Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Rusland

63.685 Posts
Pagina: «« 1 ... 2657 2658 2659 2660 2661 ... 3185 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 luchtschip 8 september 2023 15:30
    "Twee krachtige explosies klonken om middernacht nabij het gemeentelijk lyceum van Berdjansk, waar de Russen een van hun 'stembureaus' hadden gevestigd die bij hun onwettige verkiezingen werden gebruikt', meldt burgemeester van Melitopol Ivan Fedorov.

    twitter.com/NOELreports/status/170005...

    Berdiansk ligt in het zuiden van Oekraine aan de Zee van Azov ( Zwarte Zee )
  2. forum rang 10 luchtschip 8 september 2023 15:37
    De 3rd Separate Assault Brigade toonde beelden van een mislukte Russische aanval.

    "Het eindigde met een gebaar van goede wil. De aanval werd afgeslagen door drie soldaten van het Myron-peloton. Artillerie richtte zich tijdens hun ontsnapping op de overlevende Russen, terwijl verkenningseenheden granaten op hen lieten vallen."

    video 2:08 minuut

    klik net iets rechts onder hide voor groot scherm

    twitter.com/NOELreports/status/170004...

    toelichting "gebaar van goede wil"

    wanneer Russische troepen wegvluchtten gaf het Kremlin als uitleg dat dit een gebaar van goede wil was richting Oekraine
    Dat wordt hier nu sarcastisch overgenomen
  3. forum rang 7 Succes 8 september 2023 16:32
    Today the "Come Back Alive" Foundation published a video of the destruction of 5 combat vehicles of the Russian BUK anti-aircraft missile systems in the Zaporoizhia region. Such a considerable loss could not be replenished by any Russian production any time soon. Very decent result overall

    www.reddit.com/r/ukraine/comments/16d...
  4. forum rang 7 Succes 8 september 2023 16:34
    De Oekraïense militaire inlichtingendienst voert een dialoog met nog een aantal Russische piloten

    Luitenant-generaal Kyrylo Budanov, hoofd van de defensie-inlichtingendienst van Oekraïne, heeft tijdens een nationale telethon transparant op dit feit gezinspeeld.

    Dit vond plaats toen hij commentaar gaf op de succesvolle speciale operatie “Synytsia” (Mees), waardoor een Russische piloot de Mi-8AMTSh-helikopter naar het door Oekraïne gecontroleerde gebied vloog.

    Volgens Budanov kan de zaak van de Russische piloot Maksim Kuzminov een voorbeeld worden voor andere Russische piloten, vooral voor degenen met wie de dialoog nog gaande is.

    “We hebben dergelijke communicatie met nog een paar mensen gehad, en het gaat door. En wat er is gebeurd, zal eenvoudigweg vertrouwen geven aan de mensen die nog steeds aarzelen”, zei het hoofd van de defensie-inlichtingendienst van Oekraïne.

    Kyrylo Budanov voegde eraan toe dat na de speciale operatie “Synytsia” het hogere militaire en politieke leiderschap van de agressorstaat “ontsteld” was.

    In dit opzicht heeft de Federale Veiligheidsdienst van de Russische Federatie haar werk aanzienlijk geïntensiveerd. Het hoofd van de defensie-inlichtingendienst van Oekraïne gelooft echter dat dit hen niet zal helpen.

    Militarnyi meldde dat de Defensie-inlichtingendienst, als onderdeel van een speciale operatie die zes maanden duurde, erin slaagde een Mi-8AMTSh-helikopter in beslag te nemen, samen met de uitrusting die deze aan boord had.

    mil.in.ua/en/news/ukrainian-military-...
  5. forum rang 8 het zwaard 8 september 2023 16:34
    Roemenië bouwt schuilkelders voor bevolking aan Oekraïense grens
    Roemenië neemt maatregelen om de bevolking aan de Oekraïense grens te beschermen. Nadat afgelopen week wrakstukken van een drone op de Roemeense oever van de Donau waren gevonden, gaat de Roemeense regering nu schuilkelders bouwen tegen eventuele nieuwe bedreigingen uit de lucht. Bovendien komt er een nieuw waarschuwingssysteem voor luchtaanvallen.

    De afgelopen dagen zijn meerdere Oekraïense steden aan de Donau bestookt door Russische aanvallen. Die steden liggen vlak bij Roemeens grondgebied, op nog geen halve kilometer, en de aanvallen zijn goed te zien en te horen vanuit sommige Roemeense plaatsen. De gevonden resten zijn waarschijnlijk van een verkenningsdrone, zonder explosieven. Roemenië en de bondgenoten van de NAVO gaan er niet van uit dat Rusland opzettelijk een drone naar Roemenië heeft gestuurd.

    In Roemenië was er wel veel kritiek op de regering, omdat die twee dagen lang ontkende dat er een drone op Roemeens grondgebied was gevonden. Roemenen vonden het ook vreemd dat er helemaal geen waarschuwingssysteem was voor luchtaanvallen. De Roemeense Donaudelta is relatief dunbevolkt. Er wonen zo'n 27.000 mensen in 32 plaatsen.

    De Oekraïense plaatsen aan de Donau worden waarschijnlijk vaker onder vuur genomen door de Russen omdat het strategisch belang van de rivier is toegenomen. Sinds Rusland zich heeft teruggetrokken uit de graandeal, de afspraken om Oekraïense landbouwproducten over de Zwarte Zee te kunnen verschepen, wordt meer graan via de Donau geëxporteerd.
  6. forum rang 7 Succes 8 september 2023 16:41
    US HIMARS missile system destroyed a launcher for Russian Lancet kamikaze drones

    gagadget.com/en/osint/310194-us-himar...

    The Ukrainian Defence Forces have destroyed the Lancet kamikaze drone launcher. It was liquidated together with the vehicle used for transport.
    Here's What We Know

    It was possible to destroy the launcher thanks to the American highly mobile artillery rocket system HIMARS. The impact of a GMLRS precision-guided munition with a range of up to 80 kilometres turned the launcher and the transport vehicle into debris. It is not specified whether the kamikaze drones themselves were there.

    twitter.com/Osinttechnical/status/169...

    "Lancet" is a development of the Russian company ZALA. Kamikaze drone strikes can be corrected by a reconnaissance UAV from the same company. Recently, the Ukrainian Defence Forces managed to shoot down one such drone.

    Kamikaze UAVs cause a lot of problems for the Ukrainian army. "Lancet" is available in two versions, which differ in size, weight of the warhead and launch range. The more powerful version can reach speeds of up to 300 km/h and fly for 40 minutes. The range is up to 70 kilometres.
  7. forum rang 7 Succes 8 september 2023 17:02
    quote:

    luchtschip schreef op 8 september 2023 00:15:

    Russen op de vlucht

    Deze beelden tonen de terugtrekking van Russische troepen uit Klishchiivka, terwijl ze worden bestookt met projectielen .

    Net als in Urozhaine hebben de Russen het slechtst mogelijke moment voor hun terugtocht gekozen: overdag en zonder gepantserde voertuigen. Absoluut rampzalig.

    video 2:20 minuut

    twitter.com/Tendar/status/16998501843...

    Glasnost Gone :

    Het dorp Klishchiivka ligt aan de zuidelijke rand van de stad Bakhmut. Op beelden is te zien hoe Oekraïne de bezette stad langzaam omcirkelt. Er worden Russen gezien die de spoorlijn proberen over te steken en terug te keren naar Bakhmut.

    twitter.com/GlasnostGone/status/16998...
    A Huge Group of Russians GETS TAKEN INTO A POCKET & DESTROYED | War in Ukraine Explained

    www.youtube.com/watch?v=0TJD2D6suNE
  8. forum rang 8 het zwaard 8 september 2023 17:28
    Volgens een nieuwe biografie zou Elon Musk zijn ingenieurs hebben opgedragen het communicatienetwerk uit te zetten voor de kust van de Krim om een Oekraïense drone-aanval op Russische oorlogsschepen te belemmeren.
    CNN citeerde een fragment uit de biografie van Elon Musk door Walter Isaacson, waarin hij beschrijft hoe bewapende onderzeedrones hun doelen naderden tot ze ‘de verbinding verloren en onschadelijk aanspoelden’. In het boek, dat dinsdag verschijnt, wordt beweerd dat Musk de technici van Starlink opdracht gaf om de dienst uit te schakelen in de aanvalszone omdat hij bezorgd was dat Vladimir Poetin met kernwapens zou reageren op een Oekraïense aanval op de door Rusland bezette Krim. Hij zou gezegd hebben dat Oekraïne ‘te ver ging’ door het Kremlin te bedreigen met een ‘strategische nederlaag’.
    Er is eerder al gewag gemaakt van Musks dreigementen om de Starlink-communicatie in verschillende stadia van het conflict stop te zetten, maar dit is de eerste keer dat er sprake is van het afsnijden van Oekraïense troepen midden in een specifieke operatie.

    De datum van de aanval werd niet genoemd. Musk zou ernaar verwezen hebben als een ‘mini-Pearl Harbor’, hoewel de Oekraïense troepen opereerden binnen hun internationaal erkende territoriale wateren.
    Opgezet om Netflix te kijken en te chillen
    Musk, de ceo van de elektrische autobouwer Tesla, producent van Space X-raketten en ruimtevaartuigen, en eigenaar van X, het sociale mediaplatform dat voordien bekendstond als Twitter, stemde er aanvankelijk mee in om Starlink-hardware aan Oekraïne te leveren nadat de grootschalige Russische invasie de Oekraïense communicatie had verstoord. Maar naar verluidt bedacht hij zich nadat Kiev erin geslaagd was de eerste Russische aanval af te slaan en het tegenoffensief in te zetten.
    ‘Hoe ben ik in deze oorlog beland?’, vroeg Musk zich af in een interview met Isaacson. ‘Het was nooit de bedoeling dat Starlink zou betrokken raken in een oorlog. Het was opgezet om mensen Netflix te laten kijken, en chillen en online surfen voor school en vreedzame dingen doen, geen drone-aanvallen.’

    X noch Space X reageerden op verzoeken om commentaar.
    Volgens het uittreksel waarover CNN berichtte, zou Mykhailo Fedorov, een van de vicepremiers van Oekraïne, op het moment van de onderzeese drone-aanval Musk gesmeekt hebben om de Starlink-communicatie te herstellen. ‘Ik wil gewoon dat jij – de persoon die de wereld verandert door middel van technologie – dit beseft’, zou Fedorov tegen Musk gezegd hebben.

    Volgens het relaas van Isaacson bleef Musk weigeren en zei hij dat Oekraïne ‘een grens overschreed en een strategische nederlaag uitlokte’.

    Russische standpunten
    In het verleden heeft Musk op Twitter meermaals Russische standpunten vertolkt en gesuggereerd dat bepaalde delen van Oost-Oekraïne aan Rusland moeten worden overgedragen om te beantwoorden aan ‘de wil van het volk’.
    Uit een vorige week gepubliceerde studie van de Europese Commissie blijkt dat Twitter in de handen van Musk een belangrijke rol gespeeld heeft bij de verspreiding van Russische propaganda over de oorlog in Oekraïne.

    ‘Voorlopige analyses wijzen erop dat het bereik en de invloed van door het Kremlin gesponsorde accounts verder is toegenomen in de eerste helft van 2023, met name door het opheffen van de veiligheidsnormen op Twitter’, aldus de studie.

    © The Guardian
    Besluit : Oekraïens leger overgeleverd aan de grillen van Elon Musk ?
  9. forum rang 10 DeZwarteRidder 8 september 2023 17:56
    ’Westen speelt Russen in de kaart op slagveld met fundamentele denkfout’

    Koen van Eijk en Marcel Vink
    2 uur geleden in Buitenland

    AMSTERDAM - Het Russische leger heeft lange tijd de reputatie gehad oppermachtig en schier onverslaanbaar te zijn. De huidige strijd in Oekraïne bewijst anders: na anderhalf jaar lijken de kansen te keren. Het is niet voor het eerst dat de militaire macht van Moskou door het Westen is overschat.

    www.telegraaf.nl/nieuws/835523934/wes...
  10. forum rang 10 luchtschip 8 september 2023 18:55
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 8 september 2023 17:56:

    ’Westen speelt Russen in de kaart op slagveld met fundamentele denkfout’

    Koen van Eijk en Marcel Vink
    2 uur geleden in Buitenland

    AMSTERDAM - Het Russische leger heeft lange tijd de reputatie gehad oppermachtig en schier onverslaanbaar te zijn. De huidige strijd in Oekraïne bewijst anders: na anderhalf jaar lijken de kansen te keren. Het is niet voor het eerst dat de militaire macht van Moskou door het Westen is overschat.

    www.telegraaf.nl/nieuws/835523934/wes...
    Dit is alleen te lezen door abonnees

    Kun je dan in het kort aangeven wat de kern is van het verhaal, met welke fundamentele denkfout het Westen de Russen in de kaart speelt ?
  11. forum rang 7 ffff 8 september 2023 19:02
    quote:

    A3aan schreef op 8 september 2023 12:51:

    Mooie verhalen over successen weer. Zelf denk ik dat die successen erg overdreven zijn. Heel veel bloedvergieten voor nauwelijks enige vooruitgang door Oekraïne. De Russen passen gewoon de tactiek van langste adem en steeds aanvoeren mensen toe. Gezien het potentieel beschikbare militairen gaat Rusland het uiteindelijk winnen, al duurt het 5 jaar. De laatste weken heb ik op TV gekeken naar die uiteindelijke overgave van Nieuw-Guinea aan Indonesië. Op een andere draad heb ik eens over mijn militaire diensttijd verteld en werd toen door een persoon zelfs voor een misdadiger uit gemaakt omdat ik die verplichte dienstplicht had vervuld. Eigenlijk nu wordt mij duidelijk hoe wij als Nederlandse dienstplichtigen werden bedonderd door Hr. Luns, die zelfs dat de Kamer voorloog dat de USA achter Nederland stond. Nu blijkt dat zelfs bijna een Wereldoorlog op het spel stond. Dat de Russen Indonesië hielpen en bijna het tijdstip was aangebroken dat de Nederlanders volledig in de pan gehakt zouden worden. Om dat te voorkomen heeft de USA uiteindelijk een stokje gestoken voor die dwaasheid van die eigenwijze Nederlanders die de slag om Nieuwe Guinea wel even zouden oplossen tegen een enorme meerderheid van beschikbare militairen. Pas na het zien van die TV-uitzendingen ben ik, nu 61 jaar later, gaan begrijpen dat ik door het oog van de naald ben gekropen en hier niet aanwezig zou zijn geweest als niet gestopt was met die dwaasheid van Luns en De Quay. Ik zie een overeenkomst. Stoppen met dat bloedvergieten en accepteren dat die gebieden verloren zijn gegaan. Het wordt tijd dat men dat ook maar accepteert. Houdt ook in het achterhoofd dat misschien de helft van de inwoners daar Rus zijn en bij Rusland willen horen. Niet voor niets is het daar al jaren onrustig tussen Oekraïners en Russen. Die Zilinsky kan makkelijk lullen vanuit zijn kantoortje, maar de gewone man moet verplicht zijn leve n opofferen. Eerlijk gezegd, ik vertrouw die kerel ook niet.

    Hiermee wil ik niet aangeven dat ik begrip heb voor Putin. Dat is een verschrikkelijke misdadiger van het ergste soort. Zo lang die oorlog daar duurt gaat hij door met zijn misdaden tegen de mensheid. Daarom stoppen met die oorlog zodat hij niet de gelegenheid heeft om daar mee door te gaan. We zullen moeten wachten tot die Putin er niet meer is.
    Adriaan,

    Ik vind dat je een geweldige posting hebt geplaatst. Eerst een goed overzicht wat er 80 jaar geleden allemaal speelde alvorens Nederland het over zijn hart verkreeg om Nieuw-Guinea aan Indonesië over te laten. Wat voor mogelijk bloedvergieten dat als gevolg kon hebben.
    Zelf wees ik al twee keer in deze draad op het feit dat Luxemburg ....DE HELFT van zijn grondgebied kwijtspeelde aan België , door de verkeerde keuze te maken om bij de afscheiding van België aan Nederlandse zijde te gaan vechten. De Luxemburgers hebben dat gruwelijk zwaar betaald. De helft van hun grondgebied kwijtgespeeld aan de Belgen wegens hun trouw aan het Nederlandse koningshuis en de Belgen bleven weigeren om die geannexeerde grond aan Luxemburg terug te geven. En wat zien we nu na vele jaren......Ach, al dat bloedvergieten, al die roofpartijen. Uiteindelijk voor NIETS geweest want na verloop van tijd worden de nieuwe verhoudingen dan toch maar geaccepteerd. Ik heb al vaker geschreven: Slechts 8 jaar na de Tweede Wereldoorlog zaten de Duitsers alweer als toerist aan ons strand...... Het leven gaat verder. De misdaden zijn niet vergeten, maar je kunt niet blijven oorlog voeren.

    Putin blijft een misdadiger, een hele grote misdadiger, maar 70 jaar oorlog voeren zoals in Israel en de Palestijnen, dat lijkt mij ook geen oplossing. Dus pleit ik toch voor vergaande besprekingen voor een opgelegde vrede, waarbij je zult moeten accepteren dat je veel gebied mogelijke verloren hebt. Net als de Luxemburgers....... En wil je dat met alle geweld niet accepteren, tja dan wordt het dus vele jaren bloedvergieten, voor uiteindelijk een lap volledig kapotgeschoten grond. Ik zou graag zien dat besprekingen om de gevechten te beëindigen OOK worden opgestart. En wie dat niet wil, moet er dus ook op rekenen, dat er mensen zijn, die daar niet tot in lengte van jaren aan willen bijdragen. Dat zagen we in Afghanistan....Op een gegeven moment houdt het op. Ze zoeken het daar verder ook maar uit......

    Peter
  12. forum rang 10 luchtschip 8 september 2023 19:03
    Strijd om Bakhmut

    Volgens onbevestigde berichten hebben Oekraïense troepen Kurdyumivka en Andriivka bevrijd.

    Beide plaatsen liggen iets ten zuiden van Bakhmut

    Het is nog wachten op officiële bevestiging

    twitter.com/WarMonitor3/status/170016...

    kaart Kurdyumivka en Andriivka ( voorlopig nog onder de rode aanwijzers )

    www.google.com/maps/d/edit?mid=14ijoq...
  13. forum rang 6 Fender bass 8 september 2023 21:40
    Als je het maar vaak genoeg herhaalt, ga je het zelf uiteindelijk ook geloven.
    Maar het blijft gewoon landjepik door het grootste land op aarde. Wat verschrikkelijk dat zoveel mensen uit Oekraïne en Rusland moeten lijden voor dit machtsspelletje van één man met wat gekochte vrienden.

    EPA-EFE/SERGEI BOBYLEV/SPUTNIK/KREMLIN POOL
    Putin reiterates West provoked Ukraine conflict
    september 08, 2023 08:34p.m. CEST
    Russian President Vladimir Putin reiterated on Friday that the Western countries "deliberately" provoked the conflict in Ukraine.

    At a meeting with young scientists at the Russian Federal Nuclear Center, the head of state recalled his remarks made back in 2014, where he predicted the West would try to limit Russia's development. He insisted that the conflict in Ukraine was a part of that.

    "I think that this was all done purposefully in order to create additional conditions to limit our economic growth," Putin underscored.

    KEYWORDS:
    PUTIN | UKRAINE CRISIS

    Baha Breaking News (BBN) / AY

    www.breakingthenews.net/news/details/...
  14. Equilibrium01 8 september 2023 21:51
    quote:

    A3aan schreef op 8 september 2023 12:51:

    ....
    Die Zilinsky kan makkelijk lullen vanuit zijn kantoortje, maar de gewone man moet verplicht zijn leve n opofferen. Eerlijk gezegd, ik vertrouw die kerel ook niet.

    ....
    Stel je even in zijn plaats voor, begin oorlog.
    A) Amerika belooft een vliegtuig om te vluchten.
    B) Het alternatief is blijven, met Russische eenheden die de grenzen binnenvliegen en die je willen doden, Daarnaast zijn er Russische FSB'ers of hun handlangers met hetzelfde doel die naast kogels een heel resem aan vergif tot hun beschikking hebben.
    Hoe lang heeft het voor Wagner leider Prigozjin na zijn opstand geduurd?

    Wat zou jij kiezen?
    We weten wat de Russisch gezinde Oekraïnse president deed. We weten wat de Amerkaans gezinde Afgaanse president deed.

    Zelinsky's job is zeker niet de gemakkelijke keuze. Idem voor de mensen die voor zijn veiligheid moeten zorgen.
    Persoonlijk denk ik niet dat er een betere man in die positie kan zitten. Ik vind het ironisch dat Russisch gezinden hem graag afschilderen als een clown, want is dat niet hoe de meeste helden hun verhaal starten.
  15. forum rang 10 luchtschip 8 september 2023 21:54
    Anton Gerashchenko, Advisor to the Minister of Internal Affairs of Ukraine :

    Russische media melden aanzienlijke financiële verliezen die Russische luchtvaartmaatschappijen hebben geleden als gevolg van een reeks drone-aanvallen op Moskou. De stopzetting van de luchtvaartactiviteiten en de sluiting van het luchtruim boven de luchthavens van de hoofdstad tijdens deze aanvallen kost luchtvaartmaatschappijen aanzienlijke bedragen.

    Dmitry Tyshchuk, de CEO van Pobeda, benadrukte dat als een vliegtuig zou landen op de luchthaven van Vnukovo, maar vanwege de aanslagen op Sheremetyevo zou landen, dit een extra uur vliegtijd en dus extra kosten voor de luchtvaartmaatschappij betekende. De specifieke cijfers van deze extra kosten maakte hij echter niet duidelijk.

    Volgens schattingen van Vyacheslav Ilyushin, algemeen directeur van Aviatim, bedragen de kosten van een vlieguur van een Boeing 737-800 gemiddeld 750-800 duizend roebel ($7,6-8,1 duizend dollar). Hetzelfde bereik van de vliegurenkosten werd bevestigd door Andrei Patrakov, oprichter van de RunAvia-vluchtveiligheidsdienst. Het is belangrijk op te merken dat hoe meer vluchten een vliegtuig per maand maakt, hoe lager de kosten van een vlieguur.

    Een voorbeeld van verliezen was het geval op 31 augustus, toen 45 vliegtuigen met bestemming Domodedovo, Vnukovo en Zhukovsky moesten landen op luchthavens als Sheremetyevo, Sint-Petersburg, Samara, Kazan, Yaroslavl en Nizjni Novgorod vanwege beperkingen op het gebruik van alternatieve vluchten. vliegvelden. Als de kosten van een vlieguur op 8.000 dollar worden geschat, hadden de luchtvaartmaatschappijen meer dan 500.000 dollar kunnen verliezen.

    twitter.com/Gerashchenko_en/status/17...
  16. forum rang 8 closer 8 september 2023 22:10
    21:07
    Armeense ambassadeur op het matje in Rusland om toenadering tot de VS

    Rusland heeft de ambassadeur van Armenië ontboden om tekst en uitleg te komen geven over enkele gebeurtenissen die het Kremlin niet bevallen. Hoewel Armenië van oudsher een bondgenoot van Rusland is, gaat het land binnenkort militaire oefeningen houden samen met de Verenigde Staten.

    Dat is niet het enige waar Rusland, dat militaire bases in Armenië heeft, over klaagt. Zo heeft Armenië recent besloten het Internationaal Strafhof (ICC) te erkennen. Rusland doet dat niet. Bovendien is er tegen de Russische president Poetin een arrestatiebevel uitgevaardigd vanwege oorlogsmisdaden in Oekraïne. Dat betekent dat Armenië hem moet arresteren als hij voet op Armeense bodem zet, nadat het land definitief is toegetreden tot het ICC. Ook is Rusland verbolgen dat de vrouw van de Armeense premier een bezoek heeft gebracht aan Oekraïne.

    Rusland treedt traditiegetrouw ook op als bemiddelaar tussen Armenië en Azerbeidzjan, maar sinds de oorlog in Oekraïne vervult het die rol niet meer naar behoren, vindt Armenië. Russische vredestroepen kunnen niet voorkomen dat Azerbeidzjan het omstreden gebied Nagorno-Karabach feitelijk blokkeert. In die regio wonen etnische Armeniërs.

    Volgens de Armeense premier Pasjinjan was het een fout om volledig te vertrouwen op Rusland, zei hij afgelopen zondag. Daarom zoekt Armenië naar nieuwe partners op veiligheidsgebied. Het land overweegt ook uit de Organisatie voor het Verdrag inzake Collectieve Veiligheid (CSTO) te stappen. Dat is een tegenhanger van de Navo, waar naast Rusland en Armenië Belarus, Kazachstan, Kirgizië en Tadzjikistan lid van zijn.

    www.volkskrant.nl/cs-bf0934ba
  17. forum rang 6 Fender bass 8 september 2023 22:18
    quote:

    luchtschip schreef op 8 september 2023 21:54:

    Anton Gerashchenko, Advisor to the Minister of Internal Affairs of Ukraine :

    Russische media melden aanzienlijke financiële verliezen die Russische luchtvaartmaatschappijen hebben geleden als gevolg van een reeks drone-aanvallen op Moskou. De stopzetting van de luchtvaartactiviteiten en de sluiting van het luchtruim boven de luchthavens van de hoofdstad tijdens deze aanvallen kost luchtvaartmaatschappijen aanzienlijke bedragen.

    Dmitry Tyshchuk, de CEO van Pobeda, benadrukte dat als een vliegtuig zou landen op de luchthaven van Vnukovo, maar vanwege de aanslagen op Sheremetyevo zou landen, dit een extra uur vliegtijd en dus extra kosten voor de luchtvaartmaatschappij betekende. De specifieke cijfers van deze extra kosten maakte hij echter niet duidelijk.

    Volgens schattingen van Vyacheslav Ilyushin, algemeen directeur van Aviatim, bedragen de kosten van een vlieguur van een Boeing 737-800 gemiddeld 750-800 duizend roebel ($7,6-8,1 duizend dollar). Hetzelfde bereik van de vliegurenkosten werd bevestigd door Andrei Patrakov, oprichter van de RunAvia-vluchtveiligheidsdienst. Het is belangrijk op te merken dat hoe meer vluchten een vliegtuig per maand maakt, hoe lager de kosten van een vlieguur.

    Een voorbeeld van verliezen was het geval op 31 augustus, toen 45 vliegtuigen met bestemming Domodedovo, Vnukovo en Zhukovsky moesten landen op luchthavens als Sheremetyevo, Sint-Petersburg, Samara, Kazan, Yaroslavl en Nizjni Novgorod vanwege beperkingen op het gebruik van alternatieve vluchten. vliegvelden. Als de kosten van een vlieguur op 8.000 dollar worden geschat, hadden de luchtvaartmaatschappijen meer dan 500.000 dollar kunnen verliezen.

    twitter.com/Gerashchenko_en/status/17...
    Als het klopt dat de onderdelen van die Boeings niet meer het land in komen, lost het probleem zich vanzelf op.
  18. forum rang 10 luchtschip 8 september 2023 22:31
    Mykhailo Podolyak, Adviseur van het hoofd van het kabinet van de president van Oekraïne, Volodymyr Zelensky :

    Kryvy Rih vandaag. Opnieuw een directe raketaanval op burgers. 72 gewonden, 1 gedood.

    Klassiek terrorisme in Russische stijl.

    Wil iemand nog steeds akkoord gaan met de eisen van Rusland, de voorwaarden ervan accepteren, onderhandelen of de sancties opheffen?

    Misschien wil iemand knielen voor Rusland?

    Of is het tijd om de terroristische staat juridisch als terroristische staat aan te merken en uit de VN-Veiligheidsraad te verwijderen?

    video 0:19 minuut

    twitter.com/Podolyak_M/status/1700207...
63.685 Posts
Pagina: «« 1 ... 2657 2658 2659 2660 2661 ... 3185 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.286
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.453
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.942
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.479
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.091
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.762
ageas 5.843 109.778
Agfa-Gevaert 13 1.862
Ahold 3.536 73.983
Air France - KLM 1.024 34.348
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.774
Alfen 12 16.534
Allfunds Group 3 1.217
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 337
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.767
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.365
AMG 965 125.851
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.522
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.162
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 315
Arcadis 251 8.623
Arcelor Mittal 2.024 318.664
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 267
arGEN-X 15 9.113
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.283
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.702
ASML 1.762 77.055
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.667
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 06 mei

    1. China inkoopmanagersindex diensten april
    2. PostNL Q1-cijfers
    3. Siemens Healthineers Q1-cijfers
    4. TKH Q1-cijfers
    5. Dui inkoopmanagersindex diensten april (def)
    6. EU inkoopmanagersindex diensten april (def) 52,9
    7. VK inkoopmanagersindex diensten april (def)
    8. EU producentenprijzen maart
    9. Tyson Foods Q1-cijfers
  2. 07 mei

    1. Japan inkoopmanagersindex diensten april
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht