Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Rusland

63.838 Posts
Pagina: «« 1 ... 2663 2664 2665 2666 2667 ... 3192 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 luchtschip 12 september 2023 00:06
    UK Ministerie van Defensie :

    Groot-Brittannië heeft Malloy-drones voor zwaar transport aan Oekraïne gedoneerd, die voorraden en wapens naar de frontlinie kunnen vervoeren.

    Kijk en ontdek hoe deze geavanceerde drones cruciale ondersteuning kunnen bieden aan operaties

    video 0:45 minuut Engels gesproken Engels ondertiteld

    twitter.com/DefenceHQ/status/17013098...
  2. forum rang 10 DeZwarteRidder 12 september 2023 07:56
    Legerchef VS: nog 30 dagen voor Oekraïens tegenoffensief

    Oekraïne heeft iets meer dan 30 dagen te gaan voor de weersomstandigheden het tegenoffensief gaan belemmeren. Dat zei de Amerikaanse generaal Mark Milley in een interview met de BBC. Volgens Milley is het voor de Oekraïense strijdkrachten veel moeilijker om zich te verplaatsen in kouder weer.

    In een gesprek met BBC-journalist Laura Kuenssberg gaf hij toe dat het tegenoffensief langzamer verloopt dan verwacht. Maar hij voegde eraan toe: "Er wordt nog steeds zwaar gevochten. De Oekraïners boeken nog steeds gestage vooruitgang." Volgens Milley is het te vroeg om te zeggen of het tegenoffensief is mislukt. Hij zei dat de opmars van Oekraïne door de Russische frontlinies "in een zeer gestaag tempo" verloopt, schrijft de BBC.

    Er zijn volgens de Amerikaanse generaal waarschijnlijk nog zo'n 30 tot 45 dagen goed weer over voor gevechtshandelingen, dus het werk voor het Oekraïense leger zit er nog niet op. "Ik zei aan het begin van deze oorlog dat het een lange, langzame, harde oorlog zou worden met veel slachtoffers en dat is precies wat het is".

    In hetzelfde BBC-interview zei de Britse admiraal Tony Radakin dat Oekraïne aan het winnen is en Rusland aan het verliezen. "Dat is omdat het doel van Rusland was om Oekraïne te onderwerpen en onder controle van Rusland te brengen. Dat is niet gebeurd en dat gaat ook nooit gebeuren en dat is waarom Oekraïne aan het winnen is."
  3. forum rang 8 het zwaard 12 september 2023 07:59
    Verkeer op de Krimbrug korte tijd stopgezet
    Het verkeer op de belangrijkste brug die het Russische vasteland met het schiereiland De Krim verbindt, is vannacht korte tijd opgeschort. Dat heeft de in Rusland geïnstalleerde exploitant van de brug dinsdagochtend vroeg gezegd. Rusland heeft het Oekraïense schiereiland al sinds 2014 geannexeerd.

    Een reden voor de sluiting is niet bekendgemaakt in de verklaring op berichtenkanaal Telegram, maar de Krimbrug is de afgelopen maanden herhaaldelijk het doelwit geweest van drone-aanvallen.

    De brug is voor Moskou van groot strategisch belang voor de bevoorrading van de Krim en de Russische militairen in het zuiden van Oekraïne.
  4. forum rang 8 het zwaard 12 september 2023 08:00
    Duitsland zal kruisraket niet ‘automatisch’ leveren als VS overstag gaan
    Duitsland zal niet automatisch overgaan tot levering van de Taurus-raket als de VS een soortgelijke raket met een groot bereik aan Oekraïne gaan geven. Dat heeft de Duitse minister van Defensie Boris Pistorius maandag benadrukt.

    Oekraïne dringt al sinds vorig jaar bij de VS aan op de leverantie van de Amerikaanse ATACMS, een raket om gronddoelen te raken tot op zo’n 300 kilometer. De laatste maanden vraagt Kiev ook om de Duitse Taurus, een kruisraket met een nog groter bereik: zo’n 500 kilometer. Volgens Oekraïne kunnen de Russen harder worden getroffen met beide raketten.

    De Amerikaanse president Joe Biden houdt echter de boot af omdat hij bevreesd is dat het Oekraïense leger ook doelwitten in Rusland gaat aanvallen. Maar in het weekeinde meldde het Amerikaanse ABC News dat Washington waarschijnlijk toch zal overgaan tot de leverantie van de ATACMS. Dat hebben regeringsfunctionarissen bevestigd. ‘Ze komen eraan’, aldus een van hen.

    ‘Er is geen automatisme in deze oorlog’, zei Pistorius echter op de vraag of Duitsland toch overstag zal gaan. In Duitsland woedt al weken een discussie of Oekraïne de Taurus moet krijgen. Eerder besloten twee andere Europese bondgenoten Kiev een soortgelijke kruisraket te leveren. De Britten stuurden de Storm Shadow en de Fransen de Scalp. Beide raketten kunnen belangrijke doelwitten, zoals Russische hoofdkwartieren, tot op zo’n 250 kilometer vernietigen.
  5. forum rang 8 het zwaard 12 september 2023 08:04
    De Storm Shadow legt Russische bunkers en commandocentra in de as: drukt deze kruisraket haar stempel op de oorlog?
    De Storm Shadow is uitgegroeid tot een van de belangrijkste wapens van de Oekraïne-oorlog. De Europese kruisraket suist met een snelheid van zo’n duizend kilometer per uur af op belangrijke Russische doelwitten, van hoofdkwartieren en bunkers tot wapenopslagplaatsen.
  6. forum rang 8 het zwaard 12 september 2023 08:09
    Zweden verhoogt defensiebudget met 30 procent: “Meest ernstige situatie sinds Tweede Wereldoorlog”
    De Zweedse minister van Defensie Pal Jonson heeft aangekondigd dat zijn land het budget voor defensie volgend jaar optrekt met bijna 30 procent, tot 119 miljard kronen of omgerekend 10 miljard euro. “We bevinden ons op gebied van veiligheid in de meest ernstige situatie sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog”, zegt Jonson.

    Bron: Reuters, Belga
  7. forum rang 4 shaai 12 september 2023 09:47
    quote:

    luchtschip schreef op 12 september 2023 00:01:

    Opnieuw een briljante operatie van de Oekraïense inlichtingendienst

    video verslag van de Oekrainse aanval op een boorplatform in de Zwarte Zee

    video 0:48. minuut Engels gesproken Engels ondertiteld

    twitter.com/United24media/status/1701...
    Het gaat om de platformen Petro Hodovalets, Ukraine, Tavrida en Syvasj, die gezamenlijk bekend staan als de 'Boiko Torens'. Volgens Kyiv moesten de Oekraïense troepen het vanaf boten opnemen tegen een Russisch gevechtsvliegtuig. Dat zou zijn beschadigd en zich toen hebben teruggetrokken.
    De inlichtingendiensten benadrukken het strategische belang van de platformen. 'Rusland is beroofd van de mogelijkheid om de wateren van de Zwarte Zee volledig te controleren en dit brengt Oekraïne een stuk dichter bij het heroveren van de Krim,' zo staat in het rapport. Bovendien zouden de Oekraïners bij de operatie waardevolle goederen buit hebben gemaakt, zoals helikoptermunitie en een radarsysteem om schepen op de Zwarte Zee te monitoren.
  8. forum rang 8 het zwaard 12 september 2023 10:46
    Luchtafweer in Moskou aangepast voor bescherming tegen drones'

    Rusland heeft de afgelopen weken de luchtafweer rond Moskou aangepast om de hoofdstad beter te beschermen tegen Oekraïense droneaanvallen. Dat zegt het Britse ministerie van Defensie in haar dagelijkse inlichtingenupdate.

    "Sinds begin september 2023 zijn er foto's van Russische SA-22-luchtafweersystemen rond de hoofdstad, gepositioneerd op verhoogde torens en hellingen", aldus het ministerie, op gezag van de Britse inlichtingendiensten. Bedoeling is een betere verdediging te verkrijgen tegen de droneaanvallen "die de stad nu de meeste dagen ervaart".
  9. forum rang 8 het zwaard 12 september 2023 10:57
    De Amerikaanse president Donald Trump heeft tijdens zijn ambtstermijn van 2017 tot 2021 herhaaldelijk gedreigd de VS uit de NAVO terug te trekken.

    De president verweet de andere lidstaten dat zij hun NAVO-verplichtingen niet nakwamen, bijvoorbeeld door niet de afgesproken twee procent van het BBP van een land aan defensie te besteden.

    Het conflict werd afgewend en toen Trump in 2020 niet werd herkozen, verdween de dreiging van een terugtrekking van de VS.

    ‘Ik denk dat we ons in een tweede termijn met Trump uit de NAVO zouden hebben teruggetrokken,’ verklaarde de veiligheidsadviseur van toenmalig president Trump, John Bolton. ‘En ik denk dat Poetin erop zat te wachten,’ voegde hij eraan toe, over de Russische president.
  10. forum rang 8 het zwaard 12 september 2023 11:54
    Poetin: rechtszaken tegen Trump zijn politiek gemotiveerd
    De Russische president Vladimir Poetin stelt dat de rechtszaken tegen de Amerikaanse oud-president Donald Trump politiek gemotiveerd zijn en dat dit positief voor Rusland is omdat de vervolging aantoont dat het Amerikaanse politieke systeem "verrot" is. Trump wordt vervolgd voor onder meer verkiezingsfraude en het achterhouden van geheime documenten.

    Poetin deed zijn uitspraken op een economisch forum in Vladivostok. Trump wil het volgend jaar opnieuw tegen Joe Biden opnemen in de strijd om het presidentschap. Wie er ook wint, er zullen volgens Poetin geen grote veranderingen plaatsvinden in de relatie tussen de twee landen.
  11. forum rang 8 het zwaard 12 september 2023 11:56
    vervolg:
    Verder haalde Poetin uit naar het Amerikaanse besluit om Oekraïne omstreden clustermunitie en munitie met verarmd uranium te leveren. Ook hekelde Poetin dat de VS landen toestemming geven om F-16's naar Oekraïne te sturen. De gevechtsvliegtuigen zullen volgens hem niks in Oekraïne veranderen en alleen het conflict langer laten duren.

    Over Oekraïne zei Poetin opnieuw dat het tegenoffensief geen resultaten oplevert, ondanks dat het Oekraïense leger wel gebieden heeft heroverd. De president heeft naar eigen zeggen de indruk dat Oekraïne zijn middelen bijna heeft uitgeput en daarom mogelijk wil overgaan tot vredesgesprekken. De regering in Kiev weigert onderhandelingen zolang er gebieden bezet worden door Rusland.
  12. forum rang 8 het zwaard 12 september 2023 12:04
    Als je de hulp moet inroepen om wapens bij rocket man Kim Jong - un denk ik eerder dat middelen van Rusland bijna uitgeput zijn
  13. forum rang 7 A3aan 12 september 2023 12:16
    Die uitspraken van een Engelse en Amerikaanse generaal geven aan dat het helemaal niet goed gaat met de voortgang van de Oekraïne. Dat blijkt ook wel omdat maar enkele km2 zijn heroverd. Is gewoon een peanut, militair gezien. Kijk die generaals gaan natuurlijk niet zeggen dat het gewoon slecht gaat. Zo wordt het gewone volk in het ooitje genomen. Oekraïne krijgt die Russen daar niet weg.
  14. JanGerrits 12 september 2023 12:53
    quote:

    A3aan schreef op 12 september 2023 12:16:

    Die uitspraken van een Engelse en Amerikaanse generaal geven aan dat het helemaal niet goed gaat met de voortgang van de Oekraïne. Dat blijkt ook wel omdat maar enkele km2 zijn heroverd. Is gewoon een peanut, militair gezien. Kijk die generaals gaan natuurlijk niet zeggen dat het gewoon slecht gaat. Zo wordt het gewone volk in het ooitje genomen. Oekraïne krijgt die Russen daar niet weg.
    Die Russen gaan uiteindelijk wel. Ik heb het al eerder gezegd, een land binnenvallen en een stuk grondgebied bezetten is één, maar het bezet houden is een tweede. Dat gaan ze niet jarenlang volhouden. Daarbij, Poetin heeft ook niet het eeuwige leven.
  15. mjmj 12 september 2023 13:00
    quote:

    A3aan schreef op 12 september 2023 12:16:

    Die uitspraken van een Engelse en Amerikaanse generaal geven aan dat het helemaal niet goed gaat met de voortgang van de Oekraïne. Dat blijkt ook wel omdat maar enkele km2 zijn heroverd. Is gewoon een peanut, militair gezien. Kijk die generaals gaan natuurlijk niet zeggen dat het gewoon slecht gaat. Zo wordt het gewone volk in het ooitje genomen. Oekraïne krijgt die Russen daar niet weg.
    De prijs die Rusland betaalt en gaat betalen is enorm.
  16. forum rang 6 pakman 12 september 2023 13:03
    quote:

    A3aan schreef op 12 september 2023 12:16:

    Die uitspraken van een Engelse en Amerikaanse generaal geven aan dat het helemaal niet goed gaat met de voortgang van de Oekraïne. Dat blijkt ook wel omdat maar enkele km2 zijn heroverd. Is gewoon een peanut, militair gezien. Kijk die generaals gaan natuurlijk niet zeggen dat het gewoon slecht gaat. Zo wordt het gewone volk in het ooitje genomen. Oekraïne krijgt die Russen daar niet weg.
    hoeft ook niet perse...als de toevoer van allerlei word/is afgesneden gaan ze vanzelf weg /sterven of geven zich over , denk je niet ?
  17. forum rang 10 DeZwarteRidder 12 september 2023 13:05
    quote:

    JanGerrits schreef op 12 september 2023 12:53:

    [...]
    Die Russen gaan uiteindelijk wel. Ik heb het al eerder gezegd, een land binnenvallen en een stuk grondgebied bezetten is één, maar het bezet houden is een tweede. Dat gaan ze niet jarenlang volhouden. Daarbij, Poetin heeft ook niet het eeuwige leven.
    Als de Russen een paar jaar in loopgraven moeten wonen, zijn ze het gauw zat.
  18. AlGore Gerritme 12 september 2023 13:18
    Mijn inschatting is dat de russen het binnenkort op moeten geven. Het kan overmorgen zijn maar waarschijnlijker is de tweede helft van de winter. Ik zie het niet gebeuren dat alle russische soldaatjes netjes eten en drinken krijgen in die eindeloze loopgraven, laat staan kogels en granaten. Dat wordt één groot kreperen en vuurtjes stoken tegen de kou en daar weet de Oekraïense artillerie wel raad mee, ook met eventuele bevoorradingen.
    En als een kaartenhuis instort, gaat het heel snel.
  19. forum rang 4 shaai 12 september 2023 13:28
    quote:

    A3aan schreef op 12 september 2023 12:16:

    Die uitspraken van een Engelse en Amerikaanse generaal geven aan dat het helemaal niet goed gaat met de voortgang van de Oekraïne. Dat blijkt ook wel omdat maar enkele km2 zijn heroverd. Is gewoon een peanut, militair gezien. Kijk die generaals gaan natuurlijk niet zeggen dat het gewoon slecht gaat. Zo wordt het gewone volk in het ooitje genomen. Oekraïne krijgt die Russen daar niet weg.
    Dat riep iedereen al eerder en toen werden opeens die enorme lappen grond boven Cherson en eerder dat stuk bij Kharkiv heroverd. Zag ook niemand aankomen.
63.838 Posts
Pagina: «« 1 ... 2663 2664 2665 2666 2667 ... 3192 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.842
AB InBev 2 5.291
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.541
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.972
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.545
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.149
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.764
ageas 5.843 109.779
Agfa-Gevaert 13 1.865
Ahold 3.536 74.001
Air France - KLM 1.024 34.365
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.774
Alfen 12 16.618
Allfunds Group 3 1.223
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 339
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.768
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.405
AMG 965 126.192
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.524
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.174
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 321
Arcadis 251 8.626
Arcelor Mittal 2.024 318.707
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 267
arGEN-X 15 9.149
Aroundtown SA 1 179
Arrowhead Research 5 9.284
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.729
ASML 1.762 77.205
ASR Nederland 18 4.129
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.694
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 09 mei

    1. China handelsbalans april
    2. Argenx Q1-cijfers
    3. Hemelvaartsdag, Euronext Amsterdam regulier open
    4. Philips €0,85 ex-dividend
    5. DSM-Firmenich €2,50 ex-dividend
    6. Allfunds €0,0935 ex-dividend
    7. Coca-Cola EP €0,74 ex-dividend
    8. TKH €1,70 ex-dividend
    9. Bank of England - rentebesluit Onveranderd (5,25%)
    10. VS steunaanvragen - wekelijks
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht