Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

SHELL PLC GB00BP6MXD84

Laatste koers (eur)

33,960
  • Verschill

    +0,190 +0,56%
  • Volume

    4.602.900 Gem. (3M) 7,1M
  • Bied

    33,915  
  • Laat

    34,070  
+ Toevoegen aan watchlist

Uitstappen? Is het echt never sell Shell? -- Vervolg

22.751 Posts
Pagina: «« 1 ... 913 914 915 916 917 ... 1138 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 Baksteen 1 september 2023 16:34
    quote:

    Mr.Haas schreef op 1 september 2023 16:16:

    Oké dat is nogal wat om rekening met te houden. Dat is nog iets te veel voor me tijdens werk enz . Put en calls schrijven dat gaat me wel al beter af gelukkig .
    Ik heb maanden lang weekputs geschreven, maar de premie is zo laag, de w2 put 28.80 doet nu 0.11om 0.19 met een koers van 28,98
    Als je ze toch wil hebben kan het maar anders niet
  2. forum rang 9 Ron-tron system 1 september 2023 16:35
    quote:

    Candelll schreef op 1 september 2023 15:50:

    29.14 was een fibo getal, dus was te verwachten, daarboven lag nog 29.31

    de bereking op de fibo was op de slotkoersen van gisteren gemaakt
    Hier de ADR’s van gisteren met 1usd winst eruit 63,07usd.
  3. forum rang 7 Pandjesbaas 1 september 2023 16:38
    Ik geloof niet dat je dit een subsidie kunt noemen. Het is gewoon een schadevergoeding, voor het niet (kunnen) transporteren van geleverde elektriciteit waar wel behoefte aan was. Ik weet niet wat precies de alternatieven waren (d.w.z. welke andere leveranciers je van het net had kunnen gooien), maar als er keuze is dan lijkt het me logisch dat iedere betrokken partij zegt "schakel de ander maar af" als ze geen schadevergoeding zouden krijgen. De hogere kosten voor de netbeheerder worden weer doorberekend aan degenen die wel mochten leveren.
  4. Picton 1 september 2023 16:40
    quote:

    Mr.Haas schreef op 1 september 2023 15:56:

    [...]baksteen kan u mij ook even helpen want ik snap het niet . Ik zit net te kijken voor okt staat er dat hij nu €1,24 dus .koers was €29 toen ik keek . Dus als ik die optie koop betaal ik 1,24 en als de koers zakt komt er 64cent bij per €1 ? Dus koers van €28 doet de optie 1,88 en maak je dus die 64cent winst ? En waar kan je de delta van een optie zien ?
    De delta kan je instellen bij je broker... Bij Saxo kan dat wel, maar bv bij de Giro kan dat helaas niet!...

    Ik gebruik de delta een beetje als leidraad om te zien hoeveel kans er is dat een koers wordt bereikt.... BV Een delta tussen de 0.20/ 0.30 op het moment van schrijven calls is vrij safe en houdt dan in dat de kans 70/80%procent is dat die koers niet wordt gehaald binnen het tijdbestek en je dus de premie mag houden. Bij de put's staat dan -0.20/-0.30.

    Hoe dichter je bij de koers schrijft (itm.atm) hoe hoger de delta en dus ook de premie!
  5. forum rang 4 Mr.Haas 1 september 2023 17:15
    quote:

    Picton schreef op 1 september 2023 16:40:

    [...]

    De delta kan je instellen bij je broker... Bij Saxo kan dat wel, maar bv bij de Giro kan dat helaas niet!...

    Ik gebruik de delta een beetje als leidraad om te zien hoeveel kans er is dat een koers wordt bereikt.... BV Een delta tussen de 0.20/ 0.30 op het moment van schrijven calls is vrij safe en houdt dan in dat de kans 70/80%procent is dat die koers niet wordt gehaald binnen het tijdbestek en je dus de premie mag houden. Bij de put's staat dan -0.20/-0.30.

    Hoe dichter je bij de koers schrijft (itm.atm) hoe hoger de delta en dus ook de premie!
    bedankt voor de uitleg. Alvast goed weekend iedereen
  6. forum rang 6 Candelll 1 september 2023 17:33
    quote:

    Ron-tron system schreef op 1 september 2023 16:35:

    [...]
    Hier de ADR’s van gisteren met 1usd winst eruit 63,07usd.

    die 63* had ik ook liggen en dan die rode kaars was een seintje om winst te nemen.

    ik sluit de boel tot morgen voor mijn wekelijkse tabellekes
  7. forum rang 6 Candelll 1 september 2023 17:34
    toch was er weer nieuws....

    Octopus Acquires Shell's UK and Germany Home Energy Business
    By FATIMA ATTARWALA Published September 01, 2023
    Fuel prices light up on the display board at a gas station in the region.
    Julian Stratenschulte/picture alliance via Getty Images

    British energy and technology group Octopus Energy (CODA) signed a deal to buy Shell Petroleum's (SHEL) home energy business in the U.K. and Germany on Friday.
    1

    KEY TAKEAWAYS
    Shell has agreed to sell its U.K. and German home energy business to British energy and technology group Octopus Energy.
    Octopus will acquire 2 million new customers through this deal.
    The transaction is expected to be finalized in the fourth quarter of this year.
    Both companies have also signed an agreement to improve the EV charging experience of their customers.
    The sold businesses, Shell Energy Retail Limited in the U.K. and Shell Energy Retail GmbH in Germany, provide domestic gas, power, and broadband services under the Shell brand name.
    2
    Terms of the deal were not disclosed.

    The deal, signed with Shell's wholly-owned subsidiary Impello Limited, will increase Octopus Energy's energy and broadband customer base to 6.5 million households. These include 1.4 million energy customers and 500,000 broadband customers.
    1

    The transaction is expected to complete in the fourth quarter of 2023, subject to regulatory approval.

    As a part of the deal, Shell and Octopus signed a memorandum of understanding to improve the experience of EV charging customers. The agreement includes joint promotions and brand activations, cooperation on out-of-home charging as well as a range of other activities across EV offerings.
    2
  8. forum rang 6 Candelll 1 september 2023 17:37
    Nieuwssprokels

    Groeten uit Londen.

    Het bullish sentiment op de oliemarkten neemt toe nu de Amerikaanse voorraadniveaus blijven dalen, terwijl de productie- en exportverlagingen van de OPEC+ naar verwachting zullen worden uitgebreid.

    Vrijdag 1 september 2023

    De aanhoudende daling van de Amerikaanse aandelenkoersen, wat neerkomt op een daling van 1 miljoen vaten per dag in de afgelopen vijf weken, heeft geleid tot een ongewoon krappe oliemarkt in de Verenigde Staten, wat de opwaartse druk op de olieprijzen ondanks de economische problemen heeft vergroot. De wijdverbreide verwachtingen dat de OPEC+ de productie en de exportbeperkingen zal uitbreiden en dat de Chinese productieactiviteit zich zal herstellen, hebben bijgedragen aan het bullish sentiment, waarbij ICE Brent de $87 per vat heeft overschreden.

    Werknemers van Chevron wijzen het aanbod van het bedrijf af en beginnen volgende week met staken. Werknemers van de Australische LNG-fabrieken Gorgon en Wheatstone van Chevron (NYSE:CVX) hebben het loon- en arbeidsvoorwaardenaanbod van het bedrijf afgewezen en zijn op volle kracht doorgegaan met geplande werkonderbrekingen vanaf 7 september.

    Rusland signaleert dat de OPEC+-coördinatie op schema ligt. De Russische vice-premier Alexander Novak kondigde aan dat de leden van de OPEC+ het eens zijn geworden over de belangrijkste productieparameters voor de komende maanden, maar dat ze dit pas volgende week bekend zouden maken, wat aangeeft dat de bezuinigingen in Riyadh en Moskou zullen worden voortgezet.

    Internationale banken werken samen in Glencore-strijd. De aandelenprestaties van Glencore (LON:GLEN) waren de laatste tijd bloedeloos toen maar liefst 197 eisers de handelsgigant voor de Londense rechtbanken daagden vanwege “talrijke misleidende verklaringen” en herhaalde zaken over onwettig gedrag, met verschillende Afrikaanse omkopingszaken.

    Oliemajors betreuren de prijzen van Amerikaanse windenergie. De Europese oliegiganten Equinor (NYSE:EQNR) en BP (NYSE:BP) streven naar een verhoging van 54% van de prijzen van de koopovereenkomsten voor drie geplande Amerikaanse windparken, volgens een registratieaanvraag in New York, waarbij de initiële uitoefenprijzen zijn vastgesteld op $108- 118 per MWh.

    Argentinië voert de winning van schaliegas op. De thuisbasis van het Argentijnse schaliegasproject Vaca Muerta, de provincie Neuquen, noteerde deze maand recordhoge gasinjectieniveaus, boven de 100 Mcf per dag, toen onlangs een nieuwe gaspijpleiding werd ingehuldigd die de velden met de hoofdstad Buenos Aires verbond.

    Hogere rentetarieven zetten LNG-fabrieken ertoe aan de tarieven te verhogen. Een reeks Amerikaanse LNG-ontwikkelaars, met name NextDecade (NASDAQ:NEXT) met zijn Rio Grande LNG-project, paste eerder ondertekende termijnovereenkomsten aan en verhoogde de liquefactiekosten om de stijgende rentetarieven en hogere bouwkosten te weerspiegelen.

    Staatsgrepen in Gabon zorgen ervoor dat de regionale handel op scherp staat. Minstens dertig commerciële schepen, waarvan minstens zes tankers, gingen voor anker in de territoriale wateren van Gabon nadat het leger de macht in het Afrikaanse land had overgenomen van oud-president Ali Bongo, terwijl Libreville de havenactiviteiten stopzette.

    Trans Mountain Pipeline wordt geconfronteerd met nieuwe vertragingen. Trans Mountain Corp, de exploitant van de gelijknamige pijpleiding, uitte zijn vrees dat de ingebruikname in het eerste kwartaal van 2024 zou kunnen worden uitgesteld, omdat de Canadese regering nog steeds geen routeafwijking heeft goedgekeurd op een traject van 0,8 mijl, waartegen een First Nation zich verzet.

    Eerste windveiling aan de Golfkust zorgt voor zwakke belangstelling. De allereerste offshore windveiling aan de Amerikaanse Golfkust eindigde met een enkel bod van $5,6 miljoen voor 102.480 acres voor de kust van Louisiana, afkomstig van de Duitse duurzame ontwikkelaar RWE (ETR:RWE), het laagste winnende bod voor een federale windlease.

    Chevron evacueert zijn platforms aan de Golfkust. De Amerikaanse oliegigant Chevron (NYSE:CVX) heeft zijn personeel geëvacueerd van drie olieplatforms in de Golf van Mexico – Blind Faith, Petronius en het binnenkort ontmantelde Genesis – in aanloop naar de orkaan Idalia, waardoor ongeveer 125.000 vaten per dag van productiecapaciteit.

    Gazprom verbergt productiecijfers terwijl de omzet daalt. De grootste Russische gasproducent Gazprom (MX:GAZP) stopte met het rapporteren van exportcijfers toen het financiële resultaten voor de eerste helft van 2023 publiceerde en een nettowinst van $3,1 miljard boekte, slechts een kwart van zijn EBITDA van $12 miljard over dezelfde periode.

    Japan verlengt oliesubsidies tot eind 2023. Het Japanse Ministerie van Handel en Industrie (METI) verlengde de subsidies voor olieproducten tot eind december 2023, omdat de detailhandelsprijzen voor benzine deze week naar de hoogste waarden ooit stegen en $200 per vat bereikten, gestimuleerd door hogere olieprijzen en een zwakkere yen.

    Lithiumprijzen gaan in een neerwaartse spiraal. Na sinds januari al gehalveerd te zijn, zijn de Chinese lithiumprijzen in augustus nog eens met 10% gedaald, terwijl de noteringen voor lithiumhydroxide EXW China daalden tot $33.500 per ton, onder die van lithiumcarbonaat, te midden van de slechte vraag naar kathodes met een hoog nikkelgehalte.
  9. forum rang 6 Littletycoon 1 september 2023 18:29
    quote:

    Picton schreef op 1 september 2023 16:40:

    [...]

    De delta kan je instellen bij je broker... Bij Saxo kan dat wel, maar bv bij de Giro kan dat helaas niet!...

    Ik gebruik de delta een beetje als leidraad om te zien hoeveel kans er is dat een koers wordt bereikt.... BV Een delta tussen de 0.20/ 0.30 op het moment van schrijven calls is vrij safe en houdt dan in dat de kans 70/80%procent is dat die koers niet wordt gehaald binnen het tijdbestek en je dus de premie mag houden.
    Dat is apart.

    Delta is hoeveel de theoretische waarde van een optie verandert indien de onderliggende waarde 1 eenheid wijzigt. Expiratiedatum heeft geen significantie impact op de delta, een delta zegt dan ook niets over de kans dat een koers wel/niet gehaald wordt binnen een tijdsbestek.

    At the money is delta altijd rond de 0,5 ongeacht resterend tijdsbestek. Resterend tijdsbestek naast nog andere zaken hebben wel degelijk impact op de (systematische) kans dat een koers wel/niet wordt gehaald.

    Als je in opties wil gaan doen, zoek op internet naar kwaliteitsliteratuur om het te begrijpen
  10. forum rang 6 Cash collector 1 september 2023 19:12
    quote:

    Pandjesbaas schreef op 1 september 2023 16:38:

    Ik geloof niet dat je dit een subsidie kunt noemen. Het is gewoon een schadevergoeding, voor het niet (kunnen) transporteren van geleverde elektriciteit waar wel behoefte aan was. Ik weet niet wat precies de alternatieven waren (d.w.z. welke andere leveranciers je van het net had kunnen gooien), maar als er keuze is dan lijkt het me logisch dat iedere betrokken partij zegt "schakel de ander maar af" als ze geen schadevergoeding zouden krijgen. De hogere kosten voor de netbeheerder worden weer doorberekend aan degenen die wel mochten leveren.
    Noem het maar verkapte subsidie, het is een geldstroom van netbeheerder richting een investeerder om investeringen niet bij voorbaat onrendabel te maken. Of dat nou bij de bouw of tijdens het gebruik van een windmolen is maakt in principe niet uit.

    Dit gaat in de toekomst nog veel vaker voorkomen, er wordt nog steeds wind en zon opwek gerealiseerd, de netbeheerders zijn niet in staat om de infrastructuur tijdig te verzwaren en opslag van energie is nog steeds niet verplicht omdat het de investeringen in opwekking van "groene" stroom te duur zou maken.
  11. forum rang 6 Cash collector 1 september 2023 19:20
    quote:

    Littletycoon schreef op 1 september 2023 18:29:

    [...]
    Dat is apart.

    Delta is hoeveel de theoretische waarde van een optie verandert indien de onderliggende waarde 1 eenheid wijzigt. Expiratiedatum heeft geen significantie impact op de delta, een delta zegt dan ook niets over de kans dat een koers wel/niet gehaald wordt binnen een tijdsbestek.

    At the money is delta altijd rond de 0,5 ongeacht resterend tijdsbestek. Resterend tijdsbestek naast nog andere zaken hebben wel degelijk impact op de (systematische) kans dat een koers wel/niet wordt gehaald.

    Als je in opties wil gaan doen, zoek op internet naar kwaliteitsliteratuur om het te begrijpen
    Je vergeet het stukje over waarschijnlijkheid.

    In addition to predicting option price movement, delta values can also be used as a probability measure. Delta measures the expected probability that an option will end in-the-money at expiration.

    bron: seekingalpha.com/article/4464879-opti...

    Delta is commonly used when determining the likelihood of an option being in-the-money at expiration. For example, an out-of-the-money call option with a 0.20 delta has roughly a 20% chance of being in-the-money at expiration, whereas a deep-in-the-money call option with a 0.95 delta has a roughly 95% chance of being in-the-money at expiration.

    bron: www.investopedia.com/trading/getting-...
  12. forum rang 6 Littletycoon 1 september 2023 20:27
    quote:

    Cash collector schreef op 1 september 2023 19:20:

    [...]

    Je vergeet het stukje over waarschijnlijkheid.

    In addition to predicting option price movement, delta values can also be used as a probability measure. Delta measures the expected probability that an option will end in-the-money at expiration.

    bron: seekingalpha.com/article/4464879-opti...

    Delta is commonly used when determining the likelihood of an option being in-the-money at expiration. For example, an out-of-the-money call option with a 0.20 delta has roughly a 20% chance of being in-the-money at expiration, whereas a deep-in-the-money call option with a 0.95 delta has a roughly 95% chance of being in-the-money at expiration.

    bron: www.investopedia.com/trading/getting-...
    Dat zijn oversimplificaties die niet kloppen op individueel niveau. De delta is een gewoon een normaalverdeling max 1, min 1 en om en nabij 0,5 in het midden, onderliggend betekent dit de aanname van een zgn. willekeurig koersverloop. Vandaar ook put call-pariteit. Op grote getallen (zeg honderduizenden verschillende opties = honderduizenden observaties) kun je het best wel samenvatten dat delta dan (statistisch) neerkomt op een kansverdeling.

    Maar als individuele optiebelegger doe jij helemaal niet honderduizenden transacties waardoor je statistisch overall uiteindelijk die kansverdeling o.b.v. delta kunt claimen. Jij doet 1 optie, of 2, al doe je er honderd, maakt niet uit. Dat is de praktijk, delta is theorie.

    Dan zul je toch echt verder moeten kijken naar andere zaken dan alleen delta. Bereken maar eens een theoretische optieprijs en vergelijk die met optieprijs op de beurs. Dan zie je hoe theorie en praktijk uiteen lopen op individueel niveau.
  13. forum rang 6 Cash collector 1 september 2023 21:29
    quote:

    Littletycoon schreef op 1 september 2023 20:27:

    [...]
    Dat zijn oversimplificaties die niet kloppen op individueel niveau. De delta is een gewoon een normaalverdeling max 1, min 1 en om en nabij 0,5 in het midden, onderliggend betekent dit de aanname van een zgn. willekeurig koersverloop. Vandaar ook put call-pariteit. Op grote getallen (zeg honderduizenden verschillende opties = honderduizenden observaties) kun je het best wel samenvatten dat delta dan (statistisch) neerkomt op een kansverdeling.

    Maar als individuele optiebelegger doe jij helemaal niet honderduizenden transacties waardoor je statistisch overall uiteindelijk die kansverdeling o.b.v. delta kunt claimen. Jij doet 1 optie, of 2, al doe je er honderd, maakt niet uit. Dat is de praktijk, delta is theorie.

    Dan zul je toch echt verder moeten kijken naar andere zaken dan alleen delta. Bereken maar eens een theoretische optieprijs en vergelijk die met optieprijs op de beurs. Dan zie je hoe theorie en praktijk uiteen lopen op individueel niveau.
    Oversimplificaties? Wat zit je nou te kletsen? Ik verwijs naar twee bronnen - niet de eerste de beste - die beide delta in verband brengen met waarschijnlijkheid. Doe er mee wat je wil, ik vind delta een bruikbare inschatting van de waarschijnlijkheid dat een optie ITM afloopt.

    Overigens, put/call pariteit is niet van toepassing op american style opties en dat is het soort optie waar we het hier over hebben.

    Verder vermoed ik dat die grote aantallen niet per se bij één belegger noodzakelijk zijn. Er worden immers doorlopend duizenden opties verhandeld door heel veel beleggers. Ik heb me daar nooit echt in verdiept, het is een vermoeden.
    Mijn overweging: Als je honderdduizend keer een normaal verdeelde kans variabele test krijg je een normale verdeling. Als je daarna nog meer testen uitvoert is op elke individuele test die normale verdeling nog steeds van toepassing.

    Als je aanvoert dat de koers van een aandeel de representatie is van gedrag een dynamisch systeem waarvan de eigenschappen in de loop van tijd kunnen veranderen waardoor je kunt betwijfelen of al die gedachte theorieën wel opgaan wordt het interessant. De gedachte bijvoorbeeld dat een koers altijd richting het langjarig gemiddelde zal bewegen vind ik discutabel.
  14. forum rang 9 Ron-tron system 1 september 2023 22:21
    Brent in nieuwe range 88-95usd en dan schuift Ron tron range weer op naar 26,5-28,5eur.
    Koers 29,20eur aan de bel dus wie graag 30eur voor zijn aandelen krijgt hoeft maar op de knop te drukken en op 20okt is het zover via de premie van geschreven call.
    Maar een mens wil altijd meer en denkt nu aan 32eur vraag maar aan Ron kerstens;)

    Olieprijs shorts nu 1/3 in met 17/50 en misschien gaan de speculanten nog wat door en komt er een mooie shorthedge via olie.
  15. forum rang 7 Pandjesbaas 1 september 2023 22:41
    quote:

    Cash collector schreef op 1 september 2023 19:12:

    [...]

    Noem het maar verkapte subsidie, het is een geldstroom van netbeheerder richting een investeerder om investeringen niet bij voorbaat onrendabel te maken. Of dat nou bij de bouw of tijdens het gebruik van een windmolen is maakt in principe niet uit.

    Dit gaat in de toekomst nog veel vaker voorkomen, er wordt nog steeds wind en zon opwek gerealiseerd, de netbeheerders zijn niet in staat om de infrastructuur tijdig te verzwaren en opslag van energie is nog steeds niet verplicht omdat het de investeringen in opwekking van "groene" stroom te duur zou maken.
    Waarom zou een netbeheerder überhaupt zich bemoeien met investeringen in de opwekking? Dat is hun taak toch helemaal niet? Ze moeten gewoon elektriciteit verplaatsen, anders niets.
  16. forum rang 4 hanspjak@gmail.com 1 september 2023 22:54
    quote:

    Ron-tron system schreef op 1 september 2023 22:21:

    Brent in nieuwe range 88-95usd en dan schuift Ron tron range weer op naar 26,5-28,5eur.
    Koers 29,20eur aan de bel dus wie graag 30eur voor zijn aandelen krijgt hoeft maar op de knop te drukken en op 20okt is het zover via de premie van geschreven call.
    Maar een mens wil altijd meer en denkt nu aan 32eur vraag maar aan Ron kerstens;)

    Olieprijs shorts nu 1/3 in met 17/50 en misschien gaan de speculanten nog wat door en komt er een mooie shorthedge via olie.

    leg die 1/3 en 17/50 nog even uit. Svp Carl.. ( Ik wordt totaal geroosterd op dit moment. Na 28 had ik vol belegd moeten blijven als tegenhanger voor mijn olieshorts. Waar komt überhaupt die olieprijsstijging vandaan. Oorlog gerelateerd?
  17. forum rang 6 Cash collector 1 september 2023 23:04
    quote:

    Pandjesbaas schreef op 1 september 2023 22:41:

    [...]

    Waarom zou een netbeheerder überhaupt zich bemoeien met investeringen in de opwekking? Dat is hun taak toch helemaal niet? Ze moeten gewoon elektriciteit verplaatsen, anders niets.
    Om die elektriciteit te verplaatsen moeten netbeheerders zorgen voor betrouwbare, veilige en stabiele netwerken. Daarom investeren netbeheerders in de infrastructuur, bijvoorbeeld verzwaren, slimme meters, slimme schakeling en batterijopslag.

    Omdat die noodzakelijke opslag nog niets voorstelt en omdat wind en zon een instabiel leveringskarakter hebben zie je dat ze nu naar noodoplossingen grijpen want de bouw van windmolenparken moet natuurlijk wel blijven doorgaan.

    Investeren in windmolenparken wordt een stuk eenvoudiger als je de garantie hebt dat je ook geld verdient als je door een te groot aanbod aan stroom je molens stil moet zetten. Dat stilzetten ga je de komende tijd steeds meer zien.
  18. Dividend-Shell 1 september 2023 23:04
    quote:

    Ron-tron system schreef op 1 september 2023 22:21:

    Koers 29,20eur aan de bel dus wie graag 30eur voor zijn aandelen krijgt hoeft maar op de knop te drukken en op 20okt is het zover via de premie van geschreven call.
    Maar een mens wil altijd meer en denkt nu aan 32eur vraag maar aan Ron kerstens;)
    Greed is inderdaad een sterke kracht. Ik schrijf vaak 30 euro calls, en ben blij als ik ze met 30 van de hand kan doen, tot nu toe niet gebeurd, en ja stiekem denk je nu dat 32 beter is....
  19. forum rang 6 Littletycoon 2 september 2023 00:19
    quote:

    Cash collector schreef op 1 september 2023 21:29:

    [...]

    Oversimplificaties? Wat zit je nou te kletsen? Ik verwijs naar twee bronnen - niet de eerste de beste - die beide delta in verband brengen met waarschijnlijkheid. Doe er mee wat je wil, ik vind delta een bruikbare inschatting van de waarschijnlijkheid dat een optie ITM afloopt.

    Overigens, put/call pariteit is niet van toepassing op american style opties en dat is het soort optie waar we het hier over hebben.

    Verder vermoed ik dat die grote aantallen niet per se bij één belegger noodzakelijk zijn. Er worden immers doorlopend duizenden opties verhandeld door heel veel beleggers. Ik heb me daar nooit echt in verdiept, het is een vermoeden.
    Mijn overweging: Als je honderdduizend keer een normaal verdeelde kans variabele test krijg je een normale verdeling. Als je daarna nog meer testen uitvoert is op elke individuele test die normale verdeling nog steeds van toepassing.

    Als je aanvoert dat de koers van een aandeel de representatie is van gedrag een dynamisch systeem waarvan de eigenschappen in de loop van tijd kunnen veranderen waardoor je kunt betwijfelen of al die gedachte theorieën wel opgaan wordt het interessant. De gedachte bijvoorbeeld dat een koers altijd richting het langjarig gemiddelde zal bewegen vind ik discutabel.
    Ik voer aan dat je verder moet kijken dan een delta. Je zou maar een maand geleden o.b.v. een delta van -0,5 een bepaalde put optie amg geschreven hebben (paar dagen na bijstelling van hun forecast zodat de 1e impact van volatiliteit wat wegebt) omdat o.b.v. delta de kans op dat koopmoment maar 50% is dat de uitoefenprijs wordt geraakt.

    Men zou je verteld hebben om 1) nog eens goed na te denken: het lijkt op korte termijn niet waarschijnlijk dat amg koers zich normaal verdeeld gedraagt (misschien op een termijn van 60 jaar wel), de theoretische delta berekening (gebaseerd op b&s model) gaat wel uit van een normale verdeling, 2) om ook eens naar gamma te kijken (die de "rate of change" in de delta weergeeft, immers delta verandert continue), misschien andere Grieken ook interessant 3) put optie schrijven echt wel een risicotje is want kans × impact = risico.

    Delta is dus een theoretische benadering van kans (staat ook op Seeking Alpha, theoretical approximation). Als jij het simpel wil houden en alleen naar delta kijkt om de kans te duiden prima, jouw geld. Ik kijk naar meerdere dingen om kans te beoordelen. En inderdaad ik geloof niet dat koersen zich rond een langjarig gemiddelde bewegen (en als optiespielerij beleggertje heb ik veel te weinig aan langjarig gemiddelden, de laatste keer dat shell boven de 30 kwam is als ik me goed herinner 2016/17, ik vier bijna mijn 10 jarig jubileum als shell aandeelhouder).
22.751 Posts
Pagina: «« 1 ... 913 914 915 916 917 ... 1138 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in
Premium Premium

Hoe houdbaar is het hoge dividend van Shell als de olieprijs gaat dalen?

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 09 mei

    1. China handelsbalans april
    2. Argenx Q1-cijfers
    3. Hemelvaartsdag, Euronext Amsterdam regulier open
    4. Philips €0,85 ex-dividend
    5. DSM-Firmenich €2,50 ex-dividend
    6. Allfunds €0,0935 ex-dividend
    7. Coca-Cola EP €0,74 ex-dividend
    8. TKH €1,70 ex-dividend
    9. Bank of England - rentebesluit Onveranderd (5,25%)
    10. VS steunaanvragen - wekelijks
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht