Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

SHELL PLC GB00BP6MXD84

Laatste koers (eur)

33,755
  • Verschill

    +0,280 +0,84%
  • Volume

    194.644 Gem. (3M) 7,3M
  • Bied

    33,750  
  • Laat

    33,760  
+ Toevoegen aan watchlist

Uitstappen? Is het echt never sell Shell? -- Vervolg

22.728 Posts
Pagina: «« 1 ... 909 910 911 912 913 ... 1137 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 9 Ron-tron system 31 augustus 2023 14:01
    quote:

    Ben Benashi schreef op 31 augustus 2023 13:58:

    Het lijkt er sterk op dat we de 28.75 gaan aantikken
    Als de usd koers zijn stijging behoud kan het zeker.
    Shell blijft eigenlijk wat achter gezien de olieprijs stijging en usd stijging,
    1,5% stijging koers naar 29,01eur zou op zijn plaats zijn.
  2. forum rang 6 Candelll 31 augustus 2023 14:40
    quote:

    Ron-tron system schreef op 31 augustus 2023 14:01:

    [...]
    Als de usd koers zijn stijging behoud kan het zeker.
    Shell blijft eigenlijk wat achter gezien de olieprijs stijging en usd stijging,
    1,5% stijging koers naar 29,01eur zou op zijn plaats zijn.

    Ga je Ben zot maken :)
  3. forum rang 4 Mr.Haas 31 augustus 2023 15:11
    Ik heb ook al een order klaar staan om calls te schrijven okt 29,5 .
    Probeer 55 cent te vangen staat nu 48 cent
  4. Erwin S 31 augustus 2023 15:13
    quote:

    Mr.Haas schreef op 31 augustus 2023 15:11:

    Ik heb ook al een order klaar staan om calls te schrijven okt 29,5 .
    Probeer 55 cent te vangen staat nu 48 cent
    hier de nov 30....
  5. forum rang 9 Ron-tron system 31 augustus 2023 15:15
    quote:

    Candelll schreef op 31 augustus 2023 14:40:

    [...]

    Ga je Ben zot maken :)
    Nee hoor altijd serieus over wat kan komen;)
    En daghoog 29,01eur wie weet
  6. forum rang 4 hanspjak@gmail.com 31 augustus 2023 15:25
    Als volger van het RonTron geloof wordt ik er wel een beetje onrustig van. De kracht is groot, de volatiliteit is laag.. en met een wel zeer snel dalende inflatie naar 3.0 pct in NL kan de wereld wel eens veel hoop krijgen op een nieuwe gouden eeuw gestuurd door LLMs.
  7. forum rang 6 Candelll 31 augustus 2023 16:14
    Deel 1

    Alastair Marsh en Will Mathis
    Do 31 Augustus 2023 om 13:28 GMT+2·13 min leestijd
    In dit artikel:

    SCHELP
    Volglijst

    Volglijst
    Aanbevelingsbeoordeling
    Kopen

    SCHEL

    (Bloomberg) -- Zes maanden nadat hij CEO werd bij Shell Plc, maakte Wael Sawan stilletjes een einde aan het grootste bedrijfsplan ter wereld om CO2-compensatie te ontwikkelen, de milieuprojecten die zijn ontworpen om de opwarmende effecten van CO2-uitstoot tegen te gaan

    Tijdens een beleggersevenement dat de hele dag duurde in juni, legde Sawan een bijgewerkte strategie uit voor de Europese oliegigant, die onder meer bestond uit het terugdringen van de kosten en het verdubbelen van winstbronnen als olie en gas. Even belangrijk was wat hij achterwege liet: elke vermelding van de eerdere toezegging van het bedrijf om tot 100 miljoen dollar per jaar te besteden aan het opbouwen van een pijplijn van koolstofkredieten, onderdeel van de belofte van het bedrijf om zijn uitstoot tegen 2050 tot nul terug te brengen.

    Deze doelstellingen voor het compensatieprogramma zijn ingetrokken, zo bevestigde het bedrijf, samen met het plan om tegen het einde van het decennium jaarlijks maar liefst 120 miljoen CO2-credits te verzamelen uit projecten die koolstof vastleggen met bomen, grassen of andere natuurlijke hulpbronnen, waarvan er vele Shell zou zichzelf ontwikkelen. Dat zou goed zijn geweest voor ongeveer 10% van de uitstoot van het bedrijf. Het heeft geen nieuwe doelstellingen openbaar gemaakt voor het ontwikkelen van compensaties, noch gespecificeerd hoe het nu van plan is zijn toekomstige klimaatverplichtingen na te komen.

    De terugval weerspiegelt zowel de hernieuwde inzet van Sawan voor de olie- en gassector die het grootste deel van de winst van Shell genereert, als de erkenning dat de eerdere doelstellingen eenvoudigweg onhaalbaar waren. Shell heeft de afgelopen twee jaar nauwelijks een deuk gemaakt. Het besteedde 95 miljoen dollar, minder dan de helft van zijn oorspronkelijke budget, aan het bouwen of investeren in een portefeuille van koolstofprojecten van West-Afrika tot het Braziliaanse Amazonegebied en Australische landbouwgronden. Ze hebben weinig of geen compensatie opgeleverd, en Shell heeft moeite gehad om projecten te vinden die aan haar kwaliteitsnormen voldoen.

    Het is een nieuwe vernietigende aanklacht tegen compensaties, die voor de meeste grote bedrijven een belangrijke, zij het controversiële “klimaatoplossing” zijn geworden: Bloomberg New Energy Finance schat dat de vrijwillige koolstofmarkt, die vandaag de dag in totaal zo’n 2 miljard dollar bedraagt, tegen 2020 zou kunnen groeien tot 950 miljard dollar. 2037.
  8. forum rang 6 Candelll 31 augustus 2023 16:16
    Deel 2

    Tot nu toe concentreerde een groot deel van de kritiek zich op de kwaliteit. Uit veel onderzoeken, waaronder een aantal door Bloomberg Green, is gebleken dat veel compensaties niet de milieuvoordelen opleveren die ze beloven. Shell probeerde dat probleem op te lossen, met strenge eisen, diepe zakken en meer dan een eeuw aan technische expertise, en kwam er al snel achter dat focus op kwaliteit het aanbod beperkte. Het kan goede compensaties hebben, of veel ervan, maar niet beide.

    “Het is echt moeilijk om schaalgrootte te verkrijgen uit kredieten van hoge kwaliteit”, zegt Gilles Dufrasne, koolstofbeleidsfunctionaris bij Carbon Market Watch. ‘De twee krachten’ – volume en kwaliteit – ‘werken elkaar tegen’.

    Flora Ji, een 17-jarige Shell-veteraan, leidt sinds 2021 de ‘nature-based solutions’-activiteiten van het bedrijf. In een interview voordat Sawan de officiële doelstelling van 120 miljoen compensaties per jaar schrapte, zei ze dat iedereen wist dat het een groot getal, een bereik. Ondertussen was de koolstofmarkt niet snel genoeg gegroeid om aan de stijgende vraag te voldoen, zei ze. “Het had niet de enorme, exponentiële groei die we hadden verwacht.”

    Ji weigerde te reageren op verdere vragen nadat Sawan de nieuwe richting van het bedrijf had aangekondigd. Een woordvoerder van Shell merkte het officiële standpunt van het bedrijf op dat “de toename van de vraag naar koolstofkredieten gepaard moet gaan met de behoefte aan kwaliteit”, en zei verder dat “we het er niet mee eens zijn dat er een discrepantie bestaat tussen de behoefte aan kwantiteit van koolstofkredieten internationaal en het vermogen van projectontwikkelaars om te voldoen aan kwaliteitsnormen.”

    De inspiratie van Shell voor het bouwen van een robuuste pijplijn van compensaties kwam uit een artikel dat in 2017 door de Nature Conservancy werd gepubliceerd. De milieuorganisatie, die ook compensaties ontwikkelt en verkoopt, ontdekte dat natuurbehoud en -herstel meer CO2 zouden kunnen absorberen dan eerder werd gedacht, genoeg om een rol te spelen. spelen een belangrijke rol bij het beperken van de opwarming van de aarde, en dat tegen een prijs die veel lager is dan die van andere voorgestelde oplossingen.

    Dat onderzoek, samen met de toenemende druk van investeerders op bedrijven om hun ecologische voetafdruk te verkleinen, bracht Shell ertoe op zoek te gaan naar een gestage aanvoer van compensaties. Het simpelweg kopen van kredieten is beladen: koolstofprojecten zijn licht gereguleerd en controversieel, en de kernactiviteiten van Shell maken het nu al tot een populair doelwit van milieuactivisten. Het team voor op de natuur gebaseerde oplossingen wilde voorkomen dat er nog meer koren op de molen zou komen.

    “De enige manier om ervoor te zorgen dat u op het juiste moment en tegen een aanvaardbare prijs over voldoende kredieten van de juiste kwaliteit beschikt, is door een intern team te hebben en uw eigen aanvoerpijplijn aan te leggen”, zegt Anaïs Bach, voormalig hoofd operations van Het bedrijf voor natuurgebaseerde oplossingen van TotalEnergies SE, dat nu een op koolstof gerichte startup runt. “Dit is urgenter voor oliemaatschappijen, omdat er een onderliggende angst bestaat dat koolstofprojecten in de toekomst terughoudend zullen zijn om met hen samen te werken.”

    Shell hoopte zijn critici te verrassen, zelfs degenen die hebben gezegd dat zijn koolstofprojecten neerkomen op ‘een gevaarlijke oplichterij’. Het bedrijf begon in 2018 met het ontwikkelen van compensaties en toen het drie jaar later zijn doel van 120 miljoen stelde, codificeerde het zijn kwaliteitscriteria. Er zou een conservatieve benadering van de geschatte ontbossing nodig zijn om ervoor te zorgen dat de impact van de bescherming hierdoor niet wordt vergroot. Het zou het langetermijnbeheer van een project in twijfel trekken, lang nadat de kredieten zijn uitgegeven. Het zou de inkomsten eerlijk verdelen met lokale partners en vragen beantwoorden over de additionaliteit, en over de vraag of Shell de eer opeist voor de CO2-reductie die hoe dan ook zou hebben plaatsgevonden.

    “De markt besteedde destijds onvoldoende aandacht aan kwaliteit”, zegt Ji van Shell. “De kwaliteit, integriteit en het verantwoorde gebruik van kredieten: dit zijn de voorwaarden voor de geloofwaardigheid en duurzaamheid van de koolstofmarkten.”

    Als voorbeeld van de aanpak van Shell: voordat Shell instemde met de financiering van een herbebossingsinspanning van 10.000 hectare op de Filippijnen, ondervroeg zij de modellen die door academici van de Australische Universiteit van de Sunshine Coast werden gebruikt om de potentiële CO2-reductie van het project te projecteren. Shell voerde ook antecedentenonderzoek uit bij de leiders van de lokale organisaties die bij het project betrokken waren, op zoek naar tekenen van corruptie of criminele activiteiten.

    “Het niveau van dat onderzoek stelde mij gerust dat ze ethiek en compliance heel, heel serieus namen”, zegt John Herbohn, directeur van het Tropical Forests and People Research Center bij USC en de coördinator van Project Tarsier. “Dat stuurde mij gewoon een signaal dat ze serieus waren om de dingen goed te doen.”

    “Als we alleen maar wilden kijken naar het maximaliseren van het totale aantal credits, zouden we de zaken anders hebben aangepakt,” voegde hij eraan toe, wijzend op de beslissing om bomen te planten die grotendeels inheems zijn in de regio, ook al zouden geïmporteerde soorten sneller groeien en beginnen te groeien. om koolstof sneller op te slaan.
  9. forum rang 6 Candelll 31 augustus 2023 16:19
    Deel 3
    Shell en USC bereikten overeenstemming over de voorwaarden van hun partnerschap in 2022, bijna drie jaar nadat ze met de besprekingen waren begonnen; het duurde nog eens zes maanden om te beginnen met het planten van bomen. En Herbohn verwacht dat in het eerste decennium maximaal 20% van de totale kredieten zal worden geproduceerd, terwijl de resterende compensaties over de volgende twee decennia zullen worden gespreid.

    Er zijn “duidelijke en onvermijdelijke structurele obstakels” die dit soort projecten beperken, zegt Rich Gilmore, CEO van investeringsmanager Carbon Growth Partners in Melbourne. “Het maakt niet uit hoeveel mensen je hieraan hebt, hoeveel geld je investeert of hoe hoog de koolstofprijzen ook zijn, je kunt bomen niet sneller laten groeien of bodemmicroben harder laten werken.”

    Shell’s Ji is zich niet bewust van deze spanningen. Ze zei dat het drie tot zeven jaar kan duren voordat op de natuur gebaseerde projecten beginnen met het uitgeven van kredieten, afhankelijk van de onderliggende methodologieën voor koolstofmeting.

    Dat geldt zeker in de Schotse Hooglanden, waar Shell heeft samengewerkt met de overheidsinstantie die verantwoordelijk is voor het beheer van de Schotse bossen om meer dan een miljoen bomen te planten. In juli, vier jaar nadat het project was aangekondigd, zei Forestry and Land Scotland dat het bijna 27.000 van wat zij ‘pending issuance units’ noemt, een soort pre-krediet, had gevalideerd en aan Shell toegewezen. Elk komt overeen met het equivalent van één ton CO2 die wordt opgeslagen in Schotse bossen. Na ten minste vijf jaar monitoring zullen de overeenkomstige CO2-credits – 0,02% van het oorspronkelijke doel – aan het bedrijf toekomen.

    Ook andere projecten verlopen langzaam. In Canada verschroeide een recordhittegolf de zaailingen van een boomplantproject. Het proces van het verwerven en behouden van land voor kredieten in het Braziliaanse Amazone-regenwoud is moeizaam, langzaam en riskant; het duurt minstens twee jaar om compensaties te genereren, zelfs nadat een perceel is veiliggesteld. Projecten in Spanje en Nederland die Shell promoot op haar website voor natuurgebaseerde oplossingen verstrekken geen kredieten en zullen dat ook nooit doen, aldus woordvoerders van de ontwikkelaars van de projecten.

    In 2021 zei Shell dat het van plan was 100 miljoen dollar aan de inspanning te besteden, maar investeerde ongeveer een kwart van dat bedrag. Vorig jaar gaf het $69 miljoen uit, waarvan het grootste deel ging naar een minderheidsbelang in de Braziliaanse compensatieontwikkelaar Carbonext. Zelfs als het doel bereikt zou zijn, zou dat neerkomen op minder dan 1% van de totale kapitaaluitgaven van het bedrijf.

    "We zijn waarschijnlijk een van de eersten die een investeringstoezegging hebben gedaan om rechtstreeks te investeren in op de natuur gebaseerde projecten als een particulier bedrijf in deze arena", zei Ji. “In de loop van de tijd leerden we alle uitdagingen die daarmee gepaard gingen.”

    De bereidheid van Shell om geld uit te geven heeft deuren geopend. In 2019 begon Shell gesprekken om mangroveherstel in Senegal te financieren. De projectontwerper, de Belgische non-profitorganisatie WeForest, voelde zich aanvankelijk niet op zijn gemak bij het samenwerken met Big Oil, maar CEO Marie-Noelle Keijzer zei dat er weinig andere haalbare opties waren.

    “Er waren geen organisaties waarvan wij op de hoogte waren die de miljoenen dollars zouden steken die nodig zijn om op grote schaal intensief te planten, zonder enige garantie te hebben dat het zal werken”, zegt Keijzer. “Ons doel is om ecosystemen weer gezond te maken. Shell was onze enige financiële optie om dat mogelijk te maken.”

    Shell financierde ook onderzoek in het projectgebied om de impact op de biodiversiteit in kaart te brengen en installeerde apparatuur om de gasuitwisseling tussen de groeiende mangroven en de atmosfeer te meten, om ervoor te zorgen dat het project de impact ervan niet overdrijft. Het bedrijf zal zijn investeringen in natura terugverdienen: een aandeel van naar schatting 1,7 miljoen credits over de looptijd van het project, minder dan 2% van de inmiddels ter ziele gegane jaarlijkse doelstelling. De eerste kredieten worden op zijn vroegst in 2025 verwacht, aldus Keijzer.

    Shell heeft ook afstand gedaan van veelbelovende projecten, zelfs van projecten die beloofden snel tientallen miljoenen kredieten te zullen leveren. Het overwoog – en weigerde uiteindelijk te nemen – een belang van 38% in het Delta Blue Carbon-project, een mangroveherstelproject in Pakistan dat een gebied bestrijkt dat twee keer zo groot is als Londen. De fundamenten waren goed, maar Shell maakte zich zorgen over de integriteit van haar lokale partners en de oorsprong van de rechten op het land, aldus mensen die bekend waren met de besluitvorming van het bedrijf en anoniem wilden blijven omdat de discussies privé waren.

    Een woordvoerder van Indus Delta Capital, die het project leidt, zei dat aandeelhouders en directeuren van het project zijn onderworpen aan strenge due diligence en dat het proces waarmee licenties en toestemmingen werden verleend ‘in lijn is met de bedrijfsregels’ die zijn voorgeschreven door zowel de nationale en regionale overheden.

    Niet iedereen deelde de twijfels van Shell: Microsoft Corp. heeft samen met veel grote mondiale bedrijven kredieten uit het project teruggetrokken, zo blijkt uit registergegevens. Een woordvoerster van Microsoft zei dat het Indus Delta Capital heeft gevraagd zich te houden aan de gedragscode voor leveranciers toen het vorig jaar credits kocht en dat het “belangrijke project- en ontwikkelaarsinformatie” zal beoordelen voordat het verdere aankopen doet.
  10. forum rang 6 Candelll 31 augustus 2023 16:22
    en dit was nog een berichtje van gisteren

    Het was opnieuw een week waarin zowel de olie- als de aardgasprijzen verliezen boekten, zij het kleine.

    Op het nieuwsfront draaiden de krantenkoppen om de aankondiging van de overname van energieproducent Permian Resources ter waarde van 4,5 miljard PR en de start van de SHEL-productie van de in Londen gevestigde supermajor Shell bij een gasproject in Maleisië. Ontwikkelingen in verband met Cheniere Energy LNG, Crescent Point Energy CPG en Mtarix Service Company MTRX haalden ook de krantenkoppen.

    Over het geheel genomen was het een bearish periode van zeven dagen voor de sector. De West Texas Intermediate (WTI) futures op ruwe olie daalden met 1% tot 79,83 dollar per vat, terwijl de aardgasprijzen met 0,4% daalden tot 2,54 dollar per miljoen Britse thermische eenheden (MMBtu).

    Met name de prijsactie voor ruwe olie bleef voor de tweede week op rij negatief vanwege zorgen over de vraag in China en de mogelijkheid van meer renteverhogingen in de nabije toekomst. Het EIA-rapport, waaruit de opbouw van brandstofvoorraden bleek, speelde ook een rol.

    Intussen bleef de aardgasmarkt met een licht verlies week na week in evenwicht, overweldigd door de zwakte van de export en aanwijzingen voor een mogelijke afkeer van een arbeidersstaking in Australië.

    Samenvatting van de belangrijkste verhalen van de week
    1. Olie- en gasproducent Permian Resources is een overeenkomst aangegaan om de kleinere concurrent Earthstone Energy over te nemen voor $4,5 miljard, inclusief de overname van de nettoschuld. Door de deal ontstaat een onafhankelijk exploratie- en productiebedrijf dat zich richt op het Delaware Basin. Het nieuwe bedrijf zal een waarde hebben van ongeveer $14 miljard. De deal zal naar verwachting eind 2023 worden afgerond.

    Permian Resources zal in het kader van de transactie 211 miljoen gewone aandelen uitgeven. Na de sluiting van de deal zullen de aandeelhouders van Permian Resources 73% van het gecombineerde bedrijf bezitten, terwijl de aandeelhouders van Earthstone de rest zullen bezitten.

    De overname zal de bestaande voetafdruk van Permian Resources vergroten door netto 223.000 hectare in het Permian Basin toe te voegen. Dit zal het gecombineerde bedrijf op ruim 400.000 hectare netto brengen met een pro-formaproductie van 300.000 vaten olie-equivalent per dag. In het Delaware Basin voegt Earthstone netto 56.000 hectare toe aan het gecombineerde bedrijf. (Permian Resources tekent deal om schalievoetafdruk uit te breiden)

    2. Een onderdeel van de Britse energiegigant Shell heeft onlangs de start aangekondigd van de gasproductie vanaf haar Timi-platform in Maleisië, opererend onder het SK318-productiedelingscontract. Dit streven betekent niet alleen een doorbraak in de gasproductie, maar weerspiegelt ook Shells niet-aflatende inzet voor duurzame innovatie en de voortgaande energietransitie.

    Het strategische ontwerp van Timi zorgt voor een indrukwekkende piekgasproductiecapaciteit van maximaal 50.000 vaten olie-equivalent per dag. Deze enorme productie zal effectief worden getransporteerd via een geavanceerde pijpleiding van 80 kilometer naar het gerenommeerde F23-productiecentrum. Het visionaire project is van belang bij het voeden van de komende uitbreiding in de centrale regio Luconia, strategisch gelegen voor de levendige kust van Sarawak.

    Shell heeft een lange geschiedenis van succes in Maleisië. Het bedrijf blijft toegewijd aan zijn missie om de economische vooruitgang van het land te stimuleren en tegelijkertijd nauwgezet de complexiteit van de energietransitie te navigeren, onder leiding van het bekwame rentmeesterschap van Malaysia Petroleum Management, PETRONAS. (Shell start gasproductie op Timi Field in Maleisië)

    3. Aardgasexporteur Cheniere Energy heeft onlangs een langlopende koop- en verkoopovereenkomst aangekondigd met BASF, een bekend bedrijf in de chemische sector. De deal is een aanzienlijke impuls voor Zacks Rank #3 (Hold) Cheniere Energy, omdat het de vraag naar de export van vloeibaar aardgas op lange termijn veiligstelt. Het is ook een teken van de groeiende afhankelijkheid van Europa van gasimporten, nu het continent zijn afhankelijkheid van Russisch gas probeert te verminderen. Deze strategische samenwerking is klaar om de energievoorzieningsketen opnieuw vorm te geven en bij te dragen aan de duurzame en veilige energietoekomst van Europa.
  11. Oliedom 31 augustus 2023 20:31
    Deze maand weinig volatiliteit in RDS. 65 ritjes met 6400 euro rendement. Toch wel tevreden.??
  12. forum rang 8 Freemoneyforever 1 september 2023 05:15
    quote:

    Oliedom schreef op 31 augustus 2023 20:31:

    Deze maand weinig volatiliteit in RDS. 65 ritjes met 6400 euro rendement. Toch wel tevreden.??
    Een hongerrendement, dan maar naar de voedselbank ;)
  13. forum rang 9 Ron-tron system 1 september 2023 06:29
    quote:

    Oliedom schreef op 31 augustus 2023 20:31:

    Deze maand weinig volatiliteit in RDS. 65 ritjes met 6400 euro rendement. Toch wel tevreden.??
    Was inderdaad een mindere maand ook omdat Shell meestal boven de 28eur bleef.
    Heb met geschreven opties te traden boven die 28eur wel veel goedgemaakt.
    Enkel rontron gaf je maar 1,2% rendement in aug op totaalbudget.
    De olieprijs gaat hoog in de range 80-88usd en dan komt er wel weer volatiliteit in de markt.
    Een keer een mindere maand geen drama.
    Schrijf wat opties op en neer boven de 28eur en dan haal je wel 3-4% rendement/maand.
  14. forum rang 6 Candelll 1 september 2023 07:07
    3 groene pijles momenteel en POG gaat die door de 2000 grens is de vraag, olie begint aan de klim gaan we uiteindelijk naar die 90 grens

    range ligt vandaag op 29-28.4(60 cent is wel veel voor een vrijdag)
  15. forum rang 4 hanspjak@gmail.com 1 september 2023 07:31
    Carl, koop jij nu olie shorts bij? Bestens in?

    ps. interessant.. CEO Shell geeft aan dat hij gewoon fossiel is.. en aandeel omhoog... als Schiphol wil krimpen is de US tegen.. Creeeren van een duurzame samenleving is zo makkelijk nog niet
22.728 Posts
Pagina: «« 1 ... 909 910 911 912 913 ... 1137 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in
Premium Premium

Hoe houdbaar is het hoge dividend van Shell als de olieprijs gaat dalen?

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 06 mei

    1. China inkoopmanagersindex diensten april
    2. PostNL Q1-cijfers
    3. Siemens Healthineers Q1-cijfers
    4. TKH Q1-cijfers
    5. Dui inkoopmanagersindex diensten april (def)
    6. EU inkoopmanagersindex diensten april (def) 52,9
    7. VK inkoopmanagersindex diensten april (def)
    8. EU producentenprijzen maart
    9. Tyson Foods Q1-cijfers
  2. 07 mei

    1. Japan inkoopmanagersindex diensten april
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht