Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Rusland

63.842 Posts
Pagina: «« 1 ... 2658 2659 2660 2661 2662 ... 3193 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 benbelegger 8 september 2023 23:49
    Het moet Poetin te denken geven dat niemand bij zijn fantastische land wil horen...

    Maia Sandu zet alles op alles voor toetreding van haar land tot de EU:
    ‘Enige manier om te overleven als democratie’

    "Maar wij geloven dat steeds meer mensen nu het ware gezicht van Rusland hebben gezien en begrijpen dat de EU over vrede gaat en Rusland over oorlog.’

    Lees het hele verhaal in de bijlage.
    .
  2. forum rang 10 DeZwarteRidder 9 september 2023 08:07
    quote:

    luchtschip schreef op 8 september 2023 18:55:

    [...]Dit is alleen te lezen door abonnees
    Kun je dan in het kort aangeven wat de kern is van het verhaal, met welke fundamentele denkfout het Westen de Russen in de kaart speelt ?
    Het artikel is gewijzigd:

    +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

    Rusland heeft alle moeite met Oekraïne: ’Maar Moskou heeft de oorlog nog niet verloren’

    Koen van Eijk en Marcel Vink
    Aangepast: Gisteren, 20:47Gisteren, 14:53in Buitenland

    AMSTERDAM - Het Russische leger heeft lange tijd de reputatie gehad oppermachtig en schier onverslaanbaar te zijn. De huidige strijd in Oekraïne bewijst anders: na anderhalf jaar lijken de kansen te keren. Het is niet voor het eerst dat de militaire macht van Moskou door het Westen is overschat.
  3. forum rang 8 GakGak 9 september 2023 08:15
    quote:

    luchtschip schreef op 6 september 2023 13:04:

    Overgelopen Russische helikopter piloot vertelt hoe belachelijk het er in het Russische leger er aan toe gaat

    De kat van een commandant moest naar een andere plaats gebracht worden--het vervoer regelde hij in een helikopter plus een helikopter ter bescherming
    "Twee helikopters hadden de kat van een generaal aan boord", - de Russische piloot Kuzminov, die een Mi-8-helikopter naar Oekraïne bracht, over het "rationele" gebruik van militair materieel in Rusland.

    .
    Diervriendelijk zijn ze soms wel,die Russen.

    Plantaardig wat minder.

    Mensonterend zijn ze ook.
  4. forum rang 8 het zwaard 9 september 2023 08:26
    Opnieuw drone-aanvallen in Russische stad Brjansk
    In de Russische stad Brjansk, net over de grens met Oekraïne, zijn een elektronicafabriek en een treinstation vrijdag onder vuur genomen door drones. Volgens gouverneur Alexander Bogomas onderschepte de Russische luchtverdediging zeker drie drones boven of in de buurt van de stad. Twee van de drones beschadigden naar verluidt het treinstation en een gebouw van de industriële administratie toen ze neerstortten. Volgens Bogomas raakte niemand gewond.

    Volgens Oekraïense media is de industriële faciliteit een fabriek van een van de grootste Russische fabrikanten van micro-elektronica. Ongeveer 90 procent van de productie van het bedrijf is bestemd voor militaire doeleinden, melden ze. De fabriek zou eind augustus ook al het doelwit zijn geweest van aanvallen met drones.

    De laatste maanden komt het in toenemende mate tot aanvallen op Russisch grondgebied, vaak in grensregio's maar af en toe ook in Moskou. Het aantal slachtoffers en de schade van die aanvallen blijft echter veel beperkter dan de gevolgen van het Russisch oorlogsgeweld in Oekraïne.
  5. forum rang 8 het zwaard 9 september 2023 08:27
    Armeense ambassadeur op het matje in Rusland om militaire oefeningen met VS
    Rusland heeft de ambassadeur van Armenië ontboden om tekst en uitleg te komen geven over enkele gebeurtenissen die het Kremlin niet bevallen. Hoewel Armenië van oudsher een bondgenoot van Rusland is, gaat het land binnenkort militaire oefeningen houden samen met de Verenigde Staten.

    Dat is niet het enige waar Rusland, dat militaire bases in Armenië heeft, over klaagt. Zo heeft Armenië recent besloten het Internationaal Strafhof (ICC) te erkennen. Rusland doet dat niet. Bovendien is er tegen de Russische president Poetin een arrestatiebevel uitgevaardigd vanwege oorlogsmisdaden in Oekraïne. Dat betekent dat Armenië hem moet arresteren als hij voet op Armeense bodem zet, nadat het land definitief is toegetreden tot het ICC. Ook is Rusland verbolgen dat de vrouw van de Armeense premier een bezoek heeft gebracht aan Oekraïne.

    Rusland treedt traditiegetrouw ook op als bemiddelaar tussen Armenië en Azerbeidzjan, maar sinds de oorlog in Oekraïne vervult het die rol niet meer naar behoren, vindt Armenië. Russische vredestroepen kunnen niet voorkomen dat Azerbeidzjan het omstreden gebied Nagorno-Karabach feitelijk blokkeert. In die regio wonen etnische Armeniërs.

    Volgens de Armeense premier Pasjinjan was het een fout om volledig te vertrouwen op Rusland, zei hij afgelopen zondag. Daarom zoekt Armenië naar nieuwe partners op veiligheidsgebied. Het land overweegt ook uit de Organisatie voor het Verdrag inzake Collectieve Veiligheid (CSTO) te stappen. Dat is een tegenhanger van de NAVO, waar naast Rusland en Armenië Belarus, Kazachstan, Kirgizië en Tadzjikistan lid van zijn.
  6. forum rang 8 closer 9 september 2023 09:02
    34m ago 07.27 BST
    United Russia party HQ in Ukraine destroyed, says mayor

    The United Russia political party’s headquarters in the Russian-occupied Ukrainian city of Polohy was destroyed in an attack on Friday, according to the mayor of Melitopol, the Kyiv Independent reports.

    Ivan Fedorov said on the Telegram messaging app that local residents described Russians as “burned out” of the headquarters during the “hellish pseudo-elections” in the occupied Zaporizhzhia oblast.

    No details were given about how the building was destroyed or any casualties. But Fedorov alluded to casualties among the Russian authorities, saying: "Some went to the hospital, and some went straight to the morgue."

    Zaporizhzhia is among four Ukrainian regions that Moscow has illegally annexed but does not fully control where it is staging regional elections. Ukraine and the US have denounced the polls as a sham.

    United Russia is the conservative political party of President Vladimir Putin.

    www.theguardian.com/world/live/2023/s...
  7. sijmen&sijmen 9 september 2023 09:58
    [Modbreak IEX: Gelieve hier geen persoonlijke vetes uit te vechten, een aantal berichten is bij dezen verwijderd. Deze account is geschorst.]
  8. forum rang 10 luchtschip 9 september 2023 13:37
    Oekrains offensief in het Zuiden richting Tokmak en Melitopol

    Verslag van de soldaten van de 46e Brigade uit het Novoprokopivka-Verbove-gebied (Zaporizhzhia-oblast) :

    "Novoprokopivka-gebied.

    kaart met posities
    pbs.twimg.com/media/F5kJ1cKWYAAYDeT?f...

    De tegenaanvallen gaan door. De controlezone van de Oekraïense strijdkrachten breidt zich uit naar het westen van Robotyne. Tot nu toe is dat niet het geval. Het is mogelijk geweest om de hoogten bij Novoprokopivka in te nemen, de vijand heeft zich versterkt en is reserves aan het inzetten.

    Verbove-gebied.

    kaart met posities
    pbs.twimg.com/media/F5kJ2v1WQAAIq_g?f...

    Vechten ten zuidwesten en ten westen van de nederzetting. De vijand legt hier bijna alles vol met mijnen. Ze zijn de nederzetting zelf nog niet binnengegaan, maar er zijn tactische vooruitgang in de buitenwijken. Momenteel is er een korte pauze in de acties van beide partijen.

    Op tactisch en blijkbaar ook op operationeel niveau worden plannen bijgesteld. De vijand versterkt de flanken van onze doorbraak met delen van zijn luchtlandingstroepen. Het heeft zijn eigen 'wegen van de dood' gecreëerd - waar je niet zonder verliezen kunt rijden, en 'wegen van het leven' - waar alle logistiek doorheen gaat (net als in Bakhmut).

    De afgelopen week heeft onze UAV-eenheid ( drone eenheid ) verschillende uitrustingsstukken (pantserwagens, auto's) en vijandelijk personeel vernietigd nabij Novoprokopivka en Verbove.

    FPV-drones ( kamikaze drones ) veranderen momenteel het slagveld.

    Nogmaals vragen wij u om van de eerste verdedigingslinie geen fetisj te maken. We werken eraan om de verdediging van de vijand te doorbreken. Denk aan de prijs van elke bevrijde meter van ons land. Voor ons maakt het niet uit of het de eerste verdedigingslinie of de tweede linie is.

    Zodra we de kans hebben om de posities van een Russische verdedigingslinie in te neen, zullen we dat doen, maar nog niet. We bereiden verrassingen voor de Russen voor. Er zal veel werk zijn."

    twitter.com/DenesTorteli/status/17004...

    afstand Novoprokopivka naar Verbove is ca 12 km
  9. forum rang 10 luchtschip 9 september 2023 14:30
    Problemen om de mobiele netwerken in Rusland goed te laten functioneren vanwege de sancties

    Russische media melden dat mobiele operators in Rusland als gevolg van sancties te maken krijgen met een tekort aan basisstations die nodig zijn om hun netwerken uit te breiden en te onderhouden.

    De grootste operators op de markt, zoals MTS, Megafon, Vimpelcom en Tele2, hadden tegen het einde van het jaar nog 20-30 duizend stations over, terwijl voor normaal gebruik minstens 80 duizend stations nodig zijn, Alexander Sivolobov, plaatsvervangend hoofd van het NTI Competence Center voor draadloze en Internet of Things-technologieën gezegd.

    Volgens Sivolobov hebben operators het afgelopen jaar apparatuur van "derde echelon"-fabrikanten uit China en andere landen getest, maar deze hebben geen bevredigende resultaten opgeleverd na het begin van de grootschalige invasie van Oekraïne door Rusland, toen 's werelds grootste telecombedrijven Fabrikanten van apparatuur, zoals het Finse Nokia, het Zweedse Ericsson en het Chinese Huawei, hebben hun officiële leveringen aan Rusland opgeschort

    Momenteel overwegen sommige Russische operators samen te werken met Chinese fabrikanten om stations aan te passen aan bestaande netwerken, aldus een bron onder elektronicaleveranciers. Niettemin kan de massale transitie van operators naar 'derde echelon'-stations leiden tot storingen in communicatienetwerken en hogere kosten voor reparatie van apparatuur, waarschuwde Alexey Boyko, een analist van de gespecialiseerde telegramzender Abloud62.

    twitter.com/Gerashchenko_en/status/17...
  10. forum rang 10 luchtschip 9 september 2023 14:37
    Dit weekend zijn er verkiezingen

    In het Russische Izjevsk zijn zelfs de elektronische toegangssystemen van de woonflats geprogrammeerd om de onverschillige en passieve inwoners op te roepen om te komen stemmen bij de regionale verkiezingen in Ersatz.

    video 0:08 minuut geluid aan Engels ondertiteld

    twitter.com/Gerashchenko_en/status/17...
  11. forum rang 10 luchtschip 9 september 2023 17:49
    "- Vladimir Vladimirovits ( Putin ), ik vraag toestemming om te starten

    Putin :
    - Gaan! Toestemming verleend."

    Poetin gaf via een videoverbinding de start van het verkeer op de snelwegen van Moskou ter gelegenheid van de Stadsdag in Moskou.

    De plechtige colonne bestond alleen uit Moskvich-auto's geschilderd in de kleuren van de Russische vlag, als symbool van het feit dat er geen buitenlandse auto's op de wegen van Moskou zullen rijden.

    video 0:24 minuut geluid aan Engels ondertiteld

    twitter.com/Gerashchenko_en/status/17...
  12. forum rang 10 luchtschip 9 september 2023 17:51
    quote:

    luchtschip schreef op 9 september 2023 17:49:

    "- Vladimir Vladimirovits ( Putin ), ik vraag toestemming om te starten

    Putin :
    - Gaan! Toestemming verleend."

    Poetin gaf via een videoverbinding de start van het verkeer op de snelwegen van Moskou ter gelegenheid van de Stadsdag in Moskou.

    De plechtige colonne bestond alleen uit Moskvich-auto's geschilderd in de kleuren van de Russische vlag, als symbool van het feit dat er geen buitenlandse auto's op de wegen van Moskou zullen rijden.

    video 0:24 minuut geluid aan Engels ondertiteld

    twitter.com/Gerashchenko_en/status/17...
    En de ironie is dat een groot deel van Rusland geen verharde wegen heeft, wat de verarmde toestand van veel Russische regio's nog eens extra benadrukt. Hoe verder je vanuit Moskou naar het oosten gaat, je reist terug in de tijd naar een middeleeuws landschap zonder wegen, zonder stromend water en gaten in de grond die als toiletten worden gebruikt

    foto
    pbs.twimg.com/media/F5l5KIrWYAABogL?f...

    twitter.com/GlasnostGone/status/17005...
  13. forum rang 10 luchtschip 9 september 2023 18:09
    Nieuwe beelden van de 3rd Separate Assault Brigade

    "Russen werden eruit gezet en het wisselfonds ( van gevangen, gewonde en gedode Russische soldaten ) werd aangevuld. Aanvalsposities en gevechten van dichtbij in de richting van Bakhmut. 12 '200' ( KIA's Killed in Action ), 3 '300' ( WIA's Wounded in Action ) en nog 3 krijgsgevangenen."

    schokkende beelden

    video 4:27 minuut geluid aan Engels ondertiteld

    twitter.com/NOELreports/status/170051...
  14. forum rang 10 luchtschip 9 september 2023 19:52
    Beelden van begin juni. Een Oekraïense Leopard 2A6 die vecht tegen twee Russische tanks (vermoedelijk T-80BVM) op een afstand van 1,5 km.

    De Leopard won, beschadigde de ene tank en dwong de andere zich terug te trekken.

    video 0:45 minuut

    twitter.com/NOELreports/status/170055...
  15. Paul1111 9 september 2023 20:23
    Wat een nonsens. Ik ben vaker in Rusland geweest en ver naar het oosten. Overal prima snelwegen of provinciale wegen. Alleen in zeer kleine gehuchten zijn er vaker onverharde wegen.
    Wat heeft het voor zin hier zulke onzin verhalen te plaatsen...
  16. forum rang 10 luchtschip 9 september 2023 22:35
    quote:

    luchtschip schreef op 9 september 2023 18:09:

    Nieuwe beelden van de 3rd Separate Assault Brigade

    "Russen werden eruit gezet en het wisselfonds ( van gevangen, gewonde en gedode Russische soldaten ) werd aangevuld. Aanvalsposities en gevechten van dichtbij in de richting van Bakhmut. 12 '200' ( KIA's Killed in Action ), 3 '300' ( WIA's Wounded in Action ) en nog 3 krijgsgevangenen."

    schokkende beelden

    video 4:27 minuut geluid aan Engels ondertiteld

    twitter.com/NOELreports/status/170051...
    uit de video :

    Russische soldaat zei dat hij zich overgaf en gooide even later een granaat naar de Oekrainse soldaten.

    video 0:22 minuut geluid aan

    twitter.com/auto_glam/status/17005158...

    Hij werd dus doodgeschoten
    kort erna kwam een andere Russische Soldat die zich overgaf en levend n gevangenschap werd genomen

    hier de gehele video 4:27 minuut

    twitter.com/NOELreports/status/170051...
63.842 Posts
Pagina: «« 1 ... 2658 2659 2660 2661 2662 ... 3193 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.842
AB InBev 2 5.291
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.542
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.972
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.545
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.149
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.764
ageas 5.843 109.779
Agfa-Gevaert 13 1.865
Ahold 3.536 74.001
Air France - KLM 1.024 34.365
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.774
Alfen 12 16.619
Allfunds Group 3 1.223
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 339
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.768
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.407
AMG 965 126.197
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.524
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.174
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 321
Arcadis 251 8.626
Arcelor Mittal 2.024 318.708
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 267
arGEN-X 15 9.149
Aroundtown SA 1 179
Arrowhead Research 5 9.284
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.729
ASML 1.762 77.207
ASR Nederland 18 4.130
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.694
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 10 mei

    1. Eurocommercial Q1-cijfers
    2. VK economische groei eerste kwartaal
    3. VK handelsbalans maart
    4. VK industriële productie maart
    5. Wolters Kluwer €1,36 ex-dividend
    6. Aperam €0,50 ex-dividend
    7. AMG €0,20 ex-dividend
    8. Arcadis €0,85 ex-dividend
    9. VS consumentenvertrouwen (Universiteit Michigan) mei (vlp) 77
  2. 13 mei

    1. NL faillissementen april
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht