Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Rusland

63.685 Posts
Pagina: «« 1 ... 2633 2634 2635 2636 2637 ... 3185 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 9 josti5 1 september 2023 13:03
    quote:

    Mdv schreef op 1 september 2023 13:00:

    [...]
    De sancties werken prima, alhoewel het altijd nog beter kan. De Russische economie krimpt aanzienlijk, de roebel is in elkaar gezakt agv oa. de geitenpaadjes.
    Dat LNG verhaal met 40% meer klinkt natuurlijk leuk als je de sancties ter discussie wilt stellen, maar hoeveel minder gas pompt Rusland naar Europa en hoeveel minder geld is dat?
    Heb je de Gasprom cijfers gezien?
    Voor de oorlog was er niet veel LNG handel met Rusland want alles ging door een pijp, die nu stuk is....
    -------------------
    Dream on, en India maar lachen:

    India has emerged in the past year as a top buyer of Russian oil following Moscow’s full-scale invasion of Ukraine on February 24, 2022. Access to cheap Russian crude has boosted output and profits at Indian refineries, enabling them to export refined products competitively to Europe. In recent months, reports in Reuters and Bloomberg among others, have cited mounting evidence of Indian firms buying Russian oil, refining it and selling it to Europe.

    www.aljazeera.com/news/2023/5/16/eu-t...,refined%20products%20competitively%20to%20Europe.
  2. forum rang 6 Fender bass 1 september 2023 13:08
    Tja, als die andere 19 landen het er nu wel over willen hebben? Nu je baas niet gaat, laat je je maar weer uitlachen. Maar ja, geld en macht. Veel geld.

    Lavrov die zogenaamd anti Westers is.
    Maar wel graag Amerikaanse producten gebruikt en kinderen op Amerikaanse universiteiten laat studeren. Dochter is zelfs geboren in New York.

    Wat een schertsfiguur is het toch. Beetje lullen tegen studenten in Moskou.

    Moscow to adopt G20 declaration if demands met
    september 01, 2023 12:48p.m. CEST
    Russian Minister of Foreign Affairs Sergey Lavrov said on Friday that his country will not approve the final declaration of the next G20 summit if it is not in line with Russia's positions on Ukraine and other important issues.

    Lavrov accused the West of not respecting the role of the G20 as it insists on bringing up the Ukraine issue at every meeting of the group. During a meeting with students in Moscow, he stressed that all international crises, especially those "unleashed by the West," should be discussed at the summit, not only the situation in Ukraine.

    The minister also said that the relations between Russia and Western countries are not very likely to return to their previous level.

    KEYWORDS:
    EU-RUSSIA RELATIONS | G20 | LAVROV | UKRAINE CRISIS | US-RUSSIA RELATIONS

    Baha Breaking News (BBN) / JJ
  3. forum rang 10 luchtschip 1 september 2023 13:12
    quote:

    Mdv schreef op 1 september 2023 13:00:

    [...]
    De sancties werken prima, alhoewel het altijd nog beter kan. De Russische economie krimpt aanzienlijk, de roebel is in elkaar gezakt agv oa. de geitenpaadjes.
    Dat LNG verhaal met 40% meer klinkt natuurlijk leuk als je de sancties ter discussie wilt stellen, maar hoeveel minder gas pompt Rusland naar Europa en hoeveel minder geld is dat?
    Heb je de Gasprom cijfers gezien?
    Voor de oorlog was er niet veel LNG handel met Rusland want alles ging door een pijp, die nu stuk is....
    Inderdaad,

    Dat verhaal in Financial Times belichtte niet het hele verhaal

    De EU zal dit jaar een recordhoeveelheid LNG uit Rusland importeren, zegt de FT

    grafiek : Rusland is de op 1 na grootste LNG leverancier dit jaar

    pbs.twimg.com/media/F4wMW_ObQAAm59Z?f...

    De EU-import van Russisch LNG steeg in de periode januari-juli met 40% vergeleken met dezelfde periode in 2021

    Dat ondanks het feit dat de EU ernaar streeft om in 2027 van de Russische brandstof af te zijn

    Reactie hierop van Matteo Villa :

    >>>De EU-import van Russisch gas is dit jaar met bijna 75% gedaald vergeleken met de eerste zeven maanden van 2021.

    Het rapporteren over slechts één deel van het geheel is onvoorstelbaar bevooroordeeld.

    grafiek : EU importen van Russisch gas verdeeld naar LNG en via de pijplijn

    pbs.twimg.com/media/F4w5GgOXEAAhg6B?f...

    Geen idee waarom de FT ervoor heeft gekozen het nieuws zo sterk te onderstrepen, terwijl ze *geen* informatie verstrekt over de volledige context waarin bepaalde pijp-/LNG-arbitrage plaatsvindt.

    Ze impliceren feitelijk het tegenovergestelde, door iemand te citeren die zegt: “Het is schokkend dat landen in de EU zo hard hebben gewerkt om het Russische fossiele gas af te bouwen, om het vervolgens te vervangen door het verscheepte equivalent.”

    twitterdraadje --naar boven en beneden scrollen

    twitter.com/emmevilla/status/16967974...
  4. forum rang 7 ffff 1 september 2023 13:14
    quote:

    marique schreef op 1 september 2023 11:34:

    [...]

    In deze draad werden en worden posters die - vriendelijk gezegd - vraagtekens plaatsen bij het nut van sancties verketterd, vervloekt, geschoffeerd en uitgemaakt voor Putin-ondersteuners.
    Daar moest ik even aan denken toen ik het bericht van Global Witness las.
    Het is niet alleen het sanctievrije gas dat tot handelsstromen behoort.
    Marique,

    Ik heb jouw waarneming uit de media op een andere manier gehoord: Je weet dat ik een bijna verslaafde, enorme bewonderaar ben, van dat super-mini-programmatje : Wirtschaft vor Acht op de Duitse ARD, dagelijks te volgen gedurende enkele minuten als toch overal die reclames uitgezonden worden.
    En ook deze fantastische Duitse informatieprogramma ging even in op de enorme verhoogde gasexport vanuit Rusland naar West-Europa en hij vertelde er ook nog even bij, via Antwerpen en Rotterdam, maar dat wisten wij allang.
    Maar wat mij echt trof, wat mij echt opviel, was de uitgesproken CYNISCHE toon waarin hij dit nieuws aan de Duitse tv-kijker vertelde. Zijn blik, zijn stem....het sprak boekdelen.

    HANDEL gaat altijd door, als er behoefte aan een product bestaat en voor West-Europa is dat energie, onder andere in de vorm van gas.

    GISTEREN hadden we het in de KK , in de Orsted draad ook even over de zo tegenvallende resultaten van de offshore-windmolen industrie. Maar Europa heeft wel energie nodig en het zal, potverdomme, toch ergens vandaan moeten komen. Zoals al zo vaak verteld: Ik ben voorstander van voortzetten van handel, al was het maar gewoon om met elkaar stevig in gesprek te blijven.
    Tenslotte Marique, nu ik je toch even aan de lijn heb: Ackermanns @ van Haaren bijgekocht op 147 Euro. Je kunt ze momenteel nog iets goedkoper aanschaffen. Motivering: Hun businesses waaronder DEME met een uitpuilend orderboek in de baggerbusiness en de florerende banken Delen en Bank van Breda. Gezien mijn ervaringen met Bank Degroof Petercam, wellicht bij Delen of Bank van Breda ook aardige vooruitzichten, al is dat natuurlijk dromen.

    Peter
  5. forum rang 9 josti5 1 september 2023 13:15
    quote:

    luchtschip schreef op 1 september 2023 13:01:

    [...]

    De door het Westen ingestelde sancties zijn niet bedoeld om het land Rusland te vernietigen en de economie van Rusland plat te leggen

    Dus deze vraag beantwoorden is onnodig omdat je de verkeerde vraag stelt

    Het nut van de sancties is om te bewerkstelligen dat financiers van de oorlog tegen Oekraine hun de financiele middelen worden ontnomen, volledig of in hoge mate, om de oorlog te bekostigen

    De sancties zijn genomen tegen personen, bedrijven en entiteiten in Rusland die verantwoordelijk zijn voor de financiering van de oorlog
    Tevens zijn de sancties er om materiaal geschikt voor de oorlogsindustrie niet naar Rusland getransporteerd worden

    En die sancties werken goed

    Het is een bekende discussie truc om de discussie weg te leiden naar een discussie over iets anders

    Sancties zijn nuttig omdat financiers van de oorlog financieel hard getroffen zijn en beperkt zijn om nog enige bijdrage te leveren aan de financiering van de oorlog

    Of het land en de bevolking wel of niet te lijden heeft van deze sancties, doet niet ter zake want daar zijn de sancties niet voor bedoeld
    ----------------
    O ja?

    www.consilium.europa.eu/nl/policies/s...,De%20sancties%20komen%20bovenop%20de%20maatregelen%20die%20in%202014%20tegen,)%2C%20economische%20sancties%20en%20visummaatregelen.
  6. [verwijderd] 1 september 2023 13:32
    Eliteteam van Oekraïense sluipschutters schakelt Russische topcommandanten uit: “We zijn ongrijpbaar”

    De Russische troepen demoraliseren en ontregelen. Dat is het ultieme doel van een eliteteam van Oekraïense sluipschutters dat zich richt op het uitschakelen van hooggeplaatste militairen.

    Terwijl Oekraïense soldaten worstelen om doorheen de Russische defensielinies vol mijnenvelden en greppels te komen, probeert een Oekraïens eliteteam van sluipschutters chaos en angst te zaaien in de vijandelijke gelederen. Het is hun missie om te terroriseren en te demoraliseren. Dat doen ze door belangrijke pionnen binnen het Russische leger te elimineren.

    De top-down commandostructuur van het Russische leger zorgt er niet alleen voor dat hoge officieren zich naar kwetsbare posities langs de frontlinies begeven, maar maakt de Russische strijdkrachten ook minder flexibel op tactisch niveau. Inmenging van buitenaf, zoals een kogel afgevuurd door een sluipschutter, kan dat het besluitvormingsproces helemaal ontregelen en verlammen.

    “Als soldaten zich aan het voorbereiden zijn om aan te vallen en je luitenant wordt uitgeschakeld, vervalt de eenheid in wanorde”, legt gepensioneerd generaal-majoor Robert Scales uit aan ‘The Wall Street Journal’. Zelfs het doden van de leider van een kleine eenheid kan “de eenheid volledig doen instorten”, vertelt hij. Russische officieren kunnen bovendien gemakkelijk worden geïdentificeerd, bijvoorbeeld aan de hand van de laarzen die ze dragen.

    ‘Duivels en Engelen’
    Het scherpschuttersteam dat zich zichzelf de naam ‘Devils and Angels’ (‘Duivels en Engelen’, red.) geeft, traint in de buurt van de verwoeste Oekraïense stad Bachmoet, zo weet ‘The Wall Street Journal’. De sluipschutters vertellen dat ze naast hun schietvaardigheid ook trainen om nog ongrijpbaarder te zijn op het terrein. “We opereren geluidloos, we zijn onzichtbaar,” aldus een sluipschutter die ‘Fisher’ heet.

    En dat de Oekraïense sluipschutters erg gemotiveerd zijn, blijkt het volgende verhaal. Een scherpschutter die ernstig gewond raakte, vertelde namelijk vorige week aan ‘CNN’ dat hij 16 operaties onderging, om zich vervolgens weer onverschrokken bij zijn eenheid te kunnen voegen aan de frontlinies in de regio Zaporizja.

    In juni schakelde een Oekraïense sluipschutter nog Vladimir Andonov uit, een belangrijk lid van de beruchte Wagnergroep.

    Mark Cancian, een senior adviseur bij het Center for Strategic and International Studies, meent bovendien dat “de rol van sluipschutters nog veel belangrijker wordt wanneer de frontlinies quasi zijn bevroren, zoals de afgelopen maanden in Oekraïne het geval lijkt te zijn”.

    Bron: The Wall Street Journal, Business Insider, CNN
  7. forum rang 10 luchtschip 1 september 2023 13:37
    quote:

    josti5 schreef op 1 september 2023 13:15:

    [...]
    ----------------
    O ja?

    www.consilium.europa.eu/nl/policies/s...,De%20sancties%20komen%20bovenop%20de%20maatregelen%20die%20in%202014%20tegen,)%2C%20economische%20sancties%20en%20visummaatregelen.
    Ja

    In het door jou gelinkte artikel staat :

    Het doel van de economische sancties is om Rusland ernstige gevolgen op te leggen voor zijn daden en om de Russische mogelijkheden om de agressie voort te zetten effectief te dwarsbomen.

    De individuele sancties zijn gericht tegen mensen die verantwoordelijk zijn voor het ondersteunen, financieren of uitvoeren van acties die de territoriale integriteit, soevereiniteit en onafhankelijkheid van Oekraïne ondermijnen of die van deze acties profiteren.

    www.consilium.europa.eu/en/policies/s...

    Sancties zijn er dus niet om Rusland en de bevolking hard te treffen

    Sancties zijn gericht op personen en bedrijven en entiteiten die de oorlog financieren
  8. forum rang 9 josti5 1 september 2023 13:48
    quote:

    luchtschip schreef op 1 september 2023 13:37:

    [...]

    (...)

    Sancties zijn er dus niet om Rusland en de bevolking hard te treffen

    Sancties zijn gericht op personen en bedrijven en entiteiten die de oorlog financieren
    ---------------
    En nu alleen nog ff 'tussen de regels door lezen'.
  9. forum rang 5 theo1 1 september 2023 13:51
    quote:

    izdp schreef op 31 augustus 2023 23:44:

    [...]
    Je hebt zeker een punt dus dit verdient een serieuze reactie.

    Je blijft het maar zeggen: de goed getrainde soldaten van Oekraïne.
    Is het je rose bril of heb je werkelijk eigen ervaring in gevecht of oefening?


    Je hebt hier een punt. De Oekraïense soldaten zijn zeker niet allemaal supergetrainde Rambo's. Er zijn echt goede eenheden, maar veruit de meesten zijn gewoon gemobiliseerd volk dat een snelle stoomcursus heeft gehad in Engeland, Denemarken of Oekraïne zelf.

    Maar aan Russische kant is dit niet anders. Sterker nog, daar is het substantieel slechter. Tijdens het Charkov-offensief hebben de Russen de meesten van hun militaire trainers naar het front gestuurd omdat daar een acuut probleem was. De trainers waren zelf in ieder geval goed getraind. Maar dat heeft hun trainingscapaciteit zwaar uitgehold. Tijdens de mobilisatie gebruikten ze daar het Wit Russische leger voor, maar dat heeft geen al te beste reputatie. Er zijn veel verhalen van Russische mobiks die tijdens "training" twee magazijnen hebben leeggeschoten en dan naar het front zijn geschopt. Dat is zo weinig training dat het eigenlijk niks is. Als die Oekraïners tenminste een paar weken schiettraining hebben gehad en een noodverband kunnen leggen, zijn ze al een stuk beter getraind. Geen wereldklasse, maar al een stuk beter dan niks.

    Daar komt bij dat de Oekraïners er veel meer aan doen om hun soldaten in leven te houden. Daardoor overleven ze gemiddeld langer en kunnen ze meer ervaring "on the job" opdoen.

    De Oekraïners zijn tactisch ook een stuk sterker. Over de brede linie, zeker niet in ieder individueel geval. Het Russische leger staat volledig in de Sovjet-traditie. Als die Sovjet-tactieken ooit goed waren, dan zijn ze nu in ieder geval zwaar verouderd. De Oekraïners hebben ook hun portie Sovjet-fossielen, maar daarbij ook een behoorlijke lichting die veel beter en actueler is opgeleid, waaronder ook hun leider Zaluzhny. Dat maakt een verschil. Zeg nou zelf, met wie win je de oorlog? Met Zaluzhny een stuk eerder dan met Gerasimov.

    Qua materiaal heeft Oekraïne ook een hoop oude Sovjet-junk. Ze werken best veel met BMP1's en T64's en die zijn echt zwaar verouderd. Maar daarnaast hebben ze bijvoorbeeld ook Himars en de Russen hebben niks dat daarbij in de buurt komt. Himars was een enorme gamechanger.

    En strategisch staat Rusland ook nog volledig in Koude Oorlog stand. De strategie gaat uit van een massale, snelle bewegingsoorlog waarbij ze voortdurend in de aanval zijn. En ze krijgen een statische uitputtingsoorlog waarbij ze in de verdediging zijn. Alles, hun strategie, hun tactiek, de officiersopleiding, hun materiaal is gericht op iets wat ze niet doen. Ze hebben mannen die zijn opgeleid als bouwvakkers en uitgerust met bouwvakkersgereedschap en zijn terechtgekomen in een operatiekamer. De Oekraïners hebben ook zat bouwvakkers, maar daarnaast een behoorlijk aantal huisartsen en een aantal goede instrumenten. Niet ideaal, maar die hebben tenminste de basis.

    Ik zeg het je weer: ik herken er weinig van.
    Ik zie heel veel doms en zeker te weten met onnodige slachtoffers.
    Door vijandelijk en eigen vuur.


    Domme acties, mislukkingen en friendly fire zijn inherent aan oorlog. Dat overkomt de besten. Het gaat erom aan welke kant dat het vaakst voorkomt. En aan welke kant de meeste goede acties zitten.

    Met moed en moraal gaan ze het dan niet redden.

    Nee, moed en moraal alleen gaan het niet doen. Maar moreel (is iets anders) is een voorwaarde om te leren van je fouten en om beter te worden. En om door te zetten als het tegenzit.

    Simpelweg om de aantallen en het aansturen van het voer voor de kanonnen aan de andere kant.

    We weten niet hoeveel materiaal Rusland nog heeft. We weten wel dat ze genoeg hebben verloren om half Europa mee te bewapenen. Op dit moment heeft Oekraïne op de meeste plekken een overwicht qua artillerie. Dat is nog niet eerder zo geweest. En Rusland heeft geen onbeperkte hoeveelheid kanonnenvlees. Waarom hebben ze nog geen tweede grote mobilisatie gedaan? Niet omdat ze omkomen in de mankracht. Ze hebben steeds meer gebrek aan mankracht. Dat doen ze niet omdat ze het politiek niet aandurven. En als ze weer mobiliseren, hebben ze weer dezelfde problemen als eerst. Gebrek aan trainingscapaciteit. Gebrek aan basisuitrusting. Gebrekkige logistiek. En nu ook een gebrek aan officieren. Er zijn zoveel kapiteins, luitenants en dergelijk middenkader gesneuveld dat er een gebrek aan is. En er is niet genoeg tijd om nieuwe op te leiden.

    Uitputting waar jij over rept is die van de korte termijn. Geef ik je gelijk in.
    Maar de uitputting van de langere termijn is meer te vrezen.


    Ik denk dat de lange termijn in het voordeel van Oekraïne werkt. Het Westen heeft veel meer productiepotentieel dan Rusland. Oekraïne bouwt ook steeds meer zelf. Zolang Trump niet president wordt (wat ik niet geloof) is dat doorslaggevend.

    Zoals hier iemand hier voorspiegelde:
    Stel Oekraïne slaagt erin om alle grenzen te herstellen, tot en met de Krim, en Rusland blijft schieten vanaf eigen grondgebied.


    Ja, daar kan je heel lang mee doorgaan. Maar zoals ik eerder al heb gezegd, daar hangt een prijskaartje aan: de sancties zullen blijven, ze zullen een hoop mankracht op de been moeten houden langs de grens, de Oekraïners zullen ook voortdurend drone- en raketaanvallen blijven uitvoeren, ze blijven diplomatieke outcast. Poetin heeft niet het eeuwige leven, hij is al in de 70. Iedere opvolger heeft een sterk motief om Poetin overal de schuld van te geven en te kappen met de waanzin. Zeker als er niks meer te winnen is. Een einde aan de sancties, diplomatieke normalisatie, "de jongens haar huis brengen". In ruil voor het opgeven van dromen die niet meer realistisch zijn. Best aantrekkelijk toch?

    Soort kansloos, uitzichtloos, redeloos, radeloos en reddeloos toch?
    En zoals de geschiedenis ons vertelt, gaat het voorbij.
    Alleen een knuppel zoals Trump weet het en normale mensen kunnen enkel hopen dat het gauw voorbij is.


    Ja, hopelijk is het snel voorbij, maar dat hangt af van Poetin. Die is de enige die er op dit moment een einde aan kan maken en iedere dag is opnieuw een kans om dat te doen. Hij kan ook gewoon dood gaan, of afgezet worden, en dan kan zijn opvolger er een eind aan maken.
  10. forum rang 5 theo1 1 september 2023 14:20
    quote:

    izdp schreef op 1 september 2023 01:37:

    [...]

    Vertrokken is heel iets anders dan eruit gevochten.
    Lid van de EU is wensdromen.
    Ze voldoen in de verste verte niet aan de eisen om lid te mogen worden.
    Ik mag toch hopen dat de EU hun lesje wel geleerd hebben met onvolwaardige leden.
    Intern is daar voorlopig genoeg werk te doen om het grootste vredesproject ooit, te behouden.
    Luister hier op deze site maar eens hoeveel mensen hun gram uiten naar de EU.
    Voor mij welhaast onbegrijpelijk plat dom, maar het is wel een feit.
    In emotie opnemen is lief, maar is geen goede zaak.
    Von der Leyen heeft lidmaatschap met zoveel woorden beloofd, dus het zal het nodige snelle praatwerk kosten om je daaruit te draaien. Maar los daarvan, inhoudelijk.

    Er zitten wel degelijk de nodige haken en ogen aan. Oekraïne is een hele grote landbouwproducent. Als die met gelijke rechten op de interne markt komen, dan schopt dat direct het hele Europese landbouwbeleid omver.

    Oekraïne zou ook meteen één van de grootste lidstaten worden. Het is een groot land. Een erg groot land. En ze zijn nogal nauw bevriend met een andere grote, Polen. En nog een zwik kleintjes in het oosten. Frans-Duitse dominantie is nu al niet meer vanzelfsprekend, maar als Oekraïne erbij komt, kan de as Warschau-Kiev wel eens minstens zo belangrijk zijn als de as Berlijn-Parijs. Als ze het slim spelen en hun beleid coördineren zouden de Oost-Europeanen best wel eens zelf dominant kunnen worden. Dat zal even wennen zijn. Vooral voor de Fransen die dan ineens op de tweede rang zitten. Maar in cultureel opzicht voor veel meer, want culturele waarden zijn in Kiev toch wel iets anders dan in Amsterdam.

    Oekraïne is ook een stuk armer dan het gemiddelde in Europa. Gecombineerd met de omvang van het land, betekent dat dat de meeste subsidies daarheen zullen gaan. Dat laat weinig ruimte over voor anderen. Een hoop netto-ontvangers zullen netto-betalers worden. Het is een land met economisch potentieel, maar het zal jaren kosten om dat potentieel te benutten.

    Corruptie is nog altijd een probleem in Oekraïne. Het heeft geen zin om daar je ogen voor te sluiten. Maar ze proberen er in ieder geval tegen te vechten. Nu wankelt al de positie van Reznikov. Dat is nogal wat, je minister van defensie ontslaan midden in een oorlog. En niet voor incompetentie, want Reznikov heeft ook veel goeds gedaan. De onderminister is trouwens al ontslagen. Het toont dat de regering er serieus in is.

    Voor Oekraïne is trouwens NAVO lidmaatschap belangrijker. En dat staat eigenlijk wel vast, zodra de oorlog voorbij is.
  11. forum rang 8 het zwaard 1 september 2023 14:22
    Twee vrachtschepen verlaten zuidelijke haven via Zwarte Zee, zegt Kiev
    Twee vrachtschepen hebben een zuidelijke haven in Oekraïne verlaten en varen op de Zwarte Zee door een zeecorridor die Oekraïne heeft opgericht, ondanks de Russische blokkade. Dat heeft de Oekraïense minister van Infrastructuur, Oleksandr Koebrakov, vrijdag aangekondigd.

    De vrachtschepen verlieten de haven van Pivdennyj, op zowat 20 kilometer van Odessa, aldus de minister.

    Rusland stapte uit de graandeal, waardoor Oekraïens graan via de Zwarte Zee verscheept kon worden ondanks de oorlog, zolang niet aan zijn voorwaarden wordt voldaan. Moskou wil dat de westerse sancties worden versoepeld, zodat het zijn eigen graan ook gemakkelijker kan uitvoeren.

    Doordat Moskou het akkoord niet verlengde, worden de schepen die Oekraïense havens verlaten, beschouwd als militaire doelwitten.

    De Turkse president Recep Tayyip Erdogan trekt maandag naar het Russische Sotsji, waar hij zal worden ontvangen door de Russische president Vladimir Poetin. Erdogan probeert de graandeal nieuw leven in te blazen. Turkije had mee de graandeal onderhandeld.
  12. forum rang 6 marique 1 september 2023 14:27
    quote:

    closer schreef op 1 september 2023 12:09:

    [...]
    Gemakshalve gooi je alles op één hoop, alsof hier andere omgangsvormen gelden dan in andere draadjes die minder emotie opwekken. Het betreft allemaal individuen met ieder hun eigen toon. Dat bepaalde forumleden door sommige anderen als Poetinverstehers e.d. worden gezien, komt niet alleen door meningen over sancties.

    "posters die - vriendelijk gezegd - vraagtekens plaatsen"
    Dat is inderdaad wel héél vriendelijk uitgedrukt als je de treiterige ruziezoekerige berichten bedoelt die hier regelmatig worden geplaatst (zie bijv. de post hierboven).
    @closer,

    In mijn optiek zijn de scheldkanonnades - even alle beschuldigingen op één hoop gooiend - van de zichzelf deugmens vindenden van aanmerkelijk kwalijker toon dan die van de zo verguisde Putinverstehers.
    Oké , noem het dan maar sussend 'ieder hun eigen toon'.
  13. forum rang 8 closer 1 september 2023 14:44
    quote:

    marique schreef op 1 september 2023 14:27:

    de scheldkanonnades (...) van de zichzelf deugmens vindenden van aanmerkelijk kwalijker toon dan die van de zo verguisde Putinverstehers.
    Aha, en daarom mag jij dus ook schelden?
    Tot nu toe nam ik je nog enigszins serieus, maar ik weet genoeg.
  14. forum rang 10 luchtschip 1 september 2023 14:54
    quote:

    josti5 schreef op 30 augustus 2023 08:58:

    [...]
    -----------------

    Pskov ligt 700 km van Oekraïne, en die drones moeten om Pskov te bereiken, over Belarus vliegen.

    Dus:

    1. Wie heeft ze afgeschoten?
    2. Waarvandaan zijn ze afgeschoten?

    De antwoorden zullen wel weer door elkaar heenvliegen, óf niemand heeft het gedaan.

    O ja: Rusland zélf, wellicht.
    Hier een audio video waar de Russen getrold worden

    Man belt naar het Hoofd Directoraat van het Ministerie van noodsituaties in de Pskov regio
    Vraagt wat er aan de hand is omdat hij. explosies in de stad hoorde
    De dame vertelt hem dat het bij het vliegveld is en er een vliegtuig in brand staat

    ok, dus er staat een vliegtuig in de brand ? 1 of meerdere ?

    ja 1

    ok bedankt voor de informatie, dan zal ik het richten iets bijstellen zodat de anderen ook worden geraakt

    Bedankt dat U mij geholpen hebt over het resultaat van de aanval

    Slava. Ukraine

    audio video 0:37 minuut Engels ondertiteld

    twitter.com/Gerashchenko_en/status/16...
  15. forum rang 10 luchtschip 1 september 2023 14:58
    De eerste kernkoppen zijn onlangs afgeleverd aan Wit-Rusland: Kyrylo Budanov, hoofd van de Oekraïense defensie-inlichtingendienst.

    Budanov beschouwt dit echter niet als een bedreiging, aangezien het "geen kernwapen is, maar een middel voor nucleaire afschrikking en een middel om de inzet te verhogen".

    "Tegen wie plaatsen ze raketten met een bereik van 120 km? Ze zullen op het eerste moment worden vernietigd", vatte Boedanov samen.

    video 0:30 minuut Engels ondertiteld

    twitter.com/Gerashchenko_en/status/16...
  16. forum rang 10 luchtschip 1 september 2023 14:59
    Russische media melden een brand in een fabriekswerkplaats die elektronica voor raketten produceert.

    De elektronische fabriek van Tomilinskiy in de regio Moskou produceert naar verluidt componenten voor Kalibr-raketten.

    Tot nu toe geen officiële bevestiging.

    video 0:09 minuut

    twitter.com/Gerashchenko_en/status/16...
  17. forum rang 6 marique 1 september 2023 15:09
    quote:

    Fred 61 schreef op 1 september 2023 12:10:

    [...]

    Vind jij dat er geen sancties moeten zijn tegen Rusland?
    Verkeerde vraag, gelet op wat ik schreef.

    Maar vooruit, mijn mening dan maar. Let wel, een mening, niks meer.

    Ik vind economisch getinte sancties gericht op misdadige regimes, in het algemeen gezien, zinloos. Domweg omdat de praktijk uitwijst dat bijvoorbeeld de regimes van N.Korea, Iran, en diverse Afrikaanse landen ook na jarenlange sancties nog steeds in het zadel zitten. Gewoon doordat handelsstromen altijd hun weg vinden. Misdadige regimes (de topbestuurders daarvan) bulken van het geld, gejat van hun onderdanen. En waar geld is komt handelswaar terecht.

    Het enige dat een beetje helpt is de negatieve publiciteit, het terecht in een kwaad daglicht plaatsen van die regimes. Zo gezien kunnen sancties een waarschuwing zijn, een boodschap in de zin van 'hier komen jullie niet mee weg'. En het plaatst landen die enigermate bevriend zijn met die regimes ook voor dilemma's die ze liever niet willen. En, heel heel heel misschien zijn er misdadige regimes die een beetje hun knopen gaan tellen voordat ze gekke dingen gaan doen.

    Wat mij in het onderhavige geval van Rusland is opgevallen is dat het sanctiepakket geleidelijk werd/wordt uitgebreid. Mijn idee, als je in sancties gelooft, dan meteen met volle kracht. Beter dan langzaam de duimschroeven aandraaien.
    Zeer specifiek gerichte sancties , @luchtschip noemde er een paar, kunnen voor betreffende Russische boeven vervelend en nadelig zijn. Maar stoppen ze de oorlog? De vraag stellen is hem beantwoorden.
  18. forum rang 6 marique 1 september 2023 15:11
    quote:

    closer schreef op 1 september 2023 14:44:

    [...]
    Aha, en daarom mag jij dus ook schelden?
    Tot nu toe nam ik je nog enigszins serieus, maar ik weet genoeg.
    Welke scheldwoorden heb ik gebruikt?
    Als je 'deugmens' een scheldwoord vindt, neem ik het woord terug.
    Dan maak ik er 'rechtschapene' van.
  19. forum rang 10 luchtschip 1 september 2023 15:23
    Hoofd van de militaire inlichtingendienst van Oekraïne, Kyrylo Budanov, zegt dat de aanval op het vliegveld van Pskov in Rusland werd uitgevoerd.

    Er staat dat twee Il-76 militaire transportvliegtuigen zijn vernietigd en twee ernstig beschadigd. Op het zaterdagbeeld van 31 augustus zijn er 2 vernietigd en andere worden verplaatst

    drone foto van het moment dat het toestel in brand vloog
    pbs.twimg.com/media/F47OiWPXgAA1WAM?f...

    Dit zijn grote transportvliegtuigen en worden getankt bovenop het dak van het toestel --vandaar de grote brand, want de tank met kerosine is vol geraakt

    satelliet foto beschadigde vliegtuig

    pbs.twimg.com/media/F47OjHNW0AA7Pc7?f...

    satelliet foto van vliegveld Pskov in goede staat

    pbs.twimg.com/media/F48LEXLXoAALASa?f...

    satelliet foto met de 2 uitgebrande vliegtuigen

    pbs.twimg.com/media/F48LGTAWAAEGYlq?f...

    twitter.com/GlasnostGone/status/16975...
  20. forum rang 10 luchtschip 1 september 2023 15:25
    "Rusland heeft verschillende keren bepaalde operaties voorbereid om de president van Oekraïne te vermoorden. Ze hebben bepaalde operaties zeer serieus voorbereid", zei hoofd van de GUR Kyrylo Budanov tijdens een interview.

    video 0:33 minuut Oekrains gesproken niet ondertiteld

    twitter.com/NOELreports/status/169752...
63.685 Posts
Pagina: «« 1 ... 2633 2634 2635 2636 2637 ... 3185 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.286
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.454
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.942
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.479
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.091
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.762
ageas 5.843 109.778
Agfa-Gevaert 13 1.862
Ahold 3.536 73.983
Air France - KLM 1.024 34.348
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.774
Alfen 12 16.534
Allfunds Group 3 1.217
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 337
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.767
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.365
AMG 965 125.851
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.522
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.162
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 315
Arcadis 251 8.623
Arcelor Mittal 2.024 318.664
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 267
arGEN-X 15 9.113
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.283
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.702
ASML 1.762 77.056
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.668
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 06 mei

    1. China inkoopmanagersindex diensten april
    2. PostNL Q1-cijfers
    3. Siemens Healthineers Q1-cijfers
    4. TKH Q1-cijfers
    5. Dui inkoopmanagersindex diensten april (def)
    6. EU inkoopmanagersindex diensten april (def) 52,9
    7. VK inkoopmanagersindex diensten april (def)
    8. EU producentenprijzen maart
    9. Tyson Foods Q1-cijfers
  2. 07 mei

    1. Japan inkoopmanagersindex diensten april
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht