoor staat inderdaad in Amsterdam...

    nl.wikipedia.org/wiki/Spar_(supermarkt)
  13. Heupie van Salland 29 augustus 2023 20:23
    Theo1. Jammer dat jij nog reageert op de bewuste polarisatie en -provocaties van Josti5. Als niemand dat doet wordt de draad weer leesbaar zonder al te veel te scrollen. Mijn dank aan de posters met inhoudelijke info.
  14. forum rang 10 luchtschip 29 augustus 2023 20:38
    Strijd om Bakhmut

    Beelden van de 3e afzonderlijke aanvalsbrigade.

    Gecoördineerd werk van de SHERSHEN-eenheid en strijders van het 2e aanvalsbataljon.

    Het vernietigen van Russische infanterie tijdens een hinderlaag in de richting van Bakhmut.

    twitter.com/NOELreports/status/169658...

    Waanzinnig close-combat ( gevechten op extreem korte afstand )

    schokkende beelden

    video 1:59 minuut

    klik net iets rechts onder hide voor groot scherm

    twitter.com/NOELreports/status/169658...
63.523 Posts
Pagina: «« 1 ... 2624 2625 2626 2627 2628 ... 3177 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.285
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.323
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.896
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.355
Aedifica 2 829
Aegon 3.257 320.052
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.752
ageas 5.843 109.777
Agfa-Gevaert 13 1.856
Ahold 3.536 73.980
Air France - KLM 1.024 34.311
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.770
Alfen 12 16.269
Allfunds Group 3 1.191
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 333
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.757
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.820 240.253
AMG 965 125.694
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.519
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.111
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.614
Arcelor Mittal 2.023 318.599
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.106
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.266
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.677
ASML 1.762 76.900
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.650
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.665

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 29 april

    1. NL producentenvertrouwen april
    2. Philips Q1-cijfers
    3. Umicore Q1-cijfers
    4. Proximus Q1-cijfers
    5. Fra BBP eerste kwartaal (voorlopig)
    6. AkzoNobel €1,54-ex-dividend
    7. Besi €2,15 ex-dividend
    8. Fugro €0,40 ex-dividend
    9. Heineken €1,04 ex-dividend
    10. Vastned €1,28 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht