Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Rusland

63.533 Posts
Pagina: «« 1 ... 2630 2631 2632 2633 2634 ... 3177 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 benbelegger 31 augustus 2023 16:52
    quote:

    ffff schreef op 31 augustus 2023 14:30:

    DZR,

    Suggestieve postings over het vermogen van Putin, de huidige familie von Amsberg, of over de erfenis van prins Bernard..... Ach dat doet het altijd goed in de pulpmedia. . Ik reageer hier enkel en alleen maar, om aan te geven hoe Marouscha van de Groep toch een heerlijk, smeuïg verhaal in elkaar heeft weten te steken.
    Volgende keer uit haar hand eens een verhaal over de tientallen miljoenen van de voormalige Gasprinses uit Oekraïne. Wat zou daarvan overgebleven zijn..... Dat interesseert mij evenveel als het vermogen van Putin.

    Peter
    Geld en macht horen bij elkaar, dat moet jij als expert toch weten!

    Mij interesseert vooral het vermogen van patriarch Kirill.
    Voor een geestelijke, die zegt een volgeling van Jezus te zijn, zou geld in het geheel niet belangrijk moeten zijn.
    Want hij kan geen twee heren dienen: het is óf God óf Mammon.

    Poetin en Kirill: twee oud-KGB-ers die van geloof hun verdienmodel hebben gemaakt.

    www.businessinsider.nl/russische-patr...
    www.businessinsider.nl/vladimir-poeti...
    .
  2. forum rang 10 luchtschip 31 augustus 2023 18:35
    De Russische Telegram account 'Thirtheenth', gerund door de Russische soldaat Egor Guzenko die in de Kherson-regio vecht, beweert dat het Ministerie van Militaire Contraspionage in Rusland de taak heeft gekregen om drie bekende Russische militaire bloggers vast te houden. Onder hen bevindt zich Romanov, die onlangs allerlei problemen in de zuidelijke bezette gebieden in de Russische gelederen aan de kaak stelde.

    pbs.twimg.com/media/F42jP4NXYAACko8?f...

    twitter.com/NOELreports/status/169719...

    Dit zijn dus mensen die verslag doen vanuit het oorlogsgebied ( of contacten hebben met soldaten in het oorlogsgebied ), maar ook vertellen waar het slecht gaat en er op aandringen dat er maatregelen worden genomen om versterkingen te sturen

    Iedereen die kritiek heeft op het Russische leger, dat er verkeerde beslissingen worden genomen worden rücksichtlos door Putin geëlimineerd, hetzij gevangen genomen hetzij gedood
  3. forum rang 10 luchtschip 31 augustus 2023 19:07
    quote:

    ffff schreef op 11 augustus 2023 17:48:

    Fender bass,

    "Valse balans"....Kom op jongen. Lees jullie onophoudelijke stroom van postings eens rustig door. Als er één balans niet deugt, geholpen door de Moderatie alhier, dan is het wel jullie stroom van postings. Kom met inhoudelijke opmerkingen over de prachtprestatie van de Russische ruimtevaartingenieurs. Die geef je niet, want die kun je niet geven.

    Peter
    Neen, inderdaad,
    Die kunnen niet gegeven worden, want zelfs Putin is zo ontevreden over wat jij noemt de prachtprestatie van de Russische ruimtevaartingenieurs, die er zelfs in slaagden een raket op de Zuidpool van de maan te zetten, dat Putin 1 van die Russische ruimtevaartingenieurs heeft laten doden

    >>>Professor Vitaly Melnikov, 77, die aan het hoofd stond van de afdeling Raket- en Ruimtesystemen van RSC Energia, sterft aan vergiftiging

    twitter.com/g900ap/status/16972533548...

    De bron van zijn vergiftiging waren oneetbare paddenstoelen, aldus Moskovsky Komsomolets, zo meldde een Moskouse krant.

    Artsen konden Melnikov niet redden nadat hij ruim twee weken tegen de 'ernstige vergiftiging' had gevochten. De omstandigheden waarin hij naar verluidt vergiftigd zou zijn, zijn niet bekendgemaakt.

    Dit is slechts de laatste dood van een spraakmakende Rus als gevolg van gerapporteerde vergiftigingen.

    Rusland is getuige geweest van een golf van mysterieuze of verdachte sterfgevallen in de afgelopen twee jaar sinds Vladimir Poetin zich begon voor te bereiden op zijn oorlog in Oekraïne.

    Melnikov had als hoofdonderzoeker gewerkt bij TsNIIMASH, een divisie van Roscosmos, de Russische ruimtevaartorganisatie.

    Hij was de auteur van 291 wetenschappelijke artikelen en werd beschouwd als een van de meest opkomende ruimtewetenschappers.

    Hij werkte samen met buitenlandse collega's aan een aantal ondernemingen, onder meer bij NASA. De Russische ruimtevaartoperaties zijn ondanks de oorlog in Oekraïne blijven samenwerken met andere landen. Recentelijk vertrok een Russische astronaut vorige week samen met een Amerikaan en twee anderen tijdens een Space X- en NASA-lancering.

    De recente vergiftiging komt dagen na de mysterieuze dood van een militaire topgeneraal, ooit dichtbij Poetin, die de geheimen bewaarde over de bouw van het Zwarte Zeepaleis van de Russische leider.

    Generaal Gennady Lopyrev, 69, werd plotseling ziek - hijgend naar adem - en kreeg van artsen te horen dat hij eerder geen leukemie had vastgesteld.

    Er ontstonden vermoedens dat hij vergiftigd was nadat bleek dat de generaal in aanmerking kwam voor vervroegde vrijlating.

    Lopyrev werd in 2017 door een militaire rechtbank veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf, beschuldigd van het aannemen van steekpenningen ( bij de bouw van Putin's Paleis in Sochi aan de Zwarte Zee ) en het illegaal bezit van munitie. Hij handhaafde zijn onschuld ten aanzien van de beschuldigingen.

    Vorige maand bleek dat een Russische oppositiepoliticus die zich uitsprak tegen de oorlog in Oekraïne, vergiftigd was met een zeer giftige stof.

    Elvira Vikhareva, 32, een uitgesproken criticus van het Kremlin, deelde tests met de Russische nieuwszender Sota waaruit bleek dat ze sporen van kaliumdichromaat in haar bloed had.

    Mevrouw Vikhareva zei dat ze zich in november vorig jaar onwel begon te voelen, met symptomen zoals haaruitval, spierspasmen en hevige buikpijn die aanhielden tot februari 2023.

    Het volgt ook op een reeks vergiftigingen die de afgelopen jaren het doelwit waren van Moskouse critici – waarvan de meest prominente de Russische de facto oppositieleider Alexei Navalny was, die bijna stierf nadat FSB-agenten zijn ondergoed in augustus 2020 met novichock hadden besmeurd.

    www.dailymail.co.uk/news/article-1246...
  4. forum rang 7 Succes 31 augustus 2023 19:08
    UK defense giant BAE Systems agrees to form partnerships to produce weapons in Ukraine

    From CNN's Tim Lister and Yulia Kesaieva

    edition.cnn.com/europe/live-news/russ...

    As Ukraine accelerates efforts to develop a sophisticated domestic weapons industry, it has welcomed the opening of an office in Kyiv by UK aerospace and weapons giant BAE Systems.

    On Wednesday, Ukrainian President Volodymyr Zelensky met with BAE Systems CEO Charles Woodburn in Kyiv, telling him, "You are an example for other companies to develop their presence in Ukraine and develop weapons production."

    "BAE Systems wants to be a reliable partner of Ukraine in the war for freedom and independence, as well as in building a strong, sustainable technological defense industry to effectively prevent future aggression attempts," Woodburn said.

    Several cooperation agreements were signed to develop arms production in Ukraine in partnership with other domestic companies.

    Ukrainian Minister of Strategic Industries Oleksandr Kamyshin, whose role includes building a defense industrial base, said BAE's commitment would help "build the future of the Ukrainian defense industry. Together with the company, we will be able to localize the production of advanced weapons."

    One project will be the joint production in Ukraine of BAE's L119 light howitzer.

    Ukraine has recently announced steps toward producing more of its own artillery munitions and has a rapidly expanding local drone industry.

    Some background: BAE Systems (BAESF), Europe’s largest defense contractor by revenue, logged record orders worth £37 billion ($44 billion) last year, though the majority were related to programs predating the war.
  5. forum rang 10 luchtschip 31 augustus 2023 19:21
    Oekraïne verloor slechts 5 van de 71 Leopard 2-tanks, sinds de start van het tegen-offensief

    video 0:32 minuut Engels gesproken Engels ondertiteld

    twitter.com/United24media/status/1697...

    Dit gebeurde in een gebied van 65 km2 bij Mala Tokmachka, niet ver van Robotyne, aan het zuidelijk Oekrainse front richting door Russen bezette verkeersknooppunten Tokmak en Melitopol

    Oekraine was het tegenoffensief gestart in Juni 2023, volgens de adviezen van de Amerikanen -- vol in de aanval met veel tanks
    Echter daar is luchtsteun voor nodig en zonder F16's heeft de Oekrainse Luchtmacht geen overwicht doordat de Russen betere toestellen hebben

    Bovendien was het gebied vol met anti-tank mijnen --de Leopard 2 tanks raakten daardoor beschadigd, de meesten konden met schade worden teruggebracht voor reparatie en dus 5 van de 71 waren vernietigd

    >>vanwege de vele mijnen en hevig Russische tegenstand, besloot het Oekrainse leger niet de Amerikaanse strategie voort te zetten.
    Zij volgen nu een andere strategie om eerst de mijnen op te ruimen bij een doorbraakpunt

    Het nadeel is dat dit meer tijd vergt en het offensief moeizaam lijkt te verlopen, maar het voordeel is dat er minder Oekrainse slachtoffers vallen en er minder materiaal verloren gaat
  6. forum rang 7 Succes 31 augustus 2023 19:29
    Oekraïense school van start in Breda

    BREDA - Onderwijswethouder Arjen van Drunen luidde woensdag de schoolbel voor een nieuwe school, speciaal voor Oekraïense kinderen. Ook de meeste docenten die er lesgeven zijn Oekraïens. Dat deed hij samen met Rob Neutelings, bestuursvoorzitter van Curio. De nieuwe school is gevestigd in het schoolgebouw naast Curio prinsentuin van Cooth aan de Tuinzigtlaan in Breda. In hetzelfde gebouw is ook ruimte voor extra leerlingen van de internationale schakelklas (isk).

    De school begint dit jaar met 88 leerlingen in de leeftijd van 10 tot en met 18 jaar. Het gaat om Oekraïense kinderen uit de regio Breda. Op dit moment komen ze uit Bavel, Oosterhout en uit de Koepel in Breda. Maar er is nog ruimte voor meer leerlingen.

    Toekomst Oekraïners niet in Nederland
    “Dit is een heel bijzonder moment. Voor de vakantie kregen Bredase onderwijsbesturen het verzoek van de gemeente om mogelijkheden te bekijken of er een Oekraïense school kon worden opgezet. Dat had vooral te maken met de wens van een grote groep ouders. Zij willen na de oorlog terug naar hun land en zien het liefst dat hun kinderen Oekraïens onderwijs krijgen. Het onderwijs dat de kinderen kregen op de isk, was gericht op een toekomst in Nederland. Maar dat wil deze groep niet. Zij willen zich voorbereiden op een terugkeer naar Oekraïne. Dat kan op de nieuwe school, want zij krijgen naast Nederlandse lessen ook Oekraïense lessen. Het lerarenkorps bestaat voor twee derde uit Oekraïense docenten”, zegt Curio projectleider Jaap Oomen.

    Rob Neutelings vult aan: ‘’Het mooie van de Oekraïense school is dat er twee perspectieven in zitten. De leerlingen worden ten eerste voorbereid op een plek in het Nederlandse onderwijssysteem en ten tweede op een mogelijke terugkeer naar het Oekraïense onderwijssysteem.”

    Echt passend onderwijs
    Curio heeft het initiatief genomen om namens de Bredase schoolbesturen deze school verder op te zetten. Curio verzorgt al vergelijkbaar onderwijs aan jonge vluchtelingen via Curio isk in Breda en Bergen op Zoom. De gemeente heeft gezorgd voor tijdelijke huisvesting in dit net vrijgekomen schoolgebouw. “Het is afgelopen zomer in hoog tempo klaar gemaakt voor gebruik. We zijn blij dat Curio zo snel de organisatie op zich heeft genomen en dat we dit onderwijs vanaf vandaag kunnen aanbieden in Breda. Het sluit aan bij de behoefte van vluchtelingen uit Oekraïne die daar hun toekomst zien. Hiermee bieden we dan ook echt passend onderwijs. En het biedt ook weer meer ruimte in de internationale schakelklas, waar ze eerst zaten, om andere minderjarige vluchtelingen het onderwijs te bieden dat ze nodig hebben.”, aldus Arjen van Drunen, wethouder Onderwijs.

    Deze week starten vijf klassen. Er zijn 10 Oekraïense en 4 Nederlandse docenten. De start van de school geeft Curio ruimte om extra leerlingen op Curio isk te plaatsen.

    www.bredavandaag.nl/algemeen/algemeen...
  7. forum rang 8 closer 31 augustus 2023 19:35
    Wagnerleger roept strijders op ander werk te zoeken, situatie is ‘uiterst moeilijk’

    Het Russische huurlingenleger Wagner heeft strijders aangeraden voorlopig ander werk te zoeken. In een audioboodschap zegt het huurlingenleger dat de situatie ‘uiterst moeilijk is’ doordat Wagner nauwelijks meer aan de bak komt sinds de mislukte muiterij van twee maanden geleden.

    Verder lezen: www.volkskrant.nl/cs-b0cc58036
  8. forum rang 10 luchtschip 31 augustus 2023 19:39
    quote:

    Heupie van Salland schreef op 31 augustus 2023 16:15:

    [...]
    In het westen is wel erg veel bekend en openbaar. Is dat geen groot nadeel ?
    We weten nog niet de helft van wat er achter de schermen gebeurt

    Veel van wat openbaar gemaakt wordt is mede bedoeld om de Russen te intimideren,

    zodat Russische soldaten beseffen dat zij kansloos zijn tegen het moderne materiaal uit het Westen en kansloos zijn tegen de goed getrainde Oekrainse soldaten

    zodat, de Russische generaals, officieren en commandanten beseffen dat zij kansloos zijn tegen het moderne materiaal uit het Westen en kansloos zijn tegen de goed getrainde Oekrainse soldaten

    zodat het Russische volk gaat beseffen dat hun familie leden, die naar het front zijn gestuurd, kansloos zijn tegen het moderne materiaal uit het Westen en kansloos zijn tegen de goed getrainde Oekrainse soldaten

    Alleen Putin is dadelijk nog de enige die deze informatie niet krijgt of niet wil zien of niet wil geloven en tot de laatste soldaat wil blijven doorstrijden

    Er zal hopelijk een moment komen dat Putin's geloofwaardigheid compleet instort en of Rusland deze klap te boven komt of dat Rusland in een chaos gestort wordt zal de toekomst leren
  9. forum rang 9 josti5 31 augustus 2023 19:47
    Dus tóch:

    Ukrainian Defense Minister, Oleksii Reznikov, will resign, and his position will be filled by the current head of Ukraine's State Property Fund (SPFU), Rustem Umerov, Ukrainian MP Yaroslav Zheleznyak announced via Telegram on Aug. 31.

    news.yahoo.com/ukraine-defense-minist...,via%20Telegram%20on%20Aug.%2031.
  10. forum rang 6 Fender bass 31 augustus 2023 19:49
    Pas vooral op voor vergiftigde paddestoelen.
    Sorry, ik word erg cynisch van dit soort praat.
    Gelukkig hebben ze een mooi volkslied!

    Medvedev: Russia must be alert to biological threats
    augustus 31, 2023 07:02p.m. CEST
    Russian Security Council Deputy Chairman Dmitry Medvedev claimed on Thursday that Russia needs to be attentive to biological threats.

    Speaking at a meeting of the Presidium of the Presidential Council for Science and Education, Medvedev said the Pentagon has "created dozens of laboratories and specialized biological centers around" Russia. However, he added that those facilities don't have a "purely scientific character."

    "We need to treat such external threats as carefully as possible and ensure the technological readiness of our country to counter the spread of any new infections," Medvedev stated.

    KEYWORDS:
    MEDVEDEV

    Baha Breaking News (BBN) / JG
  11. forum rang 8 closer 31 augustus 2023 20:03
    Vandaag, 19:12
    Oekraïense troepen passeren Soerovikin-linie: 'Nu wordt het interessant'

    Oekraïense troepen zijn erin geslaagd de belangrijkste verdedigingslinie in het zuiden te passeren. Het gaat om de zogeheten Soerovikin-linie, vernoemd naar de Russische commandant die afgelopen winter verantwoordelijk was voor de aanleg van de sterke Russische verdedigingslinies. Militaire experts spreken van een belangrijke stap in het tegenoffensief.

    Verder lezen: nos.nl/artikel/2488730-oekraiense-tro...
    Kaartje met opmerkelijke aanval naar Verbove: cdn.nos.nl/image/2023/08/31/1003760/1...
  12. forum rang 10 luchtschip 31 augustus 2023 21:10
    Meerdere luchtverdedigingsraketsystemen die Rusland in 2020 op twee betwiste eilanden voor de kust van Noord-Japan heeft ingezet, zijn van de eilanden verwijderd, waardoor de mogelijkheid ontstaat dat Moskou wapens uit het Verre Oosten hergebruikt voor gebruik in de oorlog tegen Oekraïne.

    twitter.com/Miguel_L71/status/1697257...

    Verdediging van het Oosten van Rusland bij de eilanden bij Japan wordt nu dus door Putin totaal verwaarloosd
    Japan en Rusland hebben een dispuut over de eigendomsrechten van deze eilanden, die nu bezet zijn door Rusland
  13. forum rang 10 luchtschip 31 augustus 2023 21:22
    Volledige update van de Oekraïense vice-minister van Defensie Hanna Maliar:

    " - Noord Oost Oekraine :

    De actieve vijandelijkheden in de Lyman-sector gaan door. De vijand levert aanzienlijke inspanningen om op te rukken in de gebieden Novojehorivka en Bilohorivka in de regio Loehansk. Maar het mocht niet baten. Onze verdedigers vernietigen de vijand en voorkomen dat hij zijn plannen realiseert.

    Oost Oekraine :

    In de Bakhmut-sector blijven de strijdkrachten offensieve operaties uitvoeren ten zuiden van de stad Bakhmut. Er wordt nog steeds hevig gevochten in Klishchiivka, Kurdiumivka en Andriivka. Er zijn enkele successen die de bereikte posities consolideren.

    Zuid Oekraine :

    Onze troepen zetten hun offensief voort in de zuidelijke gebieden. Er zijn enkele successen geboekt, vooral in het gebied Novodanylivka-Novoprokopivka. Onze troepen consolideren nu de bereikte posities.

    Noord Oekraine bij de grens met Rusland :

    De vijand handhaaft een militaire aanwezigheid in de gebieden die grenzen aan Oekraïne en houdt drie Oekrainse groepen troepen vast in de regio's Bryansk, Koersk en Belgorod om de staatsgrens te dekken om onze troepen in bedwang te houden en te voorkomen dat ze worden overgebracht naar de gebieden waar actieve gevechtsoperaties plaatsvinden.
    Het gaat door met het beschieten van bevolkte gebieden vanaf het grondgebied van de Russische Federatie en voert sabotage- en verkenningsactiviteiten uit die de staatsgrens van Oekraïne schenden."

    twitter.com/DenesTorteli/status/16972...
  14. forum rang 10 luchtschip 31 augustus 2023 22:14
    quote:

    marique schreef op 30 augustus 2023 20:36:

    Bericht is al eerder geplaatst.
    Hier wat uitgebreider:

    Europa koopt meer vloeibaar gas van Rusland in dan voor Oekraïense invasie

    Europese landen hebben in de eerste zeven maanden van dit jaar 40 procent meer vloeibaar gas van Rusland ingekocht dan in dezelfde periode in 2021, voor de Russische invasie van Oekraïne. Dat schrijft de Financial Times op basis van een rapport van ngo Global Witness.
    Rusland draait de pijpleidingen met gas naar het Westen al jarenlang dicht. Europese landen willen zelf ook af van de import van Russisch gas, aangezien Rusland daarmee de invasie van Oekraïne kan financieren. Maar dat bezwaar lijkt voor vloeibaar gas (lng) per boot niet te gelden, meldt Global Witness op basis van data van onderzoeksbureau Kpler.

    Met name Spanje en België zijn grootafnemers van het Russische lng. Samen met China vormen zij de top drie inkopers. Spanje kocht in de eerste zeven maanden van dit jaar 7,47 miljard kubieke meter lng uit Rusland. Vorig jaar was dat nog 4,67 miljard kubieke meter.

    De import naar België nam toe van 5,17 miljard kubieke meter in 2022 naar 7,08 miljard kubieke meter in 2023. De inkoop vanuit Nederland nam juist af: van 2,87 miljard kubieke meter vorig jaar naar 0,83 miljard dit jaar.

    Jonathan Noronha-Gant van Global Witness zegt tegen de Financial Times dat de data schrikbarend zijn. "Het maakt niet uit of gas via een pijpleiding of per boot komt. Het betekent nog steeds dat Europese bedrijven miljarden naar de oorlogskas van Poetin sturen." Voor de invasie van Oekraïne importeerde Europa nauwelijks lng uit Rusland, omdat er toen genoeg gas via de pijpleidingen stroomde.

    Europese beleidsmakers hebben bedrijven op het hart gedrukt om geen Russisch lng in te kopen. Tegelijkertijd waarschuwen zij dat een direct verbod tot een energiecrisis kan leiden. In 2027 wil Europa helemaal onafhankelijk zijn van Russisch gas.

    www.nu.nl/economie/6278792/europa-koo...

    Tja, oorlog of geen oorlog, wel of geen sancties, handelsstromen blijven altijd bestaan.
    "Tja, oorlog of geen oorlog, wel of geen sancties, handelsstromen blijven altijd bestaan."

    Je weet toch wel dat er geen sancties zijn die handel in Russisch gas verbieden ?

    Het zijn niet de landen die handel drijven, maar gewoon bedrijven en in dit geval specifiek Shell en Total, die zeggen geen sancties te overtreden

    En waar heb je het over : Spanje importeerde de eerste zeven maanden van dit jaar &,4 miljard kubieke meter LNG gas uit Rusland -- België importeerde 7,08 miljard kubieke meter

    Het is toch maar een fractie van wat de EU normaal importeerde uit Rusland

    zie vierde alinea :

    In 2021 importeerde de Europese Unie 155 miljard kubieke meter aardgas uit Rusland, goed voor ongeveer 45% van de gasimport in de EU en bijna 40% van het totale gasverbruik.

    www.iea.org/news/how-europe-can-cut-n...

    >>>>>>wat wel tekenend is, is dat een land dat alleen drijft op de export van olie, in zijn eigen land, niet eens de tankstations kan bevoorraden

    De graanoogst staat voor de deur in de zuidelijke regio's van Rusland en dan moeten de boeren wel over brandstof voor hun dorsers kunnen kopen

    Rusland is een van de grootste olieproducenten ter wereld. En toch, terwijl Putin honderden miljarden uitgeeft aan zijn vergeefse oorlog in Oekraïne, zijn er in Zuid-Rusland groeiende brandstoftekorten – met gesloten benzinestations en bedrijven die het moeilijk hebben.

    twitter.com/GlasnostGone/status/16972...

    Reuters :

    Rusland, een van de grootste olieproducenten ter wereld, heeft in sommige delen van de zuidelijke graanschuur te kampen gehad met tekorten aan brandstof die van cruciaal belang zijn voor het binnenhalen van de oogst. De situatie zou de komende maanden nog erger kunnen worden, vertelden marktbronnen aan Reuters.

    Handelaren zeiden dat de brandstofmarkt getroffen is door een combinatie van verschillende factoren, waaronder onderhoud aan olieraffinaderijen, knelpunten in de infrastructuur bij spoorwegen en de zwakkere roebel die de brandstofexport stimuleert.

    Rusland heeft de afgelopen maanden geprobeerd de diesel- en benzinetekorten aan te pakken, waarbij exportbeperkingen werden beschouwd als de laatste wanhopige poging om een ??ernstige brandstofcrisis te voorkomen – die gevoelig ligt voor het Kremlin in de aanloop naar de presidentsverkiezingen in maart.

    Een overheidsbesluit om de subsidies voor raffinaderijen te verlagen zal waarschijnlijk de beschikbaarheid van brandstof voor 's werelds grootste graanexporteur verslechteren.

    Regionale olieproductendepots in de zuidelijke regio's van Rusland hebben de brandstofverkoop moeten terugschroeven of zelfs opschorten, terwijl tankstations gedwongen werden de verkoopvolumes van brandstof aan klanten te beperken.

    "De Ai-92-benzine is niet beschikbaar voor de detailhandel in de regio Krasnodar, Adygea en Astrachan. Er is nauwelijks Ai-95-benzine en -diesel", zei een handelaar in het zuiden van Rusland.

    Een andere handelaar zei dat er in de hele Samara-regio, gelegen in het Wolga-riviergebied, voor de tweede week op rij geen diesel is verkocht in oliedepots en dat er voor de tweede week op rij geen diesel meer te koop is op de detailhandelsmarkten.

    De Russische vicepremier Alexander Novak zei woensdag dat er geen brandstoftekorten zijn.

    lees verder

    www.reuters.com/business/energy/russi...
  15. forum rang 10 luchtschip 31 augustus 2023 22:29
    Deze Oekraïense drone-operators vernietigden honderden vijandelijke voertuigen, ter waarde van meer dan $ 1 miljard.

    Dit is het verhaal van een unieke gevechtseenheid: de Magyar Birds.

    video trailer 1:18 minuut Engels gesproken Engels ondertiteld

    twitter.com/United24media/status/1696...

    video 5:41 minuut Engels gesproken

    www.youtube.com/watch?v=U-ak3K8pjws
  16. forum rang 10 luchtschip 31 augustus 2023 22:50
    “Fragment uit het offensief van de 3e aanvalsbrigade aan de zuidelijke buitenwijken van Bakhmut. Terwijl ze oprukten, ruimden de stormtroopers de dug-outs op en sloegen de vijand eruit. Niet alle bezetters hadden het geluk om te overleven, maar degenen die gevangen werden genomen hadden beslist geluk.”

    video 3:26 minuut geluid aan

    twitter.com/NOELreports/status/169728...
63.533 Posts
Pagina: «« 1 ... 2630 2631 2632 2633 2634 ... 3177 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.285
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.330
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.896
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.357
Aedifica 2 829
Aegon 3.257 320.053
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.752
ageas 5.843 109.777
Agfa-Gevaert 13 1.856
Ahold 3.536 73.980
Air France - KLM 1.024 34.311
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.771
Alfen 12 16.271
Allfunds Group 3 1.191
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 334
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.757
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.820 240.255
AMG 965 125.705
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.519
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.111
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.614
Arcelor Mittal 2.023 318.599
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.106
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.268
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.677
ASML 1.762 76.905
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.650
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.665

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 29 april

    1. NL producentenvertrouwen april
    2. Philips Q1-cijfers
    3. Umicore Q1-cijfers
    4. Proximus Q1-cijfers
    5. Fra BBP eerste kwartaal (voorlopig)
    6. AkzoNobel €1,54-ex-dividend
    7. Besi €2,15 ex-dividend
    8. Fugro €0,40 ex-dividend
    9. Heineken €1,04 ex-dividend
    10. Vastned €1,28 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht