Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

Agfa-Gevaert BE0003755692

Laatste koers (eur)

1,238
  • Verschill

    +0,008 +0,65%
  • Volume

    150.244
  • Bied

    1,218  
  • Laat

    1,240  
+ Toevoegen aan watchlist

Agfa Gevaert 2023

90 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. bruguy 27 juni 2023 14:23
    quote:

    connick schreef op 20 juni 2023 11:59:

    Vraag me af of dit steungewijs een goed moment zou zijn om een dikke pluk bij te kopen.

    En wat de positie van AOC is in het geheel. Die hebben tot nu toe ook nog geen plezier gehad
    van hun investering maar dat kan toch niet blijven duren?
    Blijkbaar niet ....
  2. forum rang 7 JdeFL 7 juli 2023 18:59
    NIEUWS MARKTEN NIEUWS
    Waterstofdochter ThyssenKrupp kent sprankelend beursdebuut

    Miguel Angel Lopez Borrego, de CEO van Thyssenkrupp, luidt de openingsbel bij de beursgang van Nucera in Frankfurt.

    De door de Duitse reus ThyssenKrupp ingezette beursgang van de waterstofspecialist Nucera blijkt een succes.

    Na een mislukte poging vorig jaar noteert Nucera, de waterstofdochter van de Duitse industriereus Thyssenkrupp (TKA 4,73%) , dan toch op de beurs. Het aandeel veert op de eerste handelsdag in Frankfurt 5 procent boven de introductieprijs van 20 euro.

    'De beursgang is de start van een uitdagende nieuwe fase in de geschiedenis van ons bedrijf', zegt Nucera-CEO Werner Ponikwar. 'We gaan de adoptie van groene waterstof versnellen.' De onderneming haalde met de bijbehorende kapitaalronde ruim 600 miljoen euro op. Er waren twee opvallende kopers: het nationale beleggingsfonds van Saoedi-Arabië en BNP Paribas Asset Management.

    Voor de beursintroductie had ThyssenKrupp 64 procent van de aandelen in handen, terwijl de Italiaanse industriële speler De Nora voor de rest tekende. Bij aanvang van de handel had Nucera een beurswaarde van 2,5 miljard euro, waarmee het tekende voor een van de grootste beursgangen in Europa sinds begin dit jaar.

    Waterstofgas
    Nucera bouwt fabrieken die waterstofgas produceren uit hernieuwbare energiebronnen als zon en wind. Dat doen die fabrieken door water met elektriciteit te splitsen in waterstof en zuurstof, een proces dat elektrolyse heet. Het waterstofgas kan vervolgens als brandstof dienen, die in tegenstelling tot haar fossiele tegenhangers geen CO2 uitstoot bij verbranding.

    Daarmee past het verhaal van Nucera perfect bij de energieplannen van de Europese Unie (EU) op lange termijn. Waterstof zou kunnen dienen als groene brandstof voor zwaar transport, maar bijvoorbeeld ook voor het opslaan van overtollige energie.

    'Nucera is nog niet winstgevend', zegt Christof Muerb, een handelaar van Deutsche Bank, een van de begeleidende financiële instellingen die de beursgang mogelijk maakten. 'Maar beleggers zijn geïnteresseerd in de technologie van de onderneming en de sterke groeiverwachtingen voor groene waterstof.' (Tijd.be)

    Zo doe je dat als je binnen x jaar toch een omzet van een half miljard verwacht. Een spin off. Beter dan vorige keer liefst (Xeicon). Vooruit met die geit.
    Denk dat het verhaal groter is dan de werkelijkheid, vandaar, ... , grote stilte.
  3. forum rang 7 JdeFL 23 augustus 2023 09:23
    Haperende rendabiliteit duwt Agfa weer in de schulden

    Vandaag om 08:31
    Beeldvormingsgroep Agfa is de honderden miljoenen cash die de verkoop van enkele bedrijfsonderdelen opleverde al integraal kwijt. Dat het bedrijf er maar niet in slaagt cashflow te genereren, soupeerde de bonus op enkele jaren op.
    ... (Tijd.be)

    Kroonjuwelen (dat waren ze echt) verkwanseld. Eerste kw. -39M, 2de -45M vrije kasstroom... Behoorlijk tempo. Onhoudbaar ook.
  4. forum rang 7 JdeFL 23 augustus 2023 10:01
    • Agfa: bij de beeldvormingsgroep blijven de economische en geopolitieke omstandigheden moeilijk voor de traditionele activiteiten, maar er was wel een aanzienlijke omzetgroei voor HealthCare IT en Digital Print. Ook groeit de verkoop van Zirfon-membranen exponentieel naarmate er meer en meer grote groene waterstofprojecten geïmplementeerd worden. Geen impact op “Kopen”-advies en 3,4 euro koersdoel. (Bolero)

    Geen idee waarom ze zo'n prut nog in hun 'beurs bij het ontbijt' publiceren. Was vroeger stukken beter qua kwaliteit.
  5. forum rang 7 JdeFL 23 augustus 2023 14:02
    quote:

    JdeFL schreef op 23 augustus 2023 10:01:

    ...
    Geen idee waarom ze zo'n prut nog in hun 'beurs bij het ontbijt' publiceren. Was vroeger stukken beter qua kwaliteit.
    Eigenlijk jammer. Degenen die niet de opleiding, tijd of inzicht hebben in de materie verwijzen dan naar 'kopen' en een gigantisch koersdoel. Bij Adyen bvb., na zwaar teleurstellende cijfers, en tiental verwijzingen naar het kopen met koersdoel van 2000 van KBC (nu nog altijd 1500).
    Vroeger, toen De wereld nog elders veel stukjes uit Bolero postte, toen waren ze eigenlijk goed. Erg goed, m.i. Maar aan deze prut heeft niemand nog wat. 't Is goddomme behoorlijke misleiding.

    En nog iets. Die membranen van Agfa, in een stokoude fabriekshal (leek wel een wijnkelder, met muren zo dik als een bunker. Dat gaat toch niet. Om het met een wijnkelder te vergelijken, je moet eens een nieuwe bezoeken. Hypermodern, allemaal glas, bovengronds en alle elektronica van de wereld om temperatuur en alles te bewaken. In die kerker waar Agfa zijn membranen in gestoken heeft, gaan ze de wereldmarkt zeker niet veroveren.
  6. forum rang 8 Leefloon 26 augustus 2023 07:46
    quote:

    JdeFL schreef op 25 augustus 2023 09:41:

    'k Zou denken: of kwartaalverslagen zelf lezen, of in fondsen gaan. Maar koersdoelen, neeee.
    Er zit sowieso veel maximaal optimisme, en dus weinig voorzichtigheid, in het verhaal van KBC. Er is vrij veel dat "zou moeten":

    • DPC winstgevendheid herstellen door prijsaanpassingen
    • inkomsten uit Zirfon zouden zeer sterk moeten blijven groeien
    • vooruitgang in DR (Direct Radiography) zou zich moeten voortzetten
    • Voor HealthCare IT moet de groei van het aantal bestellingen sterk blijven
    • ‘Kopen’ ... omdat het management rooskleurig naar de toekomst kijkt
    • herstel van de winstgevendheid verwacht ten opzichte van 2022
  7. forum rang 7 JdeFL 26 augustus 2023 14:52
    Bij de Tijd doen ze dat ook zo tegenwoordig: klakkeloos overnemen wat het bedrijf naar buiten brengt. Nadenken is niet meer in de abonnementsprijs inbegrepen. Dat moet je zelf doen. Idem dito voor beurs bij het ontbijt.
    Vroeger was dat beter. Met echte journalisten. Die in hun vrije tijd zaten bij te lezen en bedrijfspuzzels bijeen legden. Er was er bvb. zo ene bij de Tijd die de hele plantagesector in zijn vlingers had. Schitterend gewoon. Al tig jaren op pensioen.
  8. forum rang 8 Leefloon 27 augustus 2023 11:50
    quote:

    JdeFL schreef op 26 augustus 2023 14:52:

    Vroeger was dat beter. Met echte journalisten. Die in hun vrije tijd zaten bij te lezen en bedrijfspuzzels bijeen legden.
    Een al dan niet overwerkte analist kan dat niet zomaar doen, maar het lijkt mij voor journalisten een kleine moeite om vilein te melden dat "herstel van de winstgevendheid" niets voor hoeft te stellen. Dat gaat niet per se over nettowinstgevend. Een veel te lage brutomarge die door een fractionele kostenbesparing wordt verhoogd, en je hebt een eerste herstel van "een" winst gerealiseerd.
  9. forum rang 7 JdeFL 29 augustus 2023 14:19
    Kepler Cheuvreux vindt Agfa niet meer koopwaardig

    (ABM FN) Kepler Cheuvreux heeft het koersdoel voor Agfa-Gevaert verlaagd van 4,00 naar 2,20 euro en het advies bijgesteld van Kopen naar Houden. Dit bleek dinsdag uit een rapport van de zakenbank.

    Agfa bevindt zich in een langdurig transformatieproces, dat waarde op lange termijn creëert. Maar als gevolg van de vertraagde kasinstroom uit de desinvestering van Offset Solutions en de vertraging van het herstel van de andere divisies, zijn de vooruitzichten voor de korte termijn uitdagend, aldus Kepler.

    Bovendien lijkt de vrije kasstroom bij Radiologie, als gevolg van een meer centrale inkoop door China, nu onvoldoende om de transformatie te financieren, menen de analisten. Ook lijkt de voorkeur van China daardoor uit te gaan naar Chinese aanbieders.

    Kepler had echter verwacht dat Radiologie voldoende cash zou opleveren om de plannen met de andere divisies te kunnen financieren.

    Kepler verlaagde de EBIT-taxaties voor Agfa voor 2023 en 2024 met respectievelijk 42 en 52 procent naar 26 en 36 miljoen euro.

    Op de Brusselse beurs noteert het aandeel Agfa dinsdag 1,7 procent lager op 2,12 euro.

    Bron: ABM Financial News
  10. forum rang 7 JdeFL 29 augustus 2023 14:22
    quote:

    JdeFL schreef op 29 augustus 2023 14:19:

    ... Ook lijkt de voorkeur van China daardoor uit te gaan naar Chinese aanbieders.
    ...
    Lees zo'n dingen meer en meer. Minder Westerse bestellingen in China, en dan dat hierboven. Alsof de wereldeconomie terug opgedeeld wordt.
  11. forum rang 7 JdeFL 31 augustus 2023 10:01
    Zal het ook hier vragen:

    Elders had iemand het over pricos-fondsen van kbc. En hoeveel Agfa daarin zou zitten.
    Heb gezocht, maar vind enkel de 10 grootste aandelen in die fondsen, en er zijn er 999.
    www.kbc.be/particulieren/nl/pensioens...

    Iemand een idee hoeveel Agfa's in die pricos-fondsen zitten?
  12. forum rang 7 JdeFL 31 augustus 2023 14:12
    Bedankt.

    472.914 stuks, 0.03% van hun portefeuille/actief. Kan echt geen invloed hebben op hun advies 'kopen' voor Agfa.
    Agfa zelf, 154 820 528 aandelen. Hebben dus 0.3% van Agfa in handen.
  13. forum rang 8 Leefloon 31 augustus 2023 14:43
    quote:

    JdeFL schreef op 31 augustus 2023 14:12:

    0.03% van hun portefeuille/actief. Kan echt geen invloed hebben op hun advies 'kopen' voor Agfa.
    Zo'n invloed heeft het "nooit", tenzij het een betaald advies is. Stel, je zou ten koste van grote researchklanten Agfa 10% omhoog kunnen schrijven, alvorens Agfa instort. Dan zit je met grote boze klanten, en anderzijds heb je dam slechts 0,003% rendement gerealiseerd voor kleine pensioenklanten. Waar je misschien een paar procent aan verdient, dus erg veel nullen . Mij lijkt het advies "kopen" meer een voorbeeld van passief volgen, met Agfa als gids.

    Omgekeerd benaderd is er eveneens geen relatief. Dat KBC Securties op Crescent een plichtmatige "kopen" heeft geplakt, als de liquidity provider van Crescent, betekent niet dat zo'n fonds met eigen prestaties dan wordt volgedumpt met die aandelen. Beide genoemde hadden geen Crescent in portefeuille per ultimo 2022, ondanks "kopen". En ik denk dat je ook als fondsbeheerder, met benchmarks en dergelijke, niet opgezadeld wilt worden met aandelen bpost omdat de technische analist van KBC zou beweren dat een doorbraak naar €10 "zou kunnen". Of, omgekeerd, dat je een kansloos aandeel opzichtig op zou moeten hemelen omdat een dealer dat aandeel als enige ziet zitten. Een zelfstandig werkende fondsbeheerder neemt (alle) input mee, maar heeft echt eigen verantwoordelijkheden en zal intern én extern goed uit allerlei prestatievergelijkingen willen komen..

    Overigens had ik niet verwacht alle individuele posities met zulke details te kunnen vinden, maar via jouw eigen link stonden ze ergens in de jaarverslagen. Bij de derde kwam Agfa niet voor.

    In de BELAS heeft Agfa een gewicht van 0,0$%. In een internationale portefeuille zal Agfa dan licht overwogen zijn, verwacht ik, maar dat is normaal. KBC schijnt net zoals Agfa Belgisch te zijn, en posities van beleggende instellingen kunnen ("kan", hoeft niet) bovengemiddeld groot zijn. Geen veelvouden van 100 van particuliere beleggers, zogezegd. Wij zouden misschien onderwogen of niet in Agfa zitten, maar met 0,03% is dat totaal niet spannend. Een beetje Agfa kan dan letterlijk weinig kwaad, en je mist de eventuele vertienvoudiging in zo'n positief geval ook niet.
  14. forum rang 7 JdeFL 31 augustus 2023 19:09
    quote:

    Leefloon schreef op 31 augustus 2023 14:43:

    [...]
    ...
    Overigens had ik niet verwacht alle individuele posities met zulke details te kunnen vinden, ...
    'k geef toe, 'k had het moeten vinden. Vroeger nog met fondsen bezig geweest. In het prille begin van m'n carrière. Meer vergeten, dan ik onthouden heb.
    Soit, probleem opgelost. Kunnen we weer rustig slapen.
  15. arconati 4 september 2023 09:48
    Agfa heeft een wereldwijd netwerk van vestigingen. Daarmee had men nieuwe groeibedrijven die een wereldwijd netwerk nodig hebben kunnen bedienen. Daar heeft men nooit aan gedacht, er wordt niks mee gedaan. Oogkleppen op industrie. Buiten dan nog de fout om de helft van de groeiafdeling te verkopen.
  16. forum rang 7 JdeFL 13 september 2023 11:29
    Conspiracy. Zou het?

    Aan 2.5 meende ik in mijn glazen bol te zien dat die wel zou standhouden. Niet dus. Geen hoofdaandeelhouder die er wat bijkoopt om de markt te sussen. 't Was op hem dat ik eigenlijk rekende.
    En dan zie ik nu in mijn glazen bol een 1.5?, en dan, duivel uit een doosje, een exmarreke.
    Koers helemaal laten doorzakken, en goedkoop van de beurs halen.
    Die 2.5 had moeten standhouden, slechte resultaten of niet.
    Die resultaten waren eigenlijk zo slecht (die cash flow eens bekeken?) dat ik plots aan Nyrstar dacht, met een nul-ebitda in een bepaald jaar. Dat was eigenlijk ook onmogelijk.
    Bij exmar ook zoiets. Bangelijk slechte resultaten, tot het grootste deel van het bod afgehandeld is.

    Dit is geen advies om ze bij te houden. Integendeel.
90 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 06 mei

    1. China inkoopmanagersindex diensten april
    2. PostNL Q1-cijfers
    3. Siemens Healthineers Q1-cijfers
    4. TKH Q1-cijfers
    5. Dui inkoopmanagersindex diensten april (def)
    6. EU inkoopmanagersindex diensten april (def) 52,9
    7. VK inkoopmanagersindex diensten april (def)
    8. EU producentenprijzen maart
    9. Tyson Foods Q1-cijfers
  2. 07 mei

    1. Japan inkoopmanagersindex diensten april
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht